Suvinen kirjoitti:
Pitääks tästä alkaa väittelemään? Alunperin Marianne on vissiin tehty minttulikööristä, mutta kyllä kunnon baarimikko tekee sen tietysti minttuviinasta. Mikä helvetin paukku se semmoinen tulee johon lotrataan kahta likööriä eikä lainkaan viinaa?
Mitä eroa käytännössä on minttuviinalla ja -liköörilllä?
^Villi arvaus saattais olla sokerin määrä?
Minttulikööriä kun saa 50% vahvuisenakin (äitin baarikaapissa oli, en mä muuten tollasen olemassaolosta tietäis!)
milli kirjoitti:
Mikäs tämä tällainen drinkki on? Mitä siihen tulee?
Siihen tulee maitoa, kaakao- ja minttulikööriä. Maistuu nimensä mukaisesti mariannekarkilta, tykkään!
Pitääks tästä alkaa väittelemään? Alunperin Marianne on vissiin tehty minttulikööristä, mutta kyllä kunnon baarimikko tekee sen tietysti minttuviinasta. Mikä helvetin paukku se semmoinen tulee johon lotrataan kahta likööriä eikä lainkaan viinaa?
Helvetistäkö minä tiedän, minä mikään bartender ole. Hyvää se jokatapauksessa on aina ollut ja päähän mennyt - pääasia.
Googletin 'marianne' ja löysin joltain drinkkisivuilta teko-ohjeet, missä puhuttiin nimenomaan kahdesta eri likööristä.
Mene sinne väittelemään, ei mua kiinnosta.
Jos vastais kysymykseen kans...
Olut on mun suosikki, mutta horjahdin varovasti siiderin puolelle kun mun äiti toi mukanaan Irlannista jotain rutikuivaa siideriä (jota en ole löytänyt Suomesta ja jonka nimeä en tähän hätään muista).
Tykään punaviineistä, melkein mitkä vaan menevät kunhan eivät ole makeita maultaan. Bacardi Breezer ja siideri tulevat sitten jaetulla kakkossijalla. Bailey's kahvissa on hyvää, kunhan siihen saa nokareen kermavaahtoa.
Wiskit on parhaita, mutta kaikki muutkin on hyvällä kakkossijalla. Joku vehnäolut oli juhannuksena positiivinen tuttavuus. Nyt parhaillaan lasissa sijaitsee sherryä, murekkeen kumppanina, tosin mureke on lautasella, ja on hyvää sekä maukasta, kuten sherrykin.
Vaihtelee kausittain. Tänä vuonna ollaan palattu pitkästä punkun lipityskaudesta lonkero+jeggu -yhdistelmään. Kesäkaudella tykkään myös lipittää Alkon hanapakkaus-sangriaa. Itse tekemällä saisi toki parempaa, mutta kun on laiska niin ei jaksa. Varpajaisten yhteydessä huomasin jälleen kerran, että minulla on rahvaanomainen maku. Kalliit konjakit ja vuosikertaviskit valuivat kurkusta alas kuin huomaamatta, mutta eipä niistä sen kummempia "elämyksiä" tullut... tai sitten ne eivät oikeastikaan ole yhtään sen parempia. Ehkäpä viskinystäväksi itseään tituleeraavat tykkäävät vaan patsastella ja teeskennellä makunystyräorgasmeja luullen olevansa siten gyldyrellimpiä kuin tavallinen jamppa joka ryystää brand-X tislettä, koska siitä tulee kiva olo.
Tissutteluhistoriassa on muutamia juomia, joiden käyttöä on vaikea ymmärtää. 18-kesäisenä giniä tuoremehulla ja 1990-luvulla vakiodrinksu radalla oli Golden Cap-siideri + 2 cl Malibua. Jälkimmäinen selittynee sillä, etten syö lainkaan karkkia tai leivoksia. Jotain makeaa silti tekee ajoittain mieli.
Baarimikkoaikojen vapaa-ajanvietosta periytynyt huono tapa on tilata aina jotain kyytipojaksi. Toisaalta silloin oppi myös juomaan myös vettä litratolkulla illan aikana, mikä on vitaalia seuraavan aamun kannalta.
Suvinen kirjoitti:Ootahan vaan jos KK lähtee aiheesta pätemään..
mitvit???
tunnustettava, että marianne tehtiin meillä aina likööreistä, eikä kirkkaasta mintusta. halpa ja hyväkatteinen pissisjuoma aloittelijoille, joilla ei ole viinapäätä.
No voi perkele. En ole Alkossa tainnut vierailla ainakaan kahteen vuoteen mutta tätä ketjua lukiessa alko (!) tekee mieli viinaa! Kaljalla ja sidukalla olen aina pään huuhdellu, mut nyt maistus joku vähän väkevämpi. Minttu black oli aika petollisen tuntusta ainetta kun männäviikonloppuna maistoin. Harva kolmevitonen viina uppoo meikälle raakana irvistelemättä, mutta sehän oli kuin karkkia söis.
Golden Gapin kuivat 'siiderit' on mun mielestä oikein hyviä. Tietty aito crowmoorikin menee, mutta en minä siinä maussa oikein mitään eroa huomaa, hinnassa kyllä. Osa suomalaisista 'siidereistä' on kyllä ihan p**aa.
Joo siis mieluisin on kai kuiva golden gap tai sit raparperi-siideri.
Jyrki73 kirjoitti:
Golden Gapin kuivat 'siiderit' on mun mielestä oikein hyviä. Tietty aito crowmoorikin menee, mutta en minä siinä maussa oikein mitään eroa huomaa, hinnassa kyllä. Osa suomalaisista 'siidereistä' on kyllä ihan p**aa.
Mutta esimerkiksi ranskalainen Cidraie vie kielen mennessään.
bedlam kirjoitti:Minttu black oli aika petollisen tuntusta ainetta kun männäviikonloppuna maistoin.
Nyt täytyy yhtyä rajusti. Minttu itsessään on käsittämättömän pahaa, mutta tää Black, namskis!
Mikäs tämä minttu black oikein on? Alkoi tuntua siltä, että minun tulisi tietää siitä jotain. Ainakin maku. Tässä on tullut sinuiksi "laatuviinin" kanssa, ilmeisesti. Ystävälle tehdyn palveluksen palkaksi sain pullollisen yltiökallista viiniä. Kerroin mieltymyksekseni tuhdit punaviinit ja erityisesti Shirazit. Sain vastineeksi pullollisen sitä itseään; Peter Lehmann Stonewell 2002 Shiraz. Syntisen hyvää. Vähän yli minun normaalin hankintahinnan. Niin hyvää, että tekee mieli jo vähän jemmailla ja nauttia pikkuhiljaa. Laittaa melkein miettimään, että mitä makuekstaaseja pitääkään sisällään se Alkosta saatava yli 70 euroa maksava Shiraz. Nimeä en nyt muista.
Nyt on pari iltaa tullut nautittua Alkon porter -tarjontaa. Tanskassa ja Norjassa osataan valmistaa pirullisen nautinnollisia portereita. Heidän porter on lähes ruokaa!! Koffin Porter on ehkä karvan verran ravitsevampaa, tosin tarjoiltuna liian pienestä anniskelupullosta.