Ja vielä yksi: Rakkaassa naapurimaassamme, Ruotsissa on kehitetty makkara jonka lihapitoisuus on 129% Wurstmaster yhtiön "puolalaisessa kabanossissa" ja "bierwurstissa" on todellakin, yhtiön mukaan 129% lihaa.
Wurstmaster selittää kotisivuillaan että lukema saadaan siitä että "makkaran tekoon käytetään 100kg lihaa, 2kg suolaa ja 2kg muita mausteita. Ei muuta, ei vettä eikä muita sidonta-aineita kuten jauhoja tms.
Liha jauhetaan ja mausteet lisätään. Tuotettu massa ruiskutetaan makkarakuoreen jonka jälkeen makkara kuivatetaan, savustetaan, keitetään ja jäähdytetään. Tämä prosessin jälkeen makkaran alkuperäismassasta on jäljellä enää 77kg
Kun lasketaan alkuperäisen lihan määrä jaettuna lopullesen makkaran määrään (ruotsin elintarvikeviraston laskentaohje) saadan: (100kg / 77kg) x 100% = 129%"
Ruotsin elintarvikevirasto selvittää onko tämä harhaanjohtavaa mainontaa, ja voiko tuotteessa olla enemmän kuin 100% lihaa.
Lähde: Aftonbladet taas.
Uutiskatsaus XXVI+2
Uutiskatsaus XXVI+2
Viimeksi muokannut Mojo, 22.07.2006 11:04. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Tää on semmonen iso projekti johon tuotannollisista syistä yleensä tarvii sekä uros- että naarastehtaan
Re: Uutiskatsaus XXVI+2
Makkaran tekoon käytetään 100kg makkaraa. Mitäs tämä makkara pitää sisällään?
Re: Uutiskatsaus XXVI+2
Lihaa sori, käännösosastomme oli vissiin kohmeessa.
Tää on semmonen iso projekti johon tuotannollisista syistä yleensä tarvii sekä uros- että naarastehtaan
Re: Uutiskatsaus XXVI+2
Tota noin, ei kai tää mikään uusi juttu ole? Muistelen että jopa täällä Suomessakin olisi ainakin joskus merkattu joihinkin meetwursteihin tai sen sellaisiin lihapitoisuudeksi yli 100%. Sillä tahdottiin sanoa että esim. 100g:ssa metukkaa on käytetty raaka-aineena 120g tuoretta lihaa, tai jotain sinnepäin. Jossain lehtiartikkelissa tuosta kyseltiin Hesarissa tai muualla useita vuosia sitten.
En tiedä onko tästä käytännöstä myöhemmin luovuttu.
En tiedä onko tästä käytännöstä myöhemmin luovuttu.