Vappuriehunta Makasiineilla

Vakavia keskusteluja isoista asioista - tiede, talous, politiikka, uskonto, yhteiskunnalliset asiat. Ei onelinereitä/puzznuzzia.
mustanikki

Re: Vappuriehunta Makasiineilla

Viesti Kirjoittaja mustanikki »

Mylwin kirjoitti:
mustanikki kirjoitti:Poliisia ei kannata lyödä. Miehiähän on kahdenlaisia, niitä jotka tekevät ruumiita ja niitä jotka pesevät ruumiita. Poliisit kuuluvat ensimmäiseen.

sponsored by: -nyps-
Olit kumminkin siellä mellakoimassa.
Ite olit. Sytytit kuitenkin sen kokon ja sait poliiseilta paNppua.
Avatar
Mylwin
Kitisijä
Viestit: 4593
Liittynyt: 16.08.2005 15:25
Paikkakunta: Kouvostoliitto

Re: Vappuriehunta Makasiineilla

Viesti Kirjoittaja Mylwin »

mustanikki kirjoitti: Ite olit. Sytytit kuitenkin sen kokon ja sait poliiseilta paNppua.
Säkö se heiluit niiden kumihanskojen kanssa siellä? Lääkäri sanoi että kyllä se sormus saadaan takaisin, pitää vaan odotella.
Kävin katsomassa Mylwinin kuvaa, ja näyttää kyllä just siltä ettei sillä ole yhtään ystävää.
- Ann 2005
killkill

Re: Vappuriehunta Makasiineilla

Viesti Kirjoittaja killkill »

Olen joskus harkinnut mellakkaan osallistumista kiksi-mielessä. Pipodiskoon Dead Kennedysin ""Rriot!" ja molotovit lentämään!
Elukka

Re: Vappuriehunta Makasiineilla

Viesti Kirjoittaja Elukka »

Homeboy65 kirjoitti:Kumiluodit ovat btw vaarallisia. Niiden käyttö voi aiheuttaa jopa sokeutumista. :shock:
Polttopullot ja kivenmurikatkos sitten eivät ole?
Minun puolestani mokomia tuholaisia saisi ampua kovilla. Kuva
killkill

Re: Vappuriehunta Makasiineilla

Viesti Kirjoittaja killkill »

Hassua muuten, miten yksimielisesti moiset """suoran kansalaisvaikuttamisen""" keinot tuomitaan. Kun muistetaan, että eduksellinen demokratia ei toimi - vai voiko joku väittää että näin ei olisi - niin mitä keinoja turhautuneilla massoille jää?
Avatar
Haemaeraemies
Kitisijä
Viestit: 3886
Liittynyt: 14.08.2005 18:34

Re: Vappuriehunta Makasiineilla

Viesti Kirjoittaja Haemaeraemies »

Elukka kirjoitti:Polttopullot ja kivenmurikatkos sitten eivät ole?
Minun puolestani mokomia tuholaisia saisi ampua kovilla. Kuva
Edelleen,makasiineilla oli satoja ihan vaan juhlimassa olleita ihmisiä,ja nuo riehujat olivat reilu vähemmistö.Ketä ajattelit ampua?Summanmutikassa kaikkia vai mitens kelailit tämän julkiteloituksen hoitaa ilman suurempia siviiliuhreja?
Good human, but sometimes if needed, a bad citizen.
Avatar
JoeB
Kitinän uhri
Viestit: 776
Liittynyt: 22.02.2006 18:06
Paikkakunta: ~ 60°N 25°E

Re: Vappuriehunta Makasiineilla

Viesti Kirjoittaja JoeB »

killkill kirjoitti:Kun muistetaan, että eduksellinen demokratia ei toimi
Miten voidaan vaittaa etta edustuksellinen demokratia ei toimi? Mikali massoilla (ts enemmistolla) on kerran vahva yhteinen mielipide niin silloinhan edustuksellisen demokratian nimenomaan pitaisi toimia hyvin mikali nama massat vain viitsisivat lahtea sinne aanestamaan ja jos ei aanesta niin sitten on vahan voi voi.
Se jos ns. massat ovat jakaantuneet pieniin sirpaleryhmiin joilla ei ole mitaa laajaa yhteista paamaaraa tai toimintaa niin edustuksellinen demokratia ei tietenkaan toimi heille eduksi verrattuna hyvinjarjestaytyneeseen "vanhaan" puolueryppaaseen. Mutta niinhan sen pitaa ollaakkin silla jos sirpaleryhmien annetaan johtaa maata niin eiko ole hyvin mahdollista jopa todennakoista etta paatoksilla ei ole yhteista linjaa vaan ne ovat poukkoilevia. Aivan sama kun firmalla olisi joka viikko eri toimitusjohtaja, eli jatkuvuutta ja ennenkaikkea ennustettavuutta ei ole. Tama taasen johtaa siihen etta maasta tulee epavakaa joka yleensa johtaa siihen etta rahat loppuu koska tuottavaa tyota on vaikea pitaa epavakaassa maassa ellei ko maalla ole jotakin todella haluttavia ominaisuuksia. Tietysti jos on luonnonrikauksia niin sitten rahat eivat valttamatta lopu muta eipa niita juurikaan taalla erityisemmin ole.

Suoralla toiminnalla on yksi huomattavan suuri ongelma, milla ihmeella sen harrastajat tietavat kuinka suuri osa kansaa heilla oikeasti on takana ellivat pida jonkinnakoista aanestysta valtakunnanlaajuisesti? Ei riita etta 1000 tai 10000 kaveria on samaa mielta samalla alueella kun maassa on kuitenkin paalle 5M asukasta. Oletetaan etta suurmielenosoitus aiheuttaa sen etta muutetaan lakia heidan haluamaansa suuntaan jonka jalkeen huomataan etta 80% kansasta itseasiassa vastustaa tuota muutosta. Eiko muutos silloin ollut vaarin?
killkill

Re: Vappuriehunta Makasiineilla

Viesti Kirjoittaja killkill »

JoeB kirjoitti:Miten voidaan vaittaa etta edustuksellinen demokratia ei toimi?
Oletko tosissasi sitä mieltä, että vaaleilla ja vaaliliitoilla Arkadianmäelle valitut karriääripoliitikot, iskelmälaulajat ja ex-urheilijat ajavat ns. pienen ihmisen asiaa? Minä en.

Todellinen valta on jo kauan ollut jossain ihan muualla kuin eduskunnassa.
hermine

Re: Vappuriehunta Makasiineilla

Viesti Kirjoittaja hermine »

Ei sieltä löydetty mitään polttopulloja. Niitä epäiltiin vain, koska kokosta kuului pauketta, joka oikeasti johtui paikallaolijoiden mukaan tyhjistä maalikannuista. Muutenkin aika naurettavaa, että jostain teinien känniriehunnasta vedetään yhtäläisyyksiä oikeaan kansalaisvaikuttamiseen. Kas kun eivät taas ottaneet esiin sitä ekoterrorismikorttia, tai ehkä tän vuoden määrärahat poliisin erikoisyksiköille on jo jaettu niin ei tarvinnut... Kyseessä oli bileet, ei mikään mielenosoitus! Ymmärtääkseni kulkueessakin ikkunoita rikkoi pieni, kesken kaiken mukaan tullut porukka sekopäitä. Tuo olisi voinut huonolla tuurilla tapahtua vaikka millä kokoperheen kevätmarssilla, ei järjestäjä voi varautua niin hyvin. Sensijaan jos tämän perusteella aletaan rajoittaa liikaa nyt laillisesti toimivien ihmisten vaikuttamismahdollisuuksia, jossain vaiheessa turhautumat kasvavat niin suureksi että varmasti räjähtää.

Oon muuten useammassa ihan rauhanomaisessa mielenosoituksessa ollut, jossa siviilipoliisit ovat yrittäneet yllyttää laittomuuksiin. En oikein ymmärrä.

Ja ei, tuolla makasiineilla en ollut paikalla enkä myöskään siinä kulkueessa.
Elukka

Re: Vappuriehunta Makasiineilla

Viesti Kirjoittaja Elukka »

killkill kirjoitti:Hassua muuten, miten yksimielisesti moiset """suoran kansalaisvaikuttamisen""" keinot tuomitaan. Kun muistetaan, että eduksellinen demokratia ei toimi - vai voiko joku väittää että näin ei olisi - niin mitä keinoja turhautuneilla massoille jää?
Olenkohan vaan patavanhoillinen äärikonservatiivi, vai mistä johtuu etteivät "yhteiskunnallinen vaikuttaminen" ja "törkeä vahingonteko" mielestäni ole keskenään synonyymejä?
Kuinka paljon vaikutusmahdollisuutemme ovat vapun jälkeen parantuneet? Kuinka paljon enemmän ne olisivatkaan parantuneet, jos demokratian esteenä edelleen pönöttävät Makasiinit olisi todella saatu poltettua maan tasalle? Jos vain kaikkien imperialistisen sortokoneiston musiikkiliikkeiden ikkunat olisi saatu rikottua? :roll: Kirottu sossu, kun ei anna niin paljoa rahaa viinaan, että sorretulla kansalla riittäisi kännistä uhoa viedä globalisaation kaataminen loppuun asti!
Mikäli demokratia ei jonkun mielestä toimi, niin kannattaisi muistaa Sotkan mainoslause "Tee ite parempi!".
Jos tarkoituksena on muuttaa yhteiskuntaa, niin mallia voisi ottaa ennemmin Marxista ja Leninistä tai edes Guy Fawkesista kuin Turmiolan Tommista. Kuva
haemaeraemies kirjoitti:Edelleen,makasiineilla oli satoja ihan vaan juhlimassa olleita ihmisiä,ja nuo riehujat olivat reilu vähemmistö.Ketä ajattelit ampua?Summanmutikassa kaikkia vai mitens kelailit tämän julkiteloituksen hoitaa ilman suurempia siviiliuhreja?
Niin, kaikkihan ovat niin maan saatanan viattomia siinä vaiheessa kun aletaan kysellä, että kukas sen ikkunan nyt särkikään? Kuva
Aina se rähinän aloittaja on kaikkien mielestä ollut se myyttinen "Joku Muu", joka kumminkin aina onnistuu poistumaan paikalta ennen virkavallan saapumista.
LA Confidentialissa hänet muistaakseni tunnettiin taiteilijanimellä "Rollo Tomasi".
Luulisi sitä tyhmemmällekin valkenevan viimeistään siinä vaiheessa, kun meno alkaa muistuttaa Kristalliyötä, ettei tämä taida tarkalleen ottaen olla ihan viatonta juhlintaa tai edes laillista. :think: Mikäli ei halua ottaa yhteen virkavallan kanssa, voi silloin poistua paikalta. Tai sitten viimeistään kun paikalle alkaa ilmaantumaan useampia autollisia poliiseja mellakkavarustuksessa. :roll:
killkill kirjoitti:Oletko tosissasi sitä mieltä, että vaaleilla ja vaaliliitoilla Arkadianmäelle valitut karriääripoliitikot, iskelmälaulajat ja ex-urheilijat ajavat ns. pienen ihmisen asiaa? Minä en.
1000€ kysymys: Kuka ne ammattinyrkkeilijät, iskelmälaulajat ja poliittiset broilerit on sinne äänestänyt :?:



Aivan.
Suomessa ei kuitenkaan tietääkseni ole todettu vaalivilppiä tai muita epädemokraattisia kommervenkkejä sitten Kekkosen aikojen.
Jos kansa todella on niin tyhmää, että äänestää aina vaan sitä samaa puoluetta kuin viime vaaleissa tai protestina Tony-vitun-Halmetta niin saapahan sitten ansionsa mukaan. Kuva
eps

Re: Vappuriehunta Makasiineilla

Viesti Kirjoittaja eps »

Omat ajatukseni tapahtuneista ovat myös varsin maltillisia. Vaikka nojaudun vain toisen käden tietoihin, niin mielestäni kyseessä oli muutaman henkilön toteuttama tahallinen provokaatio. Loput 300 olivat paikalla vain viettämässä vappua, eivätkä ilmeisesti edes erityisen villisti.

Nuo häiriöitä lietsoneet eivät edes olleet kovin nuoria. Tämän päivän Hesarin mukaan poliisi esittää pidätettäväksi 25-vuotiasta ja 29-vuotiasta miestä. Ainakin tuon perusteella vaikuttaa siltä, että nuoriso käyttäytyi kunnolla, kun taas parin aikuisen käytöksessä olisi ollut parantamisen varaa.

e.
Avatar
Mylwin
Kitisijä
Viestit: 4593
Liittynyt: 16.08.2005 15:25
Paikkakunta: Kouvostoliitto

Re: Vappuriehunta Makasiineilla

Viesti Kirjoittaja Mylwin »

eps kirjoitti:Omat ajatukseni tapahtuneista ovat myös varsin maltillisia. Vaikka nojaudun vain toisen käden tietoihin, niin mielestäni kyseessä oli muutaman henkilön toteuttama tahallinen provokaatio. Loput 300 olivat paikalla vain viettämässä vappua, eivätkä ilmeisesti edes erityisen villisti.

Nuo häiriöitä lietsoneet eivät edes olleet kovin nuoria. Tämän päivän Hesarin mukaan poliisi esittää pidätettäväksi 25-vuotiasta ja 29-vuotiasta miestä. Ainakin tuon perusteella vaikuttaa siltä, että nuoriso käyttäytyi kunnolla, kun taas parin aikuisen käytöksessä olisi ollut parantamisen varaa.

e.
Jep. Ja meinaattekohan että IS esimerkiksi uutisoituaan mellakan dramaattisena satojen ihmisten riehumisena korjaa uutista ja kertoo että ei siinä nyt ollutkaan kyse oikein mistään?
Pyh. Draama myy, valitettavasti. Ja nuoriso kärsii seurauksista.
Tervemenoa totalitääriyhteiskuntaan.
Kävin katsomassa Mylwinin kuvaa, ja näyttää kyllä just siltä ettei sillä ole yhtään ystävää.
- Ann 2005
Avatar
JoeB
Kitinän uhri
Viestit: 776
Liittynyt: 22.02.2006 18:06
Paikkakunta: ~ 60°N 25°E

Re: Vappuriehunta Makasiineilla

Viesti Kirjoittaja JoeB »

tuplaposti
Viimeksi muokannut JoeB, 05.05.2006 20:13. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
JoeB
Kitinän uhri
Viestit: 776
Liittynyt: 22.02.2006 18:06
Paikkakunta: ~ 60°N 25°E

Re: Vappuriehunta Makasiineilla

Viesti Kirjoittaja JoeB »

killkill kirjoitti: Oletko tosissasi sitä mieltä, että vaaleilla ja vaaliliitoilla Arkadianmäelle valitut karriääripoliitikot, iskelmälaulajat ja ex-urheilijat ajavat ns. pienen ihmisen asiaa? Minä en.

Todellinen valta on jo kauan ollut jossain ihan muualla kuin eduskunnassa.
Josta tullaankin mielenkiintoiseen kysymykseen, miksi heidat on sinne valittu ja kenen toimesta? silla jonkunhan ne muutama miljoona aanestyslippua on taytynyt tayttaa.
Jos joku on sitamielta etta juuri tuo iskelmalaulaja edustaa minua niin se on hanen oikeutensa. Tai sitten han aanestaa puoluetta uskoen etta puoluejohto on se minka linjaa han haluaa tukea ja itse edustajalla on vahemman valia jolloin tuo viihdetaiteilija vain sattui olemaan tuttu nimi.

Jos suurempaa populaatiota ei miellyta olemassaolevat puolueet niin aina voi kerata lajan nimikirjoituksia ja perustaa uuden puolueen. Tosin voi kayda niinkuin liberaaleille eli homma hajoaa sisaiseen kiistelyyn vallasta.

Ok, myonnan kylla etta suomen vaalitapa ja puoluetuet ovat aikamoisena esteena pienempien puolueiden esiinnousulle eli ne pitaisi vaihtaa parempiin malleihin mutta eivat ne ylitsepaasemattoman suuri este kuitenkaan ole.

Ehka suurin syy uusien pienien puolueiden vaikeuksiin on se etta ne tarvoavat kovin radikaaleja vaihtoehtoja silla kansa ei kuitenkaan ole suurelta osin valmis muuttamaan radikaalisti olojaan. Vihreatkin alkoivat menestymaan vasta sen jalkeen kun tulivat aimoharppauksen isojen puolueiden suuntaan.
Suuret puolueet ovat taas keskittyneet juuri siihen aanestajaryhmaan joka on enemmistona eli keskituloiset ja keskiarvoiset ihmiset joita kaikki aariliikkeiden kannannotot oikealle tai vasemmalle loppujen lopuksi yrittaa riistaa kaikista eniten.

Sanoisin etta ainoa vaestonosa suomessa jota todellisuudessa sorretaan ovat juuri keskituloiset ihmiset (normaali paivaduuni, isohkot verot, ei tukia ja eika kaytannossa juuri lainkaan palveluita verojen vastikkeeksi). Sitten seka oikealta etta vasemmalta eri syista haukutaan itsekkaiksi paskiaisiksi tai tyhmiksi duunareiksi joista ei ole edes kunnollista rahallista hyotya. Mutta niinhan se on jokaisessa jarjestelmassa, keskiverto duunaria sorretaan aina eniten joten siihen on totuttu koska vaihtoehtoa ei varsinaisesti ole.
eps

Re: Vappuriehunta Makasiineilla

Viesti Kirjoittaja eps »

JoeB kirjoitti:
killkill kirjoitti: Oletko tosissasi sitä mieltä, että vaaleilla ja vaaliliitoilla Arkadianmäelle valitut karriääripoliitikot, iskelmälaulajat ja ex-urheilijat ajavat ns. pienen ihmisen asiaa? Minä en.

Todellinen valta on jo kauan ollut jossain ihan muualla kuin eduskunnassa.
Josta tullaankin mielenkiintoiseen kysymykseen, miksi heidat on sinne valittu ja kenen toimesta? silla jonkunhan ne muutama miljoona aanestyslippua on taytynyt tayttaa.
Jos joku on sitamielta etta juuri tuo iskelmalaulaja edustaa minua niin se on hanen oikeutensa. Tai sitten han aanestaa puoluetta uskoen etta puoluejohto on se minka linjaa han haluaa tukea ja itse edustajalla on vahemman valia jolloin tuo viihdetaiteilija vain sattui olemaan tuttu nimi.
Käsittääkseni nimen avulla pääsee yhdeksi kaudeksi eduskuntaan, mutta pysyäkseen siellä täytyy myös tehdä töitä. Aina on kuitenkin tulossa uusia eduskuntaan pyrkiviä julkisuuden kasvoja.

Ensimmäisen kauden edustaja on aina rivikansanedustaja. Hänellä ei ole todellista valtaa, vaan hänen odotetaan äänestävän puolueen kannan mukaan. Puoluekuri on voimakas. Näin muilla kuin poliittisilla avuilla eduskuntaan päässeet eivät pääse aiheuttamaan kovin paljon pahaa. Pidemmän päälle parhaista kansanedustajista tulee valtakunnan huippupoliitikkoja, vaikka he olisivat kuinka päässeet ensin nimen ansiosta eduskuntaan. Näin on käynyt esimerkiksi Antti Kallimäelle.

e.
Avatar
Homeboy65
Kitisijä
Viestit: 12291
Liittynyt: 15.08.2005 13:14
Paikkakunta: Helsinki

Re: Vappuriehunta Makasiineilla

Viesti Kirjoittaja Homeboy65 »

killkill kirjoitti:Hassua muuten, miten yksimielisesti moiset """suoran kansalaisvaikuttamisen""" keinot tuomitaan. Kun muistetaan, että eduksellinen demokratia ei toimi - vai voiko joku väittää että näin ei olisi - niin mitä keinoja turhautuneilla massoille jää?
Mikäs ihme se on tällä foorumilla? Kitinän uuskonservatiivit, yhteiskunnan ehdoilla toimivat menestyjät ja heidän mielipiteensä ovat mitä ovat. Ei voi mitään... :roll:

En sinänsä hyväksy mellakointia mutta ymmärrän sitä jossain määrin.
"En tiedä pitäisikö sinulle ojentaa netiketti, banaani vai köysi." - Tix
Avatar
Vadim
Kitisijä
Viestit: 3469
Liittynyt: 23.08.2005 12:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Vappuriehunta Makasiineilla

Viesti Kirjoittaja Vadim »

JoeB kirjoitti: Suoralla toiminnalla on yksi huomattavan suuri ongelma, milla ihmeella sen harrastajat tietavat kuinka suuri osa kansaa heilla oikeasti on takana ellivat pida jonkinnakoista aanestysta valtakunnanlaajuisesti? Ei riita etta 1000 tai 10000 kaveria on samaa mielta samalla alueella kun maassa on kuitenkin paalle 5M asukasta.
Riittää, jos elämänasenne on narsistisesti häiriintynyt. Kyllähän sen, mitä minä ajattelen asioista, on oltava merkittävää.

Ehkä demokratian ja rauhantilan suurin ongelma tosiaan on pitkästyminen.
Avatar
Vadim
Kitisijä
Viestit: 3469
Liittynyt: 23.08.2005 12:00
Paikkakunta: Helsinki

Re: Vappuriehunta Makasiineilla

Viesti Kirjoittaja Vadim »

killkill kirjoitti: Todellinen valta on jo kauan ollut jossain ihan muualla kuin eduskunnassa.
Jaa siis missä?
Avatar
par-sky
Kitisijä
Viestit: 2445
Liittynyt: 14.09.2005 17:11
Paikkakunta: Hämpton

Re: Vappuriehunta Makasiineilla

Viesti Kirjoittaja par-sky »

jaah. jotenkin musta on ihan turhaa lässytystä siitä, että "emmä mitään tehny, se oli toi tossa vieressä"
jos sun vieressä raiskataan naista, niin mitä sä teet? vetoat vaan siihen, että emmä mitään tehny :evil:
Me transmitte sursum, Caledoni!
elco

Re: Vappuriehunta Makasiineilla

Viesti Kirjoittaja elco »

Vadim kirjoitti: Jaa siis missä?
SAK:ssa? Tällä oligarkiaklubillahan on sätkynukkensa mm. maan presidenttinä ja valtiovarainministerinä.

Mielestäni edustuksellisen demokratian soimaaminen on häkellyttävän lyhytnäköistä, sillä kansallahan on juuri sellainen edustajisto, kuin se ansaitseekin. Demokratiahan siis nimenomaan toimii. Mitä minä en ymmärrä on se, että miksi vasemmisto toisaalla mellakoi kun se toisaalla istuu tukevasti vallankahvassa kiinni? Toivottavasti seuraava lama alkaa mahdollisimman pian niin nähdään, miten hyvin vasemmistoeliitti luovii valtiolaivaa vähän karikkoisemmilla vesillä. Puoli miljoonaa työtöntä kiittää - ja äänestää uudelleen seuraavissa vaaleissa vasemmistoa.

"Joku muu rikkoi ikkunan, joku muu maksaa viulut, joku muu kasvattakoon lapseni, joku muu tehköön työt. Kuolema porvareille, elämä on helvetin epäoikeudenmukaista, olen turhautunutta massaa, on paha olo (mikä ei tietenkään johdu siitä, että päivät pitkät käytän päihteitä himassa), poliisi provosoi minut heittämään palomiestä kivellä." On se tosiaan ehkä helpompaa olla vain tälläinen suhteellisesti Aatos Erkkoa enemmän veroja maksava (Erkko tienasi 44 miljoonaa v. 2004) tylsä taviskeskiluokkainen toimihenkilö, joka tietenkin leimataan tälläisten kansalaisoikeusedelläkävijäin faniklubin toimesta äärikonservatiiviseksi riistoporvariksi. Itseasiassa kaikista hauskin on se "menestyjä".
Elukka

Re: Vappuriehunta Makasiineilla

Viesti Kirjoittaja Elukka »

Homeboy65 kirjoitti:Kitinän uuskonservatiivit, yhteiskunnan ehdoilla toimivat menestyjät ja heidän mielipiteensä ovat mitä ovat. Ei voi mitään... :roll:
Ai, se etten millään osaa nähdä tuhopolttoja yhteiskunnallisena vaikuttamisena tekee minusta[1] "yhteiskunnan ehdoilla toimivan menestyjän" ja "uuskonservatiivin"?
Ooooookei. Kuva

[1]Vailla ammatillista koulutusta oleva pätkätyöläinen, joka juuri päätyi uudestaan tuntipalkalle periaatteella "Katotaan nyt miten rahaa riittää...". Varsinainen menestyjä, joo. Pappa betalar... NOT!

Se mitä olen tässä koettanut tolkuttaa on se, ettei ikkunoiden rikkominen, rakennusten polttaminen ja poliisin kivittäminen ainakaan paranna kenenkään asemaa. Olen noista mellakoitsijoista tasan samaa mieltä kuin kettutytöistäkin: Tuollaiset kusipäiset vandaalit vain antavat kaikesta kansalaisaktiivisuudesta huonon kuvan. Mahtaako noilla edes olla touhujensa motiivina muuta "aatetta" kuin että paikkojen pistäminen paskaksi on kivaa? Epäilen vahvasti. :roll:

P.S. Olisit nyt edes uskaltautunut vastaamaan suoraan minun viestiini sen sijaan että pyörittelet silmiäsi "uuskonservatiiveille yhteiskunnan ehdoilla menestyjille". Vai eikö riitä kantti?
Herra Manala

Re: Vappuriehunta Makasiineilla

Viesti Kirjoittaja Herra Manala »

nyps kirjoitti:Poliisia ei kannata lyödä. Miehiähän on kahdenlaisia, niitä jotka tekevät ruumiita ja niitä jotka pesevät ruumiita. Poliisit kuuluvat ensimmäiseen.
Onkos arvon Poliisi tehnyt paljonkin näitä ruumiita? Vai onkohan sen asian tyylikkyys ja helppous ainoastaan teoriapohjalla?
Pehmovanukas

Re: Vappuriehunta Makasiineilla

Viesti Kirjoittaja Pehmovanukas »

elco kirjoitti:
Vadim kirjoitti: Jaa siis missä?
SAK:ssa? Tällä oligarkiaklubillahan on sätkynukkensa mm. maan presidenttinä ja valtiovarainministerinä.
Tätä on snadisti pakko kompata. Lainsäädäntötyötä sivusta seuranneena pakko sanoa että työväenliikkeen edustusjärjestö on vallanpitäjä hävyttömän monessa asiassa - mm. sellaisissa pienissä ja merkityksettömissä kuin sosiaaliturva, verotus ja työlainsäädäntö, jotka eivät kosketa kenenkään elämää.
killkill

Re: Vappuriehunta Makasiineilla

Viesti Kirjoittaja killkill »

Vadim kirjoitti:Jaa siis missä?
Missäköhän? Olisiko aluksi vaikkapa markkinavoimien/pörssiyhtiöiden johtohenkilöiden /osakkeiden suuromistajien näpeissä?

Mietitäänpä ihan pieni hetki vaikka case Fortumia. Sähkön ja energian hinta koskettaa jokaista. Valtio-omisteisen energiantuottajayhtiön aikaan hinnoittelu oli suhteellisen maltillista. Yksityistämisprosessin jälkeen sähkön hinta nousee milloin minkäkin tekosyyn varjolla - samanaikaisesti johtoportaan terävin kärki kotiuttaa valtavia voittoja, jotka maksaa viime kädessä - kuluttaja. Kärjistetysti: koko kuvio noudattaa samaa kaavaa, kuin Venäjällä läpikäyty "yksityistäminen", joka antoi muutamalle oligarkille mahdollisuuden rosvota koko maa kutakuinkin tyhjäksi.

Vaalikarjaa eli äänestäjiä tarvitaan vain neljän vuoden välein painamaan jaa-nappia. Vaalien välillä karjan ääntelyllä ei ole mitään väliä, koska äänestäjiähän ei uudelleenvalinnan jälkeen tarvita - työpaikka etuisuuksineen on taas turvattu.

Ns. kansa saa kyllä syyttää itseäänkin. Passiivisuus, laiskuus ja mukavuudenhalu varmistavat sen, että edustajamme saavat tehdä käytännöllisesti katsoen mitä lystäävät. Katselkaapa lehtiä: lähestyvien vaalien alla väläytellään mm. dieselveron poistoa. Tankillinen naftaa vetoa, että tämäkin on autuaasti unohdettu seuraavien vaalien jälkeen - ja tuolla toimenpiteellä olisi ihan OIKEITA ympäristövaikutuksia verrattuna vitun naurettavaan "kahvikupillinen brasilialaista etanolia barrelissa pelastaa maailman" -pelleilyyn.
Avatar
Gattaca
Kitisijä
Viestit: 4424
Liittynyt: 16.08.2005 16:12

Re: Vappuriehunta Makasiineilla

Viesti Kirjoittaja Gattaca »

elco kirjoitti: Toinen homma mikä uutisoinnissa minua erityisesti hymyilytti oli se, miten tavattomasti juuri kyseinen kommari-Tapsa ja sitten joku anarkonaikkonen-mielenosoitusjärjestäjä saivat ilma-aikaa iltalehdissä. Kumpikin ehti kuin ihmeen kaupalla lähteä kotiin juuri kokon sytyttämisen jälkeen, mutta ennen rähinöinnin alkua. Täydellinen ajoitus! Ja ikkunoiden rikkominen, kaasupullojen räjäyttämisyritykset ja palomiesten kimppuun käynti oli kevyttä lieveilmiötä ja muuten kaikki sujui Väkivallattomien Kunnon Mielenosoittajien(tm) toimesta oikein lainkuuliaisesti.
Elcon pläjäykset on aina riemastuttavaa tahatonta huumoria. Voi voi, kuinka sinun täytyykään kärsiä maailman pahuudesta! Sinulla taitaa olla pahoja psyykkisiä ongelmia, elämä yhtä helvettiä.

Nyt vasta olen ymmärtänyt, että Kitinäläisten enemmistö elää ihan huuhaa-rinnakkaistodellisuudessa. Jopa tulotasostaan riippumatta. Minäkin olen monesti laittanut asenteita ja perusteluja, jotka eivät suinkaan ole omaa keksintöäni vaan viisaammiltani. Artikkeleista, TV- ja radiokeskusteluista, puheista, tutkimuksista, kolumneista. Professoreilta, tutkijoilta, filosofeilta. Ja joka helvetin kerta kun niitä samoja asioita omissa jutuissani laitan, aina Kityläisille nauru maittaa. Tulee ihan skitsofrenia, onko se Kityläisten "viisaiden" maailma se tosimaailma ja tuo muu harhaa? Taitaa olla toisinpäin, ja Kitypellet voi ignoorata. Tänne on jopa Citystä kertynyt se pinnallisin paska.

Tänään aamu-teeveessä jopa tyhmistä tyhmin konservatiivikana, Ritva Santavuori sanoi, että tyhmää että kaikki vaan hokee miten paha juttu se mellakointi oli, nyt pitäisi katsoa mistä se liikehdintä johtuu, mitä vääriä ratkaisuja päättäjät ovat tehneet. Ja puhui yhteiskunnallisesta eriarvoistumisesta ja kahtiajakautumisesta. Konservatiivilehmä!

Mutta Kityläisethän ovat viisaudessaan omaa "luokkaansa". Tietävät mm. että pätkätöiden yleistyminen on uusi hieno "mahdollisuus" ihmisille. Vaikka uusi tutkimus sanoo, että työn ja palkan määrä niillä aloilla on kokonaisuudesssaan PIENENTYNYT, ihmisten epävarmuus lisääntynyt ja kaikki palvelee vain yritysten omistajien etuja. Tai Kityläiset tietävät, että köyhyys ei ole Suomessa lisääntynyt. Äsken Claes Anderson sanoi tutkineensa, että absoluuttisesti köyhiä oli 15 vuotta sitten 3%, nyt 10%. Tai kityläiset väittävät, ettei hyvinvointiyhteiskuntaa ole purettu. Äsken radiossa professorismies luetteli kaikki ne alat, joita 90-luvulla leikattiin ja joihin ei takaisin ole noustu. Ja miten siitä seuraa köyhyyden periytyminen ja luokkajako. Kaikki ovat nyt kuulleet vanhustenhuollon taantumisesta.. vai onko Kityläiset? Tiesittekö edes, että eläkeläisten ostovoima vain laskee? Lopulta tietysti Homeboy möläyttää "viisautensa" että ei saa valittaa, kun neekerit tulevat toimeen kymmenellä eurolla aurinkomaassa, ja luulee että yhteiskunnan huono suunta on sillä kuitattu. Tai sitten käännetään tämäkin MINUN henkilööni.

Olisi kiva nähdä Kityn "älyeliitti" keskustelemassa noiden laajemman julkisuuden tutkijoiden ja älykköjen kanssa. Tulisiko uusi alkuräjähdys, kun FAKTATKIN ovat erilaisia kuin jossain kvanttifysiikan paradokseissa? :D

Kitinäläisten enemmistössä on ylimielisiä kovia juppeja että systeemin aivopesemiä nöyriä köyhiä. Lyhyesti: paskasakkia.

Äskeinen mellakka?
No tuotahan se ON, kun luokkajaon alistamat nousevat kapinaan. On aina ollut. Ei koskaan mitään kaunista katseltavaa. Paljon rajumpaakin on ollut Suomessa suurlakkojen aikaan, paljon rajumpaa on sivistysmaissa, jossa tuollainen mielenilmaisu katsotaan asiaankuuluvaksi ja terveen yhteiskunnan merkiksi.

SUOMESSA toki tuollaiset helpommin päätyvät kaaokseen, koska mukana on suomalaisen juomakulttuurin idioottimaisia känni-örveltäjiä. Tapahtumat tosin siellä varsin epäselviä. Jospas palokuntaa häiritsevät eivät vaan halunneet notskiaan sammutettavan, tietämättä mitään kaasusäiliöstä saati polttopulloista?

Suomalaisen vasemmiston rasite on myös vanha kytkentä neuvosto-kommunismiin, mutta se johtuu maantieteestä, mille ei mitään voi. Eikä voi mitään historiallekaan. Mutta se, että joku vasemmistoliitto tavallaan polveutuu kommunisteista tai joku aktivisti on kommunistin poika, ei muuta tämän nykymaailman reaaliongelmia miksikään tai mitätöi tarvetta muuttaa asioita.

Ja sitten tavisten aivokuollutta mussutusta, että mellakointi vain huonontaa itse asian perillemenoa. Paskat, nythän itse asiasta vasta aletaan PUHUA! Minäkään en ollut mistään "prekariaateista" kuullutkaan, nyt saavat paljon julkisuutta asialleen ja jopa ymmärrystä joiltain toimittajilta.

Tietysti suurinta ääntä pitää keltainen lehdistö. Sitten suomalainen auktoriteettiuskoinen kuohilaskansa moralisoi mukana mitä lehdistä lukee. Ja poliisien asenteet on vieläkin mitä on. Nuo psykologista ja taktista ymmärrystä vailla olevat uhoilijat, jotka kuitenkin ovat niin pelkuteita että työturvallisuutensa takia teloittavat ihmisiä panssariauton suojista, lähettävät poliisikoiria varmaan kuolemaan kun eivät itse uskalla mennä, kusevat kollektiivisesti housuunsa kun joku pyssynsäkin unohtava amatööri-Kristensen kerrankin kaksi poliisia ampuu, ja taktisina "pikkumokina" vallallaan tärkeillessään Mikkelissä ajavat kidnappaajaan satimeen ja ryhtyvät ampumaan dynamiittilastissa olevaa kaappaajaa.

Jo yksin lehdistön asenne ja kansan syvien rivien idiotia osoittaa, että vastaavaa kansalaisaktiivisuutta tarvitaan tässä maassa LISÄÄ eikä vähemmän. Sivistetään ja totutetaan ja herätellään juntteja tässä ummehtuneessa maassa. Mitä enemmän vastaavaa, sitä paremmin siihen totutaan, hyväksytään mielenilmaisutavaksi ja muukin kansa alkaa uskaltaa tuoda asioitaan julki ohi puoluepolitiikan ja byrokratian. Mutta mieluummin ilman känniörvellystä, tietysti.
elco kirjoitti: Mutta ei paniikkia. Itsestään vastuuta ottamaan kykenemätöntä köyhälistöpaskasakkia on aina ollut ja tulee aina olemaan. Näiden halpojen provokaatioiden edessä ei vain pidä tehdä sitä virhettä, että annetaisiin niille enemmän mitään. Paitsi tietty pamppua.
REPSKOPS :D
Minä en laske, että SINÄ otat vastuuta elämästäsi, kun ei noin tyhmällä miehellä ole elämää mistä vastuuta ottaa. Ehkä duunaat hyperlaskukoneena sovelluksia johonkin merkityksettömään ja sitten sua viedään kuin sielutonta sahajauhosäkkiä ympäri maailmaa, josta et rassu mitään ymmärrä. Ei siitä voi olla edes kade, surettaa vaan kerosiinin haaskaus.

Jospa koettaisit saada virttyneisiin hevosenaivoihisi tämän:
Yhteiskunta on MUUTTUNUT tai sitä on muutettu. Tämä on ihan eri Suomi kuin 15-20 vuotta sitten. Eriarvostunut, kovempi, epävarmempi, hyväksikäyttävämpi.
Globalisaation ehtoihin alistunut kulttuuri ja yltiökapitalismi TARVITSEE irtisanomisia, töiden teettämistä pätkätöinä, heikompien etujen karsimista ja voiton repimistä vähäosasia kyykyttämällä. Poliittinen koneistokin on menettämässä valtansa ja halunsa pysäyttää sitä "kehitystä". Joten VASTUUSSA on talouselämä ja huono politiikka, eivät nämä vähäosaiset ja systeemin alistamat protestoijat. Vai sinustako maailma menee niin, että ei saa vastustaa olojen kiristymistä, pitää "ottaa vastuu elämästään" eli ilomielin hyväksyä systeemi ja ITSE kiilata sinne huipulle, yhteiskunnan etenevä pilallemeno ja vielä heikommat unohtaen? Että jos olsi yhteiskunta, jossa bodarit panevat kynäniskoja perseeseen, siitä ei olisi vastuussa yhteiskunta tai persepanijat.. vaan kynäniskan "tulisi ottaa vastuu elämästään", treenata itsekin bodariksi ja ryhtyä panemaan uusia heikompia perseeseen? Siinä sulle yhteiskuntamoraalia, idiootti. Silkkaa pahuutta.
Mylwin kirjoitti: Pelisäännöt täytyy olla selvät.
Sinulle on määräyksiä tottelevana ja antavana kapiukkona varmaan turha selittää: Kaikki eivät ole samassa pelissä eivätkä ole sen pelisi sääntöjä koskaan allekirjoittaneet.
Mylwin kirjoitti: Kuka meistä sitäpaitsi on edes niin viaton ettei olisi ansainnut kevyttä turparallia?
Siispä tuskin kytätkään tai heidän edustamansa järjestys.

JoeB kirjoitti:
killkill kirjoitti:Kun muistetaan, että eduksellinen demokratia ei toimi
Miten voidaan vaittaa etta edustuksellinen demokratia ei toimi? Mikali massoilla (ts enemmistolla) on kerran vahva yhteinen mielipide niin silloinhan edustuksellisen demokratian nimenomaan pitaisi toimia hyvin mikali nama massat vain viitsisivat lahtea sinne aanestamaan ja jos ei aanesta niin sitten on vahan voi voi.
Voi voi.
Voiko joku olla noin naiivi?
Jos minä pääsen äänestämään kerran neljäsä vuodessa ehdokasta, joka minulla säännöllisesti ei edes mene läpi... niin vaikutusvaltani vaalien kautta on melkein olematon. Lisäksi kun äänestetään puoluetta tai ehdokasta jonkun heidän yleisasenteensa tai yhden yksittäistavoitteenkin takia.. ei silloin äänestäjällä ole vaikutusvaltaa suoraan asioihin edes äänensä verran.

Jos minä äänestän ehdokasta, joka vastustaa turkistarhausta.. mutta jolla ei ole kantaa tai on vastakkainen kanta vaillapa natoon, työllisyysratkaisuihin, ydinvoimaan, susien suojeluun, maahanmuuttajiin, maataloustukeen, ym ym. ...

Käytännössä minä tai kuka vaan joutuu valitsemaan yhden tai parin vaalimainoksessa ilmoitetun kannan perustalla ketä äänestää.. ja sitten kaikki muut äänestäjän poliittiset tavoitteet jäävät rekisteröimättä.

Saadaanhan sitten jonkinlainen puoluejakautuma kyllä. Mutta varsinainen poliittinen vaikuttaminen yksityiskohdissa tapahtuu äänestysmekanismin ulkopuolella. Lehdistö, kansalaisjärjestöt, vaikka nämä nettipalstat. Yksi kirjoitus jopa Kitinäänkin merkkaa enemmän kuin vaaliuurnalla käynti.

No, se on edustuksellisen demokratian yleisongelma. Ei olisi hyvä sekään, jos kaikesta olisi kansanäänestys. Mutta idioottimaista luulla, että kansalaisvaikuttamista vaikka sitten mellakoinnit mukaanlukien EI TARVITA, koska saamme ÄÄNESTÄÄ, hahhah!

Sitten on ongelma itse poliittisen koneiston SISÄLLÄ.
Kun on enemmistöhallitus niinkuin nyt, niin eihän sen tarvitse mitään muuttaa tai ottaa todellista vastuuta. Vanhasen hallitus vain selittelee mitä on tehnyt ja mitä komieoita on tulossa. Itse ongelmiin ei todella tartuta. selitellään, puolustellaan ja varmistellaan asemia vain.

Kolmanneksi..
Globalisaatio ja uusliberalismi saa aikaan sen, että valta ei todellakaan enää ole edes hallituksella tai eduskunnalla, saati kansalla. Valta on suuryrityksillä, kansainvälisillä sellaisilla. Ja niihin ei mikään demokratia ulotu. Lainsäädäntä on "välttämättömyydestä" muuttunut niin, että yritysten siirtymistä ulkomaille ei voi estää, tyovoimaa suojaavia lakeja ei voi säätää, verotusta ei saa nostaa, Suomen talouden pikkukriisit monesti ratkaissutta devalvaatiota ei saa tehdä.

JoeB kirjoitti: Suoralla toiminnalla on yksi huomattavan suuri ongelma, milla ihmeella sen harrastajat tietavat kuinka suuri osa kansaa heilla oikeasti on takana ellivat pida jonkinnakoista aanestysta valtakunnanlaajuisesti? Ei riita etta 1000 tai 10000 kaveria on samaa mielta samalla alueella kun maassa on kuitenkin paalle 5M asukasta. Oletetaan etta suurmielenosoitus aiheuttaa sen etta muutetaan lakia heidan haluamaansa suuntaan jonka jalkeen huomataan etta 80% kansasta itseasiassa vastustaa tuota muutosta. Eiko muutos silloin ollut vaarin?
Idioottimaista taas.
Miksi ihmeessä enemmistön tahto olisi absoluuttisesti oikein ja vähemmistön tahto absoluuttisesti väärin? Tai päinvastoin? Minusta esimerkiksi turkistarhaus on väärin ja haluan että se lopetetaan, täysin piittaamatta onko enemmistö samaa mieltä vai ei. Miksi piittaisin, asiassa joka minun näkökulmastani on selvästi väärin? Tai jos elät kommuunissa, jonka demokraattisiin pelisääntöihin kuuluu sinun panemisesi perseeseen, oletko "väärässä" kun vastustat sitä ja enemmistö "oikeassa"?

Aatteellisilla liikkeillä on TAVOITTEITA, joiden he haluavat toteutuvan. Koska ne ovat heistä oikeita tavoitteita heidän symppaamiensa asioiden kannnalta. Diktaattoreiksi heillä ei ole mahdollisuutta eikä varmaan haluakaan ryhtyä. Mutta totta kai he ajavat äänekkäästi asiaansa, vaikka vähemmistönä. Muuttaakseen asioita ja myös saadakseen laajemmatkin ryhmät omalle kannalleen.. tai edes HUOMAAMAAN ne asiat.
----

TÄMÄ kirjoitus vei ihan liikaa aikaa kireästä aikataulusta. Hukun töihin, pimeisiin sellaisiin. Se ei ole minun valintani, en mahda mitään. Olen vielä pätkätyöläis-prekariaattejakin huonommassa asemassa.
Hyvästi Kitinä.
Yli nelikybänen landeäijä mutaisissa saappaissa ja flanellipaidassa kuolaa ja tumputtaa teinitytöille salaa mustassa jeepissään.
-Quarter
Vastaa Viestiin