Neuroosit

Vakavia keskusteluja isoista asioista - tiede, talous, politiikka, uskonto, yhteiskunnalliset asiat. Ei onelinereitä/puzznuzzia.
mölli
Kitinän uhri
Viestit: 663
Liittynyt: 04.09.2005 4:09

Neuroosit

Viesti Kirjoittaja mölli » 24.09.2005 12:17

Miten neuroosista päästään eroon? Onko mitään peruskikkaa niihin? Pari tympeää neuroosia kumpikin niistä on tullut yhtä äkkiä vanhalla iällä :o

Geetzu

Viesti Kirjoittaja Geetzu » 24.09.2005 12:31

Millä tavalla oot neuroottinen? Koet varmaan olosi ahdistuneeksi? Tuskin muuten miettisit neurooseista eroon pääsyä... Jokaisella on varmaan jotain pieniä pakkomielteitä, jonkinlaista häiriötilaa pääkopassa, mutta enpä osaa henkkoht auttaa muuten kuin sanomalla, että ammattilaiset osaavat. Omat jutut tuntuivat suurilta, mutta pieniähän ne.

mölli
Kitinän uhri
Viestit: 663
Liittynyt: 04.09.2005 4:09

Viesti Kirjoittaja mölli » 24.09.2005 12:41

Geetzu kirjoitti:Millä tavalla oot neuroottinen? Koet varmaan olosi ahdistuneeksi? Tuskin muuten miettisit neurooseista eroon pääsyä... Jokaisella on varmaan jotain pieniä pakkomielteitä, jonkinlaista häiriötilaa pääkopassa, mutta enpä osaa henkkoht auttaa muuten kuin sanomalla, että ammattilaiset osaavat. Omat jutut tuntuivat suurilta, mutta pieniähän ne.
Pentuna en tykännyt syödä muiden lähellä ei tuntunut olo turvalliselta ja jotenkin vaivautunut olo joka vaikeutti syöntia, nykyjään tuota onkelmaa ei ole.

Kadulla tunnen itseni helposti surulliseksi ja heikoksi jostain syystä jos siellä on muita ihmisiä. Mitään onkelmaa ei ole jutella tuntemattomille ja olen huomannut jos olen paljon jutellut jonku kanssa jotain niin sitten kun menee kadulle tms niin sitten ei tule noita.

Exsat

Viesti Kirjoittaja Exsat » 24.09.2005 13:11

Jos neuroosit haittaavat elämääsi ja arjen sujumista, niin kannattaa varmaan ottaa yhteyttä paikalliseen mielenterveystoimistoon tai terveyskeskuspsykologiin. Siellä voi sitten rauhassa selvitellä, että mistä moinen voi johtua ja miten siitä pääsisi eroon.

Jos ongelma ei ole mikään mainittava tai mielenterveystoimisto hirvittää, niin voit toki pyrkiä itsekin miettimään, että mikä ahdistuksen aiheuttaa. Onko kyseessä joku yksittäinen tapahtuma, vai joku vääristynyt ajatusmalli? Mietitkö esimerkiksi, että mitä muut ihmiset sinusta ajattelevat?

Selvitä vaikka ensiksi itsellesi, mikä on se pahin uhka josta ahdistus kumpuaa, ja mitkä tekijät voisivat lievittää tai helpottaa tätä uhkaa.

mölli
Kitinän uhri
Viestit: 663
Liittynyt: 04.09.2005 4:09

Viesti Kirjoittaja mölli » 24.09.2005 13:12

En pelkää ja enkä välitä mitä ne ajattelevat, mutta joskus kummasta tulee surullinen olo yhtä äkkiä.

Avatar
Homeboy65
Kitisijä
Viestit: 7658
Liittynyt: 15.08.2005 13:14
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Homeboy65 » 24.09.2005 13:26

Valrian-nimistä rauhoittavaa lääkettä saa apteekista ilman reseptiä. Saattaisi vähän helpottaa.

Liika kahvin juonti on hermoillekäyvää, sitä sopii siis välttää.

Tähän hätään en keksi parempia neuvoja... :? :paijaa:
"En tiedä pitäisikö sinulle ojentaa netiketti, banaani vai köysi." - Tix

RolloTomasi

Viesti Kirjoittaja RolloTomasi » 24.09.2005 14:10

mölli kirjoitti: Kadulla tunnen itseni helposti surulliseksi ja heikoksi jostain syystä jos siellä on muita ihmisiä. Mitään onkelmaa ei ole jutella tuntemattomille ja olen huomannut jos olen paljon jutellut jonku kanssa jotain niin sitten kun menee kadulle tms niin sitten ei tule noita.
mölli kirjoitti:En pelkää ja enkä välitä mitä ne ajattelevat, mutta joskus kummasta tulee surullinen olo yhtä äkkiä.
Oliko tassa kaikki neurooseistasi vai jatitko jotain kertomatta?
(Siihen ruokailuun liittyvastahan sanoit, etta se on mennyt ohi.)

Voisiko kyse olla yksinkertaisesti siita, etta tunnet olosi yksinaiseksi jos et tunne vakijoukosta ketaan ja yksinaisyytesi tuntuu surullisuutena ja heikkoutena? Jos olet jutellut jonkun kanssa paljon juuri ennen vakijoukkoiselle kadulle menemista, niin mieleesi on jaanyt tuntemus siita, etta sinulla on ollut kontakti toisen ihmisen kanssa eika nain yksinaisyyden tunne paase syntymaan?

En osaa sanoa, miten tuosta eroon paasee, mutta jaksamista kuitenkin toivotan.

Vastaa Viestiin