Kaikkihan osaa tehdä hyvää ruokaa tuoreista elintarvikkeista yksinkertaisesti upottamalla ne kermaan ja voihin, mutta minkäslaisia kikkoja teillä on terveellisten, vähärasvaisten ja vähäkaloristen ruokien suhteen? On paljon haastavampaa saada terveellinen ruoka maistumaan hyvältä, kuin "korjata kermalla kaikki".
Tässä yksi kehittämäni pippurinen kastike, joka toimii varsin hyvin esimerkiksi pihvien kanssa.
½ litraa voimakasta lihalientä (esim. pääsiäislampaan liemi käy hyvin)
½ litraa rasvatonta maitoa
2rkl vehnäjauhoja
1-2dl turkkilaista jugurttia
1tl viinietikkaa
½tl rakuunaa
1tl ruohosipulia
1rkl rouhittua mustapippuria
ripaus minttua
Sekoita vehnäjauho kylmään maitoon, lisää se kattilaan ja kuumenna lihaliemen kanssa kiehuvaksi. Sekoita rakuuna, ruohosipuli ja minttu mukaan. Anna hiljalleen porista viitisen minuuttia välillä sekoittaen. Lisää turkkilainen jugurtti ja viinietikka keskenän sekoitettuna. Tarkista suola ja kastikkeen paksuus. Lisää lihalientä ja maizenaa tarvittaessa.
Lähes rasvatonta ja melko vähäkalorista. Ota se suuhun. Nam.
Terveelliset ruokareseptit
Re: Terveelliset ruokareseptit
En osaa antaa tarkkoja määriä, koska en juurikaan mittaile, vaan olen luova ruuanlaittaja...
*PASTAKASTIKE*
-Paistijauhelihaa
-Jauhelihamaustetta
-Pari sipulia
-Pari porkkanaa
-Valkosipulia maun mukaan
-1 prk valkosipulilla tai basilikalla maustettua tomaattimurskaa
-Kasvislientä (saa olla lihalientäkin)
-Persiljaa ja basilikaa (mielellään tuoretta)
-Pari rkl soijakastiketta
-Loraus balsamicoa
Paahda sipulit & jauheliha pannulla, murustele jauheliha ihan silpuksi, mausta jauhelihamausteella. Lisää tomaattimurska, karkeaksi raastettu porkkana ja viipaloidut valkosipulinkynnet, sekä pari dl kasvislientä. Anna kiehua hiljaksiin jonkun aikaa. Ripottele joukkoon soijakastike ja balsamico, sekä tuoreet silputut yrtit. Sekoita & maista.
Suolaa ei lisätä, sitä on soijassa ja jauhelihamausteessa ihan tarpeeksi.
Varsin rasvaton ja vähäsuolainen vaihtoehto, mausteita voipi käyttää oman maun mukaan...
*PASTAKASTIKE*
-Paistijauhelihaa
-Jauhelihamaustetta
-Pari sipulia
-Pari porkkanaa
-Valkosipulia maun mukaan
-1 prk valkosipulilla tai basilikalla maustettua tomaattimurskaa
-Kasvislientä (saa olla lihalientäkin)
-Persiljaa ja basilikaa (mielellään tuoretta)
-Pari rkl soijakastiketta
-Loraus balsamicoa
Paahda sipulit & jauheliha pannulla, murustele jauheliha ihan silpuksi, mausta jauhelihamausteella. Lisää tomaattimurska, karkeaksi raastettu porkkana ja viipaloidut valkosipulinkynnet, sekä pari dl kasvislientä. Anna kiehua hiljaksiin jonkun aikaa. Ripottele joukkoon soijakastike ja balsamico, sekä tuoreet silputut yrtit. Sekoita & maista.
Suolaa ei lisätä, sitä on soijassa ja jauhelihamausteessa ihan tarpeeksi.
Varsin rasvaton ja vähäsuolainen vaihtoehto, mausteita voipi käyttää oman maun mukaan...
Re: Terveelliset ruokareseptit
Juu, ne kalorit kun vaan tuppaa sitten pomppimaan niistä hiilareista, mitä siinä pastassa on. Muutenhan tuo kuulosti aika normaalilta pastakastikkeelta. Pastakastike as is on jo terveellistä ja rasvatonta ilman light-versioitakin, kunhan se vain tehdään hyvästä lihasta niinkuin esimerkissäsi.Bliss kirjoitti:Varsin rasvaton ja vähäsuolainen vaihtoehto
Re: Terveelliset ruokareseptit
Juu, se on toki ihan totta, pasta = pelkkiä hiilareita. Asiaa voi yrittää korjata käyttämällä muuta kuin vitivalkoista pastaa, tosin se ei kyllä hiilaritilannetta pelasta, vaikuttaa lähinnä kai omatuntoa puhdistavasti...Herra Manala kirjoitti:Juu, ne kalorit kun vaan tuppaa sitten pomppimaan niistä hiilareista, mitä siinä pastassa on. Muutenhan tuo kuulosti aika normaalilta pastakastikkeelta. Pastakastike as is on jo terveellistä ja rasvatonta ilman light-versioitakin, kunhan se vain tehdään hyvästä lihasta niinkuin esimerkissäsi.Bliss kirjoitti:Varsin rasvaton ja vähäsuolainen vaihtoehto