Katsoin leffan

Leffat, musiikki, taide, kirjallisuus ja sensellaiset
imbesiili

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja imbesiili »

Edith kirjoitti: No, eilen sitten näin tämän. En tykännyt pahemmin.
Sama vika. Katsottu kahteen kertaan, koska ekan jälkeen oli sellainen olo, että olipas mitäänsanomaton pökäle. Toimii kait paremmin leffafriikeille. Kirjan saatan lukea joskus.
Avatar
Clay
Kitisijä
Viestit: 2582
Liittynyt: 14.08.2005 23:46

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Clay »

deFarted

Ei tää nyt mikään mullistava kyllä ollut. Nicholson luonnollisesti sopi gangsterin rooliin, Leo selvisi ihan hyvin omasta osastaan ja Wahlberg oli symppis, Damon taas ei täysin vakuuttanut pahiksena. Jotenkin koko leffa jäi kuitenkin pinnalliseksi. Ja päähenkilöiden tappamiseen olisi hyvin voinut käyttää puoli tuntia enemmän aikaa.
Nyt penikseni on fantastinen!
Keikaus
Kitisijä
Viestit: 4772
Liittynyt: 15.08.2005 13:18
Paikkakunta: Helsinki

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Keikaus »

The Queen. Ei pöllömpi.
Kikkelis kokkelis.
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 16673
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

isohaara kirjoitti:
Dumari kirjoitti:Melkein unohtui!
Clerks 2
Taattua Kevin Smithiä, nauratti ja hymyilytti. Näiden leffojen jäljiltä ei voi olla huonolla tuulella. Kaikki koukut ei ehkä aukea, jos ei ole nähnyt aikasempia Herra Smithin tuotoksia. Rosario Dawson oli håt!!! Musikaalikohtauskin oli hyvä.
Tykkäs! 4/5
Aivan samaa mieltä!
Paljon parempi päätös NJ-sarjalle kuin Jay & Silent Bob Strike Back. Tuli vähän tätä ympäri mennään yhteen tullaan -fiilistä.
Ja aivan uskomattoman hervottoman törkeetä läppää! Äijä saa oikeasti tommosen leffan teatterilevitykseen...on se jonkun munaa imenyt. Ja tykännyt siitä, uu juu fägot. Bonggg.
Mä en tiennytkään että Star Wars- ja LotR-faneilla on tommonen sota käynnissä. :lol: "There's only one 'Return...' and it's not 'of the king.'"
Toisinaan, kun epähuomiossa riisun imagonmuokkauksen sisäistyneen naamion yltäni, huomaan olevani suuri urpohuumorin ystävä. Clerks on jo vuosia kuulunut suosikkileffoihini, vaikka en ole sitä edes nähnyt kuin kaksi kertaa - ja viimeksi joskus 90-luvun lopulla. Nuo muut Kevin Smithit taas eivät ole saaneet minua innostumaan lain, ja olenkin jo epäillyt, josko Clerkskään minusta olisi enää niin hauska kuin se muistoissani on. Sitä se varhaiskeski-ikäistyminen teettää, pelkään.

Clerksiä en vieläkään ole saanut uudelleen käsiini, mutta katsastin sen sijaan tuon kakkososan. Aluksi katsojan kohtalo oli kova. Pyörittelin silmiäni ja ajattelin, että onko tämän muka tosiaan tarkoitus olla hauskaa muiden kuin ala-asteikäisten maalaispoikien mielestä. Mutta alkukankeuden jälkeen leffa pääsi kuin pääsikin vauhtiin (tai ainakin Randal pääsi), ja olihan se oikein hauska. Ei ehkä yhtä anarkistisen riemukas kuin muistojeni ykkösosa, mutta kuitenkin.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Sheetlord

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Sheetlord »

Dreamgirls

Olet varmasti joskus käynyt tivolissa ja maistanut hattaraa. Tuota sokerista kerittyä ilmaakin kevyempää karamellista herkkua, joka sulaa kielelle nanosekunnissa. Eikä auta, vaikka pikku-Ernestille ostettu nekkuherkku olisi kehrätty ruskeasta sokerista. Suu on hetken makea, sitten tahmea ja varttitunnin päästä kaipaat mummon lihapullia.

Näin etenee löyhääkin löyhemmin Diana Rossin ja Supremesin "tarinaan" sovitettu blackmusical. Varmasti tämä hanke on vaatinut runsaasti afrikan-amerikkalaista vaikutusvaltaa, "yo bro, its like Cleopatra Jones meets Soundah Offa Musikkah, showwa meeah da moneeah!"
Kiistattoman komeasti kuvattu, kuulisti leikattu kiiltokuvakirja on disneynpää kuin Walt-setä ikinä olisi pystynyt tekemään. Jopa Beyonce'n hipiä bliitsaantuu loppua kohti. Jos olisin Malcolm- tai Martin-setä, tulisin kummittelemaan.

Neljä tähteä esillepanosta, kolme näyttelijävalinnoista, yksi "mustuudesta"
Sheetlord

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Sheetlord »

Alien Resurrection - extended

Örkkikvartetin kolmanneksi paras veto. Isot pojot tarinan kuljetuksesta, quakeII:maisesta designistä ja Jerry Goldsmithille uskollisesta original scoresta. Miikat myötähävettävästä ihmis-alien-hybridistä. David Fincherin kolmososalla on kieltämättä ansionsa, mutta tämä nelkku on pieni scifi-klassikko - joskin se lainailee häpeämättä sarjan graphic novelien tarinankuljetusta.
Ex'd-versio-ei tuo mitään merkittävää leikattuun teatteriversioon. Jos aiot kerätä koko sarjan, suosittelen lämpimästi ykkösen ja kolmosen teatteriversioita, mutta blokkaa koriin "Aliensin dir cut". Extroineen ja oikeasti tarinaa syventävine lisäminuutteineen se on enemmän kuin painonsa Weyland-Yutanin krediiteissä.
isohaara

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja isohaara »

Lolita kirjoitti:V2

Taattua laatua, kuin Reijo Mäen romaani ja tyyli kuin ekassa Vareksessa.

:D :D :D :D
Pidin oikeastaan enemmän tästä kuin ensimmäisestä Vareksesta. Nyt tuntui siltä kuin elokuvan oma tyyli olisi löytynyt. Ensimmäisen osan näkemisestä on tosin jo vähän aikaa, että muisti voi pettää.
Kuitenkin Mäen äijähenki oli vahvasti elokuvassa mukana; juodaan viinaa, puhutaan rehvakkaita ja ollaan niin saatanan olevinaan. Juurnäin!
Roolisuoritukset oli Veijosen Vareksen lisäksi todella onnistuneita. Esimerkiksi Lammen psykopaatti, Hissu Hietalahden transu ja Väänäsen polliisi eivät menneet överiksi älyttömästä sarjakuvamaisuudesta huolimatta. Jasper Pääkkönen tuntuu tosin esittävän joka elokuvassa Sakua, mutta toisaalta tottuuhan siihenkin.
Tissei, pyssyi, kaljaa & ronskia huumoria \,,/
Avatar
HellBell
Kitinän uhri
Viestit: 891
Liittynyt: 01.01.2007 18:57

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja HellBell »

Keikaus kirjoitti:The Queen. Ei pöllömpi.
Tämän haluaisin nähdä aina niin fantastisen Helen Mirrenin ansiosta. Epäilyksen polttopisteessäkin hän oli.. :h:
Suvinen kirjoitti:Little Miss Sunshine
..
Lopun pienoismissikisat kaikessa kauheudessaan saivat kanssakatsojalta kommentin: nuo on varmaan tarkoituksella vedetty tähän leffaan ihan överiksi nuo tytöt? Valitettavasti ei; jenkkilän "lapsimissikisat" ovat sellaista friikkishowta ettei voi ymmärtää, miten niitä ei ole lailla kielletty.
..
Ja filmin lopuksihan tuli vielä muisto-osoitus Yhdysvalloissa lapsimissinä tunnetulle ja sitten murhatulle JonBenét Ramseylle. Sitä tapausta ei koskaan ratkaistu, vanhempia epäiltiin yms. Hirveä juttu ylipäätään ja herätti suurempaa keskustelua lapsimissikisoista ja niiden hyödyllisyydestä/haitallisuudesta.
Pois vaan sellaiset. (ja ko.filmissä oli just oivasti siinä lopussa näytetty, miten irvokkaan pornoa muiden lapsimissien "peitelty" keikistely oli siinä missä päähenkilötytön avoimen räjähtävä strip-esitys oli mainion paljastavaa, hulppeaa, muihin esityksiin nähden.)
A man's gotta do what a man's gotta do.
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

Sheetlord kirjoitti:Jos aiot kerätä koko sarjan, suosittelen lämpimästi ykkösen ja kolmosen teatteriversioita, mutta blokkaa koriin "Aliensin dir cut"
Tööt! Siis jos aiot kerätä koko sarjan, suosittelen sisällöltään kaikkien aikojen dvd-boksia "Alien Quadrilogy", joka sisältää kaikista leffoista kummankin version, sekä 5 levyllistä äärimmäisen kiinnostavia ekstramateriaaleja. 9 levyn boksi on halvimmillaan maksanut alle 30e.

Ja samaa mieltä Aliensin director's cut-versiosta, mutta myöskin Alien 3:n puolella tunnilla pidennetty versio parantaa leffaa jopa kokonaisen tähden verran. Esim. yksi leffan hahmoista katoaa teatteriversiosta ilman mitään syytä, mutta pitkässä versiossa hänellä on oma mielenkiintoinen tarinansa.

Resurrectionin pitkän version alun huumorijakso on kaamea, mutta loppukohtaus maassa oli muistaakseni ihan jeespoks.
Avatar
Ihminen
Kitinän uhri
Viestit: 796
Liittynyt: 27.09.2006 10:41
Paikkakunta: Ihmislä

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Ihminen »

Tämän takia piti vaivautua ihan viikonloppuna tänne. Kävin kattelemassa docpointissa Fog of war:n. Oli tyhmällekin viihdyttävä dokkari. Oli hyvin kasattu ja Robert Strange McNamaran persoonallisuus on aika mainio. Muuten en sisältöön puutu, vaikka ajatuksia herättikin. Katselkaa itse, jos on mahdollisuus.
"Facts are stupid things."
Ronald Reagan

«Don't play with fire, play with Ihminen.»
Sloganizer.net
Sheetlord

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Sheetlord »

bedlam kirjoitti:"Alien Quadrilogy"
No, oikeassa olet. Mä olen tietoinen boksin olemassaolosta, mutta en ole itselleni sitä raaskinut ostaa. Onkos siinä muuten ykkösestäkin se alkuperäinen versio, jota ei aikoinaan teatterilevitykseen päästetty, vai ainoastaan poistetut kohtaukset ekstroina - mm. se jossa Ripley löytää Dallasin alienin hedelmöittäminä?

Melkein toivoisin että saaga jatkuis vielä yhdellä osalla, jossa ötökät pääsisivät mellastamaan Maahan - tosin "AvP" käsitteli jo tämänkin tarinantyngän...
Rouva Pupu

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Rouva Pupu »

Miami Vice

Olen kuullut tästä niin paljon hehkutusta, että olen kyllä äärimmäisen pettynyt. Jäi niin kovin latteaksi, ei voi mittään. Miten tämän nyt pitäisi poiketa normaalista "toiminta" leffasta? Samaa jutskaa eri paketissa, nih. Nojuu, ihan katottava kuitennii.
Avatar
Clay
Kitisijä
Viestit: 2582
Liittynyt: 14.08.2005 23:46

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Clay »

Rouva Pupu kirjoitti:Miami Vice

Olen kuullut tästä niin paljon hehkutusta, että olen kyllä äärimmäisen pettynyt. Jäi niin kovin latteaksi, ei voi mittään. Miten tämän nyt pitäisi poiketa normaalista "toiminta" leffasta? Samaa jutskaa eri paketissa, nih. Nojuu, ihan katottava kuitennii.
Mä en ainakaan hehkuttanu muutaku Barrettia, siitä leffa saa jo yhden tähden pelkästään.
Sheetlord kirjoitti:Melkein toivoisin että saaga jatkuis vielä yhdellä osalla, jossa ötökät pääsisivät mellastamaan Maahan - tosin "AvP" käsitteli jo tämänkin tarinantyngän...
AvP2 on ainakin suunnitteilla.

Warring alien and predator races descend on a small town, where unsuspecting residents must band together for any chance of survival. IMDB
Nyt penikseni on fantastinen!
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

Sheetlord kirjoitti:Onkos siinä muuten ykkösestäkin se alkuperäinen versio, jota ei aikoinaan teatterilevitykseen päästetty, vai ainoastaan poistetut kohtaukset ekstroina - mm. se jossa Ripley löytää Dallasin alienin hedelmöittäminä?
Ei kai varsinaisesti tuollaista versiota olekaan, vaan teatteriversio on se alkuperäinen ja oikea käsittääkseni ohjaajankin mielestä?

Tuo Ridleyn vuonna 2003 leikkaama vaihtoehtoinen versio on hieman lyhyempi kuin teatteriversio ja sisältää mm. 'Dallasmuna'-kohtauksen, mutta suurin osa poistetuista kohtauksista löytyy erikseen ekstroina.
Clay kirjoitti: AvP2 on ainakin suunnitteilla.
No voihan vitun vittu.
Avatar
RolloTomasi
Kitisijä
Viestit: 2360
Liittynyt: 06.09.2006 7:50
Paikkakunta: Maa

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja RolloTomasi »

Rouva Pupu kirjoitti:Miami Vice

Olen kuullut tästä niin paljon hehkutusta, että olen kyllä äärimmäisen pettynyt. Jäi niin kovin latteaksi, ei voi mittään. Miten tämän nyt pitäisi poiketa normaalista "toiminta" leffasta? Samaa jutskaa eri paketissa, nih. Nojuu, ihan katottava kuitennii.
Sellaista aattelin, että ajattelitko ihan loppuun asti, ja jos ajattelit, niin mitä pidät Michael Mannin muista leffoista?
Since I cannot prove a lover, to entertain these fair well-spoken days, I am determined to prove a villain and hate the idle pleasures of these days.
Rouva Pupu

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Rouva Pupu »

RolloTomasi kirjoitti: Sellaista aattelin, että ajattelitko ihan loppuun asti, ja jos ajattelit, niin mitä pidät Michael Mannin muista leffoista?
Ei ne oikein ole koskaan sen kummemmin iskenyt ja uponnut omiin mieltymyksiini = aiheita, jotka kiinnostavat. Jos kommentoin myöhemmin kun olen herran muutaman muun elokuvan katsonut uudelleen. Ainoastaan Heat elokuvan muistan ja siitä pidin kyllä suht paljon.
Sheetlord

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Sheetlord »

Clay kirjoitti:AvP2 on ainakin suunnitteilla...
Eikös tuokin stoori ole julkaistu sarjakuvana? Piirtäjää en muista, mutta mustavalkoinen, kökösti piirretty ja suomennettukin.

Alien-fiilistelyn innoittamana kaivoin esiin AvP2-pelin. Pulssikivääri laulaa ja happoveri roiskuu :D
Avatar
Clay
Kitisijä
Viestit: 2582
Liittynyt: 14.08.2005 23:46

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Clay »

Sheetlord kirjoitti:
Clay kirjoitti:AvP2 on ainakin suunnitteilla...
Eikös tuokin stoori ole julkaistu sarjakuvana? Piirtäjää en muista, mutta mustavalkoinen, kökösti piirretty ja suomennettukin.
Enpä usko, tai en löytänyt ainakaan mitään viitteitä IMDB:stä. Huomasin kuitenkin, että kaikkia Alien-elokuvia on ollut kirjoittamassa sama kaksikko O'Bannon & Shusett, jotka kirjoittivat alkuperäisen Alienin.
Nyt penikseni on fantastinen!
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

Clay kirjoitti:Huomasin kuitenkin, että kaikkia Alien-elokuvia on ollut kirjoittamassa sama kaksikko O'Bannon & Shusett, jotka kirjoittivat alkuperäisen Alienin.
O'Bannon ja Shusett olivat mukana pelkästään ensimmäisessä Alienissa ja siitäkin kirjoittivat oikeastaan vain taustatarinan, koska tuottajat muuttivat käsikirjoitusta melkoisesti.

Jatko-osissa herrat eivät olleet mitenkään mukana. Krediittejä toki saavat 'alkuperäisten hahmojen luomisesta', vaikka itse asiassa sekään ei pitkälti pidä paikkaansa.
Vihtahousu

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Vihtahousu »

Coach Carter

Samuel L. Jackson vetää just semmoisen roolin mitä voi mieheltä odottaakin... "anna mulle kaikki ja vielä vähän enemmänkin" Elokuva kertoo Carter-nimisen miehen elämäntarinaa, tiedä sitten kuinka tiukasti perustuu tosiasioihin. Vähän liikaa amerikkalaista hehkutusta, perustuubana toimii, varsinkin jos dikkaa koripallosta ja/tai joukkueurheilusta.

:) :)

The Californians

Noah Wyle ja Kate Mara varastavat show:n loistavassa "satiirisessa rakkauskomediassa", kuten Canal+:n Ohjelmaoppaassa todetaan.
Jos KillKill-pappa aikoo kattoa pätkän, niin muistaa ottaa nitrot viimeistään ennen musavideo-pätkää jossa Mara laulaa, ottaa pumpusta nuorempaakin :wink: Ympäristöaktivismi vs. Asuntorakentaminen on leffan aihe, johon toki sitten rakkaus sekoitetaan. Toimi.

:D :D :D :D
Sheetlord

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Sheetlord »

Clay kirjoitti:Enpä usko, tai en löytänyt ainakaan mitään viitteitä IMDB:stä.
Kyyllä se on, usko pois. Mä olen lukenutkin sitä pari jaksoa. Tai ainakin kuvaileemasi tarinankulkua muistutti paljon.

HR Giger itse ei muuten ollut mukana kuin ekassa leffassa. Ilmeisesti perfektionistinen surrealisti oli vaikea yhteistyökumppani. Niinpä esimerkiksi Alien Queen ei ole Gigerin käsialaa, vaan Stan Winstonin joka vastasi "Aliensin" tehosteista. G kyllä on muutamassa haastattelussa kehunut kuningatar-luomusta.
Vihtahousu kirjoitti:Jos KillKill-pappa aikoo kattoa pätkän, niin muistaa ottaa nitrot viimeistään ennen musavideo-pätkää jossa Mara laulaa, ottaa pumpusta nuorempaakin
Kiitos vinkistä. Otetaanpa pari heti varuilta. Jaa mitäs tässä purkissa lukeekaan? Vii-Ii-Aa-Gee.. voi jumalauta!
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

Sheetlord kirjoitti:HR Giger itse ei muuten ollut mukana kuin ekassa leffassa. Ilmeisesti perfektionistinen surrealisti oli vaikea yhteistyökumppani. Niinpä esimerkiksi Alien Queen ei ole Gigerin käsialaa, vaan Stan Winstonin joka vastasi "Aliensin" tehosteista. G kyllä on muutamassa haastattelussa kehunut kuningatar-luomusta.
Anteeksi kaikille, mutta niinkuin huomaatte, tulen vastaamaan jokaiseen Alienaiheiseen viestiin. Olen Alien-friikki.

Giger ei suinkaan käsittääkseni ollut hankala yhteistyökumppani, vaan Fox kusetti miestä kaikin mahdollisin keinoin. Kakkososaan miestä ei edes pyydetty mukaan, vaan esim. kuningattaren ulkoasun suunnitteli pääasiassa James Cameron itse.

Giger teki paljonkin mielenkiintoisia luonnoksia kolmososaan, mutta tuotannossa oli kiire ja ideat jäivät lähinnä suunnitteluasteelle. Miestä käsittääkseni kusetettiin sopimuksen kanssa ja tämä johti siihen, ettei nelososasta mies saa mitään krediittejä. Melkoisen huutava vääryys, pitkältihän on hänen ansiotaan että Alienista tuli sellainen klassikko.

Tässä Ron Cobbin luonnos alienmonsterista, ennenkuin Giger keksittiin sitä suunnittelemaan. Nii-in!
sanctus

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja sanctus »

Koko Alien -hahmo pohjaa muutamiin Gigerin Necronomicon -teoksen kuviin, joista useat esittävät muistaakseni naisvartaloisia hahmoja ja ovat hyvin, hyvin lähellä lopullista versiota ensimmäisen elokuvan oliosta. Ja vaikka Giger olisikin ollut hankala tyyppi vaatien vaikka nyt sitä parjattua taiteellista vapautta ja vapautta päättää lopputuloksesta, kyllä hänen luoma hahmonsa toimii.

Alien: Resurrection -leffasta voi tehdä päätelmiä hybridin, johon Gigerillä ei ole minkäänlaista osaa, toimivuudesta brutaalina oliona.
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

sanctus kirjoitti:Koko Alien -hahmo pohjaa muutamiin Gigerin Necronomicon -teoksen kuviin, joista useat esittävät muistaakseni naisvartaloisia hahmoja ja ovat hyvin, hyvin lähellä lopullista versiota ensimmäisen elokuvan oliosta.
Jeps, tähän kuvaanhan alkuperäinen alien perustuu. Onhan tuota elokuvaan päätynyttä otusta aikalailla fiksailtu ja käännelty, mutta kyllähän tuosta hahmon tunnistaa.
sanctus kirjoitti:Alien: Resurrection -leffasta voi tehdä päätelmiä hybridin, johon Gigerillä ei ole minkäänlaista osaa, toimivuudesta brutaalina oliona.
Mutta oliko tuota tarkoitettukaan brutaaliksi olioksi? Minusta se toimi sääliä ja myötätuntoa herättävänä otuksena oikein hyvin, samaan tapaan kuin ne epäonnistuneet Ripley-kloonitkin. Muutoinkin nelosessa ainakin oma myötätuntoni oli pääosin enemmän otusten kuin ihmisten puolella. Jeunetin visuaalisen tyylin lisäksi tuo seikka teki minusta leffasta mielenkiintoisen tuotoksen, vaikka sitä moni ei edes suostu laskemaan samaan sarjaan kolmen ensimmäisen elokuvan kanssa.
Keikaus
Kitisijä
Viestit: 4772
Liittynyt: 15.08.2005 13:18
Paikkakunta: Helsinki

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Keikaus »

Babel.

Joo, ihan katsottava, mutta hiukan tekosyvällinen ja kovin vakava. Esim. Cate Blanchett ja Pittin Brad olivat jotenkin aika... eteerisiä. Varmaan hokivat päässään "olen tärkeässä taideleffassa, nyt täytyy näyttää siltä, että kärsitään." Leffa olisi voinut olla myös hiukan lyhyempi kuin 2,5 tuntia.
Kikkelis kokkelis.
Vastaa Viestiin