Herra Manala kirjoitti:
Ja yksi pizzan aliarvostetuimmista osa-alueista on ilman muuta pohjan tomaattikastike..
Totta. Eilen kun väsäsin pitsaa niin keittelin kastikkeen passatasta ja tuoreista tomaateista. Menee sellaiset puolisen tuntia, mutta on se sen arvoista. Sitän pienen pientä etikkaisuutta saa kun truuttaa ketsuppia vähän joukkoon.
Italiassa muuten tekivät niin, että kuumensivat ensin vajaan desin öljyä tulisen kuumaksi kattilassa ja sitten heittävät tomaattimurskan tai -passatan päälle. Se haju mikä siitä "kärähdyksestä" lähtee on aika paha, mutta maku mieletön! Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Tuon oivalluksen ansiosta aika usein tulee syötyä pastaa ihan pelkällä kevyesti maustetulla tomaattikastikkeella. Ihan parasta niin.
Saz kirjoitti:Italiassa muuten tekivät niin, että kuumensivat ensin vajaan desin öljyä tulisen kuumaksi kattilassa ja sitten heittävät tomaattimurskan tai -passatan päälle. Se haju mikä siitä "kärähdyksestä" lähtee on aika paha, mutta maku mieletön! Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Tuon oivalluksen ansiosta aika usein tulee syötyä pastaa ihan pelkällä kevyesti maustetulla tomaattikastikkeella. Ihan parasta niin.
Muuten kyllä, mutta ällöän ajatusta tunkea öljyä mihinkään kastikkeeseen tmv. Tai edes paistaa jauhelihaa öljyssä. Vielä kun se rasva rupee kellumaan soosin pinnalla kuin halvan pizzerian jauhelihakastikkeessa, joka on tehty halvimmasta mahdollisesta sika-naudasta niin yyy...
Herra Manala kirjoitti:
Muuten kyllä, mutta ällöän ajatusta tunkea öljyä mihinkään kastikkeeseen tmv. Tai edes paistaa jauhelihaa öljyssä. Vielä kun se rasva rupee kellumaan soosin pinnalla kuin halvan pizzerian jauhelihakastikkeessa, joka on tehty halvimmasta mahdollisesta sika-naudasta niin yyy...
Niin mäkin ajattelin, mutta ei se kastike ole mitenkään "öljyistä". Kannattaa testata, voi yllättyä. Ja sitten pitää muistaa, että sen öljyn pitää olla ihan kiehuvaa kun heittää ne tomaattisoossit siihen päälle. 20 min keittelee sitten siinä ja ihan perusmausteet joukkoon. Ihan parasta.
Tulee aika eXperimental pizza. Jauhelihaa, parsakaalia, sienikuutioita (montaa eri lajiketta), sipulia, sinihometta ja Pirkan goudaa. Nyt valmistuksen pariin.
Kyllähän vapaassa maassa saa kannattaa typeriäkin mielipiteitä, eikä tietysti minua kaivele, mitä pizzoissanne sisuksiinne työnnätte, ja monipuolisuus ennen kaikkea jne jne, mutta ihan varoituksen sanana vaan saatan tiedoksenne, että kunhan vallankumous tulee, niin ananasta pizzoihin muiluttavat sielunviholliset ammutaan aamunkoitteessa.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
urpiainen kirjoitti:Kyllähän vapaassa maassa saa kannattaa typeriäkin mielipiteitä, eikä tietysti minua kaivele, mitä pizzoissanne sisuksiinne työnnätte, ja monipuolisuus ennen kaikkea jne jne, mutta ihan varoituksen sanana vaan saatan tiedoksenne, että kunhan vallankumous tulee, niin ananasta pizzoihin muiluttavat sielunviholliset ammutaan aamunkoitteessa.
Ananas on makeudellaan oikein hyvä tasapainottava elementti esim. salamin suolaisuudelle.
Kyllä se on se joka paikkaan sinihomejuustoa läärivä kopla, joka joutaisi Manalan majoille jos vallankumous alkaa.