Katsoin leffan

Leffat, musiikki, taide, kirjallisuus ja sensellaiset
Mutantti

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Mutantti »

Haemaeraemies kirjoitti:Oikeasti,sä olet niin sekaisin ettei sun tulis kyllä katsoa yhtäkään leffaa enään ikinä:p
Sekaisuudestani olen jäävi sanomaan itse mitään, mutta tosiaan pitäisi kyllä uskoa itseään ja lopettaa näiden turhien väkivaltaelokuvien katsominen, vaikka ne onkin äänestetty imdb:n top 250:een. Jotenkin sitä toivoo, että jos tällä kertaa kyseessä olisi joku oikea kulttuuripläjäys, mutta kun ei ne koskaan ole.
swirl

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja swirl »

Viimeinkin saatiin raahattua pyllymme leffateatteriin katsomaan Silent Hilliä. Leffa oli täynnä ällöttäviä asioita ja olentoja - just the way I like it - mutta parhautta oli kyllä se äärettömän porno naispoliisi. Olin lumoutunut. En tiedä, johtuiko se niistä saappaista ja nahkahousuista vai mistä lie ja vaikka en edes blondeista tykkää, niin Cybil Bennett oli hottis :h:
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

Leijonakuningas ja Shrek 2, hyvejä oli. Nauroin hervottomana jälkimmäiselle. Ja yllätyin, että hra Darth Vader oli ensimmäisessä äänenä Mustafasan.
Avatar
Lolita
Kitisijä
Viestit: 8599
Liittynyt: 14.08.2005 18:46
Paikkakunta: Vantaa

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Lolita »

Miami Vicen kävin katsomassa eilen. Keskinkertainen pätkä, ihan hyvä. Kauniita kuvia ja hyvää musiikkia. Colin Farrellia tuijottaessani mietin, mikä ihme siitä turjakkeesta tekee seksikkään. Ei ainakaan takatukka ja saksalaisen himonussijan viikset (kts. PetriFB), mutta silti siinä oli sitä jotain.
“Outside of a dog a book is a man’s best friend, inside of a dog it’s too dark to read” - Groucho Marx
Elppis
Kitisijä
Viestit: 10702
Liittynyt: 15.08.2005 15:07
Paikkakunta: Helsinki

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Elppis »

bedlam kirjoitti:Leijonakuningas ja Shrek 2, hyvejä oli. Nauroin hervottomana jälkimmäiselle. Ja yllätyin, että hra Darth Vader oli ensimmäisessä äänenä Mustafasan.
Hmm.... eli nainen jolla on lapsia (tai on muuten vaan loistoyksilö kun katsoo piirrettyjä!) ;)
The great club outshines the individual, always and forever.
sanctus

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja sanctus »

Edith kirjoitti:Haneke. Horkka.
Ja vihdoin viime sunnuntaina ostin Jelinekin kirjan käännöksen! Pianonopettaja oli niin kaunista tukahdutettujen tunteiden ja alistumisen kuvausta, että melkein itkin. Saattaa vielä olla yksi lempielokuvistani, kunhan tästä kasvan ja kehityn ihmisenä.


-sisältänee spoilereita!-

Lauantaina nähtiin Michael Mannin Miami Vice, joka miellytti ainakin itseäni. Juonen kannalta elokuva oli täydellinen kohmeloisiin tunnelmiini: ohut, suoraviivainen ja täynnä suupielet alaspäin tehtyjä uhrauksia uran tähden yksityiselämän kustannuksella. Myös alun ensimmäinen pitkä väkivaltapläjäys antoi odottaa fanfaareja soitettavaksi myöhemminkin, mutta näin ei aivan käynyt: lopussa mätettiin rankasti, mutta tylsästi. Liha ei enää repeytynyt iljettävästi, vaan kyse oli enemmänkin konetuliaseiden äänellä estetisointia. Kuinka tarpeetonta, kuinka välinpitämätöntä (itseäni kohtaan). Ja pahikset? No ne tunnistaa aina: valkoinen roskaväki ja kolumbialainen huumekunkku kätyreineen. Ja kyllähän Tubbskin taisi tuossa ainakin yhden puolustuskyvyttömän ja maassa makaavan luuserin teloittaa.

Ekstrabonukset takatukasta, viiksistä ja mahdollisesti 35 mm kuvatuista kohtauksista. Tosin jälkimmäisen kohdalla tekniikka lienee nykyisin erittäin pettävää.
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

Elppis kirjoitti:
bedlam kirjoitti:Leijonakuningas ja Shrek 2, hyvejä oli. Nauroin hervottomana jälkimmäiselle. Ja yllätyin, että hra Darth Vader oli ensimmäisessä äänenä Mustafasan.
Hmm.... eli nainen jolla on lapsia (tai on muuten vaan loistoyksilö kun katsoo piirrettyjä!) ;)
Väärin meni ja spekulointi loppus jo! ;) Itse olisin Tohtori Sykeröä vielä vuokrannut, mutta ei sitä olisi kerennyt tsiigata.
Avatar
Georgina
Kitisijä
Viestit: 3302
Liittynyt: 23.12.2005 22:36

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Georgina »

Katselin töllöstä Gangs of New York. Väkivaltainen, epärealistinenkin tavallaan. Mutta jäi mieleen, toi ajatuksia, jätti jotenkin levottoman olon.... Eli hyvä kai?!?!?
When my baby is good she is good, but when she is bad she's even better
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 16598
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

sanctus kirjoitti:
Edith kirjoitti:Haneke. Horkka.
Pianonopettaja (...). Saattaa vielä olla yksi lempielokuvistani
Demonista! Pianonopettajaa en ole nähnyt, ja on vielä käynyt niin, että Arkiston esityspäivät eivät kiihkeään rytmiini sopineet. Menee DVD-hommiksi.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
JakeBlues

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja JakeBlues »

SnapaHead kirjoitti:Perustuu se löyhästi tositapahtumiin.
Uskon, uskon. Näin jälkiviisaana etenkin. Mutta kun elokuvan katsoi tietämättä lainkaan etukäteen mihin tositapahtumiin kerronta perustuu, niin jäi väkisinkin kuva, että nyt minua on jälleen huijattu. Ehkä tunnetta on ruokkinut viimeaikainen runsas 'perustuu tosi tapahtumiin' elokuvien annostelu. Nyt vain sattui tulemaan mitta täyteen - overdoze. Jätänkin tuon lajityypin nyt taakseni ja käännän katseeni hetkeksi puhtaaseen fiktioon. Ehkä.

*spoiling*

No jäi siitä elokuvasta kaksi kohtausta mieleen. Nimittäin kuulin takaraivossani lakonisen toteamuksen 'headshot' (UnealTournament) kohtauksessa jossa arvon psykopaatti paukauttaa kiikarikiväärillä papparaisen kalloon lisätuuletusta. Mielenyhtynä aiheutti lievän hörähdyksen. Ja sitten se loppukohtaus jossa samainen verimestari kävelee preerialla kohti auringon laskua kuin Lucky Luke konsanaan hevosensa selässä. Ei jumalauta mikä loppu elokuvalle!! Eastwoodkin olisi kateellinen moiselle lopetukselle.
Rouva Pupu

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Rouva Pupu »

Keikaus
Kitisijä
Viestit: 4772
Liittynyt: 15.08.2005 13:18
Paikkakunta: Helsinki

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Keikaus »

Näin Onni von Sopasen ja Rikkaat rakkaat ystävät. Tykkäsin kummastakin.
Kikkelis kokkelis.
AarneAnkka

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja AarneAnkka »

Gangs of New York digiboksilta.

Okei. Leonardo "Amsterdam" DiCaprio ei oikein kantanut rooliaan ja jäi pahasti Daniel "The Butcher" Day-Lewisin mellevien viiksien varjoon. Tarinakaan ei ollut mikään maailmoja mullistava. Tylsintä leffassa taisi olla Amsterdamin ja Jennyn teennäisen oloinen romanssiviritelmä. Ne pätkät olisi voinut kyllä jättää suosiolla pois ja tehdä tästä puhdas äijästelyelokuva, slllä raa'at taistelukohtaukset ja yleinen tylytys joka tapauksessa karkoittavat naisyleisön.

Mutta jumankekkulakauta mitkä puitteet. Mikä lavastus! Mitkä spektaakkelimaiset joukkokohtaukset! Mikä inhorealistinen (ja vähän liioiteltukin) aikalaiskuvaus! Upeeta. Näyttävää, väkivaltaista, ällöä, tylyä, tykkäsin.

Rupesin vaan ihmettelemään että jos Unelmien Ameriikan Ihmemaassakin oli näin sekoboltsit oltavat, niin kuinka karmeat olot mahtoivatkaan oikein olla paikoissa joista ihmiset sinne pakenivat?
Avatar
Razormaid
Kitinän uhri
Viestit: 936
Liittynyt: 27.05.2006 20:13
Paikkakunta: pöydän alla

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Razormaid »

Leffailta kaverin kanssa

40 v ja neitsyt
Nimikin sen sanoo, mutta kun kaveri väitti päinvastaista, niin pitihän se katsoa. Uuh. Mitä lie kaveri vetänyt, mukahauskoja kohtauksia ja kliseiden tulva.

Everything is Illuminated
Tämä sitten lehva ihan toista maata, vaikka siinä olikin Elijah Wood silmälaseilla entisestään suurennettuine silmineen. Ukrainalaisvenäläinen aksentti ja kielillä puhuminen viehättivät suloisesti ja natsiaikojen kaivelu toi oman sävynsä osin surrealistiselta tuntuvaan elokuvaan. Mie tykkäsin.
I raise my hands to heaven of curiosity, I don't know what to ask for, What has it got for me?
Avatar
Bluntly
Kitisijä
Viestit: 23440
Liittynyt: 15.08.2005 8:41

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Bluntly »

H - hypnosis

Kiva thrilleri. Ei parasta A-luokkaa, mutta pesee suurimman osan jenkkisonnasta. Kauniit musiikit ja vauvanraatoja. Eikä loppua heti arvannut.
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
SnapaHead

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja SnapaHead »

Toi Gangs of New York on niin rankka riman alitus, että Scorcese olisi pitänyt laittaa kymmeneksi vuodeksi vankilaan sen vuoksi. On niin paska ettei mitään rajaa. Heti alussa huomataan, kun lähtee joku vitun konebiitti siinä mätön aikana, kuinka pihalla ollaan. Häpeä tekijöiden puolesta on jo tarpeeksi suuri yhdelle leffalle. Ei sekään riitä. Casting on esimerkki hapon vetämisestä, Leonardo ja aina yhtä raivostuttava ja paska Cameron Diaz. Täysin ääliömäinen muka-kosto-pössis, jossa alkaakin vihaamaan yli kaiken päähenkilöä juurikin kostoaikeiden takia. Tehdään siis pahiksesta pirun hyvä tyyppi ja pääheebosta vihattava dille räkänokka, jonka nopeaa kuolemaa toivoo jokainen katsoja.

Razor: Olisi kiva kuulla niistä kliseistä, joita esiintyi 40v ja neitsyt?
Leffahan on Bad Santan jälkeen parasta komedia-ainesta kymmeneen vuoteen.
Avatar
Lolita
Kitisijä
Viestit: 8599
Liittynyt: 14.08.2005 18:46
Paikkakunta: Vantaa

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Lolita »

The Break-up

Ei ihan sellainen komedia, mitä epäilin. Vince Vaughn esitti taas sitä samaa heppua, jota näytteli siinä hääkomediassa Owen Wilsonin kanssa. Ehkä Vince ei osaa muuta. Riidellessä puhuttiin miesten kieltä ja naisten kieltä eikä ymmärretty toisiaan. Väännettiin sotaa jonkin aikaa, erottiin ja huomattiin miten paljon on kasvettu. Siinä menivät ristiin mitä sanottiin, mitä tarkoitettiin ja miten toinen sen käsitti just niin kuin oikeassa elämässä.

Olen minä huonompiakin nähnyt, mutta ei tässä paljoa ollut mitään uutta ja aika lähellä realismia pysyttiin. 3 ja puoli, ehkä neljä viidestä. 3½.
“Outside of a dog a book is a man’s best friend, inside of a dog it’s too dark to read” - Groucho Marx
silsakenraali™

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja silsakenraali™ »

Miami Vice: juuri sellainen kuin kuvittelin: tyylikäs, synkkä ja äijäilevä. 4,5/5 starbaa.
unet
Kitisijä
Viestit: 5
Liittynyt: 17.08.2006 12:28

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja unet »

United 93 (9/11, maahan syöksyneen koneen tarina). Sitä on kehuttu jopa vuoden parhaaksi leffaksi mut en kyllä allekirjoita. Mutta yllättävän puhutteleva jos ajattelee että lopputuloksen tietää etukäteen eikä tää alkava 9/11 leffojen buumi sytytä.
Avatar
Ann
Kitisijä
Viestit: 3969
Liittynyt: 16.08.2005 15:32
Paikkakunta: The Dark Realm of The Outworld

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Ann »

Suvinen kirjoitti:Scary Movie 4
Lopun Cruise-juttu nauratti vähän liikaakin, samoin Carmen Electra paskalla.
Rotan aivot valtasivat pääni.
Rouva Pupu

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Rouva Pupu »

Ann kirjoitti:
Suvinen kirjoitti:Scary Movie 4
Carmen Electra paskalla.
Tässä olisi jo syy vuokrata kyseinen leffa, helppo.
Avatar
Mylwin
Kitisijä
Viestit: 4593
Liittynyt: 16.08.2005 15:25
Paikkakunta: Kouvostoliitto

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Mylwin »

Suvinen kirjoitti:Scary Movie 4

Höhöhöö. Sopivan väsynyttä viihdettä torstai-iltaan.

:lol: :lol: :lol:
Mie olen kanssa aivan liian helppo nauratettava. Kaatuilu ja pieru naurattaa aina. Annan omassa genressään 4/5, yleisesti 3/5.
Kävin katsomassa Mylwinin kuvaa, ja näyttää kyllä just siltä ettei sillä ole yhtään ystävää.
- Ann 2005
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

The Stepford Wives (1975)

KuvaKuvaKuvaKuva

Täähän oli yllättävän hyvä. Vaikkakin elokuvan feministisyys oli niin liioiteltua, että en ihmettele vaikka tämä on feministejä itse asiassa vituttanutkin. Ja jotkut yksinkertaiset olivat pitäneet leffaa sovinistisena.

Enivei, elokuvahan kääntyi loppupuolella melkein kauhuksi. Ja viimeinen kuva sai miettimään, että menikökään se niin. Uusintaversio on kuulemma paska, joten sitä tuskin tulee tsekattua.


Dark Star (1974)

KuvaKuvaKuvaKuva

John Carpenterin ensimmäinen kokoillan elokuva, nollabudjetilla tehty koulutyö oli pitkälti parodia Kubrickin 2001-leffasta. Olen tykännyt tästä jo pennusta asti, vaikka tuolloin en edes tajunnut elokuvan olevan komedia. Niin, siitä huolimatta vaikka leffan 'örkki' on rantapallo, jolla on jalat.

Aivan hiton loistava elokuva ja ohjaajansa parhaimmistoa ehdottomasti. Pari kertaa sai nauraa kyllä ihan kippurassa.
Viimeksi muokannut bedlam, 20.08.2006 22:37. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Mylwin
Kitisijä
Viestit: 4593
Liittynyt: 16.08.2005 15:25
Paikkakunta: Kouvostoliitto

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Mylwin »

bedlam kirjoitti: Aivan hiton loistava elokuva ja ohjaajansa parhaimmistoa ehdottomasti. Pari kertaa sai nauraa kyllä ihan kippurassa.
Pako New Yorkista hakkaa kaikki.
Kävin katsomassa Mylwinin kuvaa, ja näyttää kyllä just siltä ettei sillä ole yhtään ystävää.
- Ann 2005
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

Mylwin kirjoitti:
bedlam kirjoitti: Aivan hiton loistava elokuva ja ohjaajansa parhaimmistoa ehdottomasti. Pari kertaa sai nauraa kyllä ihan kippurassa.
Pako New Yorkista hakkaa kaikki.
Mä en tykännyt siitä kovinkaan. Ainakaan verrattuna ohjaajan muuhun tuon ajan tuotantoon. Saattaisin tykätäkin, jos olisin nähnyt sen jo penskana, mutta kun katsastin sen tässä vuosi sitten ensimmäistä kertaa.
Vastaa Viestiin