Jeesuksen syntymän ajankohta!

Viikonpäiväketjut, turhat provot, puzznuzzailu ja "tärkeät" gallupit
Avatar
PetriFB
Kitisijä
Viestit: 1590
Liittynyt: 08.11.2005 15:37
Viesti:

Jeesuksen syntymän ajankohta!

Viesti Kirjoittaja PetriFB » 19.12.2008 14:40

http://koti.phnet.fi/petripaavola/Jeesuksensyntyma.html

Otavan Suuri Ensyklopedia:
"Joulun pakanallinen tausta ja keskiajan perintö: Kristillinen joulu siirrettiin joulukuun 25. päivän kohdalle n. 350-luvulla. Vanhempi juhlapäivä oli tammikuussa, loppiaisena, "epifanian" kohdalla. Kristuksen syntymän ajankohdasta on ollut monia erilaisia tulkintoja ja laskelmia. Se on sijoitettu esim. kevääseen tai syksyyn. Sen sijaan mikään traditio ei sido sitä joulukuuhun. Syyt ovat toiset. Roomassa vietettiin keisari Aureliaanuksen toimesta joulukuun 25. päivää auringonjuma­lan syntymäpäivänä, "Dies natalis solis in victi". Tällä oli yhteyksiä itämaisiin uskontoi­hin, mm. Mitran kulttiin. Päivämäärä johtui siitä, että juliaanisen kalenterin käyttöönoton aikoihin talvipäivän seisaus sattui joulukuun 25. päivän kohdalle. Kristillinen kirkko menetteli juhlan suhteen samoin, kuin monesti muulloinkin. Se ei ryhtynyt taistelemaan sen suosiota vastaan, vaan omaksui sen, ja siirsi sille kristillisen sisällön. Joulun muodostamiseen vaikutti tämän lisäksi kaksi muuta Rooman valtakunnan alueella viettyä juhlaa; ensimmäinen saturnaalia ja toinen kalendai."

Baabelin, eli Babylonian kuningatar Semiramis asetti poikansa Tammuksen syntymäjuhlaksi joulukuun 25 päivän. Tammuksen sanottiin olevan ruumiillistunut auringonjumala. Tammuksen syntymäjuhlasta tehtiin jokavuotinen juhla, jolloin kansa juhli ja juopotteli. Tammuksen syntymäjuhlaan kuului myös vihreä havupuu, joka koristeltiin pyöreillä palloilla, jotka Tammuksen symbolina symbolisoivat aurinkoa. Tammuksen juhlan aikana uhrattiin myös lapsia Baal epäjumalalle. Roomalaisilla oli myös joulukuussa Saturnaalia juhla (joulukuun 17-23 päivä), tässä juhlassa uhrattiin sika epäjumalalle. Saturnaalia juhlaan kuului myös lahjojen tekeminen sekä niiden antaminen. Saturnaalia juhla kesti viikon verran ja siksi ajaksi kaikki kaupan tekeminen keskeytettiin. Saturnaalia juhlan aikana ihmiset irstailivat juopottelemalla ja laulamalla kaduilla alasti ja myös seksiorgioita harrastettiin. Nykyisen joulun tavaramerkit kuten joulukuusi ja joululahjat tulevat siis Babylonian ja Rooman pakanallisista perinteistä. Nykyinen joulu on Babylonian ja Rooman pakanallisten kulttien yhteensulautumisen tulos. Roomassa katolinen kirkko yhdisti nämä kaksi juhlaa yhdeksi ja niin niistä tuli joulu, joka nimettiin Jeesuksen syntymäjuhlaksi, vaikka Jeesus ei syntynyt joulukuussa. 400-luvulla katolisen kirkon johtajat lupasivat kaikille, jotka kääntyivät "kristityiksi" että he voisivat jatkaa Saturnaalia juhlan juhlimista kristittyinä. Näin katolinen kirkko yhdisti "kristityt" ja pakanat viettämään yhdessä yhteistä juhlaa. Rooman katolisen kirkon "evankeliumin" tarkoitus on yhdistää ja sekoittaa asioita keskenään. Saturnaaliasta tuli "kristillinen joulu", johon otettiin aineksia mukaan Tammuksen syntymäjuhlasta, Saturnaaliasta ja Raamatusta. Nämä yhteen sekoittamalla saatiin aikaan "jouluevankeliumi" Jeesuksen syntymisestä joulukuun 25 päivä. Tästä valheesta on tullut niin suosittu jymymenestys, että uskomattomat sekä uskovat yhdessä juhlivat joulun Kristuksen syntymäjuhlana, vaikka Jeesus Kristus ei edes ole syntynyt joulukuussa.
Elämä hymyilee Hänen kanssaan!

Bhven

Viesti Kirjoittaja Bhven » 19.12.2008 14:48

vaikka Jeesus Kristus ei edes ole syntynyt joulukuussa.
Kerro jotain uutta. Miten itse vietät joulua? Onko lahjat jo hankittu?

bedlam

Re: Jeesuksen syntymän ajankohta!

Viesti Kirjoittaja bedlam » 19.12.2008 14:49

PetriFB kirjoitti:kansa juhli ja juopotteli. juhlan aikana uhrattiin myös lapsia Baal epäjumalalle. juhlan aikana ihmiset irstailivat juopottelemalla ja laulamalla kaduilla alasti ja myös seksiorgioita harrastettiin.
Kuva

Tix

Re: Jeesuksen syntymän ajankohta!

Viesti Kirjoittaja Tix » 19.12.2008 14:52

bedlam kirjoitti:
PetriFB kirjoitti:kansa juhli ja juopotteli. juhlan aikana uhrattiin myös lapsia Baal epäjumalalle. juhlan aikana ihmiset irstailivat juopottelemalla ja laulamalla kaduilla alasti ja myös seksiorgioita harrastettiin.
Kuva
Swiddu, mä alan Baalin palvojaksi. Kuulostaa paljon mukavammalta kuin ateismi.

Avatar
PetriFB
Kitisijä
Viestit: 1590
Liittynyt: 08.11.2005 15:37
Viesti:

Viesti Kirjoittaja PetriFB » 19.12.2008 15:34

Joulupukki

Myran piispa Nikolaus syntyi Turkin Pararassa 270 jKr. Nikolaus oli mukana vuonna 325 jkr. Nikean kirkolliskokouksessa. Nikolaus yhtyi myös kirkon johtajien julkilausumaan ja tekstiin, jossa he sanoivat juutalaisia saatanan lapsiksi, jotka tuomitsivat Jeesuksen kuolemaan. Totuus tässä asiassa on se, että osa juutalaisista sitä halusi (ei kaikki) ja roomalaiset sen toteuttivat, eli tappoivat Jeesuksen. Jeesuksen kuolema oli siis juutalaisten ja roomalaisten yhteistyön tulos, eikä suinkaan vain yksin juutalaisten kontolla.

Piispa Nikolaus kuoli vuonna 345 jKr. joulukuun 6 päivä. Nikolaus oli porttokirkon piispa, joka harjoitti epäjumalan palvelusta ja pakanuutta niin kuin koko Rooman katolinen kirkko teki avoimesti 400-luvulla ja yhä vielä tänä päivänäkin tekee. Myöhemmin piispa Nikolauksen kuoleman jälkeen syntyi Nikolaus kultti, jossa opetettiin että jumalatar Pasqua Epiphania antoi lapsille lahjoja, samoin kultin jäsenet antoivat toisilleen lahjoja joulukuun 6 päivä Nikolauksen kuoleman muistoksi. Germaanit ja kelttiläiset adoptoivat Nikolaus kultin ja lisäsivät siihen omat uskomuksensa, jonka mukaan heillä oli Woden niminen pääjumala, jolla oli pitkä valkoinen parta, joka ratsasti taivaalla hevosella joka syksy. Näiden asioiden yhdistelmänä syntyi tarina joulupukista lahjoineen (Santa Claus). Rooman katolinen kirkko adoptoi Nikolaus kultin ja siirsi lahjojen antamisen samaan aikaan kun Saturnaalia juhlassa annettiin lahjoja. Joulupukin ja joululahjojen historia ja tausta on pakanallinen, ei Raamatun opettama. Jeesuksen opetuslapsille tulisi olla se selvää, ettei joulupukki ja joulutontut kuulu uskovan perheen elämään millään tavalla. Jos Jeesuksen opetuslapsi antaa lahjoja esim. lapsilleen joulun aikana, niin sitä ei saisi kytkeä millään tavalla joulupukkiin tai tonttuihin.

Joulupukin tausta ja juuri on Jumalaa pilkkaavaa, sillä voiko kuvaus ja opetus joulupukista olla vain sattumaa siinä merkityksessä kuinka joulupukkia kuvataan kuin Jumalaa ja Jeesusta:

Joulupukilla sanotaan olevan valkoinen tukka; samoin ilmestyskirja 1:14 kertoo, että Jeesuksella on valkoinen tukka. Joulupukilla on punainen asu; samoin Jes 63 luku kertoo Vapahtajasta, joka tulee punaisessa puvussa, jonka Hänen verensä on värjännyt punaiseksi. Kun "kiltit" lapset odottavat joulupukkia, niin lapset eivät kuitenkaan tiedä koska hän tulee, mutta silti hän tulee lahjat mukanansa; Raamattu opettaa että Jeesuksen tulemuksen hetkeä ei kukaan tiedä, mutta Hän palaa ajallansa ja tulee hakemaan omansa luoksensa. Joulupukki tietää onko lapsi ollut kiltti vai tuhma; Jumala näkee kaiken, ihmisten hyvät ja pahat teot. Joulupukki kehottaa lapsia olemaan kilttejä; Jumala kehottaa kansaansa tekemään hyviä tekoja ja rakastamaan lähimmäisiään. Joulupukki on iätön ja ajaton; Jumala on Kaikkivaltias, jolla ei ole ikää. Joulupukki on lahjojen antaja; Jumala antaa iankaikkisen pelastuksen lahjan. Joulupukki on joulun isä; Jumala on Taivaan Isä. Joulupukille esitetään, toivotaan, kirjoitetaan lahja toivomuksia; Jumalalle kohdistetaan rukouksia.

Voiko kaikki edellä esitetty olla sattumaa? Ei voi olla, sillä antikristuksen ja saatanan henki on joulupukki tarun takana, jonka kautta se irvailee ja pilkkaa Jumalaa. Jeesuksen opetuslasten ei tulisi opettaa lapsiaan uskomaan joulupukkiin, eikä Jeesuksen opetuslasten tulisi millään tavalla osallistua joulupukki tarun pönkittämiseen.
Nykypäivän pakanuus viettää vanhoja juhlia kuten wiccalaiset viettävät talvipäivänseisauksen juhlaa yulea joulukuun 20-22 päivinä. Yule on wiccoille auringon uudelleen syntymän juhla. Wiccoille alkaa silloin uusi aurinkovuosi, jumalaisen lapsen syntymä. Wiccat juhlivat vuoden pisimpänä yönä Tammikuningasta (kuningas aurinkoa), jonka sanotaan lämmittäneen jäätyneen maan. Yule eli joulu on myös wicca noitien juhla.

Jeesuksen opetuslapsi ei tietenkään vietä wicca yulea, mutta se on kuitenkin totta, että pakanuus on tuonut joulu käsitteen sisälle kristinuskoon ja Jeesukseen uskovat sekä uskomaton maailma sulassa sovussa yhdessä viettävät joulujuhliansa. Uskon että myös joulu tulee olemaan yksi niistä tekijöistä (monien muiden asioiden joukossa), joka johtaa ekumeeniseen kaiken suvaitsevaiseen antikristuksen valtakuntaan. Antikristuksen tarkoitus on luoda kaikille asioille samat juuret ja tausta sekä löytää yhteiset tekijät, joiden kautta ihmiset voisivat olla yhtä ja yhdessä palvella antikristusta sekä yhdessä vastustaa ja kapinoida Jumalaa vastaan. Jeesuksen opetuslasten on aika herätä elämään totuudessa ja hylätä ihmisten pakanalliset perinteet.
Elämä hymyilee Hänen kanssaan!

Avatar
Gat
Kitisijä
Viestit: 8807
Liittynyt: 04.11.2007 2:11
Paikkakunta: Aergistal

Viesti Kirjoittaja Gat » 19.12.2008 15:44

Petri, mitä välii sillä on, milloin Jessen synttäreitä vietetään, kunhan vietetään?

Surisit ennemmin itseäsi kun haluat olla surkeessa inhottavassa huuhaakultissasi ja valehdella kaikki päivät sen eteen.

Hassua muuuten, tiedän että monet ns. tosikristitytkin viettää joulua, mutta sinä et. Mikä on sinun Petri uskonnollinen lahkosi? Äläkä viiti valehdella että Jumalan tahdon mukainen tms.

Nimittäin vaikka jehovantodistajat on sun mielestä väärässä evankeliumissa, jotain kovin samaa kuin jehovilla on tuossa sinun "miellyttääkö tämä tai tuo asia Jehovaa (tai miksi sanotkaan)" -tyylissäsi. Sama halu nauttia tottelemisesta, joka kuitenkin on vain itsesi tottelua, koska oppisi on itsesi haluamaa huuhaata.

Monet helluntailaisetkin viettää joulua. Olisko niin, että olet eronnut hellareista, ja kehittänyt oman, vähemmän karismaattisen mutta enemmän dogmaattisen opin?
Viimeksi muokannut Gat, 19.12.2008 15:50. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
This house is as old as I am.
This house knows all I have done.
This house is full of m-m-my mess.
This house is full of m-m-mistakes
This house is full of m-m-madness.
This house is full of, full of, full of fight!
-KB

Avatar
PetriFB
Kitisijä
Viestit: 1590
Liittynyt: 08.11.2005 15:37
Viesti:

Viesti Kirjoittaja PetriFB » 19.12.2008 15:49

Gat kirjoitti:Petri, mitä välii sillä on, milloin Jessen synttäreitä vietetään, kunhan vietetään?

Surisit ennemmin itseäsi kun haluat olla surkeessa inhottavassa huuhaakultissasi ja velehdella kaikki päivät sen eteen.

Hassua muuuten, tiedän että monet ns. tosikristitytkin viettää joulua, mutta sinä et. Mikä on sinun Petri uskonnollinen lahkosi? Äläkä viiti valehdella että Jumalan tahdon mukainen tms.

Nimittäin vaikka jehovantodistajat on sun mielestä väärässä evankeliumissa, jotain kovin samaa kuin jehovilla on tuossa sinun "miellyttääkö tämä tai tuo asia Jehovaa (tai miksi sanotkaan)" -tyylissäsi. Sama halu nauttia tottelemisesta, joka kuitenkin on vain itsesi tottelua, koska oppisi on itsesi haluamaa huuhaata.

Monet helluntailaisetkin viettää joulua. Olisko niin, että olet eronnut hellareista, ja kehittänyt oman, vähemmän karismaattisen mutta enemmän dogmaattisen opin?
Tässä jotakin pohdintaani:

Ymmärrän että tätä asiaa ei monikaan ole juurikaan ajatellut ja tämä perinne on tiukasti monen uskovan sydämessä. Uskon myös sen, että ennen Jeesuksen tulemusta Hän itse puhdistaa seurakuntansa valheen isännän istutuksista ja johdattaa meidät uskomaan ja palvelemaan Jumalaa siten kuin Hän on käskenyt, eikä siten kuin valheen isännän palvelijat käskevät.

Uskovan tulisi ymmärtää se ettei joulu (joulukuun 25 päivä) ole Jeesuksen syntymäjuhla eikä Hänen syntymän ajankohta. Jeesuksen opetuslasten ei tulisi asettaa joululle minkäänlaista Raamatullista arvovaltaa, koska Jeesus ei sitä asettanut, vaan valheellinen porttokirkko. Tärkein kysymys on siis erottaa se ettei anna asioille sellaisia arvoja mitä se ei edusta. Jeesuksen syntymäjuhlaa saamme muistella vaikka joka päivä!

On selkeä fakta, että Jeesus ei syntynyt joulukuun 25 päivä, vaan syys-lokakuussa lehtimajanjuhlan aikaan. Jumala rakastaa totuutta, eikä suosi valhetta ja vääryyttä. Moni sanoo, että sama se on milloin Jeesuksen syntymää juhlitaan, vaikka juhlittaisiin joulukuun 25 päivä, vaikka Hän ei olekaan silloin syntynyt, mutta tärkeintä on muistaa ja juhlia Hänen syntymäpäiväänsä. Jumala tuskin on samaa mieltä, sillä Hän on tarkka totuudesta, eikä Hän pienessäkään määrin halua osallistua tai johdattaa kansaansa valheeseen tai vääryyteen. En usko, että Isä tai Jeesus haluaisivat Jumalan kansan uskovan, että Jeesus on syntynyt joulukuun 25 päivä, koska Hän ei ole silloin syntynyt. Jos Jeesuksen "syntymäpäivää" halutaan viettää, niin se tulisi tehdä silloin kun Hän on syntynyt. Tarkkaa päivämäärää emme tiedä, eikä Raamattu kerro sitä. Siksi onkin hyvä, että Jeesuksen syntymää saa muistella vaikka joka päivä.
Sekä tässä lisää:
Ei kukaan voi kieltää kuitenkaan keneltäkään joulun viettämistä. Toki hyvä olisi jos Jeesuksen opetuslapsi ei anna joululle sellaista arvoa, mitä sillä ei ole. Sillä valheellinen porttokirkko on sen asettanut vietettäväksi, eikä Jeesus Kristus. Uskon että Jeesuksen Kristuksen tulemuksen lähetessä moni asia avautuu Jeesuksen opetuslapsille, myös joulu ja sen todellinen tausta ja juuri. Uskon että Jeesuksen tulemuksen lähetessä moni uskova hylkää joulun sekä sen viettämisen, eikä anna sille sitä arvoa, mitä se ei edes edusta. Tämä on kivulias prosessi, sillä historian saatossa valheellinen porttokirkko on ujuttanut joulun kristikansan keskuuteen ja sekoittamalla tähän pakanalliseen juhlaan kristillisiä aineksia on se saanut eksytettyä ja sokeutettua monet uskovat uskomaan, että joulu on Jeesuksen syntymäjuhla sekä Raamatun opetus, vaikka se ei sitä olekaan.

Totuus joulusta ja päätös olla viettämättä joulua ei ole lain alle menemistä, eikä uskovan vapauden väärin käyttöä. Jumala ei ole käskenyt viettämään joulua, vaan valheellinen porttokirkko. Kun joulua ja kehotusta sen viettämiseen joulukuun 25 päivä ei löydy Raamatusta, niin et voi myöskään olla lain alla, jos et sitä vietä. Joululla tarkoitan Rooman katolisen kirkon aikaansaamaa joulujuhlaa, joka alkoi virallisesti vuonna 354 jKr. Rooman katolisen kirkon aikaansaama joulujuhla on siis eri asia kun Raamatun opetus Jeesuksen syntymästä. Ensinnäkin Jeesus ei käskenyt viettämään kerran vuodessa joulukuun 25 päivä joulujuhlaa Hänen syntymänsä muistoksi. Valheellinen porttokirkko sen sijaan määräsi ja asetti sen joulukuun 25 päivälle, että sai viettää rauhassa Tammuksen juhlaa ja Saturnaalia juhlaa. Uskon että monet uskovat, jotka viettävät joulua, eivät juhli Tammuksen juhlaa eikä Saturnaalia juhlaa ja suurin osa ei ole edes näistä kuullut. Mutta se tosiasia, että valheellinen porttokirkko sen asetti ja vieläpä kosiskeli Rooman kansalaisia kristityiksi luvaten heille, että he saavat myös kristittyinä viettää Saturnaalia juhlaa tulisi herättää meidät ymmärtämään joulun taustan ja juuren. Samoin sen tulisi herättää Jeesuksen opetuslapsia, että valhe on asettanut joulun viettämisen joulukuun 25 päivälle, eikä totuus. Jeesuksen syntymän kuvaus löytyy Raamatusta ja sitä tapahtumaa uskova saa muistella vaikka joka päivä. Jeesus ei asettanut Hänen syntymänsä kunniaksi vuotuista juhlaa, mutta Hänen kuolemansa ja ylösnousemuksen kunniaksi Hän asetti muistonsa ehtoolliselle, jota myös voi nauttia ja muistella vaikka joka päivä.

Monissa perheissä on toinen aviopuoliso uskossa ja toinen ei. Joulun viettämättömyys tällaisessa tilanteessa tuo usein turhia jännitteitä perhe-elämään, siksi on viisasta uskoa sydämessään totuuteen eikä koittaa saada toista väkisin ymmärtämään asiaa, koska tällaisessa tapauksessa harvoin voi saada uskomatonta ymmärtämään mikä on Jumalan todellinen tahto. Samoin jos uskovaisten perheessä vain toinen ymmärtää totuuden joulusta, niin toista ei saa väkisin yrittää saada luopumaan joulusta ja sen vietosta. Rakkaus totuuteen ja ajan antaminen asioiden muhimiselle sydämessä voi saada aikaan muutoksen ja ainoa tapa miten Jeesuksen opetuslapsen tulee toimia on rakkaudesta totuuteen ja antaa lähimmäiselle aikaa käsitellä asioita sydämessään. Samoin on myös seurakunnassa, eli meidän tulee antaa aikaa toinen toisellemme asioiden edessä, joita olemme luulleet oikeiksi, mutta jotka kuitenkaan eivät sitä ole. Joulu asia on niin syvälle istutettu monen sydämeen, että tätä asiaa on vaikea nähdä oikeassa valossa. Uskon kuitenkin, että elämme ajassa, jossa perinteet murtuvat ja rakkaus ja totuus vapautuu elämään sen mukaan mikä on Jumalan tahto. Sekin pitää muistaa, että joulun viettäminen ei vie meiltä pelastusta, eikä se ole pelastuskysymys, vaan kysymys siitä että ketä kunnioitamme ja uskomme.

Jeesuksen opetuslasten ei tule syyllistää toinen toisiansa joulun viettämisestä tai viettämättömyydestä, vaan yhdessä etsiä sitä mikä on Jumalan tahto ja toimia sen mukaan mihin asti on uskossaan saanut kasvaa Jumalan armosta. Jouluun liittyy vahvat tunnesiteet sekä perinteet ja sen tähden se on vaikea asia monille, vaikka tietäisi joulusta totuuden. Siksi meidän tulee antaa toinen toisillemme aikaa rohkaistua elämään Jumalan tahdossa, eikä ihmisten perinteiden mukaan. Joulu ei saa tuoda seurakunnan keskelle erottavaa väliseinää, vaan uskovien tulee olla yhtä ja yksi ruumis siitä huolimatta viettääkö joulua tai on joulua viettämättä. Jumala armossaan johdattakoon meitä kunnioittamaan enemmän Jumalaa kuin ihmisten perinteitä. Uskon että Jeesuksen tulemuksen lähetessä Jeesuksen opetuslapset tulevat ymmärtämään, että vihollinen porttokirkon kautta ujutti pakanallisen joulujuhlan kristittyjen elämään, eikä Jumala ole sitä käskenyt viettää, vaan valheellinen porttokirkko. Siksi Jeesuksen tulemuksen lähetessä Jeesuksen opetuslapset, jotka rakastavat enemmän Jumalaa kuin ihmistä ja perinteitä tulevat luopumaan pakanallisesta joulun viettämisestä.
Elämä hymyilee Hänen kanssaan!

Avatar
Niba
Kitisijä
Viestit: 17844
Liittynyt: 15.08.2005 3:14
Paikkakunta: Hell

Viesti Kirjoittaja Niba » 19.12.2008 16:25

Joulu peruutettu! Auto meni epäkuntoon!
Pyyhin Netikettiin..

Avatar
Frederik Krueger
Kitisijä
Viestit: 3760
Liittynyt: 09.04.2008 10:49
Paikkakunta: Häslinki

Re: Jeesuksen syntymän ajankohta!

Viesti Kirjoittaja Frederik Krueger » 19.12.2008 17:25

PetriFB kirjoitti:Tammuksen juhlan aikana uhrattiin myös lapsia Baal epäjumalalle.
Jos et muuten tiennyt, Amigalla oli Baal-niminen peli, jonka jopa ostin omilla vähäisillä rahasillani koska tykkäsin niin kovasti Psygnosiksen aikaisemmasta pelistä Obliterator, ja kuvittelin tuon Baalin olevan sille jonkinlainen jatko-osa. Obliteratorissa oli tosi hieno pelimusakin, ja Baalia mainostettiin mm. todella pitkällä musaraidalla (15 min tjsp.).

Pettymys oli suuri kun Baalia vihdoinkin pelasi, olisi pitänyt sittenkin piratoida. Ekanakin ei ihmekään että alkutunnarista oli saatu 15 min pitkä, koska se oli sellaista todella yksinkertaista pilipalimusiikkia, ei messevää jytinää kuten Obliteratorissa ja Menacessa. Pelimusa myös rajoittui pelkästään introon.

Itse pelikin oli aika kuraa, vaikka ohjaus olikin periaatteessa parempi kuin Obliteratorissa. Jotenkin hengetön ja turha peli kaikenkaikkiaan.

Fuck you, Baal!

Baal (itse herra Baal taitaakin näkyä heti introssa, kannattaa tsekata):Obliterator:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nG80rfxGTuo[/youtube]

Menace:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eXBpMCVicic[/youtube]
Onko joku pissinyt mun muroihin?

Avatar
PetriFB
Kitisijä
Viestit: 1590
Liittynyt: 08.11.2005 15:37
Viesti:

Re: Jeesuksen syntymän ajankohta!

Viesti Kirjoittaja PetriFB » 19.12.2008 21:30

Suvinen kirjoitti:
PetriFB kirjoitti:Tästä valheesta on tullut niin suosittu jymymenestys, että uskomattomat sekä uskovat yhdessä juhlivat joulun Kristuksen syntymäjuhlana, vaikka Jeesus Kristus ei edes ole syntynyt joulukuussa.
Niin mutta eihän sitä varmasti tiedetä milloin Jeesus syntyi; oishan se yhtä hyvin voinut syntyä joulukuussakin..!

Jos Jeesus olisi syntynyt joulukuun 25. päivä, se olisi ollut horoskoopiltaan kauris, mikä sopisi ihan hyvin jessen kuvailtuihin luonteenpiirteisiin. :P

Se varmasti tiedetään Raamatun avulla, että Jeesus ei syntynyt joulukuussa:
Jeesus syntyi syys- lokakuun välisenä aikana todennäköisesti lehtimajanjuhlan aikana. Kun tutkimme Raamatullisten juhlien esikuvallisuutta, niin huomaamme myös, että lehtimajanjuhlan aika on todennäköinen Jeesuksen syntymän ajankohta. Paimenet olivat vartioimassa yöllä laumaa enkelin ilmestyessä heille. Joulukuussa Jeesuksen aikaan oli kylmää ja sateista sekä joinakin talvina jopa lunta ja vähän pakkasta öisin. Joulukuun aika ei voi olla tämän todisteen mukaan Jeesuksen syntymän ajankohta, sillä siihen aikaan joulukuussa oli liian kylmää paimenille olla yöllä vartioimassa lammaslaumaa.

Verollepanon tähden sekä lehtimajanjuhlan tähden ei Jeesuksen perheelle ollut sijaa majatalossa, koska juhlan tähden kaikki majatalot olivat täynnä juhlaväkeä. Jumala oli käskenyt Israelin kansaa kokoontumaan yhteen kolme kertaa vuodessa juhlimaan juhlia, joista yksi juhla oli lehtimajanjuhla. Tämä asia myös puoltaa lehtimajanjuhlan ajankohtaa.

Luukkaan evankeliumista käy ilmi, että Jeesus syntyi puoli vuotta Johanneksen jälkeen. Johanneksen isä Sakarias kuului Abian osastoon, jonka täytyi palvella oman vuoronsa aikana temppelissä. Laskelmien mukaan Sakariaan vuoro oli neljännessä kuussa, jonka jälkeen hän meni kotiinsa ja Luukkaan evankeliumin mukaan kun hän meni kotiinsa niin hänen vaimonsa Elisabeth tuli raskaaksi n. viidennen kuun alussa, josta lasketaan Jeesuksen hedelmöityksen ajankohta juutalaisen kalenterin mukaan puolen vuoden päähän ja josta sitten lasketaan n. 9 kk, niin saadaan lopputulokseksi suunnilleen lehtimajanjuhlan ajankohta.
Elämä hymyilee Hänen kanssaan!

1108

Viesti Kirjoittaja 1108 » 20.12.2008 0:26

Gat kirjoitti:Petri, mitä välii sillä on, milloin Jessen synttäreitä vietetään, kunhan vietetään?
Nyt Gat *antaa luunapin* ryhdistäydy.

Jos niitä alkuperäisiä juhlia vietettäisiin jouluna niin olisi minullakin aihetta iloon, oletan että minun ei tarvitse alkaa erittelemään juhlallisuuksia vaan tiedät ne itsekin.

PS: Cityn on vallanneet papit, jos haluat halpaa hupia niin kannattaisi vilkaista.

Avatar
Gat
Kitisijä
Viestit: 8807
Liittynyt: 04.11.2007 2:11
Paikkakunta: Aergistal

Viesti Kirjoittaja Gat » 20.12.2008 1:25

1108 kirjoitti:
Gat kirjoitti:Petri, mitä välii sillä on, milloin Jessen synttäreitä vietetään, kunhan vietetään?
Nyt Gat *antaa luunapin* ryhdistäydy..
Häh?
Kuivaa itse mulkkusi ja skrivaa jotakin, minua ei enää Petrille huvita paljoa sanoa. Nähty jo ja kevyeksi havaittu.

Silti minusta suht.koht. hyvä oivallus arvailla Petrin uskonnon olevan jehovantodistajatyylinen (vaikka Petrin mukaan Jehovat Helvettiin joutuukin, samoin kuin äärikarismaatikoissa puhuukin demonit). Nimittäin jotain kovin jehovalaista on Petrin asenteessa, että täytyy koko ajan pitää lukua mitä se Jehov.. ei vaan Jumala kokee miellyttävänä. Ja jehovatkaan ei vietä joulua. Eikä pääsiäistäkään kai. Muistanpa kun meillä 70-luvulla kävi jehovalainen ämmä viikoittain siivoamassa, niin hän sanoi rairuohostamme ja pääsiäistipuistamme: "Täällä sitä vaan tipuja palvotaan". Sama akka kertoi minulle, että vanhemmillani tuskin on toivoa, mutta minulla on vielä kaikki mahdollisuudet pelastua :D

Elikkä Pascal´s Wagerissakin on se pikku häikkä, että ketä näistä pelleistä uskoisi :D

Petri tavallaan ilahduttaa minua. Ainoa, joka on saanut minut pelkäämään, että fundiskristittyjen inhottavissa opeissa on jotain perää, ovat karismaatikot, joille Jumala kuulemma puhuu suoraan, kaatuilevat ja jalatkin pitenee. Sitä muuten olen (epäuskoisena turistina) testannut, minunkin jalkani on "pidennetty", hahaa ja kielilläkin puhun! :D Ja kun Petrikään ei heitä niin hyväksi laske, ja Petrin dogmaattiset "raamatulliset" jutut osoittavat, että Petri ei ole kiinnostunut Raamatuntutkimukseata muuten kuin itse sanelemillaan tulkinnoilla (joita mm on että Raamattu olisi Jumalan sana ja kaikista tulkinnoista Petri tietää oikean) , eikä Petri välitä historiasta eikä todellisuudesta yhtään, ja on jäänyt häviölle monesti.... joten eipä nille jää jäljelle niin yhtään mitään.

Niin hyvä kun sekä karismaattikot että "oikeaoppisin" Petri ovat molemmat väärässä, joten koko uskonto lienee huuhaata.
1108 kirjoitti: Jos niitä alkuperäisiä juhlia vietettäisiin jouluna niin olisi minullakin aihetta iloon, oletan että minun ei tarvitse alkaa erittelemään juhlallisuuksia vaan tiedät ne itsekin..
Niin päissäni olen, etten tajua mitä tarkoitat.
1108 kirjoitti: PS: Cityn on vallanneet papit, jos haluat halpaa hupia niin kannattaisi vilkaista.
Uhhuh...
Päinvastoin sitten koetan olla vilkaisematta. Menis liikaa aikaa runkkaamiselta ja muulta elämältä. Kun kuitenkin vastailisin.
Viime päivinä en nimittäin malttanut olla heittämättä paria viestiä Netmissioniin, nikillä Rapanhapakko. Paikan löysin Huitsinnevadan ex-hihhulien kautta.

Suurempi ongelma, että miksi olen koskaan vaivautunut.
Luulen, että mun persoonalisuus on sellainen, että toisin kuin useimmat, en osaa olla huomaamatta tai vain sivuuttaa omalleni vastakkaisia maailmankuvia, ja sitten minun on pakko selvittää välini niiden kanssa. Ehkä lisäksi masokismia katsoa juuri niitä jotka ovat itselleni vastenmielisimpiä, oli ne sitten hihhuliutta tai uusliberalismia tai kerrostalokyttääjiä tai eläinten väheksyntää.
This house is as old as I am.
This house knows all I have done.
This house is full of m-m-my mess.
This house is full of m-m-mistakes
This house is full of m-m-madness.
This house is full of, full of, full of fight!
-KB

Avatar
PetriFB
Kitisijä
Viestit: 1590
Liittynyt: 08.11.2005 15:37
Viesti:

Viesti Kirjoittaja PetriFB » 20.12.2008 1:59

Gat kirjoitti:
1108 kirjoitti:
Gat kirjoitti:Petri, mitä välii sillä on, milloin Jessen synttäreitä vietetään, kunhan vietetään?
Nyt Gat *antaa luunapin* ryhdistäydy..
Häh?
Kuivaa itse mulkkusi ja skrivaa jotakin, minua ei enää Petrille huvita paljoa sanoa. Nähty jo ja kevyeksi havaittu.

Silti minusta suht.koht. hyvä oivallus arvailla Petrin uskonnon olevan jehovantodistajatyylinen (vaikka Petrin mukaan Jehovat Helvettiin joutuukin, samoin kuin äärikarismaatikoissa puhuukin demonit). Nimittäin jotain kovin jehovalaista on Petrin asenteessa, että täytyy koko ajan pitää lukua mitä se Jehov.. ei vaan Jumala kokee miellyttävänä. Ja jehovatkaan ei vietä joulua. Eikä pääsiäistäkään kai. Muistanpa kun meillä 70-luvulla kävi jehovalainen ämmä viikoittain siivoamassa, niin hän sanoi rairuohostamme ja pääsiäistipuistamme: "Täällä sitä vaan tipuja palvotaan". Sama akka kertoi minulle, että vanhemmillani tuskin on toivoa, mutta minulla on vielä kaikki mahdollisuudet pelastua :D

Elikkä Pascal´s Wagerissakin on se pikku häikkä, että ketä näistä pelleistä uskoisi :D

Petri tavallaan ilahduttaa minua. Ainoa, joka on saanut minut pelkäämään, että fundiskristittyjen inhottavissa opeissa on jotain perää, ovat karismaatikot, joille Jumala kuulemma puhuu suoraan, kaatuilevat ja jalatkin pitenee. Sitä muuten olen (epäuskoisena turistina) testannut, minunkin jalkani on "pidennetty", hahaa ja kielilläkin puhun! :D Ja kun Petrikään ei heitä niin hyväksi laske, ja Petrin dogmaattiset "raamatulliset" jutut osoittavat, että Petri ei ole kiinnostunut Raamatuntutkimukseata muuten kuin itse sanelemillaan tulkinnoilla (joita mm on että Raamattu olisi Jumalan sana ja kaikista tulkinnoista Petri tietää oikean) , eikä Petri välitä historiasta eikä todellisuudesta yhtään, ja on jäänyt häviölle monesti.... joten eipä nille jää jäljelle niin yhtään mitään.

Niin hyvä kun sekä karismaattikot että "oikeaoppisin" Petri ovat molemmat väärässä, joten koko uskonto lienee huuhaata.
1108 kirjoitti: Jos niitä alkuperäisiä juhlia vietettäisiin jouluna niin olisi minullakin aihetta iloon, oletan että minun ei tarvitse alkaa erittelemään juhlallisuuksia vaan tiedät ne itsekin..
Niin päissäni olen, etten tajua mitä tarkoitat.
1108 kirjoitti: PS: Cityn on vallanneet papit, jos haluat halpaa hupia niin kannattaisi vilkaista.
Uhhuh...
Päinvastoin sitten koetan olla vilkaisematta. Menis liikaa aikaa runkkaamiselta ja muulta elämältä. Kun kuitenkin vastailisin.
Viime päivinä en nimittäin malttanut olla heittämättä paria viestiä Netmissioniin, nikillä Rapanhapakko. Paikan löysin Huitsinnevadan ex-hihhulien kautta.

Suurempi ongelma, että miksi olen koskaan vaivautunut.
Luulen, että mun persoonalisuus on sellainen, että toisin kuin useimmat, en osaa olla huomaamatta tai vain sivuuttaa omalleni vastakkaisia maailmankuvia, ja sitten minun on pakko selvittää välini niiden kanssa. Ehkä lisäksi masokismia katsoa juuri niitä jotka ovat itselleni vastenmielisimpiä, oli ne sitten hihhuliutta tai uusliberalismia tai kerrostalokyttääjiä tai eläinten väheksyntää.

Jeesus sanoi ihmisten eksyvän, jos he eivät tunne Kirjoituksia (Jumalan sana) ja Jumalan voimaa (Pyhän Henki).


Tarvitaan siis molemmat sanan opetus sekä elämä Pyhässä Hengessä. Sana näyttää kuinka Henki toimii ja Henki toimii sanan opetuksen mukaan.

Näin ei kumpaakaan saa yksipuolisesti korostaa tai jättää pois, molemmat kuuluvat uskovien elämään (Sanan opetus ja Hengen toiminta).


Tässä Gatille lisä pähkinä purtavaksi:

http://koti.phnet.fi/petripaavola/armolahjoista.html

Jos tuon luet olisi mielenkiintoista kuulla millä tavalla sen jälkeen luokittelet minua ............. :)
Elämä hymyilee Hänen kanssaan!

Avatar
Gat
Kitisijä
Viestit: 8807
Liittynyt: 04.11.2007 2:11
Paikkakunta: Aergistal

Viesti Kirjoittaja Gat » 20.12.2008 2:47

PetriFB kirjoitti: Jeesus sanoi ihmisten eksyvän, jos he eivät tunne Kirjoituksia (Jumalan sana) ja Jumalan voimaa (Pyhän Henki).


Tarvitaan siis molemmat sanan opetus sekä elämä Pyhässä Hengessä. Sana näyttää kuinka Henki toimii ja Henki toimii sanan opetuksen mukaan.

Näin ei kumpaakaan saa yksipuolisesti korostaa tai jättää pois, molemmat kuuluvat uskovien elämään (Sanan opetus ja Hengen toiminta).


Tässä Gatille lisä pähkinä purtavaksi:

http://koti.phnet.fi/petripaavola/armolahjoista.html

Jos tuon luet olisi mielenkiintoista kuulla millä tavalla sen jälkeen luokittelet minua ............. :)
Mutta kun sinulla Petri ei ole Jumalan sanaa eikä Pyhää Henkeä. Valehtelet vaan. Monesti on nähty, että sinua ei kiinnosta Raamattukaan vaan ainoastaan omat uskontulkintasi. Ja kun sinä ja minä tai muut laisesi ovat mun kanssa väitelleet, perustelunne ovat loppuneet mm. kysymyksissä:

-Miksi Raamattu olisi Jumalan Sana?
-Onko Vanhassa Testamentissa profetioita Jeesuksesta?
-Ovatko Vanhan Ja Uuden Testamentin kertomukset ristiriitaisia ja onko niiden kirjaimellisesta totuudenmukaisuudesta muitakin todisteita kuin oma tekstinsä? Vai monessa kohtaa Raamattu osoittautunut legendoiksi, joita voi tutkia kuin muitakin vanhoja legendoja?
-Eiköhän Jahve alunperin ollut yksi alajumala polyteistisessä Elohim-kultissa?
-Tapahtuiko Raamatun Exodus, juutalaisten orjuus Egyptissä, pako ja Kanaanin maan valloitus oikeasti?
-Vaikka tarua, oliko ihan oikein tarinan juutalaisilta tappaa niin paljon naisia ja lapsia "Jahven" käskystä?
-Uhrattiinko Jahvelle ihmisiä?
-Raiskattiinko naisia "Jahven käskystä"?
-Sattuisko olemaan niin, että UT:ssakin eri kirjojen sekä tapahtumat että teologia ovat ristiriitaisia?
-Ja olisko niinkin, että sen tärkeimmän, eli Jessen ylösnousemuksen kuvaukset eivät ole yhteensovitettavissa?
-Mainitaanko se Jesse-vainaa Talmudissa kuten sanoit?
-Erehtyikö Uuden Testamentin juttujen mukaan itse Jeesus sekä VT:n tuntemuksessaan että tulevaisuuden ennustamisessaan?
-Onko fundisten väitteessä, että Jesse tulee 1948 syntyneen sukupolven aikana mitään järkeä, vai olisiko niin, että Jesse väärin uskoi lopun tulevan jo ekalla vuosisadalla?
-Evoluutioväittelyissä on ilmennyt, että te ette edes ymmärrä mitä olette kritisoivinannne.

PyhäHenkeilystäsi sanoisin, että sen verran rehellisyyttä sinulla on, että ahtaalle laitettuna et ole alkanut valehtelemaan, että mitään ilmestyksiä olisit kokenut. Sinusta vaan tuntuu siltä, joten olet samassa tasossa kuin kuka vaan enkeleitä tai maahisia näkevä huuhaatyyppi. Joiden ongelma on se, että heille ei ole kovin tärkeää erottaa todellisuutta omasta mielikuvituksestaan.

Mites muuten, armolahjoista kun puhutaan... ja olen käsittänyt että sinä ja lähipiirisi ette niin usko Nokiamission Koiviston juttuja... mutta kun mies itse sanoo näkevänsä jopa enkeleitä... miten USKALLATTE epäillä tai miksen minä epäilisi teidänkin "pyhähenkitietoanne"?

Ja kas, tähän aikaan yöstä ja humalassa lukusille jouduin. Mikä sun pointti mulle tuon näyttämisellä on?
Tähän mennessä sain monisivuisesta jutustasi esiin, että "armolahjoja" sinun mukaasi on, mutta niitä voidaan "väärinkäyttää"... toisin sanoen miksi ne silloin olisivat Jumalan armolahjoja ollenkaan, vaan kusetusta ja huuhaata? Ja eikö ole sama sitten korvata sana "armolahja" sanalla "tehdä hyvää" tai "tehdä oikein", uskonnollisista dogmatiikoista välittämättä? Ja sitä hyväähän duunaavat monet, oli ne sitten jopa ateisteja tai hevirokkareita.

Niin ja BTW.. minutkin on kadulla joku tuntematon väittänyt näkevänsä uskossa olevana, ja yksikin kaatajapastori (en kaatunna!) on "Pyhässä Hengessä" sanonut, että minulla on "Pyhän Hengen Kaste".. ja silti pidän heidän ja sinun oppeja huuhaana :D

Miten uskallat väittää vastaan? :D
Joutuisit helevettiin, paitsi että minä en niin usko :D

Muuten koskaan en ole sanonut olevani "ateisti" koska teille se tarkoittaisi jotain naiivia realismia, mekanistista maailmankuvaa, johon tiedekään ei ole johtanut . Luepa vaikka kvanttifysikkaa. Enkä ole koskaan kieltänyt nykyisen maailmankuvamme ulkopuolisen todellisuuden mahdollisuutta.

EDIT: kysyit miten luokittelen sinut juttusi luettuani.
Eipä mikään muuttunut.
Vähemmän mitä vaan hihhuloiva kuin äärikarismaatikot, jehovantodistajia lähentyen lakihenkinen kirjanoppinut ja fariseus.

EDIT 2:
Kerran googletin nimeäsi.
Löytyi mm. että Petri Paavolaa ymmärtää parhaiten, jos korvaa "Petri Paavolan" sanalla "Jumala".
Ja että sanasta "fariseus", tulee mieleen Petri Paavola.

Äläkä viiti laittaa sitä nurinpäin kääntävää fariseusrunoasi tähän, kekkuli. Itse sinä "seuraat oppia ihmisten", varsinkin itsesi, ja itse olet pelkkää (tyhmää) "järjenpäätelmää". Eikä se Jumala sinulle mitään puhu.

Jesse- vainaahan se tulkitsi uudestaan Vanhan Testamentin juttujakin, käytännön sovellutuksina. Ja vastusti fariseuksia. Fundamentalistikristityt kuten sinä ovat nykyajan fariseuksia, valitettavasti. Mee ittees, tee se jo tänään. Koeta olla edes yksi päivä valehtelematta itsellesi ja muille.
Viimeksi muokannut Gat, 20.12.2008 16:17. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
This house is as old as I am.
This house knows all I have done.
This house is full of m-m-my mess.
This house is full of m-m-mistakes
This house is full of m-m-madness.
This house is full of, full of, full of fight!
-KB

Avatar
PetriFB
Kitisijä
Viestit: 1590
Liittynyt: 08.11.2005 15:37
Viesti:

Viesti Kirjoittaja PetriFB » 20.12.2008 10:18

Gatille:

VT:n profetioita Jeesuksesta:

http://koti.phnet.fi/petripaavola/Messiasprofetiat.html

http://koti.phnet.fi/petripaavola/Jeesu ... tu_Messias

Laitoin linkiksi, kun ovat niin pitkiä ja kokonaisuus on tärkeä.

Fariseuksista:
Matteuksen evankeliumin 22 luvussa Jeesus nostaa esille asioita, jotka estävät ymmärtämästä rakkauden kaksoiskäskyä. Näitä asioita ovat; sisäisen Jumalan tuntemisen puuttuminen, Jumalan sanan väärä tulkinta, jossa laista tehdään tukehduttavan kuristava kahle sekä Jumalan sanan väärä tulkinta, jossa lakia käytetään vanhan Aatamin tarpeiden elossa pitämiseen. Seuraavaksi tutkimme näitä motiiveja.

Fariseukset. Fariseukset olivat juutalaisten uskonnolliskansallinen puolue. He koittivat noudattaa vanhinten perinnäissääntöjä jokaista pientä yksityiskohtaa myöten. Fariseukset olivat myös paljon tekemisissä rabbien kanssa, jotka tutkivat lakia. Fariseukset kilpailivat keskenään siitä kuka oli hurskain, kuka kykeni eniten noudattamaan lakia. Vanhimmat ja rabbit tulkitsivat lakia monessa kohden väärin ja samoin fariseukset, jotka uskoivat heidän opetuksena.

Fariseukset tulivat Jeesuksen luokse, sillä motiivilla kuinka saisivat Hänet sanoissa solmituksi. Fariseukset sanoivat Jeesukselle: "Opettaja, me tiedämme, että sinä olet totinen ja opetat Jumalan tietä totuudessa, kenestäkään välittämättä, sillä sinä et katso henkilöön. Sano siis meille: miten arvelet? Onko luvallista antaa keisarille veroa vai ei?"

Jeesus ymmärsi heidän pahuutensa ja sanoi miksi he ulkokullatut kiusasivat Jeesusta. Samoin Jeesus pyysi näyttämään verorahaa ja käski sen antamaan hänelle kenen kuva ja päällekirjoitus siinä on, eli keisarille. Jeesus myös sanoi: "Antakaa siis keisarille, mikä keisarin on, ja Jumalalle, mikä Jumalan on". Kun he sen kuulivat, ihmettelivät he ja jättivät Jeesuksen ja menivät pois.

Ulkokultaisuus. Ulkokultaisuus on eräs asia, joka estää ymmärtämästä kaksoiskäskyn merkitystä. Uudessa Testamentissa Matt 22:18 on hebreaksi tzevuim (monikko sanasta tzevua), tzevua tarkoittaa tekopyhää ja teeskentelijää. Samoin kreikkalaisessa Uudessa Testamentissa oleva sana hypokrites tarkoittaa tekopyhää ja teeskentelijää. Tekopyhä ei ole aito, vaan teeskentelee, eli esittää jotakin muuta kuin mitä hän todellisuudessa on. Fariseukset ulkokullatut elivät ihmistenperinnäissääntöjen mukaan, joiden he luulivat olevan Jumalan sanan opetusta. Jeesus sanoi ulkokullatun kyllä huulillaan kunnioittavan Jumalaa, mutta koska he olivat hyljänneet Jumalan käskyn ja noudattaneet ihmisten perinnäissääntöjä, siksi heidän sydämensä oli kaukana Jumalasta. Jeesuksen mukaan edellä oleva fariseusten toiminta oli turhaa Jumalan palvelemista, Mark 7:6-8.

Uskova, joka elää tekopyhyydessä ja tekopyhyyden kautta on väärän opetuksen alla eikä voi ymmärtää oikein rakkauden kaksoiskäskyä ja siksi hänen elämässään ei vaikuta Jumalan Hengen osallisuuden kautta tulevat siunaukset, johon kuuluu rakkauden kautta palveleminen sekä hengellinen tasapaino ja rauha.

Jumala antoi juutalaisille nimen Israel, joka tulee sanoista El (Jumala) ja sarah (voima, vapauttaa). Israelilaisten tuli edustaa Jumalan voimaa ja vapautusta, eli pois päästämistä synnistä ja kapinasta Jumalaa vastaan. Jeesus joutui kuitenkin sanomaan fariseuksille, että he olivat tekopyhiä teeskentelijöitä, jotka turhaan palvelivat Jumalaa, sillä Jumala oli kaukana heistä. Jumala oli kaukana heistä, koska he olivat kumonneet Jumalan sanan ihmisten uskonnollisilla perinnäissäännöillä sekä he kaiken lisäksi vielä teeskentelivät olevansa vanhurskaita. Jos me olemme uskovina tekopyhiä teeskentelijöitä, niin silloin emme kykene elämään lähellä Jumalaa, vaan olemme kaukana hänestä, vaikka ulkokuoremme onkin jumalisuuden mukainen. Ihminen, jonka ulkokuori on jumalinen, mutta sisus on tyhjä Jumalan rakkaudesta ja totuudesta, ei voi elää lähellä Jumalaa. Tekopyhä teeskentelyn kautta valjastaa itsensä omalla voimallansa, jossa oma minä ja oma voima toimii voimanlähteenä uskon elämälle. Uskon elämää ei voi elää oman voiman varassa, koska Pyhä Henki on voima, joka ylläpitää uskovan hengellistä elämää. Pyhä Henki auttaa ja vaikuttaa uskovassa lihan tekojen kuolettamista sekä auttaa ja vaikuttaa vaeltamaan vanhurskaasti. Tekopyhä uskova joka omalla voimallansa yrittää noudattaa Jumalan sanan opetusta enemmin tai myöhemmin väsyy ja luovuttaa tai sitten jatkaa teeskentelemistä. Tällaisen ihmisen sisäinen maailma on ahdistunut sekä hän on sydämessään usein epävarma uskon asioita kohtaan ja "varmuus" mitä hän viestittää muille onkin teeskentelyä. Usein hän tuntee myös suurta syyllisyyttä sydämessään. Joissakin tapauksissa ylpeys on niin sokaissut tekopyhän, että hän todellakin luulee olevansa "oikeaoppinen" uskova ja siksi hän vahtii muita ja huomauttaa jokaiselle, jonka hän huomaa toimivan niitä perinnäissääntöjä vastaan joita hän itse noudattaa. Usein ulkokultaisuuteen kuuluu todella kiivas oman "oikeaoppisuuden" pönkittäminen. Ulkokultainen myös kilpailee uskon asioilla ja ulkokultainen ei suostu vastaanottamaan neuvoja todella Hengessä vaeltavalta, vaan ulkokultainen vastaanottaa neuvoja mielellään kirjanoppineilta sekä sellaisilta uskovilta, joiden uskon elämä ei ole ankkuroitu rakkauden ja totuuden ankkurilla.

Tekopyhän elämässä voi olla usein monia solmuja, joiden kautta hänen sisäinen maailma on rikki ja haavoitettu. Tekopyhä on sokea omille virheilleen ja synneilleen, mutta varsin innokas analysoimaan toisten tekoja, joista hän usein löytää syntejä sieltäkin missä niitä ei ole. Tekopyhä haluaa aina muuttaa muita, mutta ei ole itse valmis muuttumaan. Tekopyhä luulee oppinsa olevan oikeaa, mutta se on kuitenkin uskonnollisia perinnäissääntöjä, joiden kautta tekopyhä pitää vanhaa Aatamia hengissä, jonka kuitenkin tulisi kuolla. Omat teot ja uskonnolliset perinnäissäännöt ovat siis vanhan Aatamin käyttövoiman voimanlähteenä.
Elämä hymyilee Hänen kanssaan!

Avatar
Homeboy65
Kitisijä
Viestit: 7812
Liittynyt: 15.08.2005 13:14
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Homeboy65 » 20.12.2008 13:25

Allahin viha kohtaa sinua kuolemasi jälkeen vääräuskoinen. Laita saatana rätti päähäsi ja muijallesi huntu ja Khomeinin kuva seinälle. Silloin sinulla on tsanssit pelastua ja saat Paratiisissa 12 neitsyttä ja pari kameliakin. Allah akbar!
"En tiedä pitäisikö sinulle ojentaa netiketti, banaani vai köysi." - Tix

Avatar
Gat
Kitisijä
Viestit: 8807
Liittynyt: 04.11.2007 2:11
Paikkakunta: Aergistal

Viesti Kirjoittaja Gat » 20.12.2008 14:51

PetriFB kirjoitti:Gatille:

VT:n profetioita Jeesuksesta:

http://koti.phnet.fi/petripaavola/Messiasprofetiat.html

http://koti.phnet.fi/petripaavola/Jeesu ... tu_Messias

Laitoin linkiksi, kun ovat niin pitkiä ja kokonaisuus on tärkeä.

Fariseuksista:
Hah.
Niitähän olen jo käynyt läpi sekä Kitinässä että Uskontiellä. Oletko "unohtanut" ja jatkat paskanpuhumista? No tottakai, uskovaisen luonne on sama kuin patologisella valehtelijalla. Ensin menee luukku umpeen, sitten palaat kohta takaisin valehtelemaan

Ja Uuden Testamentin kirjoittajat olivat ihan samanlaisia epärehellisiä sanansepittäjiä kuin sinäkin. Mihin VT:n kohtiin viittaavat, osa on messiasennustuksia mutta koko tekstin lukiessa eivät sovi Jeesukseen, osa toteutunut jo samassa VT:n kirjassa, osa ei ole profetioita ollenkaan, ja osaa UT:n viittaamasta ei edes ole VT:ssä. Huijausta, jolla yritettiin vakuuttaa juutalaiset Jeesuksesta.

Fariseuksista että totta kai voit laittaa historiallisen kuvauksen fariseuksista. Mutta sitä käytetään nykyään laajemminkin kuvailevana nimenä kuin vain noita alkuperäisiä tarkoittamaan.

Sinua sanoisin fariseukseksi, koska olet itse päättänyt mihin uskoa, sitten "unohdat" itse päättäneesi ja sitten omat ajatuksesi onkin muka Jumalan tahto. Tyypillisen patologisen valehtelijan tyyli. Itse päätät, unohdat päättäneesi ja siten saat omille aivopieruillesi auktoriteettia. Lisäksi sinulla näkyy vahvana ns. "lakihenkisyys", niin että sinulle on niin kauhean tärkeää miettiä miellyttääkö Jumalaa tämä tai tuo nippeli. Ihan tyypillistä Jehovantodistajanipotusta, joskin sinulla ja heillä on eri oppi.

Ja että joulussa yhdistyy hyihyi kauheita pakanallisiakin perinteitä. Entäs sitten? Voit silti juhlia Jeesusta silloin. Sitäpaitsi Joulu on perhejuhla ruokineen, kuusineen, kynttilöineen, haudalla käynteineen ja lahjoineen, muisteltiinpa Jesseä tai ei. Kaunis tapa, joten väliikö mistä muinaisista pakanamenoista se periytyy? Turhaan viet Joulun lapsiltasi.

Kaikki meidän nykysuomalaisten tavat ovat sekoitusta monista kulttuureista. Myös sinun kristinuskosi on sekoitusta vanhoista paimentolaisten heimojumalan myyteistä, kreikkalaisesta ajattelusta sekä muista antiikin mysteeriuskonnoista. Päälle lisäten vasta 1900-luvun alussa keksitty uusiohihhulointi ja amerikan saarnamiesten vaikutus. Ennen sitä "oikeaa evankeliumia" kai kaikki meni Helvettiin? :D

Petri, jos kristinuskossa haluat pysyä, ryhdy edes körttiläiseksi. Siinä on väkeä jotka ovat nöyrtyneet sanomaan, etteivät paljoo mittään tiiä, eivätkä valehtele tietävänsä niinkuin sinä.
This house is as old as I am.
This house knows all I have done.
This house is full of m-m-my mess.
This house is full of m-m-mistakes
This house is full of m-m-madness.
This house is full of, full of, full of fight!
-KB

Monsieur Manala

Re: Jeesuksen syntymän ajankohta!

Viesti Kirjoittaja Monsieur Manala » 21.12.2008 10:47

Frederik Krueger kirjoitti:Psygnosis
Mitä noihin Psygnosiksen pelimusiikkeihin tulee, niin kyllä tää menee kuitenkin edelle noihin edellisiin verrattuna......ja ne graffat! 20v sitten. Ei ole näistä PC-kusipurkeista kilpailijoiksi, perkeles. Tässä hyvä vertailuvideo samasta pelistä eri plattiksilla, josta voi nähdä miten Amiga Omisti.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=C3b4h-MUjGo[/youtube]

Avatar
PetriFB
Kitisijä
Viestit: 1590
Liittynyt: 08.11.2005 15:37
Viesti:

Viesti Kirjoittaja PetriFB » 21.12.2008 11:17

Luuk 2:
11 teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa.
12 Ja tämä on teille merkkinä: te löydätte lapsen kapaloituna ja seimessä makaamassa."
13 Ja yhtäkkiä oli enkelin kanssa suuri joukko taivaallista sotaväkeä, ja he ylistivät Jumalaa ja sanoivat:
14 "Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto!"


Kun Jeesus syntyi, niin Jumala ilmoitti enkeliensä kautta, että tänä päivänä on syntynyt Vapahtaja, joka on Jeesus Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa. Jeesus syntyi Vapahtajaksi, joka sovittaa ihmisten synnit. Jeesuksessa Kristuksessa Jumala tuli ihmiseksi sovittamaan meidän syntimme ja antamaan iankaikkisen elämän kaikille, jotka Häneen uskovat. Tämä on pääsanoma Jeesuksen syntymisen yhteydessä ja se on koko Uuden Testamentin ja Uuden Liiton pääsanoma. Uskon, että tämän takia Jumala ei asettanut Jeesuksen syntymäjuhlaa kerran vuodessa vietettäväksi juhlaksi, eikä Hän myöskään halunnut meidän tietävän Jeesuksen tarkkaa syntymäpäivää, koska se on tärkeää, että Hän syntyi Vapahtajaksi, eikä se ole tärkeää mikä päivä Hän syntyi. Jos se olisi ollut tärkeää, niin Raamatussa olisi kerrottu tarkka päivämäärä milloin Jeesus syntyi. Jeesuksen tehtävä oli tärkeä ja siksi Raamatun ilmoitus keskittyy siihen, myös silloin kun Raamattu puhuu Hänen syntymisestään.
Elämä hymyilee Hänen kanssaan!

Monsieur Manala

Viesti Kirjoittaja Monsieur Manala » 21.12.2008 11:19

Hei Petri, täällä yritetään puhua tietokonepeleistä. Voisitko painua helvettiin?

Avatar
Frederik Krueger
Kitisijä
Viestit: 3760
Liittynyt: 09.04.2008 10:49
Paikkakunta: Häslinki

Re: Jeesuksen syntymän ajankohta!

Viesti Kirjoittaja Frederik Krueger » 21.12.2008 15:29

Monsieur Manala kirjoitti:
Frederik Krueger kirjoitti:Psygnosis
Mitä noihin Psygnosiksen pelimusiikkeihin tulee, niin kyllä tää menee kuitenkin edelle noihin edellisiin verrattuna...
No joo, mutta jotenkin pidin noiden aiempien Psygnosis-pelien jotenkin jyhkeämmästä ja rosoisemmasta musatyylistä. Shadow of the Beastin musiikki oli enemmän sellaista heleämpää huilulurittelua yms., muistutti kovin paljon jotain Pinball Dreams/Fantasies-musiikkiosastoa.

Tuo SotB eri versioiden esittely oli ihan mielenkiintoinen. En tiennyt että se oli noin monelle alustalle käännetty. PC Engine ja FM Towns-versioissa oli aika mielenkiintoisen kuuloinen musaraita, pitääpä katsella löytyiskö kumpaakaan minkäänlaisena emulaattorina...

Vähän kyllä ärsytti kun tuli ihan ostettua joitakin Psygnosis-paskapelejä ihan vain koska oli kuvitteli saavansa vähintään yhtä hyvää menoa kuin noissa aiemmissa. Blood Money, jonka piti olla jonkinmoinen jatko-osa Menacelle, oli Baalin kaltainen pettymys. Paska hilpeä alkumusiikki, itse pelin aikana ei tainnut olla musaa ollenkaan yms. En edes muista millainen se oli pelinä.

Mä tosin taisin olla luopumassa Amigastani jo niihin aikoihin kun SotB tuli markkinoille, jos oikein muistan. Siirryin vähitellen PC-käyttäjäksi kun alkoi vaikuttaa oikeasti siltä ettei Amiga tule pärjäämään. Pelivalikoimakin alkoi joidenkin Magic Pockettien ja Zoolien vanavedessä vaikuttaa hieman liian Nintendomaiselta, vaikka taidettiin sille senkin jälkeen tosi hyviä pelejä julkaista (Warhead sun muut). Wing Commander ja Red Baron kuitenkin olivat ne pelit jotka saivat kiinnostuksen siirtymään PC-puolelle, vaikka tulihan niistäkin lopulta jotkut versiot Amigallekin.

Mulle Amigan kulta-aikaa olivat Dungeon Masterit, Faery Tale Adventure, Starglider 2, Elite, Rocket Ranger ja sen semmoiset eeppiset pelit. Nyt innostuin pelaamaan WizBallia WinUAE:lla, silloin aikoinaan se tuntui jotenkin liian haastavalta ja turhauttavalta toimintapeliksi. Jos oikein tajusin, tuosta Wizballista olisi PC:lle myös joku uusioversio? Jos on yhtä hyvä kuin Marble Madnessin uusioversio niin great!

EDIT: Nopea googletus "wizball remake" = http://retrospec.sgn.net/game-overview.php?link=wizball

EDIT EDIT: Toihan remake vaikuttaa kovinkin hyvältä! Pelattavuus kohdillaan ja musiikkikin on hienoa sekä introssa että pelin aikana. Amiga-versiossa ei musaa pahemmin ollutkaan, Kuuslankku-versiosta en tiedä.
Onko joku pissinyt mun muroihin?

Avatar
RolloTomasi
Kitisijä
Viestit: 2360
Liittynyt: 06.09.2006 7:50
Paikkakunta: Maa

Viesti Kirjoittaja RolloTomasi » 21.12.2008 23:24

OK! Jouluna ei vietetä Jessen synttäreitä, joten ei tartte sytyttää 2008 kynttilää kakkuun. Pidetään bileet kuiteski!
Since I cannot prove a lover, to entertain these fair well-spoken days, I am determined to prove a villain and hate the idle pleasures of these days.

Monsieur Manala

Re: Jeesuksen syntymän ajankohta!

Viesti Kirjoittaja Monsieur Manala » 21.12.2008 23:24

Frederik Krueger kirjoitti:
Monsieur Manala kirjoitti:
Frederik Krueger kirjoitti:Psygnosis
Mitä noihin Psygnosiksen pelimusiikkeihin tulee, niin kyllä tää menee kuitenkin edelle noihin edellisiin verrattuna...
No joo, mutta jotenkin pidin noiden aiempien Psygnosis-pelien jotenkin jyhkeämmästä ja rosoisemmasta musatyylistä.
Njaa. No tässä sulle jyhkeämpää Psygnosis-amigamuzakkia:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UMJvmW5O2qA[/youtube]

^ Muutenkin paras Amigapeli kaikista. Tuon pelin kanssa tuli oltua eniten paskat housussa ikinä, ja vielä kahden-kolmen kaverin kanssa yhtä aikaa. Grafiikat eivät olleet parasta mahdollista kamaa, mutta fiilistä ei puuttunut. Yksinpelinä tylsä mutta parin kaverin kanssa kunnon jännitysdraamaa.
Tuo SotB eri versioiden esittely oli ihan mielenkiintoinen. En tiennyt että se oli noin monelle alustalle käännetty. PC Engine ja FM Towns-versioissa oli aika mielenkiintoisen kuuloinen musaraita, pitääpä katsella löytyiskö kumpaakaan minkäänlaisena emulaattorina...
Se mielenkiintoisen kuuloinen musaraita on CD-audiota suoraan rompulta, joten mahdollisista emulaattoreista tuskin on hirveästi iloa.

Avatar
Frederik Krueger
Kitisijä
Viestit: 3760
Liittynyt: 09.04.2008 10:49
Paikkakunta: Häslinki

Re: Jeesuksen syntymän ajankohta!

Viesti Kirjoittaja Frederik Krueger » 22.12.2008 10:59

Monsieur Manala kirjoitti:Se mielenkiintoisen kuuloinen musaraita on CD-audiota suoraan rompulta, joten mahdollisista emulaattoreista tuskin on hirveästi iloa.
No se selittääkin. Ellei sitten löytyisi CD imageakin. SNES-versiossa tuntui olevan vähän samantapainen musa, joka siis Amiga-versiossa ilmeisesti rajoittui intron jälkeiseen esittelymoodiin.
Onko joku pissinyt mun muroihin?

Monsieur Manala

Re: Jeesuksen syntymän ajankohta!

Viesti Kirjoittaja Monsieur Manala » 22.12.2008 22:23

Frederik Krueger kirjoitti:
Monsieur Manala kirjoitti:Se mielenkiintoisen kuuloinen musaraita on CD-audiota suoraan rompulta, joten mahdollisista emulaattoreista tuskin on hirveästi iloa.
No se selittääkin. Ellei sitten löytyisi CD imageakin. SNES-versiossa tuntui olevan vähän samantapainen musa, joka siis Amiga-versiossa ilmeisesti rajoittui intron jälkeiseen esittelymoodiin.
SNESin 32 megabitin pelimoduuleihin/kasetteihin mahtuu jo ihan kivanlaisia sampleja verrattuna pariin 880kt amigadiskettiin.

Vastaa Viestiin