Ihanan provokatiivista - mutta silti osuvaa

Viikonpäiväketjut, turhat provot, puzznuzzailu ja "tärkeät" gallupit
huima

Ihanan provokatiivista - mutta silti osuvaa

Viesti Kirjoittaja huima » 11.12.2005 1:21

Provokatiiviset kirjoitukset sisältävät aina silloin tällöin totuuden siemeniä tai jopa jyviä. Erään blogin kautta välittyi linkki allaolevaan artikkeliin ja siinä olleeseen palaan, joka yhdistää loistavasti käsittelyyn:
- feminismin
- sukupuoliroolit
- ihmissuhteiden hankaluudet
- naisten pinnallisuuden
- mustat miehet
- maahanmuuttopolitiikan

Nauttikaa.http://jussi.halla-aho.com/itsenaisyys.html


Sitten vähän toiseen asiaan, joskin median parissa pysytellään.

Kuten mainitsemani galluptulokset osoittavat, maahanmuuton lisäämistä kannattaa pieni osa väestöstä, pienempi kuin Nato-jäsenyyttä. Ongelma, kuten useimmissa muissakin hullutuksissa, on, että se pieni vähemmistö on koko ajan äänessä. Media nuoleskelee fanaatikkoja näyttääkseen trendikkäältä, ja periaatteessa maltilliset poliitikot nuoleskelevat mediaa näyttääkseen trendikkäiltä. Kyseessä on vallan (media- ja poliittisen vallan) huipulla pyörivä noidankehä, jota ns. yleinen mielipide pääsee häiritsemään harvoin ja minimaalisessa määrin.

Olen pohtinut lukuisissa kirjoituksissani sitä, mikä lietsoo sitä pientä fanaatikkojen joukkoa. Mitkä ovat heidän motiivinsa? Pelkkä tyhmyys ei riitä, vaan monikultturismissa on oltava jotain inherentisti tiettyyn ihmistyyppiin vetoavaa. Jotkut lukijoistani pitävät minua ihmisenä, joka roiskii mitä sylki suuhun tuo, mutta tämä ei pidä paikkaansa. Jätän sanomatta paljonkin sellaista, jonka sanomisesta arvioisin seuraavan paljon meteliä ja vähän hyvää. En esimerkiksi ole viitsinyt sanoa ääneen, että parhaan käsitykseni mukaan maahantuotavat kehitysmaalaiset, varsinkin afrikkalaiset, edustavat tietylle osalle naispuolisesta väestöstämme silkkaa seksifantasiaa. He ovat märkä uni, jota naiset ovat saaneet mahdollisuuden toteuttaa verorahoilla. Rohkenen sanoa tämän nyt siksi, että minulle ystävällisesti lähetettiin seuraava, Annassa 24.11. julkaistu artikkeli. En ole päässyt tarkastamaan lähdettä, mutta jos teksti ei jonkun mielestä ole aito, kertokoon minullekin. Minun mielestäni jutussa on jotain todella hätkähdyttävää:

----------------------------------------------------------------------------------

Naisia tummissa rytmeissä

Kuukauden ensimmäisenä lauantaina helsinkiläisessä ravintolalaivassa kaikaa eksoottinen musiikki. African Music Night- bileissä kohtaavat Suomi ja Afrikka, naiset ja miehet. Naisia vetää paikalle, se että tummat miehet saavat heidät tuntemaan itsensä naisiksi - ulkonäöstä, koosta ja iästä riippumatta.

"Missä kerroksessa on eniten niitä mustia miehiä?" Keski-ikäinen nainen kuoriutuu märästä takistaan ja ojentaa sen ovimiehelle. Portsari vie takin naulaan ja näyttää peukalollaan ylöspäin.

Wäiskissä, Hakaniemen rannassa kelluvassa ravintolalaivassa, lauantai ilta on vasta käynnistymässä. Ulkona puhaltava syysmyrsky lyö vaahtopäitä mereen, mutta laiva seisoo vakaasti paikallaan. Kuutisensataa juhlijaa vetävässä Wäiskissä järjestetään juhlia kolmessa kerroksessa. Tänään alimmassa kerroksessa soi reggae, keskikerroksessa juhlitaan yksityishäitä ja laivan yläkerta täyttyy African Music Nightin rytmeistä. Kerran kuussa järjestettävissä bileissä kohtaavat toisensa afrikkalaiset miehet ja suomalaiset naiset. Mitä laivan kolmannessa kerroksessa tarkkaan ottaen tapahtuu? Anita, 64, on kaikille tuttu kasvo juhlissa. Hän työskentelee kulttuurityön parissa ja tuntee paljon Suomessa asuvia ulkomaalaisia.

"- Ystävättäreni sanoi osuvasti muutama päivä sitten: jos ei ole varaa lähteä ulkomaille, voi yhtä hyvin tulla tänne. Alkuillasta sisäänpääsy on ilmainen, tuoppi maksaa kaksi euroa, ja seuransa puolesta ei uskoisi olevan Suomessa", Anita kertoo.

Afrikkalaiset rytmit soivat jo tanssilattialla, värivaloissa liikehtii muutama tumma mies. Anita katselee tanssilattian suuntaan hymyillen, siellä hän tapasi nykyisen aviomiehensä viime maaliskuussa. Afrikkalainen 32-vuotias mies hurmasi Anitan hetkessä. Seitsemän päivää sitten avioituneen naisen ei ole sopivaa lähteä juhlimaan ilman miestään, joten Anita on Wäiskissä vain käymässä.

"Muut naiset ihmettelevät kaduilla ja baareissa, mistä olen mieheni löytänyt. Vaikka hän on kaunein näkemäni mies. Meidän suhteemme ei perustu seksiin tai flirttiin. Hän on antanut minulle kokonaan uuden elämän", Anita huokaa.

Anita on asunut ulkomailla lähes koko aikuisikänsä. Marokkolaisen miehen kanssa solmittu 30-vuotinen avioliitto päättyi muutama vuosi sitten. Tuore nigerialainen löytyi etsimättä. Anitan oli itse asiassa tarkoitus muuttaa Afrikkaan, mutta sitten "Afrikka tuli hänen luokseen". Umpirakastunut Anita on laihtunut puolessa vuodessa 30 kiloa.

Kahden euron tuopit ovat jo houkutelleet muutamaa miestä käynnistämään juhlat. Anita kertoo Wäiskin iltojen olevan joskus arvaamattomiakin, alkoholiin tottumattomat afrikkalaiset saattavat riehaantua, mutta toisin kuin humalaiset suomalaiset, nämä miehet kyllä jättävät rauhaan, jos nainen pyytää. Somaleja ei Wäiskissä näy. Wäiskin ravintoloitsijan Janne Johanssonin mukaan bileissä käy etupäässä ihmisiä Afrikan pienistä valtioista kuten Namibiasta ja Nigeriasta. Noin vuoden ajan järjestetyt bileet ovat Helsingissä ja koko Suomessakin ainutlaatuiset. Juhlissa käy joka kerta 300-450 vierasta. Johanssonin mielestä African Night- bileet ovat vähentäneen myös laivan suomalaisen henkilökunnan ennakkoluuloja ulkomaalaisia kohtaan.

Sydämeltään afrikkalainen

Plyysisohvalla tanssilattian vieressä istuvat Miia, Satu ja Liisa. Naiset ovat selvästi laittautuneet iltaa varten, tupakansavun läpi aistii miellyttävän hajuveden tuoksun. Kolmen sinkkunaisen elämäntarinat ovat kovin erilaiset. Oikeastaan ainut yhdistävä tekijä ovat afrikkalaiset miehet.

Satu, 32, nuorin ja pienikokoisin, on pukeutunut mustiin nahkahousuihin. Pienestä Länsi- suomalaisesta kaupungista kotoisin oleva Satu on ehtinyt olla aviossa kahden suomalaisen miehen kanssa. Se riitti. Uusi työ monikulttuurisessa yhdistyksessä avasi silmät Afrikalle. Satu kertoo olleensa viimeiset kolme vuotta sydämeltään afrikkalainen, ja sinä aikana hiusväri ja pukeutuminenkin kokivat muutoksen. Satu sanoo, että tummaihoisten miesten kanssa hän saa tuntea itsensä naiseksi. Tärkeää ei ole kuitenkaan ihonväri tai seksi; he vain kohtelevat naista aivan eri tavalla kuin meikäläiset.

"Suhteessa haluan elää miehen ehdoilla, ja afrikkalainen mies osaa pitää naisensa lempeästi kurissa. Suomalaiset miehet taas käyttäytyvät jäykästi ja yrittävät olla kovia jätkiä. Ihan kuin herkempi puoli puuttuisi heistä kokonaan. Sitä paitsi afrikkalaisilla miehillä on aivan ihanat silmät", Satu vertailee. Edellisenä iltana Satu on tavannut elämänsä miehen, hänestä suomalaisnaisen ja tumman miehen rakastumiseen kiinnitetään ihan liikaa huomiota. Miehen kanssa kadulla kulkiessa miehet tuijottavat Satua, eivät tummaa miestä. Hänen kotikaupungissaanko? Ei, vaan ihan Helsingissäkin.

Nainen saa olla nainen

Hymyilevä tumma mies kävelee naisten luo, kättelee jokaista naista ja poistuu sitten paikalta. Mies ei ole naisille ennestään tuttu, mutta tällaisia afrikkalaiset miehet kuulemma ovat, eikä esittäytyminen tarkoita sitä, että mies jäisi maanvaivana roikkumaan koko illaksi.

Tanssilattia on täyttymässä iloisista ihmisistä. Tunnelman aistii jo nyt yhtä intiimiksi, kuin suomalaisessa yökerhossa ennen valomerkkiä. Suuria naisporukoita ei paikalla näytä olevan, naiset tanssivat miesten keskellä yksin tai yhden ystävättären seurassa. Heidän joukossaan tanssii myös muutama kaunisvartaloinen afrikkalaisnainen. Tarttuvan rytmin mukana keinuvat suomalaisnaiset näyttävät jakautuvan kahteen kategoriaan: nuoriin vaaleisiin ja sutjakoihin tyttöihin sekä tavallista isokokoisempiin keski-ikäisiin naisiin.

Miia, 37, kuuluu jälkimmäisiin. Työttömän opiskelijan tarina on koskettava. Miian kolmas epäonninen avioliitto ulkomaalaisen kanssa päättyi tänä syksynä. Helluntalaisessa perheessä varttunut nainen avioitui kaikkien ex-miestensä kanssa vain muutaman kuukauden yhdessäolon jälkeen. Vaikka hyviäkin hetkiä oli, kaikki miehet käyttäytyivät väkivaltaisesti Miiaa kohtaan. He kaikki olivat myös Miiaa useita vuosia nuorempia. Kaikesta kokemastaan huolimatta hän tapailee taas tummia miehiä.

"Jotenkin olen taas liukastunut banaaninkuoreen - tummat miehet lähestyvät minua suomalaisia miehiä nopeammin. Se on enemmänkin heidän valintansa kuin minun. Tavallaan olen väsynyt afrikkalaisiin miehiin, mutta olen kuitenkin tottunut heidän tapoihinsa. Suomalaismiehet tuntuvat ujoilta, ja kiinnostuksen herääminen menee usein ristiin. Kun minä haluan jonkun, hän ei halua minua ja toisin päin."

Miia kertoo suomalaisten miesten asettavan naiselle tiettyjä kriteerejä, kuten hoikkuus ja kauneus. Lisäksi he ovat usein liian humalassa lähestyessään naista. Toisin on joissain Afrikan maissa, kuten Nigeriassa, siellä runsas elopaino viestii vauraudesta.

Muutama viikko sitten Miia vastasi afrikkalaisen miehen deitti- ilmoitukseen internetissä kuvansa kera. Mies oli innoissaan ja halusi heti tavata. Miian silmät syttyvät vieläkin hänen kertoessaan ensimmäisestä tapaamisesta. Vaikka Miia ei tunne olevansa kovinkaan ihastunut mieheen, tämän kauniit eleet lämmittävät mieltä. Hän tapailee samaan aikaan myös muita afrikkalaisia. Heidän kanssaan kun vain käy parempi flaksi kuin suomalaisten.

Se tavallinen tarina

Liisa, 51, kahden kouluikäisen lapsen yksinhuoltajaäiti erakoitui lastensa kanssa kotiin avioeronsa jälkeen, mutta on taas intoutunut käymään ulkona. "Suomessa on yllättävän paljon minun ikäisiäni eronneita naisia, jotka haluaisivat uuden seurustelusuhteen. Afrikkalaismiehet suhtautuvat sallivasti naisen ikään, kauneusihannekin on vähemmän rajoittava. Niin, eivätkä he kavahda myöskään naista, jolla on lapsia", Liisa kertoo.

Liisan kymmenvuotinen avioliitto jamaikalaisen miehen kanssa päättyi muutama kuukausi sitten. Hänen koulutetussa ystäväpiirissään on ollut lukuisia samanlaisia liittoja, jotka ovat kaikki päättyneet eroon. Liisan mielestä tarina menee usein näin: nainen, joka on suomalaisesta miehestä hakenut sivistynyttä seuraa, muuttaa täysin ihanteitaan tavatessaan tumman miehen. Hän luo itselleen kuvaa mystisestä tummasta miehestä. Ihastuu mieheen tämän miehisyyden takia, sillä hänen rinnallaan naisen ei tarvitse olla muuta kuin nainen.

Liisan mielestä tummia miehiä on helppo lähestyä. Suomalaiselle miehelle pitää aluksi vetää roolia, vaikuttaa mahdollisimman fiksulta. Eri kulttuurista tullutta miestä yrittää vaan ymmärtää kaikilla aisteillaan, ja se lähentää nopeasti, mutta kommunikointi saattaa Liisan mielestä olla puutteellista. Jos yhteistä kieltä ei ole, viestinnästä vain murto-osa on puhetta. Loppu on tulkintaa. Hänestä suomalainen nainen ei koskaan pysty täysin ymmärtämään afrikkalaista miestä. Kun pahin hullaantumisvaihe on ohi nainen havahtuu ja tajuaa eläneensä valemaailmassa.

Liisan puheessa vilahtelevia adjektiiveja ovat "seikkailija", "onnenseppä", "salaperäinen", "itsevarma" hän tuntuu tietävän afrikkalaisista miehistä paljon ja näkee heissä sekä hyvää, että huonoa. Liisa sanoo tietävänsä, että hänen pitäisi kaiken järjen mukaan välttää heitä. Oikeastaan hänen pitäisi välttää vain yhtä miestyyppiä, villiä ja sitoutumiskyvytöntä, joita tietysti on suomalaisissakin. Hän käy keskustelemassa ongelmastaan myös terapeutin kanssa. Silti kerta kerran jälkeen hän valitsee illanviettopaikakseen Wäiskin. Tumma mies on hänestä yhä salaperäinen ja jännittävä

"Väärä tapa tuoda ihmisiä maahan"

Wäiskin kolmannessa kerroksessa meno sen kun paranee. Juhlatilaan johtavien portaiden ylätasanteella käy kuhina. Alempien kerrosten juhlijat haluavat kurkistaa juhliin, jossa suurin osa juhlijoista on afrikkalaisia miehiä.

Tällä hetkellä Suomessa asuu noin 9000 Afrikan kansalaista. Miehistä yli 1700 asuu parisuhteessa suomalaisen naisen kanssa. Enemmän kaksi kulttuurisia koteja naiset muodostavat vain ruotsalaisten miesten kanssa. Afrikkalaispiirreissä liikkuvat suomalaisnaiset tietävät, että osa miehistä "haisee paperille", eli metsästää naista sopivan elintason ja oleskeluluvan toivossa. Eivät tietenkään kaikki. "Jokaisen Suomeen tulevan ulkomaalaisen on löydettävä keino pysyä maassa. Toisaalta, vaikka miehillä olisi aikomus palata kotimaahansa, he usein löytävät täältä naisen ja jäävät Suomeen", Liisa kertoo. Hän itse taisteli aikoinaan neljä vuotta ex-miehensä oleskeluluvan eteen. Miehen Suomessa viettämät muutaman kuukauden pätkät päättyivät aina oleskelukieltoon. Vasta kun pariskunta meni naimisiin, ongelmat olivat hetkessä kuin poispyyhittyjä. Oleskeluluvasta taistelu tuli myös tutuksi Miialle edellisessä avioliitossa.

"Kävimme tasaisin väliajoin oikeudessa todistelemassa, että liittomme on aito. Mieheni englannin kielen taito oli aluksi heikko, joten ymmärsimme toisiamme usein väärin. Se ei yhtään helpottanut prosessia. Muistan vieläkin kuinka yksi poliisi tokaisi minulle, että tämä on aivan väärä tapa tuoda ihmisiä Suomeen. Minä ja mieheni emme olleet minkään arvoisia viranomaisten silmissä", Miia huokaa. Miian aviomies masentui tilanteesta ja purki pahaa oloa vaimoonsa. Avioliiton myötä aviomiehen ongelmat olivat myös Miian ongelmia. Enää hän ei jaksaisi paperiongelmia miesten puolesta.

Liisa näkee asiassa myös kolikon toisen puolen. Suomeen tulevalla afrikkalaismiehellä ei ole helppoa. Koulutetutkaan ulkomaalaiset eivät pääse eivät pääse Suomessa töihin, vaan pääsevät korkeintaan siivoamaan. Liisa viittaa kommenteillaan myös Ranskan viimeaikaisiin mellakoihin; työttömille ulkomaalaisille ei anneta arvoa. Myös avioliitossa oleva mies jää helposti ulkopuoliseksi.

Liisa ei saanut lähimmäisiltään täyttä hyväksyntää avioliitolleen, ja se toi lisäpaineita suhteen onnistumiselle. Pariskunta taisteli jatkuvasti ulkopuolisten ennakkoluuloja vastaan. Miian ja Liisan tarinoissa aviomiesten roolit ovat erilaiset. Miia oli lähes koko avioliiton ajan yksityisyrittäjänä toimivan miehensä varassa taloudellisesti. Miehen tulot lakkauttivat opiskelijan tuet. Liisan tarina on tavallisempi. Mies eli pitkään työttömänä hänen tuloillaan.

"Täkäläinen avioliitto on usein afrikkalaismiehelle kannattavaa taloudellisesti. Perheetön, rahaton ja luultavasti kurjasti asuva mies uudistaa elämänsä kerta heitolla parempaan suuntaan. Työtä saatuaan hän lähettää suurimman osan palkastaan äidilleen. Äiti on usealle afrikkalaismiehelle se tärkein nainen", Liisa hymyilee.

Punaisen plyysisohvan kulmassa Satu kihertää tumman miehen kainalossa. Hän ottaa miehen käden omaansa ja kietoo sormensa tämän sormiin. "Voiko enää kauniimpaa olla. Musta käsi valkoisessa kädessä", hän ihailee. Mies nappaa hänet mukaansa ja he katoavat tanssilattialle villiin tanssiin. Näissä juhlissa on illan lopuksi tanssia "koiratanssiksi" nimettyä tanssia. Miehet ja naiset tanssivat perätysten pitkässä letkassa ja keinuvat musiikin tahdissa edestakaisin. Myös Liisa ja Miia ryntäävät tanssilattialle.

"Niinä harvoina kertoina kun pääsen ulos haluan tanssia ja jutella ihmisten kanssa. Täällä en jää koskaan yksin. Afrikkalaiset miehet tartuttavat itsevarmuuttaan myös naisiin. Ja he jos ketkä osaavat pitää hauskaa", Liisa huikkaa noustessaan pöydästä

-------------------------------------------------------------------------------

(Huom.: "...pienistä valtioista kuten Namibiasta ja Nigeriasta..." Kun viimeksi vilkaisin ensyklopediaan, Nigeria oli yli satamiljoonaisine väestöineen Afrikan suurin valtio.)

En pysty edes kommentoimaan tätä kirjoitusta, koska en tiedä, mistä pitäisi aloittaa. Tällaisten juttujen kritisoiminen on kuin miinaan astuisi. "Jaa pelkäätkö, että musta mies tulee ja vie naisesi?!" Mielestäni ongelmat ovat vähän toisella tasolla. Suomalaista miestä varmasti potuttaa lukea tällaisia juttuja, ja suurelle osalle naisista tämä on tietysti tavoitekin. Mutta niille, jotka aidosti haluaisivat tietää, mikä suomalaista miestä potuttaa, haluaisin sanoa esim. seuraavaa.

Kuvitellaan, että Suomeen ja länsi-Eurooppaan alkaisi valua Etelä-Aasiasta naisia, jotka käyvät kuumina valkoisten miesten suhteen. Naiset notkuisivat virka-aikaan julkisilla paikoilla, ja puukottaisivat tai ryöstäisivät kerran pari viikossa suomalaisen naisen kaupunkien keskustoissa. He elelisivät pääsääntöisesti yhteiskunnan tuella, ja suomalaiset miehet kuolaisivat heidän peräänsä. Poliitikot ja toimittajat pohtisivat viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen, miksi suomalainen nainen on niin epäluuloinen ja muukalaisvihamielinen. Ottaisivat mallia suomalaisesta miehestä, joka toivottaa tulijat avosylin vastaan ja kannattaa maahanmuuton lisäämistä. Aikakauslehtien syvähaastatteluissa miehet kertoisivat, että aasialaisen naisen kanssa he saavat tuntea itsensä mieheksi. Jotenkin uskaltaisin kuvitella, että pidemmän päälle suomalaista naista alkaisi sapettaa.

Tunsin 90-luvun alussa tiukkapipoisen räyhäfeministin Tampereen yliopistolta. Pidin häntä itsestäänselvästi lesbona, vaikkei siitä koskaan puhetta ollutkaan. Mies, varsinkin suomalainen mies, oli taantumuksellinen paska, josta sikisi kaikki maailman pahuus. Miehet ne vaan hakkaavat naisia ja nainen on, edelleen varsinkin länsimaissa ja Suomessa, alistettu kotitalous- ja synnytyskoneeksi.

Kun viimeksi näimme 90-luvun lopulla, ex-feministi oli kääntynyt muslimiksi ja veti perässään tummanpuhuvaa lapsikatrasta.

Kaikki ihmiset, niin miehet kuin naiset, janoavat osaamisensa, pätevyytensä ja sen sellaisen tunnustamista. Mutta samaan aikaan kaikki ihmiset janoavat sitä, että heidät tunnustetaan oman sukupuolensa edustajina. Miehellä nämä tarpeet eivät ole ristiriidassa, koska eteneminen esimerkiksi uralla samaan aikaan lisää heidän stereotyyppistä miehisyyttään ja houkuttelevuuttaan naisten keskuudessa. Naisella tarpeet ovat jossakin määrin ristiriitaisia. Yksilöt ovat toki erilaisia, mutta minä ainakin uskon, että se, mikä saa miehen tuntemaan itsensä "mieheksi", on keskimäärin vähän erilaista kuin se, mikä saa naisen tuntemaan itsensä "naiseksi". Myönnän lankeavani stereotypioihin, mutta toisaalta stereotypiatkaan eivät synny aivan tyhjästä. Kaikissa kulttuureissa, kaikkina aikoina, naiset ovat mielellään pariutuneet miehen kanssa, joka tienaa enemmän kuin he, joka on vahvempi kuin he, ja joka osaa jyrähtää painavan sanan.

Feminismin, ainakin sen räyhäilmentymien, keskeisenä ajatuksena on sukupuolen neutralisoiminen, sukupuolisokeus. Feministiä loukkaa se, että miehisissä valtarakenteissa, esim. yritysmaailmassa, häntä kohdellaan naisena. Samaan aikaan hän kuitenkin huomaa jäävänsä vaille naisille perinteisesti kuuluneita privileegioita. Hänelle ei avata ovia, hänelle ei auteta takkia päälle, hänelle ei tuoda kukkia, eikä hänelle sanota kohteliaisuuksia. Lisäksi hän on aggressiivisuudellaan saanut miehet pelkäämään ja nöyristelemään. Tämä tyydyttää hänen vallanjanoaan, mutta ei hänen naiseuttaan. Ei kukaan nainen kiinnostu miehestä, joka pelkää ja nöyristelee häntä.

Afrikkalainen maahanmuuttaja tulee maailmasta, jossa pätevät Wanhat Tawat. Hän tarjoaa feministissä asuvalle naiselle pakotien feminismin itsensä luomasta umpikujasta. Feministin ei tarvitse myöntää suomalaiselle miehelle, että hän haluaisi vahvan miehen, vaan voi edelleen olla sitä mieltä, että suomalainen mies on sovinistinen paska, jota nainen ei tarvitse. Afron sovinismiin hänen sen sijaan ei tarvitse puuttua, koska sovinismi "kuuluu" afron "kulttuuriin", eikä afron kulttuuria saa ruveta arvostelemaan. Näin feministi saa vahvan karjun, joka kertoo, missä kaappi seisoo, mutta samalla hän voi olla feministi ja "vahva nainen". Kaiken kruunuksi hänen vihaamaansa suomalaista miestä vituttaa entistä rankemmin. Afro on tyytyväinen, naisessa asuva feministi on tyytyväinen, ja naisessa asuva nainen on tyytyväinen. Vain suomalainen mies ei ole tyytyväinen, mutta se on hänelle oikein, koska hän on sovinisti ja rasisti.
Kuten sanottua.

Aivan mahtava kirjoitus. 8)

Leilah

Viesti Kirjoittaja Leilah » 12.12.2005 8:24

Niin. Onhan se aika mielenkiintoista, että kun suominainen tuo lomatuliaisena Turkista miehen, niin se on enemmän ok kuin että suomimies tuo vaimon Venäjältä tai Virosta. Nainen on rakastunut tulisesti, mies haluaa vain hiljaisen kiltin vaimon, jolta saa seksiä ja hoidetun kodin.

Hebuli

Viesti Kirjoittaja Hebuli » 12.12.2005 8:31

Rakentavaa lisäkeskustelua aiheesta, jos hirveästi kiinnostaa (mua ei):

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi? ... subcat=638

Äsken tarkastaessa heti kiinnitti huomiota keskustelu "Säärikarvat on hyvä kriteeri".

WanhaPervo

Viesti Kirjoittaja WanhaPervo » 12.12.2005 8:59

:D Tiukkaa statementtia!

Tuo Annan kirjoitus kyllä tuntuu olevan aivan kieli poskella tehty. Ei kai kukaan voi vakavalla naamalla kirjoittaa naisten lehteen;

"Suhteessa haluan elää miehen ehdoilla, ja afrikkalainen mies osaa pitää naisensa lempeästi kurissa. --Sitä paitsi afrikkalaisilla miehillä on aivan ihanat silmät"

Lisää herkkuja:

"suomalaisnaiset näyttävät jakautuvan kahteen kategoriaan: nuoriin vaaleisiin ja sutjakoihin tyttöihin sekä tavallista isokokoisempiin keski-ikäisiin naisiin.

Miia, 37, kuuluu jälkimmäisiin. Työttömän opiskelijan tarina on koskettava. Miian kolmas epäonninen avioliitto ulkomaalaisen kanssa päättyi tänä syksynä. Helluntalaisessa perheessä varttunut nainen avioitui kaikkien ex-miestensä kanssa vain muutaman kuukauden yhdessäolon jälkeen. Vaikka hyviäkin hetkiä oli, kaikki miehet käyttäytyivät väkivaltaisesti Miiaa kohtaan. He kaikki olivat myös Miiaa useita vuosia nuorempia. Kaikesta kokemastaan huolimatta hän tapailee taas tummia miehiä.

Miia kertoo suomalaisten miesten asettavan naiselle tiettyjä kriteerejä, kuten hoikkuus ja kauneus. Lisäksi he ovat usein liian humalassa lähestyessään naista. Toisin on joissain Afrikan maissa, kuten Nigeriassa, siellä runsas elopaino viestii vauraudesta. "

Koko Annan kirjoitus vaikuttaa aivan hienovaraiselta vittuilulta jutun naisia kohtaan.

killkill

Viesti Kirjoittaja killkill » 12.12.2005 9:04

WanhaPervo kirjoitti:"suomalaisnaiset näyttävät jakautuvan kahteen kategoriaan: nuoriin vaaleisiin ja sutjakoihin tyttöihin sekä tavallista isokokoisempiin keski-ikäisiin naisiin.
IMX tuo on varsin tyypillinen profiili sekarotuisten pariskuntien naispuolisesta sopijapuolesta puhuttaessa. Ilkeämpi ihminen voisi myös todeta mustien miesten käsipuolessa/lastenvaunujen sarvissa roikkuvien daamien olevan "keskimääräistä vähemmän viehättävän näköisiä"...
Leilah kirjoitti:Nainen on rakastunut tulisesti, mies haluaa vain hiljaisen kiltin vaimon, jolta saa seksiä ja hoidetun kodin.
Juurikin näin. Tähänkin ilkeämpi ihminen voisi todeta import-vaimojen käsipuolessa/lastenvaunujen sarvissa roikkuvien herrojen olevan "keskimääräistä vähemmän viehättävän näköisiä"...
Viimeksi muokannut killkill, 12.12.2005 9:06. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

huima

Viesti Kirjoittaja huima » 12.12.2005 9:04

Hebuli kirjoitti:Rakentavaa lisäkeskustelua aiheesta, jos hirveästi kiinnostaa
Ketä nyt rakentava keskustelu tämmöisestä kiinnostaisi? D'ah!

Mitä hauskaa siinä olisi.

Keikaus
Kitisijä
Viestit: 4772
Liittynyt: 15.08.2005 13:18
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Keikaus » 12.12.2005 13:49

Hebuli kirjoitti:Rakentavaa lisäkeskustelua aiheesta, jos hirveästi kiinnostaa (mua ei):

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi? ... subcat=638

Äsken tarkastaessa heti kiinnitti huomiota keskustelu "Säärikarvat on hyvä kriteeri".

Piti oikein tsekata. Niin, että en ole sitten pinnallinen, kun mulla on säärikarvat. Kelpaisin työmiehellekin.
Kikkelis kokkelis.

Keikaus
Kitisijä
Viestit: 4772
Liittynyt: 15.08.2005 13:18
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Keikaus » 12.12.2005 13:50

Jos haluat lukea kokonaisen kirjan aiheesta, lue Karma, kirjailijan nimeä en nyt muista, on suomenruotsalainen nainen. Herkullinen kirja suomalaisista naisista, jotka ovat naimisissa mustien miesten kanssa.
Kikkelis kokkelis.

AarneAnkka

Viesti Kirjoittaja AarneAnkka » 12.12.2005 16:52

Kuka muuten määrittelee miksi tämä juttu on "provokatiivinen" ja joku toinen juttu ei?

Keikaus
Kitisijä
Viestit: 4772
Liittynyt: 15.08.2005 13:18
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Keikaus » 12.12.2005 16:54

AarneAnkka kirjoitti:Kuka muuten määrittelee miksi tämä juttu on "provokatiivinen" ja joku toinen juttu ei?
Tässä kohtaa Huima määritteli.
Kikkelis kokkelis.

hermine

Viesti Kirjoittaja hermine » 12.12.2005 18:49

AarneAnkka kirjoitti:Kuka muuten määrittelee miksi tämä juttu on "provokatiivinen" ja joku toinen juttu ei?
Ja miten ihmeellä joku, joka ei ole sen enempää nainen kuin feministikään voi arvioida, miten osuvasti joku juttu kuvailee ko. ryhmän edustajien sisäisiä motiiveita tai mielenliikkeitä?

Avatar
Clay
Kitisijä
Viestit: 2581
Liittynyt: 14.08.2005 23:46

Viesti Kirjoittaja Clay » 12.12.2005 19:07

hermine kirjoitti:
AarneAnkka kirjoitti:Kuka muuten määrittelee miksi tämä juttu on "provokatiivinen" ja joku toinen juttu ei?
Ja miten ihmeellä joku, joka ei ole sen enempää nainen kuin feministikään voi arvioida, miten osuvasti joku juttu kuvailee ko. ryhmän edustajien sisäisiä motiiveita tai mielenliikkeitä?
Ei naisten mielenliikkeitä ole kovin vaikeaa ennustaa - aina vaan kikkelit mielessä.
Nyt penikseni on fantastinen!

huima

Viesti Kirjoittaja huima » 12.12.2005 19:33

hermine kirjoitti:Ja miten ihmeellä joku, joka ei ole sen enempää nainen kuin feministikään voi arvioida, miten osuvasti joku juttu kuvailee ko. ryhmän edustajien sisäisiä motiiveita tai mielenliikkeitä?
No ihan samalla tavalla kuin biologi arvailee eläindokumentissa miten virtahepo tai norsu tuumailee - tekemällä arvioita käyttäytymisen perusteella.

Se provokatiivisuushan oli tässä kirjoituksessa hyökätä sitä vastaan, miten miehiä on kyllä syyllistetty vaimojen tuonnista ja/tai seksin ostamisesta - mutta toisinpäin ... oh well.

AarneAnkka

Viesti Kirjoittaja AarneAnkka » 12.12.2005 20:11

huima kirjoitti:
hermine kirjoitti:Ja miten ihmeellä joku, joka ei ole sen enempää nainen kuin feministikään voi arvioida, miten osuvasti joku juttu kuvailee ko. ryhmän edustajien sisäisiä motiiveita tai mielenliikkeitä?
No ihan samalla tavalla kuin biologi arvailee eläindokumentissa miten virtahepo tai norsu tuumailee - tekemällä arvioita käyttäytymisen perusteella.
... mutta vain virtahepo tai norsu itse osaa sanoa, miten osuvia kyseiset arviot ovat. Sitä Hermine taisi ajaa takaa.

Avatar
Clay
Kitisijä
Viestit: 2581
Liittynyt: 14.08.2005 23:46

Viesti Kirjoittaja Clay » 12.12.2005 22:12

AarneAnkka kirjoitti:
huima kirjoitti:
hermine kirjoitti:Ja miten ihmeellä joku, joka ei ole sen enempää nainen kuin feministikään voi arvioida, miten osuvasti joku juttu kuvailee ko. ryhmän edustajien sisäisiä motiiveita tai mielenliikkeitä?
No ihan samalla tavalla kuin biologi arvailee eläindokumentissa miten virtahepo tai norsu tuumailee - tekemällä arvioita käyttäytymisen perusteella.
... mutta vain virtahepo tai norsu itse osaa sanoa, miten osuvia kyseiset arviot ovat. Sitä Hermine taisi ajaa takaa.
Ehkä kirjoittaja ei yrittänytkään "tietää" jokaisen virtahevon ja norsun mielenliikkeitä.

p.s. eipä kestäny kauaa, kun A. Ankasta tuli suhteessa karitsamainen feministi
Nyt penikseni on fantastinen!

Herra Manala

Viesti Kirjoittaja Herra Manala » 12.12.2005 22:17

Mielettömän hyvä kirjoitus. Ihan pisti hykerryttämään tuo tapa, miten hiuksenhienosti vittuillaan aivan silmittömästi veitsen terällä ja aroista asioista ylittämättä kuitenkaan The Rajaa, kuten Manala.

AarneAnkka

Viesti Kirjoittaja AarneAnkka » 12.12.2005 22:46

Clay kirjoitti:p.s. eipä kestäny kauaa, kun A. Ankasta tuli suhteessa karitsamainen feministi
En minä mikään feministi ole. En vain osaa/uskalla kritisoida Hegemoniaa, jonka edessä huimakin joutui taipumaan. :shock: Toisin sanoen olen vain vässykkä. Jätän miehekkään jämäkät sovinistikommentit palstan hallitsevien ihQalfaurosten hommaksi.

mölli
Kitinän uhri
Viestit: 663
Liittynyt: 04.09.2005 4:09

Viesti Kirjoittaja mölli » 12.12.2005 22:51

killkill kirjoitti:
WanhaPervo kirjoitti:"suomalaisnaiset näyttävät jakautuvan kahteen kategoriaan: nuoriin vaaleisiin ja sutjakoihin tyttöihin sekä tavallista isokokoisempiin keski-ikäisiin naisiin.
IMX tuo on varsin tyypillinen profiili sekarotuisten pariskuntien naispuolisesta sopijapuolesta puhuttaessa. Ilkeämpi ihminen voisi myös todeta mustien miesten käsipuolessa/lastenvaunujen sarvissa roikkuvien daamien olevan "keskimääräistä vähemmän viehättävän näköisiä"...
Leilah kirjoitti:Nainen on rakastunut tulisesti, mies haluaa vain hiljaisen kiltin vaimon, jolta saa seksiä ja hoidetun kodin.
Juurikin näin. Tähänkin ilkeämpi ihminen voisi todeta import-vaimojen käsipuolessa/lastenvaunujen sarvissa roikkuvien herrojen olevan "keskimääräistä vähemmän viehättävän näköisiä"...
Kaikki missä valkoinen mies ja neekeri nainen niin mies on ollut vähintään keski tasoa ja ne suhteet missä neekeriukko ja valkoinen nainen niin nainen yleensä on ruma ja/tai läski.

Yksi sukulainen yli 190 senttia pitkä, komea kasvoinen, miehekäs, koulutettu, sosiaalinen ja varakas toi import akan itäblokista älykkään, hyvännäköisen ja mukavan naisen. Meijän suvussa tosin miehet ovat aina olleet melko hyvää tavaraa, saattaa olla eri suvuissa tilanne eri.

Keikaus
Kitisijä
Viestit: 4772
Liittynyt: 15.08.2005 13:18
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Keikaus » 13.12.2005 10:46

mölli kirjoitti:[
Meijän suvussa tosin miehet ovat aina olleet melko hyvää tavaraa, saattaa olla eri suvuissa tilanne eri.

Kulta!
Kikkelis kokkelis.

Hebuli

Viesti Kirjoittaja Hebuli » 13.12.2005 10:53

Clay kirjoitti:p.s. eipä kestäny kauaa, kun A. Ankasta tuli suhteessa karitsamainen feministi
Monesti ihmisillä on tapana seestyä kun heille tapahtuu elämässä jotain kovin mukavaa, kuten uusi seurustelusuhde. Veikkaan että sinunkin kärkkäät kommenttisi pehmenisivät kovastikin, jos löytäisit itsellesi naisen.

Herra Manala

Viesti Kirjoittaja Herra Manala » 13.12.2005 15:49

Hebuli kirjoitti:Monesti ihmisillä on tapana seestyä kun heille tapahtuu elämässä jotain kovin mukavaa, kuten uusi seurustelusuhde. Veikkaan että sinunkin kärkkäät kommenttisi pehmenisivät kovastikin, jos löytäisit itsellesi naisen.
Haista nyt sinäkin pusnussaava asiakeskustelija-parisuhdekriitikko mätävittu, ja kirjoita pari agendaa ylläpidolle huonon palstakäytöksen poiskitkemiseksi.

Hebuli

Viesti Kirjoittaja Hebuli » 13.12.2005 15:52

Poikkeus vahvistaa säännön
&
Mitä taas tulee wanhoihin seurustelusuhteisiin...

Herra Manala

Viesti Kirjoittaja Herra Manala » 13.12.2005 16:17

Hebuli kirjoitti:Mitä taas tulee wanhoihin seurustelusuhteisiin...
No mitäs niihin tulee? Suolaa ja pippuria suoraan myllystä?

Avatar
Clay
Kitisijä
Viestit: 2581
Liittynyt: 14.08.2005 23:46

Viesti Kirjoittaja Clay » 13.12.2005 17:26

Hebuli kirjoitti:
Clay kirjoitti:p.s. eipä kestäny kauaa, kun A. Ankasta tuli suhteessa karitsamainen feministi
Monesti ihmisillä on tapana seestyä kun heille tapahtuu elämässä jotain kovin mukavaa, kuten uusi seurustelusuhde. Veikkaan että sinunkin kärkkäät kommenttisi pehmenisivät kovastikin, jos löytäisit itsellesi naisen.
Oisko sitten aika perustaa savelle Kitystä nainen -ketju? Tai rakentaa aikakone ja osallistua pikkujouluihin? Vaikka itse en tuohon teoriaan usko.
Nyt penikseni on fantastinen!

WanhaPervo

Viesti Kirjoittaja WanhaPervo » 15.12.2005 11:38

Tässä lisää monikulttuurisuutta:
http://www.iltalehti.fi/2005/12/15/2005 ... 9_uu.shtml

Arvasin heti ensimmäisen uutisen nähtyäni, että jotkut suomalaisen kulttuurin rikastuttajat tuossa ovat takana.

Aika pitkään kesti, ennen kuin se uskallettiin kertoa. Eilen vielä ei mainittu sanaakaan tappelijoiden alkuperästä.

Vastaa Viestiin