Katsoin leffan

Leffat, musiikki, taide, kirjallisuus ja sensellaiset
Hebuli

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Hebuli »

Feiz kirjoitti:Kohta pääsen katsomaan NIIIIIN huippuleffan ettei toista 8)
TOsin huomiseen pitää varmaan venailla, mutta voin vain lämpimästi suositella.

http://www.imdb.com/title/tt0089461/


"Sho'nuff!! Sho'nuff!!!"
Viimeinen Lohikäärme on ihan top leffa. 8) Olen nähnyt sen varmaan about tsiljoona kertaa (suurin osa teini-ikäisenä). Se tuli ikuisuuksia sitten myös telkkarista, mutta tosi pahasti leikattuna. Kokonaisia kohtauksia oli poistettu, esim. tappelu teatterissa elokuvan alussa.

"See? Now, it is mumbo-jumbo like that, and skinny little lizards like you thinking they are the last dragon, that gives kung fu a bad name!".


Viimeisin näkemäni leffa: katsoin nauhoitetun "The Wicker Man". Kyllä se oli edelleen yhtä hyvä ja outo hyvä leffa kuin joskus aiemmin lapsena nähtyäni. Ensi vuonna pitäisi tulla uusittu Hollywood-versio, huhheijaa. IMDB:ssä Wicker Man fanit ovat jo teilanneet uuden version pyhäinhäväistyksenä.
Viimeksi muokannut Hebuli, 13.09.2005 15:04. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
RolloTomasi

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja RolloTomasi »

Aito_Johanna kirjoitti:Katsoin Hitchcockin Minä tunnustan. Rollo, jos sulla ei ole tuon näkemisestä kauhean pitkää aikaa ja muistat leffasta jotain, niin gurutapa ja kerro, mikä pointti polkupyörämotiivilla on (se poliisimies, jonka rikkinäiseen polkupyörään, joka ei sitten olekaan rikki, palataan jatkuvasti ilman näkyvää syytä). Se jäi vähän hämäämään.
AJ, kiitos luottamuksesta, mutta tuohon kysymykseen en oikein osaa vastata. Leffan nakemisesta on jo vierahtanyt sen verran aikaa etten kaikkea siita muista, ja tuota polkupyoraa en muista ollenkaan. Voin kylla yrittaa ehtia katsoa leffan tassa lahiaikoina ja palata aiheeseen. (Muistan vain paatarinan ja -teeman, Montgomery Cliftin, upean kuvauksen ja Dies Iraen.)

Arvaukseni kuitenkin on se, etta tuo polkupyoramotiivi (vai onko se sivujuoni?) toimisi huumorina jannityksen lomassa ilman sen suurempaa merkitysta. Toisaalta se voisi kertoa, etta poliisimies on neurootikko. (Ja ehka kyseenalaistaa hanen ammattitaitonsa?) Mita sina ajattelet asiasta?

:on:

The Naked Spur (en ollut nahnyt pitkaan aikaan enka koskaan ennen teatterissa)
Winchester '73 (en ollut ennen nahnyt)

Anthony Mann ohjasi joukon persoonallisia westerneita 50-luvulla. Naista ensimmainen, Winchester '73, oli viela joiltain osin melko tavanomainen, mutta jo The Naked Spurissa muutamaa vuotta myohemmin hanen nakemyksensa paasi taysiin oikeuksiinsa. Ehdotonta suosikkia Mannin leffoista on vaikea valita, mutta tama olisi ihan hyva ehdokas.
Keikaus
Kitisijä
Viestit: 4772
Liittynyt: 15.08.2005 13:18
Paikkakunta: Helsinki

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Keikaus »

Menkää nyt ihmeessä katsomaan aivan kipeä tragikomedia Four Shades of Brown (Fyra nyanser av brunt) R&A:ssa.
Kikkelis kokkelis.
ManZel

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja ManZel »

Suvinen kirjoitti:
Tuohon leffaan huumori ei mitä todennäköisimmin olisi sopinutkaan. Mielestäni elokuvan tulee olla jollain muotoa viihdyttävä tai antaa katsojalleen ’väristyksiä’. Tämä pläjäys ei antanut kumpaakaan, ainoastaan huonon olon. Jos Pahassa Maassa olisi ollut jotain uutta, jota en olisi ennen tiennytt, olisi sen voinut katsoa kasvattavassa mielessä, mutta ei.

Katsoin pari vuotta sitten Red Crossin opetusvideon, jossa kenttäoloissa amputoitiin jalkaväkimiinaan kävelleen afgaanin jalka. Tuli vain mieleen, etten tätäkään (1,5 tuntia kestänyttä videota) olisi viihteen vuoksi, popcornit poskessa mennyt katsomaan. Siitä kuitenkin oppi jotain uutta, se antoi ajattelemisen aihetta, toisin kuin paha maa.

Muuten, se hotelliepisodi oli ehkä vastenmielisin koskaan näkemäni kohtaus.
RolloTomasi

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja RolloTomasi »

Kwai-joen silta

On se kylla hieno leffa, mutta ei kuitenkaan Arabian Lawrence.
Feiz

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Feiz »

Ai satanas. SHO'NUFF! rokkas taas ihan kympillä. Kylmät väreet heti alkuteksteistä alkaen. Tosin myönnän, että oli pakko kelaa niitten kasari musakohtausten yli.
"WHOOOO IS THE ONE AND ONLY MASTER?!?!?!?"
"I am!"

Noh tänään jatkuu uber mahtava leffa kavalkadi elokuvalla
No Retreat No surrender joka suomessa tunnetaan nimellä Haastaja.
Kyseessä siis se leffa missä Damme on paha ryssä ja joku nobody jannu saa kung fu opetusta joltain bruce lee tyyliseltä haamulta ja lopussa pieksee Dammen.

Nähnyt tuonkin joskus 15 vuotta sitten viimeksi.Can't wait!
Avatar
Lolita
Kitisijä
Viestit: 8600
Liittynyt: 14.08.2005 18:46
Paikkakunta: Vantaa

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Lolita »

Lihan värinä
Tää oli hyvä, tosin lopussa hieman ote löystyi ja loppuratkaisu oli taas aikaslailla almodovarilainen kaikkine kuolemineen. Ruth Rendell paistoi läpi juonessa.
Viimeksi muokannut Lolita, 14.09.2005 21:52. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
“Outside of a dog a book is a man’s best friend, inside of a dog it’s too dark to read” - Groucho Marx
ManZel

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja ManZel »

ManZel kirjoitti:
Offi topiikki:

Minusta on todella surullista, että ihmiset huomaavat yhteiskunnan varjopuolet tai maailmalla tapahtuneet vääryydet vasta niistä tehtyjen elokuvien jälkeen. Tarvitaanko silmien aukaisuun todellakin aina joku suurella rahalla tehty elokuva? kyllä, näin näyttää monessa tapauksessa homma toimivan. Juttelin parin tutun kanssa Ruandan sisällissodasta ennen kuin 'Hotelli Ruanda' tuli teattereihin. Heitä ei näyttänyt koko juttu sen enempää kiinnostavan (ei kyllä kiinnostanut niitäkään ihmisiä, joilla olisi ollut mahdollisuus tehdä jotain asian estämiseksi). Heti leffan nähtyään, ääni muuttui kellossa ja hyssyttely alkoi. On se ihme että asia herättää tuntemuksia vasta sitten kun se tuodaan näyteltynä silmien eteen. Yleensä näillä tyypeillä vouhotus unohtuu parissa päivässä ja sitten on aika taas sulkea uudestaan silmät kaikelle.

Sitten jos joku 'sortuu' arvostelemaan elokuvaa, pidetään häntä kylmänä, "Miten voit sanoa tuolla tavalla kun aihe on näin vakava". Siis näin, vaikka kritiikki ei koskisi millään muotoa itse käsiteltävää vakavaa ongelmaa/vääryyttä, vaan esimerkiksi elokuvan tönkköyttä. Tätä jälkijeesustelua on havaittavissa varsinkin elokuvan myötä todellisuuteen heränneillä, kuten tässä tapauksessa serkullani.

Mm. näistä ei saa sanoa negatiivisia kommentteja: Hotelli Ruanda, Schindlerin Lista, Paha Maa. (kaksi ensimmäistä kyllä on mielestäni ihan hyviä)

Tämä avautuminen ei todellakaan ollut suunnattu kenellekkään, oli vain pakko purkautua. :)
Avatar
Ann
Kitisijä
Viestit: 3969
Liittynyt: 16.08.2005 15:32
Paikkakunta: The Dark Realm of The Outworld

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Ann »

Suvinen kirjoitti:Kävin teatterissa katsomassa tämän. Muistan sen hotelliepisodin ja yleisön reaktion: Sieltä täältä kuului hörähtelyä, jopa naurunpuuskahduksia, kun kaksi ukkoa koetti ympäripäissään vongata vanhaa luuskaa. Kunnes imuri alkoi laulaa ja veri lentää. Loppuivat naurut kuin seinään. Ikinä ei niin hiljaista ollut teatterissa.
Näin ensi-illassa med Aku&co ja uudestaan videolta jokin aikaa sitten. Hotelliepisodi nauratti alusta loppuun, jopa se imurointi. Kun menee yli niin sitten menee. Riutumaräytymä suomalainen kurimus naurattaa aina, tahatonta komiikkaa nääs.

Paska äänitys taas kerran. En katso enää yhtään suomalaista elokuvaa, kun eivät vain osaa.
Rotan aivot valtasivat pääni.
RolloTomasi

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja RolloTomasi »

Kolmannen asteen yhteys

Spielbergin parhaita leffoja.

Nyt toteutui yksi toiveistani: nain valkokankaalla.
Edith

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Edith »

Suosittelen Paradise Now-filmiä. Osittain humoristinenkin (ihan vähän vain) kuvaus palestiinalaisista itsemurhapommittajista. Ei osoittele mihinkään suuntaan.
Nowaysis

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Nowaysis »

Sideways.

Kaksi keski-ikäistä jenkkimiestä kiertelee avoautolla Kalifornian viinitiloja, toinen on menossa naimisiin ja toinen haikailee entisen vaimonsa perään. Tuntuu jakavan ihmisten mielipiteet rajusti kahtia, itse pidin kovasti.
Tsaari

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Tsaari »

Katsoinpa männä viikonloppuna ensimmäisen kerran Kloonien hyökkäyksen ihan selvin päin. Olisi pitänyt jättää väliin, se oli paljon huonompi kuin muistinkaan. Juoni oli melkoisen ohut, dialogit puisevia suorastaan hirveitä ja Anakinin näyttelijä (mikäsenniminytolikaan) ilmeikäs kuin heinäseiväs. Toivottavasti Hatullinen Sithiä on edes hieman parempi. Voisin melkein sanoa, että sen katsominen oli ajanhukkaa, mutta kun poikani piti siitä niin saakoon välttävän arvosanan.
RolloTomasi

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja RolloTomasi »

aimohaiku kirjoitti: Viimeinen ristiretki
(Indiana Jones and the Last Crusade)

Mielestäni paras Indy-trilogian elokuvista. Hyvänä kakkosena Kadonneen aarteen metsästäjät, hännänhuippuna Tuomion Temppeli.
Kun olen itsekin katsonut muutaman Spielbergin leffan lahiaikoina, niin olisi kiinnostavaa lukea, miksi Viimeinen ristiretki on sinusta paras Indy. (On se minustakin, mutta haluaisin kuulla sinun ajatuksesi.)
Avatar
Ann
Kitisijä
Viestit: 3969
Liittynyt: 16.08.2005 15:32
Paikkakunta: The Dark Realm of The Outworld

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Ann »

Saw. Kamalaa huttua. Juonessa päänkokoisia reikiä. Alkoi lupaavasti, sortuili, kaatuili ja lopulta lässähti. Katso ekat puoli tuntia ja kelaa loppuratkaisuun.
Rotan aivot valtasivat pääni.
Avatar
Ann
Kitisijä
Viestit: 3969
Liittynyt: 16.08.2005 15:32
Paikkakunta: The Dark Realm of The Outworld

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Ann »

RolloTomasi kirjoitti: Nyt toteutui yksi toiveistani: nain valkokankaalla.
Muahahaha..

Joo, sori.
Rotan aivot valtasivat pääni.
ninnithequeen

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja ninnithequeen »

Ravenous.

Tuli eilen Kolmoselta ja jösses, että olikin hyvä. Paras elokuva mitä olen nähnyt vuosiin. Kerrankin Iltiksen arvostelu meni ihan nappiin:
Tapahtumat sijoittuvat 1800-luvun puoliväliin. Armeijan kapteeni John Boyd (Guy Pearce) palkitaan urheudestaan, joka on kuitenkin sen verran kyseenalaista lajia, että hänet lähetetään saman tien eristäytyneeseen varuskuntaan Kaliforniaan. Pian pieneen yhteisöön saapuu toinenkin vieras, skottimies (Rober Carlyle), jolla on karmea tarina kerrottavanaan.
Elokuva risteyttää Roger Cormania, Kärpästen Herraa ja intiaanimyyttejä kuvatessaan pienen varuskunnan kauhun hetkiä. Musta huumori läpäisee mainiota käsikirjoitusta, joka on Ted Griffinin ensimmäinen. Eikä hupia puutu Damon Albarnin ja Michael Nymanin luomasta musiikistakaan.
Lisää tällaista! Tahtoo tahtoo. Loppuratkaisulta odotin ehkä hiukan enemmän.
Harmittaa vaan, ettei oma ukko ko. elokuvaa nähnyt, kun tuijotti toisesta televisiosta ykkösen nyyhkydraamaa... :doh:
1108

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja 1108 »

Neitopeikon käskystä: Jenna Jameson - Baby Doll.

Aika mukavaa mättöä, ei toiminut särkyyn. Nyt panettaa ja särkee....
Keikaus
Kitisijä
Viestit: 4772
Liittynyt: 15.08.2005 13:18
Paikkakunta: Helsinki

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Keikaus »

Näin eilen Broken Flowersin. Ei pöllömpi.
Kikkelis kokkelis.
Avatar
Lucrenti
Kitisijä
Viestit: 18
Liittynyt: 14.08.2005 21:16

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Lucrenti »

MADAGASCAR
Aivan ihana...
Halusin kengurun kun näin Pienen Suklaapuodin, nyt voisin ottaa oman lemurin.. tai pingviinin.
Mahtava elokuva. Hyvä ainakin väliaikaisena kaverinkorvikkeena
Love is the shortest form of suicide
Nowaysis

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Nowaysis »

Dodgeball.

Kohellusta tyyliin Ben Stiller. Iso kuntosali aikoo syödä pienen kuntosalin velkojen takia ja ainoa pelastus tuntuu olevan perustaa dodgeball-tiimi ja osallistua turnaukseen jossa pääpalkintona juuri se tarvittavat 50000 taalaa.

Vince Vaughnia on aina kiva katsella, lukuisia julkkiksia cameo-rooleissa, mm. Lance Amstrong ja iki-ihana Hasselhoffin David.

Napoleon Dynamite

Tämä pitää kaikkien "geekien" nähdä, kunnon nörttileffa jonka tanssikohtaus ei voi olla muuta kuin tulevaisuuden klassikko. Veikkaanpa että ko. heebon eli Napoleonin pukeutuminen ennakoi myös tulevan talven kenkämuotia.
RolloTomasi

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja RolloTomasi »

1941

Aliarvostettu Spielbergin ensimmainen komedia, joka karsii oikeastaan vain ohjaajan tuntemattomuudesta lajityypille. Myohemmin han oppi tamankin genren, kuten Kadonneen aateen metsastajat ja Viimeinen ristiretki nayttivat.

Hook

Aikoinaan minusta tama ei ollut yhta hyva leffa kuin Tappajahai (sama juttu Jurassic Parkin kanssa) ja nyt olen sita mielta, ettei tama todellakaan ole yhta leffa kuin Tappajahai. Tai edes Indiana Jones ja Tuomion temppeli. Lavasteet kylla ovat hienot, mukana ovat jalleen epaonnistuneet vanhemmat, aikuiset lapset ja satu, mutta ontuen tai rautalangasti eika toimintaseikkailukaan oikein paase vauhtiin. Kaikista pahinta on kuitenkin se, ettei Spielberg ymmarra, mita eroa on neljalla palalla Fazerin sinista ja kokonaisella levylla.

Amistad

Hyva muttei hanen parhaitaan.
Avatar
nexie
Kitisijä
Viestit: 1398
Liittynyt: 14.08.2005 19:24
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja nexie »

Viikonlopun aikana kollattu Charlie and the Chocolate Factory (Roald Dahlin kirjaan perustuva, Tim Burtonin ohjaama ja Johnny Deppin tähdittämä melko hilpeä lastenelokuva) ja R & A -otoksena ihQ ranskalainen Pingviinien matka.

Suositellaan pimenevän syksyn viihdykkeiksi.
Don't Panic!
Feiz

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Feiz »

Manchurian Candidate - Yllättävän hyvä salaliittoleffa vaikka en niin kauheasti pidäkkään Denzel Washingtonista.

Hostage - Bruce Willisin raina. Kauheeta paskaa. MIKSI niin monissa leffoissa pitää aina olla se näppärä pentu. Vituttaa tommoset räkänokat leffoissa. "Moi mä oon 5v ja hoidan homman kotiin vasurilla" Hohhoijaa.
Avatar
Clay
Kitisijä
Viestit: 2582
Liittynyt: 14.08.2005 23:46

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Clay »

Mr. and Mrs. Smith

Aivotonta toimintaa. Eli hyvää. Varmaan miljoona kertaa kolutut vitsit, kliseet ja kohtaukset.. ei haittaa. Loppukohtaus supermarketissa olisi voinut olla parempi.

Kaksi nyppylää.

Seuraavaksi Conan the barbarian.
Nyt penikseni on fantastinen!
Vastaa Viestiin