Oletko demari?

Vakavia keskusteluja isoista asioista - tiede, talous, politiikka, uskonto, yhteiskunnalliset asiat. Ei onelinereitä/puzznuzzia.
Tix

Re: Oletko demari?

Viesti Kirjoittaja Tix »

Zeb kirjoitti:
Tix kirjoitti:
Zeb kirjoitti:Voisiko joku mieluummin vaikka perustaa ketjun "Oletko Bemari?" Itse en jaksa.
Mersu alensi hintojaan enemmän.

Pitäiskö mun hävetä tunnustaa, että harkitsen vakavasti 500-sarjalaisen bemarin ostoa?
Joo, koska jos on sama auto jota kävin katsomassa useampi vuosi sitten niin muotoilu oli aika suolesta.
Ei, se on mennyt aika lailla uusiksi.
Tix

Re: Oletko demari?

Viesti Kirjoittaja Tix »

Geetz kirjoitti:
Tix kirjoitti:Pitäiskö mun hävetä tunnustaa, että harkitsen vakavasti 500-sarjalaisen bemarin ostoa?
Hitto, en oo koskaan antanu pildee yhellekään viissataselle! Joku imagojuttu.
Annatko ees viissatasella?
Geetz

Re: Oletko demari?

Viesti Kirjoittaja Geetz »

Tix kirjoitti:
Geetz kirjoitti:
Tix kirjoitti:Pitäiskö mun hävetä tunnustaa, että harkitsen vakavasti 500-sarjalaisen bemarin ostoa?
Hitto, en oo koskaan antanu pildee yhellekään viissataselle! Joku imagojuttu.
Annatko ees viissatasella?
No pysytään poissa preesensistä ja futuurista... :D
Avatar
Harold
Kitinän väärinkäyttäjä
Viestit: 210
Liittynyt: 07.08.2006 18:31

Re: Oletko demari?

Viesti Kirjoittaja Harold »

Voisin oikeastaan itsekin vastata omiin kysymyksiini, vaikka kovin suurta lisäarvoa demariuden sielun ymmärtämiseen siitä tuskin on..

1. Kun aikanaan päästit ensi rääkäisysi, kuinka todennäköistä, syntymässäsi lahjaksi saamasi sosiaalinen viiteryhmä huomioiden oli, että sinusta tulisi demari?
Ei kovin todennäköistä. Niillä merkityksellisillä toisilla, joiden seurassa vartuin, ei ollut eikä suoraan ylenevässä polvessa ollut ollutkaan käytännössä mitään linkkejä järjestäytyneeseen työväenliikkeeseen. Perimätiedon mukaan viimeinenkin isovanhempi oli kääntänyt selkänsä demareille viimeistään 1930-luvun loppuun mennessä.

2. Tuliko sinusta demari? Miksi/miksi ei?
Ei tullut. Kotona opittiin muille tavoille, enkä myöhemminkään ole huomannut demareissa mitään porvaripuolueet ylittävää lisäarvoa itselleni tai Kansakunnalle. Jos olisin mennyt ammattikouluun, minusta olisi saattanut n. 1-5 % todennäköisyydellä tulla haaleapinkkinen demari pelkästään luokkaetunäkökohdallisista syistä. En kuitenkaan mennyt.

3. Oliko missään vaiheessa hilkulla, että olisit ryhtynyt demariksi/hylännyt demariutesi? Toisin sanoen, onko sinulla ollut ’demari-identiteettikriisi’?
Ei (kts. kohta 2.).

4. Kuinka monta prosenttia tähän mennessä vaaleissa antamistasi äänistä on mennyt demareille?
0 %. Demareissa on ollut monta kunnioitettavaa vastuunkantajaa (Väinö Tanner, Paavo Lipponen, Koiviston Manu). Kuitenkin TuulaHaatainen-TarjaFilatov-TarjaHalonen-MattiViialainen-JneJneJne -kauhugallerian olemassaolo on estänyt minua liiemmin edes harkitsemasta asiaa.

5. Jos olet demari, äänestätkö aina uskollisesti demareita? Jos et ole täysin uskollinen, keiden kanssa petät kanssademareita?
-

6. Jos et ole demari, mutta äänestät heitä joskus, mikä on syynä tähän osa-aikademariuteesi?
-

7. Ovatko demarien parhaat hetket jo menneisyyttä, vai onko demariudella ehkä vielä jotain annettavaa? Jos on, mitä?
Demarien dynaamista historiaa tarkasteltaessa pitäisin selvänä, että suunta on kääntynyt jo kaakkoon. Mitä muita syitä useimmilla hyvin toimeentulevilla ns. sinikaulustyöläisillä on äänestää demmuja, kuin perinne, sekä pelko siitä että porvaripuolueet tekisivät ammattiliitoille thatcherit? Jälkimmäinen tekijä kannatellee demarilippua niin kauan kuin Kepu esiintyy nykyisellään maajussien jälkeläisten porvaripuolueena. Tosin huomattava osa demareista alkaa olla sellaisella omaisuus- ja tulotasolla, ettei porvaripelko välttämättä ole kovin vedenpitävä. Kunnolla fyffeä omistava muuttuu mieleltään porvariksi ennemmin tai myöhemmin, vaikka itselleen haluaisi muuta valehdella. Lisäksi vasemmistoliberaalieliitin hellimiä ja maahan haalimia kulttuurinrikastajia dumpataan eniten juuri perinteisen vasemmiston asuma-alueille, mikä on omiaan ”sinivalkaisemaan” siellä asuvien suomalaisten näkemyksiä.

Valitan D, se oli hauskaa niin kauan kuin se kesti.

8. Mitä viralliset demariperinteet kuten vappumarssit merkitsevät sinulle?
Ei perinteitä, ei merkityksiä. Yhdyn Urpiaiseen tämän nihkeydessä joukkovoiman osoituksia kohtaan. Paitsi sotilasparaatit ovat jees -mutta ne ovatkin eri asia, koska musiikki on hyvää ja armeija kurinalainen & tiukasti parlamentaarisessa, siis kansan kontrollissa. Sen sijaan kadulla meluavalta pössikseltä voi odottaa mitä tahansa (kuuleeko Pariisi?).

9. Koetko punalipun yhä ajankohtaiseksi, vai lähinnä kiusalliseksi väkivaltaisen menneisyyden jäänteeksi?
Aiemmin siitä tulivat mieleen pelkästään kommunistien suorittamat kansanmurhat. Olen kuitenkin skarpannut itseäni ymmärtämään, että joillekin kunnon kansalaisille (esim. puheena oleville demareille) se todella on, ihan historiallisen perustellustikin, (työläisen) vapautta kohti kulkeneen pitkän kivisen tien symboli. Silti pitää olla täysi runkku jos kohottaa puna- tai minkä tahansa muunkaan lipun valtiolipun tasolle, saati yli (Bodomin viikatemies tosin saattaa mennä tässä tapauksessa toiseenkin harkintaan).

10. Onko meillä ruma presidentti?
Are you kidding me? Sehän on hottis. Housujen puhtaana pitämisen kannalta on välttämätöntä hypätä Taten kuvat Hesarissa äkkiä yli.
Thank You For The Kool Aid Reverend Jim
We’re Glad To Leave Behind Their World Of Sin
Our Lifeless Bodies Fall On Holy Ground
Rotting Flesh A Sacrificial Mound
Avatar
Solidarity
Kitinä paheena
Viestit: 34
Liittynyt: 28.11.2007 21:05

Re: Oletko demari?

Viesti Kirjoittaja Solidarity »

En ole demari.

Nykydemarit ovat käytännössä porvareita :) Suurten puolueiden suhteenhan tilanne on se, että meillä on nyt kolme kokoomuspuoluetta. Olen samaa mieltä Paavo Arhinmäen kanssa, että tulevaisuus on punavihreän sukupolven. Vain siellä on sitä moraalia ja vastuuntuntoa millä globaali haasteisiin voi vastata.

Ja punalippu liehuu :P
Vastaa Viestiin