Katsoin leffan

Leffat, musiikki, taide, kirjallisuus ja sensellaiset
isohaara

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja isohaara »

Saw III

Tasapaksun kakkososan jälkeen odotukset olivat kohtuullisen alhaalla ja olinkin varannut elokuvan ajaksi oheistoimintaa etten vallan tylsistyisi. Alkupuolella huomio karkailikin aina välillä, mutta puolenvälin aikoihin leffa alkoi vetää puoleensa.
Vanhojen osien selittelyt olivat hyviä lisiä - pidän vallan hirveästi siitä kun jatko-osissa täydennetään järkevissä määrin jatkumon alkupään tapahtumia - ja Jeffin kostoretki rupesi kiehtomaan kun äijä oli sittenkin tarpeeksi paatunut antaakseen uhriensa kitua kunnolla. Oli myös miellyttävää kun se tyhmä akka, joka ei vaan pysynyt kontrollissa, sai ansionsa mukaan. Ärsyttävä horo muutenki. Loppukohtaus oli aluksi turhauttavan laahaava ja lopulta siinä oli aivan liikaa käänteitä, mutta lopulta kohtaus oli kuitenkin loistava; Jigsaw vittu hoitaa.
Avatar
Ann
Kitisijä
Viestit: 3969
Liittynyt: 16.08.2005 15:32
Paikkakunta: The Dark Realm of The Outworld

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Ann »

Mylwin kirjoitti:Twin Peaks: Fire, walk with me.
Kyllä mua tässä kyseisessä katselukappaleessa hämäsi se, että tekstitys uupui. Välillä siitä höpötyksestä ja huutamisesta ei saanut mitään selkoa. Kyseessä olikin kaverilta lainassa ollut levy, kuulemma jenkkilästä aikoinaan tilattu, jossa ei siis ollut edes engl.kielistä tekstitystä.

Kolme tähtöstä.
Rotan aivot valtasivat pääni.
sanctus

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja sanctus »

Ghostbusters

Kuva


Ihanzzzzzz...zzZZZzz.zzzzzz...
Avatar
Canine
Kitinän väärinkäyttäjä
Viestit: 211
Liittynyt: 15.08.2005 10:46

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Canine »

McJanne kirjoitti:Örh. Onkos joku kattonu Eragonin jo? Himottas, vaan ei tierä maksaako vaivan.
Eipä kummoinen. Mulle ihan ok, mies oli tuskissaan ja pikkujannu haltioissaan. Uskoisin että toimii parhaiten kohderyhmässä 9-13v pojat.

Kun taas The Departed oli aivan loistava leffa!!!
Not only is life a bitch, it has puppies
Melnais
Kitisijä
Viestit: 2201
Liittynyt: 15.08.2005 0:23
Paikkakunta: Turku

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Melnais »

Yönmustaritari kirjoitti:
HellBell kirjoitti: Pan´s Labyrinth
Nähty. Pidän tuon ohjaajan tyylistä.
Kävin katsomassa, taktisesti yksikseni sillä fantasiaa ei mikään pilaa niin tehokkaasti kuin vieressä elollisesta muistuttava insinööri.

Loistava elokuva, toimi juuri kuten satujen kuuluu, eli pelotti uskomaan hyveiden voittoon. Erityisesti viehätti kerronnan tasojen tasavahvuus, molempiin maailmoihin pystyi uskomaan. Kapteeni olisi ollut karikatyyrimainen ellei olisi vihjailtu traagisesta sukupolvien jatkumosta.

Katselin alle Guillermon aiemman ohjauksen Devil's Backbone, joka hyödynsi kummitustarinaa sisällissodan keskellä. Sama visuaalisuus ja värikylläisyys tässäkin sekä vahvoja hahmoja, tarina hyvä mutta toteutus ei-niin-maaginen kuin Labyrinthissa.
Elämä kantaa, jos sen antaa
Avatar
mdm
Kitinän väärinkäyttäjä
Viestit: 235
Liittynyt: 18.11.2006 20:37

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja mdm »

Broken flowers.

Ihan hyvä pätkä, kunnes en enää tajunnut mistään mitään.
fuck me I'm fabulous
Avatar
RolloTomasi
Kitisijä
Viestit: 2360
Liittynyt: 06.09.2006 7:50
Paikkakunta: Maa

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja RolloTomasi »

Melnais kirjoitti:
HellBell kirjoitti: Pan´s Labyrinth
Loistava elokuva
On.
Since I cannot prove a lover, to entertain these fair well-spoken days, I am determined to prove a villain and hate the idle pleasures of these days.
Avatar
HellBell
Kitinän uhri
Viestit: 891
Liittynyt: 01.01.2007 18:57

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja HellBell »

RolloTomasi kirjoitti:
Melnais kirjoitti:
HellBell kirjoitti: Pan´s Labyrinth
Loistava elokuva
On.
Musta ei, ellei ajattele filmiä nimenomaan perussatuna, mutta jokseenkin odotin jotain haastavammin älyllisempää tarinallisestiKin (muuten kuin tehosteiden ja kuvien tasalla) tarkoittaen sitä, että fantasian ja reaalin maailmojen välisyydellä olisi voinut olla hieman salamyhkäisemmät verkostot tai jopa nurinkurisuudet toisiinsa nähden, esim siten että fantasia-maailmaa olisi kuvattu ja kerrottu faktisin keinoin ja todellista maailmaa taas vastaavasti lumemaailman keinoin ja sävyin.
Tätä tarkoitin aiemmalla "liialla simppeliyydellä".

No satisfaction.
A man's gotta do what a man's gotta do.
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

The Night of the Hunter
KuvaKuvaKuva1/2

Robert Mitchum esikuvana kaikille myöhemmille sarjamurhaajapsykopaateille Charles Laughtonin harmillisesti ainoaksi jääneessä ohjauksessa. Ei aivan kokonaisuutena kantanut sellaiseksi klassikoksi, mitä yleisesti kehutaan vaikka sisältääkin paikoin huikean kaunista mustavalkokuvausta valon ja varjojen leikkeineen.

Alligator
KuvaKuvaKuva

Muistan että pikkukoltiaisena mieluisinta luettavaa olivat R-Kioskin vuokravideolehdet, joiden kauhuosastoa varten piti ihan erikseen kaakaota laittaa. Ihastelin Alligaattorin, Amityville Horrorin ja monen muun kansikuvia ja toivoin pääseväni jotenkin nuo hurjan pelottavalta tuntuvat elokuvat joskus näkemään vaikka salaa.

Yllättävän hyvinhän tämä b-luokan kasarikauhuiluksi toimikin, vaikkei missään kohtaan varsinaisesti jännittänytkään. Huumorikaan ei (kai) ollut tahatonta, vaan kyseessä oli ihan viihdyttävä pikkuleffa. Tuskin tätä toista kertaa silti tulee tsiigattua.

Masters of Horror
KuvaKuvaKuva

Jaksot: Jenifer (Dario Argento), Pick Me Up (Larry Cohen), Dance of the Dead (Tobe Hooper) ja Dreams in the Witch-House (Stuart Gordon)

Vaikea näitä on tv-sarjan jaksoina arvostella, mutta toisaalta ei pitäisi kokoillan elokuviinkaan verrata. Annetaan kolme tähteä nyt vaikka yhteensä. Argenton jakso tempaisi parhaiten mukaansa, vaikka loppu olikin suuri antikliimaksi. Hooperin jaksoa on myös mielestäni turhaan parjattu, kyseessä oli ihan toimiva post-apokalyptinen amerikkakuvaus.
sanctus

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja sanctus »

Katsoin Roy Anderssonin lyhärin Härlig är jorden.

Ajatukset ihmisyydestä mitattavana määreenä, normaaliuden fasismista ja historian toistumisesta kaikkialla ja erityisesti 90 -luvun alun Ruotsissa ovat läsnä ohjaajalla.
Avatar
Think
Kitisijä
Viestit: 1000
Liittynyt: 14.08.2005 20:56

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Think »

Musta Dahlia

Odotukset olivat korkealla kun ahkerasti työnsin popkorneja kitaani jo alkumainosten aikana leffassa. Pettymyksekseni oli lopulta todettava, että popkornit taisivat olla sen session parasta antia (tosin ne olivat oikeasti tosi hyviä).

Sanoisin kuitenkin, että kaikin puolin ihan jees leffa. Sellaista perinteistä gansterifiilistä vastaavanlaisissa tunnelmissa kuin LA Confidentialissa aikoinaan. Ei kuitenkaan leffana pärjää edellämainitulle. Tarina eteni mukavasti eteenpäin, mutta leffan loppurysäys oli vähän turhan rysäysmäinen. Ensin rakennetaan pitkään tarinaa ja juonikuvioita kunnes viimeisten minuuttien aikana kaikki kaatuu katsojan syliin. Joku tykkää, joku ei. Minä en erityisemmin ilahtunut. Olisin kaivannut enemmän sitä "salapoliisityötä" ja ratkaisun hieman vaiheittaisempaa paljastumista. Tietysti näin jälkeenpäin ajateltuna pari vinkkiä toki tuli katsojalle, mutta olivat ehkä vähän liian kaukaa haettuja.

Annetaan kuitenkin leffalle kolme (tai kolme ja puoli) sadistia viidestä:

:p: :p: :p:
Ovela kuin orgasmi
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

Seuraakos tuo Musta Dahlia nyt miten orjallisesti sitä 'oletettua' totuutta? Tästä Black Dahlia-tapauksestahan tuli se dokumenttikin töllöstä muutama päivä sitten.
Sheetlord

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Sheetlord »

Think kirjoitti:Musta Dahlia
Tämä oli mullekin pettymys. Ellroyn kirjojen kovaksikeitetty fiilis ei välittynyt leffasta juuri lainkaan, päähenkilöt olivat liian siloiteltuja. LA Confidential tavoitti tunnelman gaziljoona kertaa paremmin.
Avatar
Think
Kitisijä
Viestit: 1000
Liittynyt: 14.08.2005 20:56

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Think »

bedlam kirjoitti:Seuraakos tuo Musta Dahlia nyt miten orjallisesti sitä 'oletettua' totuutta? Tästä Black Dahlia-tapauksestahan tuli se dokumenttikin töllöstä muutama päivä sitten.
Ei seuraa oikeastaan lainkaan. Taustat ja alkuasetelma ovat oikeastaan samat, mutta tarina on erilainen. Niihän siinä dokkarin alussakin mainittiin.
Ovela kuin orgasmi
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

Mad Max
KuvaKuvaKuvaKuva

Vähän hävettää, etten tätä(kään) Mel Gibsonin maineeseen potkaisemaa kulttiklassikkoa ollut aiemmin nähnyt. Toisaalta eipä Suomijulkaisua taida olla olemassakaan, eikä ilmeisesti televisiossakaan tätä ensimmäistä osaa ole nähty aikoihin. Liekö koskaan.

Monasti nämä kulttileffat osoittautuvat enemmän tai vähemmän pettymyksiksi, mutta tämä oli piristävä poikkeus. Huolimatta simppelistä juonestaan ja ajoittaisesta editoinnin hämmentävyydestä (pari kertaa piti kelata taaksepäin, että mitäs tässä nyt oikein tapahtui) elokuva imaisi todella hienosti mukaansa. Saw-leffan keskeinen sahaukseen liittyvä juonikuviokin on ilmeisesti lainattu suoraan tästä?

Dvd:ssä kummastusta herätti ääniraita: englanninkielinen dubbaus oli vakioasetuksena päällä ja alkuperäinen australialainen ääniraita oli ekstraääniraidan nimellä viimeisenä listalla. Siis häiritseekö amerikkalaisia pieni murre niin paljon, että mielummin katsotaan dubattua leffaa? Hah.

Friday the 13th part 2
KuvaKuva

Huonompi kuin muistelinkaan. Jason ei vielä ole löytänyt koko sarjan logoksi muotoutunutta jääkiekkomaskiaan ja seikkailee pottusäkki päässään. Pyllyjä, tissejä, kirkumista ja tahatonta huumoria. Ehdoton lempparikohtaus se, kun tyttö piileksii sängyn alla ja hoksaa lattialla juoksentelevan hiiren. Pari sekuntia myöhemmin Jason tajuaa tyttelin piilopaikan, koska sängyn alta valuu pissivana valtoimenaan! Ja tytsillä oli vielä farkut jalassa, taisi pissittää ihan urakalla!

Olikohan se sitten kolmososa, joka oikeasti onnistui naurattamisen lisäksi hetkittäin pelottelemaankin. Täytyy vielä tsekata se, siinähän muistaakseni tuo hokimaskikin löytyi ja loputon ja pohjaton alamäki alkoi.
Rouva Pupu

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Rouva Pupu »

bedlam kirjoitti:
Huonompi kuin muistelinkaan. Jason ei vielä ole löytänyt koko sarjan logoksi muotoutunutta jääkiekkomaskiaan ja seikkailee pottusäkki päässään. Pyllyjä, tissejä, kirkumista ja tahatonta huumoria. Ehdoton lempparikohtaus se, kun tyttö piileksii sängyn alla ja hoksaa lattialla juoksentelevan hiiren. Pari sekuntia myöhemmin Jason tajuaa tyttelin piilopaikan, koska sängyn alta valuu pissivana valtoimenaan! Ja tytsillä oli vielä farkut jalassa, taisi pissittää ihan urakalla!

Olikohan se sitten kolmososa, joka oikeasti onnistui naurattamisen lisäksi hetkittäin pelottelemaankin. Täytyy vielä tsekata se, siinähän muistaakseni tuo hokimaskikin löytyi ja loputon ja pohjaton alamäki alkoi.
Tuo pissikohtaus on oma lempparini, ehdottomasti. Hmm, en oikein tiedä onko noista mikään hitusenkaan pelottava. Kliseisyys, ylimeno ja typeryys tekee noista ihan ykkösiä.
Mietin vaan, että kympissä Jason jäi avaruuteen killumaan, mutta maski tipahtii maahan johonkin vesialueelle. Kyllä se on niin kone, et varmaan tule osa 11 :? :roll: 8) :P
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

Rouva Pupu kirjoitti:Hmm, en oikein tiedä onko noista mikään hitusenkaan pelottava. Kliseisyys, ylimeno ja typeryys tekee noista ihan ykkösiä.
Mietin vaan, että kympissä Jason jäi avaruuteen killumaan, mutta maski tipahtii maahan johonkin vesialueelle. Kyllä se on niin kone, et varmaan tule osa 11 :? :roll: 8) :P
No joo, ensimmäinen leffahan kaiketi koetti olla jonkinsortin "totinen" kauhuleffa ja jatko-osat muuttuivat sitten nopeasti parodioiksi itsestään. Eikös 13 olisi sopiva luku lopettaa leffasarja? Muutama osa on vielä katsomatta (muistaakseni 5, 8 ja 9), pakko kai nekin on joskus käsiinsä hankkia.
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 16598
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

HellBell ja Sheetlord ja Aimohaiku ja Keikaus kirjoitti:Little Miss Sunshine
..
Tykkäsin ****
..
Raikas, groteski huumori.
Liityn innostujiin. Oikein hauska, mutta myös oikeasti hyvä viihdeleffa. Aika varaukseton suosittelu kaikille.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Keikaus
Kitisijä
Viestit: 4772
Liittynyt: 15.08.2005 13:18
Paikkakunta: Helsinki

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Keikaus »

urpiainen kirjoitti:
HellBell ja Sheetlord ja Aimohaiku ja Keikaus kirjoitti:Little Miss Sunshine
..
Tykkäsin ****
..
Raikas, groteski huumori.
Liityn innostujiin. Oikein hauska, mutta myös oikeasti hyvä viihdeleffa. Aika varaukseton suosittelu kaikille.
Varo, kutsun sut kohta katsomaan Tarkovskin Stalkeria kotiini. :wink:
Kikkelis kokkelis.
Avatar
Lolita
Kitisijä
Viestit: 8599
Liittynyt: 14.08.2005 18:46
Paikkakunta: Vantaa

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Lolita »

V2

Taattua laatua, kuin Reijo Mäen romaani ja tyyli kuin ekassa Vareksessa.

:D :D :D :D
“Outside of a dog a book is a man’s best friend, inside of a dog it’s too dark to read” - Groucho Marx
Rouva Pupu

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Rouva Pupu »

Lolita kirjoitti:V2

Taattua laatua, kuin Reijo Mäen romaani ja tyyli kuin ekassa Vareksessa.

:D :D :D :D
Mä en ole uskaltanut katsoa kumpaakaan. Mitä jos mun mielikuvat murentuisi ihan kokonaan siitä millainen Vares on jne.
Avatar
HellBell
Kitinän uhri
Viestit: 891
Liittynyt: 01.01.2007 18:57

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja HellBell »

Uusista Beck-leffoista Skorpioni ja Korppikotka.

Vaikka lähes tulkoon rakastankin Beck-leffoja, niin täytyy sanoa että nyt on taso laskenut. Vaikuttaisi vähän siltä kuin leffan tekijöillä ei olisi ollut kunnon käsikirjoitusta/kirjaa leffojen taustaksi ja sitten on vain kyhätty kokoon pari beckmäistä tekelettä hyödyntäen ko.filmeissä aiemmin hauskuuksiksi rakennettuja beck-juttuja.
Skorpionin joka pyöri perheväkivalta-teeman ympärillä katsoin ihan ookoosti läpi ja tykkäsin siitä paikka paikoiteillen, mutta Korppikotka oli niiin vaisu filmi että jätin sen kerrassaan kesken. Ei jännitystä, ei oikein mitään.

Toivottavasti parantavat jatkossa sillä Beckit parhaimmillaan ovat niin.. Legendaarisia.
Avatar
Clay
Kitisijä
Viestit: 2582
Liittynyt: 14.08.2005 23:46

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Clay »

Suvinen kirjoitti:Poseidon ( 2006 )

Perushuttua kritiikittömille katsojille.
Pöh. Nimenomaan perushuttua kriittiselle katsojalle - kriittinen katsoja tietää mitä odottaa tämän tyyliseltä leffalta ja osaa nauttia siitä kliseineen ja hollywoodismeineen päivineen. Ja siitä annan elokuville aina plussaa, jos ne tulevat uniin - ilman tätä leffaa en olisi vaihtoehtotodellisuudessa päässyt kamppailemaan elämästäni uppoavan laivan uumenissa.
Nyt penikseni on fantastinen!
Avatar
Clay
Kitisijä
Viestit: 2582
Liittynyt: 14.08.2005 23:46

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Clay »

Suvinen kirjoitti:
Ihanaa, kun jaksat aina olla eri mieltä kanssani! Ymmärrän perustelusi mutta silti väitän vastaan. Ehkä siksi, että alkuperäisversio oli mielestäni juuri tuota ihanan ennalta-arvattavaa hollywoodismia; uusintaesitys mukapäivitetyillä hahmoilla ja venytettyine loppuineen vesitti koko idean. Mutta tietysti jos ei ole alkuperäistä nähnyt, tämä saattaa kolahtaa eri tavalla.
Olisi tylsää keskustella aina samanmielisesti, eikös? Itse olisinkin ehkä jättänyt tämän suosiolla väliin, jos olisin alkuperäisen nähnyt (ja jos se _oikeasti_ on parempi).
Nyt penikseni on fantastinen!
Edith

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Edith »

imbesiili kirjoitti:
Sheetlord kirjoitti:Children of Men
Tämä menee imppaukseen. Skifitrilleri, Julianne Moore included ei voi olla huono asia.
No, eilen sitten näin tämän. En tykännyt pahemmin. Ihan perustuomiopäiväkauraa. Ampuilua ja säntäilyä. Kyllä mä uskon ilman tätä elokuvaakin, että laittomana siirtolaisena on kurjaa.

Mutta siinä soi hetken aikaa Rolling Stonesin Ruby Tuesday, joka on tosi kaunis kappale ja jota en ollut aiemmin tuntenut. Nyt varattu kirjastostakin.
Vastaa Viestiin