Georgina kirjoitti:Uskotko asioiden olevan paremmalla tolalla keskieuroopassa?.
Itse asiassa uskon. Omien havaintojeni mukaan Suomessa ruoka on huomattavasti enemmän jalostettua kuin vaikkapa Englannissa tai Espanjassa. Suomessa on vaikea löyttää esim. marinoimatonta lihaa, kun taas noissa maissa asia on täysin päinvastoin.
Ja ihan samaa niiissä maissa toitotetaan. "Oman maan sapuskat on parhaimpia ja puhtaimpia"
Mä vähän jopa puolustaisin noita kanannahkapullia. Kai se on kaikkien etu, että kaikki syötäväksi kelpaava joka todella kelpaa jollekin syötäväksi syödään. Sisällöstä ei toki sovi kusettaa, mutta en mä nyt ole vuosikausiin ajatellut että lihapiirakassa olisi oikeasti lihaa sisällä.
So Hard kirjoitti:Mä vähän jopa puolustaisin noita kanannahkapullia. Kai se on kaikkien etu, että kaikki syötäväksi kelpaava joka todella kelpaa jollekin syötäväksi syödään. Sisällöstä ei toki sovi kusettaa, mutta en mä nyt ole vuosikausiin ajatellut että lihapiirakassa olisi oikeasti lihaa sisällä.
Termi "lihapulla" antaa ymmärtää, että tuote sisältää lihaa.
Mutta samaa mieltä siitä, että hyvä, että nahkapullia tehdään, jos niitä joku haluaa ostaa. Mutta asiakasta ei saisi huijata.
En oo perehtynyt, kuinka paljon halvimmissa nahkapullissa on lihaa. Onko luotettavia lähteitä?
Kertojalla on vähitellen kertyneitä muistikuvia ja muita "todisteita" siitä, että hän on aiemmin ollut merkittävä ajattelija.
So Hard kirjoitti:Mä vähän jopa puolustaisin noita kanannahkapullia. Kai se on kaikkien etu, että kaikki syötäväksi kelpaava joka todella kelpaa jollekin syötäväksi syödään. Sisällöstä ei toki sovi kusettaa, mutta en mä nyt ole vuosikausiin ajatellut että lihapiirakassa olisi oikeasti lihaa sisällä.
Termi "lihapulla" antaa ymmärtää, että tuote sisältää lihaa.
Mutta samaa mieltä siitä, että hyvä, että nahkapullia tehdään, jos niitä joku haluaa ostaa. Mutta asiakasta ei saisi huijata.
En oo perehtynyt, kuinka paljon halvimmissa nahkapullissa on lihaa. Onko luotettavia lähteitä?
So Hard kirjoitti:Mä vähän jopa puolustaisin noita kanannahkapullia. Kai se on kaikkien etu, että kaikki syötäväksi kelpaava joka todella kelpaa jollekin syötäväksi syödään. Sisällöstä ei toki sovi kusettaa, mutta en mä nyt ole vuosikausiin ajatellut että lihapiirakassa olisi oikeasti lihaa sisällä.
Termi "lihapulla" antaa ymmärtää, että tuote sisältää lihaa.
Mutta samaa mieltä siitä, että hyvä, että nahkapullia tehdään, jos niitä joku haluaa ostaa. Mutta asiakasta ei saisi huijata.
En oo perehtynyt, kuinka paljon halvimmissa nahkapullissa on lihaa. Onko luotettavia lähteitä?
McJanne kirjoitti:Ööh. Se on siis parempaa, taino, en keksi muuta syytä miksi sitä söisi 80-100 kertaa.
Tuli kyllä kateus, tuohan tarkoittaa käytännössä puolivakinaista asumista epsanjassa... Ja mie kun pääsen vasta kolmannelle "oikealle" ulkomaan matkalle vasta. Noh, onni yksillä, kesä kaikilla.
Kohta tulee gattaca ja selittää, että on kerran päässyt hyppykepillä kebnekaiselle ja silloinkin äitin haarojen välissä.
Maku ratkaisee. Yleensä jää siis ne halvat hyllyyn.
Joitain poikkeuksia toki on, esim. Pirkka Cafe Latte -jäätelö on ehkä maailman parasta vaikka maksaa noin puolet merkkituotteen hinnasta
Kaupanmerkkikahvia en suostu juomaan edes kyläillessä. Sori
Maalaiseksi ryhtymisen jälkeen olen joidenkin ruokien osalta täysin omavarainen. Joka on siis hyvä ja myös halpaa jos omille vapaa-ajantunneilleen ei laske hintaa.
Ainakin minun kohdallani sille nyt ei vai voi mitään, että saavutettavuuden ja valikoiman takia minun pääasiallisina ostospaikkoinani säilyvät jatkossakin K- ja S-marketit. Ja vaikka maailma olisi parempi paikka ilman bonuskorttisysteemejä, putoan tässä asiassa omaan napaan katselevaan taloudelliseen rationaalisuuteen ja maksan ostoksistani mieluummin vähemmän kuin enemmän. Sinänsä ihailen Masan viherpiipertäjä/kettutyttömentaliteettia, joka saa hänet pitämään yksilötason taloudellista optimointia alisteisena kollektiiviselle edulle. Yhteisen edun nimissä uhrautuminen on toki jaloa, vaikka uhraisikin vain pari prosenttia kauppamenoistaan. Minä en niin jalo ole, mutta onhan tässä osin sama logiikka kuin Homeboyn lihansyönnissäkin. Mutta niin on monessa muussakin asiassa: puolestani kaikenmoisia veroetuuksia asuntolainan korkojen vähennysoikeudesta matalaan (?)alkoholiveroon voisi poistaa, mutta ennenkuin asiaan on kollektiivinen ratkaisu, en tilitä valtiolle ainoana lisärahoja. Ai niin, Lidlissäkin käyn joskus: ostamassa kivennäisvettä sekä joskus juustoa.
Joissain asioissa tunnistan kyllä tuon oman taloudellisen edun uhraamisen eettisyyden nimissä. Ostan luomumunia, pääasiassa luomulihaa, reilun kaupan tuotteita, jätän israelilaiset paprikat hyllyyn ja mitä näitä onkaan. Ja EW saa ihan rauhassa selittää, että todellisuudessa tuokin toimintani on itsekästä. Ei se ole. Aina harmittaa olla se typerys, joka maksaa enemmän kuin muut, mutta joskus miehen pitää tehdä mitä miehen pitää tehdä.
Kotimaisuus on minulle arvo marjoissa, sienissä ja vihanneksissa. Muuten koetan ostaa eettis-laadullisin perustein. Jos niiden nimissä en eroa pysty tekemään, ostan halvempaa.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Pallotin maku, mutta en ymmärrä miksi turvallisuus oli niputettu tuohon samaan? Tietääkseni kaikki ruokakaupassa laillisesti myytävä ruoka on turvallista. Suomessa valmistettu viina ja kalja tosin taitavat tappaa aika paljon väkeä.
Muutamien tuotteiden kohdalla valmistusmaalla on merkitystä. En mielelläni osta seuraavia tuotteita suomalaisten valmistamina:
- tietyt leikkeleet, esim. salami ja chorizo
- makkarat
- kypsytetyt juustot
- siideri ja olut
Noiden tuotteiden kohdalla suomalaisuus on historiassa tarkoittanut surkeaa tuotetta, enkä usko tilanteen muuttuneen.
Hei, en lukenu ketjua, mutta luulen lonkalta voivani jaotella palstalaiset niihin joille lähellä/kotimaassa tuotettu ruoka on kannatettava asia ja niihin keille se on yhdentekevää Jännä juttu, miten paljon tuollainenkin seikka oikeastaan kertoo ihmisestä
nowaysis kirjoitti:Hei, en lukenu ketjua, mutta luulen lonkalta voivani jaotella palstalaiset niihin joille lähellä/kotimaassa tuotettu ruoka on kannatettava asia ja niihin keille se on yhdentekevää Jännä juttu, miten paljon tuollainenkin seikka oikeastaan kertoo ihmisestä
Hölmöt ja fiksut?
Kertojalla on vähitellen kertyneitä muistikuvia ja muita "todisteita" siitä, että hän on aiemmin ollut merkittävä ajattelija.
sivustahuutaja kirjoitti:Pallotin maku, mutta en ymmärrä miksi turvallisuus oli niputettu tuohon samaan?
Ihanvaansiks, että tää koko kysely kytkeytyy nyt tuohon tukiaiskeskusteluun ja hinta on se asia mikä muuttuu jos tukiaisiin puututaan. Koetan tässä nyt, ehkä epäonnistuneesti, kartoittaa miten paljon hinta vaikuttaa ostopäätöksiin ruoan suhteen. Jos joku valitsee sapuskansa aina pelkästään maku- tai (oletettu) turvallisuuskylki edellä, hinta ei liene muuta ostoskäyttäytymistä merkittävästi.
nowaysis kirjoitti:Hei, en lukenu ketjua, mutta luulen lonkalta voivani jaotella palstalaiset niihin joille lähellä/kotimaassa tuotettu ruoka on kannatettava asia ja niihin keille se on yhdentekevää Jännä juttu, miten paljon tuollainenkin seikka oikeastaan kertoo ihmisestä
Hölmöt ja fiksut?
Ei unohdeta harmaan sävyjä ja sosioekonomista asemaa.
nowaysis kirjoitti:Hei, en lukenu ketjua, mutta luulen lonkalta voivani jaotella palstalaiset niihin joille lähellä/kotimaassa tuotettu ruoka on kannatettava asia ja niihin keille se on yhdentekevää Jännä juttu, miten paljon tuollainenkin seikka oikeastaan kertoo ihmisestä
Hölmöt ja fiksut?
Ei unohdeta harmaan sävyjä.
Does not compute.
There are only 10 types of people in the world.
Kertojalla on vähitellen kertyneitä muistikuvia ja muita "todisteita" siitä, että hän on aiemmin ollut merkittävä ajattelija.