Esittele mielenkiintoinen tekninen ratkaisu

Tietokonejutut, pelit ja muu nörtismi; autot, kaasupullot ja muut lelut
nokkaelain
Kitinän uhri
Viestit: 651
Liittynyt: 10.03.2018 18:12

Re: Esittele mielenkiintoinen tekninen ratkaisu

Viesti Kirjoittaja nokkaelain » 10.08.2019 23:54

^ihan hyvä järkeily

Itsehän opiskelin fysiikkaa pääaineopiskelijana aikoinaan (tutkinto valitettavasti kirjattiin nimellä elektroniikka ja tietoliikennetekniikka.)

Ainoa mekaniikan kurssi oli aivan perseestä. Se oli luennoitsijan performassi siitä miten hän osaa modernin formulaation. Tensorimatematiikka ei ollut opetettu. Sehän oli 1900-luvun alussa täysin uusi juttu ja Einstein tarvitsi sitä omiin teorioihinsa. Sittemmin tensorimatematiikaa on kyllä käytetty insinöörijutuissa, ja olen vakuuttunut, että kitinästäkin läytyy parempia asiantuntijoita.

Avatar
Gat
Kitisijä
Viestit: 8915
Liittynyt: 04.11.2007 2:11
Paikkakunta: Aergistal

Re: Esittele mielenkiintoinen tekninen ratkaisu

Viesti Kirjoittaja Gat » 11.08.2019 10:21

sivustahuutaja kirjoitti:
10.08.2019 12:37
^ älä nyt lähde peruuttelemaan! Haet samantien kanaverkkoa kaupasta ja rupeat pystyttämään tornia. Kylähullutiedemies on hyvä rooli.
No eihän tuo tuulivoimahullutus vielä mitään. Pakollisena Kate Bush-viittauksena Bushin biisissä ja videossa oli "Cloudbuster". Otin selvää mikä sellainen on, ja sehän olikin hulluksi tulleen kuuluisan psykiatrian gurun Wilhelm Reichin pilvien manipulointi- ja sateentekokone, joka perustui vain Reichin löytämään "orgoninergiaan". Reich myös ammuskeli sillä ufoja alas. Mies oli siis hullu. Siinä Bushin videolla puolidokumentaarisesti pidätyksensä. kuljetettuaan "orgonienergia-akkuja" kiellon vastaisesti osavaltion rajan yli. Reich kuoli sitten vankilassa.

No "funktionalismistaan" filosofiana pidän, vastikkeena "mekanistis-mystiselle" asenteelle jota vastusti.

Ja vain Kate Bush voi tehdä menestyvän biisin ja paljon näytetyn videon tarinasta, jonka alkuperän vain paatuneet fanit ehkä selvittävät. Ja videoon sai Donald Sutherlandin. Säästän teitä niin, etten upota videota tähän.

Aidot Cloudbusterit olivat simppelimpiä kuin videon lavaste.

A cloudbuster consists of an array of parallel hollow metal tubes which are connected at the rear to a series of flexible metal hoses which are equal or slightly smaller in diameter to the parallel tubes. Alternatively, the rear of the tubes are joined together to a single large diameter pipe and flexible metal hose. The open end of these hoses are placed in water, which Reich believed to be a natural orgone absorber. The pipes can be aimed into areas of the sky to draw energy to the ground like a lightning rod. The remains of one of Reich's cloudbusters can be found in Rangeley, Maine

Lisää: https://en.wikipedia.org/wiki/Cloudbuster

Tuollainen ei minunkaan mielestäni toimisi ollenkaan. Mutta yksinkertainenhan tuollainen olisi itse koota ihan leikkinä.

Takuudella saisi kyläläisiltä hullun maineen ja melkein ilmatorjuntatykin näköisenä saattaisi herättää viranomaistenkin huomiota. :mrgreen:

Kuva

Kuva

Edit. Googlessa onkin kuvia, miten muutkin ovat rakennelleet sellaisia.

https://www.google.fi/search?q=cloudbus ... 78&bih=471
This house is as old as I am.
This house knows all I have done.
This house is full of m-m-my mess.
This house is full of m-m-mistakes
This house is full of m-m-madness.
This house is full of, full of, full of fight!
-KB

Vastaa Viestiin