Eli HK taisi olla eka joka avasi tämän pään Suomessa ekana:
Natriumglutamaatti pois marinadeista
Marinadien tehtävä on maustaa ja mureuttaa lihaa. Kuluttajien suosiossa marinoidut lihat ovat helppokäyttöisyytensä vuoksi. Suurimmassa osassa HK Ruokatalon käyttämistä lihamarinadeista ei käytetä natriumglutamaattia (E621) ja yhtiön tavoitteena on poistaa mainittu arominvahvenne lopuistakin marinadeista kokonaan.
Nyt tuli äsken telkkarissa Snelmannin mainos samaan asiaan liittyen, joka kertoo vahvasti sitä että kotimaissa tuotteissa E621 alkaa olemaan vihoviimeinen kirosana
Itse olen amatööri E621:sen välttelyssä ja kieltolistallani on ollut vasta einekset ja liemikuutiot. Nyt aion siirtyä leikkeleisiinkin, joissa ei tuota E-vitamiinia ole.Ei natriumglutamaattia!
Natriumglutamaattia käytetään lihajalosteissa ja valmisruuissa vahvistamaan makua. Natriumglutamaatista ei kuitekaan ole yksiselitteistä tutkimustietoa. Joillekin ihmisille natriumglutamaatti saattaa aiheuttaa allergisia oireita. Vaikka se ei olisikaan haitallista, mielestämme oikea maku on parempi kuin maun vahvistaminen keinotekoisesti. Siksi emme jatkossa käytä natriumglutamaattia missään lihavalmisteissamme.
Mites teillä? Soijaheebot olette varmaankin asiaan vihkiytyneitä huomattavasti enemmän? Onko muut ruokatalot ja tuotteet julistaneet E621 vapauttaan?