Kitinä

Kitinää elämästä, ihmisistä ja kaikesta muusta tärkeästä
Tänään on 17.09.2014 16:34

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 36 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Ostin joulukinkun!
ViestiLähetetty: 12.12.2005 2:19 
Ostitko? Kerro ihmeessä lisää! Mistä ostit, minkälaisen ja minkä kokoisen? Kotimainen vai ulkomainen? Paljonko maksoi?

Meidän perheemme sai lisäystä lauantaina. :h: Esikoisemme painaa tasan 9,3 kiloa ja on potra potka. Perinteinen peräosaston palanen siis harmaasuolattuna, eikä mikään roippeista puristamalla koottu "juhlarulla". Pyörösahan nimi oli Atria, ja potka puhui suomea ennen pyörösahaan joutumista. Köntynen maksoi 2,99 euroa kilolta, joten hintaa rakkaalle lapsellemme tuli 27 euroa ja 80 senttiä. Ristiäiset pidetään ylikypsänä noin 86-88 asteessa kotitekoisen kinkkusinapin kera.

Nams!

PS. Miksei täällä ole (kinkun)mässäyshymiöitä!11


Ylös
  
 
 Viestin otsikko: Re: Ostin joulukinkun!
ViestiLähetetty: 12.12.2005 2:39 
Herra Manala kirjoitti:
Meidän perheemme sai lisäystä lauantaina. :h: Esikoisemme painaa tasan 9,3 kiloa ja on potra potka.


Auts.

ontopic: meillä ei paisteta kinkkua.
Jos joku kaipaa ohjeita siitä, että mihin aikaan kinkunpaisto kannattaa aloittaa, niin kysykää ihmeessä Snapalta.


Ylös
  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.12.2005 9:03 
Meille on varattu joulukinkku. Isäntä käy sen tod.näk. ensi viikolla noutamassa ja maksamassa. Hinnasta ei ole edes tietoa. Painoa skinkkanilla on n. viisi kiloa ja sen kotipaikka on paikallinen "lihatalo" eli tällainen pieni jalostamo Kotiliha. Kinkku on kotimainen ja työllistää paikallisia osaajia. Aatonaattona illalla laitan sen leivinuuniin lempeään syleilyyn paistumaan ja aattoaamuna leikataan ensimmäiset siivut leivän päälle. Hyvvee.


Ylös
  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.12.2005 9:14 
Poissa
Kitisijä

Liittynyt: 15.08.2005 0:23
Viestit: 2238
Paikkakunta: Turku
Joulukinkussa ihaninta on sen paistaminen ja kuorruttaminen, siitä leviävä tuoksu ja yöllä kuhkiminen uunin kimpussa kuuluu perinteitä kunnioittaviin valmisteluihin. Toki se on komea valmiina koristeissaan myös. Sianlihan ja sinapin sinfonia ei varsinaisesti herätä hurmiota, joten jää tänäkin vuonna ostamatta. Jos työnteko ei olisi vaihtoehtoni, voisin ostaa kalkkunan, on lisukkeineen mielestäni makoisampi kuin kinkku vaikka sen porsaan kuinka antaumuksella paistaisi.

_________________
Elämä kantaa, jos sen antaa


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.12.2005 9:19 
Meillekin kinkku on varattuna, tarkkaa ikää tai sukupuolta emme vielä tiedä. Tai no suomalainen kinkku se on ainakin, ja aika edullista. Olisko ollu Atrian kinkku. Kauhea ku joutuu arvaileen ja pinnistään muistiaan, vaikka viikko sitten varattiin.. Haetaan komeus kotiin ensi viikolla keskiviikkona. Kinkku on hyvää ihan sellaisenaan, ei mitään kuorrutuksia mulle ainakaan. Parhaillaan öiseen aikaan, vaikkapa saunassa nautitttuna. Testattu!


Ylös
  
 
 Viestin otsikko: Re: Ostin joulukinkun!
ViestiLähetetty: 12.12.2005 9:45 
Herra Manala kirjoitti:
PS. Miksei täällä ole (kinkun)mässäyshymiöitä!11
:laatta:
Toi on aika sopiva. Ajatus on tärkein.


Ylös
  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.12.2005 9:55 
Poissa
Kitisijä
Avatar

Liittynyt: 14.08.2005 18:46
Viestit: 8496
Paikkakunta: Vantaa
Ei ole kinkkua tulossa minun huusholliini sen enempää kuin muutakaan jouluista. Saattaa tietenkin olla, että joulun jälkeen sorrun ostamaan jonkun jämistä puristetun kinkkurullan, kun sen saa ihan älyttömän halvalla. Tai mieluummin savukalkkunan kimpaleen. Sitten tehdään kinkkukiusausta pakkanen täyteen.

_________________
“Outside of a dog a book is a man’s best friend, inside of a dog it’s too dark to read” - Groucho Marx


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.12.2005 10:02 
Kotiutuu kuulema vasta viikon päästä! Ihan pikkuinen, noin 2 kiloa painoa. En tiedä mistä tulee mutta kotimaista on, ja aion häntä katsella vasta kypsänä. Viime joulu oli pitkästä aikaa kinkkuhimokas itselläni. Sitä edeltävät pari menivät kaikkea muuta pöydästä maistellen, kalkkunaankin tottui kun sitä kyläillessä popsi. Pieni pala kinkkua ihanalla sinapilla nyt vaan kuitenkin kuuluu pöytään, eiköhän se meilläkin leikkeleenä mene uuteen vuoteen mennessä... Eniten kuolaa saa erittymään nyt kyllä rosollin ja imelletyn perunalaatikon mietintä. Slurp!


Ylös
  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.12.2005 11:02 
Hesarissa jo ihmeteltiin, missä viipyy perinteinen joulun alusuutinen "suomalaiset kinkut loppumassa kaupoista".

Muutama vuosi sitten jätimme kinkun oston aaton aattoon ja voi kauhistus: Maxista ei enää kinkkuja löytynyt. Hätä iski: onko nyt joulu peruttu? Onneksi Super Vexistä löytyi.


Ylös
  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.12.2005 11:21 
Kyllä meillekin kinkku tulee, joka vuosi ollu semmonen viiskilonen. Joulu ei ole Joulu ilman kinkkua.

Ja ne rullat vois kieltää lailla, yyh.


Ylös
  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.12.2005 11:31 
Olen suunnitellut ostavani oman kinkun, sillä kinkku jota joudun jouluna syömään, on sisareni paistama, ja hän ei koskaan paista kinkkua tarpeeksi. Tätä kinkkua voidaan sitten Sulon kanssa kilpaa vahtia ja syödä. Vaadin myös kinkulle vahvan sinappikuorrutuksen alle reilun rasvakerroksen, ja sekin on ilkeämielisesti riistetty muiden paistamista kinkuista.

Olen nirso jouluruokailija, minulle putoaa ainoastaan kalat (kylmä- ja lämminsavu & graavi), kinkku ja imelletty perunalaatikko, muut jouluruoat voisi puolestani kieltää lailla.


Ylös
  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.12.2005 11:38 
Patz kirjoitti:
Olen nirso jouluruokailija, minulle putoaa ainoastaan kalat (kylmä- ja lämminsavu & graavi), kinkku ja imelletty perunalaatikko, muut jouluruoat voisi puolestani kieltää lailla.

Totta, mutta porkkanalaatikon teen silti aina, koska tytär tykkää siitä. Lanttulaatikkoa ei meidän pöydässä tänä vuonna näy, ja perunalaatikon teen myös itse, tosin en imellettyä, koska se ei meille maistu. Muuten joulupöydästämme löytyy kinkun lisäksi graavilohta, herneitä, karjalanpiirakoita ja aitoa voita. Turha tehdä sellaisia safkoja, joita kukaan ei syö. Niin ja ruokajuomana on punaviini. Kinkun kanssa otetaan lisäksi pienet snapsit.

EDIT: niin kyllä sille kinkulle tietysti kastike tehdään...


Ylös
  
 
 Viestin otsikko: Re: Ostin joulukinkun!
ViestiLähetetty: 12.12.2005 12:40 
Herra Manala kirjoitti:
Pyörösahan nimi oli Atria


Meitin perheesen tulee tanskalainen juhlakinkku, joka pieksee hinta/laatusuhteessa atrian suolaruiskupumpatun kinkun 6-0.
Ja ennenkuin aloitetaan väittely kinkkujen paremmuudesta, totean että atrian kinkkuja on syöty useampiakin, mutta todettu tanskalaisen olevan paljon parempi. Olkoot sitten vaikka paloista koottu, mutta se kinkku ei ikinä jää syömäti, kun taas atrian luukinkun loput yleensä päätyivät koiralle..


Ylös
  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.12.2005 12:45 
Kyllä se on muuten ollut tanskalainen se meidänkin kinkku aina. Ja hyvvee on.


Ylös
  
 
 Viestin otsikko: Re: Ostin joulukinkun!
ViestiLähetetty: 12.12.2005 13:19 
Poissa
Kitisijä
Avatar

Liittynyt: 27.10.2005 17:37
Viestit: 6230
Herra Manala kirjoitti:
...

Komea keskustelunavaus! Ihmettelen vain, miksi et, Manala, sijoittanut tätä asiakeskusteluihin tai mieluummin kulttuuriosastoon.

Mutta asiaan. Olen lihansyöjä, joka kärsii kroonisesta huonosta omastatunnosta mitä tulee eläinten käsittelyyn teollisessa lihantuotannossa. Kinkkuni - perheettömänä yksinasujana kyseessä on itse asiassa kimppakinkku - tilasin tästä(kin) syystä pieneltä tilateurastamolta, jossa possunen on saanut tuomionpäiväänsä saakka elää parempaa elämää kuin keskimääräinen Niken työntekijä.

On tällä menettelyllä uskoakseni myös kulinaariset etunsa. Keskeistä on myös, että kyseistä takapuolta ei ole pakastettu missään välissä, vaan kimpale matkaa teurastuspöydältä uuniini vain suolauksen kautta.

Herra Manala kirjoitti:
Ristiäiset pidetään ylikypsänä noin 86-88 asteessa kotitekoisen kinkkusinapin kera.

Minustakin kinkku ansaitsee sen verran kunnioitusta, että sille valmistaa kumppaniksi kotitekoisen herkkusinapin. Sen sijaan paistolämpötilan suhteen edustan eri koulukuntaa: suosin pikemminkin vähän alikypsempiä kinkkuja, joten possu päässee pois uunista hyvissä ajoin ennen kuin sisälämpötilansa on noussut edes 80 asteeseen. Tarkkaa loppulämpötilaa en ole vielä päättänyt.

_________________
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.12.2005 13:24 
Meidän joulukinkku on aina ollut palvikinkku. Siksi järkytyinkin kun tajusin vasta aikuisiällä millainen on se lähes kaikkien muiden joulukinkku. Pahaa. Onneksi ite edes saanut aina hyvät joulukinkut. (huomaa subjektiivinen mielipide)

Eli enpä tiiä. Ehkä ostan jotain saunapalvileikkelettä ja se riittää mulle.


Ylös
  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.12.2005 13:49 
Poissa
Kitisijä
Avatar

Liittynyt: 14.08.2005 19:34
Viestit: 3553
Hyi perskeles. Korkeintaan kalkkunaa voin sormustimellisen maistaa.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.12.2005 14:04 
Poissa
Kitinän uhri
Avatar

Liittynyt: 02.09.2005 22:01
Viestit: 951
Mummu paistaa aina joulukinkut. Siihen vielä lisäksi valurautapannulla lämmitettyä/käristettyä makaronilootaa ja nyrkin kokoisia lihapullia, kaikki tietysti muummun itse tekemiä. Herkut huuhdotaan alas kotikaljalla.

Viime vuonna joulu ei ihan tuntunut joululle, kun mummu oli sairaalassa eikä siis perinteistä joulusapuskaa ollut saatavilla. Ja vaikka sapuskaa olisikin saanut niin eihän se ole sama fiilis ilman mummua mukana hosumassa ja komentelemassa.

Kotiin tuskin ostan mitään jouluruokia. En ole ikinä pitänyt muista laatikoista kuin makaronisellaisesta. Kinkkukin on vähän ylimainostettua, oli se sitten harmaasuolattua tai muuten vaan suolattua täällä tai ulkomailla. Mielummin ostan mureaa naudan filettä ja teen muhkeita ja verisiä pihvejä valkosipuliperunoiden kylkiäisiksi.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.12.2005 14:11 
Poissa
Kitisijä
Avatar

Liittynyt: 16.08.2005 11:42
Viestit: 8924
Paikkakunta: Keski-maa
Joulu on ollut vaikeahko juhla viimeiset viisi vuotta, eli luovuttuani lihansyönnistä.
Ensimmäisenä vuonna meinasi itku päästä kun aloin tajuamaan, että joulupöydän suurimmat herkut jäävät tästä lähin väliin.
Kinkun tuoksu on huumaava, vaikka yleensä inhoan jo porsaanlihan käryäkin. Kinkku tuoksuu ihan toiselle.

No, nykyään odotan taas joulua ruuankin kannalta. Kalaahan syön, joten kaikki kylmät kalat sekä meillä myös lämmin uunilohi kuuluu joulupöytään.
Sitten vielä paljon porkkanalaatikkoa, perunaa ja sienisalaattia, rosollia ja kermaa, joululeipää, kotikaljaa... aah.. tuli nälkä!

_________________
Apua apua!
Apua elämä lähestyy


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.12.2005 14:18 
Poissa
Kitisijä
Avatar

Liittynyt: 14.08.2005 18:46
Viestit: 8496
Paikkakunta: Vantaa
Semmosen joulusinkun voisin ottaa itelleni joulun ajaksi. Jos se ois hyvää, voisin käyttää sitä vielä ensivuonnakin. Saa nähdä millainen tarjonta Silja Linellä on.

_________________
“Outside of a dog a book is a man’s best friend, inside of a dog it’s too dark to read” - Groucho Marx


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.12.2005 14:31 
On tehnyt mieli kokeilla, että mitenkä tuo kinkun paisto onnistuisi. Todennäköisesti kuitenkin joulunviettopaikassa on kinkkua tarjolla jo omasta takaa, joten tuplakinkutus johtaisi todennäköisesti yliannostukseen.


Ylös
  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.12.2005 18:39 
Paikalla
Kitisijä
Avatar

Liittynyt: 13.11.2005 23:14
Viestit: 7814
Paikkakunta: Suomi Finlandia 40° PERKELEEEH!
Voi voi tätä onnea ja autuutta, äetee lupas hoitaa mut jotenkin mökille jouluksi. Sapuskatkin "firman" puolesta.

Voiko tästä kieltäytyä? NO EI VOI!

Eipä menny tämäkää joulu ilman kinkkua, ehh?

_________________
Life is like a penis: simple, relaxed and hanging freely. It's women who make it hard.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.12.2005 18:54 
Poissa
Kitisijä
Avatar

Liittynyt: 16.08.2005 15:32
Viestit: 4042
Paikkakunta: The Dark Realm of The Outworld
Kalkkuna! Gobblegobblegobble!

4 kiloa, silkkaa iloa.

_________________
Rotan aivot valtasivat pääni.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.12.2005 19:02 
Mä ootaan NIIIIN paljon äitin jouluruokia ja Pazin ja monien muiden tapaan mä vedän ähkyn aina jo kylmistä. savusiika, mäti ja smetana +graavilohi...ja sorsapuiston silakat ja sillikaviaari..tänä vuonna maistuis kinkkukin...mut taitaa olla kalkkunaa. Ja jälkkäriksi sacher kakkua kermavaahdolla!!!!IIIIIIIHHHHHHAAAAAANNNAAAA

Nyt onkin hyvä lähtee jumpalle...


Ylös
  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 12.12.2005 19:19 
Poissa
Kitisijä
Avatar

Liittynyt: 14.08.2005 23:08
Viestit: 1332
Tämän kinkkutopikin innoittamana menen huomenna kauppaan ostamaan ikioman pikkukinkun! Sitten saatte neuvoa, kuinka se oikeaoppisesti paistetaan :think:


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 36 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com