handheld GPS

Tietokonejutut, pelit ja muu nörtismi; autot, kaasupullot ja muut lelut
killkill

handheld GPS

Viesti Kirjoittaja killkill »

Mieleni tekevi gepsiä. Puhelimeni on vuodelta kivi-ja-kirves, joten mieluiten erillinen, kannettava navigointilaite, joka kulkisi niin autossa kuin vesilläkin. Suomalaiset kartat riittävät, reissaan harvoin autolla ulkomailla. Jos osaa puhua suomea tai sawoa, aina parempi.

Jos omaat kokemusta moisista vekottimista, suosittele.

AarneAnkka

Viesti Kirjoittaja AarneAnkka »

Itselläni on vanhahko Magellan SporTrak Pro. Se on kädessä pidettävä malli, mutta telineiden kanssa sen saa myös kiinni polkupyörään, autoon tai veneeseen. Olenpa käyttänyt sitä jopa lentokoneissa. Laite on vesitiivis ja kelluu jos sattuu ote lipsahtamaan. Laitteessa on sisäänrakennettuna Suomen karttatiedot, mutta esimerkiksi Helsingistäkin näkyvät vain tärkeimmät kadut.

Näyttö on mustavalkoinen eikä kamalan tarkka, mutta perustiedot (kylien sijainnit, tärkeimmät kulkuväylät) saa kyllä karttatietoihin. Prosessori ei ole kamalan nopea joten karttakuvan piirto ja valikoiden selailu on välillä vähän kankeaa.

Kartta-, reitti- ja etappitietojen siirtäminen tapahtuu sarjaporttiliitännällä, joka on hidasta mutta ei tappavan sellaista. Nykyisissäkin GPS-laitteissa tuntuu USB-yhteys olevan kovin harvinainen. Onneksi sarjaporttiyhteys toimii myös serial/USB-adapterin välityksellä, sillä koneeni sarjaportti on jo käytössä.

Tilasin omani täältä: http://www.progear.net

Mallisto näyttää hieman uudistuneen. SporTrak Pro:stakin on nykyisin värinäytöllinen, tarkempi versio. Magellan Meridian Color näyttää ihan hyvältä, ja eXplorist XL todella hyvältä.

Vastaa Viestiin