Uskonlahko

Viikonpäiväketjut, turhat provot, puzznuzzailu ja "tärkeät" gallupit
Avatar
PetriFB
Kitisijä
Viestit: 1590
Liittynyt: 08.11.2005 15:37
Viesti:

Uskonlahko

Viesti Kirjoittaja PetriFB » 08.03.2011 14:28

Lahko ja lahkolaisuus ei edusta Raamatullista uskoa. Raamattu opettaa lahkon olevan lihan teko, joka tarkoittaa uskoa, jossa lahko ja lahkon jäsen elää vääristynyttä uskon elämää. Tässä kirjoituksessa aion käsitellä aihetta Raamatun opetuksen, omien kokemusteni, vankisairaalan ylilääkäri dosentti Hannu Lauerman havaintojen ja Inkeri Rannilan Diakonia ammattikorkeakoulun opinnäytetyön kautta.

http://koti.phnet.fi/petripaavola/uskonlahko.html
Elämä hymyilee Hänen kanssaan!

Avatar
PetriFB
Kitisijä
Viestit: 1590
Liittynyt: 08.11.2005 15:37
Viesti:

Viesti Kirjoittaja PetriFB » 08.03.2011 15:42

Nykyään tulee esille monenlaisia uskonnollisia lahkoja, joiden opetus on epätervettä ja epäraamatullista. Vertaan tässä epäterveen lahkon ja Raamatun opetuksia keskenään:Lahko:Sokea usko lahkon johtajaan ja hänen opetuksiinsa, jota ei saa kyseenalaistaa.
Raamattu:Seurakunnassa annettava opetus pitää tutkia ja koetella Jumalan sanan kauttaLahko:Lahkon johtaja määrittelee opetuksen, joka on aina "oikeaa", jota muut eivät saa kyseenalaistaa.
Raamattu:Seurakunnan jäsenten tulee yhdessä tutkia ja koetella sanan opetus, että onko se Raamatun mukaist
Lahko:Lahkon johtajan tai opetuksen kyseenalaistavaa henkilöä uhkaillaan Jumalan kostolla, joka on yleensä "kapinallisen" kuolema.
Raamattu:Seurakunnan paimenet eivät saa herroina hallita seurakuntaa, vaan kunnioittaen ja rakastaen laumaansa. Raamattu ei opeta yksin johtamista.Lahko:Lahkon jäsenet eristäytyvät yleensä kokonaan muista ihmisistä ja maailmasta sekä viettävät aikaa vain lahkon jäsenten kanssa.
Raamattu:Uskovat eivät saa eristäytyä maailmasta, vaan heidän tulee rakastaa kaikkia ihmisiä Jumalan rakkauden ja totuuden mukaan.
Lahko:Lahkon tulkinta ja opetus on oikeaa ja kaikki muut ovat väärässä; negatiivinen ja vihamielinen suhtautuminen ihmisiin, jotka eivät ole lahkon jäseniä.Raamattu:Kukaan ei ole täydellinen opetuksessa ja käytännön vaelluksessa. Jokaisella uskovalla on varaa kasvaa uskossa. Kaikkia ihmisiä tulee kunnioittaa ja pitää lähimmäisinään.
Lahko:Lahkon jäsenet mustamaalaavat, pilkkaavat sekä panettelevat muiden uskonyhteisöjen jäseniä, kertoen hyvin usein muista valheellisia kertomuksia. Lahkon jäsenet pitävät itseään ainoa oikeana seurakuntana.
Raamattu: Mustamaalaus, panettelu ja pilkkaaminen on syntiä. Uskova ei saa valehdella. Kaikki uskovat erilaisissa Raamatullisissa yhteisössä ovat sisaria ja veljiä Herrassa Jeesuksessa. Lahkohenki on lihan teko, eli synti.
Lahko:Aluksi kontaktit muihin ihmisiin voivat olla todella ystävällisiä, mutta pyrkimyksenä on kuitenkin käännytystyö ja jos se ei onnistu, niin suhtautuminen muuttuu todella negatiiviseksi.
Raamattu:Tulee rakastaa lähimmäisiä Jumalan rakkaudessa ja totuudessa riippumatta siitä uskooko ihminen Herran Jeesukseen vai ei. Evankeliumin julistaminen kunnioittaa lähimmäisiä, eikä pidä heitä riistana.
Lahko:Lahkohenkinen ihminen vahtii muita ihmisiä ja huomauttaa koko ajan muiden "virheistä", jotka määritellään lahkon opetuksen mukaisesti.
Raamattu:Uskovan tulee ensisijassa kiinnittää huomiota Herraan Jeesukseen ja omaan vaellukseensa. Vanhurskauden ja synnin määrittelee Raamattu.Lahko:Lahkohenkinen ihminen on ylpeä sekä kova sydämeltään ja suhtautuu muihin ihmisiin halveksuvasti.
Raamattu: Ylpeys ja sydämen kovuus on syntiä. Lähimmäisiä tulee kunnioittaa Jumalan rakkaudessa ja totuudessa.
Lahko:Lahko sitoo jäsenensä tekemään "lähetystyötä", jossa lahkon jäsen on pakotettu viemään lahkon määrittelemää "evankeliumin sanomaa".
Raamattu:Evankeliumin julistus ei tapahdu pakosta, vaan rakkaudesta Jumalaa ja lähimmäisiään kohtaan. Synnin orjuus on pakottamista. Usko on sydämen halu vapaasta tahdosta.
Lahko:Jotkut lahkot tavoittelevat jäsenten omaisuutta, varastaen, huijaten tai muuten vääryydellä vievät jäsenen omaisuuden.
Raamattu:Toisen omaisuuden himoitseminen ja varastaminen jne. on syntiä. Uskova antaa omasta omaisuudestaan vapaasta tahdostaan, ei pakosta.
Lahko:Naisten alistaminen ja halveksuminen, jonka seurauksena naisten tulla olla hiljaisuudessa miesten seurassa.
Raamattu: Raamattu opettaa kunnioittamaan ja arvostamaan naisia ja heillä on lupa puhua ja palvella seurakunnassa.


EDIT: Ah, much better - Haemis
Elämä hymyilee Hänen kanssaan!

Avatar
PetriFB
Kitisijä
Viestit: 1590
Liittynyt: 08.11.2005 15:37
Viesti:

Viesti Kirjoittaja PetriFB » 10.03.2011 7:58

Lahkohenkeä on myös olemassa uskonnollisten lahkojen ulkopuolella. Otan tähän muutaman esimerkin; poliittisten puolueiden (ei kaikki) sisällä on ihmisiä, jotka ovat lahkohengessä oman puolueen puolesta, jonka tähden he mollaavat muita puolueita tai syyllistyvät väärinkäytöksiin ajaessaan puolueensa "etua". Jotkut (ei kaikki) urheiluseurojen fanit käyttäytyvät aivan samalla tavalla kuin edellä kuvatussa poliittisessa toiminnassa. Työpaikoille muodostuu hyvin helposti lahkoja (puolueita), jossa ihmiset ovat toisiaan vastaanLahkohengen ongelma ei ole yksistään uskonnollisten lahkojen ongelma, vaan se voi koskettaa kaikkia ihmisiä ja ihmisryhmiä. Uskonnollinen lahkohenki saa kuitenkin esim. mediassa suuremman ja negatiivisemman huomion kuin jonkun työpaikan huono ja lahkohenkinen ilmapiiri. Tämän ilmiön taustalla on usein ei aina, mutta hyvin usein ateistisen maailmankuvan omaava toimittaja, joka nostaessaan esille jonkun sairaalloisen ja epäterveen uskonnollisen lahkon toiminnan haluaa sen kautta leimata kaikki uskovat myös sellaiset, jotka ovat Raamatun mukaisessa terveessä uskossa. Kaikille negatiivisille ilmiöille tulisi antaa yhtä suuri huomio, eikä saisi väheksyä toista epätervettä ilmiötä toisen kustannuksella.Hannu Lauerma sanoi, että tietyissä lahkoissa ihmisiä huumataan käyttämällä päihdyttäviä aineita osana ravintoa. Tuollainen toiminta on tosi törkeätä. Sitä tosin emme tiedä että suostuvatko he huumattaviksi vai tehdäänkö se salaa. Jos he suostuvat siihen vapaaehtoisesti, niin ei se eroa mitenkään huumeiden käyttäjistä tai alkoholilla päihtyjistä. Minun mielestä huumeiden käyttäminen on väärin, vaikka se tehtäisiin vapaaehtoisesti.Surkuhupaisaa on se kuinka joka päivä joku huumeiden käyttäjä huumaa itsensä huumeilla ja moni alkoholisti päihdyttää itsensä alkoholijuomilla. Tätä ei samalla tavalla kauhistella, koska he eivät kuulu uskonnolliseen lahkoon, siksi se on sallittua eikä sitä millään tavalla kauhistella. Samat asiat tehdään siellä ja täällä, mutta jotkut joutuvat negatiiviseen valoon ja toiset eivät.Tosin se on totta, että näiden uskonnollisten lahkojen sisällä tehdään paljon pahaa kiristetään, uhkaillaan, huijataan, seksin väärinkäyttöä jne. Tätä ei voi vähätellä ja siihen tulee puuttua.Otan esille erään näkökulman, jolla en mitenkään puolustele noiden uskonnollisten lahkojen väärinkäytöksiä, vaan tuon esille ehkäpä unohdetun näkökulman. Ihminen joka ei kuulu uskonnolliseen epäterveeseen lahkoon, niin kun hän kiristää, uhkailee, huijaa tai harjoittaa seksin väärinkäyttöä, niin se kyllä tuomitaan, mutta siitä ei tehdä samanlaista sensaatiota kuin uskonnollisen lahkon tekemät asiat. Kuitenkin ihan samanlaisia asioita (yhtä pahoja ja tuomittavia asioita) he kaikki tekevät niin lahkoon kuulumattomat kuin lahkoon kuuluvat ihmiset.

Otan esille erään asian, jonka pitäisi herättää meidät ajattelemaan asioita. Jotkut epäterveet uskonnolliset yhteisöt harjoittavat synnillistä seksiä keskenään pareja vaihtaen (aviopareja) ja siitä tehdään kauhea sensaatio mediassa. Totta kai se on väärin ja tuomittava asia. Miksi media ei kauhistele sitä kun nykyään niin monet ihmiset myöntävät harrastavansa ryhmäseksiä sekä parien vaihtoa (avioparien) ja sitä pidetään hyväksyttävänä asiana, vaikka se on yhtä väärin ja syntiä kuin uskonnollisten lahkojen samanlaiset seksisynnit?Minä arvelen vastauksen olevan siinä, että ihminen on sokea omille toimilleen ja syyttää usein toisia siitä mihin itse syyllistyy. Nykyään toitotetaan kovasti tasa-arvoa. Eikö se ole oikeata tasa-arvoa, että kohdellaan kaikkia syyllisiä samalla tavalla. Uskonnollisten lahkojen toiminta tulee tuomita esim. näiden seksisyntien takia kuin myös muiden asioiden takia. Eikö olisi oikein myös tuomita niiden ihmisten ryhmäseksi sekä parinvaihto touhut jne. jotka eivät kuuluu lahkoon? Kyllä olisi. Miksi näin ei tapahdu? Siksi koska tämä maailma on synnin vallassa ja monet ihmiset haluavat kiristää, uhkailla, huijata, harjoittaa synnillistä seksiä jne. Puoluehenki ihmisissä saa aikaan sen että he hyväksyvät asiat itselleen ja samanmielisille, mutta lahkolaiset he tuomitsevat niistä samoista asioista mitä itse tekevät. Eikö olekin karmaisevaa löytää sama asia oman puseron alta, josta toista syyttää? On se, mutta sitä ei aina huomata. Kuka huomaa ja vastaa tähän?
Herralla Jeesuksella on tähän vastaus:Luuk 6:42 Kuinka saatat sanoa veljellesi: ‘Veljeni, annas, minä otan pois rikan, joka on silmässäsi’, sinä, joka et näe malkaa omassa silmässäsi? Sinä ulkokullattu, ota ensin malka omasta silmästäsi, sitten sinä näet ottaa pois rikan, joka on veljesi silmässä.
Elämä hymyilee Hänen kanssaan!

Boner

Viesti Kirjoittaja Boner » 10.03.2011 8:03

AAAAAAAAAAAARRRRRRRRGGGGGGGGGGGGGHHHHHHHH!!!!

TEHKÄÄÄ NYT YLIPIDON VETELYKSET JOTAKIN
NÄILLE SAATANAN HULLUILLE TAI TAPAN KOKO TAPANILAN!

Avatar
Haemaeraemies
Kitisijä
Viestit: 3637
Liittynyt: 14.08.2005 18:34

Viesti Kirjoittaja Haemaeraemies » 10.03.2011 8:08

Ensimäinen ja viimeinen varoitus yv:llä laitettu. Itellä ottanu hermoon tuon uskispaska jo pidempään ja seuraavista alan rapsautteleen banaaneja jos ei homma taltu, saatana sentään.

Raija pitää psykoosinsa yhdessä ketjussa, joka on ihan jees, mutta että joka päivä aukeaa jotain uskonto aivovammaa, ei voi hyväksyä.

Kuva
Good human, but sometimes if needed, a bad citizen.

Avatar
Gat
Kitisijä
Viestit: 8639
Liittynyt: 04.11.2007 2:11
Paikkakunta: Aergistal

Viesti Kirjoittaja Gat » 10.03.2011 11:18

Petri taitaa olla poistumassa, ja hyvä niin.

Kipeintä tässä ketjussa on, että kaikki muut kuin Petrin käsitykset ovatkin "lahkolaisuutta". Kuitenkin koko juutalais-kristillinen maailmanselitys on ihmisten tekemää huuhaata. Petri itse kuuluu siinä yhteen siipeen, omine erityisine päähänpinttymineen vielä senkin sisällä. Mikään siitä ei vastaa todellisuutta, eikä se Jumalakaan Petrille puhu. Ei ole syytä, miksi Petrin "Raamatullisuuksilla" olisi perustaa tai merkitystä

Petri ei taida kuulua mihinkään seurakuntaan virallisesti. Mutta silti varmaan puhuu julkisesti omaa teologiaansa, ja Petrillä on kuulijoita ja vaikutusvaltaa netin hihhulien piirissä. Mahdollisesti joskus kokoontuvatkin.

Petri on siis mitä tyypillisin auktoriteettia käyttävä, muita paskapuheilaan sumuttava lahkojohtaja, juuri mistä muita syyttää.

Alan olla vakuuttunut, että Petri tietää tun itsekin, kunhan kieroilee. Ja että kaiken uskovaisuuden tarkoitus onkin valehtelu ja siitä nauttiminen. Ihan orwellilaisuutta. Pahuutta.

Dumis

Viesti Kirjoittaja Dumis » 10.03.2011 11:32

Gat kirjoitti:Petri taitaa olla poistumassa, ja hyvä niin.
Eikun hän pyhästi lupasi tehdä parannuksen ylipito: voitte törkkää mua kakkoseen-ketjussa. Lue sieltä sovinnon detaljit.

Niinq tää, jos karhuissa navigointi ei onnistu.

Avatar
exPertti
Kitisijä
Viestit: 24260
Liittynyt: 08.02.2008 12:51

Viesti Kirjoittaja exPertti » 10.03.2011 11:43

Tässäkö ketjussako sitä tullaan Uskoon? :)
Came here for school, graduated to the high life

Vastaa Viestiin