Työkalua ulkoisen usb-kovon korjaamiseen?

Tietokonejutut, pelit ja muu nörtismi; autot, kaasupullot ja muut lelut
daddykillkill

Työkalua ulkoisen usb-kovon korjaamiseen?

Viesti Kirjoittaja daddykillkill »

Varmuuskovona "palveleva" Lacien usb-kovo on alkanut oikuttelemaan. Ilmeisesti levyssä on paskoja sektoreita, jotka aiheuttavat koko laitteen toiminnan muuttumisen epävarmaksi.

Olisiko kellään viisata ilmaista softaa, joka osaisi korjata NTFS-partitioidun ulkoisen kovon paskat sektorit pois käytöstä? Winkkarin omista työkaluista ei ole iloa
Herra Manala

Re: Työkalua ulkoisen usb-kovon korjaamiseen?

Viesti Kirjoittaja Herra Manala »

daddykillkill kirjoitti:Olisiko kellään viisata ilmaista softaa, joka osaisi korjata NTFS-partitioidun ulkoisen kovon paskat sektorit pois käytöstä? Winkkarin omista työkaluista ei ole iloa
Miten ei ole? Jos chkdsk ei pääse käsiksi levyyn, tuskin siihen paljon muutkaan softat pääsee? Itselle ei ole kyllä tullut tuollaista ulkoista kovalevyä vastaan vielä. Revi se pois kotelostaan ja laita suoraan koneen kylkeen kiinni?
Avatar
aasi
Kitisijä
Viestit: 6685
Liittynyt: 01.07.2005 21:12
Paikkakunta: Uleåborg

Re: Työkalua ulkoisen usb-kovon korjaamiseen?

Viesti Kirjoittaja aasi »

Pelkästästään levylle kirjoittaminen voisi "korjata" vialliset sektorit antamalla levylle tilaisuus niiden reallokoimiseen. Toki NTFS:ssakin lienee mahdollisuus badblock-listan käyttöön ja siten tiedostojärjestelmätasolla estää viallisten sektorien käyttö.

Mites tuo Linuxin käyttö taittuis? Sieltä löytyisi badblocks, joka osaa lukea ja kirjoittaa levyn sisällön muuttumattona takaisin ja samalla vielä kertoa ne sektorit jotka todella ovat rikkinäisiä. Lisäksi smartmontools:n smartctl saattaisi osata kertoa levyn oman näkemyksen rikkinäisten sektorien määrästä ja levyn yleisestä terveydentilasta.
Tasan ei mene muumit kanootissa.
daddykillkill

Re: Työkalua ulkoisen usb-kovon korjaamiseen?

Viesti Kirjoittaja daddykillkill »

Herra Manala kirjoitti:Miten ei ole? Jos chkdsk ei pääse käsiksi levyyn, tuskin siihen paljon muutkaan softat pääsee? Itselle ei ole kyllä tullut tuollaista ulkoista kovalevyä vastaan vielä. Revi se pois kotelostaan ja laita suoraan koneen kylkeen kiinni?
Siten ei, että Checkdisk yleensä pystyy parsimaan jonkin aikaa levyä käyttökelpoiseksi, tavallisesti kuitenkin niin Defragmenter kuin CHKDSK hyytyvät osuessaan "pilaantuneiden sektoreiden kohdalle". Checkdiskin jäljiltä homma hyytyy viimeistään sitten kun Win yrittää lukea dataa levyn tietyiltä osilta.

Tuo kotelon purkaminen on kai se viimeinen vaihtoehto, sopivat kaapelit puuttuvat.
Aasi kirjoitti:Mites tuo Linuxin käyttö taittuis?
Tiedän, että on olemassa tuonniminen käyttöjärjestelmä. Siinäpä se oikeastaan olikin.
Herra Manala

Re: Työkalua ulkoisen usb-kovon korjaamiseen?

Viesti Kirjoittaja Herra Manala »

daddykillkill kirjoitti:Siten ei, että Checkdisk yleensä pystyy parsimaan jonkin aikaa levyä käyttökelpoiseksi, tavallisesti kuitenkin niin Defragmenter kuin CHKDSK hyytyvät osuessaan "pilaantuneiden sektoreiden kohdalle". Checkdiskin jäljiltä homma hyytyy viimeistään sitten kun Win yrittää lukea dataa levyn tietyiltä osilta.
Bad sectoreiden haistelu voi olla todella aikaavievää hommaa, ja prosentit voivat hyytyä paikoilleen jopa tunneiksi. Kokeilehan antaa ensiksi vaikka rouhia yön yli, ja katso aamulla onko mitään edistystä tapahtunut.

Ja defragmenterin käyttö on se vihoviimeinen virhe siinä vaiheessa jos epäilee levyllä olevan viallisia/lukukelvottomia osioita. Defragmentointia ei KOSKAAN saa tehdä vialliselle levylle.
daddykillkill

Re: Työkalua ulkoisen usb-kovon korjaamiseen?

Viesti Kirjoittaja daddykillkill »

^ Täytyypä kokeilla, tänkz.
Vastaa Viestiin