Katsoin leffan

Leffat, musiikki, taide, kirjallisuus ja sensellaiset
Pyry-Matias

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Pyry-Matias »

Little Children

Viisas, kaunis, vangitseva. Jennifer Connelly ja Kate Winslet - nuuh!

4/5
aimohaiku

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja aimohaiku »

The Departed

*****

Olipa pitkästä aikaa erinomaisen hyvä leffa. Hyvä tarina höystettynä erinomaisilla näyttelijöilla ja mainiolla soundtrackilla, täydellistä!


The Exorcist

****

Pitkästä aikaa katsoin tämän klassikon, tällä kertaa tänä "The Version You Haven't Seen Yet" -versiona, joka sisältää alkuperäisestä julkaisusta pois jätettyjä kohtauksia. Säilyy edelleen kauhuelokuvasuosikkinani.
Viimeksi muokannut aimohaiku, 29.06.2007 11:49. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
nowaysis
Kitisijä
Viestit: 6126
Liittynyt: 26.05.2006 10:01
Paikkakunta: Bunnytown
Viesti:

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja nowaysis »

Zodiac

Lähes täydellinen leffakokemus. Yli kaksi ja puoli tuntia kuluivat kuin siivillä seuratessa 60-70 -lukujen taitteen Kaliforniaan sijoittuvaa todellisiin tapahtumiin perustuvaa sarjamurhaajajännäriä. Mielestäni leffaan ei mahtunut ainoatakaan tylsää hetkeä. Lukuisista käänteistä ja jatkuvasti esiin putkahtelevista uusista vihjeistä huolimatta raina ei käynyt missään vaiheessa sekavaksi tai väkinäiseksi. Taatusti suuri osa ylistyksestä tulee osoittaa päänäyttelijöille: Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr sekä jotenkin leffa leffalta seksikkäämmäksi muuttuva Mark Ruffalo. Se ääni. En yleensä lämpene noin vanhoille sedille, mutta Ruffalolle kyllä heruis, no doubt. Leffasta voisi hakea syvällisiä moraalisia pohdintoja poliisitutkimuksen keinoista ja oikeutuksesta hypellä lain molemmin puolin. Jätän sen kuitenkin Aasi(a)ntuntijoiden tehtäväksi, ja tyydyn(nuuh) googlettamaan Mark Ruffalosta muutaman kuvan, ehkä useammankin.

Suosittelen kaikille jännäreiden ystäville. Harvoin törmää näin hyvin ja huolella tehtyyn elokuvaan. Huumorinkukkakin pääsi oikeuksiinsa veritekojen välissä. Viisi tähteä viidestä.
Prepare for the worstest.
Rahkapussi

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Rahkapussi »

nowaysis kirjoitti:Zodiac

Suosittelen kaikille jännäreiden ystäville. Harvoin törmää näin hyvin ja huolella tehtyyn elokuvaan. Huumorinkukkakin pääsi oikeuksiinsa veritekojen välissä. Viisi tähteä viidestä.
Uih, kuulostaa romanttiselta. Täytyy sitten mennä katsomaan, että onko Uhrilampaiden voittanutta, onko ;)
Rouva Pupu

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Rouva Pupu »

Borat

Olihan tässä muutama ok kohtaus, mutta aika hypee turhasta taas vaihteeksi.

The Hills Have Eyes 2006

Alkuperäisen katsoneena osasin aika lailla odottaa, että ei iske. Ei iskenyt. Samaa paskaa uutena versiona. En pidä "mutanttilikavajaakannibaalisukurutsamurhaaja" kauhuleffoista. Näitä elokuvia ei pelasta silloin yhtikäs mikään.
-Superior-
Kitisijä
Viestit: 1234
Liittynyt: 07.04.2006 0:01

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja -Superior- »

Quadrophenia. Aivan helkkarin makea leffa. Harmitti entistä enemmän, etten elänyt nuoruuttani 60-luvun Lontoossa ja etten ole poika. Hauskinta oli katsoa elokuva nuoremman pikkuveljeni kanssa, aivan huikean koominen leffa. Tunsin päähenkilöön voimakasta samanmielisyyttä - en himoitse mitään niin paljon kuin jättää kaiken ja paeta. Hypätä kalliolta mopolla.


KuvaKuvaKuvaKuvaKuva
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

Equilibrium

KuvaKuva1/2

Yllätyin imdb:n keskiarvosta. Aikas tylsä 1984/Matrix-kopio, jolla ei omaa annettavaa paljon löytynyt. Ja hirveitä aukkoja täynnänsä. Pyh.
Rouva Pupu

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Rouva Pupu »

Slash

W00t. Aukkoinen ja juonellisesti hieman wtf?! Logiikka hakusessa.
1108

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja 1108 »

Kuva

Kuva


No mitä näistä nyt voi sanoa... Dikkasin, kummasta enemmän? Täytyy miettiä.

Ok, Planet Terror on näyttelijöineen ehken inasen minuun vetoavampi. Goreakin on riittäviin ja eritoten tytsy aseproteesinsa kanssa on suorassaan loistava.

Mut... mut... Death Proof ottaa lopun loistavalla ja hykerryttävällä pieksennällään ehken sitten kumminkin johdon.

Numba suosittelee:

Planet Terror: 4/5 paskaa.
Death Proof: 4½/5 paskaa.
Pyry-Matias

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Pyry-Matias »

Ocean's 13

Samanlainen ja samaa tasoa kuin edelliset. Viihteellinen lienee osuva sana.

3/5
Rouva Pupu

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Rouva Pupu »

United 93 ja Flight 93

United oli selvästi "kaupallisemmin" tehty, mutta fiilis katsellessa oli huomattavasti "ahdistavampi" kuin Flightissa. Loppuhan on kaikille selvä, mutta silti sen odotti olevan erilaisempi, outoa sanoisinko. Flightissa otettiin mukaan myös maassa olevat läheiset ja kontaktit kun taas Unitedissa keskityttiin koneen ja lennonjohdon tapahtumiin. Yhtäläisyyksiä oli luonnollisesti paljon, mutta silti suosittelen katsomaan molemmat. Toimii. Unitedissa terroristit olivat taviksia, Flightissa taas stereotypisiä hahmoja. Mielenkiintoista moneltakin kantilta ajateltuna = vähän niinQ pullamössöille ja ei-niin-pullamössöille pahikset.
Rouva Pupu

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Rouva Pupu »

Legion of the dead

Höhö. Olihan tässä aika monta ok splatter kohtausta ja yllättävän hyvää musiikkia. Onnistuin jopa naurahtamaan pari kertaa. Melkein paska, ei ihan kuitenkaan.
Avatar
Clay
Kitisijä
Viestit: 2582
Liittynyt: 14.08.2005 23:46

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Clay »

Suvinen kirjoitti:Sliding doors

Tässäpä vasta sateisen sunnuntain toinen erinomainen leffasuositus..!
Kaveri käänsi formulalle kesken leffan.. miehet!! Tosin olin torkahdellut jo aikaisemmin, mutta toisaalta se ei mitenkään haitannut "juonessa" mukana pysymisessä. Päällimmäiseksi minulle jäi kysymys mieleen, että onkohan maailmassa paljonkin naisia, jotka ovat valmiita elättämään esikoiskirjailijoita?

Ainiin, ja katsoin minä toisenkin leffan, jopa kokonaan. Miehen työ. Suomalaisuutta parhaimmillaan.

* * *
Nyt penikseni on fantastinen!
Avatar
Lolita
Kitisijä
Viestit: 8599
Liittynyt: 14.08.2005 18:46
Paikkakunta: Vantaa

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Lolita »

Häät mielessä

Just täydellinen romanttinen komedia. Umpiromanttinen sydämeni oli pakahtumaisillaan, vaikka olin nähnyt tämän aikaisemminkin. Jennifer on kaunis ja ihana ja Matthewistakin tykkään, joten ansaitsivat toisensa.

:h: :h: :h: :h: :h:
isohaara

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja isohaara »

"-On your tombstone it will say 'Always in the wrong place at the wrong time'."
"-How about 'yippee-ki-yay, motherfucker!'"

Die Hard 4

Just kattelin aikaisemmin DH3:sen ja hieman epäilin että pystyykö nelososa samaan äijäilyyn, mutta eipä tässä mtn. John McClane äijä ei ollut tällä kertaa krapulassa, ja äijä sen ansiosta taisi läppäkin lentää lennokkaammin äijä. Ja pahikset. Jo ykkösosasta tuttu äijä "come to the coast, we'll get together, have a few laughs..."-huumori kukki koko leffan ajan ja nasevimmissa kohdissa aiheutti äijä lähes tuolilta tippumisen. McClanen poikki-ja-pinoon pahiksenpieksentä äijä nousi jälleen uusiin sfääreihin, mutta loppua kohden korostunut älytön äijä liioittelu (kuten että ihan suihkuhävittäjän voittaa paljain käsin) ei haitannut yhtään.
Itse asiassa nelonen noudatti hyvin äijä diehard-kaavaa, jossa pahis on erittäin karikatyyrinen ("siirrytään suunnitelman 2. vaiheeseen" :lol: ), McClane hoitaa homman kotio kun äijä ei kukaan muukaan saatana siihen näytä pystyvän, FBI on kädetön sekä munaton, ja elokuvan kuluessa McClanen vaalea paita muuttuu äijä likaisen ruskeaksi.

Sivuhenkilöt (Kevin Smith \,,/ ) olivat ihan nasevia ja pysyttelivät tarpeeksi sivussa äijä kun läski alkoi tummumaan. Varsinkin nörttihahmot - vaikka muuten ihan perinteisiä rooleja - olivat äijä riemastuttavia.

Ja totta kai muutama viittaus edellisiin osiin; yksi jopa meinasi mennä multa äijä täysin ohitse, sillä viimeinkin näitä vitsejä ei alleviivattu niin kuin yleensä. McClane kuulee häntä auttavan FBI agentin nimen; "Agent Johnson? Great..."

Viis Äijää viidestä
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

Rankka Päivä tul. Aika harva dvd-hyllystä löytyvä lehva on sellanen, että pitää töllöstä tullessaankin katsastaa mutta tää on yks niistä. Mafiaveljet on kans sellanen, että kun minuutin katsoo keskeltä niin aina on pakko kattoa loppuun. Ja ihme juttu on myös se, että vaikka kauhu ja scifi on lempilajejani niin nämä ihan ihan superhypersuursuosikit kuuluu kuitenkin suurimmalta osin muihin genreihin.

Ei kun niin ja ai niin, Phantasm vuodelta 79 (?) tul kans katottua. Tää kai oli joku suosittukin kauhuleffa 80-luvulla. Aikas jänskä pätkä, saman miehen käsialaa kuin esim. Bubba Ho-Tep. Kuin lasten jännityselokuva Lynchmäisin häröyksin paitsi että gore oli välillä melko karskia nuorille ja ne häröydet selitettiin lopussa, päinvastoin kuin Lynchillä tapana. Hieno pätkä kuites ja kakkososa on kuulema vielä parempi.
Sheetlord

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Sheetlord »

bedlam kirjoitti:Phantasm
Ko leffasarjaan en ole perehtynyt, mutta lapsuudesta on tuon kakkos-osan juliste jäänyt lähtemättömästi mieleen. IMHO kaikessa simppeliydessään yksi pätevimpiä kauhu-filkkajulisteita.

Kuva
Yönmustaritari

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Yönmustaritari »

Kuva

Huhhuh, mitä roskaa.

Invincible - Voittamattomat

En tiedä miksi pikakelasin tästä 88 minuutin rainasta vain sen ~60 minuuttia vaikka fiksumpaa olisi ollut jättää paketti vuokraamoon. No mutta tulihan ainakin nähty sitten huono elokuva. Siis aivan käsittämättömän huono. Ei sillä, että jonkin aikaa ottaa vain päähän sen katsmoinen mutta jonkin ajan kuluttua alkaa vain ihmettelemään, että miksi se on edes tehty. Tämän rainan en usko tarjoavan kenellekkään yhtikäs mitään. Tuntuu vähän siltä, että tässä olisi kyse jostain aloitusjaksosta TV-sarjalle, joka on jätetty hyllylle odottelemaan. Vitsinäkään tämä ei ole ihan niin huono, että toimisi.

En antaisi tälle yhtään tähteä tai edes yhtään mitään.
Bhven

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Bhven »

Letters from Iwo Jima. Ihan katsottava, joskin tylsähkö.
Avatar
Lolita
Kitisijä
Viestit: 8599
Liittynyt: 14.08.2005 18:46
Paikkakunta: Vantaa

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Lolita »

Apocalypto

Oma-aloitteisesti ei olisi tullut katsottua varmaan koskaan, mutta kun pitää tehdä kompromisseja suhteessa, niin katsoin. Oikeestaan hyvä, kohtuullisen simppeli juoni, joka oli isolla rahalla tehty hienon näköiseksi. Mukavasti jännä ja sopivasti verinen.
Sheetlord

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Sheetlord »

Fantastic Four - Rise Of The Silver Surfer

Ihmenelikon seikkailujen toinen osa peittoaa monella osa-alueella ykkösosan. Turhanpäiväinen jaada-jaada on jätetty minimiinsä, toiminta ja efektipuoli pelaa, filmi on juuri oikean pituinen (1.26 tuntia) Jessica Alba on ûber-hot eikä FF:n sarjakuvamytologiaa ole kirjoitettu liian-uusiksi.

Mr Fantastisen ja Ihmetytön häiden alla ilmestyy kaukaa avaruudesta outo ilmiö häiriköimään. Planeettoja hotkivan Galactuksen henchman Hopeasurffari etsii herralleen välipalaa. Tätähän ei ihmenelikko purematta niele ja vastataistoon käy myös vanha arkkivihollinen (tohtori) Doom. Latverian kiero monarkki tekee tietysti kuprut ja pöllii Surffarin lainelaudan saadakseen käyttöönsä sen kosmiset ihmevoimat.

Tarina ammentaa vahvasti klassista Ihmenelos-seikkailuista, tietokonemallinnettu Surffari on hyvin uskollinen esikuvalleen. Muutamia juttuja, jotka häiritsivät puristin silmää:
- Mr Fantastisen harmaat ohimohiukset on häivytetty pois - ilmeisesti siinä pelossa, että teinit kavahtavat "vanhaa" miestä
- lopputaistelu Surffari vs Galactus meni ohi alle minuutissa. Jäi sellainen mitä-vittua -olo. Tavallaan se, että iso G esiintyi enempi "savupilvenä" kuin sarjiksista tuttuna kvasi-futuristiseen avaruuspukuun pukeutuneena jättinä oli onnistunut oikaisu - eihän sellaista olisi nauramatta katsonut.
- päähahmoista Möykky jäi pahasti varjoon. Galactus-sarjiksessa kun Ben Grimmillä ja hänen sokealla tyttöystävällään oli varsin merkittävä rooli.

Kuva
Avatar
Crowbar
Kitinän uhri
Viestit: 933
Liittynyt: 13.02.2007 13:02

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Crowbar »

Lolita kirjoitti:Apocalypto

Oma-aloitteisesti ei olisi tullut katsottua varmaan koskaan, mutta kun pitää tehdä kompromisseja suhteessa, niin katsoin. Oikeestaan hyvä, kohtuullisen simppeli juoni, joka oli isolla rahalla tehty hienon näköiseksi. Mukavasti jännä ja sopivasti verinen.
Tuo syrjäytti Die Hardin kautta aikojen parhaimman toimintaelokuvan paikalta. Samalla tuo viimeistään teki Gibsonista Hollywoodin tämän hetken parhaan elokuvantekijän. Tyyppi tekee täysin mitä lystää, rahoittaa itse projektinsa (kun studiothan ei tuollaisille pahemmin rahaa anna) ja jälki on päätä huimaavaa. Jää Scorceset ja kumppanit pientareelle ihmettelemään.
Gibsonhan on täysi sekopää ja hyvä niin.
I was at the hospital laughing at cripples
Then I heard your kid just died
Suddenly, that was funnier than the cripples
So I tracked you down and made fun of you
It was an open casket wake
I spilled my beer in your kid’s coffin
Avatar
Crowbar
Kitinän uhri
Viestit: 933
Liittynyt: 13.02.2007 13:02

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Crowbar »

Sheetlord kirjoitti:Fantastic Four - Rise Of The Silver Surfer

Ihmenelikon seikkailujen toinen osa peittoaa monella osa-alueella ykkösosan. Turhanpäiväinen jaada-jaada on jätetty minimiinsä, toiminta ja efektipuoli pelaa, filmi on juuri oikean pituinen (1.26 tuntia) .
Vai että 1h 15min. Kuule kakkaloordi. Älä kato noita. Jooko. Katso Memories of Murder. Jooko. Tai Cure. Tai Musa the Warrior. Tai Suicide Club. Jooko.
I was at the hospital laughing at cripples
Then I heard your kid just died
Suddenly, that was funnier than the cripples
So I tracked you down and made fun of you
It was an open casket wake
I spilled my beer in your kid’s coffin
Sheetlord

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Sheetlord »

Crowbar kirjoitti:Vai että 1h 15min..
Eikun tunti 26 minuuttia, pahoittelen epäselvää ulosantia. Ei leffan lyhyys tee siitä automaagisesti huonoa, kautta Kosmoksen!
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

Saw III

KuvaKuva½

Tykkäsin hiukka enempi kuin kakkosesta, mutta toisaalta tästä puuttui kokonaan se aspekti että kuka kuolee seukkana ja mitä tapahtuu sitten. Gore oli kymmenen kertaa ilkeämpää kuin aiemmissa osissa. Aivonporauskohtaus oli jo pitkitetyn överi.
Vastaa Viestiin