Nörteistä saa parhaat miehet

Ihmissuhdeasiat ja lemmekkäät jutut
Geetzu

Re: Nörteistä saa parhaat miehet

Viesti Kirjoittaja Geetzu »

Aito_Johanna kirjoitti:Off-topic-gallup kity-tytöille: toivotteko, että miehenne tulee kanssanne kauppoihin mukaan? Viikonlopun ruokaostoksille ja uutta kodinkonetta ostamaan ehkä, mutta siis shoppailushoppailemaan?
Se on parhautta. Ainakin näin kun pari kertaa vuodessa tapahtuu...
AarneAnkka

Re: Nörteistä saa parhaat miehet

Viesti Kirjoittaja AarneAnkka »

Aito_Johanna kirjoitti:Itse et ymmärrä lukemaasi. Minä en ole puolustanut. Ei näköjään mennyt perille.
Lässynlää. Etkö voi vieläkään myöntää että olit käsittänyt tuon "epätoivoisen puolustuspuheen" taustan ja tarkoitusperän väärin?
Miksi nörtit haluavat aina lokeroida kaikki ei-nörtit miehet epäluotettaviksi hakkaajiksi ja epäluotettavat hakkaajat taas ei-epäluotettavat ei-hakkaajat tylsiksi nörteiksi?
Eivät he niin toisilleen tee, vaan naiset jotka valitsevat miehiä siitä jäljelläolevasta joukosta (kun kaikki perushyvät miehet ja naiset ovat jo yhtyneet). Jäljellä on vain alfa-hakkaajia ja nörttejä. Ilmeisesti. Tietenkin kvanttimekaniikan lakien mukaan vapaita mies-naispareja syntyy satunnaisesti siellä täällä, mutta ne yleensä annihiloituvat (=pariutuvat) lähes välittömästi kaltaistensa kanssa. Hirtehishuumoria.
hieman epäsuorasti ilmaistua itsekehua
Kannustusta? Positiivista ajattelua?
Mutta mutta, jos se tuttavasi on tyytyväinen, niin hyvä hänelle ja miehelleen, sittenhän kaikki on hyvin ja ei muutaku onnea vaan.
Kyllä se sitä talutushihnassa pitää, ei pelkoa. Suhteessa oli vain tällainen jännite joka piti mainita esimerkkinä, seurauksena tästä asetelmasta (joka siis oli "kaiken kokenut nainen kohtaa mitään kokemattoman miehen"). Käytin liian voimakkaita adjektiiveja ("kärsii hirvittävästä menetyksen pelosta") vaikka totuus on enemmänkin "vähän huolissaan että poju karkailee".
mutta toisaalta kyllä minusta tuntuisi kurjalta ensin kehua ja kannustaa joku itsestään epävarma miehenpuoli tietoiseksi omista vahvuuksistaan ja sitten kuunnella sen marinoita siitä, miten nyt tekee mieli mennä kokeilemaan viehätysvoimaansa muihinkin naisiin kun hänhän onkin näin komea ja mainio tyyppi.
Oletko ajatellut sellaista vahtoehtoa että kannustat miehen tietoiseksi omista vahvuuksistaan, ja sitten elätte onnellisina elämänne loppuun saakka? Vai pelkäätkö että saamasi mies heti karkaa kun tajuaa arvonsa? Miksi hän näin tekisi? Kai sinä nyt sen verran erinomainen hieno upea nainen olet ettei mies halua ketään muuta.

Sitäpaitsi miehen karkailuhalu saattaa osittain johtua siitä, että niin moni nainen on tähän asti antanut hänelle rukkaset siksi ettei hänellä ole ollut aiempia parisuhteita (huolimatta siitä miten parisuhdekykyinen hän oikeasti voi olla). Mies on opetettu luulemaan olevansa käyttökelvoton ellei ole ollut ainakin kolmessa parisuhteessa. Miten saisimme tällaisen miehen uskomaan toisin?
Amorosa

Re: Nörteistä saa parhaat miehet

Viesti Kirjoittaja Amorosa »

Aito_Johanna kirjoitti:
Off-topic-gallup kity-tytöille: toivotteko, että miehenne tulee kanssanne kauppoihin mukaan? Viikonlopun ruokaostoksille ja uutta kodinkonetta ostamaan ehkä, mutta siis shoppailushoppailemaan?

En välttämättä halua, eikä hän kyllä jaksakaan kauaa kauppoja kierrellä. Yleensä pyöritään "omissa kaupoissa" jos satutaan yhdessä esim. jonnekin ostoshelvettiin lähteä.
Edith

Re: Nörteistä saa parhaat miehet

Viesti Kirjoittaja Edith »

Aito_Johanna kirjoitti: Off-topic-gallup kity-tytöille: toivotteko, että miehenne tulee kanssanne kauppoihin mukaan? Viikonlopun ruokaostoksille ja uutta kodinkonetta ostamaan ehkä, mutta siis shoppailushoppailemaan?.
No en halua. Jokin vaateostoksilla ramppaaminen on sen verran rasittavaa, etten halua siihen hommaan mukaan yhtään ketään. Mutta niin, minähän en olekaan "Nainen".
Aito_Johanna

Re: Nörteistä saa parhaat miehet

Viesti Kirjoittaja Aito_Johanna »

AarneAnkka kirjoitti: Lässynlää. Etkö voi vieläkään myöntää että olit käsittänyt tuon "epätoivoisen puolustuspuheen" taustan ja tarkoitusperän väärin?
Hei come on, kyllä minä ymmärrän sen tarkoitusperän. Luin postaustasi ja vastaustasi minun vastauspostaukseeni tahallani kuin piru Raamattua, koska maireat vastaukset maireaan puolustuspuheeseen kaipasivat mielestäni vähän ryytiä joukkoon ja koska olet tämän keskustelun aikana jatkuvasti ollut niin tosissasi ja sellainen huvittaa minua, etkö nyt vieläkään ymmärrä?
Oletko ajatellut sellaista vahtoehtoa että kannustat miehen tietoiseksi omista vahvuuksistaan, ja sitten elätte onnellisina elämänne loppuun saakka?
Joo olen, ja perseelleen meni, mutta se on onneksi jo historiaa ja se siitä. Nykyään olen niin järkevä, että etsin aikuista itsevarmaa miestä, joka tietää mikä on ja mitä tahtoo ja jota voi lähestyä tasa-arvoisena kumppanina eikä minään nörtinkesyttäjänä (ks. eka postaukseni).
Auliisti myönnän, että on silti hyvä, jos maailmassa jotkut naiset ajattelevat toisin.
AarneAnkka

Re: Nörteistä saa parhaat miehet

Viesti Kirjoittaja AarneAnkka »

Aito_Johanna kirjoitti:Hei come on, kyllä minä ymmärrän sen tarkoitusperän.
No sitten. Nyt ollaan ryyditelty toisemme tasoihin. :)
pertzi

Re: Nörteistä saa parhaat miehet

Viesti Kirjoittaja pertzi »

:off:

Termi "nörtti" ei ole neutraali vaan on vastaava kuin "nekru", "jutsku", "amis" ja "eukko". Aika monen mielestä termi on pahasti loukkaava ja lokeroiva.

p.
AarneAnkka

Re: Nörteistä saa parhaat miehet

Viesti Kirjoittaja AarneAnkka »

pertzi kirjoitti:Termi "nörtti" ei ole neutraali vaan on vastaava kuin "nekru", "jutsku", "amis" ja "eukko". Aika monen mielestä termi on pahasti loukkaava ja lokeroiva.
Siksi tarvitsisimmekin suomen kieleen uudissanan joka vastaa englannin geek:iä.

Ehdotuksia?
pertzi

Re: Nörteistä saa parhaat miehet

Viesti Kirjoittaja pertzi »

AarneAnkka kirjoitti:
pertzi kirjoitti:Termi "nörtti" ei ole neutraali vaan on vastaava kuin "nekru", "jutsku", "amis" ja "eukko". Aika monen mielestä termi on pahasti loukkaava ja lokeroiva.
Siksi tarvitsisimmekin suomen kieleen uudissanan joka vastaa englannin geek:iä.

Ehdotuksia?
Ei "geek" ole sen parempi. Se assosioidaan hoikkaan kalkkilaivan kapteeniin, jonka raajat näyttävät tulitikuilta, flanellisen kauluspaidan taskussa on kyniä ja suurimman osan päästä peittävät ikivanhat silmälasit.

p.
AarneAnkka

Re: Nörteistä saa parhaat miehet

Viesti Kirjoittaja AarneAnkka »

pertzi kirjoitti:Ei "geek" ole sen parempi.
Hmm. Jaa. Wikistään vähän: Geek
huima

Re: Nörteistä saa parhaat miehet

Viesti Kirjoittaja huima »

Aito_Johanna kirjoitti:Nörtti-sanaa pitää selitellä siksi, että olen nähnyt sitä käytettävän (jopa esim. Helsingin Sanomissa) ja itsekin käytän neutraalina ja arvovapaana atk-harrastajaa tai -ammattilaista tarkoittavana terminä, ilman, että otetaan mitään kantaa ko. henkilön luonteeseen, ulkonäköön tai elämäntapoihin. Esim. "Mitä se kaverisi Kalle muuten opiskelee?" "Nörttioppia yliopistolla."
Sanaa nörtti ei voi koskaan pitää arvovapaana ja neutraalina, sen verran vahva perinne ja lataus sillä on. Nörtiksi kutsuminen on lähestulkoon aina tavalla tai toisella tarkoitettu halventavaksi, tietoisesti tai ei - kuvastaen siis myös sanojen käyttäjien maailmankuvaa asioita kohtaan.

Älkää siis nimittäkö paikallista atk-tukihenkilöänne tai teitä käytännönasioissa auttavaa henkilöä kotinörtiksi, ellette oikeasti tiedä mitä toinen ihminen siitä ajattelee tai halua laskea omia pisteitänne kyseisten henkilöiden silmissä. Tytöt ovat tässä häilyvä poikkeus, sillä tissit saavat melkein mitä tahansa anteeksi.
Geetzu

Re: Nörteistä saa parhaat miehet

Viesti Kirjoittaja Geetzu »

huima kirjoitti:-- Tytöt ovat tässä häilyvä poikkeus, sillä tissit saavat melkein mitä tahansa anteeksi.
Mä kyllä otin opikseni (pienitissisenä) tuossa taannoin kun AA heitti ilkeästi takaisin...
(AA, muistan sen hyvin, vaikka sanoin unohtavani! Prkl nörtit... xD)
nypari

Re: Nörteistä saa parhaat miehet

Viesti Kirjoittaja nypari »

Mielestäni nörtti on onnistunut sanana - kuvaava ja paikkansa kielenkäytössä vakiinnuttanut. Sanan käyttö on jo toinen asia, mutta siis itse sanassa ei ole mitään vikaa.
Hebuli

Re: Nörteistä saa parhaat miehet

Viesti Kirjoittaja Hebuli »

Edith kirjoitti:No en halua. Jokin vaateostoksilla ramppaaminen on sen verran rasittavaa, etten halua siihen hommaan mukaan yhtään ketään.
Minustakin vaateostoksilla käyminen on tosi rasittavaa, ja juuri sen takia haluan sinne toisen henkilön avustamaan. Hän saa kärrätä niitä eri vaatekappaleita sovituskoppiin, jotta en joudu itse aina välillä pukemaan kun valitut vaatekappaleet olivat sittenkin väärää kokoa (vaikka ottikin niitä pari kappaletta). Pääsee paljon nopeammin pois ostoshelvetistä.
Avatar
Haemaeraemies
Kitisijä
Viestit: 3886
Liittynyt: 14.08.2005 18:34

Re: Nörteistä saa parhaat miehet

Viesti Kirjoittaja Haemaeraemies »

Jokainen voi nyt etsiä oman arvonsa geek-hierarkiassa.


Kuva
Good human, but sometimes if needed, a bad citizen.
Avatar
Mylwin
Kitisijä
Viestit: 4593
Liittynyt: 16.08.2005 15:25
Paikkakunta: Kouvostoliitto

Re: Nörteistä saa parhaat miehet

Viesti Kirjoittaja Mylwin »

Aito_Johanna ja muut kirjoitti: Off-topic-gallup kity-tytöille: toivotteko, että miehenne tulee kanssanne kauppoihin mukaan? Viikonlopun ruokaostoksille ja uutta kodinkonetta ostamaan ehkä, mutta siis shoppailushoppailemaan? Ei tää ainakaan.
Äyh, mikä teitä vaivaa?
Onneksi en joudu seurustelemaan kenenkään teidän kanssa, mie nimittäin pidän ikkunashoppailusta ja muusta kaupoissa pörräämisestä.
Yhtä hölmöltä kuulostaa kuin se, että "en ikänä menis autokauppaan akan kanssa, ei se niistä mitään tajua."
Mie otan kantaa vaatteiden funktionaalisuuteen, parempi puolisko voisi ehkä ottaa kantaa sen auton ulkonäköön, väriin tms. Tai toisinpäin. Noin kärjistettynä.
Siinä vaiheessa kun ei ole mitään sanottavaa eikä jaksa kommentoida vaateostoksia niin voi käydä vaikka urheiluosastolla tai tuuppimassa näsäviisaita kymmenvuotiaita plekkarin ääreltä helvettiin ja viettää muutama laatuminuutti konsolipelin äärellä.
Tyypillistä ala-asteelta kotoisin olevaa tytöttykkääpunaisestajapojatsinisestä-ajattelua.
Tasa-arvoa, vittu.

(tietysti, jos mies sattuu olemaan joku vikisevä tuhkamuna, joka ei kestä muutamaa hetkeä vaatehyllyjen välissä niin sitten ymmärrän, jos ei huvita sitä mukana raahata)
Kävin katsomassa Mylwinin kuvaa, ja näyttää kyllä just siltä ettei sillä ole yhtään ystävää.
- Ann 2005
Hebuli

Re: Nörteistä saa parhaat miehet

Viesti Kirjoittaja Hebuli »

Geetzu kirjoitti:Mä kyllä otin opikseni (pienitissisenä) tuossa taannoin kun AA heitti ilkeästi takaisin...
(AA, muistan sen hyvin, vaikka sanoin unohtavani! Prkl nörtit... xD)
AA=kuppikoko? Puhutko tisseillesi?

Jos nörteillä on vaikeaa niin entäs sitten bodareilla, joita kaikki naiset myös sanovat inhoavansa? Nörttibodari on todellakin aivan jotain muuta. Näppäimistö ja hiirikin menevät särki eli rikki parin viikon välein kun painelee nappuloita liian voimallisesti.
EveryWoman
Kitisijä
Viestit: 5729
Liittynyt: 15.08.2005 21:45

Re: Nörteistä saa parhaat miehet

Viesti Kirjoittaja EveryWoman »

Aito_Johanna kirjoitti:
EveryWoman kirjoitti:
Aito-Johanna: Käsittääkseni alkuperäisen tekstin idea oli juuri se, että geek ei ole sama kuin nörtti. Tunnuit niputtavan nämä pohdinnassasi samaan kastiin, aivan kuten ne arvostelemasi lokeroijatkin tekevät.
En. Alkuperäisessä viestissä geekkiyteenkin liitetään esim. huono itsetunto.
Ok. Alkuperäinen teksti ei ehkä erottele näitä kahta kyllin selvästi toisistaan. Minulle tekstistä tuli välittömästi mieleen muutama tuntemani mieshenkilö - mutta kaikilla heillä on kyllä itsetunto kunnossa. Toisaalta tekstissäkään ei väitetty ettei geekillä voisi olla hyväkin itsetunto.

Sitten tuohon kannustuskysymykseen. Näen parisuhdehommelit niin, että jos olisi olemassa ihminen, joka ei voisi kehittyä parempaan suuntaan yhtään missään asiassa, seurustelu hänen kanssaan olisi tylsempää ja ikään kuin platonisempaa verrattuna aiemmissa kehitysvaiheissa oleviin yksilöihin (enkä edes usko olevan olemassa ihmistä, jolla ei olisi yhtäkään elämänaluetta kehitettävänään). Nimittäin kehittyminen toisen kannustuksen siivittämänä on ilman muuta yksi parhaista jutuista mitä parisuhteesta voi saada. Hankalaksi kuvio käy vasta silloin, jos osapuolet ovat aivan selvästi eri kehitysvaiheissa, koska tällöin kannustamis- ja toisaalta kehittymispaineet ovat liian epätasaväkisesti jakautuneet.

Huono itsetunto nyt kuitenkin on hyvin suhteellinen käsite. Jos minulta kysytään, 99 prosentilla kaikista koskaan tapaamistani ihmisistä on jollakin tavalla huono itsetunto, mutta ei tämä estä heitä seurustelemasta onnellisesti keskenään ja parantamasta itsetuntoaan toisen tuella.

..Öö ja pointtini oli? Että käsittääkseni on olemassa kasoittain geekeiksi luettavia miehiä, joilla on kuitenkin keskimääräistä parempi itsetunto (vaikka siinä parantamisen varaa oliskin). Ja että jos haluaa partnerin, joka on ihmisenä itselle täydellinen juuri sillä hetkellä kun hänet tapaa - sen sijaan että katsoisi sekä itseään että partneriaan jatkuvasti kehittyvinä ja muuttuvina olentoina ja käyttäytyisi sen mukaan - voi muutaman vuoden päästä löytää itsensä toteamasta: Me vain kasvettiin erillemme. Hassua - alussa hän oli niin täydellinen.
EveryWoman
Kitisijä
Viestit: 5729
Liittynyt: 15.08.2005 21:45

Re: Nörteistä saa parhaat miehet

Viesti Kirjoittaja EveryWoman »

Seuraa :off: -postaus.
Aito_Johanna kirjoitti:...olet tämän keskustelun aikana jatkuvasti ollut niin tosissasi ja sellainen huvittaa minua...
Huvittaako tosissaan oleminen sinua yleisesti ottaen vai ainoastaan tässä tapauksessa? Et tunnu olevan ainoa täällä kirjoitteleva, joka huvittuu siitä kun joku on tosissaan ja joka korostaa itse pitävänsä koko touhua hölynpölynä ja turhuutena.

Minulle ei ole vielä valjennut millä logiikalla tuo homma toimii. Ei minua ainakaan kiinnosta tehdä elämässäni mitään sellaista, mitä itse pitäisin turhana hölynpölynä. Myönnän mielelläni olevani täällä täysin oma itseni ja täysin tosissani, ja myös arvostan muita niin tekeviä. Olisi mukava kuulla mikä siinä on niin huvittavaa (vai onko huvittuminen pelkkä defensiivinen tapa saada työnnetyksi asia mielestään?).

Ai niin, ja samaan off-topic -pläjäykseen voin vastata myös gallupiin: totta kai tykkään käydä poikaystäväni kanssa vaateostoksilla (tai tehdä ihan mitä tahansa muuta). Tyttöystävieni kanssa taas en lähtisi rättikauppaan vaikka siitä maksettaisiin minulle.
mölli
Kitinän uhri
Viestit: 663
Liittynyt: 04.09.2005 4:09

Re: Nörteistä saa parhaat miehet

Viesti Kirjoittaja mölli »

pertzi kirjoitti::off:

Termi "nörtti" ei ole neutraali vaan on vastaava kuin "nekru", "jutsku", "amis" ja "eukko". Aika monen mielestä termi on pahasti loukkaava ja lokeroiva.

p.
No mitä pahaa noissa on? :o
PerttiMakimaa

Re: Nörteistä saa parhaat miehet

Viesti Kirjoittaja PerttiMakimaa »

Mylwin kirjoitti: Äyh, mikä teitä vaivaa?
Onneksi en joudu seurustelemaan kenenkään teidän kanssa, mie nimittäin pidän ikkunashoppailusta ja muusta kaupoissa pörräämisestä.
Yhtä hölmöltä kuulostaa kuin se, että "en ikänä menis autokauppaan akan kanssa, ei se niistä mitään tajua."
Mie otan kantaa vaatteiden funktionaalisuuteen, parempi puolisko voisi ehkä ottaa kantaa sen auton ulkonäköön, väriin tms. Tai toisinpäin. Noin kärjistettynä.
Siinä vaiheessa kun ei ole mitään sanottavaa eikä jaksa kommentoida vaateostoksia niin voi käydä vaikka urheiluosastolla tai tuuppimassa näsäviisaita kymmenvuotiaita plekkarin ääreltä helvettiin ja viettää muutama laatuminuutti konsolipelin äärellä.
Tyypillistä ala-asteelta kotoisin olevaa tytöttykkääpunaisestajapojatsinisestä-ajattelua.
Tasa-arvoa, vittu.

(tietysti, jos mies sattuu olemaan joku vikisevä tuhkamuna, joka ei kestä muutamaa hetkeä vaatehyllyjen välissä niin sitten ymmärrän, jos ei huvita sitä mukana raahata)
:komp:

Elämänkumppanini tuntee jo tapani - onneksi.
PerttiMakimaa

Re: Nörteistä saa parhaat miehet

Viesti Kirjoittaja PerttiMakimaa »

Ai juu,

Nörtti on tosiaan lienee yhtä arvolataukseton termi kuin elämätön_kansankynttilä.

Muistaakseni yhdessä toisessa ketjussa Te rakkaat naiset keksitte, että se termi mikä jostakin tuntuu epämiellyttävältä on ivaamista. Eläkää kuten opetatte.
Aito_Johanna

Re: Nörteistä saa parhaat miehet

Viesti Kirjoittaja Aito_Johanna »

pertzi kirjoitti::off:

Termi "nörtti" ei ole neutraali vaan on vastaava kuin "nekru", "jutsku", "amis" ja "eukko". Aika monen mielestä termi on pahasti loukkaava ja lokeroiva.

p.
Noista esimerkeistä "amiksen" en tiennyt olevan jotain halventavaa ennen kuin kirjasit sen tuohon listaan (toki tiedän, että jotkut väheksyvät ammattikoululaisia, mutta silti), "eukkoa" kai käytetään joissain parisuhteissa jopa hellittelynimenä (?) ja "neekerissä", joskaan ei niinkään "nekrussa", opin vasta ehkä teini-iässä olevan negatiivista arvolatausta - kun olin lapsi, meillä kotona käytettiin sitä sanaa merkityksessä "tummaihoinen" ilman rasistista sivumerkitystä.

Olet varmaankin oikeassa siinä, että jotain ainakin tiedostamattomia arvolatauksia noihin kuitenkin aina liittyy, mutta toisaalta: kieli muuttuu koko ajan, ja merkitys riippuu aika paljon siitä, kuka sen sanoo ja millä sävyllä ja missä tarkoituksessa.
Aito_Johanna

Re: Nörteistä saa parhaat miehet

Viesti Kirjoittaja Aito_Johanna »

EveryWoman kirjoitti:Seuraa :off: -postaus.

Huvittaako tosissaan oleminen sinua yleisesti ottaen vai ainoastaan tässä tapauksessa? Et tunnu olevan ainoa täällä kirjoitteleva, joka huvittuu siitä kun joku on tosissaan ja joka korostaa itse pitävänsä koko touhua hölynpölynä ja turhuutena.
Yleisesti ottaen. Tuimassa totisuudessa on jotain tavattoman koomista.
En kylläkään ole korostanut pitäväni koko touhua hölynpölynä ja turhuutena - pois se minusta - mielestäni vain karnevalisointi on mitä mainioin tapa hahmottaa maailmaa.
Aito_Johanna

Re: Nörteistä saa parhaat miehet

Viesti Kirjoittaja Aito_Johanna »

PerttiMakimaa kirjoitti:Ai juu,

Nörtti on tosiaan lienee yhtä arvolataukseton termi kuin elämätön_kansankynttilä.

Muistaakseni yhdessä toisessa ketjussa Te rakkaat naiset keksitte, että se termi mikä jostakin tuntuu epämiellyttävältä on ivaamista. Eläkää kuten opetatte.
Jos alat vakituisesti käyttää termiä elämätön_kansankynttilä neutraalissa merkityksessä (mikä on epätodennäköistä; ymmärrät varmaan itsekin esimerkkien yhteismitattomuuden), siitä tulee sinun sanomanasi arvolataukseton.
Toki kommunikaatiota helpottaa, jos puhuja puhuu kieltä, jota kuulija ymmärtää, ja toisen tunteet on aina kohteliasta ottaa huomioon. Siksi kierrän "nörtin" seurassa, jossa tiedän "nörttiin" herkkänahkaisesti suhtauduttavan. Esim. siskoni kanssa silti puhun "nörteistä", kun puhumme atk-osaajista, eikä se, ihan totta, ole ivaa.
Vastaa Viestiin