Kasvisruokaa
-
- Elämätön Kitisijä
- Viestit: 368
- Liittynyt: 17.12.2005 16:47
- Paikkakunta: Manala
Kasvisruokaa
Koska mä aina tampiona tarjoan kotiani ja ruokaa kaikille niin olen nyt taasen problemoksen edessä.
Maanantaina pitäisi tarjota päräyttävä valikoima kasvisruokia, onnistuneita sellaisia jotka eivät sisällä lihaa, kalaa, munia, maitoa eikä juustoa.
Plus et toinen heistä on italian ruokakulttuurimaasta..
HJÄLP
bm
Maanantaina pitäisi tarjota päräyttävä valikoima kasvisruokia, onnistuneita sellaisia jotka eivät sisällä lihaa, kalaa, munia, maitoa eikä juustoa.
Plus et toinen heistä on italian ruokakulttuurimaasta..
HJÄLP
bm
Truth fears no trial
-
- Kitisijä
- Viestit: 21437
- Liittynyt: 15.08.2005 0:29
Re: Kasvisruokaa
Menu 1
Alkuruoka: hernekeittoa ilman lihaa
Pääruoka: paistettuja sieniä ja kasviksia + laukkaleipä krutonkeja ruisleivästä
Jälkiruoka: kotimaisia marjoja
Menu 2
Paista itsellesi kunnon pihvi ja keitä nirsoille perunoita.
Alkuruoka: hernekeittoa ilman lihaa
Pääruoka: paistettuja sieniä ja kasviksia + laukkaleipä krutonkeja ruisleivästä
Jälkiruoka: kotimaisia marjoja
Menu 2
Paista itsellesi kunnon pihvi ja keitä nirsoille perunoita.
-
- Kitisijä
- Viestit: 4213
- Liittynyt: 19.08.2005 14:09
Re: Kasvisruokaa
Valkosipulikeitto
3 kokonaista valkosipulia
1 keltasipuli
2rkl öljyä
8dl kasvislientä (kuutiosta)
0,5dl vehnäjauhoja
2dl ruokakermaa (esim kasvisrasvavalmistetta, ei ole maitoista)
mustapippuria
(persiljaa)
Hajota valkosipulit ja kuori kynnet, jätä kynnet kokonaisiksi. Silppua sipuli. Kuullota kaikki sipulit kevyesti öljyssä. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää kasvisliemi ja pippuri. Anna hautua miedolla lämmöllä 30-4 min kunnes valkosipulinkynnet ovat hajonneet tai ainakin TOSI pehmeitä. Soseuta keitto. Lisää ruokakerma (ja hienonnettu persilja). Lämmitä höyryäväksi.
Tosi hyvää tuoreen leivän kanssa. Tästä satsista riitti 4:lle alkukeitoksi.
3 kokonaista valkosipulia
1 keltasipuli
2rkl öljyä
8dl kasvislientä (kuutiosta)
0,5dl vehnäjauhoja
2dl ruokakermaa (esim kasvisrasvavalmistetta, ei ole maitoista)
mustapippuria
(persiljaa)
Hajota valkosipulit ja kuori kynnet, jätä kynnet kokonaisiksi. Silppua sipuli. Kuullota kaikki sipulit kevyesti öljyssä. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää kasvisliemi ja pippuri. Anna hautua miedolla lämmöllä 30-4 min kunnes valkosipulinkynnet ovat hajonneet tai ainakin TOSI pehmeitä. Soseuta keitto. Lisää ruokakerma (ja hienonnettu persilja). Lämmitä höyryäväksi.
Tosi hyvää tuoreen leivän kanssa. Tästä satsista riitti 4:lle alkukeitoksi.
Viimeksi muokannut annepa, 01.06.2006 22:09. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Hyvä viinihumala kirkastaa ihmeellisesti raskaimmatkin rötökset, joten minulla ei liene muuta neuvoa kuin pysytellä päissäni kuin käki elämäni loppuun asti.
-
- Kitisijä
- Viestit: 4213
- Liittynyt: 19.08.2005 14:09
Re: Kasvisruokaa
Rehumakarooni (3ann)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
1-2 kesäkurpitsaa
1 rs kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa
1/2 tl suolaa
mustapippurirouhetta
(parmesaanijuustoraastetta, jos haluaa, ei ole pakko kun piti olla maidotonta)
5-6 dl makaroonia (penne, farfalle, simpukka...)
Keitä makarooni pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi. Halkaise ja viipaloi kesäkurpitsa. Halkaise kirsikkatomaatit. Silppua basilikan lehdet. Kuullotta sipulit öljyssä paistokasarissa. Lisää kesäkurpitsaviipaleet. Sekoittele n.5 minuuttia. Lisää basilika ja kirsikkatomaatit. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna. Sekoita kastike pastan joukkoon. Kuumenna. (Ripottele pinnalle parmesaanijuustoa.)
Tähänhän voi käyttää muutakin rehua kuin kurpitsaa ja tomaatteja.
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
1-2 kesäkurpitsaa
1 rs kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa
1/2 tl suolaa
mustapippurirouhetta
(parmesaanijuustoraastetta, jos haluaa, ei ole pakko kun piti olla maidotonta)
5-6 dl makaroonia (penne, farfalle, simpukka...)
Keitä makarooni pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi. Halkaise ja viipaloi kesäkurpitsa. Halkaise kirsikkatomaatit. Silppua basilikan lehdet. Kuullotta sipulit öljyssä paistokasarissa. Lisää kesäkurpitsaviipaleet. Sekoittele n.5 minuuttia. Lisää basilika ja kirsikkatomaatit. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna. Sekoita kastike pastan joukkoon. Kuumenna. (Ripottele pinnalle parmesaanijuustoa.)
Tähänhän voi käyttää muutakin rehua kuin kurpitsaa ja tomaatteja.
Hyvä viinihumala kirkastaa ihmeellisesti raskaimmatkin rötökset, joten minulla ei liene muuta neuvoa kuin pysytellä päissäni kuin käki elämäni loppuun asti.
-
- Kitisijä
- Viestit: 4213
- Liittynyt: 19.08.2005 14:09
Re: Kasvisruokaa
Mangosorpee
300g sokeria
3 dl vettä
purkki säilykemangoa
Survo mangot esim sauvasekoittimella. Sekoita sokeri ja vesi kattilassa ja anna kiehahtaa. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita mangomössö sokeriliemeen. Laita jäädytysastiaan ja pakastimeen, sekoita muutaman kerran pakastuksen aikana jotta sorpeesta ei tule liian.. kivistä.
Tähänkö lurauttaa päälle esim Mango Cruzania niin avot. Vei kielen mennessään.
300g sokeria
3 dl vettä
purkki säilykemangoa
Survo mangot esim sauvasekoittimella. Sekoita sokeri ja vesi kattilassa ja anna kiehahtaa. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita mangomössö sokeriliemeen. Laita jäädytysastiaan ja pakastimeen, sekoita muutaman kerran pakastuksen aikana jotta sorpeesta ei tule liian.. kivistä.
Tähänkö lurauttaa päälle esim Mango Cruzania niin avot. Vei kielen mennessään.
Hyvä viinihumala kirkastaa ihmeellisesti raskaimmatkin rötökset, joten minulla ei liene muuta neuvoa kuin pysytellä päissäni kuin käki elämäni loppuun asti.
Re: Kasvisruokaa
Minkä tahansa kasviskeiton saa herkulliseksi oikeilla mausteilla.
-
- Kitisijä
- Viestit: 5048
- Liittynyt: 09.05.2006 8:45
- Paikkakunta: Brexitland
Re: Kasvisruokaa
Tai ilman mausteita. Mie en käytä mausteita, vaan haluan maistaa ruuat mahdollisimman puhtaina.ninnithequeen kirjoitti:Minkä tahansa kasviskeiton saa herkulliseksi oikeilla mausteilla.
Re: Kasvisruokaa
Ei näin äkkiseltään tule mieleen kyllä yhtään ruokaa, joka maistuisi hyvälle ilman mitään maustetta.Kreitsu kirjoitti:Tai ilman mausteita. Mie en käytä mausteita, vaan haluan maistaa ruuat mahdollisimman puhtaina.ninnithequeen kirjoitti:Minkä tahansa kasviskeiton saa herkulliseksi oikeilla mausteilla.
-
- Kitisijä
- Viestit: 5048
- Liittynyt: 09.05.2006 8:45
- Paikkakunta: Brexitland
Re: Kasvisruokaa
Makuaisti tottuu vähempään suolaan (ja mausteisiin: mausteethan hyvin pitkälti koostuvat suolasta - ainakin kaupasta ostettavat). En lisää mausteita enkä suolaa ollenkaan ruokiin ja sen takia esim. valmisruokaa (kasviskiusaus tmv.) syödessä maistuu lähinnä vain suola eikä ne rehut. Onneksi kultapupunen tykkää ruuanlaitosta, niin saa safkaa au naturel. Mulle on ihan sama, mitä muut syö kunhan mun ei tarvii.bedlam kirjoitti:Ei näin äkkiseltään tule mieleen kyllä yhtään ruokaa, joka maistuisi hyvälle ilman mitään maustetta.Kreitsu kirjoitti:Tai ilman mausteita. Mie en käytä mausteita, vaan haluan maistaa ruuat mahdollisimman puhtaina.ninnithequeen kirjoitti:Minkä tahansa kasviskeiton saa herkulliseksi oikeilla mausteilla.
Re: Kasvisruokaa
No siis pelkästään hyvähän se on jos maistuu! En itse vain osaa kuvitellakaan moista. Aina nyt vähintään suolaa ja pippuria pitää kaikkeen vähän heittää.Kreitsu kirjoitti:Makuaisti tottuu vähempään suolaan (ja mausteisiin: mausteethan hyvin pitkälti koostuvat suolasta - ainakin kaupasta ostettavat). En lisää mausteita enkä suolaa ollenkaan ruokiin ja sen takia esim. valmisruokaa (kasviskiusaus tmv.) syödessä maistuu lähinnä vain suola eikä ne rehut. Onneksi kultapupunen tykkää ruuanlaitosta, niin saa safkaa au naturel. Mulle on ihan sama, mitä muut syö kunhan mun ei tarvii.
-
- Kitisijä
- Viestit: 5048
- Liittynyt: 09.05.2006 8:45
- Paikkakunta: Brexitland
Re: Kasvisruokaa
Se on makuasiabedlam kirjoitti: No siis pelkästään hyvähän se on jos maistuu!
Re: Kasvisruokaa
Kyllä ruuan maustaminen on kaiken A ja O. Surkealla tai olemattomalla maustamisella saa hyvätkin raaka-aineet pilattua. Eikä ne mausteet suolaan perustu, ellei sitten ole tutustunut ainoastaan maustesekoituksiin.
Kaikkeen toki tottuu, paitsi jääpuikkoon perseessä. Ei huonoon tottuminen silti tarkoita sitä, että lopputulos olisi millään yleisellä mittarilla hyvä.
Kaikkeen toki tottuu, paitsi jääpuikkoon perseessä. Ei huonoon tottuminen silti tarkoita sitä, että lopputulos olisi millään yleisellä mittarilla hyvä.
Re: Kasvisruokaa
Helvata, kun en nyt löytänyt sitä lehteä, jossa oli aivan ihanan salaatin ohje. No mutta valkoisia papuja, tomaattia, basilikaa ja oreganoa siinä ainakin oli. Uitettuna oliiviöljyssä.
-
- Kitisijä
- Viestit: 21437
- Liittynyt: 15.08.2005 0:29
Re: Kasvisruokaa
:-O Onhan niitä muitakin mausteita kuin Aromisuola? Ylivoimainen enemmistö mausteista ei sisällä suolaa, vaan pelkästään sitä mitä pussissa lukee: mustapippuria, muskottia, jne.Kreitsu kirjoitti: (ja mausteisiin: mausteethan hyvin pitkälti koostuvat suolasta - ainakin kaupasta ostettavat).