Katsoin leffan

Leffat, musiikki, taide, kirjallisuus ja sensellaiset
slam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja slam »

Fc venus - suomalainen huumorileffa

Paras kommenttiraita: "Oppisit sinäkin pelkäämään, jos eläisit naisen kanssa"
Avatar
nowaysis
Kitisijä
Viestit: 6126
Liittynyt: 26.05.2006 10:01
Paikkakunta: Bunnytown
Viesti:

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja nowaysis »

Punch-drunk Love. Kerrassaan ihanan omituinen sekoitus rakkaus- ja sairaustarinaa. Tai no, jos sosiaalinen kummallisuus lasketaan sairaudeksi. Ohjaaja sama kuin Magnolian, en muista nimeä mutta ote oli vahvasti humoristinen ja silti herkkä. Ensimmäinen puolituntinen meni miettiessä että onpas todella outo leffa, mutta loppujen lopuksi jäi hyvä mieli. Ei ahdasmielisille, mutta vahva kyllä outomielisille. Very sympaattinen pieni tarina.

Päätähtösinä Adam Sandler(hänelle epätyypillinen rooli!) ja Emily Watson.

Olen tätä muuten meinannut katsoa kymmeniä kertoja, mutten pitänyt riittävän mielenkiintoisena vaivautuakseni. Olisi kannattanut. Sairaan hauska, kirjaimellisesti.
Prepare for the worstest.
AarneAnkka

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja AarneAnkka »

Anatomie - Anatomia. Vänkä kauhu/jännityselokuva Heidelbergiin anatomiaa opiskelemaan päässeestä neidistä, joka törmää <reverb> hyyyyyytäväään </reverb> salaisuuteen. Mukava keitos huumoria, jännitystä ja kauhua, joka myös onnistuneesti kiertää ne pahimmat kauhuleffakliseet. Toisaalta, koska leffa on saksalainen, siinä on sisäänrakennettuna se tietyntyyppinen kornius jota on kaikissa saksalaisleffoissa (paitsi Das Bootissa ja Der Untergangissa). Silti tykkäsin.

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Avatar
ak
Kitinän uhri
Viestit: 593
Liittynyt: 14.08.2005 21:20

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja ak »

AarneAnkka kirjoitti:
Lilo kirjoitti:Da Vinci koodi. Ei pysty hehkuttamaan
Ainoa syy jonka takia haluan tuon leffan nähdä on Smart car, ja elokuvaan käsikirjoitettu amerikkalaismiehen reaktio siihen.
Mun mielestä ihan ok, keskiverto pätkä. Hanksin reaktio ei kyllä jäänyt mieleen vaikka Smartilla kaahailun kyllä muistan. Juonessa ei tietenkään suurempia yllätyksiä kirjan jälkeen ollut.
RolloTomasi

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja RolloTomasi »

urpiainen kirjoitti: Oletko Rollo nähnyt (tervetuloa muuten takaisin palstalle, kaivattu on)?
(Kiitos, hauskaa kuulla sinustakin.)
Olen, joskus melkein kymmenen vuotta sitten, mutta muistaakseni oli loistava. DVD-hyllyssä odottaa uusintakatselua.
Elppis
Kitisijä
Viestit: 10702
Liittynyt: 15.08.2005 15:07
Paikkakunta: Helsinki

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Elppis »

Birth (draamatrilleri 2004)

Melkoisen hidastempoinen elokuva, mutta mielenkiintoinen aihe. Hiljaa istuttiin ja katsottiin koko elokuva. Loppu oli mitäänsanomaton ja yllättävän vaisu. Nicole Kidman teki taas loistavan roolisuorituksen, tosin lyhythiuksisena en laittaisi ko. nättiä naista elokuvaan enää koskaan. Yhh.

:P :P ½

(Tässä info elokuvasta: Anna suunnittelee avioliittoa kymmenen vuotta puolisonsa Seanin kuoleman jälkeen. Yllättäen hänen elämäänsä ilmestyy kymmenvuotias poika, joka väittää olevansa Sean ja pyytää, ettei Anna avioituisi. Mistä voi olla kyse?)
The great club outshines the individual, always and forever.
AarneAnkka

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja AarneAnkka »

ak kirjoitti:Juonessa ei tietenkään suurempia yllätyksiä kirjan jälkeen ollut.
Kirjahan oli käytännössä, kirjoitustyyliltäänkin kuin leffan käsikirjoitus. Ei se edes tuntunut kirjalta silleen perinteisessä mielessä. Ei mitään kuvauksia kenenkään tunne-elämästä ja ajatuksenkulusta, pelkkää pintaa ja tapahtumia.

Leffan tekeminen kyseisestä kirjasta oli siis silkka itsestäänselvyys.
Feiz

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Feiz »

Suvinen kirjoitti:Narnian tarinat: Velho ja leijona

Lucya näyttelevää Georgie Henleytä on ylistetty.

Ärsyttävä pikkupentu se oli lähinnä.

Itse katsoin eilen joujouräpräpräpäytys 50 centin leffa

Get rich or die trying.

Kyllähän sen katsoi, ihan ok viihdettä. Joku perus 2-3 tähtee riippuen siitä tykkääkö musasta ja gangsta joujouräpräp meiningistä.
mustakikkeli

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja mustakikkeli »

Espoon viimeinen neitsyt

Koskettava draamaelokuva nuoren espoolaisen pissistytön haaveesta päästä neitsyydestään eroon hinnalla millä hyvänsä kesän aikana. Monien kommellusten sekä yllättävien juonenkäänteiden jälkeen hän vihdoinkin saavuttaa unelmansa ja jatkaa elämäänsä tasapainoisena mutta mielenkiintoisena persoonana.
AarneAnkka

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja AarneAnkka »

X-Men 3: The Last Stand. Hyvää äksöniä. Ehkä pikkasen liian ylimelodramatisoitu, mutta eipä tuo kai supersankarileffoissa haittaa. Ei tästä oikeastaan muuta sanottavaa olekaan. Suurin osa ajasta oli jännää, oli vaan pari tylsää hetkeä. Ja äksöniä on paljon. Colossusta olisi ollut kiva nähdä hieman enemmän toiminnassa. Nyt toiminta rajoittui pariin Fastball Specialiin. Ja jostain kumman syystä Nightcrawler oli kadonnut kokonaan. Eikä kukaan edes sanonut hänestä mitään. Kui ny noin?

Mitähän muuten tapahtuu jos Juggernaut (=pysäyttämätön voima) törmää The Blobiin (liikahtamaton superjämähtäjä)? Muuttaako Maapallo kiertosuuntaa?
1108

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja 1108 »

AarneAnkka kirjoitti:Mitähän muuten tapahtuu jos Juggernaut (=pysäyttämätön voima) törmää The Blobiin (liikahtamaton superjämähtäjä)? Muuttaako Maapallo kiertosuuntaa?
Nauratti elokuvassa muuten mahdottomasti sangen arvattava törmäily seinään.

Ja miksi ne eivät lingonneet sitä muksua Jaana Harmaan luokse kun tytsyltä lähti mopo käsistä??? Ois akka saanut elää ja voida pahoin.
En xmeniä sarjiksena aikoinaan kamalasti lukenut (hämäri oli mun juttu) mutta eikö xmenissä ollut tytsy nimeltä "Feenix" ihan hyviksenä? Mites se eroaa leffan Feenixistä? Muistelen että kyseessä on sama hupakko, vai olenko väärässä?

Katsoin myös Da vinci koodin. Ihan jees, onneksi olin lukenut kirjan koska ei ollut tekstejä. On tuo ranska ja latina hivenen ruosteessa... Ihan ranskassa kävin katsomassa kun oli halvat lennot.
Feiz

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Feiz »

Underworld evolution

Kakkaa, paitsi Beckinsale nahka-asussa. Suits you sir, oh.
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 16598
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

Uudelleen parin vuoden tauon jälkeen ruotsalaisen postkolonialistisen elokuvan helmi, eli Faresin perheen Jalla jalla.

Hauska ja mukava: jotain hyvin ruotsalaista on siinä, että vaikeitakin kulttuurillisia ja henkilökohtaisia ongelmia voidaan kuvata samaan aikaan kepeän humoristisesti ja lämpimän ymmärtävästi.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
nowaysis
Kitisijä
Viestit: 6126
Liittynyt: 26.05.2006 10:01
Paikkakunta: Bunnytown
Viesti:

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja nowaysis »

Casanova. Ei mikään erikoinen, basic pukudraama, hauskoja sutjautuksia ja slightly feministinen ote. Kertoo siis Casanovan seikkailuista muistaakseni 1700-luvulla, Venetsiassa.
Leffan paras anti: I can feel the Heath, I can feel the Heath the Heath the Heath.
Prepare for the worstest.
mustakikkeli

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja mustakikkeli »

Good Night, and Good Luck.

Ilmeisesti pitkäveteisyys pitäisi antaa anteeksi koska elokuva kertoo tositapahtumista? Joka tapauksessa, leffana turhan pitkäpiimäinen, hidas, eikä erityisemmin uusia ajatuksia herättävä(*) tai ravisteleva. Odotin ehkä jälleen liikoja kun on niin kehuttu.

En edes ihan ymmärtänyt joidenkin henkilöiden merkitystä elokuvassa. Se tyyppi joka teki "henkilökohtaisen ratkaisun", oliko hänellä muuta virkaa kuin tuoda hiukka halpahintaista draamaa mukaan? Tai miksi kahden CBS-työntekijän parisuhteeseen keskityttiin myös niin paljon? Osoittamaan kuinka kauhiaa on että CBS:llä ei ole joskus katsottu hyvällä työntekijöiden seurustelua keskenään? Mitä nämä kolme henkilöä edes tekivät työkseen CBS:llä, ja mikä erityinen rooli heillä oli elokuvan kuvaamissa tapahtumissa ("taistelu" kommunismifoobista senaattoria vastaan)?

Ei erityisemmin mieleenpainuva elokuva, eikä sisältänyt mitään erityisiä huippuhetkiä. Robert Redfordin tähdittämä Watergate-skandaalileffa (All the President's Men) oli aikoinaan paljon parempi. Tai vaikka sitten "Kiina-ilmiö".

(*)Okei, yksi juttu nousi mieleen elokuvan aikana sivuten elokuvan teemaa, liittyen Kitinä-väittelyyn siitä pitäisikö Ylen toimintaa rahoittaa TV-lupamaksuin vai verovaroin. Jos verovaroin, silloin Ylen toimituksella olisi ehkä suurempi kiusaus tehdä valtaapitäviä tahoja miellyttäviä juttuja, jotta heidän saamaansa rahallista tukea ei kiristettäisi valtion vuotuisissa budjettineuvotteluissa.

Jos taas rahoitus tulee erikseen perittävistä TV-lupamaksuista, niihin istuva hallitus ei pysty kajoamaan yhtä nopeasti ja huomaamatta (esim. perustellen että verovaroja pitää säästää, vaikka perimmäisenä syynä olisi kosto Suomen hallitusta kohtaan osoitetuista kriittisistä kannanotoista). joten Ylen voisi kuvitella säilyttävän suuremman riippumattomuuden vallanpitäjistä. Nicht war?
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

Jurassic Park

Tarkoitus oli vain kännipäissään testata kaiutinsysteemejä tositeossa, mutta tämähän olikin parempi leffa kuin muistelin. Toimi ihan kybällä jonnekin puoleenväliin saakka. Hassua, muistan että elokuvaa teatterissa (v. 1992?) katsoessani Jeff Goldblumin hahmo ärsytti suunnattomasti, nyt taas leffa toimi pitkälti juuri hänen varassaan. Ja kun Goldblum hävisi kuvioista, muuttui elokuva hieman tylsäksi ja tosikkomaiseksi rymistelyksi. Hassua myös se, että Jurassic Parkin erikoistehosteet ovat yhäkin huimasti hienommat kuin monessa nykypäivän suuren budjetin tehostepläjäyksessä.
slam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja slam »

Videossa; "40v ja neitsyt" kerrottiin gattagan tarina hyvinkin realistisesti.

sanoin gattagalle vuonna 04, että kirjota se kirja, mutta ei uskonut... vittu. faker. :lol:
Avatar
ak
Kitinän uhri
Viestit: 593
Liittynyt: 14.08.2005 21:20

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja ak »

bedlam kirjoitti:The Descent ***1/2

Yllättävän hyvä kauhistelu.
Komps tälle.
bedlam kirjoitti:edit: perhana. SPOILER-VAROITUS. Lueskelin tuossa muita arvioita ja törmäsin teoriaan, että Sarah olikin täysin hullu ja tarina oli suureksi osaksi hallusinointia. Ja että ehkäpä hän murhasikin kaikki tyypit. Pilleripurkkia zoomattiin alkupuolella hämmentävän kauan, hän näki jatkuvasti näkyjä ja kuuli lapsen naurua luolastossa. Harmi, ettei tätä vihjailua tajunnut katsoessaan...toisaalta nyt on syy katsoa leffa toiseen kertaan. Juuri mietin, että hyvä pätkä, mutta tuskin tulee toistamiseen katsottua.
Lisää SPOILAUSTA: Omasta mielestä leffassa jätetään sopivan paljon varaa spekuloinnille ja erilaisille teorioille. Alkupuolen viittaukset Junon ja Sarahin miehen väliseen suhteeseen, sekä leffan loppu. Omissa silmissä Sarah alkaa loppupuolella muistuttaa kovin paljon niitä ryömiöitä. Itselle tuli jostain syystä hallusinaatioista kovasti mieleen Unelmien Sielunmessu. Leffasta on muuten kuulemma jenkkiversio, jossa lopusta on pätkäisty uusi herääminen luolasta. Kuulostaa hölmöltä, että väkisin pitää saada ns. onnellinen loppu.
ninnithequeen

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja ninnithequeen »

Bridget Jones

Oli muuten paljon hauskempi kuin muistin. Sai oikein kunnolla käkättää muutamaan otteeseen. Oikein leppoisaa viihdettä, varsinkin kun tuota katsoessani makasin kipeänä petissä. Pitää se kakkososa joskus kattoa kans (eikös ne semmosen tehny?)
killkill

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja killkill »

1108 kirjoitti:eikö xmenissä ollut tytsy nimeltä "Feenix" ihan hyviksenä? Mites se eroaa leffan Feenixistä? Muistelen että kyseessä on sama hupakko, vai olenko väärässä?
Tästä mä tiedän jotain.
Telepaattisia ja telekineettisia voimia omaava Jean Grey liittyi X-miehiin Ihmetyttönä. Jossain välissä X-meni tötöili jollain helvetin avaruussukkulalla, Grey sai runsaan annoksen kosmista säteilyä ja "uudelleensyntyi" Phoenix [Feenix] -hahmossa.

John Byrne- Chris Claremont -parivaljakko käsikirjoitti ja piirsi pitkän ja eeppisen stoorin "Dark Phoenix", joka kuvaa jaanaharmaan muodonmuutosta perhetytöstä koko universumia uhkaavaksi voimaksi. Loppuhuipentumana X-miesten taistelu Linnunradan Kaartia vastaan ja Phoenixin näyttävä kuolema, en enää muista antoiko armoniskun Kyklooppi vai Wolverine.

EDIT: Wikikin tietää
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

Jurassic Park 2

Katsotaan nyt jatko-osatkin sitten samantien, vaikka Cronenberg-putkeni katkesi kyllä pahasti. Tämähän toimi ihan hyvin sinne jonnekin loppumetreille saakka, jolloin tyrannosaurus pläjähti suurkaupungin kaduille mellakoimaan kuin mikäkin godzilla. Silloin päästelin useammankin tuskan parahduksen.

Kolmosta en ole tainnut koskaan nähdäkään, tänään alta pois ja jatkamaan häiriintyneempien elokuvien pariin.
ninnithequeen

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja ninnithequeen »

bedlam kirjoitti:Jurassic Park 2

Katsotaan nyt jatko-osatkin sitten samantien, vaikka Cronenberg-putkeni katkesi kyllä pahasti. Tämähän toimi ihan hyvin sinne jonnekin loppumetreille saakka, jolloin tyrannosaurus pläjähti suurkaupungin kaduille mellakoimaan kuin mikäkin godzilla. Silloin päästelin useammankin tuskan parahduksen.
Tää meillä on videolla. Ihan katottava, jooh....

Tänään tulee sit se ykkönen telkkarista, ja mie otan sen nauhalle (jos videot suostuu toimimaan) koska en tosiaan muista ko. leffasta mitään. Nähnyt sen tasan kerran ja silloinkin leffateatterissa.

Kolmonen on täälläkin näkemättä. Onko ne ees tehny sellasta? *täysin tietämätön*
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

ninnithequeen kirjoitti:Kolmonen on täälläkin näkemättä. Onko ne ees tehny sellasta? *täysin tietämätön*
Sellainen tuli ainakin tuossa dvd-boksissa mukana. Minultakin on kyllä mennyt koko leffa ohi ilmestyessään. Kakkosessa sain sentään jo fiilistä noista takakaiuttimista, olin jo ehtinyt miettiä että täysin tyhjän panttinako nuo tuossa tilaa vievät. Ja naapurit tykkäävät minusta vain yhä enemmän.
Avatar
Ann
Kitisijä
Viestit: 3969
Liittynyt: 16.08.2005 15:32
Paikkakunta: The Dark Realm of The Outworld

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Ann »

Lord of War. Nopeahkon alun jälkeen jäi vähän epäselväksi, miksi Yurista nyt edes tuli niii-iin kova tekijä asemarkkinoilla. Kertojilla oli kova kiire päästä itse asiaan, eli aseiden kauppaamiseen ja pollareiden kyykytykseen, joka kyllä sitten olikin leffan parasta aikaa. Olisin silti kaivannut perusteellisempaa alustusta, tyhmä kun olen.

Loppu oli tyypillinen NOOOOOOOOUUUUUU!!!!-hollywoodalleviivaus, paha saa palkkansa with a twist, joten tähtiä tippui vain kolme.
Rotan aivot valtasivat pääni.
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

Jurassic Park 3

Tää oli jo ihan tajutonta hömppää. Eikä edes Goldblumia mukana! Mutta toki tarjosi hienoimmat otukset ja eniten ryskettä. Ensimmäisen elokuvan tapahtumiin pystyi jotenkin eläytymään, mutta tämän kanssa ei ollut mitään toivoakaan. Kauhea rakkaustarina vielä päälle, voi ei. Hienoista efekteistä ja kauheasta mekkaloinnista kaksi tähteä kuitenkin.
Vastaa Viestiin