Päivän mielipidekirjoitus

Topicit, joihin vastataan hölynpölyllä.
Avatar
Homeboy65
Kitisijä
Viestit: 7658
Liittynyt: 15.08.2005 13:14
Paikkakunta: Helsinki

Re: Päivän mielipidekirjoitus

Viesti Kirjoittaja Homeboy65 » 13.06.2018 17:51

Vagabondo kirjoitti:
13.06.2018 15:41
Homeboy65 kirjoitti:
13.06.2018 15:16
Mutta sitten nuo matalapalkkatyöt "joita ei tällä hetkellä tee kukaan"? Populaa on töissä hampurilaispaikoissa, postissa, siivoojina, stevareina pilvin pimein.
Nuo ovat töitä, joita kannattaa teettää nykyiselläkin kustannustasolla ja tarjoavat suhteellisen täysiä työpäiviä.

Maailmalla näkee ihmisiä tekemässä töitä jotka minimipalkkataso on Suomesta tappanut, toisaalta Suomessa on hommia, joita satunnaisen kuormituksen takia tarjotaan nollatuntisopimuksilla ja sitten on vielä puhtaasti provikkapalkkaista myyntityötä, johon sortuva on tällä hetkellä hyvin heikossa asemassa.
Sen lisäksi meiltä taitaa puuttua jonkinlainen palvelukulttuuri. Eli ihmiset tekee meillä itse sellaista jota muualla maailmassa teetetään (autojen pesu, ikkunoiden pesu, kenkien plankkaus, vaatteiden pesu jne.)
"En tiedä pitäisikö sinulle ojentaa netiketti, banaani vai köysi." - Tix

Avatar
So Hard
Kitisijä
Viestit: 10733
Liittynyt: 23.08.2011 9:23
Paikkakunta: 7th heaven

Re: Päivän mielipidekirjoitus

Viesti Kirjoittaja So Hard » 13.06.2018 18:11

Gat kirjoitti:
13.06.2018 17:18
So Hard kirjoitti:
13.06.2018 17:07
Joo-o, on kyllä niin monta mittaluokkaa paska isä että eipä sitä ihmettele miten elämäsi on mennyt.
Hyvä isä se oli ja paras ystäväni. Arvosteleva ehkä mutta perusasenne melko boheemi eikä tiukkapipo ja teeskentelevä pikkuporvari kuten kaverieni isät. Vuosikausia yhteisymmärrystä ja yhteisiä juttuja eli soakkunoita, joiden huumoria taas äiti ei ymmärtänyt. Eri asia loukkaava puhe ja hurtti huumori. Metsästysretketkin. Vaikeimpia olivat 70-luvun naisjutut, jolloin kyllä oli sellaisia tilanteita joihin 13-14-vuotiaan pojan ei pitäisi joutua. Ainakin rapauttivat isäni kunnioitusta. Kuten myös vaikeaa oikeusjutun häviämisen jälkeinen vanhuuden romahduksensa, jolloin alkoi taas juopottelemaan, dementoitui, kuseksi ympäriinsä ja lopulta heitti lattialle höpötellen sekavia mutta proosallisia, kuten kuvitteellisia työpuheluita. Kaksi vuotta siitä lähti äitikin.
Paskat mikään hyvä isä. Tuollainen arvostelu on juuri päinvastoin kuin mitä pitäisi tehdä itsetunnon kehittymiseksi. Itsetunnon puute lienee suurin syy siihen miksi pelkäät naisia ja sosiaalisia tilanteita ja miksi kaikki muut tuntuvat yli-ihmisiltä. Olisit ihan eri ihminen jos joku olisi pienestä pitäen tolkuttanut että osaat, pystyt ja jatka yrittämistä vaikka epäonnistuisi.

Kun siihen päälle ynnää vielä sen, että on ryypännyt ja raahannut vieraita naisia kotiisi sinun nähtesi niin myös perusturvallisuus on ollut säpäleinä. Siihen päälle alkoholismisi mahdollistaminen ja jumittaminen kuolemaan saakka peräkammarin pojaksi.

Juuri isäsi on suurin tekijä siihen miksi sinulla on niin suuria vaikeuksia pärjätä.
Universaali disclaimer.

Ylermi Ylihankala
Kitisijä
Viestit: 11271
Liittynyt: 22.09.2008 13:03

Re: Päivän mielipidekirjoitus

Viesti Kirjoittaja Ylermi Ylihankala » 13.06.2018 20:04

^ Aamen.
Mulla on se onni, että olen löytänyt itseni ja toivon muillekin ihmisille sitä. Että tällainen ihminen on tarkoitettu tänne, me ei olla sattumaa.

Avatar
elco
Kitisijä
Viestit: 6253
Liittynyt: 17.02.2011 13:04

Re: Päivän mielipidekirjoitus

Viesti Kirjoittaja elco » 13.06.2018 20:26

Syvä Joki.
Masturbation is for the poor.
-Atticus Fetch, Californication

Avatar
McJanne
Kitisijä
Viestit: 9926
Liittynyt: 13.11.2005 22:14
Paikkakunta: Helsinki, Suomi Finlandia 40° PERKELEEEH!
Viesti:

Re: Päivän mielipidekirjoitus

Viesti Kirjoittaja McJanne » 13.06.2018 20:57

Do not feed the troll
Kirjoitan tätä alasti
&
(Puni) Olet kamppailu-urheiliijan irvikuva ja kamppailuyhteisön häpeäpilkku mielipiteittesi kanssa.
-JM

Avatar
Gat
Kitisijä
Viestit: 8639
Liittynyt: 04.11.2007 2:11
Paikkakunta: Aergistal

Re: Päivän mielipidekirjoitus

Viesti Kirjoittaja Gat » 14.06.2018 7:46

Ääh.. älkääs nyt. Onhan sitä ihmisillä paljon karmeampiakin lapsuus-nuoruuskokemuksia, väkivaltaa ja insestiä myöten, meillä ei. Myöskin vaikkapa Manalalla oli vähän samantyyppinen aina arvosteleva ja poikaansa mollaava isä, jos oikein muistan. Ja kun Manala alkoi menestymään ralleissa, sitä isänsä ei tietenkään huomannut lainkaan.

Oma isäni oli siis orpona joutunut kasvamaan ilman vanhempiaan sukunsa luona Muhoksella, melko äärimmäisten junttien parissa. Onneksi eivät sentään olleet uskovaisia saati lestadiolaisia, se olisi vielä puuttunut. Siitä jäi ilmeisesti päälle että ei saa herättää huomiota, ei korostaa itseään eikä poiketa normeista. Vaan isäni ei edes tiennyt mitä nykynormit ovat. Kerran kusi hautausmaalle ja ihmetteli eikö saa ja tulet laittoi vaikka kansallispuistoon. Usein ajattelin, että vanhempani ovat ihailtavan anarkistisia. vaan saattoi olla niin, että he eivät vaan olleet tietoisia nykyajan liikasäännöistä. Minulla vastaava taas on ollut tietoista auktoriteettien uhmaamista, se on minun vaan ei isäni luonto.

Isäni ei loppuun asti edes ymmärtänyt, että oli niillä naisjutuillaan aiheuttanut kärsimystä. "No sanotaan vaikka että en ymmärrä" asiaa tiukatessani vastasi. Ehkä sellainen oli hänen maailmassaan sittenkin normikäytöstä?

Mutta olihan siitä vanhempieni asenteesta se hyvä puoli, että ihmettelin miten muille lapsille vanhemmat listaavat paljon sääntöjä, ja suurin huoli lapsilla oli "tuleeko sanomista". Meillä ei niin, ja kyllähän sitä fiksu kakara itsekin ymmärtää. Jos on vain mekaaniset sanellut säännöt, niitä vastaanhan kapinoi eikä itse opi missä on tolkkua ja missä ei. Lisäksi molemmat vanhempani olivat sivistykseltään ja älyltään paljon tyypillisten kansanihmisten yläpuolella.

Äitinikin kerran kyllä ihmetteli, miten isäni monet lohkaisut äidillekin olivat kuin olisi viikkotolkulla miettinyt miten tehokkaimmin loukkaa. Mutta todettiin, että nehän ovat ihan spontaaneja ja sitä kautta ilmeisen totta ja vilpittömiä.

Hyvää isäni tarkoitti, hänelle ei vaan tullut mieleen selostaa perusteita, eikä ettei se hänelle itsestäänselvä olekaan kaikkien maailmaa. "Tavallinen" ja huomaamaton halusi olla, eikä käsittänyt ettei se hänen tavallisuutensa olekaan kaikkien tavallisuutta varsinkaan nykymaailmassa.

Joten paheksuntansa oli joskus hämärää. Pienenä ihan mitättömänä anekdoottina kerran muutama vuosi sitten asioidessamme Orimattilan tv-elektroniikka-puhelinliikkeessä jotain meille etsiessään tietokoneella kaupan omistaja valitteli, että tänään heillä ei yhteys pelaa. Johon minä ihan ymmärtävänä sanoin että "Joo, kun mä tein työkseni nettisivuja, silloinkin oli Soneran palvelin usein nurin. Sivut ei näkyneet eikä saanut tiedostoja sinne siirrettyä". Josta isäni jo kaupassa tuohtui ja alkoi ääneen hyssyttelemään minua kuin nolona puolestani, että mitä SINÄ tuollaista puhut.

Kotona yritin selvittää tarkoittiko isäni, että ne ovat kansanmiehiä jotka eivät moista ymmärrä kun ei isänikään vai kokiko isäni, että minä vähäpoika siinä kehuin ja korostin itseäni. Vai molempia. Ei selvinnyt, vaan ilmeisesti jotain väärin sanoin, vaikka vain koetin asiakkaana en valittaa vaan ilmaista myötätuntoa ihan tavalliseen ongelmaansa.

ONTOPIC:
Homielle matalapalkkaisten palvelutöiden vähenemisestä:

Muistanpa ajan jolloin joissakin vanhanmallin ratikoissa oli rahastaja. Samaten pitkänmatkan busseissa "bussiemäntä", joka rahasti ja jakeli lehtiä sekä myi limsaa. 80-90 luvulla Suomessa jo kuski rahasti, saattoi olla joku murukahviautomaatti ja lehtesi hait ihan itse. Kauan ennen minun aikaani Stockmannilla oli hissitytöt, kun hissin käyttö oli niin vaikeaa. Itsepalvelu kauppoihin tuli sekin ennen minun aikaani, sitä ennen oli selviö että myyjä hoiti kaiken. USA:ssa kuulemma vieläkin punnitsevat ja pakkaavat pusseihin puolestasi isoissa marketeissakin.

Mites muuten tuossa yhdessä linkissäni:
Tuen alikäyttäjiä ovat tyypillisesti pienellä eläkkeellä sinnittelevät vanhukset, jotka eivät esimerkiksi isoihin lääkemenoihinsa syystä tai toisesta tukea hae.

Minä en tiedä, oliko äidilläni erikoisen pieni eläke. Mutta äitini siis nieli päivittäin pari kourallista reseptilääkkeitä. Olisiko hän siis normaalin kela-korvauksen lisäksi voinut anoa lääkemenotukea sossusta, koska eläkkeellä, ei eläkevakuutustakaan? Mistä sellaisenkin muka olisi tiennyt, kun lääkärinsä ei kertonut eikä apteekki?

Entäs yksityislääkärikulunsa?
Myönnettäköön, että kerran työttömyysaikanani minulta jäi yksi julkisen puolen hammaslääkäriaika väliin (enoa taas kerran hoitamaan), ja seuraava olisi ollut kolmen kuukauden kuluttua, johon mennessä se hammas olisi ehtinyt mädätä. Joten menin yksityishammaslääkärille. Olipa skaba, että sain sossun maksamaan sen! Harvalla riittäisi taistelutahtoa niin uhmata byrokraattisia sossutätejä! Laillista ilmeisesti oli se yksityslääkäri maksaa, mutta harvalla olisi pokkaa taistella sossulta se tulkinta siinä yksittäistapauksessa.

Siitä lähtien olen käyttänyt vain yksityishammaslääkäriä, omin varoin.

Kaksi viimeistä edittiä typoihin ja lauserakenteisiin, vaikken ole kännissä.
Viimeksi muokannut Gat, 14.06.2018 9:24. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Soft kitty, warm kitty
Little ball of fur
Happy kitty, sleepy kitty
Purr, purr, purr

Avatar
So Hard
Kitisijä
Viestit: 10733
Liittynyt: 23.08.2011 9:23
Paikkakunta: 7th heaven

Re: Päivän mielipidekirjoitus

Viesti Kirjoittaja So Hard » 14.06.2018 8:06

Gat kirjoitti:
14.06.2018 7:46
Ääh.. älkääs nyt. Onhan sitä ihmisillä paljon karmeampiakin lapsuus-nuoruuskokemuksia, väkivaltaa ja insestiä myöten, meillä ei. Myöskin vaikkapa Manalalla oli vähän samantyyppinen aina arvosteleva ja poikaansa mollaava isä, jos oikein muistan. Ja kun Manala alkoi menestymään ralleissa, sitä isänsä ei tietenkään huomannut lainkaan.
Lue mikä tahansa lasten kasvatusta ja kehitystä koskeva teos niin asia valittiin paremmin. Väkivallan ja insestin uhreille ei mene yleensä kovin hyvin myöskään. Kuten totesin, tämä "parhaan ystäväsi" metodi on todennäköisesti suurin syy siihen että sinulla ei ole parisuhdetta, sukupuolielämää, uraa tai sosiaalista elämää. Juuri se taho jonka pitäisi valmistaa maailmaan ja kasvattaa uskomaan itseensä on pienestä pitäen saanut sinut uskomaan ettet pärjää. Ei se ole geneettistä.
Universaali disclaimer.

Avatar
Homeboy65
Kitisijä
Viestit: 7658
Liittynyt: 15.08.2005 13:14
Paikkakunta: Helsinki

Re: Päivän mielipidekirjoitus

Viesti Kirjoittaja Homeboy65 » 14.06.2018 14:48

Gat kirjoitti:
14.06.2018 7:46


Mites muuten tuossa yhdessä linkissäni:
Tuen alikäyttäjiä ovat tyypillisesti pienellä eläkkeellä sinnittelevät vanhukset, jotka eivät esimerkiksi isoihin lääkemenoihinsa syystä tai toisesta tukea hae.

Mutta jos syystä tai toisesta eivät tukea hae onko se sitten yhteiskunnan vika? Minä kyllä oletan että kaikki eivät hae kaikkia yhteiskunnan tukia koska ovat sopeutuneet vaatimattomaan elämään. 70-luvulla eräässä tositapahtumaan perustuvassa Kari Suomalaisen pilapiirroksessa radikaali toimittaja inttää eläkeläismummolle kuinka eläke on pieni ja on teillä kurjaa jne. Toimittajan kiusaksi (?) mummo vaan sanoi olevansa ihan tyytyväinen...
Minun äidinäitini oli työelämässä pienipalkkainen merkantti (no KVG). Eläkkeellä jäätyään pärjäili aika OK. Harrasti aika paljon jopa kotimaan matkailua. Ja tuo oli hirmuliskojen 70-luvulla...
"En tiedä pitäisikö sinulle ojentaa netiketti, banaani vai köysi." - Tix

Avatar
Gat
Kitisijä
Viestit: 8639
Liittynyt: 04.11.2007 2:11
Paikkakunta: Aergistal

Re: Päivän mielipidekirjoitus

Viesti Kirjoittaja Gat » 14.06.2018 14:53

On se "yhteiskunnan vika", jos yhteiskunta ei tiedota moisista rahoituksista. Äidilläni ainakaan ei ollut tietoa edes kysyä. Ja joo joo, sunkin mummut oli niin erinomaisia.
Soft kitty, warm kitty
Little ball of fur
Happy kitty, sleepy kitty
Purr, purr, purr

Avatar
Homeboy65
Kitisijä
Viestit: 7658
Liittynyt: 15.08.2005 13:14
Paikkakunta: Helsinki

Re: Päivän mielipidekirjoitus

Viesti Kirjoittaja Homeboy65 » 14.06.2018 14:58

Gat kirjoitti:
14.06.2018 14:53
On se "yhteiskunnan vika", jos yhteiskunta ei tiedota moisista rahoituksista. Äidilläni ainakaan ei ollut tietoa edes kysyä. Ja joo joo, sunkin mummut oli niin erinomaisia.
No kuinka niistä pitäisi tiedottaa?
Ei ollut erinomainen. Melko yksinkertainen naisihminen jonka sosioekonominen asema oli myös aika alhainen. Mukava silti.
"En tiedä pitäisikö sinulle ojentaa netiketti, banaani vai köysi." - Tix

Avatar
Gat
Kitisijä
Viestit: 8639
Liittynyt: 04.11.2007 2:11
Paikkakunta: Aergistal

Re: Päivän mielipidekirjoitus

Viesti Kirjoittaja Gat » 14.06.2018 15:10

Homeboy65 kirjoitti:
14.06.2018 14:58
Gat kirjoitti:
14.06.2018 14:53
On se "yhteiskunnan vika", jos yhteiskunta ei tiedota moisista rahoituksista. Äidilläni ainakaan ei ollut tietoa edes kysyä. Ja joo joo, sunkin mummut oli niin erinomaisia.
No kuinka niistä pitäisi tiedottaa?
Ei ollut erinomainen. Melko yksinkertainen naisihminen jonka sosioekonominen asema oli myös aika alhainen. Mukava silti.
Esim. että joku, lääkäri tai apteekki olisi maininnut, että lääkkeistä saisi kela-korvauksen lisäksi sossun tukeakin. Muutenhan tämä systeemi menee kuin varmaan ei sinun mutta So Hardin tuntemassa klassikossa "Linnunradan käsikirja liftareille", että kun Vogonit tuhoavat maapallon intergalaktisen moottoritien takia, ihmisten protestointiin vastaavat en muista mutta ulkomuistista merkitys suunnilleen: "Asiasta on ollut tiedote valitusohjeineen Proxima Centaurin neljännen planeetan tienrakennusviraston ilmoitustaululla"
Soft kitty, warm kitty
Little ball of fur
Happy kitty, sleepy kitty
Purr, purr, purr

Avatar
Homeboy65
Kitisijä
Viestit: 7658
Liittynyt: 15.08.2005 13:14
Paikkakunta: Helsinki

Re: Päivän mielipidekirjoitus

Viesti Kirjoittaja Homeboy65 » 14.06.2018 17:53

Gat kirjoitti:
14.06.2018 15:10
Esim. että joku, lääkäri tai apteekki olisi maininnut, että lääkkeistä saisi kela-korvauksen lisäksi sossun tukeakin. Muutenhan tämä systeemi menee kuin varmaan ei sinun mutta So Hardin tuntemassa klassikossa "Linnunradan käsikirja liftareille", että kun Vogonit tuhoavat maapallon intergalaktisen moottoritien takia, ihmisten protestointiin vastaavat en muista mutta ulkomuistista merkitys suunnilleen: "Asiasta on ollut tiedote valitusohjeineen Proxima Centaurin neljännen planeetan tienrakennusviraston ilmoitustaululla"
Minulla on kyllä sellainen vahva MuTu että nuo yhteiskunnan perustuet (työttömyyskorvaus, eläkkeet, asumistuki, toimeentulotuki ym.) ovat NYKYÄÄN aika hyvin tiedossa.
Voin olla väärässäkin.
"En tiedä pitäisikö sinulle ojentaa netiketti, banaani vai köysi." - Tix

sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 10788
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Re: Päivän mielipidekirjoitus

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja » 14.06.2018 19:47

Gat kirjoitti:
14.06.2018 15:10
Esim. että joku, lääkäri tai apteekki olisi maininnut, että lääkkeistä saisi kela-korvauksen lisäksi sossun tukeakin.
Sossu korvaa lääkkeitä vain toimeentulotuen saajille. Toimeentulotukea taas ei saa, jos voi elää aiemmin kerätyllä omaisuudella. Ei tässäkään pitäisi olla mitään vaikeaa.

Avatar
Gat
Kitisijä
Viestit: 8639
Liittynyt: 04.11.2007 2:11
Paikkakunta: Aergistal

Re: Päivän mielipidekirjoitus

Viesti Kirjoittaja Gat » 14.06.2018 19:58

sivustahuutaja kirjoitti:
14.06.2018 19:47
Gat kirjoitti:
14.06.2018 15:10
Esim. että joku, lääkäri tai apteekki olisi maininnut, että lääkkeistä saisi kela-korvauksen lisäksi sossun tukeakin.
Sossu korvaa lääkkeitä vain toimeentulotuen saajille. Toimeentulotukea taas ei saa, jos voi elää aiemmin kerätyllä omaisuudella. Ei tässäkään pitäisi olla mitään vaikeaa.
Jaha. Äitini ei ollut sossun asiakas, ei paljon paskaakaan omaisuutta (luopui nuornalikkana perintöosuudestaan mulkeroenoni hyväksi. Jos ajattelette että isäni oli perseestä, siihen verrattuna enoni oli suoraan Helvetistä. En halua samaan sukuhautaan sen olion kanssa), äidillä pieni eläke, mutta tämä yllä jostain linkistäni kopsaamani ei pidäkään paikkaansa. Ei sanota eivät saa, vaan eivät syystä tai toisesta hae.

"Mites muuten tuossa yhdessä linkissäni:
"Tuen alikäyttäjiä ovat tyypillisesti pienellä eläkkeellä sinnittelevät vanhukset, jotka eivät esimerkiksi isoihin lääkemenoihinsa syystä tai toisesta tukea hae."


Linkit uudestaan:

https://yle.fi/uutiset/3-8447134
"Tyypillinen alikäyttäjä: maaseudulla yksin asuva vanhus
Toimeentulotuen alikäyttö on merkittävä ongelma, sillä tuki jää useimmiten hakematta kaikkein heikoimmassa asemassa olevilta."

https://yle.fi/uutiset/3-9348080
Jossa "tukiviidakko voi hämmentää"

"Tukien alikäyttö on väärinkäyttöä yleisempää – ”Vanhukset eivät tiedä olevansa oikeutettuja rahaan"
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/arti ... gs.kHUKKVQ
Soft kitty, warm kitty
Little ball of fur
Happy kitty, sleepy kitty
Purr, purr, purr

sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 10788
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Re: Päivän mielipidekirjoitus

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja » 14.06.2018 22:35

^ Eikös äitisi asunut omistusasunnossa?

Avatar
Gat
Kitisijä
Viestit: 8639
Liittynyt: 04.11.2007 2:11
Paikkakunta: Aergistal

Re: Päivän mielipidekirjoitus

Viesti Kirjoittaja Gat » 14.06.2018 22:58

sivustahuutaja kirjoitti:
14.06.2018 22:35
^ Eikös äitisi asunut omistusasunnossa?
Hä? Eikö kukaan pidä mustaa kirjaa mitä selitän? Ei omistusasunnossa, vaan tässä samaisessa kolmen huoneen vuokrakämpässä 71 neliötä 640 per kuukausi vuokrakämpässä, jonka onnistuin kummastelujen läpi saamaan omiin nimiini. Alunperin tämä talo oli vain kaupungin työntekijöille kaupunginjohtajaa myöten, nyt vain jotain sosiaalitapauksia. Kuitenkin sitä varten mun piti vaihtaa kirjani taas Varkauteen. Parempi niin, enhän mä olisi määräajassa kyennyt siirtämään tärkeääkään kamaa veke

Koetan tässä katsoa telkusta toiseen kertaa "Emily Rosen riivaaja". Muka perustuu tositapahtumiin. No oikeasti se oli Saksassa, eriniminen misu eikä efektit sinne päinkään yliluonnollisia kuin leffassa. Itse demonien riivaamana tiedän.
Soft kitty, warm kitty
Little ball of fur
Happy kitty, sleepy kitty
Purr, purr, purr

Avatar
James Potkukelkka
Kitisijä
Viestit: 13230
Liittynyt: 23.01.2014 9:59

Re: Päivän mielipidekirjoitus

Viesti Kirjoittaja James Potkukelkka » 15.06.2018 8:38

Yleisohje on; jos rahat eivät riitä, mene sossuun. Siellä viranpuolesta lasketaan, oletko oikeutettu toimeentulotukeen. Käynti ei maksa mitään. Ei jokaisesta lakipykälästä erikseen voi lähettää ovelta ovelle saarnaajaa.

Sulla on sikäli Gat hiukan hutera pohja väitteillesi siitä, että ei tiedoteta, kun aiemmin myönsit, että et ollut vuosiin HOAS:lla asuneena tietoinen siitä, että opiskelija sai opiskelijan asumistukea. Kaikki muut olivat. Eli vika ei varmaankaan ollut lähetyksessä, vaan vastaanottimessa.

Ps. Äidilläsihän oli tilillä rahaa 8000. Ei siis olisi ollut oikeutettu toimeentulotukeen, koska tilillä runsaasti käteistä.
Viimeksi muokannut James Potkukelkka, 15.06.2018 9:36. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Once you've jacked off to transsexual double amputee midget vomit porn, you just can't go back to playboy!" – Randy Marsh

sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 10788
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Re: Päivän mielipidekirjoitus

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja » 15.06.2018 8:41

Gat kirjoitti:
14.06.2018 22:58
sivustahuutaja kirjoitti:
14.06.2018 22:35
^ Eikös äitisi asunut omistusasunnossa?
Hä? Eikö kukaan pidä mustaa kirjaa mitä selitän? Ei omistusasunnossa, vaan tässä samaisessa kolmen huoneen vuokrakämpässä 71 neliötä 640 per kuukausi vuokrakämpässä, jonka onnistuin kummastelujen läpi saamaan omiin nimiini.
OK. Nämä teidän asumiskuviot eivät ole ihan niin kirkkaat.

Äitilläsi oli kuitenkin rahaa pankissa? Ei silloin saa sossusta mitään.

Avatar
James Potkukelkka
Kitisijä
Viestit: 13230
Liittynyt: 23.01.2014 9:59

Re: Päivän mielipidekirjoitus

Viesti Kirjoittaja James Potkukelkka » 15.06.2018 9:02

sivustahuutaja kirjoitti:
15.06.2018 8:41
Gat kirjoitti:
14.06.2018 22:58
sivustahuutaja kirjoitti:
14.06.2018 22:35
^ Eikös äitisi asunut omistusasunnossa?
Hä? Eikö kukaan pidä mustaa kirjaa mitä selitän? Ei omistusasunnossa, vaan tässä samaisessa kolmen huoneen vuokrakämpässä 71 neliötä 640 per kuukausi vuokrakämpässä, jonka onnistuin kummastelujen läpi saamaan omiin nimiini.
OK. Nämä teidän asumiskuviot eivät ole ihan niin kirkkaat.

Äitilläsi oli kuitenkin rahaa pankissa? Ei silloin saa sossusta mitään.
Tästä tuli mieleeni tapaus 90-luvun alusta. Olin päivystävänä lääkärinä ja totesin vanhalla eläkeläisrouvalla vyöruusun. Kirjoitin siihen lääkettä. Vanha rouva siihen itkua tuhertaen, että kun ne lääkkeet ovat pienituloiselle eläkeläiselle niin kallita. Hyväsydämisenä komeana nuorena lääkärinä (2/3:sta oikein) hommasin rouvalle pikaisen ajan sairaalan sosiaalihoitajalle (ei mikään normimenettely päivystyksestä kotiutettavalle ihmiselle). Sos. hoitaja sai järjestettyä tapaamisen pikaisesti, koska hätätilanne.

Lopputulos; kävi ilmi, että rouvalla oli tilillä 100 000 markkaa (joka oli 90-luvun alussa erittäin suuri raha). Jäi sossun rahat saamatta huolimatta herooisesta yrityksestäni :)
"Once you've jacked off to transsexual double amputee midget vomit porn, you just can't go back to playboy!" – Randy Marsh

Avatar
exsu
Kitisijä
Viestit: 5480
Liittynyt: 05.10.2010 12:11
Paikkakunta: Tampere

Re: Päivän mielipidekirjoitus

Viesti Kirjoittaja exsu » 15.06.2018 9:26

Tarkennan sen verran, toimeentulotuki maksetaan nykyään Kelasta, eli sossuun ei kannata rahan perässä mennä. Sen sijaan päihdehoitopaikan maksarit saattaa jossain kunnissa kulkea sitä kautta. Tampereella on jopa niin päteviä sossuja, että jättävät myöntämättä lääkärin lähetteellä tulevan maksusitoumuksen, koska näkevät potilaan papereista, ettei hänellä ole hoitomotivaatiota. Pysyy budjetti kurissa!
Mut ei se elämä sit ollut kuitenkaan
Ihan piece of Kake Randelin.

Avatar
James Potkukelkka
Kitisijä
Viestit: 13230
Liittynyt: 23.01.2014 9:59

Re: Päivän mielipidekirjoitus

Viesti Kirjoittaja James Potkukelkka » 15.06.2018 9:33

^Sulla on varmasti tietoa katkosta? Miten sinne käytännössä helpoiten nykyään pääsee? Vaihtelee kunnittain ehkä?
"Once you've jacked off to transsexual double amputee midget vomit porn, you just can't go back to playboy!" – Randy Marsh

Avatar
James Potkukelkka
Kitisijä
Viestit: 13230
Liittynyt: 23.01.2014 9:59

Re: Päivän mielipidekirjoitus

Viesti Kirjoittaja James Potkukelkka » 15.06.2018 9:35

exsu kirjoitti:
15.06.2018 9:26
Tarkennan sen verran, toimeentulotuki maksetaan nykyään Kelasta, eli sossuun ei kannata rahan perässä mennä. Sen sijaan päihdehoitopaikan maksarit saattaa jossain kunnissa kulkea sitä kautta. Tampereella on jopa niin päteviä sossuja, että jättävät myöntämättä lääkärin lähetteellä tulevan maksusitoumuksen, koska näkevät potilaan papereista, ettei hänellä ole hoitomotivaatiota. Pysyy budjetti kurissa!
Tiesin tämän nyanssin, mutta "sossu"="kela" monelle. Ja vaikka nyt menisikin väärälle luukulle, viranomaisen tulee viranpuolesta ohjata kansalainen oikeaan osoitteeseen.
"Once you've jacked off to transsexual double amputee midget vomit porn, you just can't go back to playboy!" – Randy Marsh

Avatar
exsu
Kitisijä
Viestit: 5480
Liittynyt: 05.10.2010 12:11
Paikkakunta: Tampere

Re: Päivän mielipidekirjoitus

Viesti Kirjoittaja exsu » 15.06.2018 10:01

James Potkukelkka kirjoitti:
15.06.2018 9:33
^Sulla on varmasti tietoa katkosta? Miten sinne käytännössä helpoiten nykyään pääsee? Vaihtelee kunnittain ehkä?
Vaihtelee tosi paljon sekä tiputettavan aineen että kunnan mukaan. Kyllä mä siitä terkkarista lähtisin liikkeelle sekä Varkaudessa että Orimattilassa, jos alkoa pitää tiputella. Joissain kunnissa on myös kotikatko-mahdollisuus, mutta Gat kyllä hyötyisi enemmän osastosta.
Mut ei se elämä sit ollut kuitenkaan
Ihan piece of Kake Randelin.

Avatar
James Potkukelkka
Kitisijä
Viestit: 13230
Liittynyt: 23.01.2014 9:59

Re: Päivän mielipidekirjoitus

Viesti Kirjoittaja James Potkukelkka » 15.06.2018 10:04

exsu kirjoitti:
15.06.2018 10:01
James Potkukelkka kirjoitti:
15.06.2018 9:33
^Sulla on varmasti tietoa katkosta? Miten sinne käytännössä helpoiten nykyään pääsee? Vaihtelee kunnittain ehkä?
Vaihtelee tosi paljon sekä tiputettavan aineen että kunnan mukaan. Kyllä mä siitä terkkarista lähtisin liikkeelle sekä Varkaudessa että Orimattilassa, jos alkoa pitää tiputella. Joissain kunnissa on myös kotikatko-mahdollisuus, mutta Gat kyllä hyötyisi enemmän osastosta.
Onko tietoa siitä, onko käytössä joku kategorinen promilleraja, jonka alla pitää olla, kun tulee hakemaan katkopaikkaa?
"Once you've jacked off to transsexual double amputee midget vomit porn, you just can't go back to playboy!" – Randy Marsh

Avatar
exsu
Kitisijä
Viestit: 5480
Liittynyt: 05.10.2010 12:11
Paikkakunta: Tampere

Re: Päivän mielipidekirjoitus

Viesti Kirjoittaja exsu » 15.06.2018 10:11

En tiedä. Meidän porukalla alkoholi on yleensä vaan lisämauste.
Mut ei se elämä sit ollut kuitenkaan
Ihan piece of Kake Randelin.

Vastaa Viestiin