Koska viimeksi olet ollut todella innostunut?

Leffat, musiikki, taide, kirjallisuus ja sensellaiset
huima

Koska viimeksi olet ollut todella innostunut?

Viesti Kirjoittaja huima »

Ihmismieli on hassu työkalu. Törmäsin tänään ensimmäsitä kertaa tapahtumaan nimeltä nimeltä TED, vuosittaiseen tapahtumaan kaliforniassa, jossa useita vaikuttajia tuodaan yhteen esittämään uusia ajatuksia maailmasta ja lyömään päätään yhteen muiden erinomaisten mielten kanssa yhteen.

Konferenssin 1000 paikka myydään loppuun vuosi etukäteen - ja ne yleensä ovat invitation only-periaatteella jaettavia. Videotallenteet tapahtumista ovat onneksi myäs meidän tavallisten kuolevaisten saatavilla, kiitos avokätisten sponsoreiden kuten BMW ja Adobe.

http://www.ted.com/tedtalks/

Esitykset vaihtelevat teknologiasta ympäristöön ja ihmiskunnan terveyteen, aiheita siis laidasta laitaan -- ajatuksia aiheista jotka antavat meille ajatuksusia siitä mitä voimme jättää jälkeemme, ja kuinka voimme vaikuttaa maailmamme tulevaisuuteen. Kansainvälisen terveyden professorin Hans Roslingin esitys kasnantuotteen ja lasten selviämisen vaikutuksen suhteesta on esimerkiksi erittäin mielenkiintoinen.

Esitykset saavat jälleen kerraan miettimään ja kysymään miksi herään aamulla - ja mitä yritän saada aikaiseksi ennen iltaa. Mitä ovat ne asiat ja ajatukset, jotka saavat minut kiinnostuneeksi maailmasta uudella tavalla -ja jaksamaan kamppailla erilaisten abstraktien ajatuksien takia.

Esitysten pituus on rajattu pariinkymmeneeb minuuttiin, joten esitykset eivät karkaa käsistä - vaan pakottavat esiintyjän puristamaan viestin todella tiukkaan pakettiin ja keskittymään oleelliseen. Jännää on esimerkiksi nähdä lavalla Tony Robbins, life coaching- ja self-help -teollisuuden yksi superstara, puhumassa puppaa siitä kuinka ihmiset pystyvät päättämään mitä haluavat ja muokkaamaan itsestään enemmän kuin he ovat sillä hetkellä. Vain amerikassa talonmies voi nousta talonmiehen asemasta kansainväliseksi superstaraksi tuomaan motivaatiota elämäänsä kyllästyneille ihmisille. Tony Robbinsin yksinkertainen viesti istuu kuintenkin sopivasti maailmaan - ja sopii samoihin ajatuksiin, joita Seth Godin mm. esityksessään 'All the marketers are liars' ( http://video.google.com/videoplay?docid ... +are+liars ) esittää.

David Pogue puolestaan puhuu loistavasti käytettävyydestä, yhdistäen mukaan musikaali-elemettejä ja heittäen peliin klassisia elementtejä ja vertauksia siitä kuinka Palm, Apple ja muutamat yhtiöt ovat ymmärtäneet sen mitä käyttäjät haluavat - ja kuinka yksinkertaisuus on valttia. Presentation Zen myös myös muistuttaa mietä uusimmassa postauksessaan samasta asiasta, yksinkertaisuus on valttia ( http://presentationzen.blogs.com/presen ... remin.html ).

Ideat ovat voimakkaita, ideat saavat ihmiset toimimaan - ja ideat saavat ihmiset muuttamaan maailmaa.

Koska sinä olet viimeksi ollut innostunut jostain ideasta? Koska sinä olet viimeksi halunnut muuttaa maailmaa?
SikaMika

Re: Koska viimeksi olet ollut todella innostunut?

Viesti Kirjoittaja SikaMika »

Mistä saisin sellaisen välinpitämättömän runkkaushymiön tähän kohtaan? Vaikka olen itsekin alalla, en jaksa ymmärtää kenenkään jakamatonta mielenkiintoa näitä juttuja kohtaan vapaa-ajalla. Kai sentään edes postasit tämän katseenvangitsevan kiusankappaleen työajallasi...?
huima

Re: Koska viimeksi olet ollut todella innostunut?

Viesti Kirjoittaja huima »

SikaMika kirjoitti:Mistä saisin sellaisen välinpitämättömän runkkaushymiön tähän kohtaan? Vaikka olen itsekin alalla, en jaksa ymmärtää kenenkään jakamatonta mielenkiintoa näitä juttuja kohtaan vapaa-ajalla. Kai sentään edes postasit tämän katseenvangitsevan kiusankappaleen työajallasi...?
Nääh.

Söin roskaruokaa ravintolaillan jälkeen koneen äärellä ja katsoin samalla webcasteja tapahtumista, jotka tallennettiin Kaliforniassa tämän vudoen helmikuussa.

TED - tapahtumassa aiheet ovat todellakin laidasta laitaan, ei kyse ole teknologiasta tai tekniikan käyttämisestä asioiden aikaansaamiseksi, vaan ajatuksista jotka voivat muuttaa maailmaa rajoista välittämättä.

Me likes.
AarneAnkka

Re: Koska viimeksi olet ollut todella innostunut?

Viesti Kirjoittaja AarneAnkka »

Minä innostuin viimeksi kun kaverini opetti minulle aika tärkeän osa-alueen biisien miksaamisesta, joka minulta oli jäänyt huomioimatta (ja jonka puutteen aiheuttaman ongelman jälkeenpäin kyllä kuulin hyvin monissa biiseissäni). Silloin innostuin, mutta ei kai se nyt maailmoja mullista.

Viimeksi halusin muuttaa maailmaa joskus 18-vuotiaana.
Vastaa Viestiin