Sivu 1/4

Sokerilla vai sokeriton?

Lähetetty: 24.11.2005 1:29
Kirjoittaja Quarter
Törmäsin tällaiseen. Mitä mieltä? Humpuukiä? Hihhulilehden jupinaa? Vai täyttä asiaa ja totta?

Entä käytätkö aitoja sokerituotteita vai onko se in juoda ja syödä kaikkea mikä on merkitty "diet" sanalla? Ystäväni on biokemisti ja puhui tuosta samasta... fenyylialaniini on karsinogeeninen aine. Itse en koskaan tarkoituksella osta sokerittomia tuotteita. Aito pepsi maistuukin paremmalle. Ei siihen sokeriin kuole ja ei se pullollinen limpparia näy seuraavana päivänä perseessä. Toki jos joka päivä tinttaa menemään litrakaupalla niin... mutta se on sitten eri asia.

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Lähetetty: 24.11.2005 2:10
Kirjoittaja Camilla
En tykkää light-tuotteiden makeasta mausta, lisäksi mun maha turpoo niistä inhottavasti. Syön mielummin sokerin sokerina ja voin voina. Oikeastaan ainoa kevyttuote mitä tulee joskus harvoin ostettua on cokis light.

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Lähetetty: 24.11.2005 2:40
Kirjoittaja hermine
En oikein itsekään ymmärrä, miksi suhtaudun niin negatiivisesti noihin keinotekoisiin makeutusaineisiin. Kaikki missä lukee aspartaami tai asesulfaami k jäävät jotenkin vaistomaisesti kaupan hyllylle, paitsi kurkkukarkkeja ehkä äärimmäiseen tarpeeseen ostan, sokeri kun ruokkii niitä tulehduspöpöjäkin. Joskus aiemmin kun söin enempi karkkia ja join limsoja lääkäri epäili että epämääräiset oireeni mitä silloin oli voisivat johtua yliherkkyydestä jollekin lisäaineelle joten yritin sitten vähän katsoa ettei niitä tulisi kamalasti syötyä, ihan varmuudeksi. En tiedä uskoisinko että ihan noin vakavasta asiasta on kyse kuin tuossa artikkelissa, mutta toisaalta en myöskään ymmärrä mitä ideaa on juoda aromi-väriaine-aspartaamilitkua josta ei saa yhtäkään ravintoainetta tai energiaa (ja joka mun mielestä vielä maistuu pahemmalle kuin vesi). Luulisin että jotain ihan todellista yhteyttä voisi kuitenkin olla esim. lasten ylivilkkauteen ja voihan sitä jotain olla mitä ei olla vielä todistettu. Mielummin yritän syödä mahdollisimman "täyttä" ravintoa ja yleensä päinvastoin valitsen sen vaihtoehdon, jossa on eniten kaloreita, nuo "keinotekoiset" ainekset tuotteessa voivat kuitenkin korvata jonkun sellaisen raaka-aineen josta olisi ravitsemuksellista hyötyä. Kahviinkin voisi laittaa intiaanisokeria makeutusainetta mielummin jos valkoinen sokeri tuntuu kauhean epätervelliseltä.

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Lähetetty: 24.11.2005 6:43
Kirjoittaja Mylwin
Oli kyllä niin luotettava tiedesivusto että ei voi muuta kuin uskoa.

Ainut syy, miksi käyttäisin sokeritonta on maku. En mie muuten edes kiinnitä huomiota asiaan.

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Lähetetty: 24.11.2005 8:04
Kirjoittaja Yönmustaritari
QuarterDot kirjoitti:Ei siihen sokeriin kuole
Eipä

Kovaa kamaa, jos totta olisi täytyy sanoa. Pitää lukea ja tutustua tarkemmin sitten työajan ulkopuolella mutta mainittakoon alustukseksi, että allekirjoittanut on käytännössä koko elämänsä elänyt "vähäsokerisena".

Muistaako muut aikaa, jolloin light ja sokerittomia limonadeja sai suomestakin hakea eväs selässä. Vai oliko se vaan "siäl landel", jossa löytyi joskus sopivana päivänä myymäläautosta pari pulloa jaffalight30:stä, jossa siinäkin oli loppujen lopuksi muutamat grammat hiilihdraattia.

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Lähetetty: 24.11.2005 8:25
Kirjoittaja aasi
Wikipedian artikkeli aiheesta on ainakin kirjoitettu huomattavasti objektiivisemmaksi: http://en.wikipedia.org/wiki/Aspartame# ... ontroversy

En käytä makeutettuja tuotteita.

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Lähetetty: 24.11.2005 10:17
Kirjoittaja Tiikeriankka
QuarterDot kirjoitti:Törmäsin tällaiseen. Mitä mieltä? Humpuukiä? Hihhulilehden jupinaa? Vai täyttä asiaa ja totta?
No en kyllä tuon perusteella lähtisi välttelemään neuroottisesti. Totta on, että ne aineet, joita keho ei osaa prosessoida, prosessoituvat toisiksi aineksi jne. ja jäävät kiertämään kemiallista kiertoa. Siis kerääntyvät kehoon. Jos alkoi huolestuttamaan, suosittelisin siirtymistä terveystieteiden keskuskirjastoon hakemaan jotain validimpaa tietoa kuin "se kertoi minulle, että sen serkun pojan kaverin mummon vaarin pojanpoika kuulemma oli syönyt hermesetaksen ja halvaantui" -tyyppinen teksti.

Tuollainen MS:n ja SLE:n liittäminen suoraan makeutusaineisiin on hysterian lietsomista. MS:n etiologiaa pidetään tällä hetkellä tuntemattomana ja SLE:nkin on epäselvähkö. Totta kai runsaalla makeutusaineiden kulutuksella on haittavaikuksia ihan kuten missä tahansa muussakin tässä maailmassa.

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Lähetetty: 24.11.2005 11:49
Kirjoittaja AarneAnkka
Aspartaami aiheuttaa tuhoa, kuolemaa, tulipaloja, maanjäristyksiä ja hyökyaaltoja. Niin, ja saan siitä yleensä migreenin. Juon siis sokerillisia ja jätän light-tuotteet muiden prosessoitaviksi.

Sokerilimpparin aiheuttama verensokerihyppäys on tosin ikävä juttu, joten en yleensä juo enempää kuin neljänneslitran kerrallaan ja pidän vähän taukoa ennen kuin juon loput siitä 0.5 litran pullosta.

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Lähetetty: 24.11.2005 12:00
Kirjoittaja Vadim
Jepulis, light-juomat eivät yksinkertaisesti maistu. Niissä on ikävä pistävä jälkimaku. Sikäli mukavaa, ettei tarvitse kantaa huolta esim. ylimääräisistä kiloista.

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Lähetetty: 24.11.2005 12:08
Kirjoittaja saira
En ole koskaan välittänyt keinotekoisesti valmistetuista tuotteista. Siitä syystä myös margariini jää leivältä pois. Jos jotain laitan, niin sitten voita. Tosin en aiheuta kohtausta kahvilassa jos leivät on voideltu margariinilla tai paikassa ei ole kuin light limsaa, en vain osta vastaavia tuotteita kotiin. Nyt varsinkin kun laitan muksulle itse ruokaa, laitan sen mieluummin raaka-aineista missä ei löydy keinotekoisia säilöntä- tai väriaineita eikä makeutusaineita.

Myös noi ruokatutkimukset jätän väliin, esim. tää sipseistä saa syövän-tutkimus. Kuka PYSTYY syömään painonsa verran sipsejä päivän aikana? Hoh-hoijaa...

Olen tullut tulokseen, että minulle sopii parhaiten kaikkea kohtuudella-filosofia. Ja jos pystyn valitsemaan, otan kyllä sen luonnonmukaisemman vaihtoehdon.

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Lähetetty: 24.11.2005 13:01
Kirjoittaja Keikaus
Kun liika sokerin syönti ahdistaa, käytän diet-tuotteita ja kun taas keinotekoiset makeutusaineet ahdistavat, käytän sokeria. Yleensä kuitenkin käytän sokeria, mutta pyrin rajoittamaan senkin käyttöä. Juuri eilen neurologini kertoi, että ADD-ihmisen tulisi rajoittaa sokerin ja muiden huonojen hiilihydraattien käyttöä. Olen ollut pitkiä jaksoja syömättä sokeria ja olo oli kyllä mielettömän onnellinen, tasapainoinen ja energinen.

Sokerin korvikkeena voi käyttää myös steviaa, joka on eräästä ainakin Etelä-Amerikassa kasvavasta kasvista tehty makeutusaine. Sillä ei ole sokerin haittoja ja se maistuu hyvältä. Tällä stevialla esim. makeutettiin Japanin diet coke ennen kuin aspartaami ja sen markkinointikoneisto valtasi markkinat. Lisää googlella...

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Lähetetty: 24.11.2005 13:36
Kirjoittaja AarneAnkka
Fruktoosi on toinen hyvä vaihtoehto. Se on makeaa, mutta imeytyy hitaammin ja hallitummin kuin ruoko/juurikassokeri eikä aiheuta yhtä voimakasta verensokerin nousua.

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Lähetetty: 24.11.2005 13:51
Kirjoittaja Hebuli
Joo, aspartaamia eli "NutraSweetia" on tullut välteltyä puoliaktiivisesti varmaan useamman vuoden. Vaikka pitäviä näyttöjä vaarallisuudesta ei tunnu vielä olevan, varma on aina varmaa, enkä myöskään pidä light-tuotteiden mausta mikä tekee välttelystä helppoa. Toisaalta en ole onneksi muutenkaan jäänyt limuihin ja cola-juomiin koukkuun.

Eipä sen puoleen, pyrin yhä enemmän välttämään sokeriakin ja muita nopeita hiilihydraatteja, päätarkoituksena vähentää haiman jatkuvaa rasittamista => kakkostyypin diabetes. Ei tosin tunnu kuuluvan sukumme perinnesairauksiin toisin kuin monilla muilla suomalaisilla, mut silti.

Atkinsonin dieetti on kuitenkin liian pitkälle menevää dieettiä ja epäterveellinen. Mieluummin kaikkea vähän kuin täysiä kieltoja joillekin hyödyllisillekin elintarvikkeille (peruna, hedelmät jne.).

Toinen välttelemäni jälkiprosessoitu tuote ovat transrasvat/kovetetut kasvirasvat. Niitä löytyy nykyisin valitettavasti vähän kaikkialta vähänkään pidemmälle prosessoiduista elintarvikkeista, varsin usein varsinkin tuotteista joita mainostetaan virheellisesti terveystuotteiksi niiden sisältämän "kasvirasvan" takia, esim. monet margariinit, kermankorvikkeet jne. Ikävä vaan ettei ihmisen elimistöstä löydy transrasvojen hajottamiseen sopivaa entsyymiä. Jopa voi ja kerma ovat terveellisempiä vaihtoehtoja.

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Lähetetty: 24.11.2005 13:53
Kirjoittaja AarneAnkka
Niin, ja sama täällä, minäkään en pidä light-tuotteiden äitelästä jälkimausta.

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Lähetetty: 24.11.2005 15:56
Kirjoittaja Ann
Lightia sen olla pitää, jos cola-juomista puhutaan. Miksikö? No ihan vain siksi, että minun makunystysiäni se miellyttää enemmän.

En polta, en dokaa, en ylensyö, en käytä huumeita, en aja autoa.. Syöpä? Sitähän nyt tuntuu saavan nykyään joka saatanan asiasta.

Hammaslääkäri yritti ylipuhua vähentämään, ja kilttinä tyttönä yritinkin.. Mutta luoja yksin ties, mitä ne CocaColaCompanyn pienet punaiset miehet niihin limpskoihinsa panevat, kun ei luonnistunut. Liha on heikko.

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Lähetetty: 24.11.2005 16:01
Kirjoittaja Geetzu
Mulla ei myöskään mene tavallinen sokerilimppari alas nykyään. Viinadrinksutkin menee parhaiten pepsi maxiin / vichyyn... Limua en kuitenkaan juo kovin paljoa, aiemmin meni lightia puoltoista litraa päivässä ja rupesin lueskeltuani aiheesta (ja perheen kolmea kemistiä kuunneltuani) tuota juomista vähentämään. Mutta tosiaan ei mitään paniikkia tän vähäisen kulutuksen kanssa. Maku ratkaisee.

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Lähetetty: 24.11.2005 16:12
Kirjoittaja nokkaelain
Muita keinomakeutettuja tuotteita en erityisesti välitä syödä, mutta light-limsaa ja mehuja tulee kitattua enemmän tai vähemmän paljon. Kun kerran yleensä juon kohtalaisen paljon kerralla, tuoremehuista ja sokerilimsasta tulisi aivan älytön määrä sokeria. Ja tulevaisuudessa on joka tapauksessa odottamassa tavallista suurempi diabetesriski. Sillä, onko jokin tuote keinotekoinen vai ei, ei ole minulle henkilökohtaisesti ensisijaista merkitystä (mutta jotain merkitystä kuitenkin).

Tuo artikkeli nyt ei tietysti kestä minkäänlaista kritiikkkiä, mutta siitä en tiedä, mikä totuus on. Kuitenkin: jos vaikutukset olisivat noin selviä, ei niiden osoittamisessa olisi mitään ongelmaa.

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Lähetetty: 24.11.2005 16:16
Kirjoittaja KGrilli
sokeri on myrkky, huumausaineeksi se pitäisi laskea.

kymmenen viimeisen vuoden ajan dieettituotteita ja vähärasvaisia tuotteita on tullut pilvin pimein kauppojen hyllylle. siitä huolimatta ihmiset ovat lihavampia kuin koskaan.

en edes uskalla lähteä tähän keskusteluun, koska kiihdyn ja ärsyynnyn niin täydellisesti. itselläni on (kuten tiedätte) ollut näitä paino- ja terveysongelmia muutaman vuoden ajan ja lopulta löytyi syy. se liittyy sokeriin ja nopeisiin hiilihydraatteihin, kehoni on sairastunut.

nyt olen saanut uudet ruokaohjeet, onneksi lääkärini on edistyksellinen eikä noudata kansanterveyslaitoksen "laitonta" ruokaympyrää, vaan käyttää järkeään. hiilarit pois, sokerit pois, makeutusaineet pois (paitsi se sokeriton redbull, siitä en pääse irti). tilalle perusruokaa ja kevyt-juustot yms -tuotteet pois.

10 pv:ssä kiloja on lähtenyt 3,2 kg ja housut roikkuvat päällä.

joku voi muistaa kun sanoin että 6 kk:n urheiluilla kiloakaan ei tippunut :)


tämä elämäntapa ja nämä ruokailutottumuksen ovat tulleet minulle jäädäkseen. en malttaisi odottaa miltä näytän ensi kesänä, sillä vihdoin ongelmani alkavat laueta.

( jaa mitä olen sitten syönyt..... kananmunia, lihaa, kanaa, kalkkunaa, vihanneksia, juureksia, marjoja, pähkinöitä... PALJON)

tälläkin hetkellä istun tässä koneen äärellä ja edessä on iso lautasellinen munakokkelia, joka sisältää 3 munaa, kalkkunanakkipaloja, tomaattia, täysrasvaista juustoa, valkosipulia, pippuria, suolaa.... nam!

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Lähetetty: 24.11.2005 16:21
Kirjoittaja Mylwin
Ann kirjoitti: En polta, en dokaa, en ylensyö, en käytä huumeita, en aja autoa.. Syöpä? Sitähän nyt tuntuu saavan nykyään joka saatanan asiasta.
Onneksi et valehtelekaan, siitähän joutuu helvettiin.

Vielä tuohon, että pepsi max on sen verran hyvää että mahdolliset ilma- ja muut vaivat kärsin hymyssä suin.
Mie poltan, dokaan, ylensyön ja ajan autoa, joten olisi aika tekopyhää selittää että miepä elän pidempään kun en käytä fenyylifilifalimitälietä ja asparagustaamia.

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Lähetetty: 24.11.2005 16:23
Kirjoittaja Ann
Mylwin kirjoitti:
Ann kirjoitti: En polta, en dokaa, en ylensyö, en käytä huumeita, en aja autoa.. Syöpä? Sitähän nyt tuntuu saavan nykyään joka saatanan asiasta.
Onneksi et valehtelekaan, siitähän joutuu helvettiin.
Hevettiin joutuu, jos ei kadu..

Ja just nyt annoit hyvän syyn katua vähän lisää.

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Lähetetty: 24.11.2005 16:26
Kirjoittaja KGrilli
By Nancy Appleton, Ph.D.

www.nancyappleton.com



Author of LICK THE SUGAR HABIT and LICK THE SUGAR HABIT SUGAR COUNTER.




1. Sugar can suppress the immune system.

2. Sugar upsets the mineral relationships in the body.

3. Sugar can cause hyperactivity, anxiety, difficulty concentrating, and crankiness in children.

4. Sugar can produce a significant rise in triglycerides.

5. Sugar contributes to the reduction in defense against bacterial infection (infectious diseases).

6. Sugar causes a loss of tissue elasticity and function, the more sugar you eat the more elasticity and function you loose.

7. Sugar reduces high density lipoproteins.

8. Sugar leads to chromium deficiency.

9 Sugar leads to cancer of the ovaries.

10. Sugar can increase fasting levels of glucose.

11. Sugar causes copper deficiency.

12. Sugar interferes with absorption of calcium and magnesium.

13. Sugar can weaken eyesight.

14. Sugar raises the level of a neurotransmitters: dopamine, serotonin, and norepinephrine.

15. Sugar can cause hypoglycemia.

16. Sugar can produce an acidic digestive tract.

17. Sugar can cause a rapid rise of adrenaline levels in children.

18. Sugar malabsorption is frequent in patients with functional bowel disease.

19. Sugar can cause premature aging.

20. Sugar can lead to alcoholism.

21. Sugar can cause tooth decay.

22. Sugar contributes to obesity

23. High intake of sugar increases the risk of Crohn's disease, and ulcerative colitis.

24. Sugar can cause changes frequently found in person with gastric or duodenal ulcers.

25. Sugar can cause arthritis.

26. Sugar can cause asthma.

27. Sugar greatly assists the uncontrolled growth of Candida Albicans (yeast infections).

28. Sugar can cause gallstones.

29. Sugar can cause heart disease.

30. Sugar can cause appendicitis.

31. Sugar can cause multiple sclerosis.

32. Sugar can cause hemorrhoids.

33. Sugar can cause varicose veins.

34. Sugar can elevate glucose and insulin responses in oral contraceptive users.

35. Sugar can lead to periodontal disease.

36. Sugar can contribute to osteoporosis.

37. Sugar contributes to saliva acidity.

38. Sugar can cause a decrease in insulin sensitivity.

39. Sugar can lower the amount of Vitamin E (alpha-Tocopherol in the blood.

40. Sugar can decrease growth hormone.

41. Sugar can increase cholesterol.

42. Sugar can increase the systolic blood pressure.

43. Sugar can cause drowsiness and decreased activity in children.

44. High sugar intake increases advanced glycation end products (AGEs)(Sugar bound non-enzymatically to protein)

45. Sugar can interfere with the absorption of protein.

46. Sugar causes food allergies.

47. Sugar can contribute to diabetes.

48. Sugar can cause toxemia during pregnancy.

49. Sugar can contribute to eczema in children.

50. Sugar can cause cardiovascular disease.

51. Sugar can impair the structure of DNA

52. Sugar can change the structure of protein.

53. Sugar can make our skin age by changing the structure of collagen.

54. Sugar can cause cataracts.

55. Sugar can cause emphysema.

56. Sugar can cause atherosclerosis.

57. Sugar can promote an elevation of low density lipoproteins (LDL).

58. High sugar intake can impair the physiological homeostasis of many systems in the body.

59. Sugar lowers the enzymes ability to function.

60. Sugar intake is higher in people with Parkinson’s disease.

61. Sugar can cause a permanent altering the way the proteins act in the body.

62. Sugar can increase the size of the liver by making the liver cells divide.

63. Sugar can increase the amount of liver fat.

64. Sugar can increase kidney size and produce pathological changes in the kidney.

65. Sugar can damage the pancreas.

66. Sugar can increase the body's fluid retention.

67. Sugar is enemy #1 of the bowel movement.

68. Sugar can cause myopia (nearsightedness).

69. Sugar can compromise the lining of the capillaries.

70. Sugar can make the tendons more brittle.

71. Sugar can cause headaches, including migraine.

72. Sugar plays a role in pancreatic cancer in women.

73. Sugar can adversely affect school children's grades and cause learning disorders..

74. Sugar can cause an increase in delta, alpha, and theta brain waves.

75. Sugar can cause depression.

76. Sugar increases the risk of gastric cancer.

77. Sugar and cause dyspepsia (indigestion).

78. Sugar can increase your risk of getting gout.

79. Sugar can increase the levels of glucose in an oral glucose tolerance test over the ingestion of complex carbohydrates.

80. Sugar can increase the insulin responses in humans consuming high-sugar diets compared to low sugar diets.

81 High refined sugar diet reduces learning capacity.

82. Sugar can cause less effective functioning of two blood proteins, albumin, and lipoproteins, which may reduce the body’s ability to handle fat and cholesterol.

83. Sugar can contribute to Alzheimer’s disease.

84. Sugar can cause platelet adhesiveness.

85. Sugar can cause hormonal imbalance; some hormones become underactive and others become overactive.

86. Sugar can lead to the formation of kidney stones.

87. Sugar can lead to the hypothalamus to become highly sensitive to a large variety of stimuli.

88. Sugar can lead to dizziness.

89. Diets high in sugar can cause free radicals and oxidative stress.

90. High sucrose diets of subjects with peripheral vascular disease significantly increases platelet adhesion.

91. High sugar diet can lead to biliary tract cancer.

92. Sugar feeds cancer.

93. High sugar consumption of pregnant adolescents is associated with a twofold increased risk for delivering a small-for-gestational-age (SGA) infant.

94. High sugar consumption can lead to substantial decrease in gestation duration among adolescents.

95. Sugar slows food's travel time through the gastrointestinal tract.

96. Sugar increases the concentration of bile acids in stools and bacterial enzymes in the colon. This can modify bile to produce cancer-causing compounds and colon cancer.

97. Sugar increases estradiol (the most potent form of naturally occurring estrogen) in men.

98. Sugar combines and destroys phosphatase, an enzyme, which makes the process of digestion more difficult.

99. Sugar can be a risk factor of gallbladder cancer.

100. Sugar is an addictive substance.

101. Sugar can be intoxicating, similar to alcohol.

102. Sugar can exacerbate PMS.

103. Sugar given to premature babies can affect the amount of carbon dioxide they produce.

104. Decrease in sugar intake can increase emotional stability.

105. The body changes sugar into 2 to 5 times more fat in the bloodstream than it does starch.

106. The rapid absorption of sugar promotes excessive food intake in obese subjects.

107. Sugar can worsen the symptoms of children with attention deficit hyperactivity disorder (ADHD).

108. Sugar adversely affects urinary electrolyte composition.

109. Sugar can slow down the ability of the adrenal glands to function.

110. Sugar has the potential of inducing abnormal metabolic processes in a normal healthy individual and to promote chronic degenerative diseases.

111.. I.Vs (intravenous feedings) of sugar water can cut off oxygen to the brain.

112. High sucrose intake could be an important risk factor in lung cancer.

113. Sugar increases the risk of polio.

114. High sugar intake can cause epileptic seizures.

115. Sugar causes high blood pressure in obese people.

116. In Intensive Care Units, limiting sugar saves lives.

117. Sugar may induce cell death.

118. Sugar can increase the amount of food that you eat.

119. In juvenile rehabilitation camps, when children were put on a low sugar diet, there was a 44% drop in antisocial behavior.

120. Sugar can lead to prostrate cancer.

121. Sugar dehydrates newborns.

122. Sugar increases the estradiol in young men.

123. Sugar can cause low birth weight babies.

124. Greater consumption of refined sugar is associated with a worse outcome of schizophrenia

125. Sugar can raise homocysteine levels in the blood stream.

126. Sweet food items increase the risk of breast cancer.

127. Sugar is a risk factor in cancer of the small intestine.

128. Sugar may cause laryngeal cancer.

129. Sugar induces salt and water retention.

130. Sugar may contribute to mild memory loss.

131. As sugar increases in the diet of 10 years olds, there is a linear decrease in the intake of many essential nutrients.

132. Sugar can increase the total amount of food consumed.

133. Exposing a newborn to sugar results in a heightened preference for sucrose relative to water at 6 months and 2 years of age.

134. Sugar causes constipation.

135. Sugar causes varicous veins.

136. Sugar can cause brain decay in prediabetic and diabetic women.

137. Sugar can increase the risk of stomach cancer.

138. Sugar can cause metabolic syndrome.

139. Sugar ingestion by pregnant women increases neural tube defects in embryos.

140. Sugar can be a factor in asthma.

141. The higher the sugar consumption the more chances of getting irritable bowel syndrome.

142. Sugar could affect central reward systems.

143. Sugar can cause cancer of the rectum.

144. Sugar can cause endometrial cancer.

145. Sugar can cause renal (kidney) cell carcinoma.

146. Sugar can cause liver tumors.



1. Sanchez, A., et al. "Role of Sugars in Human Neutrophilic Phagocytosis," American Journal of Clinical Nutrition. Nov 1973;261:1180-1184.

Bernstein, J., et al. "Depression of Lymphocyte Transformation Following Oral Glucose Ingestion." American Journal of Clinical Nutrition.1997;30:613.

2. Couzy, F., et al."Nutritional Implications of the Interaction Minerals," Progressive Food and Nutrition Science 17;1933:65-87.

3. Goldman, J., et al. "Behavioral Effects of Sucrose on Preschool Children." Journal of Abnormal Child Psychology.1986;14(4):565-577.

4. Scanto, S. and Yudkin, J. "The Effect of Dietary Sucrose on Blood Lipids, Serum Insulin, Platelet Adhesiveness and Body Weight in Human Volunteers," Postgraduate Medicine Journal. 1969;45:602-607.

5. Ringsdorf, W., Cheraskin, E. and Ramsay R. "Sucrose,Neutrophilic Phagocytosis and Resistance to Disease," Dental Survey. 1976;52(12):46-48.

6. Cerami, A., Vlassara, H., and Brownlee, M."Glucose and Aging." Scientific American. May 1987:90.

Lee, A. T. and Cerami, A. "The Role of Glycation in Aging." Annals of the New York Academy of Science. 663:63-67.

7. Albrink, M. and Ullrich I. H. "Interaction of Dietary Sucrose and Fiber on Serum Lipids in Healthy Young Men Fed High Carbohydrate Diets." American Journal of Clinical Nutrition. 1986;43:419-428.

Pamplona, R., et al. “Mechanisms of Glycation in Atherogenesis.” Medical Hypotheses. Mar 1993;40(3):174-81.

8. Kozlovsky, A., et al. "Effects of Diets High in Simple Sugars on Urinary Chromium Losses." Metabolism. June 1986;35:515-518.

9. Takahashi, E., Tohoku University School of Medicine, Wholistic Health Digest. October 1982:41.

10. Kelsay, J., et al. "Diets High in Glucose or Sucrose and Young Women." American Journal of Clinical Nutrition. 1974;27:926-936.

Thomas, B. J., et al. “Relation of Habitual Diet to Fasting Plasma Insulin Concentration and the Insulin Response to Oral Glucose,” Human Nutrition Clinical Nutrition. 1983; 36C(1):49_51.

11. Fields, M.., et al. "Effect of Copper Deficiency on Metabolism and Mortality in Rats Fed Sucrose or Starch Diets," Journal of Clinical Nutrition. 1983;113:1335-1345.

12. Lemann, J. "Evidence that Glucose Ingestion Inhibits Net Renal Tubular Reabsorption of Calcium and Magnesium." Journal Of Clinical Nutrition. 1976 ;70:236-245.

13. Acta Ophthalmologica Scandinavica. Mar 2002;48;25.

Taub, H. Ed. "Sugar Weakens Eyesight," VM NEWSLETTER;May 1986:6

14. "Sugar, White Flour Withdrawal Produces Chemical Response." The Addiction Letter .Jul 1992:4.

15. Dufty, William. Sugar Blues. (New York:Warner Books, 1975).

16. Ibid.

17. Jones, T. W., et al. “Enhanced Adrenomedullary Response and Increased Susceptibility to Neuroglygopenia: Mechanisms Underlying the Adverse Effect of Sugar Ingestion in Children.” Journal of Pediatrics. Feb 1995;126:171-7.

18. Ibid.

19. Lee, A. T.and Cerami A. "The Role of Glycation in Aging." Annals of the New York Academy of Science.1992;663:63-70.

20. Abrahamson, E. and Peget, A.. Body, Mind and Sugar. (New York:Avon,1977.}

21. Glinsmann, W., Irausquin, H., and Youngmee, K. “Evaluation of Health Aspects of Sugar Contained in Carbohydrate Sweeteners. F. D. A. Report of Sugars Task Force.” 1986:39.

Makinen K.K.,et al. “A Descriptive Report of the Effects of a 16_month Xylitol Chewing_Gum Programme Subsequent to a 40_Month Sucrose Gum Programme.” Caries Research. 1998; 32(2)107-12.

Riva Touger-Decker and Cor van Loveren, “Sugars and Dental Caries.”



Am. J. Clin.Nut. Oct 2003; 78:881-892.

22. Keen, H., et al. "Nutrient Intake, Adiposity, and Diabetes." British Medical Journal. 1989; 1: 655-658.

23. Tragnone, A. et al. “Dietary Habits as Risk Factors for Inflammatory Bowel Disease.” Eur J Gastroenterol Hepatol. Jan 1995;7(1):47-51.

24. Yudkin, J. Sweet and Dangerous.. (New York;Bantam Books:1974), 129.

25. Darlington, L., Ramsey, N. W. and Mansfield, J. R. "Placebo_Controlled, Blind Study of Dietary Manipulation Therapy in Rheumatoid Arthritis," Lancet. Feb 1986;8475(1):236-238.

26. Powers, L. "Sensitivity: You React to What You Eat." Los Angeles Times. Feb. 12, 1985.

Cheng, J., et al. “Preliminary Clinical Study on the Correlation Between Allergic Rhinitis and Food Factors.” Lin Chuang Er Bi Yan Hou Ke Za Zhi Aug 2002;16(8):393-396.

27. Crook, W. J. The Yeast Connection. (TN:Professional Books, 1984)..

28. Heaton, K. "The Sweet Road to Gallstones." British Medical Journal. Apr 14, 1984; 288:1103-1104.

Misciagna, G., et al. American Journal of Clinical Nutrition. 1999;69:120-126.

29. Yudkin, J. "Sugar Consumption and Myocardial Infarction." Lancet..Feb 6, 1971;1(7693):296-297.

Reiser, S. "Effects of Dietary Sugars on Metabolic Risk Factors Associated with Heart Disease." Nutritional Health. 1985;203-216.

30. Cleave, T. The Saccharine Disease. (New Canaan, CT: Keats Publishing, 1974).

31. Erlander, S. "The Cause and Cure of Multiple Sclerosis, The Disease to End Disease. Mar 3, 1979;1(3):59-63.

32. Cleave, T. The Saccharine Disease. (New Canaan, CT: Keats Publishing, 1974.)

33. Cleave, T. and Campbell, G. Diabetes, Coronary Thrombosis and the Saccharine Disease: (Bristol, England, John Wrightand Sons, 1960).

34. Behall, K. "Influence of Estrogen Content of Oral Contraceptives and Consumption of Sucrose on Blood Parameters." Disease Abstracts International. 1982;431-437.

35. Glinsmann, W., Irausquin, H., and K. Youngmee. Evaluation of Health Aspects of Sugar Contained in Carbohydrate Sweeteners. F. D. A. Report of Sugars Task Force.1986;39:36_38.

36. Tjäderhane, L. and Larmas, M. “A High Sucrose Diet Decreases the Mechanical Strength of Bones in Growing Rats.” Journal of Nutrition. 1998:128:1807-1810.

37. Appleton, N. New York: Healthy Bones. Avery Penguin Putnam:1989.

38. Beck_Nielsen H., Pedersen O., and Schwartz S. “Effects of Diet on the Cellular Insulin Binding and the Insulin Sensitivity in Young Healthy Subjects." Diabetes. 1978;15:289-296 .

39. Mohanty P. et al. “Glucose Challenge Stimulates Reactive Oxygen Species (ROS) Generation by Leucocytes.”Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. Aug 2000; 85(8):2970-2973.

40. Gardner, L. and Reiser, S. "Effects of Dietary Carbohydrate on Fasting Levels of Human Growth Hormone and Cortisol." Proceedings of the Society for Experimental Biology and Medicine. 1982;169:36-40.

41. Reiser, S. "Effects of Dietary Sugars on Metabolic Risk Factors Associated with Heart Disease." Nutritional Health. 1985;203:216.

42. Preuss, H. G. “Sugar-Induced Blood Pressure Elevations Over the Lifespan of Three Substrains of Wistar Rats.” J Am Coll of Nutrition, 1998;17(1) 36-37.

43. Behar, D., et al. “Sugar Challenge Testing with Children Considered Behaviorally Sugar Reactive." Nutritional Behavior. 1984;1:277-288.

44. Furth, A. and Harding, J. "Why Sugar Is Bad For You." New Scientist.”Sep 23, 1989;44.

45. Lee AT, Cerami A. “Role of Glycation in Aging.” Ann N Y Acad Sci. Nov 21,1992 ;663:63-70.

46. Appleton, N. New York:Lick the Sugar Habit. (New York:Avery Penguin Putnam:1988).

47. "Sucrose Induces Diabetes in Cat." Federal Protocol. 1974;6(97).

48. Cleave, T.:The Saccharine Disease: (New Canaan Ct: Keats Publishing, Inc., 1974).131.

49. Ibid. 132.

50. Vaccaro O., Ruth, K. J. and Stamler J. “Relationship of Postload Plasma Glucose to Mortality with 19 Year Follow-up.” Diabetes Care. Oct 15,1992;10:328-334.

Tominaga, M., et al, “Impaired Glucose Tolerance Is a Risk Factor for Cardiovascular Disease, but Not Fasting Glucose.” Diabetes Care. 1999:2(6):920-924.

51. Lee, A. T. and Cerami, A. "Modifications of Proteins and Nucleic Acids by Reducing Sugars: Possible Role in Aging." Handbook of the Biology of Aging. (New York: Academic Press, 1990.).

52. Monnier, V. M. "Nonenzymatic Glycosylation, the Maillard Reaction and the Aging Process." Journal of Gerontology 1990:45(4 ):105-110.

53. Dyer, D. G., et al. "Accumulation of Maillard Reaction Products in Skin Collagen in Diabetes and Aging." Journal of Clinical Investigation. 1993:93(6):421-422.

54. Veromann, S.et al.”Dietary Sugar and Salt Represent Real Risk Factors for Cataract Development.” Ophthalmologica. Jul-Aug 2003 ;217(4):302-307.

55. Monnier, V. M. "Nonenzymatic Glycosylation, the Maillard Reaction and the Aging Process." Journal of Gerontology. 1990:45(4):105-110.

56. Schmidt A.M. et al. “Activation of receptor for advanced glycation end products: a mechanism for chronic vascular dysfunction in diabetic vasculopathy and atherosclerosis.” Circ Res.1999 Mar 19;84(5):489-97.

57. Lewis, G. F. and Steiner, G. “Acute Effects of Insulin in the Control of VLDL Production in Humans. Implications for Theinsulin-resistant State.” Diabetes Care. 1996 Apr;19(4):390-3

R. Pamplona, M. .J., et al. "Mechanisms of Glycation in Atherogenesis." Medical Hypotheses. 1990;40:174-181.

58. Ceriello, A. “Oxidative Stress and Glycemic Regulation.” Metabolism. Feb 2000;49(2 Suppl 1):27-29.

59. Appleton, Nancy. New York; Lick the Sugar Habit. (New York:Avery Penguin Putnam, 1988).

60. Hellenbrand, W. ”Diet and Parkinson's Disease. A Possible Role for the Past Intake of Specific Nutrients. Results from a Self-administered Food-frequency Questionnaire in a Case-control Study.” Neurology. Sep 1996;47(3):644-650 Cerami, A., Vlassara, H., and Brownlee, M. "Glucose and Aging." Scientific American. May 1987: 90.

62. Goulart, F. S. "Are You Sugar Smart?" American Fitness. Mar-Apr 1991: 34-38.

63. Ibid.

64. Yudkin, J., Kang, S. and Bruckdorfer, K. "Effects of High Dietary Sugar." British Journal of Medicine. Nov 22, 1980;1396.

65. Goulart, F. S. "Are You Sugar Smart?" American Fitness. March_April 1991: 34-38

66. Ibid.

67. Ibid.

68. Ibid.

69. Ibid.

70. Nash, J. "Health Contenders." Essence. Jan 1992-23: 79_81.

71. Grand, E. "Food Allergies and Migraine."Lancet. 1979:1:955_959.

72. Michaud, D. ”Dietary Sugar, Glycemic Load, and Pancreatic Cancer Risk in a Prospective Study.” J Natl Cancer Inst. Sep 4, 2002 ;94(17):1293-300.

73. Schauss, A. Diet, Crime and Delinquency. (Berkley Ca; Parker House, 1981).

74. Christensen, L. "The Role of Caffeine and Sugar in Depression." Nutrition Report. Mar 1991;9(3):17-24.

75. Ibid.

76. Cornee, J., et al. "A Case-control Study of Gastric Cancer and Nutritional Factors in Marseille, France," European Journal of Epidemiology. 1995;11:55-65.

77. Yudkin, J. Sweet and Dangerous.(New York:Bantam Books,1974) 129.

78. Ibid, 44

79. Reiser, S., et al. “Effects of Sugars on Indices on Glucose Tolerance in Humans." American Journal of Clinical Nutrition. 1986:43;151-159.

80. Reiser,S., et al. “Effects of Sugars on Indices on Glucose Tolerance in Humans." American Journal of Clinical Nutrition. 1986;43:151-159.

81. Molteni, R, et al. “A High-fat, Refined Sugar Diet Reduces Hippocampal Brain-derived Neurotrophic Factor, Neuronal Plasticity, and Learning.” NeuroScience. 2002;112(4):803-814.

82. Monnier, V., “Nonenzymatic Glycosylation, the Maillard Reaction and the Aging Process.” Journal of Gerontology. 1990;45:105-111.

83. Frey, J. “Is There Sugar in the Alzheimer’s Disease?” Annales De Biologie Clinique. 2001; 59 (3):253-257.

84. Yudkin, J. "Metabolic Changes Induced by Sugar in Relation to Coronary Heart Disease and Diabetes." Nutrition and Health. 1987;5(1-2):5-8.

85. Ibid.

86. Blacklock, N. J., "Sucrose and Idiopathic Renal Stone." Nutrition and Health. 1987;5(1-2):9-12.

Curhan, G., et al. “Beverage Use and Risk for Kidney Stones in Women.” Annals of Internal Medicine. 1998:28:534-340.

87. Journal of Advanced Medicine. 1994;7(1):51-58.

88. Ibid

89. Ceriello, A. “Oxidative Stress and Glycemic Regulation.” Metabolism. Feb 2000;49(2 Suppl 1):27-29.

90. Postgraduate Medicine. Sept 1969:45:602-07.

91. Moerman, C. J., et al. “Dietary Sugar Intake in the Etiology of Biliary Tract Cancer.” International Journal of Epidemiology. Ap 1993;2(2):207-214.

92. Quillin, Patrick, “Cancer’s Sweet Tooth.” Nutrition Science News. Ap 2000.

Rothkopf, M.. Nutrition. July/Aug 1990;6(4).

93. Lenders, C. M. “Gestational Age and Infant Size at Birth Are Associated with Dietary Intake among Pregnant Adolescents.” Journal of Nutrition. Jun 1997;1113-1117.

94. Ibid.

95. Bostick, R. M., et al. "Sugar, Meat.and Fat Intake and Non-dietary Risk Factors for Colon Cancer Incidence in Iowa Women." Cancer Causes & Control. 1994:5:38-53.

96. Ibid.

Kruis, W., et al. "Effects of Diets Low and High in Refined Sugars on Gut Transit, Bile Acid Metabolism and Bacterial Fermentation.” Gut. 1991;32:367-370.

Ludwig, D. S., et al. “High Glycemic Index Foods, Overeating, And Obesity.” Pediatrics. Mar 1999;103(3):26-32.

97. Yudkin, J and Eisa, O. “Dietary Sucrose and Oestradiol Concentration in Young Men”. Annals of Nutrition and Metabolism. 1988:32(2):53-55.

98. Lee, A. T. and Cerami A. "The Role of Glycation in Aging." Annals of the New York Academy of Science. 1992; 663:63-70.

99. Moerman, C. et al."Dietary Sugar Intake in the Etiology of Gallbladder Tract Cancer." Internat J of Epi. Ap 1993; 22(2):207-214.

100. "Sugar, White Flour Withdrawal Produces Chemical Response." The Addiction Letter. Jul 1992:4.

Colantuoni, C., et al. “Evidence That Intermittent, Excessive Sugar Intake Causes Endogenous Opioid Dependence.” Obes Res. Jun 2002 ;10(6):478-488.

101. Ibid.

102. The Edell Health Letter. Sept 1991;7:1.

103. Sunehag, A. L., et al. “Gluconeogenesis in Very Low Birth Weight Infants Receiving Total Parenteral Nutrition” Diabetes. 1999 ;48 7991-8000).

104. Christensen L. et al. “Impact of A Dietary Change on Emotional Distress.” Journal of Abnormal Psychology .1985;94(4):565-79.

105. Nutrition Health Review. Fall 85. Sugar Changes into Fat Faster than Fat.”

106. Ludwig, D. S., et al. “High Glycemic Index Foods, Overeating and Obesity.” Pediatrics.Mar1999;103(3):26-32.

107. Girardi, N.L.” Blunted Catecholamine Responses after Glucose Ingestion in Children with Attention Deficit Disorder.” Pediatrics Research. 1995;38:539-542.

Berdonces, J. L. “Attention Deficit and Infantile Hyperactivity.” Rev Enferm. Jan 2001;4(1)11-4

108. Blacklock, N. J. “Sucrose and Idiopathic Renal Stone.” Nutrition Health. 1987;5(1 & 2):9-17.

109. Lechin, F., et al. “Effects of an Oral Glucose Load on Plasma Neurotransmitters in Humans.” Neurophychobiology. 1992;26(1-2):4-11.

110. Fields, M. Journal of the American College of Nutrition. Aug 1998;17(4):317-321.

111. Arieff, A. I. Veterans Administration Medical Center in San Francisco. San Jose Mercury; June 12/86. “IVs of Sugar Water Can Cut Off Oxygen to the Brain.”

112. De Stefani, E.“Dietary Sugar and Lung Cancer: a Case Control Study in Uruguay.” Nutrition and Cancer. 1998;31(2):132_7.

113. Sandler, Benjamin P. Diet Prevents Polio. Milwakuee, WI,:The Lee Foundation for for Nutritional Research, 1951.

114. Murphy, Patricia. “The Role of Sugar in Epileptic Seizures.” Townsend Letter for Doctors and Patients. May, 2001.

115. Stern, N. & Tuck, M. “Pathogenesis of Hypertension in Diabetes Mellitus.” Diabetes Mellitus, a Fundamental and Clinical Test. 2nd Edition, (Phil. A:Lippincott Williams & Wilkins, 2000)943-957.

116. Christansen, D. “Critical Care: Sugar Limit Saves Lives.” Science News. June 30, 2001;159:404.

117. Donnini, D. et al. “Glucose May Induce Cell Death through a Free Radical-mediated Mechanism.”Biochem Biohhys Res Commun. Feb 15, 1996:219(2):412-417.

118. Allen S. Levine, Catherine M. Kotz, and Blake A. Gosnell . “Sugars and Fats: The Neurobiology of Preference “J. Nutr.2003 133:831S-834S.

119. Schoenthaler, S. The Los Angeles Probation Department Diet-Behavior Program: Am Empirical Analysis of Six Institutional Settings. Int J Biosocial Res 5(2):88-89.

120. Deneo-Pellegrini H,. et al.Foods, Nutrients and Prostate cancer: a Case-control study in Uruguay. Br J Cancer. 1999 May;80(3-4):591-7.

121. “Gluconeogenesis in Very Low Birth Weight Infants Receiving Total Parenteral Nutrition. Diabetes. 1999 Apr;48(4):791-800.

122. Yudkin, J. and Eisa, O. “Dietary Sucrose and Oestradiol Concentration in Young Men. Annals of Nutrition and Metabolism. 1988;32(2):53-5.

123. Lenders, C. M. “Gestational Age and Infant Size at Birth Are Associated with Dietary Intake Among Pregnant Adolescents.” Journal of Nutrition 128; 1998::807-1810.

124. . Peet, M. “International Variations in the Outcome of Schizophrenia and the Prevalence of Depression in Relation to National Dietary Practices: An Ecological

Analysis.” British Journal of Psychiatry. 2004;184:404-408.

125. Fonseca, V. et al. “Effects of a High-fat-sucrose Diet on Enzymes in Homosysteine Metabolism in the Rat.” Metabolism. 200; 49:736-41.

126. Potischman, N, et.al. “Increased Risk of Early-stage Breast Cancer Related to Consumption of Sweet Foods among Women Less than Age 45 in the United States." Cancer Causes Control. 2002 Dec;13(10):937-46.

127.Negri. E. et al. “Risk Factors for Adenocarcinoma of the Small Intestine.”

International Journal of Cancer. 1999:82:I2:171-174.

128.Bosetti, C. et al. “Food Groups and Laryngeal Cancer Risk: A Case-control Study from Italy and Switzerland.” International Journal of Cancer, 2002:100(3): 355-358.

129. Shannon, M. “An Empathetic Look at Overweight.”CCL Family Found.” Nov-Dec.1993. 20(3):3-5.

130. Harry G. Preuss, M.D., of Georgetown University Medical School

131., “Health After 50.” Johns Hopkins Medical Letter. May, 1994.

132. Allen, S. "Sugars and Fats: The Neurobiology of Preference." Journal of Nutrition. 2003;133:831S-834S.

133. Booth, D.A.M. etc al. “Sweetness and Food Selection: Measurement of Sweeteners’ Effects on Acceptance.” Sweetness. Dobbing, J., Ed., (London:Springer-Verlag, 1987).

134. Cleve, T.L On the Causation of Varicose Veins. “Bristol, England, John Wright, 1960.”

135. Cleve, T.L On the Causation of Varicose Veins. “Bristol, England, John Wright, 1960”.

136. Ket, Yaffe et al. “Diabetes, Impaired Fasting Glucose and Development of Cognitive Impairment in Older Women. Neurology 2004;63:658–663.

137. Chatenoud, Liliane et al. “Refined-cereal Intake and Risk of Selected Cancers in Italy.” Am. J. Clinical Nutrition, Dec 1999;70:1107-1110.

138. Yoo, Sunmi et al. “Comparison of Dietary Intakes Associated with Metabolic Syndrome Risk Factors in Young Adults: the Bogalusa Heart Study” Am J Clin Nutr. 2004 Oct;80(4):841-848.

139. Shaw, Gary M. et al. “Neural Tube Defects Associated with Maternal Periconceptional Dietary Intake of Simple Sugars and Glycemic Index.”

Am. J. Clinical Nutrition, Nov 2003;78:972-978.

140. Krilanovich, Nicholas J. “Fructose Misuse, the Obesity Epidemic, the Special Problems of the Child, and a Call to Action “ Am. J. Clinical Nutrition, Nov 2004;80:1446-1447.

141.Jarnerot, G., “Consumption of Refined Sugar by Patients with Crohn's Disease, Ulcerative colitis, or Irritable Bowel Syndrome. Scand J Gastroenterol. 1983 Nov;18(8):999-1002.

142. Allen, S. "Sugars and Fats: The Neurobiology of Preference." J Nutr.

2003;133:831S-834S.

143. De Stefani E, Mendilaharsu M, and Deneo-Pellegrini H. Sucrose as a Risk Factor for Cancer of the Colon and Rectum: a Case-control Study in Uruguay. Int J Cancer. 1998 Jan 5;75(1):40-4.

144. Levi F, Franceschi S, Negri E, La Vecchia C. “Dietary Factors and the Risk of Endometrial Cancer. Cancer. 1993 Jun 1;71(11):3575-3581.

145. Mellemgaard A. et al. “Dietary Risk Factors for Renal Cell Carcinoma in Denmark.” Eur J Cancer. 1996 Apr;32A(4):673-82.

146. Rogers AE, Nields HM, Newberne PM. “Nutritional and Dietary Influences on Liver Tumorigenesis in Mice and Rats. Arch Toxicol Suppl. 1987;10:231-43. Review.


Nancy Appleton

P.O. Box 3083

Santa Monica

CA 90403

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Lähetetty: 24.11.2005 16:31
Kirjoittaja Ann
Oisko mitään, jos vaikka koittais syödä juttuja kohtuudella..

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Lähetetty: 24.11.2005 16:32
Kirjoittaja Mylwin
KGrilli kirjoitti:..
http://www.irish-sugar.ie/health/faq/faq.html

Pelkkä linkkikin riittää. Onhan noita tutkimuksia.

"Many people still mistakenly believe that sugar is fattening. Sugar is a carbohydrate and eating plenty of carbohydrates and taking regular physical activity are the healthiest way to maintain a desirable body weight. Science does not support the commonly held perception that eating too much sugar is a cause of weight gain. In fact, it is high fat diets that are linked to obesity, not high carbohydrate (or high sugar) diets. Overweight and obesity occur when there is a sustained excess of energy consumed over energy expended. It is very difficult to overeat on a high carbohydrate diet, because carbohydrate-rich foods fill you up so you are likely to stop eating when you have had enough. High fat foods take much longer to fill you up so it is a lot easier to eat too many calories if your diet is high in fat.
It is also worth remembering that one gram of carbohydrate provides only four calories whereas one gram of fat provides nine calories."

"DOES SUGAR CAUSE DIABETES?

Diabetes is a disease caused by inadequate production, or complete lack, of the hormone insulin. It is certainly not caused by eating too much sugar.
Insulin is one of the hormones the body needs to keep blood sugar levels within the narrow range required for good health. In most people, when food is consumed, blood sugar levels rise and insulin is produced to bring them back down. In people with diabetes, this insulin response is defective and if not treated, blood sugar levels become dangerously high.
For many years, people with diabetes were told to avoid sugar. However, modern scientific research has shown that people with diabetes can include moderate amounts of sugar in their diet as part of mixed meals, without compromising blood sugar control. Indeed, including some sugar in the diet may actually be beneficial to people with diabetes as it makes it easier the them to keep their fat intake down."

"GIGANTIC MISCONCEPTIONS

For many years, nutritionists were happy to classify carbohydrates as being either 'simple' or 'complex'. Everyone 'knew' that simple carbohydrates (sugars) were absorbed quickly, causing a rapid rise in blood sugar, while complex carbohydrate foods (bread, pasta, potatoes, etc) were absorbed slowly and produced only a gradual rise in blood sugar. It was common sense. But...In 1981, researchers at the University of Toronto were the first to make accurate measurements of the blood glucose response to different carbohydrate foods (1). They found that many 'simple' carbohydrate foods actually produced a smaller increase in blood sugar than most 'complex' carbohydrate foods. "

ja niin edelleen .. Kyllähän internetistä on kivaa copypasteta vaikka mitä.

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Lähetetty: 24.11.2005 16:33
Kirjoittaja KGrilli
unohdit aikuisiän diabeteksen ja insuliiniresistenssin joissa molemmissa sokerilla on suuri merkitys syntymekanismeissa... :)

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Lähetetty: 24.11.2005 16:35
Kirjoittaja Mylwin
KGrilli kirjoitti:unohdit aikuisiän diabeteksen ja insuliiniresistenssin joissa molemmissa sokerilla on suuri merkitys syntymekanismeissa... :)
Kyllä mie siihenkin voin googlettaa jonkun tutkimuksen, mutta sie voit tehdä sen varmaan itsekin, miulla kun on vähän hoppu.
Lähdekritiikki on päivän sana. Tasapaino on pop.

EDIT: Ainakin osa pohjautuu WHO:n tekemiin tutkimuksiin noista, eri asia on se, mitä on jätetty kertomatta.