Uusi Honda Civic 5D vm 2006

Tietokonejutut, pelit ja muu nörtismi; autot, kaasupullot ja muut lelut
AarneAnkka

Uusi Honda Civic 5D vm 2006

Viesti Kirjoittaja AarneAnkka »

Ajattelinpa kirjoittaa tänne tuosta autosta jos joku muukin täällä olisi sattunut vilkaisemaan sitä sillä silmällä. Kävin koeajamassa sen tuossa muutama viikko takaperin, ja vaikuttaa oikein miellyttävältä. Autossa on kuusi vaihdetta, hämmentävä määrä nappuloita, ja pienet vihreät Eco-lamput jotka näyttävät kuinka taloudelisesti ajat. Näpsäkkää. Ja sen takapenkit taittuvat tasaiseksi samalla tavalla kuin Honda Jazzissa. Käytännöllistä.

Auto on kuulemma mennyt kuin kuumille kiville. Johtunee siitä että se on vakiovarusteiden määrä huomioonottaen hinnaltaan yllättävän kilpailukykyinen, sekä siitä että siinä mielenkiintoisella tavalla yhdistyy yleensä toisensa poissulkevia ominaisuuksia: ärhäkkä mutta taloudellinen (vie vähemmän bensaa kuin Twingo!); tyylikäs mutta käytännöllinen; tilava mutta kompakti. Vasta viime maanantaina näin ensimmäiset ostetut Civic '06:t Espoon katukuvassa.

http://www.civic.fi/
http://www.honda.fi/models/civic5d/index.html

Jotkut ovat kritisoineet auton lasista keulaa; se kuulemma hiekkapuhaltuu kelvottomaksi Suomen keleissä. Itse ihmettelen autossa kahta asiaa:

1) Miksei lisäherkuikkaampaan Executive -malliin saa robottivaihteistoa?
2) Mitä pointtia on siinä Start -nappulassa jos avaimen joutuu joka tapauksessa työntämään virtalukkoon?

Myyjä ei osannut noihin kahteen antaa juuta eikä jaata. Kakkoseen näppärä vastaus on tietty "se näyttää äkkiseltään paremmalta mainoksissa" mut siis niiq daa!

Muiden kommentteja?

Täytyykin muuten käydä ostamassa uusin Tuulilasi:
http://www.tuulilasi.fi/isokuva.html?ku ... 235299.jpg

Dumari

Viesti Kirjoittaja Dumari »

Varmasti reilusti kivoja pieniä uudistuksia ja wimpaimia tullut lisää. Ulkomuoto eikä ne käytännölliset uudistukset vain tällä hetkellä nappaa, ehkä sitten joskus saattaa tulla kyseeseen.

Pehmovanukas

Viesti Kirjoittaja Pehmovanukas »

Start-nappula poistaa starttimoottorin pyörittämisestä manuaalisuuden elementin. Auto käynnistynee sillä optimaalisesti verrattuna starttimoottorin turhaan pyörittelyyn moottorin jo käynnistyttyä. Tuskin sillä muuta funktiota on, elektroniikkaahan tuo on täynnä muutenkin, miksei siis on-nappula?

Koeajoin itsekin ja oikeastaan petyin. Ei kovin vakaa, tytisi kuin vanukas vähänkin liukkaalla tiellä, penkit epämukavat ja "lelumainen" ohjaamo ei oikein iskenyt. Eikä ollut edes vanukastelinettä!

AarneAnkka

Viesti Kirjoittaja AarneAnkka »

Itse asiassa ajomukavuudesta olen aika samaa mieltä. Koeajamistani autoista (Peugeot 1007, Honda Jazz, Honda Civic 5D) tähän asti on eniten miellyttänyt Honda Jazz portaattomine vaihteistoineen. Se tuntui välittömästi täysin luontevalta.

Herra Manala

Re: Uusi Honda Civic 5D vm 2006

Viesti Kirjoittaja Herra Manala »

AarneAnkka kirjoitti:1) Miksei lisäherkuikkaampaan Executive -malliin saa robottivaihteistoa?
2) Mitä pointtia on siinä Start -nappulassa jos avaimen joutuu joka tapauksessa työntämään virtalukkoon?
1) Tämä ei ole ongelma, sillä ko. robottivaihteisto on täysi susi. Top Gearissa haukkuivat käyttökelvottomaksi, sillä se ei osaa päättää millä vaihteella sen tulisi pysyä, ja tekee siten jatkuvasti turhia, hermojaraastavia sekä bensankulutusta kasvattavia vaihtoja.

Kun se kuusipykäläinen manuaali on kerran ihan mainio, en näe syytä miksi pitäisi maksaa lisärahaa siitä hyvästä, että saa autonsa pilattua. Saa olla aika paha "pitää-olla-gadgettei" -syndrooma päällä. :-p

2) Sillä halutaan korostaa sporttisuutta. Ei muuta. Siitä ei ole mitään hyötyä, ei edes Pehmovanukkaan kuvaaman kaltaista hyötyä. Ylikäynnistämisen eston kun voi tehdä ihan yhtä helposti kierrettävän kytkimen kuin painettavan nappulankin taakse, ja sellainen käytännössä kaikissa nykyautoissa onkin jo ollut pitkään.

Skodalla oli ainakin tämän kuukauden juhlatarjous, jossa 1.4 litraseen Skoda Fabiaan saa kaupan päälle farmariperän, metallivärin sekä ilmastoinnin. Edun arvo oli aika huomattava ja hinnaksi taisi tulla noin 16 000 euroa. Pätevä auto kaikin puolin, ja erittäin tilava kokoisekseen pikkuautoksi.

Kannattaa myös tutustua Roomsteriin, jossa on mm. lasinen panoramakatto. Lisäksi autoon on saatavissa mm. kääntyvät ajovalot sekä automaattinen rengaspaineiden tarkistus ym. mielenkiintoista.

sinkkumatti

Re: Uusi Honda Civic 5D vm 2006

Viesti Kirjoittaja sinkkumatti »

Herra Manala kirjoitti:
Skodalla oli ainakin
Kannattaa myös tutustua [url=http://www.skoda-auto.com

Oot ruvennu skeidakauppiaaksi?

nojoojust

Re: Uusi Honda Civic 5D vm 2006

Viesti Kirjoittaja nojoojust »

sinkkumatti kirjoitti:
Herra Manala kirjoitti:
Skodalla oli ainakin
Kannattaa myös tutustua [url=http://www.skoda-auto.com

Oot ruvennu skeidakauppiaaksi?
Minä kysyin joskus aikoinaan (valitettavasti) tutuksi tulleelta hinausautokuskilta, että mikä auto kannattaisi hankkia, jos haluaa varmistaa ettei se jätä tienposkeen. Hän vastasi, että nykyisin Skoda, sillä se on yhtä kuin VW ilman kaikkia turhia rikki meneviä herkkuja.

AarneAnkka

Re: Uusi Honda Civic 5D vm 2006

Viesti Kirjoittaja AarneAnkka »

Herra Manala kirjoitti:1) Tämä ei ole ongelma, sillä ko. robottivaihteisto on täysi susi.
No sitten ei kaduta. :mrgreen:
Kannattaa myös tutustua Roomsteriin, jossa on mm. lasinen panoramakatto.
Onpas ruma. Toki varmaan käytännöllinen. Näin yleisesti ottaen olen kyllä kuullut Škodasta vain hyvää, kuten nojoojustkin tuossa juuri totesi.

Herra Manala

Re: Uusi Honda Civic 5D vm 2006

Viesti Kirjoittaja Herra Manala »

sinkkumatti kirjoitti:Oot ruvennu skeidakauppiaaksi?
Tykkään suositella sellasia autoja joista on hyviä, omakohtaisia kokemuksia.
AarneAnkka kirjoitti:Onpas ruma.
Niinno. Onhan se aina siitäkin kiinni mitä hakee. Muistelin vain että olet Twingosta pois vaihtamassa. Lienee aika mahdotonta vaihtaa Twingosta enää rumempaankaan?

AarneAnkka

Re: Uusi Honda Civic 5D vm 2006

Viesti Kirjoittaja AarneAnkka »

Herra Manala kirjoitti:Twingosta enää rumempaankaan?
Äläs nyt, Twingo on nätti! Söpö pikku sammakkosilmä. Älä sinä minun pikku mönkäreelleni ala! :kele:

(Elukka näytti tosta hyvää mallia)

Vastaa Viestiin