Sokerilla vai sokeriton?

Yleinen lätinä jä kitinä
KGrilli

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Viesti Kirjoittaja KGrilli »

tuulenpuiska kirjoitti:
KGrilli kirjoitti:
kiitti. sainko edes ysi plussan, ope?
Ehdot tuli aineesta "kanssakeskustelijan kuunteleminen".
sä istut siellä samassa jälkkärissä aiheesta "ylimielinen vittuilu ja muiden aliarviointi" :)
Avatar
pikkuego
Kitinän uhri
Viestit: 909
Liittynyt: 15.08.2005 8:20
Paikkakunta: Shalla-Bal
Viesti:

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Viesti Kirjoittaja pikkuego »

KGrilli kirjoitti:yksi uusista ruokavaliosta on nimeltään "kivikausidieetti". siinä pyritään syömään luontaisia ravintoaineita, sellaisia joita ei ole pilalle prosessoitu. kuullostaa järkevältä. lihaa, kalaa, lintueläimiä, vihanneksia, juureksia, marjoja, vettä, maitoa.
Tätä on ainakin mun älyttömän hankala pitää uutena, koska mun silmissä toi on sitä mitä himassa on aina syötetty. Pitänee kehua mutsia sen edistyksellisyydestä...
AarneAnkka

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Viesti Kirjoittaja AarneAnkka »

pikkuego kirjoitti:
KGrilli kirjoitti:yksi uusista ruokavaliosta on nimeltään "kivikausidieetti". siinä pyritään syömään luontaisia ravintoaineita, sellaisia joita ei ole pilalle prosessoitu. kuullostaa järkevältä. lihaa, kalaa, lintueläimiä, vihanneksia, juureksia, marjoja, vettä, maitoa.
Tätä on ainakin mun älyttömän hankala pitää uutena, koska mun silmissä toi on sitä mitä himassa on aina syötetty. Pitänee kehua mutsia sen edistyksellisyydestä...
Kaikki tulee myös syödä raakana, varsinkin liha sillä proteiinit sulavat helpommin kun ne eivät ole denaturoituneet (kypsyneet). Kai te syötte nuo kaikki raakoina kuten varhaiskivikaudella?

En ole täysin sarkastinen. Raakaravinto on monien ruoka-aineiden kohdalla vatsaystävällisempää, jos esim. lihan taudinaiheuttajariskit jätetään pois laskuista. Lisäksi pidemmän raakadieetin jälkeen huomaa mielenkiintoisen asian: makuaisti herkistyy huomattavasti.
Hebuli

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Viesti Kirjoittaja Hebuli »

AarneAnkka kirjoitti:Yhdyn kuoroon joka vihjailee kohtuullisuuden puolesta. Sokerin vihaaminen tai ongelmiesi projisoiminen sokeriin ei korjaa tilannetta. Kananmuniakin kannattaa syödä hillitysti, sillä vaikka ne ravitsevia ovatkin, niissä on paljon kolesterolia.
Ja hämmentääkseni keskustelua lisää, nykyisin kuulee myös väitteitä että kananmunan epäterveellisyys kolesterolin osalta on reippaasti yliarvioitu, eikä se olisikaan tuossa suhteessa niin vaarallista kuin meitä on lapsena peloteltu. :roll: Valitettavasti ei ole linkkiä, tämä oli jostain vuoden tai parin takaisesta lehtiartikkelista.

Kananmuna on muiltakin ravintoarvoiltaan todella hyvä, ja meille suomalaisille sille tuo lisäarvoa myös sen sisältämä D-vitamiini, jota saamme auttamattoman vähän muusta ruoasta. Lisätiedot Finelin kotisivuilta. Tänään tullee syötyä pari keitettyä kananmunaa, kunhan pääsen kotiin. (tosin kananmunassakin sitä on varsin vähän, mutta parempi vähän kuin ei ollenkaan)

Ainoa totuus mikä on tuntunut pysyvän samana vuosikymmeniä tai kauemminkin on että vähäinen tai kohtuullinen, mutta monipuolinen, ravinto lisää terveyttä. Tuosta olen kanssasi siis samaa mieltä.
Viimeksi muokannut Hebuli, 24.11.2005 19:41. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
KGrilli

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Viesti Kirjoittaja KGrilli »

jos ihminen olisi rotta, niin tiedettäisiin että syöminen vain joka toinen päivä parantaa terveyttä.

itse käyttämäni ravintoasiantuntija on sitä mieltä, että kaksi ateriaa päivässä on riittävä määrä nykyaikaisen ihmisen kulutukseen suhteutettuna.
Tuohipää

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Viesti Kirjoittaja Tuohipää »

KGrilli kirjoitti:itse käyttämäni ravintoasiantuntija on sitä mieltä, että kaksi ateriaa päivässä on riittävä määrä nykyaikaisen ihmisen kulutukseen suhteutettuna.
Eikö useimmissa laihdutusohjeissa kehoteta nauttimaan kuusi pientä ateriaa päivässä, jotta ruoansulatuskoneistossa on virrat päällä koko hereilläoloajan ja kaloreita palaa enemmän?
Hebuli

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Viesti Kirjoittaja Hebuli »

AarneAnkka kirjoitti:Kaikki tulee myös syödä raakana, varsinkin liha sillä proteiinit sulavat helpommin kun ne eivät ole denaturoituneet (kypsyneet).
Sianlihaa ei ainakaan tulisi syödä kypsentämättömänä, vaikka sille tehdäänkin Suomessa tarkastuksia trikiini-loisten varalta. Jos trikiinin saa niin ei kiva.

http://www.metsavastaa.net/index.cfm?docID=2048

Kypsentämätön naudanliha on kissojen ohella puolestaan tärkeimpiä toksoplasmoosin aiheuttajaparasiitin levittäjiä. Mietin liekö tämä syynä että kulinaristi-ranskalaisilla kyseinen parasiitti on erittäin yleinen?

http://www.mmm.fi/el/art/taudit/tau/tokpla.html

Tosin jos kuuluu niihin jotka kyseisen parasiitin ovat jo saaneet, liekö sillä enää niin väliä. ;) Aikaisemmin parasiitin olemassaoloa elimistössä on pidetty terveillä aikuisilla oireettomana, mutta viime vuosina sen on epäilty aiheuttavan kaikenlaista pikku jäynää heissäkin, kuten heikentynyttä keskittymiskykyä, heikentynyttä reaktionopeutta jne. (minkä takia sen otaksutaan osaltaan lisäävän esim. liikenneonnettomuusriskiä). Ja tietenkin jos oma vastustuskyky heikkenee jostain syystä, parasiitti pääsee kunnolla valloilleen.

Luin jostain melko mielenkiintoisesta tutkimuksesta jossa parasiitin tartuttamat hiiret "unohtivat" esim. pelätä kissoja, ja elivät muutenkin oudon vaarallisesti ja välinpitämättöminä ympäristöstään. Onko base-hyppääjillä yms. kyseinen parasiitti? :shock:

Kyllähän tässä maailmassa voi kaikenlaista pelätä, vai mitä? :wink: Tykkään kuitenkin syödä häränpiffini mediuumina, kaikesta huolimatta.
Viimeksi muokannut Hebuli, 24.11.2005 19:54. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
KGrilli

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Viesti Kirjoittaja KGrilli »

Tuohipää kirjoitti:
KGrilli kirjoitti:itse käyttämäni ravintoasiantuntija on sitä mieltä, että kaksi ateriaa päivässä on riittävä määrä nykyaikaisen ihmisen kulutukseen suhteutettuna.
Eikö useimmissa laihdutusohjeissa kehoteta nauttimaan kuusi pientä ateriaa päivässä, jotta ruoansulatuskoneistossa on virrat päällä koko hereilläoloajan ja kaloreita palaa enemmän?

juuri näin. ja onnistuvatko ihmiset? ollaanko näillä ohjeilla hoikempia ja terveempiä? kaikkea kannattaa aina joskus kyseenalaistaa.
Hebuli

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Viesti Kirjoittaja Hebuli »

Ann kirjoitti:Mahtaa olla ikävää, kun elämä pyörii ruuan ympärillä.., vielä laihkarin jälkeenkin.
Voisko sanoa että on ikävää jos elämä yleensäkään pyörii minkään ympärillä, oli se sitten urheilu, Big Brother, dildopyllyys, poikakaveri, Kity tai oma napa?
Ann kirjoitti:Entäs se kahvi? Sehän se vasta myrkkyä onkin!
Suurten kahvimäärienhän väitetään ehkäisevän aikuistyypin diabetesta. :wink:
Avatar
pikkuego
Kitinän uhri
Viestit: 909
Liittynyt: 15.08.2005 8:20
Paikkakunta: Shalla-Bal
Viesti:

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Viesti Kirjoittaja pikkuego »

AarneAnkka kirjoitti:
pikkuego kirjoitti:
KGrilli kirjoitti:yksi uusista ruokavaliosta on nimeltään "kivikausidieetti". siinä pyritään syömään luontaisia ravintoaineita, sellaisia joita ei ole pilalle prosessoitu. kuullostaa järkevältä. lihaa, kalaa, lintueläimiä, vihanneksia, juureksia, marjoja, vettä, maitoa.
Tätä on ainakin mun älyttömän hankala pitää uutena, koska mun silmissä toi on sitä mitä himassa on aina syötetty. Pitänee kehua mutsia sen edistyksellisyydestä...
Kaikki tulee myös syödä raakana, varsinkin liha sillä proteiinit sulavat helpommin kun ne eivät ole denaturoituneet (kypsyneet). Kai te syötte nuo kaikki raakoina kuten varhaiskivikaudella?

En ole täysin sarkastinen. Raakaravinto on monien ruoka-aineiden kohdalla vatsaystävällisempää, jos esim. lihan taudinaiheuttajariskit jätetään pois laskuista. Lisäksi pidemmän raakadieetin jälkeen huomaa mielenkiintoisen asian: makuaisti herkistyy huomattavasti.
Luoja paratkoon, ei missään nimessä lihaa raakana. Mamma kuitenkin on sen verran vanhan koulukunnan kasvatti että kaikki liha kypsennetään mieluummin vähän yli kuin vähän alle. Antaa se sentään naudanlihaa syödä mediumina.

Koskeeko tuo prosessointikielto myös esim. pasta-ainesten keittämistä? Kyllähän perunan syö keittämättäkin, kananmunankin ehkä saisi alas raakana, mutta makaronin järsiminen alkaa kuulostaa ikävältä.
Tuohipää

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Viesti Kirjoittaja Tuohipää »

KGrilli kirjoitti: juuri näin. ja onnistuvatko ihmiset? ollaanko näillä ohjeilla hoikempia ja terveempiä? kaikkea kannattaa aina joskus kyseenalaistaa.
Eli ravintoasiantuntijasi mielestä on järkevää, että 200-kiloinen mies syö kaksi 2300 kilokalorin annosta päivässä sen sijaan, että jakaisi sen pienemmiksi annoksiksi pitkin päivää? Eipä siinä ainakaan vatsalaukku pääse kutistumaan ja nälkä kurnii.
KGrilli

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Viesti Kirjoittaja KGrilli »

Tuohipää kirjoitti:
KGrilli kirjoitti: juuri näin. ja onnistuvatko ihmiset? ollaanko näillä ohjeilla hoikempia ja terveempiä? kaikkea kannattaa aina joskus kyseenalaistaa.
Eli ravintoasiantuntijasi mielestä on järkevää, että 200-kiloinen mies syö kaksi 2300 kilokalorin annosta päivässä sen sijaan, että jakaisi sen pienemmiksi annoksiksi pitkin päivää? Eipä siinä ainakaan vatsalaukku pääse kutistumaan ja nälkä kurnii.

200-kiloinen esimerkkisi ei vastaa normikansalaista.

normaalin miehen keskmääräinen päivän energiatarve lienee jossain alle 3000 kcal paikkeilla. naisilla vastaavasti sitten +/- 2000 kcal.

tuollaisen määrän jakaminen kahteen ja syöminen sitten erissä, ei ole ongelma. 5 kpl nakkeja on jo n. 300 kcal.
Tuohipää

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Viesti Kirjoittaja Tuohipää »

KGrilli kirjoitti: 200-kiloinen esimerkkisi ei vastaa normikansalaista.
Njaa. Viestissäsi johon vastasin puhuit nykyaikaisen ihmisen kulutuksesta ja kun populaatio jatkaa läskistymistään on 200-kiloinen erittäin nykyaikainen, suorastaan edelläkävijä.

Metsän apinoita ja mitälie marakatteja kun seurailee luontodokkareista niin huomaa, että ne napostelevat pitkin päivää jotain pientä mitä sattuvat liikkuessaan edestään löytämään. Ihmisen anatomia ja fysiologia ei apinasta paljon eroa vaikka ihmisen elinympäristö onkin muuttunut merkittävästi.

Itselläni jos olisi tarvetta laihduttaa en kyllä jättäisi välipaloja väliin vaan pienentäisin pääaterioiden annoskokoa.
KGrilli

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Viesti Kirjoittaja KGrilli »

Tuohipää kirjoitti:
KGrilli kirjoitti: 200-kiloinen esimerkkisi ei vastaa normikansalaista.
Njaa. Viestissäsi johon vastasin puhuit nykyaikaisen ihmisen kulutuksesta ja kun populaatio jatkaa läskistymistään on 200-kiloinen erittäin nykyaikainen, suorastaan edelläkävijä.

Metsän apinoita ja mitälie marakatteja kun seurailee luontodokkareista niin huomaa, että ne napostelevat pitkin päivää jotain pientä mitä sattuvat liikkuessaan edestään löytämään. Ihmisen anatomia ja fysiologia ei apinasta paljon eroa vaikka ihmisen elinympäristö onkin muuttunut merkittävästi.

Itselläni jos olisi tarvetta laihduttaa en kyllä jättäisi välipaloja väliin vaan pienentäisin pääaterioiden annoskokoa.


ei nuo annoskoot tollasilla reilun 1000 kcalin aterioilla mitään huimia ole. ja jos napostelisit lehtiä puista ja kuorimattomia pähkinöitä niin menishän sullakin koko hela päivä niiden mussuttamiseen.

get real, honey.
nypari

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Viesti Kirjoittaja nypari »

Tuohipää kirjoitti: Metsän apinoita ja mitälie marakatteja kun seurailee luontodokkareista niin huomaa, että ne napostelevat pitkin päivää jotain pientä mitä sattuvat liikkuessaan edestään löytämään. Ihmisen anatomia ja fysiologia ei apinasta paljon eroa vaikka ihmisen elinympäristö onkin muuttunut merkittävästi.

Itselläni jos olisi tarvetta laihduttaa en kyllä jättäisi välipaloja väliin vaan pienentäisin pääaterioiden annoskokoa.
Tää oli päivän paras. Seuraa luontodokkareita ja opi laihduttamaan. Siis rummuta rintaasi, rouskuta salaattia ja karjaise ugh.
Avatar
saira
Kitisijä
Viestit: 3388
Liittynyt: 14.08.2005 19:47
Paikkakunta: Tampere

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Viesti Kirjoittaja saira »

Tuohipää kirjoitti: Eikö useimmissa laihdutusohjeissa kehoteta nauttimaan kuusi pientä ateriaa päivässä, jotta ruoansulatuskoneistossa on virrat päällä koko hereilläoloajan ja kaloreita palaa enemmän?
Muistelen lukeneeni joskus vuosia sitten jostain saaresta etelässä, jossa ihmiset söivät juuri vähän kerrallaan, vaikka kourallisen riisiä, useita kertoja päivässä. Pointtina juuri se, että ihminen kerkeää kuluttamaan kaiken syömänsä eikä kerää ylimääräistä sisäänsä. Saarella ei ollut lainkaan ylipainoisia. En nyt muista kuitenkaan ikävä kyllä lähdettä...
Herra Manala

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Viesti Kirjoittaja Herra Manala »

Nämä unohtuivat:

147. You CAN suffocate by swallowing a bag of sugar unchewed.

148. You CAN build a nuucilear* weapon of mass destruction from sugar and nutrasweet if you are MacGyver.


Lisäksi jos sinulla on jotain seuraavista vaivoista:
- Peräpukamia
- Finnejä
- Väsymystä
- Nenäverenvuotoa
- Satunnaista ripulia
- Vinkunaa korvassa
- Päänsärkyä
- Karvoja kämmenissä
- Huonoa flaksia
- Yöllisiä erektioita
- Spermankarkailuja
kärsit todennäköisesti Asesulfaami-K-taudista.

Äkkiä koko kity-yleisö nousi seisomaan ja kuulin quotessani "Minulla on tuo, voiko sitä parantaa?" Valitettavasti jouduin vastaamaan ei, sitä ei voi parantaa. Onneksi oireita voidaan lievittää vahvasta alumiinifoliosta taitellun hatun avulla.

*) Spelled by The President.
Tuohipää

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Viesti Kirjoittaja Tuohipää »

KGrilli kirjoitti:ei nuo annoskoot tollasilla reilun 1000 kcalin aterioilla mitään huimia ole. ja jos napostelisit lehtiä puista ja kuorimattomia pähkinöitä niin menishän sullakin koko hela päivä niiden mussuttamiseen.

get real, honey.
Yritin tässä korostaa, että biologinen evoluutio tapahtuu paljon hitaammin kuin kulttuurievoluutio ja kritisoida ravintoasiantuntijasi näkemystä siitä, että nykyihmisen fysiologia olisi jotenkin merkittävästi muuttunut viimeisen 50 vuoden (2 sukupolven) aikana sellaiseksi, että normi-ihmisen optimaalinen ravinnonnauttimistapa olisi kaksi isoa ateriaa päivässä.
nypari kirjoitti:Tää oli päivän paras. Seuraa luontodokkareita ja opi laihduttamaan. Siis rummuta rintaasi, rouskuta salaattia ja karjaise ugh.
Pikemminkin opi pysymään normaalipainoisena. Tasalämpöisen viidakkoasukin paino ei pahemmin heilahtele.
AarneAnkka

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Viesti Kirjoittaja AarneAnkka »

pikkuego kirjoitti:Koskeeko tuo prosessointikielto myös esim. pasta-ainesten keittämistä?
Lähinnä vihanneksia, hedelmiä, lihaa, kalaa ja pähkinöitä. Eihän kivikaudella mitään makaroonia ollut.
Avatar
pikkuego
Kitinän uhri
Viestit: 909
Liittynyt: 15.08.2005 8:20
Paikkakunta: Shalla-Bal
Viesti:

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Viesti Kirjoittaja pikkuego »

AarneAnkka kirjoitti:
pikkuego kirjoitti:Koskeeko tuo prosessointikielto myös esim. pasta-ainesten keittämistä?
Lähinnä vihanneksia, hedelmiä, lihaa, kalaa ja pähkinöitä. Eihän kivikaudella mitään makaroonia ollut.
Hyvä pointti, ei tietenkään. Jäin tosin miettimään miltä perunalaatikko näyttäisi tuolla kivikauden dieetillä...
Avatar
KisSandra
Kitisijä
Viestit: 1126
Liittynyt: 14.08.2005 21:43
Paikkakunta: Hevonvitunjeera jota Tyrnäväksikin kutsutaan

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Viesti Kirjoittaja KisSandra »

Hmph.. Tämä tyttö meinaa kaikesta nyt saamastaan valistuksesta huolimatta jatkaa tyhmentymistään ja kuolee sitten vaikka ylihuomenna siihen aivohalvaukseen.

Käytän siis lähinnä yksinomaan makeutusaineita oikean sokerin sijaan, light-limsaan olen ihan kai koukussa jopa, sen olen aiemminkin jossain kai paljastanut. Mä nyt vaan satun pitämään enemmän lightin maustakin. Käytän myös paljon muita parjattuja tuotteita ja teen asioita joita ei suositella, en ymmärrä edes hävetä ja aion jatkaa samaan malliin.

Aika kallista.. elämä on.
Pikku Myy veti henkeä nenän kautta ja puhalsi sen ulos hampaiden välistä hyvin keljulla tavalla, joka merkitsi:En-ole-eläissäni-kuullut-mitään-näin-hullua.
(T. Janson: Muumipappa ja meri)
Avatar
Mylwin
Kitisijä
Viestit: 4593
Liittynyt: 16.08.2005 15:25
Paikkakunta: Kouvostoliitto

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Viesti Kirjoittaja Mylwin »

KGrilli kirjoitti: normaalin miehen keskmääräinen päivän energiatarve lienee jossain alle 3000 kcal paikkeilla. naisilla vastaavasti sitten +/- 2000 kcal.

tuollaisen määrän jakaminen kahteen ja syöminen sitten erissä, ei ole ongelma. 5 kpl nakkeja on jo n. 300 kcal.
Istumatyötä tekevän, sen kummemmin liikuntaa harrastamattoman miehen energiantarve on 2000-3000kcal, riippuen tietysti gaziljoonasta eri muuttujasta. Liikuntaa harrastavan 3000+ ja aktiiviliikkujan 4000+.
Täytyy kuitenkin muistaa, että mikäli energiansaanti vähenee, siirtyy elimistö säästöliekille, eikä käytä energiaa niin paljon kuin ennen.
Joten syömättömyys on aika paska laihdutustapa.
Urheillessa on hyvä muistaa palautuminen ja superkompensaatio, jos harjoittelu on liian aktiivista, siirtyy elimistö kataboliseen tilaan, ja liikunnasta on aivan päinvastainen vaikutus.
Hassua, miten ravintosuositukset ja muut pysyvät ennallaan ja ympärillä pyörii x määrä erilaisia koulukuntia, jotka muokkailevat ja tulkitsevat tutkimustuloksia kuinka haluavat. Jos nyt ajatellaan kovakuntoisimpia yhteiskunnan jäseniä (terveydestä en mene takuuseen, viina ja tupakka kun tuppaa maistumaan) niinkö poliiseja, palomiehiä ja sotilaspotilaita niin tuskin sieltä kovin montaa minkään muun kuin tasapuolisen sekaravinnon syöjiä löytyy.
Kävin katsomassa Mylwinin kuvaa, ja näyttää kyllä just siltä ettei sillä ole yhtään ystävää.
- Ann 2005
AarneAnkka

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Viesti Kirjoittaja AarneAnkka »

Mylwin kirjoitti:Täytyy kuitenkin muistaa, että mikäli energiansaanti vähenee, siirtyy elimistö säästöliekille, eikä käytä energiaa niin paljon kuin ennen. Joten syömättömyys on aika paska laihdutustapa.
Asiaa, haluan vielä lisätä tähän: kun elimistö on säästöliekillä, myös ruuansulatuselimistö alkaa toimia "apinan raivolla" eli imee syödystä ruuasta kaikki energiat mitä irti lähtee, ja elimistö yleisellä tasolla alkaa "pyrkiä" lihomaan. Tällöin pienikin ruokamäärä lihottaa enemmän kuin silloin kun energiansaanti on tasaisen runsasta.

Niin ristiriitaiselta kuin se kuulostaakin, tässä mielessä jopa suklaa saattaa laihduttaa, sillä se nopeuttaa aineenvaihduntaa ja pistää kropan pois säästöliekiltä.
KGrilli

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Viesti Kirjoittaja KGrilli »

Tuohipää kirjoitti:
KGrilli kirjoitti:ei nuo annoskoot tollasilla reilun 1000 kcalin aterioilla mitään huimia ole. ja jos napostelisit lehtiä puista ja kuorimattomia pähkinöitä niin menishän sullakin koko hela päivä niiden mussuttamiseen.

get real, honey.
Yritin tässä korostaa, että biologinen evoluutio tapahtuu paljon hitaammin kuin kulttuurievoluutio ja kritisoida ravintoasiantuntijasi näkemystä siitä, että nykyihmisen fysiologia olisi jotenkin merkittävästi muuttunut viimeisen 50 vuoden (2 sukupolven) aikana sellaiseksi, että normi-ihmisen optimaalinen ravinnonnauttimistapa olisi kaksi isoa ateriaa päivässä.
nypari kirjoitti:Tää oli päivän paras. Seuraa luontodokkareita ja opi laihduttamaan. Siis rummuta rintaasi, rouskuta salaattia ja karjaise ugh.
Pikemminkin opi pysymään normaalipainoisena. Tasalämpöisen viidakkoasukin paino ei pahemmin heilahtele.


kivikauden ihmiset luultavasti söivät huomattavan harvoin. vielä paljon paljon myöhemmin, lähempänä omaa aikaamme ruokaa ei ollut saatavilla joka päivä. aikaisemmin syötiin jotta pysytään hengissä, nythän se on päinvastoin.
KGrilli

Re: Sokerilla vai sokeriton?

Viesti Kirjoittaja KGrilli »

Mylwin kirjoitti:
KGrilli kirjoitti: normaalin miehen keskmääräinen päivän energiatarve lienee jossain alle 3000 kcal paikkeilla. naisilla vastaavasti sitten +/- 2000 kcal.

tuollaisen määrän jakaminen kahteen ja syöminen sitten erissä, ei ole ongelma. 5 kpl nakkeja on jo n. 300 kcal.
Istumatyötä tekevän, sen kummemmin liikuntaa harrastamattoman miehen energiantarve on 2000-3000kcal, riippuen tietysti gaziljoonasta eri muuttujasta. Liikuntaa harrastavan 3000+ ja aktiiviliikkujan 4000+.
Täytyy kuitenkin muistaa, että mikäli energiansaanti vähenee, siirtyy elimistö säästöliekille, eikä käytä energiaa niin paljon kuin ennen.
Joten syömättömyys on aika paska laihdutustapa.
Urheillessa on hyvä muistaa palautuminen ja superkompensaatio, jos harjoittelu on liian aktiivista, siirtyy elimistö kataboliseen tilaan, ja liikunnasta on aivan päinvastainen vaikutus.
Hassua, miten ravintosuositukset ja muut pysyvät ennallaan ja ympärillä pyörii x määrä erilaisia koulukuntia, jotka muokkailevat ja tulkitsevat tutkimustuloksia kuinka haluavat. Jos nyt ajatellaan kovakuntoisimpia yhteiskunnan jäseniä (terveydestä en mene takuuseen, viina ja tupakka kun tuppaa maistumaan) niinkö poliiseja, palomiehiä ja sotilaspotilaita niin tuskin sieltä kovin montaa minkään muun kuin tasapuolisen sekaravinnon syöjiä löytyy.
totta turiset tuossa monessa kohtaan. väittäisin kuitenkin, että nuo yhteiskunnan tukipylväät perustavat ravitsemuksena muuhun kuin pelkkään pastaan, riisiin, valkoiseen leipään ja erilaisiin salaatteihin sekä kevyt-tuotteisiin. mikäli muistan oikein, niin kun tuollainen "meillä" asui ja samaa jääkaappia käytti, niin sieltä löytyi aina täysrasvaista juustoa, meetvurstia, nakkeja, makkaraa, lihaa, kanaa, kalaa, sinistä maitoa, voimariinia, vihanneksia ja ruisleipää. toki pottuja ja riisiä keitettiin sitten aterialle, mutta päinvastoin kuin monilla ylipainonsa kanssa tuskailevilla naisilla, päivän energiasta suuri osa muodostui proteiinista ja rasvoista.

lisäksi sitten tietysti proteiinilisät jne.
Vastaa Viestiin