Lisäyspainikkeen luominen Exceliin

Tietokonejutut, pelit ja muu nörtismi; autot, kaasupullot ja muut lelut
Avatar
Riemumieli
Kitisijä
Viestit: 6023
Liittynyt: 20.08.2005 23:12
Paikkakunta: Vantaa

Lisäyspainikkeen luominen Exceliin

Viesti Kirjoittaja Riemumieli »

Terve!

Miten onnistun tekemään Exceliin sellainen tsydeemin, joka nappia painettaessa lisää laskuriin yhden lisää. Eli 1+1+1+1+1+1 jne. Onko makro ainoa vaihtoehto ja millainen se olisi muotoaan?
Paras päivä ikinä.

Avatar
kvasaari
Kitinän väärinkäyttäjä
Viestit: 130
Liittynyt: 15.08.2005 23:39
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja kvasaari »

No Visual Basic -makrolla ainakin onnistuu.

Liitä ekaks siihen exceliin painike. Klikkaa sitä palkkia missä on kuvakkeita (avaa, uusi, jne.) hiiren oikeella näppäimellä. Valitse sieltä Visual Basic.
Sitten johonkin kohtaan näytölle ilmestyy VB-ikkuna. Klikkaa työkalusymbolia, jonka jälkeen näytölle avautuu uusi ikkuna. Sieltä klikkaat sitten sitä painike-symbolia. Nyt näytölle ilmaantuu painike. Tämän jälkeen klikkaa VB-palkista Design Mode päälle. Jos haluat vaihtaa painikkeen nimeä, klikkaa painikkeen päällä oikeeta hiiren nappia ja valitse properties. Sitten vain korvaat Caption Name -kohdan haluamallasi tekstillä ja suljet ikkunan. Tämän jälkeen kaksoisklikkaa luomaasi painiketta. Visual Basic -editori-ikkuna avautuu näytölle. Sitten kirjotat editorin valmiiden tekstien väliine seuraavan komennon:

ActiveSheet.Cells(1, 1) = ActiveSheet.Cells(1, 1) + 1

Jos haluat laskurin johonkin toiseen soluun, vaihda sulkulausekkeen sisältöä (ensimmäinen luku kuvaa rivejä, toinen sarakkeita).

Tämän jälkeen tallenna tiedosta ja tarkista, että olet valinnut turva-asetukset (tools-macro-security) siten, että makroja voi ajaa. Nyt laskurin pitäisi toimia.

Vähän palikkaratkaisu. Toki voisit tehdä laskurin myös ikkunamuotoon, mutta makro menee vähän monimutkaisemmaksi.

EDIT: Laskurisoluksi kannattaa luonnollisesti valita jokin tyhjä solu.

Vastaa Viestiin