Kokkausvinkit

Aktiviteettien suunnitteluun ja kertaukseen.
Patz

Kokkausvinkit

Viesti Kirjoittaja Patz »

Kertokaapa tänne parhaita kokkausvinkkejänne ja suuria oivalluksia ruoanlaiton saralla. Ei siis mitään reseptejä vaan kikkoja, vinkkejä ja neuvoja.

Tässä yksi:
Sipulia kuullottaessa, aita pilkottu sipuli kylmään pannuun ja sitten vasta levy päälle, näin sipulista tulee pehmeämmän makuista. Hyvä keino on myös lisätä sipulien kanssa kylmään pannuun ripaus sokeria tai hunajaa, rasva vasta viimeiseksi kuumenneeseen pannuun.
Elukka

Re: Kokkausvinkit

Viesti Kirjoittaja Elukka »

Maistelu, haistelu ja ripaus luovaa hulluutta pesee reseptit 6-0 ruoanlaiton lopputuloksessa. :wink:
Herra Manala

Re: Kokkausvinkit

Viesti Kirjoittaja Herra Manala »

Patz kirjoitti:Hyvä keino on myös lisätä sipulien kanssa kylmään pannuun ripaus sokeria tai hunajaa, rasva vasta viimeiseksi kuumenneeseen pannuun.
Itse käytän (jos käytän) fariinisokeria. Toimii parhaiten sipulin oman maun kanssa ja antaa mukavasti väriä. Rasvaa en laita lainkaan, jos paistan sipulien kanssa jauhelihaa. Silloin laitan jauhelihan ihan ensimmäiseksi kylmään pannuun, sipulin vasta sitten kun jauheliha alkaa kuumetessaan päästää itsestään nesteitä.

Mutta kun ei saa kerran reseptejä laittaa, annetaan sitten pari vinkkiä:
1. Leikkaa sisäfileestä aina liian paksuja pihvejä.
2. Laita valkosipulia aina liikaa.
3. Chili ei ole liian tulista. Makuaistisi vain on kehittymätön.
sinkkumatti

Re: Kokkausvinkit

Viesti Kirjoittaja sinkkumatti »

Herra Manala kirjoitti:
Patz kirjoitti:Hyvä keino on myös lisätä sipulien kanssa kylmään pannuun ripaus sokeria tai hunajaa, rasva vasta viimeiseksi kuumenneeseen pannuun.
Itse käytän (jos käytän) fariinisokeria. Toimii parhaiten sipulin oman maun kanssa ja antaa mukavasti väriä. .
Tapoja on tottavie monia, Minä kuullotan sipulin voissa ja sen jälkeen haudutan puolikypsäksi lihaliemen kanssa. Sitten vasta sekoitus jauhelihataikinaan ja eikun pulllia vääntämään.

Vichy sopii muuten jauhelihataikinan nesteeksi erinomaisesti. Tulee vallan kuohkeita pulleroisia.
1108

Re: Kokkausvinkit

Viesti Kirjoittaja 1108 »

Tjeu:

purkki hernekeittoa
purkki ananasta
purkki tonnikalaa vihanneksissa
nakkeja

Avaa purkit. Lämmitä hernekeitto ohjeen mukaan. hernekeiton lämmetessä pilko nakit haluamaasi muotoon. Sujauta ananas, tonnikala ja nakit lämpimään hernekeittoon ja anna lämmetä vielä hetken ettei nakit jää kylmiksi.

Syö ja nauti.

Tonnikala vihanneksissa(ainakin papuja, maissia, chiliä) on sen takia, että se antaa keitolle pientä tulisuutta.

Kokeilkaa jos uskallatte, itse en ole uskaltanut.
Vieras

Re: Kokkausvinkit

Viesti Kirjoittaja Vieras »

kana+riisi, ei muuta.
Tätä on syöty pitkään ja hartaasti. 8)
Patz

Re: Kokkausvinkit

Viesti Kirjoittaja Patz »

JokuVitunIdiootti kirjoitti:kana+riisi, ei muuta.
Onko sun jotenkin vaikeaa ymmärtää aloitusviestin sisältöä?
Viimeksi muokannut Patz, 23.03.2006 14:29. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Vieras

Re: Kokkausvinkit

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Ovatko harrastukset todella niin arkaluontoinen asia, että tännekin pitää voida kirjoittaa anonyyminä?

T. Exsat
Avatar
aasi
Kitisijä
Viestit: 6685
Liittynyt: 01.07.2005 21:12
Paikkakunta: Uleåborg

Re: Kokkausvinkit

Viesti Kirjoittaja aasi »

Anonymous kirjoitti:Ovatko harrastukset todella niin arkaluontoinen asia, että tännekin pitää voida kirjoittaa anonyyminä?

T. Exsat
Eiköhän sellaisiakin harrastuksia löydy! Mutta käytetään tästälähtien mustanikkiä.
Tasan ei mene muumit kanootissa.
Herra Manala

Re: Kokkausvinkit

Viesti Kirjoittaja Herra Manala »

sinkkumatti kirjoitti:Tapoja on tottavie monia, Minä kuullotan sipulin voissa ja sen jälkeen haudutan puolikypsäksi lihaliemen kanssa. Sitten vasta sekoitus jauhelihataikinaan ja eikun pulllia vääntämään.
Niinno, se vähän tosiaan riippuu myös siitä mitä on tekemässä. Kyllä mäkin lihapullia varten hauduttaisin lihaliemessä sipulia, mutta myös itse jauhelihaa.

Tuossa huomenna taidan tehdä kebakkotaikinaa. Vaatimattomat 1.6kg tarjousjauhelihaa, pari kananmunaa, vähän turkkilaista jugurttia tai tzatzikia, lihalientä, mustapippuria ja aromisuolaa. Ja sit kahdella käsivaivaimella yhtäaikaa höykytetään taikinaa vartin verran. Sit ei muuta kun leivotaan taikinasta pitkiä pötköjä ja tungetaan grillitikku keskelle. Uunille ritilän päälle 225:een ja annetaan käristyä ylätasolla kunnes rasvat on tippuneet kebakoista ulos ja pinta on mukavasti kärtsännyt. Käännetään kun yläpuoli alkaa olla paahtunut.

Tuolla tavalla saa halvastakin jauhelihasta suht rasvatonta ja hyvää. Niin ja valmiit kebakothan tietenkin dipataan siihen itsetehtyyn tzatzikiin johon tulee meikäläisen reseptin mukaan kilo turkkilaista jugua, 2 kynnetöntä valkkaria paskaks puristettuna, 3/4 isoa kurkkua raastettuna ja suolalla 10min valutettuna, 2tl sitruunamehua 1tl vaaleata balsamicoa, 1/2tl rouhittua mustapippuria ja 1/2tl kuivattua tilliä. Namskis sano roteiinipojat toisilleen.
Elukka

Re: Kokkausvinkit

Viesti Kirjoittaja Elukka »

Herra Manala kirjoitti:kilo turkkilaista jugua, 2 kynnetöntä valkkaria paskaks puristettuna, 3/4 isoa kurkkua raastettuna ja suolalla 10min valutettuna, 2tl sitruunamehua 1tl vaaleata balsamicoa, 1/2tl rouhittua mustapippuria ja 1/2tl kuivattua tilliä.
Mitä, ei kanelia :?:
Herra Manala

Re: Kokkausvinkit

Viesti Kirjoittaja Herra Manala »

Elukka kirjoitti:
Herra Manala kirjoitti:kilo turkkilaista jugua, 2 kynnetöntä valkkaria paskaks puristettuna, 3/4 isoa kurkkua raastettuna ja suolalla 10min valutettuna, 2tl sitruunamehua 1tl vaaleata balsamicoa, 1/2tl rouhittua mustapippuria ja 1/2tl kuivattua tilliä.
Mitä, ei kanelia :?:
Ei kanelia, vittu!

PS. Tuo "Kanelia, vittu!" alkaa olemaan jo lähes yhtä kuuluisa kuin "Havuja, perkele!" :D
Viimeksi muokannut Herra Manala, 23.03.2006 14:47. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
sinkkumatti

Re: Kokkausvinkit

Viesti Kirjoittaja sinkkumatti »

Herra Manala kirjoitti: Kyllä mäkin lihapullia varten hauduttaisin lihaliemessä sipulia, mutta myös itse jauhelihaa.
Käytätkös korppujahoja pulleroisia tehdessäs? Jos käytät, niin testaas toi vissy kerman tilalla. Toimii.

Ootkos muuten testannut "uuden" valkkaritabascon? Aika hyvää shittiä.
Herra Manala

Re: Kokkausvinkit

Viesti Kirjoittaja Herra Manala »

sinkkumatti kirjoitti:Käytätkös korppujahoja pulleroisia tehdessäs? Jos käytät, niin testaas toi vissy kerman tilalla. Toimii.

Ootkos muuten testannut "uuden" valkkaritabascon? Aika hyvää shittiä.
Kyllä mä korppujauhoja jonkun verran laitan, mutta aika snadisti. Pyrin pitämään lihapitoisuuden palleroissakin aika korkealla. Kermaa en yleensä laita lainkaan enkä muutakaan nestettä, koska laitan tosiaan niin vähän korppujauhoja, että kananmunista tuleva neste riittää.

Mitähän tuo valkkaritabasco on? En mä ole normitabascon lisäksi maistanut muita kuin milder garlicia, milder jalapenoa ja hot habaneroa. Tosin niitä kaikkia on nytkin keittiön pöydän maustehyllykössä. :-p
Patz

Re: Kokkausvinkit

Viesti Kirjoittaja Patz »

sinkkumatti kirjoitti:valkkaritabasco
=
Herra Manala kirjoitti:milder garlic
Viimeksi muokannut Patz, 23.03.2006 14:56. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
sinkkumatti

Re: Kokkausvinkit

Viesti Kirjoittaja sinkkumatti »

Herra Manala kirjoitti:Mitähän tuo valkkaritabasco on? -p
Toi noi.

Saattaa olla kyllä jo vanha juttu. Mä törmäsin vasta tällä viikolla. Oli varsin maukasta.
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 16673
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Kokkausvinkit

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

Herra Manala kirjoitti:Kyllä mäkin lihapullia varten hauduttaisin lihaliemessä sipulia.
Höp. Sipuli pullataikinaan raakana, muuten siitä menee potku. Korppujauhoja taikinaan sekä käärön pintaan. Ja nesteeksi toisinaan vaikka kermaviilipurkki. Viimeaikoina olen myös lisännyt lihapulla- tai pikemminkin -mureketaikinaan myös syksyllä suolasäilömiäni haapa- ja kangasrouskuja. Herkkua!

Niin, ja liha tietysti lampaan jauhelihaa. Ja mahdollisimman paljon silputtuja tuoreyrttejä fiiliksen mukaan.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
sinkkumatti

Re: Kokkausvinkit

Viesti Kirjoittaja sinkkumatti »

urpiainen kirjoitti: Höp. Sipuli pullataikinaan raakana, muuten siitä menee potku.
Mahtaa olla kuivat pullat, jos meinaat saada sipulin kypsäksi.
Kid

Re: Kokkausvinkit

Viesti Kirjoittaja Kid »

sinkkumatti kirjoitti:
urpiainen kirjoitti: Höp. Sipuli pullataikinaan raakana, muuten siitä menee potku.
Mahtaa olla kuivat pullat, jos meinaat saada sipulin kypsäksi.
Mitäh, mäkin laitan sipulit raakana. Ja ai että ku on tullu hyvää, eikä valitusta oo kuulunut muiltakaan. Eikä oo muuten kuivia pullia.
sinkkumatti

Re: Kokkausvinkit

Viesti Kirjoittaja sinkkumatti »

Kid kirjoitti:Mitäh, mäkin laitan sipulit raakana. Ja ai että ku on tullu hyvää, eikä valitusta oo kuulunut muiltakaan. Eikä oo muuten kuivia pullia.
En usko! Koska on maistiaiset?
ElanorRaven

Re: Kokkausvinkit

Viesti Kirjoittaja ElanorRaven »

Kid kirjoitti:Mitäh, mäkin laitan sipulit raakana. Ja ai että ku on tullu hyvää, eikä valitusta oo kuulunut muiltakaan. Eikä oo muuten kuivia pullia.
:komp:

Onko jollakulla ihan oikeasti toimivia vinkkejä siitä, onko sipulia mahdollista pilkkoa kyynelehtimättä? Ilmat mitään pleksilasiviritelmiä naaman edessä? Kaapista löytyy kyllä sellainen käsikäyttöinen silppurihärpäke, mutta aina sitä ei jaksa ruveta kaivamaan esiin ja siksi toisekseen, sellaisen masiinan käyttäminen tekee lisää tiskiä.
1108

Re: Kokkausvinkit

Viesti Kirjoittaja 1108 »

ElanorRaven kirjoitti:Onko jollakulla ihan oikeasti toimivia vinkkejä siitä, onko sipulia mahdollista pilkkoa kyynelehtimättä? Ilmat mitään pleksilasiviritelmiä naaman edessä?
Vastaus: Piilolasit.

Uskokaa vaan, auttavat kyynelehtimiseen sipulin kanssa temutessa.
Kid

Re: Kokkausvinkit

Viesti Kirjoittaja Kid »

ElanorRaven kirjoitti: Onko jollakulla ihan oikeasti toimivia vinkkejä siitä, onko sipulia mahdollista pilkkoa kyynelehtimättä?
Mä luin jostain vai näinkö telkkarista, et jos sipulin laittaa hetkeks pakkaseen ni sit ei itketä. En oo ite testannut mutta..
Kid

Re: Kokkausvinkit

Viesti Kirjoittaja Kid »

sinkkumatti kirjoitti:
En usko! Koska on maistiaiset?
Lauantaina.
sinkkumatti

Re: Kokkausvinkit

Viesti Kirjoittaja sinkkumatti »

ElanorRaven kirjoitti:--.
Terävä veitsi on ainut vehje, millä sipuli voidaan pilkkoa oikein. Kaikenmaailman silppurikoneet saavat sipulin maistumaan katkeralta moskalta..
Vastaa Viestiin