Katsoin leffan

Leffat, musiikki, taide, kirjallisuus ja sensellaiset
ninnithequeen

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja ninnithequeen »

bedlam kirjoitti:Jurassic Park 3

Tää oli jo ihan tajutonta hömppää. Eikä edes Goldblumia mukana! Mutta toki tarjosi hienoimmat otukset ja eniten ryskettä. Ensimmäisen elokuvan tapahtumiin pystyi jotenkin eläytymään, mutta tämän kanssa ei ollut mitään toivoakaan. Kauhea rakkaustarina vielä päälle, voi ei. Hienoista efekteistä ja kauheasta mekkaloinnista kaksi tähteä kuitenkin.
Miten mä arvasin, ettei kolmonen voi olla yhtä hyvä kuin ne aikaisemmat... :?

Pakko se on silti jostain lainata ja kattoa.
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

ninnithequeen kirjoitti:Miten mä arvasin, ettei kolmonen voi olla yhtä hyvä kuin ne aikaisemmat... :?
Itse asiassa sitä on kyllä kehuskeltu useammassakin paikassa kakkosta paremmaksi. Minusta tää vaan meni vielä kakkosen lopustakin ohi epäuskottavuudessaan. Ja ennen kaikkea Jeff Goldblumin puuttuminen söi pisteitä rutkasti.
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 16598
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

Katsoin vihdoin Woody Allenin Match Pointin. Ihan hyvä, vaikka ei oikein Alleniksi tunnistakaan. Muistaakseni ainakin Aito_Johanna ja FagHag (missä, missä?) ovat elokuvaa oivasti analysoineet tässä ketjussa, joten sanottakoon vain, että silmää miellytti kaunis Lontoo ja tyylitajua häiritsi amerikkalainen yliampuminen sotkemalla juoneen räväkkä suhde ja jopa murhatapaus. Eurooppalaiseen elokuvaan olisi riittänyt aiheeksi tyylikkäämmin pelkkä luokkakuvaus ja vieraantuneisuuden problematiikka. Kelpo leffa kuitenkin.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

ak kirjoitti:Lisää SPOILAUSTA: Omasta mielestä leffassa jätetään sopivan paljon varaa spekuloinnille ja erilaisille teorioille. Alkupuolen viittaukset Junon ja Sarahin miehen väliseen suhteeseen, sekä leffan loppu. Omissa silmissä Sarah alkaa loppupuolella muistuttaa kovin paljon niitä ryömiöitä. Itselle tuli jostain syystä hallusinaatioista kovasti mieleen Unelmien Sielunmessu. Leffasta on muuten kuulemma jenkkiversio, jossa lopusta on pätkäisty uusi herääminen luolasta. Kuulostaa hölmöltä, että väkisin pitää saada ns. onnellinen loppu.
Itse tykkäsin kovasti juuri tuosta lopusta. Hetken jo ehdin kirota, että taasko tällainen perinteinen happy end, mutta yllätys olikin lopulta melkoinen. Imdb:n ketjuja selaamalla huomasin, että monen mielestä koko elokuva oli pilattu sillä, ettei se loppunut onnellisesti. En voi kuin ihmetellä.
-Superior-
Kitisijä
Viestit: 1234
Liittynyt: 07.04.2006 0:01

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja -Superior- »

...
Viimeksi muokannut -Superior-, 08.12.2006 1:42. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
ak
Kitinän uhri
Viestit: 593
Liittynyt: 14.08.2005 21:20

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja ak »

Blind Horizon

Mieheltä menee muisti ja sitten se alkaa palaamaan pätkittäin. Mitään muuta ei muistu kuin pätkiä pressan salamurhasuunnitelmasta. Lisää vinkkejä alkaa tipahdella jne...

Olipa jännä. Sutta ja sekundaa 1½ tähtösen edestä.
-Superior-
Kitisijä
Viestit: 1234
Liittynyt: 07.04.2006 0:01

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja -Superior- »

...
Viimeksi muokannut -Superior-, 08.12.2006 1:19. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

Star Wars: Episodi 1 & 2

Tavallisestihan hyvä elokuva on hyvä elokuva katsottiinpa se elokuvateatterissa tai mustavalkoisesta matkatöllöstä, mutta Sormusten Herran ohella nämä tekivät kyllä näemmä poikkeuksen.

Alunperin katsoin nämä SW-saagan kaksi uutta osaa pienestä tv:stä ja kummallekin pisteytykseni olisivat olleet yksi, tai korkeintaan ehkä kaksi pojoa viidestä kummallekin. Mutta suurella kuvalla ja kunnon äänillä koin todella suuren yllätyksen ja imauduin mukaan seikkailuun.

Toisaalta mielipiteen muuttumiseen vaikuttaa suuresti myös se, että alunperin ei tiennyt mitä on tulossa ja kai jo valmiiksi odotti pettyvänsä. Nyt ei tarvinnut toivoa, pelätä tai arvuutella, vaan pystyi hyppäämään mukaan ilman ennakko-odotuksia.

Ja tällä kertaa pidin ensimmäisestä osasta oikeastaan huomattavasti enemmän kuin Kloonisodista, vaikka fiilikseni olivat aiemmin täysin päinvastaiset. Kakkososa koetti olla yleisfiilikseltään synkempi, mutta pilasi jatkuvasti tunnelmaa kevennyksillä ja ensimmäisestä trilogiasta kierrätetyillä vitseillä; esim. Jango Fett kolauttaa päänsä aluksensa oveen -> alkuperäisen Tähtien Sodan moka, jossa stormtrooper kolauttaa päänsä oveen. Lucasin selitys: koska stormtrooperit olivat Jangon klooneja, kaikki kolauttelevat silloin tällöin päänsä!

Episodi 1: KuvaKuvaKuva1/2

Episodi 2: KuvaKuvaKuva
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 16598
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

Alan vähitellen hankkiutua fudiksen mömmöm-kisojen tunnelmiin - nyt käymällä Elokuva-arkistossa katsomassa Nick Hornbyn kelpo kirjaan perustuvan leffailun Fever Pitch. Eihän se mikään maailmojamullistava taide-elokuva ole, mutta tarjoaa kivoja kuvia entisistä kotikortteleistani sekä ennen kaikkea vastalauseen sellaiselle asenteelle, jota toveri Vadimkin näytti levittelevän asiakeskusteluissa vihjaillessaan, että alue olisi väärä jalkapallokeskustelulle.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
ak
Kitinän uhri
Viestit: 593
Liittynyt: 14.08.2005 21:20

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja ak »

The patriot
Tämä siis Steven Seagalin leffa eikä Mel Gibsonin saman niminen.

Odotukset eivät olleet korkealla mutta nekin vähät alittui näyttävästi. Onneton juoni, huonosti näytelty ja vasurilla vedetyt toimintaosuudet. Paskaa.
slam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja slam »

Viimeinen samurai was cool... jatkan leffojen katsomista...

eniwei, Hienoja miekkapeliliikkeitä vetelivät..
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

Mirrormask

Dave McKean on minulle visuaalisen taiteen puolella kuten Tool on musiikissa. Olen odottanut tätä miehen ensimmäistä ohjaustyötä varmaan enemmän kuin mitään muuta elokuvaa koskaan ja minua hieman pelotti ottaa leffa katsantoon kuten myös pelotti kuunnella uusin Toolin levykin.

Neil Gaiman/McKean-kombo on varmaan enemmistölle tuttu nimenomaan Sandman-sarjakuvista, joita en valitettavasti ole koskaan lukenut. Mutta McKeanin suunnittelemista kansista kootun taidekirjan omistan kyllä. Ja maailman hienoimpia levynkansiahan mies on ehdottomasti suunnitellut (kotisivut). Ja häpeilemättä olen välillä miehen tyyliä koettanut kopioida omiinkin töihin, siinä onnistumatta.

Ja vitjatti. Tämä OLI oikeasti visuaalisesti komein elokuva, jonka olen KOSKAAN nähnyt. Ja olen nähnyt monta monituista leffaa. En perinteiseen satujuoneen edes oikeastaan kauheasti osannut kiinnittää huomiota, kun melkein jokainen kuva elokuvasta kelpaisi ripustettavaksi seinälle. Olen kaiken lisäksi tuhottoman humalassa ja vaikken pössyttelystä koskaan ole digannut, tämän leffan kohdalla se saattaisi hyvinkin toimia.

Taju lähti.

Visuaalisesta puolesta pelkästään:
KuvaKuvaKuvaKuvaKuva

Tulen katsomaan elokuvan vielä monta monituista kertaa, joten aiheeseen palataan myöhemmin. Ja pääosan esittäjä on tuleva vaimoni. Vähänkö söpö. (elokuvassa esittää teini-ikäistä, mutta näyttää imdb:n mukaan olevan jo 22, gattacamaisilta syytöksiltä vältyttäneen)

Heitetään vielä kuvakaappauksia leffasta, pakko hehkuttaa:
Kuva
Kuva
Kuva
Viimeksi muokannut bedlam, 09.06.2006 23:52. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
mustakikkeli

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja mustakikkeli »

The Gift - Enne

Ärsyttää elokuvat joissa muistaa vasta lähellä loppua että hei mähän olen jo nähnyt tämän keskinkertaisen yliluonnollisen trillerin. Tuntuu että tuhlasi juuri kaksi tuntia elämästään turhaan. No, vapautuipa taas vähän tilaa digiboksilta.

Tai ehkä olin elokuvan mukaisesti vain nähnyt enneunen siitä että katson kyseisen elokuvan, siksi se tuntui niin tutulta? :shock: Tidi-tidi-tidi-tidi (Twilight Zone tunnari)... uuuuuuu...
huima

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja huima »

Veren valtakunta - My kingdom.

Täysin yllärinä käteen osunut gangsteridraama, joka on niin Shakespearea että melkein itkettää. Italialaiset mafiosot ovat lempeitä ja hitaita, Los Angelelilaiset jengi-gangsterit vain kovia, venäläiset armottomia -- mutta brittigangsterit ovat naulan kovia ja armottomia.

Siinä on jotain niin outoa, mutta minua on aina viehättänyt nämä brittiläiset gangsteroinnit. Meininki on niin harmaata ja arkitodellista, että sattuu. Ja kaikessa raakuudessa maistuu elämä, ei tarina.

Rikolliset eivät ole mitään superneroja tai edes välttämättä pahoja ihmisiä. Raha ei tuo tyylitajua tai onnellisuutta - ja loppujen lopuksi kaikki ihmiset ovat samanlaisia säälittäviä otuksia elämän pyörteissä. Maailma ympärillä, valinnat ja erilaiset tilanteet ovat luoneet heistä sen mitä he ovat. Tätä on hyvä käsikirjoittaminen, tätä on loistava näytteleminen.

Mikä siinä on, että brittien pieneltä saarelta tulee niin paljon hyvää draamaa? Kymmenet hyvät tv-sarjat ja elokuvat, jotka jalostavat samaa inhorealistista kuvakieltä ja kerrontaa. Aivan mahtavaa, fucking brilliant!
Avatar
Hallusinaatio
Kitinän uhri
Viestit: 681
Liittynyt: 14.08.2005 18:54
Paikkakunta: Internet

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Hallusinaatio »

Star Wars III

Oli jotakuinkin sitä mitä odotinkin. Eipä Lucas onnistunut puhaltamaan näihin uusiin elokuviin sitä henkeä, mitä oli vielä niissä vanhoissa ja yhä edelleen toimivissa Star Warseissa.

**+/***** (plussa Darth Vaderista)
"I want you to get excited about your life."
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

Solaris

KuvaKuva1/2

Taitaa olla näitä leffoja, jotka vaativat kirjan lukemisen ensin, en ole Tarkovskyn aiempaa versiotakaan nähnyt.

Tämänhän olisi pitänyt iskeä minuun. Hitaasti etenevä, avaruuteen sijoittuva scifi-leffan muottiin puettu rakkaustarina, jonka loppu jättää reilusti tulkinnanvaraa. Mutta kun ei tää oikein. Lähinnä haukotutti.
mustakikkeli

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja mustakikkeli »

Digiboksin tyhjennysprojekti etenee. Kiva katsella jostain syystä kuukausia sitten nauhoittamiani elokuvia joista en tiedä muuta kuin nimen. Tämänkin ajattelin nimensä perusteella olevan joku teinipehmopornopätkä 80-luvulta.

The Body

Banderas jonain ihme arkeologipappina. Käsittelee samaa teemaa kuin Da Vincin Koodi eli kristinuskon potentiaalista kriisiä. Löytyy muinainen hauta ja ihmisen luut, todisteet antavat olettaa kyseessä olevan Jeesus Kristus => ylösnousemus oli pelkkää tarua ja kristinusko samaten (muutenhan luita ei olisi löytynyt jos ne kerran olisivat lähteneet tuosta vaan käppäilemään ulos haudasta ylösnousemuksen myötä).

Jollain tapaa mielenkiintoisempi ja uskottavampi elokuva kuin DVK. Erityisesti kiinnosti tapa miten eri osapuolet (Vatikaani, israelilaiset & kiihkojuutalaiset, palestiinalaiset) oli saatu ympättyä juoneen mukaan, kuinka suhtautuivat löytöön/kuinka yrittivät sen avulla ajaa omaa agendaansa.

Ihan ok, mutta kertakatsomiskamaa.
AarneAnkka

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja AarneAnkka »

bedlam kirjoitti:Solaris

KuvaKuva1/2

Mutta kun ei tää oikein. Lähinnä haukotutti.
Samaa mieltä. Eikä Stanislaw Lemin alkuperäisen kirjan ideana edes ollut olla mikään rakkaustarina, vaan lähinnä kertomus tieteen voimattomuudesta selittämättömän ilmiön (Solaris) edessä.

Musasta kyllä tykkäsin. Mukavan pohdiskelevaa ambienttia. Sama muusikko kuin Traffic -elokuvassa, eli Cliff Martinez.

Mutta nyt kun Lemin kirjoista puhuttiin, on kolme Lem-projektia jotka haluaisin toteuttaa, jos pätäkkää & rahkeita olisi:
  • Action-tieteiselokuva kirjasta Voittamaton - uhkahan on "ajankohtainen" (trendikäs) eli nanoteknologia
  • Humoristinen, absurdi, ja graafiselta tyyliltään kubistinen tietokoneanimaatiosarja kirjasta Kyberias
  • Scifiseikkailuelokuva kirjasta Eeden
Sinkkumatti

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Sinkkumatti »

Katsoin juuri Apocalypse Now Redux-version. Tämä kerta ei avautunut yhtään sen paremmin, kuin muutkaan aiemmat katseluyritykset, vaikka välissä oli muutama vuosi ja katselukertoja kaks tai kolme.

Olen pahoillanin Francis, mutta mulle vaan ei poreile tämän leffan hienous, lukuunottamatta surf-osuutta.

Redux - paskaa pidemmässä paketissa.
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

Star Wars: Episodi III

KuvaKuvaKuvaKuva

Okei, ei tämä nyt yksittäisenä elokuvana ole neljän tähden leffa, mutta täytyy kompensoida hieman aiempaa teatterikatsannon jälkeistä yhden tähden lyttäystäni. Nyt kun nämä kolme ensimmäistä episodia katsoi muutaman päivän sisään, alkoivat ne yllättäen pääosin toimia. Tosin hieman vaivaa se, että Anakinin lopullinen ja dramaattinen pimeälle puolelle kääntyminen käytännössä jätettiin viimeiseen puoleen tuntiin. Ja se lopun "NOOOOOO!" pilasi vieläkin hyvän synkistelykohdan.
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

The Dead Zone

KuvaKuvaKuvaKuva

Pitkästä aikaa takaisin Cronenbergiin, vielä muutama odottaa hyllyssä. Stephen Kingin kirjasta tehty elokuvasovitus vuodelta 1983, pääosassa Christopher Walken. Ja olipahan muuten koskettava leffa. Joojoo, hämmästyttäviä tapahtumia sitä pieneen kylään tuollaisessa aikavälissä mahtuukin, mutta siltikin. Tykkäsin. Tää kosketti mua!

Ja aika kaukana edellisistä katsomistani tarkoituksellisen iljettävistä Cronkkuleffoista. Mutta samaa teemaa tavallaan edelleen, paitsi päinvastoin kuin aiemmissa; fyysisen tapahtuman seurauksena syntyy yliluonnollisia henkisiä ominaisuuksia.

Ja kuinka Martin Sheenin naamavärkki näyttikin vaalijulisteissa George W Bushilta. Ei voinut olla ihmettelemättä.
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

AarneAnkka kirjoitti:
Sun täytyy kyllä suositella mulle jotain scifileffoja. Yleinen mielipide kun tuntuu meidän kanssa olevan täysin päinvastainen esim. Spheren ja Solariksen suhteen.
ninnithequeen

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja ninnithequeen »

Jurassic Park

No niin, sainpas vihdoin katsottua ko. leffan. Viime kerrasta oli jo pitkä aika.
Ihan kohtuullinen säikyttelypätkä, muutaman kerran hymyilytti että no joojoo, hohhoijaa.

En nyt osaa päättää, oliko tämä parempi kuin kakkonen, mutta ainakin (minusta) kakkosen efektit olivat paremmat.
Avatar
nowaysis
Kitisijä
Viestit: 6126
Liittynyt: 26.05.2006 10:01
Paikkakunta: Bunnytown
Viesti:

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja nowaysis »

Olemisen sietämätön keveys

Love, sex, politics. Enempää ei juuri tarvi. Romanttisen tarinan takaa löytyy paljon muuta kuin ensikatsomalla uskoisi. Kertomus Prahan keväästä 1968, miehen ja naisen suhteesta ja kaikesta mitä siihen liittyy. Vahva kuvaus miehitetyn kaupungin näkyvästä ja hiljaisesta vastarintaliikkeestä. Hieno. Katsokaa, ja jos olette jo nähteet niin katsokaa uudestaan ja löytäkää jotain mitä ette edellisellä kerralla huomanneet.
Prepare for the worstest.
mustakikkeli

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja mustakikkeli »

Jee jee kohta tulee yksi kaikkien aikojen suosikkileffoistani MTV3:lta, Puhallus. Pääsee digiboksille varmaan talteen. Annan kuusi tähteä viidestä.
Vastaa Viestiin