Jeesuksen syntymän ajankohta!

Viikonpäiväketjut, turhat provot, puzznuzzailu ja "tärkeät" gallupit
Avatar
Frederik Krueger
Kitisijä
Viestit: 3760
Liittynyt: 09.04.2008 10:49
Paikkakunta: Häslinki

Viesti Kirjoittaja Frederik Krueger » 22.12.2008 23:48

^ Arkistoistani löysin Sega Megadriven ja SNESin versiot tuosta pelistä. SNES-versio oli tietenkin nimetty Nintendolle ominaiseen tyyliin "Super Shadow of the Beast", ja oli 8Mbit (1Mt) ROMmi. Siinä oli musana joo se eri teema, ei niin kummallisen kuuloinen kumminkaan (samplet olivat suht huonoja). Vihulaiset olivat jostain syystä pääosin erilaisia kuin Amiga-versiossa, ja aika pelin alkupuolella hirviösankarimme sai jopa sädepyssykän jolla ammuskella kohti juoksevia monstereita. :roll:

Megadrive-versiossa oli ainakin aika kakka musiikki, ja grafiikkakin oli kakempaa.

Se noissa konsoliversioissa kyllä paransi pelattavuutta että hyppiminen tapahtui lisänapilla eikä ohjaimella. Amigan yhden napin ohjain häiritsee monissa muissakin peleissä, erityisesti kolikkopelikäännöksissä kuten Bionic Commando ja New Zealand Story.

Amigan Bionic Commandossa oli muuten aevan mahtava musiikki vaikka samplet olivatkin arsesta, paljon parempi kuin edes kolikkopeliversiossa. Jopa musiikkihullu kaverini joka yleisesti piti Amiga-pelien musiikkeja luokattoman huonoina (lähinnä just huonolaatuisten samplejen ja vain neljän äänikanavan takia) kehui sen maasta taivaisiin ja vielä takaisinkin.

Pitäisi varmaan tsekata Bionic Commandon Rearmed-uusioversio joka ilmestyi joskus tuossa loppukesästä.
Onko joku pissinyt mun muroihin?

Avatar
JoeB
Kitinän uhri
Viestit: 776
Liittynyt: 22.02.2006 18:06
Paikkakunta: ~ 60°N 25°E

Re: Jeesuksen syntymän ajankohta!

Viesti Kirjoittaja JoeB » 23.12.2008 1:27

PetriFB kirjoitti: Tammuksen syntymäjuhlasta tehtiin jokavuotinen juhla, jolloin kansa juhli ja juopotteli. ... Roomalaisilla oli myös joulukuussa Saturnaalia ... , ihmiset irstailivat juopottelemalla ja laulamalla kaduilla alasti ja myös seksiorgioita harrastettiin.
...
katolisen kirkon "evankeliumin" tarkoitus on yhdistää ja sekoittaa asioita keskenään. Saturnaaliasta tuli "kristillinen joulu", johon otettiin aineksia mukaan Tammuksen syntymäjuhlasta, Saturnaaliasta ja Raamatusta.
Toisin sanoen pitkälliset perinteet omaava juhla tuli vesitetyksi nykyiseen synkistelyjuhlan muotoon.
Eiköhän historia tässäkin tapauksessa näyttänyt vain sen että olisi parasta jos kaiken nautinnon kieltävän uskonnollisten suuntauksien kannattajat pitäisivät näppinsä erossa juhlapäivistä.

Vastaa Viestiin