Äänestysgallup

Viikonpäiväketjut, turhat provot, puzznuzzailu ja "tärkeät" gallupit

Äänestän...

Äänestys päättyi 18.01.2006 15:04

Ennakkoon
12
40%
Vasta virallisena päivänä
15
50%
En äänestä lainkaan, syyn kerron alla
3
10%
 
Ääniä yhteensä: 30

Elukka

Viesti Kirjoittaja Elukka » 04.01.2006 18:00

Vaola kirjoitti: Muistaakseni Venäjällä on käytössä systeemi, jolla jokainen äänestäjä voi antaa yhden puolesta- TAI yhden vastaan-äänen, valitsemalleen ehdokkaalle. Toimii varmaan paljon paremmin, kun on enemmän valinnanvapautta vaikuttamiselle. Jos ei kertakaikkiaan osaa sanoa, kuka sopii, mutta osaa todellakin sanoa kuka ei sovi, niin saattaa olla houkuttelevampaa lähteä liikkeelle. Kuulostaa ideana hyvältä mielestäni, ja on kuulemma toiminut käytännössäkin hyvin (tosin tuo tieto on todellakin vain kuulopuhetta).
:komp:
Tuolla systeemillä minutkin saataisiin äänestämään ainakin useimmissa tapauksissa.
Yleensä ainakin yhden ehdokkaan linjaukset ovat niin vastakkaiset omieni kanssa, että vastaan-ääni irtoaisi helposti.

hermine

Viesti Kirjoittaja hermine » 05.01.2006 15:49

Mä oon hävittänyt jonnekin sen lapun, joka piti ottaa mukaan äänestyspaikalle. En siis edes tiedä mihin pitäisi mennä äänestämään tai saanko nyt mennä ollenkaan.. (joo, olisi varmaan tosi vaikea ottaa selvää)

Negatiiviset äänet olisi kyllä tosi hyvä juttu.

Geetzu

Viesti Kirjoittaja Geetzu » 05.01.2006 17:04

hermine kirjoitti:Mä oon hävittänyt jonnekin sen lapun, joka piti ottaa mukaan äänestyspaikalle. En siis edes tiedä mihin pitäisi mennä äänestämään tai saanko nyt mennä ollenkaan..
Mä en myöskään löydä sitä. Henkkarit vaan mukaan ja joku stressipallo, jota puristella kun rupeaa odottaminen vituttamaan. Äänestyspaikat täällä.

Vastaa Viestiin