Hiukka tyhmää

Viikonpäiväketjut, turhat provot, puzznuzzailu ja "tärkeät" gallupit
Herra Manala

Re: Hiukka tyhmää

Viesti Kirjoittaja Herra Manala »

Rautavittu kirjoitti:Noh, punaisessa lihassa on paljon huonoja rasvoja.

Poikkileikkaus Hra ja Rva Keskiverron ruokapöytään: punaisesta lihasta se hyvin usein koostuu. Valkoista vähänrasvaista lihaa ja kasviksia näkisi vähemmän.

Lihaa ei todellakaan voi syyttää yksinään, mutta jos ihmiset jättäisivät eläinrasvoista pois vaikkapa puolet, näkyisi tuloksia varmasti sairasluvuissa muutaman vuoden sisällä.
Tämä rasva-light-mutuhypepöpö sitten tuntuu istuvan tiukassa monen mielessä.

Ensinnäkin, paljon huonoja rasvoja? Ellei puhuta tahallaan läskisestä lihasta, vaan ihan normaalista kalvoista ja rasvasta puhdistetusta fileepihvistä - sellaisesta jona useimmat punaisen lihansa käsittää - on punaisen lihan rasvapitoisuus sekä energiasisältö reilusti pienempi kuin esimerkiksi broilerin rintaleikkeessä, lohifileessä, kalkkunan fileepihvissä tai soijapihvissä.

Niistä rasvahapoista mitä punainen liha sisältää, on monet tärkeitä ja vaikeasti korvattavia verrattuna syödyn lihan tarpeelliseen määrään. Pikemminkin siis punaisessa lihassa ei ole ainakaan epäterveellisiä määriä turhia rasvoja. Monelta tämä rasvojen välttely tuntuukin lähtevän ihan totaalisesti lapasesta, ja siinä samassa unohdetaan täysin, että rasva on ravintoaineista ihmiselle ylivoimaisesti välttämättömin. Ilman rasvaa aivot eivät toimi, iho ei voi hyvin, vitamiinit ja hivenaineet eivät varastoidu eikä nivelet kestä. Rasvojen syömisen lopettamisella voi aiheuttaa itselleen jopa pysyvän aivovamman.

Toiseksi tärkein ravintoaine ihmiselle on proteiinit, joiden lähteenä siinäkin liha on lähes korvaamattoman hyvä. Ja sitten tulee ne hiilarit. Kaikki muistavat puhua hyvistä ja huonoista rasvoista, suurinpiirtein tietämättä asiasta paskaakaan (=kasvirasvat hyvä, eläinrasvat huono). Niinsanotut hydrogenoidut kasvirasvat ja transrasvat ovat kuitenkin huonompia ja verenkiertoelimisömme kannalta paljon vaarallisempia kuin mitkään eläinrasvat. Tällaisia teollisia, kovetettuja kasvirasvoja on mm. margariineissa ja kasvirasvajäätelöissä.

Niin, ne hiilarit. Hyvistä ja huonoista rasvoista puhutaan, mutta moniko ymmärtää puhua hyvistä ja huonoista hiilareista? Suurin osa hiilihydraateista on elimistömme terveyden kannalta joko huonolaatuisia tai mitättömiä. Kuidut ovat lähes ainoita todella hyödyllisiä hiilihydraatteja. "Läskiveron" sijaan kannattaisikin harkita ennemmin sokeriveroa.

Pitäkää light-margariininne ja muut 80-luvulta peräisin olevat valkoinen-liha-superparasta-höpöhöpöjuttunne. Minä laitan pannulle terveellisesti voita ja kunnon köntin naudan sisäfilettä.

Lisää asiasta voi lukea vaikka täältä:
http://www.biovita.fi/suomi/terveyssivut/efa.html
http://www.terveydenhoitouutiset.fi/thu0203/3.htm
http://www.biovita.fi/suomi/terveyssivut/trans.html
Tiikeriankka

Re: Hiukka tyhmää

Viesti Kirjoittaja Tiikeriankka »

Rautavittu kirjoitti:
gullible kirjoitti:
Rautavittu kirjoitti: Edit: olisi muuten ihan kansanterveyden kannalta hyvä, jos ihmiset söisivät vähemmän lihaa.
Miten niin?
Noh, punaisessa lihassa on paljon huonoja rasvoja. Muistuttaisin, että tutkimusten mukaan peräti puolet suomalaisista on vähintään lievästi ylipainoisia.
Ylipaino taas lisää sairauksien riskiä, kolesteroliiin liittyvät verisuoni- ja sydänsairaudet ym, joiden hoito on yhteiskunnalle kallista.
Toki tähän vaikuttavat myös muut elämäntavat, tupakointi, viinankäyttö, liikunnan vähyys jne.
Eikä tarvitse olla edes ylipainoinen(, vaikka useimmiten onkin tekijänä), muistakee. Korkea LDL kolesteroli ja verenpaine riittävät (esim. sukurasite pohjalla).

En punaisen lihan piikkiin ihan suoraan sydän- ja verisuonitauteja laittaisi, vaikka punaisen lihan rasvahappokoostumus onkin epäedullinen. Runsaalla punaisen lihan syönnillä on kuitenkin todettu olevan yhteyttä suolisyöpiin ja oli myös muistaakseni tekemistä nivelongelmien kanssa. No kihtiä sairastaville ei ainakaan kannata syöttää.
Avatar
nexie
Kitisijä
Viestit: 1398
Liittynyt: 14.08.2005 19:24
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Hiukka tyhmää

Viesti Kirjoittaja nexie »

Herra Manala kirjoitti:

...ihan normaalista kalvoista ja rasvasta puhdistetusta fileepihvistä - sellaisesta jona useimmat punaisen lihansa käsittää...


Toiseksi tärkein ravintoaine ihmiselle on proteiinit, joiden lähteenä siinäkin liha on lähes korvaamattoman hyvä. Ja sitten tulee ne hiilarit
Tuollainen punainen liha ei varmastikaan muodosta kansanterveydellistä riskiä. Laatulihan hinnoittelu vaan pitää huolen siitä, että Tusina-Taavi ei sitä päivittäisenä appeenaan saa nautittua... Sydämentykytyksiä aiheuttanee kansassamme tuo ahkerasti konsumoitu epäkelpo einesliha.

Proteiineihin sun muihin liittyen vertailutietona todettakoon seuraavaa soijarouheen energiasisällöstä: > 50 % proteiinia, 30 % hiilihydraattia, 8 % ravintokuitua ja 0,5 % rasvaa. Ja halvempaa kuin heinä.
Don't Panic!
SingleMalt

Re: Hiukka tyhmää

Viesti Kirjoittaja SingleMalt »

nexie kirjoitti: Ja halvempaa kuin heinä.
..ja myös yhtä maukasta.
Avatar
nexie
Kitisijä
Viestit: 1398
Liittynyt: 14.08.2005 19:24
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Hiukka tyhmää

Viesti Kirjoittaja nexie »

SingleMalt kirjoitti:
nexie kirjoitti: Ja halvempaa kuin heinä.
..ja myös yhtä maukasta.
Mahtaako se biffikään ilman maustamista parhautta olla?
Don't Panic!
MarthaFocker

Re: Hiukka tyhmää

Viesti Kirjoittaja MarthaFocker »

Herra Manala kirjoitti:höpöhöpöjuttunne.

Plööööööö!!! Miksi tämän asian pitäisi olla joko/tai?

Manala, sinä tiedät nämä asiat paremmin kuin minä, mutta enhän koskaan sanonut, että rasvat eivät olisi tärkeitä.
SingleMalt

Re: Hiukka tyhmää

Viesti Kirjoittaja SingleMalt »

nexie kirjoitti:Mahtaako se biffikään ilman maustamista parhautta olla?
Aina se silti hakkaa vanhasta pesusienestä tehdyn ruoan..
Avatar
nexie
Kitisijä
Viestit: 1398
Liittynyt: 14.08.2005 19:24
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Hiukka tyhmää

Viesti Kirjoittaja nexie »

SingleMalt kirjoitti:
nexie kirjoitti:Mahtaako se biffikään ilman maustamista parhautta olla?
Aina se silti hakkaa vanhasta pesusienestä tehdyn ruoan..
Eieiei, nyt sie tarkoitat soijasuikaleita, niitä kumisia possunsuikaleiden korvikkeita. Rouhe on sitä stuffia, jonka saa erehdyttävästi muistuttamaan jauhelihaa. Varo vaan, kun vieraiden kokkauksia syöt, voipi käydä perinteiset :wink:
Don't Panic!
santtu

Re: Hiukka tyhmää

Viesti Kirjoittaja santtu »

nexie kirjoitti: Eieiei, nyt sie tarkoitat soijasuikaleita, niitä kumisia possunsuikaleiden korvikkeita. Rouhe on sitä stuffia, jonka saa erehdyttävästi muistuttamaan jauhelihaa. Varo vaan, kun vieraiden kokkauksia syöt, voipi käydä perinteiset :wink:

Ihme pellejä ja amatöörejä täälläkin taas keskustelemasta. Ne kumiset possunsuikaleenkorvikkeet keitetään ennen syömistä esim. ja mm. kylmäpuristetulla rypsiöljyllä maustetussa liemessä, jotta ne pehmenisivät. Ihan maistuvaa shittiä. Tosin kyllä minäkin mieluummin isken hampaani tuskasta ulvovan hirven tai koiran pehmytkudokseen ja voimakkain niskanheilautuksin sahaan irti päivittäisen lihaskudostarpeeni. Lihan kaikkinainen pilaaminen mm. kypsentämällä jätetään niille "toisille".
SingleMalt

Re: Hiukka tyhmää

Viesti Kirjoittaja SingleMalt »

nexie kirjoitti:Eieiei, nyt sie tarkoitat soijasuikaleita, niitä kumisia possunsuikaleiden korvikkeita.


Varmaan juu. Sodexho niitä on epäonnistuneesti wokkipisteessä tarjonnut. 3 krt olen ottanut ja 3 krt olen heittänyt ne roskiin. Järkyttävän huonoa pesusientä. Näen mielummin nälkää, kuin tungen niitä kupuuni.
Rouhen
Tätä en olekaan maistanut. Veikkaan kyllä, etten ansaan mene ja että lihan erotan. Vanno en, mutta väitän kivenkovaa 8)
Avatar
nexie
Kitisijä
Viestit: 1398
Liittynyt: 14.08.2005 19:24
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Hiukka tyhmää

Viesti Kirjoittaja nexie »

santtu kirjoitti:

Ihme pellejä ja amatöörejä täälläkin taas keskustelemasta. Ne kumiset possunsuikaleenkorvikkeet keitetään ennen syömistä esim. ja mm. kylmäpuristetulla rypsiöljyllä maustetussa liemessä, jotta ne pehmenisivät. Ihan maistuvaa shittiä.
Siis d'ah. Tokihan TosiKokki saa oman ruokansa maistumaan. Mie tarkoitinkin sitä muotoa, missä kyseiset elintarvikkeet esim. työpaikkaruokaloissa maallisen ilmentymänsä kokevat ja missä SM niihin olisi lautasellaan saattanut lähituntumaa ottaa.

Mut nyt tuli nälkä.
Don't Panic!
Tiikeriankka

Re: Hiukka tyhmää

Viesti Kirjoittaja Tiikeriankka »

Herra Manala kirjoitti: Niistä rasvahapoista mitä punainen liha sisältää, on monet tärkeitä ja vaikeasti korvattavia verrattuna syödyn lihan tarpeelliseen määrään. Pikemminkin siis punaisessa lihassa ei ole ainakaan epäterveellisiä määriä turhia rasvoja. Monelta tämä rasvojen välttely tuntuukin lähtevän ihan totaalisesti lapasesta, ja siinä samassa unohdetaan täysin, että rasva on ravintoaineista ihmiselle ylivoimaisesti välttämättömin. Ilman rasvaa aivot eivät toimi, iho ei voi hyvin, vitamiinit ja hivenaineet eivät varastoidu eikä nivelet kestä. Rasvojen syömisen lopettamisella voi aiheuttaa itselleen jopa pysyvän aivovamman.
Punaisen lihan rasvahappokoostumus on lihoista epäedullisin. Mutta kyllä, ei se rasva siinä todellakaan ole ongelma. Punaisessa lihassa on muita ravintoaineita, joita kasvikunnan tuotteista on todella vaikea saada. Mitä vittua sitä vänkäämään? Kohtuudella kulutettuna punainen liha on hyvästä. Turha siihen on jotain vitun soijapökäleitä tunkea, jos haluaa syödä lihaa. Ja olen minä soijarouheesta tehtyä kastiketta syönyt. On se ihan hyvää.
Avatar
nexie
Kitisijä
Viestit: 1398
Liittynyt: 14.08.2005 19:24
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Hiukka tyhmää

Viesti Kirjoittaja nexie »

SingleMalt kirjoitti:
nexie kirjoitti:Eieiei, nyt sie tarkoitat soijasuikaleita, niitä kumisia possunsuikaleiden korvikkeita.


Varmaan juu. Sodexho niitä on epäonnistuneesti wokkipisteessä tarjonnut. 3 krt olen ottanut ja 3 krt olen heittänyt ne roskiin. Järkyttävän huonoa pesusientä. Näen mielummin nälkää, kuin tungen niitä kupuuni.
Rouhen
Tätä en olekaan maistanut. Veikkaan kyllä, etten ansaan mene ja että lihan erotan. Vanno en, mutta väitän kivenkovaa 8)
Mutta ethän sinä tyrmäisi pihvejäkään noin yleisellä tasolla sillä perusteella, että Sodexhon teollisuusruokala tekisi ko. ruokalajista kumisen kengänpohjan? Sheittia sieltä nyt aina saa...

Ja väitän, että kunnon maustemyrkytyksen jälkeen et tietäisi, asuuko lautasellasi floraa vai faunaa. Salaisuus on valkosipulissa 8)
Don't Panic!
Tiikeriankka

Re: Hiukka tyhmää

Viesti Kirjoittaja Tiikeriankka »

Tiikeriankka kirjoitti:Punaisessa lihassa on muita ravintoaineita, joita kasvikunnan tuotteista on todella vaikea saada.
Tai siis yleensä eläinkunnan tuotteissa on.
SingleMalt

Re: Hiukka tyhmää

Viesti Kirjoittaja SingleMalt »

nexie kirjoitti:Mutta ethän sinä tyrmäisi pihvejäkään noin yleisellä tasolla sillä perusteella, että Sodexhon teollisuusruokala tekisi ko. ruokalajista kumisen kengänpohjan?
Vasta puoli kuppia kahvia juotuna, joten nyt ei oikein poreile mitä tarkoitat tällä..

Sodexho ja pihvit? Tämän talon pihvinpaistajan saisi hirttää munistaan lyhtypylvääseen. Ilmeisesti amiksen kokkilinjalla ei ole koskaan opetettu kuinka pihvi paistetaan. Se pirun kölvi pilaa koko "pihvi"-nimenkin, painamalla lastalla pihviä paistinpannuun, niin että pihvi on kuiva pahvinpala ja läpikypsä 20 sekunnissa. Kyseessä on ehkä enemmänkin maantielta kaavittu yliajettu rotta.

Enkä muuten enää syö sodexhossa. Eväsleivissä pärjää ihan hyvin koko päivän..
AarneAnkka

Re: Hiukka tyhmää

Viesti Kirjoittaja AarneAnkka »

nexie kirjoitti:Proteiineihin sun muihin liittyen vertailutietona todettakoon seuraavaa soijarouheen energiasisällöstä: > 50 % proteiinia, 30 % hiilihydraattia, 8 % ravintokuitua ja 0,5 % rasvaa. Ja halvempaa kuin heinä.
Mistä tota muuten saa? Olen yrittänyt Citymarketista löytää soijapapujakin, mutta ei vaan löydy. On kuulemma valikoimassa, mutta aina loppu. Mistä päin tuota rouhetta kannattaisi etsiä?
Lolita kirjoitti:Minusta ei kyllä ikinä olisi kasvissyöjäksi. Olen henkeen ja vereen lihansyöjä ja nirsoilen todella pahasti kasvisten kanssa. En pysty syömään oikeastaan mitään kypsennettyjä kasviksia ja raakojen kanssakin olen valikoiva.
Toivottavasti syöt ainakin jonkin verran raakoja kasviksia? Ihmissuolisto kun kyllä tarvitsee sitä kuitua. Jos elää täyslihakuurilla niin suolet tulevat täyteen tahnaa ja tulehtuvat, ja paska haisee aivan saatanan pahalle.

Itse olen aika kaikkiruokainen. Lihaa syön kuin luolamies (mieluiten raakana aina kun se vain on turvallista, tyyliin graavilohi ja tartarpihvi), mutta myös paljon kasviksia.
Lilo

Re: Hiukka tyhmää

Viesti Kirjoittaja Lilo »

SingleMalt kirjoitti:
nexie kirjoitti:Mutta ethän sinä tyrmäisi pihvejäkään noin yleisellä tasolla sillä perusteella, että Sodexhon teollisuusruokala tekisi ko. ruokalajista kumisen kengänpohjan?
Vasta puoli kuppia kahvia juotuna, joten nyt ei oikein poreile mitä tarkoitat tällä..

Sodexho ja pihvit? Tämän talon pihvinpaistajan saisi hirttää munistaan lyhtypylvääseen. Ilmeisesti amiksen kokkilinjalla ei ole koskaan opetettu kuinka pihvi paistetaan. Se pirun kölvi pilaa koko "pihvi"-nimenkin, painamalla lastalla pihviä paistinpannuun, niin että pihvi on kuiva pahvinpala ja läpikypsä 20 sekunnissa. Kyseessä on ehkä enemmänkin maantielta kaavittu yliajettu rotta.

Enkä muuten enää syö sodexhossa. Eväsleivissä pärjää ihan hyvin koko päivän..
Juuri tätä rakas kapulakieleen mieltynyt partnerini tarkoitti: vaikka SodexHo onnistuisi saamaan pihvistä kamalaa, se ei tarkoita että pihvi ruokalajina olisi pahanmakuinen. Kyse on siitä, että ruoka pitää osata valmistaa _oikein_. Tästä edelleen johdateltuna siis myös soijaläystäkkeistä voi saada syömäkelpoisia, kun ne valmistaa oikein eikä à la SodexHo. Eli ennenkuin tuomitsee, kannattaa uskaltautua maistamaan myös expertin valmistamana samaa sapuskaa jonka maineen joku teollisuuskeittiö on pilannut.

Aarnelle: soijarouhetta saa mun kokemuksen mukaan lähes mistä puodista vaan, Siwan hyllyltä nyt ei ehkä löydy mutta Stockan herkusta, isommista S-marketeista ja muutamalla K:lla varustetuista K-kaupoista takuuvarmasti.
SingleMalt

Re: Hiukka tyhmää

Viesti Kirjoittaja SingleMalt »

Lilo kirjoitti:. Tästä edelleen johdateltuna siis myös soijaläystäkkeistä voi saada syömäkelpoisia, kun ne valmistaa oikein eikä à la SodexHo.
Juu, jaa joo. Saattaa mennä seuraavatkin 32 vuotta, ennenkuin maistan ;)
Runkkis

Re: Hiukka tyhmää

Viesti Kirjoittaja Runkkis »

AarneAnkka kirjoitti: Mistä tota muuten saa? Olen yrittänyt Citymarketista löytää soijapapujakin, mutta ei vaan löydy. On kuulemma valikoimassa, mutta aina loppu. Mistä päin tuota rouhetta kannattaisi etsiä?
Ainakin kantakaupunkin mätämarkeiteista (mm. Alepa) löytynee soijarauhetta ja hinta n 1-2 € puolen kilonpussi. Hinta taitaa liikkua samoissa tavallisen jauhelihan kanssa.

Itse olen viime aikoina korvannut aamupuuron rahkalla johon mehukeiton (makeutta) lisäksi laitan muutaman lusikallisen pellavansiemenrouhetta ja/leseitä (kuituja ja sitkoa kakkaan) ja muutaman lusikallisen tätä soijarouhetta. Pitää nälän kovin pitkään poissa.

Edit: tämähän ketju alkaa asiallisuudellaan muistuttaa yleis/asiakeskuteluita
Nowaysis

Re: Hiukka tyhmää

Viesti Kirjoittaja Nowaysis »

Tiikeriankka kirjoitti:
Tiikeriankka kirjoitti:Punaisessa lihassa on muita ravintoaineita, joita kasvikunnan tuotteista on todella vaikea saada.
Tai siis yleensä eläinkunnan tuotteissa on.
Such as?

B12-vitsku on ainoa jota ei saa.
Kaikki välttämättömät amino- ynnä rasvahapot hoituu, nemo problemo.
Rauta ok, kalsium ok. Missä ongelma?
Nowaysis

Re: Hiukka tyhmää

Viesti Kirjoittaja Nowaysis »

Hämeentiellä sijaitsevasta "punnitse&säästä"stä ynnä Ruohonjuuresta löytyy "jännittäviä kasvisherkkuja". Kannattaa paatuneimmankin konservatiivin kokeilla, jos ei muuten niin siksi että voi kirota kavereille kuinka pahaa oli ja sitten mennä mäkkiin.namnam. :wink:
Herra Manala

Re: Hiukka tyhmää

Viesti Kirjoittaja Herra Manala »

nexie kirjoitti:Tuollainen punainen liha ei varmastikaan muodosta kansanterveydellistä riskiä. Laatulihan hinnoittelu vaan pitää huolen siitä, että Tusina-Taavi ei sitä päivittäisenä appeenaan saa nautittua... Sydämentykytyksiä aiheuttanee kansassamme tuo ahkerasti konsumoitu epäkelpo einesliha.
Hassua, olen "Tusina-Taavi" ja minusta 10 euroa kilolta alittaa vielä selvästi hyvästä lihasta maksettavan kipurajan. Ja sillä saa naudanlihaa, jonka rasvaprosentti jää kolmen prosentin luokkaan (puhdistettua brasilialaista pihvikarjan ulkofilettä K-marketeista tämän kuun tarjouksena).

Kaikennäköiset epämääräiset jatkojalosteet ja einekset sen sijaan jäävät kohdaltani lähes poikkeuksetta hyllyyn, vaikka olisivat kuinka edullisia. Köyhän kun ei ole varaa ostaa huonoa.

Tiikeriankka kirjoitti:Punaisen lihan rasvahappokoostumus on lihoista epäedullisin. Mutta kyllä, ei se rasva siinä todellakaan ole ongelma.
Niin no. Asia ei ole ihan niin yksioikoinen, sillä eniten punaisen lihan rasvahappokoostumukseen vaikuttaa se, mitä sille elukalle on syötetty. Rasvahapoista palmatiinihappo lienee ainoa punaisen lihan "päärasvahappo", jolla on todistetusti jonkinlaisia terveydelle haitallisia vaikutuksia (tässä tapauksessa LDL-kolestroolin kasvu). Sitä on naudanlihassa ja porsaanlihassa normaalisti alle neljäsosa kokonaisrasvan määrästä.

Eli kuten mainitsit, rasva ei ole ongelma. 200g pihvi sisältäisi joka tapauksessa alle 2 grammaa tätä rasvaa, jolla on veren LDL-kolestrolia kasvattava vaikutus. Ei mikään sietämätön lukema. Ei, kun ottaa verrannoksi vaikkapa broilerin rintaleikkeen, jossa on tuplasti enemmän rasvaa. Vaikka rasvahappokoostumus onkin hivenen paremmanlaatuinen, on lopputuloksessa silti enemmän haitallisia rasvoja kuin em. pihvin kanssa. Puhumattakaan siitä, minkälaisia määriä ihmiset vetävät paljon epäterveellisempiä puoliksi kovetettuja kasvirasvoja naamaansa kaikennäköisissä jalosteissa ja eineksissä, joissa on vielä lisänä tappava annos huonoja hiilareita, kuten sokereita ja vaaleita vehnäjauhoja.

Siinä menin itse tosiaan vähän metsään, että muistin ihmiselle välttämätön linolihapon pitoisuuden olevan naudanlihassa melkoisen korkea. Sen pitoisuus ei kuitenkaan ole korkea naudanlihassa vaan porsaanlihassa. Joka tapauksessa punaisia lihoja yhtä kaikki.
Herra Manala

Re: Hiukka tyhmää

Viesti Kirjoittaja Herra Manala »

Nowaysis kirjoitti:B12-vitsku on ainoa jota ei saa.
Kaikki välttämättömät amino- ynnä rasvahapot hoituu, nemo problemo.
Rauta ok, kalsium ok. Missä ongelma?
Hoituu ja hoituu, eihän siitä ollut kyse, vaan siitä että miten helpolla hoituu. Miten vähällä ajatustyöskentelyllä ja ilman ravintolisiä. Mm. eläinperäinen hemi-rauta pystytään käyttämään hyödyksi paljon tehokkaammin kuin kasviperäinen. Lisäksi toiset jutut vaikuttavat paljon muiden juttujen imeytymiseen. Ei riitä pelkästään se, että ajattelee popsivansa riittävän määrän milligrammoja riittäviä juttuja, koska ne monesti tarvitsevat prosessoituakseen ja imeytyäkseen katalyyttejä.

Joka tapauksessa järkevä sekasyönti on tutkitusti terveellisempää ihmiselle kuin puhdas kasvissyönti. Siinä ei auta mikään.
Tiikeriankka

Re: Hiukka tyhmää

Viesti Kirjoittaja Tiikeriankka »

Nowaysis kirjoitti:Such as?
Niin sitä meinasin, että kasvisruokailu vaatii perehtymistä, että saa kaikki ravintoaineet. Äkkiherätysveget aiheuttavat itselleen herkästi puutostiloja.

Huvittavinta on, että eräs kaveri kehitteli mahaa vasta aloitettuaan kasvisruokailun :roll: Lihansyöjänä oli vielä hoikka.
Herra Manala kirjoitti:
Tiikeriankka kirjoitti:Punaisen lihan rasvahappokoostumus on lihoista epäedullisin. Mutta kyllä, ei se rasva siinä todellakaan ole ongelma.
Niin no. Asia ei ole ihan niin yksioikoinen, sillä eniten punaisen lihan rasvahappokoostumukseen vaikuttaa se, mitä sille elukalle on syötetty.
No niin minäkin muistelin lukeneeni. Suomalainen liha on hyvälaatuista verrattuna esim. Amerikkalaiseen lihaan juuri ruokinnan vuoksi. Mutta kalaan minä vähän ajattelin vertailla. Kalassa kuitenkin taas sitten on sitä muuta pöppää ympäristöstä. Ja proteiinipitoisuus huonompi. Tasapuolisesti kun ahtaa..
Herra Manala kirjoitti:Eli kuten mainitsit, rasva ei ole ongelma. 200g pihvi sisältäisi joka tapauksessa alle 2 grammaa tätä rasvaa, jolla on veren LDL-kolestrolia kasvattava vaikutus. Ei mikään sietämätön lukema. Ei, kun ottaa verrannoksi vaikkapa broilerin rintaleikkeen, jossa on tuplasti enemmän rasvaa.
Eikö broilerin rinta fileerattuna, siis nahat nyljettynä jne. ole vain g tai pari esim. jotain naudan ulkofilettä rasvaisempaa? Muistelin siitä Kelan järkäleestä joskus katsoneeni.. Naudan sisäfile on vielä rasvattomampaa mutta ei mulla ainakaan sitä ole varaa arkiruokana syödä..
Nowaysis

Re: Hiukka tyhmää

Viesti Kirjoittaja Nowaysis »

Herra Manala kirjoitti: Hoituu ja hoituu, eihän siitä ollut kyse, vaan siitä että miten helpolla hoituu. Miten vähällä ajatustyöskentelyllä ja ilman ravintolisiä. Mm. eläinperäinen hemi-rauta pystytään käyttämään hyödyksi paljon tehokkaammin kuin kasviperäinen. Lisäksi toiset jutut vaikuttavat paljon muiden juttujen imeytymiseen. Ei riitä pelkästään se, että ajattelee popsivansa riittävän määrän milligrammoja riittäviä juttuja, koska ne monesti tarvitsevat prosessoituakseen ja imeytyäkseen katalyyttejä.
Totta turiset, mutta kuten sanoin, raudan tai kalsiuminkaan suhteen tämä ei ole mikään ongelma. Onhan se hieman keinotekoista jos saat kalsiumin, d:n ja b12 ynnä muita vitskuja soijamaidosta johon ne on lisätty, mutta niinhän esim lehmänmaitoonkin on lisätty deetä koska sen saanti katsottiin olevan suomalaisilla yleisesti liian alhaista.



Joka tapauksessa järkevä sekasyönti on tutkitusti terveellisempää ihmiselle kuin puhdas kasvissyönti. Siinä ei auta mikään.[/quote]

Anna yksikin lähde joka puhtaan tieteellisesti todistaa tämän! Olet väärässä. Hyvin koostettu vegaaniruokavalio on ihan salettiin terveellisempi kuin sekaruokavalio. Valitan. ;) Hyvinkoostetulla en siis tarkoita esim afrikkalaisia riisiä ja papuja syöviä nälkiintyneitä lapsia, joiden dieettiä on joskus käytetty vegaaniravinnosta tehdyissä tutkimuksissa. En nyt ehdi etsiä viitteitä mutta teen sen myöhemmin. Sen jälkeen syön sinut.
Vastaa Viestiin