Lemmikkipulmaketju

Aktiviteettien suunnitteluun ja kertaukseen.
ElanorRaven

Lemmikkipulmaketju

Viesti Kirjoittaja ElanorRaven »

Kitinäläisiltäkin löytyy varmaan jos jonkinlaista kotieläintä, joten ajattelin perustaa oman keskustelun lemmikkiongelmiin ja mahdollisiin ratkaisuihin.

Avaan keskustelun omalla probleemallani: Kissani pelkää imuria aivan vauhkona. Tämä taitaa olla ihan yleistä kissoille, mutta miten kissaa voisi totuttaa pölynimuriin? Oma kisuni kun kaivautuu jonnekin syvälle piiloon heti, kun kuulee, että otan imurin esille, ja viipyy piilossaan tuntikausia, parhaassa tapauksessa seuraavaan päivään. Ja jos piilo sattuu olemaan imurointireitin varrella, seurauksena on paniikinomainen ryntäys mahdollisimman kauas tuosta helvetinkoneesta. Tuntuu, että imurointi aiheuttaa kissaparalle aivan turhaa stressiä.

Bliss

Re: Lemmikkipulmaketju

Viesti Kirjoittaja Bliss »

ElanorRaven kirjoitti:imuri
Mulla oli nyt jo edesmennee koiran kanssa samankaltainen imurointiongelma. Koira ei kaivautunut piiloon mihinkään, vaan alkoi kaikella raivolla uhittelemaan imurille :D Jokaikinen selkäkarva pystyssä siis, ja s*tanallinen rähinä päällä. Omituista kyllä, samainen otus rauhoittui ärhentelyistään heti, kun Hänen Kuninkaallista Turkkiaan imuroitiin :lol: (pitkäkarvainen saksanpaimenkoira)

Avatar
LillyMunster
Kitisijä
Viestit: 2007
Liittynyt: 15.08.2005 12:55

Re: Lemmikkipulmaketju

Viesti Kirjoittaja LillyMunster »

ElanorRaven kirjoitti:Kissani pelkää imuria aivan vauhkona
Minunkin kissoistani joku on pelännyt. Se kyllä on mennyt ohi ihan imuroimalla, eli ongelma tuskin on ollut noin paha.

Mitäs jos kokeilisit jättää sen imurin näkyville? Antaisit kissan tutustella siihen rauhassa, ja välillä vain pieniä hetkiä käyttäisit sitä päällä, mielellään jonkun kaverin kanssa niin, että kissa olisi vaikka sylissäsi vähän kauempana. Josko se sinusta vaistoaisi sitten, ettei ole mitään pelättävää?

Muistan kyllä kun Mikki-kissani kiipeili keittiön yläkaappien päälle kun se niin pelkäsi imuria... Ja jossain vaiheessa sitä sai sitten jo imuroida :D
Monesti sitä ajattelee leikkivänsä hengellään. Pitäisi aina pitää mielessä, että siinä touhussa saattaakin leikkiäkin terveydellään, ja se on jo ihan toinen juttu...

ninnithequeen

Re: Lemmikkipulmaketju

Viesti Kirjoittaja ninnithequeen »

ElanorRaven kirjoitti:Avaan keskustelun omalla probleemallani: Kissani pelkää imuria aivan vauhkona. Tämä taitaa olla ihan yleistä kissoille, mutta miten kissaa voisi totuttaa pölynimuriin?
Et mitenkään.

Iän myötä yksi vanhuksistani kyllästyi ryntäämään karkuun, ja tyytyi vain katselemaan imurointiani nyrpeä ilme kasvoillaan sohvalta. Kannattaa muuten katsoa, ettei mirri ole sohvan/sängyn alla kun sieltä imuroit. Aiheutin melkein sydänkohtauksen Sheri-paralle tässä taannoin... :oops:

ninnithequeen

Re: Lemmikkipulmaketju

Viesti Kirjoittaja ninnithequeen »

LillyMunster kirjoitti: Mitäs jos kokeilisit jättää sen imurin näkyville?
Hihhii, tämä ei muuten toimi. Meillä lojuu imuri hyvin usein lattialla, ja silloinhan se ei ole ollenkaan pelottava. Mutta kun sen laittaa päälle niin....viuuuuuuh!

ElanorRaven

Viesti Kirjoittaja ElanorRaven »

Pitää varmaan ainakin kokeilla tuota imurin esille jättämistä. Kissa on kuitenkin jo melkein 7-vuotias, että toisaalta luulisi, että tuossa iässä imurista on jo kokemusta yllin kyllin... Pitää varmaan kasvattajalta kysyä, miten heillä on kissa-imuri-suhde toiminut, tämä kisuhan tuli mulle vasta viime syksynä.

Kiitos neuvoista kaikille :) Eetu piileksii nyt olohuoneen verhojen takana... :roll:

Noriyumi

Viesti Kirjoittaja Noriyumi »

Oi. Enpä tiennytkään että elukat voivat niin imuria pelätä. Mulle saa tuoda hoitoon jos siivoatte vähän kauemmin!! :h:

pajazzo

Viesti Kirjoittaja pajazzo »

Olen sitä mieltä, että kaikissa eläinten pelkotiloissa ainoa tapa toimia on olla itse välittämättä tuon taivaallista sekä "pelottavasta asiasta" että itse eläimestä. Turha hyssyttely vahvistaa eläimen ajatusta siitä, että asiassa todellakin on jotakin pelättävää. Siedätyshoitoa vaan. Pikkuhiljaa ja pienin annoksin. Vaatii toki kärsivällisyyttä, mutta harva eläin on niin toivoton ettei koskaan pelottaviin asioihin tottuisi.

Avatar
ak
Kitinän uhri
Viestit: 593
Liittynyt: 14.08.2005 21:20

Viesti Kirjoittaja ak »

Ei mulla nyt mitään ratkaisua tuohon ongelmaan ole, mutta imureihin ja eläimiin liittyvä tarina kuitenkin. Meillä oli oikein kiltti ja totelevainen koira joka ymmärsi ettei esim. sohvalle ole asiaa. Lisäksi elikko tietysti tajusi, että silmän välttäessä eli työpäivien aikana oli oikein mukava loikoilla sohvalle ja jäi tästä toistuvasti kiinni levittelemiensä karvojen takia. Imurikammo oli kuitenkin riittävän vahva jolloin pelkkä imurin putki sohvalla riitti pitämään koiran sieltä pois. :roll:

Avatar
Riemumieli
Kitisijä
Viestit: 6023
Liittynyt: 20.08.2005 23:12
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Riemumieli »

Tämä ei ole vastaus pulmaan, mutta liittyy kuitenkin asiaan. Meitin koiruus pitää laittaa oven taakse imuroidessa, muuten se häslää koko ajan mukana. Jostain syystä imuri on niin kiva laite ja varsinkin, jos ottaa suuttimen irti ja puhaltaa lämmintä ilmaa elukan naamalle tai imuroi sen turkkia, siitä se menee ihan sekaisin yrittäen syödä kaiken ulostulevan ilman. 8)
Paras päivä ikinä.

bedlam

Viesti Kirjoittaja bedlam »

Onkos kellään keinoja, kuinka kissan saisi opetettua nukkumaan yöt ja valvomaan päivät?

prosessi

Viesti Kirjoittaja prosessi »

bedlam kirjoitti:Onkos kellään keinoja, kuinka kissan saisi opetettua nukkumaan yöt ja valvomaan päivät?
Melko mahdotonta. Väliaikaisesti sen tilanteen saa kehiteltyä esim. muuttamalla kissan vuorokausirytmiä väsyttävän valerianan kanssa, aine jota esim. kissankasvattajat käyttävät kiima-aikoina, jos kissa ei syö ehkäisypillereitä. Toinen mahdollisuus on sulkea kissa öiksi pienempään tilaan, kuten kylpyhuoneeseen. Käytännössä en kyllä suosittele kumpaakaan, vaan ennemmin sitten vaikka kissan makuuhuoneeseen pääsyn estämistä yöaikaan.

bedlam

Viesti Kirjoittaja bedlam »

prosessi kirjoitti:
bedlam kirjoitti:Onkos kellään keinoja, kuinka kissan saisi opetettua nukkumaan yöt ja valvomaan päivät?
Melko mahdotonta.
Näin ajattelinkin. Olen toki yhden toimivan keinon joskus hoksannut ja se on reissaaminen. Kun käväisee pari yötä esim. vanhempien luona junalla kissa boksissa, niin tavallisesti reissun jälkeen pari yötä karvamato vetelee melkoisen rattoisasti sikeitä. Mutta tuo on tosiaan melkoisen väliaikainen lohtu. Onneksi saa hyvien tekosyiden varjolla viedä eläimen 'mummolaan' taas muutamaksi viikoksi kesälomalla.

Avatar
Riemumieli
Kitisijä
Viestit: 6023
Liittynyt: 20.08.2005 23:12
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Riemumieli »

bedlam kirjoitti:Onkos kellään keinoja, kuinka kissan saisi opetettua nukkumaan yöt ja valvomaan päivät?
Eikös tuo ole kissan luonnon vastaista? Kissa on yöeläin, nukkuu suurimman osan vuorokaudesta, keskittyy nopeisiin voimanponnistuksiin ja niin edelleen. Opettaminen vaatisi geenimanipulaatiota, mutta miksi ottaa kissa, jos se olemus ei miellytä? Ja kissahan astelee niin nätisti, ettei hyllyiltä tipu vahingossakaan mitään alas. :krooh:
Paras päivä ikinä.

bedlam

Viesti Kirjoittaja bedlam »

Kyllä minä sen tiedän, että kissalle on luontevaa olla hereillä öisin. Sitä utelinkin, että voiko tuota luonnetta muuttaa mitenkään kissan sielunelämää sotkematta.
Riemumieli kirjoitti:Ja kissahan astelee niin nätisti, ettei hyllyiltä tipu vahingossakaan mitään alas.
Mun kissa ei varmaan tiedä kuinka kissat astelee, tuo nimittäin rymistelee välillä melkoisen äänekkäästi. Eikä siinä astelemisessa mitään, mutta kun se huutaa.

prosessi

Viesti Kirjoittaja prosessi »

Riemumieli kirjoitti:Ja kissahan astelee niin nätisti, ettei hyllyiltä tipu vahingossakaan mitään alas. :krooh:
Entäs kun kissa tiputtaa hyllyiltä kaiken alas, ja vieläpä tahallaan? Moinen taipumus vaivaa kahta minun kissoistani, joista toinen jopa availee kaappien ovia tiputtaakseen niistäkin kaiken alas, niin että jokaisessa ovessa täytyy olla vieterihaka. Se pentele kun osaa avata tavalliset haatkin. Tosin noista kumpikaan ei yleensä harrasta tuota öiseen aikaan, koska hauskinta on, jos joku ihminen on huoneessa ja yrittää ehtiä pelastamaan särkyvät tavarat.

ninnithequeen

Viesti Kirjoittaja ninnithequeen »

bedlam kirjoitti:Onkos kellään keinoja, kuinka kissan saisi opetettua nukkumaan yöt ja valvomaan päivät?
Ei nyt niin sanotusti neuvoa ole, mutta tarina kuitenkin: aikoinaan kun nämä kaksi kissaneitiä meille pentuina tuli, talossa oli 14 ja 12-vuotiaat kissarouvat, jotka tosiaan nukkuivat yötkin kiltisti vanh...anteeksi arvokkuuttaan. Ja kas perkelettä, nämä kaksi pientä oppivat samoille tavoille. Päivällä riehuivat, ja yöllä nukkuivat. Ja tekevät samaa edelleen. Vaikka ovatkin jo kyllä 8 vuotta arvokkaita.

Avatar
mustaenkeli
Kitisijä
Viestit: 2878
Liittynyt: 09.09.2005 12:08
Paikkakunta: Hell-sinki
Viesti:

Re: Lemmikkipulmaketju

Viesti Kirjoittaja mustaenkeli »

ElanorRaven kirjoitti:Kissani pelkää imuria aivan vauhkona. Tämä taitaa olla ihan yleistä kissoille, mutta miten kissaa voisi totuttaa pölynimuriin?
Älä suotta yritä totuttaa moiseen kauhistukseen. Kissa on sen verran omaehtoinen kaveri, ettei sille vittuilla. Ei edes pölkkäri saa tulla kaveeraamaan, ellei kissa ite sitä taho.
Heitä kissa imuroinnin ajaksi toiseen huoneeseen tai vessaan tai jonnekki pois. Sillon on pölynimuri ainaski poissa silmistä ja ehkä jopa poissa mielestä. Nii ja sit tietty jos ja kun oot imuroinu, ni sen päätteeksi ku annat kissalle jotain sen lemppariherkkua syötäväksi, ni tottuu pian siihen, että ku se hirviä imuri mölisee, ni siitä kuitenki seuraa jotain hyvää: ruokaa siis! Toimii, ainaski omille kissoilleni ollu melkein konfliktissa ku konfliktissa tehokas konsti.
Vahinko etteivät äiditkin saa lähteä milloin heitä huvittaa ja ruveta nukkumaan ulkosalla. Varsinkin äidit sitä toisinaan tarvitsisivat.
-muumimamma

SikaMika

Viesti Kirjoittaja SikaMika »

ElanorRaven kirjoitti:miten kissaa voisi totuttaa pölynimuriin? Oma kisuni kun kaivautuu jonnekin syvälle piiloon heti, kun kuulee, että otan imurin esille, ja viipyy piilossaan tuntikausia, parhaassa tapauksessa seuraavaan päivään. Ja jos piilo sattuu olemaan imurointireitin varrella, seurauksena on paniikinomainen ryntäys mahdollisimman kauas tuosta helvetinkoneesta.
Eräällä exälläni oli aikoinaan katti, joka alkoi sihisemään käärmeen lailla heti kun imurin nosti kaapista esille, sen ei tarvinnut siis olla edes käynnissä. Eihän se koskaan siihen imurointiin tottunut, ei vaikka kuinka imuroin sen häntää aina kun tielleni sattui! Ei se tosin slaagiakaan koskaan saanut, joten ei se niin pahasta sitten ollutkaan mitä se esitti. Petollinen otus...

bedlam kirjoitti:Onkos kellään keinoja, kuinka kissan saisi opetettua nukkumaan yöt ja valvomaan päivät?
Mulla on aiheeseen liittyvä, yli 30-vuotta käynnissä ollut ihmiskoe menossa parhaillaan. Ilmoittelen mikäli jotain hyödyllistä ilmenee...!

Hellu
Kitinän uhri
Viestit: 594
Liittynyt: 24.08.2005 16:25

Viesti Kirjoittaja Hellu »

bedlam kirjoitti:Onkos kellään keinoja, kuinka kissan saisi opetettua nukkumaan yöt ja valvomaan päivät?
Meillä on kaksi kissaa, vanhempi nukkuu kaikki yöt mutta pienempi onkin sitten hankalampi tapaus.
Siihen tehoaa uuvutustekniikka, kun sen kanssa illalla leikkii tarpeeksi se on tosi väsynyt ja nukkuu yöllä.
Ollaan jouduttu tukkimaan kaikki kolot josta pääsee sängyn alle koska
isompi kissa nukkuu meidän sängyssä ja pienempi tykkää mennä sängyn alle häiritsemään isompaa jotta se heräis leikkimään.
Pentuna se roikkui ja "juoksi" pää alaspäin sängyn pohjassa kun yritti nukkua.
Raivostuttavaa!
Huvittavaa oli kun yks aamu heräsin ja se roikkui seinällä.
Meillä on juuttikangastapetit jotka on joistain kohtia raavittu nin rikki että seinästä saa hyvän otteen.

Avatar
volkkari1976
Kitinän väärinkäyttäjä
Viestit: 249
Liittynyt: 14.09.2005 10:05
Paikkakunta: PKS

Viesti Kirjoittaja volkkari1976 »

No niin...tämähän oli vallan loistava topicci.

Meiltä löytyy kotoa 3 kissa, koira sekä akvaario.

Kalat eivät onneksi koidu suuremmalti ongelmaksi, mitä nyt muutaman kerran ovat muutama levä Barbiet päättäneet tehdä kamikazeet ja hypänneet ulos akvaariosta, akvaarion päällä on sellainen valo "katto" jossa on ruokinta reikä....siitä pääsee kivasti lattialle jos osaa.

Anyways, 3 kissaamme ovat jokainen persoonia.
Nuorin on viimeisen päälle "terroristi", kaikkea pitää raapia. Millä ihmeellä tuon saa loppumaan?? Esim. sängyn päiväpeton tuhoaminen ei ole mielestäni mukavaa.
Keskimmäinen kärsii tuosta samasta imurikammosta, sille nyt ei sitten vaan voi yhtikäs mitään.
Vanhin onkin sitten laumanjohtaja. Tällä kaverilla on tapana aina aamuisin alkaa raapimaan ulko-ovea sille merkiksi, että ulos pitäisi päästä.
Olemme takapihalle meinaan rakentaneet kissoille oman ulkoiluhäkin, jossa saavat oleilla.
Ongelmaan on kokeiltu kohta kaikkea , veden suihkuttamista turkkiin ym. ym.

Koiruuskin on äitynyt vanhetessaan varsinaiseksi riiviöksi. Ruuan ahneus on tietääkseni rodulle ominaista (kts. galleria).
Toinen ongelma on, että kaveri haukkuu lähes tulkoon aina takapihalla, jos joku siitä ohitse kävelee. Hankimme sitruunapannan, mutta ei sitäkään viitsi aina käyttää.
Pannan kanssa ei haukuntaa tapahdu, mutta heti kun sen ottaa pois...niin avot, haukutaan kahta kauheammin.

prosessi

Viesti Kirjoittaja prosessi »

volkkari1976 kirjoitti:Nuorin on viimeisen päälle "terroristi", kaikkea pitää raapia. Millä ihmeellä tuon saa loppumaan?? Esim. sängyn päiväpeton tuhoaminen ei ole mielestäni mukavaa.
Apteekista löytyvä Feliway, kissan naamaferomonivalmiste vähentää raapimista (kuten myös pissimistä) niissä paikoissa, mihin sitä on suoraan suihkutettu. Saman aineen haihdutin vähentää stressiä, mikä puolestaan vähentää monia eri ongelmia, kuten raapimista, vessankäyttöongelmia, pelkotiloja ja joillakin jopa autopahoinvointia.
Vanhin onkin sitten laumanjohtaja. Tällä kaverilla on tapana aina aamuisin alkaa raapimaan ulko-ovea sille merkiksi, että ulos pitäisi päästä.
Olemme takapihalle meinaan rakentaneet kissoille oman ulkoiluhäkin, jossa saavat oleilla. Ongelmaan on kokeiltu kohta kaikkea , veden suihkuttamista turkkiin ym. ym.
Kissanluukku sisältä suoraan tarhaan? Kun meillä aikoinaan oli verkotettu parveke, laitoimme kissanluukun tuuletusikkunaan. Siihen loppuivat oven raapimiset.

bedlam

Viesti Kirjoittaja bedlam »

Suvinen kirjoitti:Ehkä asiaan vaikuttaa myös se, ettei meidän kissaa päästetä ulos enää iltahämärän jälkeen.
Tuo kun on täysin sisäkissa, siksi unentarvekin lie vähäisempi kun ei tule juoksenneltua pitkin maita ja mantuja.
Hellu kirjoitti:Meillä on kaksi kissaa, vanhempi nukkuu kaikki yöt mutta pienempi onkin sitten hankalampi tapaus. Siihen tehoaa uuvutustekniikka, kun sen kanssa illalla leikkii tarpeeksi se on tosi väsynyt ja nukkuu yöllä.
Tuotakin on joskus kokeiltu ilman huomattavaa vaikutusta.
SikaMika kirjoitti:
bedlam kirjoitti:Onkos kellään keinoja, kuinka kissan saisi opetettua nukkumaan yöt ja valvomaan päivät?
Mulla on aiheeseen liittyvä, yli 30-vuotta käynnissä ollut ihmiskoe menossa parhaillaan. Ilmoittelen mikäli jotain hyödyllistä ilmenee...!
Ja määhän arvaan, että tietenkin myös öisin hypit kiljuen ikkunalaudoille ja kaappien päälle sekä kuseksit reppuihin?

prosessi

Viesti Kirjoittaja prosessi »

bedlam kirjoitti:
SikaMika kirjoitti:
bedlam kirjoitti:Onkos kellään keinoja, kuinka kissan saisi opetettua nukkumaan yöt ja valvomaan päivät?
Mulla on aiheeseen liittyvä, yli 30-vuotta käynnissä ollut ihmiskoe menossa parhaillaan. Ilmoittelen mikäli jotain hyödyllistä ilmenee...!
Ja määhän arvaan, että tietenkin myös öisin hypit kiljuen ikkunalaudoille ja kaappien päälle sekä kuseksit reppuihin?
Tuohan kuulostaa ihan tavalliselta teekkarielämältä. SikaMikan teekkariudesta en kyllä tiedä...

Kid

Viesti Kirjoittaja Kid »

Mitä tehdä kun kissalla on astma (?) ja kamala flunssa? Räkää lentää joka aivastuksella ja koko ajan saa olla pyyhkimässä toisen nenua.
Raukka parka.

Ok, ens ma on kyllä setälääkärisedälle aika joka tutkii myös karvanlähdön syyn masusta.

Mut toi flunssa on aikas paha. Ostettiin ilmanpuhdistinkin et ois ees kaupunki-asunnossa vähemmän pölyä, joka kenties helpottais murun oloa..

Vastaa Viestiin