Gattaca in memoriam

Yleinen lätinä jä kitinä
Pystytisumisu
Wannabe-kitisijä
Viestit: 1
Liittynyt: 16.09.2020 16:25

Gattaca in memoriam

Viesti Kirjoittaja Pystytisumisu »

Kuulin uutisia ja päätin tulla ainakin käymään täällä. En ollut yli kymmeneen vuoteen yhteyksissä Gattacaan, olen yksi hänen opiskeluaikojensa harvoista ystävistä. Kunnioittaakseni Gattacan erikoista huumorikäsitystä otin tämän nimimerkin.. Tarkoitus ei ole mitenkään erityisesti perseillä, paitsi ehkä vähän, ehkä G olisi arvostanut sitä. Toisin kuin monet teistä, tiesin ja tunsin G:n ihmisenä. Halusin kertoa hänestä teille joitakin asioita mitä ette ehkä tienneet. Gattacalla oli akateemisia taipumuksia ja hänellä oli erityinen kiinnostus avaruuteen, luonnonsuojeluun ja länsimaisen filosofian ongelmakohtiin. Helsingin yliopistossa hänelle tarjottiin kerran mahdollisuutta saada stipendi Cambridgen yliopistoon. Kuitenkin jo tuolloin orastavat sosiaaliset ja psyykkiset ongelmat saivat hänet passaamaan tilaisuuden. Myöhemmin Gattaca oli kuitenkin vierailevana luennoitsijana yliopiston suuressa juhlasalissa. Luennon aihe oli eläintensuojelu, mikä oli lähellä G:n sydäntä. Luento oli hyvä, olin itse kuulemassa. Vaikka G ei tietääkseni koskaan valmistunut yliopistolta, hänellä olisi ollut potentiaalia.

Gattacalla ei ollut paljon ihmiskontakteja. Minä ja toinen kaverimme olimme hänen harvoja ystäviään yliopistolla. Minulla on hyviä muistoja noilta ajoilta. Kerrankin istuin G.n kanssa samalla tylsällä luennolla. Asia oli hautaa kuivempaa. Kysyin G:ltä: "Kiinnostaako tämä sinua?" G. sanoi: "Ei." "No, lähdetäänkö kaljalle?" "Lähdetään!" Noihin aikoihin akateeminen vapaus oli vielä todellista vapautta. Muistan kuinka meitä molempia nauratti, kun lähdimme luennolta ja kaikki muut jäivät sinne istumaan.

Toisen kerran olin Tuska-festareilla, jotka silloin vielä järjestettiin Kaisaniemessä. Gattacalla ei ollut lippua, mutta hän livahti festareille röyhkeästi kuorma-auton kylkeä myöten, kun huoltoportti avattiin. Tämä nauratti meitä molempia kovasti. Hyvä muisto.

G:n ongelmista olette kuulleet riittämiin tämän palstan kautta ja hän itse oli juuttunut niiden jauhamiseen. Uskon, että raitistuminen ja hoitokontakti olisivat pitäneet G:n elämän kirjoissa. Hänen auttamisensa ystävän voimin oli raskasta, tiedän omasta kokemuksesta. Yritin monta vuotta tsempata jne. mitä monet teistäkin ovat tällä palstalla tehneet. Lopulta päätin rajoittaa yhteydenpitoa itsesuojelun vuoksi. Halusin uskoa, että mies vielä jokin päivä ryhdistäytyy. Uutinen hänen poissaolostaan ei tullut toisaalta yllätyksenä. Ehkä hän on vihdoin löytänyt mielenrauhan, jota niin harvoin elämässään tunsi. - Lepää rauhassa, G-mies. Maailma jatkakoon nussimistaan. Ystäväsi I.
Avatar
Homeboy65
Kitisijä
Viestit: 8485
Liittynyt: 15.08.2005 13:14
Paikkakunta: Helsinki

Re: Gattaca in memoriam

Viesti Kirjoittaja Homeboy65 »

Taidan arvata kuka tämän kirjoituksen takana on. :)
"En tiedä pitäisikö sinulle ojentaa netiketti, banaani vai köysi." - Tix
Avatar
Kreitsu
Kitisijä
Viestit: 4689
Liittynyt: 09.05.2006 8:45
Paikkakunta: Täällä

Re: Gattaca in memoriam

Viesti Kirjoittaja Kreitsu »

Hieno kirjoitus ja muistot :h:
"I've learned so much from my mistakes...
I'm thinking of making a few more."
Avatar
James Potkukelkka
Kitisijä
Viestit: 15940
Liittynyt: 23.01.2014 9:59

Re: Gattaca in memoriam

Viesti Kirjoittaja James Potkukelkka »

Kiitos kirjoituksesta.
"Once you've jacked off to transsexual double amputee midget vomit porn, you just can't go back to playboy!" – Randy Marsh
Vastaa Viestiin