Katsoin leffan

Leffat, musiikki, taide, kirjallisuus ja sensellaiset
Savannah

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Savannah »

American Gangster

Ehdottomasti katsomisen arvoinen.
Avatar
Xiberia
Kitisijä
Viestit: 3273
Liittynyt: 26.08.2006 9:58
Paikkakunta: Kenkäkaupunki

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Xiberia »

In the Valley of Elah

Hätkähdyttävä ja ajatuksiaherättävä raina, joka käsittelee Yhdysvaltain "terrorisminvastaista sotaa" yhden perheen näkökulmasta kääntäen lopulta aiheen koskettamaan koko kansakuntaa. Tykkäsin.
"Elämä on kuin pornoelokuva - silloin tällöin panemista ja niissä väleissä ihan täyttä paskaa."
killkill

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja killkill »

Savannah kirjoitti:American Gangster

Ehdottomasti katsomisen arvoinen.
Mä en pitänyt tästä. 1970-luku oli mallinnettu nätisti, mutta Washington on tehnyt monta paljon parempaa pahisroolia ennen tätä - mm. "Training Day". Crowe taas oli jotenkin ärsyttävän velton näköinen.


Kultainen Kompässi

Vaimo tämän halusi nähdä, en minä. "Sorbusten Herran" ja "Narkkari-nian" vanavedessä tehdään näitä lastenkirja-filmatisointeja ihan urakalla. En tiedä mitä sieniä tämän kirjoittaja on syönyt, mutta paljon niitä on ollut. Kosmista tähtipölyä ja rinnakkaistodellisuuksia? Ainoa "hauska" idea oli jokaisen ihmisen rinnalla kulkeva eläindemoni. Muuten 33 minsaa tätä riitti. Visuaalisesti hieno, mutta aivan päätön tarina.
Herra Manala

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Herra Manala »

Rambo ****½

Mitä tapahtuu kun otetaan yksi Bad Taste, vaihdetaan splätter goreksi ja budjetti miljooniksi? Syntyy Rambo! Hohhoh, splätterit on splättereitä, mutta tämä leffa on puhdasta gorea. Nuolet lävistävät päitä, machetit katkovat päitä ja .50BMG:t höyrystävät päitä veriseksi mössöksi. Tästä leffasta puuttuu enää pissavehkeiden esittelytasolle menevä raiskaaminen, kaikki muu löytyy jauhelihasta verisylttyyn.

Itse asiassa tämän leffan nimi pitäisi olla Pulp Faction.

Kuten 1108:kin totesi, kerrankin elokuva jossa mitäänsanomaton ja kliseinen käsis ei edes häiritse. Tätä vain jää tuijottamaan vähän samaan tapaan hölmistyneenä kuin lihamyllyyn työnnettäviä lemmikkihiiriä.
Elppis
Kitisijä
Viestit: 10702
Liittynyt: 15.08.2005 15:07
Paikkakunta: Helsinki

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Elppis »

Vaola kirjoitti:Kysynpä tässä ketjussa, että onko kukaan nähnyt eilisessä Jussi-gaalassa ehdolla olleita elokuvia? Muitakin kuin Ganesin? Alkoi gaalassa olleiden näytepätkien perusteella kiinnostamaan muutama.
Lolitan kanssa käytiin katsomassa Musta Jää; yllättävän shokeerava leffa henkisesti. Hyvän leffasta tekee sen, että käsikirjoitus + näyttelijät yhteistyössä saa tarinasta todella sulavan ja tunnet olevasi mukana kaiken keskellä. Ei mikään treffileffa.
The great club outshines the individual, always and forever.
Geetz

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Geetz »

Miehen työ on vähän turhankin paljon ollu esillä. Se tais olla ehdolla vaikka missä kategorioissa? Ei se todella niin ihmeellinen ollut, paikoin jopa hemmetin ärsyttävä. Tai sit Korpelan naama on jo ruvennu vituttamaan, voi olla. Studio Julmahuveja katottu liikaa. :D
killkill

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja killkill »

Operaatio Outland

James Bond-rooleista luovuttuaan Sean Connery haeskeli pitkään "paikkaansa maailmassa". Ennen laskeutumistaan "vanha fiksu äijä" -rooleihin ukko ehti näytellä kaikenlaisia rooleja, tällä kertaa pääosan "High Noonin" avaruusversiossa.

Jupiterin Io-kuussa ollaan, titaanikaivoksilla. Mainareiden friikit kuolemantapaukset herättävät tuoreen kaivosseriffin mielenkiinnon ja tottakai vähän tonkimalla löytyy aikamoinen likakaivo, jossa lilluu myös kaivoksen johtaja (Peter Boyle). Kun sopusointua ei löydy, patu tilaa palkkamurhaajat päästämään yksinäisen lainvalvojan pois päiviltä.

Vuonna 1981 valmistunut scifistely näyttää totta kai monin paikoin varsin retrolta. "Alien" -flashbackia pukkaa paikoin kovastikin, tittelijakso on suora rip-off, musiikit scorasi sama säveltäjä Jerry Goldsmith, avaruuspukujen design on liki identtinen ja yleisilme eli nuhruisuus ja pimeys ovat samoja. Vaikka juonessa ei olekaan mitään ihmeellistä, pätkä onnistuu olemaan varsin viihdyttävä välipala. Suositellaan lämpimästi kaikille tieteiselokuvien ja Sean-papan ystäville.



Kuva
Avatar
Crowbar
Kitinän uhri
Viestit: 933
Liittynyt: 13.02.2007 13:02

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Crowbar »

Manalalle, Suviselle ja masalle leffavinkki: Music & Lyrics.
Jäätävän hyvä. Viisi tähteä. Roimii reisille. Koskettava. Saattaa jopa olla totta. Loistava.

3:10 to Yuma *1/2
War * Täh! Statham ja Jet Li ja tässä tulos!
Stardust ****1/2
Paha maa Ei tähtiä. Oli sen verran paska. En edes katsonut.
The Kingdom **** Todella pätevä.
Full Contact ****1/2 Kaikin puolin loistava!
Dawn of the Dead ***** Kyllä se on sen viiden tähden arvoinen. Ei sillä remakella ole mitään tekemistä tämän kanssa, mutta on sekin solid neljä tähteä omassa genressään.
Joshua ***1/2 Kammottava, hirvittävä, vittumainen.
Eastern promises ***** Taas ja vielä monen monta kertaa uudelleen.
The Damned **** Kitinä elokuvana.
Superbad ****

Tässä nyt promille joltain ajalta. 90% ei edes muista katsoneensa.
Tätä odotetaan kuola valuen: http://www.youtube.com/watch?v=OGjUyu9c8Ng
Ong-Bak ja Tom Yum Goong ovat sen verran vitun kovia, että ovat ulkona kaikista arvosteluasteikoista. Ohjaajalla on uus stara.
I was at the hospital laughing at cripples
Then I heard your kid just died
Suddenly, that was funnier than the cripples
So I tracked you down and made fun of you
It was an open casket wake
I spilled my beer in your kid’s coffin
killkill

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja killkill »

Sweeney Todd - The Demon Barber Of Fleet Street

Vanhan brittilegendaan partaveitsillään päitä pätkivästä murhamiehestä perustuva musikaali on ollut jo pitkään hitti Broadwaylla - joten olihan se selvää että "Chicagon" ja "Hairsprayn" menestyttyä valkokankaillakin rahamiehet näyttävät vihreää valoa hankkeelle. Ohjaajan palleille istahti unelmakaupungin lempifriikki Tim Burton - ja jälki on sen näköistä. Hyvällä tavalla.

Parturi Benjamin Barker ( Johnny Depp) kärsii suuren vääryyden. Kiero tuomari Turpin (Alan Rickman) juonii karvankatkojan ns. kakolaan - tässä tapauksessa Australiaan - päästäkseen kiinni tämän ihanaan vaimoon. Vuosia myöhemmin riutunut Todd livahtaa takaisin kotimaahansa - janoten kostoa. Pariskunnan lapsi on varttunut jo teini-ikäiseksi tytöksi ja Todd saa kammokseen kuulla tuomarin-perkeleen adoptoineen plikan - ja suunnittelevan menevänsä jopa tämän kanssa naimisiin. Kumppanikseen kostotöihin Todd saa Lontoon huonoimpia lihapiiraita leipovan mrs. Lovettin (Helena Bonham Carter)

Steven Sondheimin kirjoittaman musikaalin ylöspano on taattua Burtonia. Erittäin niukalla väriasteikolla kuvattu ja mahtavan koleasti valaistu viktoriaaninen Lontoo loistaa väreissä vain partaveitsen heilahtaessa ja veren roiskuessa -usein ja komeasti. Ohjaajan luottonäyttelijät Depp ja Carter ovat hyvässä vedossa ja Alan Rickmanin tuomarinpetskele on lähes Hans Grûberin veroinen niljake. Sacha Baron Cohen klaaraa oman hauskan pikkuroolinsa myös nätisti.

Yllättäen Oscar-ehdokkuuksia keräilleen paketin heikoin lenkki oli mielestäni musiikki. Laulujen sanat olivat liian usein "rautalangasta väännettyjä" eikä original scorekaan häikäissyt missään biisissä, paria nätisti sovitettua kaanon-laulua lukuunottamatta. Sori vaan Sondheim.

Leffa ****
Musa **

Kuva
killkill

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja killkill »

Menetetty Maa - No Country For Old Men

Muutaman hukkatyön jälkeen Coenin veljekset tuntuvat saaneen taas juonen päästä kiinni.

Autiomaassa metsästämässä ollut Llewellyn Moss (Josh Brolin) törmää keskelle pieleen mennyttä huumekauppaa. Veristen raatojen keskeltä löytyy pick-upillinen opiaatteja ja iso laukku riihikuivaa. Rahojen nyysiminen käynnistää tapahtumasarjan, joka ei petaa onnellista loppua. Kadonnutta cashia kun keräilee varsinainen mulkku miehekseen (Javier Bardem). Pakomatka vie Meksikoon asti, kotopuolessa vyyhteä koettaa selvitellä väsynyt ja kyyninen seriffi (Tommy Lee Jones).

Elokuvalla on ansionsa. Täydellinen taustamusiikin puute, hidas kerronta ja painostava tunnelma luovat varsin tehokkaan ja uhkaavan tunnelman. Parituntisesta filkasta olisi kuitenkin jännitteen lässäyttävät viimeiset 20 minsaa voinut surutta leikata pois. Piilotekstissään tarina käsittelee kaiken katoavaisuutta ja kuoleman ankeaa lopullisuutta - ja sitä miten kohtaloaan ei voi paeta.

***

Kuva
Elppis
Kitisijä
Viestit: 10702
Liittynyt: 15.08.2005 15:07
Paikkakunta: Helsinki

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Elppis »

JUNO

Vaikeaa kertoa mistä elokuva oikeastaan kertoo.. 16-vuotias Juno tulee parhaasta ystävästään raskaaksi, käsittelee asian ihanan Gilmoren tytöt- tyylisellä mutta 100 kertaa sarkastisemmalla ja lakonisemmalla huumorilla. Todella terävät repliikit, fiksu sananvaihto ja jenkkien "dork"- vittuilu tekee tästä elokuvasta sen, mikä sai mut heti otteeseensa.

Adoptiovanhempien etsiminen paikallislehdestä ja aborttiklinikkavierailu tuntui kaikki jotenkin täysin sopivalta, joskin cliché varsinkin jenkeissä onkin.

Ihana. Hyvän mielen leffa, ei mitään tyttöhömpötystä, vaan järkevää ja helvetin osuvaa tilannekomiikkaa. Nauroin yli puolet elokuvasta, paras kokonaisuus pitkään aikaan.

:) :) :) :) 1/2
The great club outshines the individual, always and forever.
killkill

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja killkill »

Suvinen kirjoitti:Citizen Kane
Eikä sovi unohtaa filman erinomaista, poikkeuksellisen syväterävää kuvausta sekä uskomattoman hienoa valaistusta. En minäkään tätä maailman parhaaksi elokuvaksi kanonisoisi, mutta kyllä top twentyyn helposti.

John Carpenter's The Thing

"Halloweenin" ohella selvästi ohjaajan päätyö. Kyseessä on uudelleenfilmatisointi 1950-luvun kauhistelusta "The Thing From The Another World".

Etelänapamantereen amerikkalainen retkikunta saa erikoisia vieraita - rekikoiraa pyssyillä ja kranaateilla jahtaavan norjalaisen helikopterin. Norskeja ei toivoteta tervetulleeksi mutta husky kylläkin. Naapuri-basesta löytyy läjä groteskeja ruumiita sekä omituinen tyhjä jääarkku. Pian käy ilmi, että vieraassa piskissä ei ole kaikki kohdallaan...

Elokuvan parasta antia on painostava, paranoidi tunnelma, kun eristyksissä oleva miehistö ei tiedä kuka on enää kuka ja keneen voi luottaa. Ennio Morriconen monotoninen musiikki tukee fiilistä hienosti ja usein niin kovin kalkkunaisissa rooleissa kompuroiva Kurt Russell liidaa nätisti. Lapsena diggailin kovastikin Rob Bottinin visvaisia olio-tehosteita, mutta tällä kertaa ne menivät pikakelauksella. En muutenkaan ole erityisen suuri gore-/splatter-fani.

DVD:ltä löytyy suhteellisen pätevä making-of. Vaikka puhuvia päitä on hieman liikaa, on oikeasti liikuttavaa kuunnella kuinka tehostevelho Bottin jaksaa vieläkin vaahdota irtokäsistä ja visvaisista alieneista

****

Kuva
killkill

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja killkill »

Elppis kirjoitti:JUNO
"Pojasta polvi paranee". Ohjaaja Jason Reitman on jo nyt ohjannut kaksi parempaa leffaa, mitä isänsä Ivan "Ghostbusters" Reitman koko pitkällä urallaan yhteensä.

"Juno" on kaikin puolin raikas feel-good-movie, jota voi varauksetta suositella. Pari pikku miinusta aikuisten roolihahmojen "paperisuudesta", mutta koska kohdeyleisö on nuoriso-nuoret aikuiset, tämä voitaneen antaa anteeksi.

Katsoin filkasta suomi-tekstittämättömän arvostelukappaleen. Dialogi on siksi tykkiä, että välillä oli pakko painaa englanninkielinen tekstitys esille, että pysyi sanaleikki-ilotulituksessa mukana. Ei käy kateeksi tämän suomi-tekstittäjää...

****½
killkill

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja killkill »

We Own The Night

Brooklynissä menestyvää yökerhoa venäläisen mafian piikkiin pyörittävä Bobby Green [Joaquin Phoenix] joutuu punnitsemaan uskollisuutensa kohteen uudelleen, kun poliisipäällikkö-isä [Robert Duvall] ja poliisikapteeni-velipoika [Mark Wahlberg] pyytävät sisäpiirin tietoja saapuvasta suuresta huumelastista. Bobby haistattaa molemmilla ensin pitkät, mieli kuitenkin muuttuu myöhemmin Joe-veljen jouduttua ryssämafian murhayrityksen kohteeksi.

Tarinan päähenkilö on ehdottasti omantuntonsa ja uskollisuutensa kanssa kamppaileva Bobby, joka koettaa hakea lunastusta vanhoista pahoista töistään hyveellisten perheenjäsentensä silmissä - kuten Raamatun tarinassa "Tuhlaajapoika". Duvall on tehnyt samanlaisen roolin jo kertaalleen "Rankassa Päivässä", eikä Wahlbergkaan tästä pääosa-Oscaria nappaa. Bobbyn tyttöystävää esittävä Eva Mendez on pakollinen kiintiöbööna - näpäkän näköinen toki - muuten miesvoittoisessa näyttelijäkaartissa.

Dialogissa, juonessa tai kuvauksessa ei ole mitään erikoisen merkillepantavaa. Parissa avainkohtauksessa tuodaan pelkoa erittäin hienosti esille, etenkin sateessa tapahtuva ammuskelu-pakokohtaus onnistuu välittämään oikeasti tunnelman, että nyt päähenkilöt ovat ns. kusessa ja pelottaa ns. aivan vitusti.

Kolme tähteä

Kuva
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

Logan's Run

Tän leffan näkemistä odottelin pitkään. Joskus aikoinaan olin sen töllöstä kasetille nauhoittanut, mutta jostain syystä siitä ei ollut tarttunut mukaan kuin alku.

Eletään 23. vuosisataa ja ihmiskunta asuu valtavan kuplan sisällä eristyksissä ulkoilmasta. Ylikansoituksen estämiseksi ihmiset hävitetään 30 vuoden iässä. Loganin on yksi "sandmaneista", jonka tehtävänä on jahdata ja teloittaa kaikki pakoa yrittävät. Mutta tadaa, Logan itse joutuukin sitten jahdattavaksi ja jännitys alkakoon!

Ihan hyvä leffa, jokseenkin hieman ihmettelen klassikkostatusta. Tästä ei oikeastaan loppujenlopuksi tiennyt, että katsoisiko tätä ihan totisena scifinä vai camp-mielessä. Jotenkin se sitten häiritsi koko leffan ajan.

Kuva




Galaxy of Terror
Porukka avaruusmatkaajia lähetetään kaukaiselle planeetalle tutkimaan, että mitä tapahtui siellä majailevalle tutkimusryhmälle.....oh well, tuo kuvakollaasi kertoo jo varmaan tarpeeksi. Yksi niistä monista 80-luvun taitteen Alien-ripoffeista. Karseutta oikein olan takaa. Kohtaus, jossa jättimäinen limainen mato raiskaa ja tappaa naispuolisen avaruusmatkaajan oli kyllä melkoisen häiritsevä.

Kuva
Avatar
Gat
Kitisijä
Viestit: 9259
Liittynyt: 04.11.2007 2:11
Paikkakunta: Aergistal

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Gat »

Bedlam: "Logan's Run" on kaikessa korniudessaan ykkössuosikkini! Liittynee siihen, että kaikki unelmani ovat tästä maailmasta pakenemista. Nyt minulla on se hallussani vain Waretettuna.. Saako jostain DVDnä?

Siinähän vilahtaa Jenny Agutter (pantavin misu ikinä) NAKUNA!!
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

Gat kirjoitti:Saako jostain DVDnä?
En ole Suomessa nähnyt, Amazonista tilasin saksa-dvd:n. Ilmeisesti melkoisen uusi julkaisu, hyvälaatuinen kuva oli ja 5.1-äänet.
Avatar
Gat
Kitisijä
Viestit: 9259
Liittynyt: 04.11.2007 2:11
Paikkakunta: Aergistal

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Gat »

bedlam kirjoitti:
Gat kirjoitti:Saako jostain DVDnä?
En ole Suomessa nähnyt, Amazonista tilasin saksa-dvd:n. Ilmeisesti melkoisen uusi julkaisu, hyvälaatuinen kuva oli ja 5.1-äänet.
No ei kanata. poltan waretetun ite levylle ennen kuin levy delaa.
Tai.. pystytkö kopsaan mulle? Ottasin suihin.

Mutta joo, näin vanhana näin sen penskana. Nyt Wanhana ymmärrän tyhmyydet, mutta vittu, sehän on kuin kaunis uni, jos järjen sammuttaa unityyliin.
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

Ai niin,

Spaceballs

Hitto. Mikähän siinä on, että tää nauratti nyt paljon enemmän kuin silloin joskus aikoinaan. Vaikka nuorempanahan tän ois pitäny enemmän huvittaa. Noh, eniveis loistavaa parodiaa kaikinpuolin.



Edit. Tuli vielä mieleen tästä, että aikoja sitten eräässä suhteessa koetin saada tytskää kattomaan Tähtien Sotaa. Hänelle tuo nimi toi vain mieleen Ronald Reaganin sotasuunnitelmat ja leffan kantta näyttäessäni alkoi hää Vaderin nähdessään nauraa, että "Toihan näyttää ihan sille Spacebalssien Dark Helmetille!". Piti siis Spaceballsia loistokomediana, muttei hällä ollut mitään hajua että kyseessä on parodia.
prosessi

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja prosessi »

bedlam kirjoitti:Hitto. Mikähän siinä on, että tää nauratti nyt paljon enemmän kuin silloin joskus aikoinaan. Vaikka nuorempanahan tän ois pitäny enemmän huvittaa.
Ottaen huomioon, että ainakin tuossa pätkässä tehtiin lähinnä pilaa teini-iästä, selitys saattaa löytyä siitä, että nuorempana aihe oli liian omakohtainen.
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

prosessi kirjoitti:Ottaen huomioon, että ainakin tuossa pätkässä tehtiin lähinnä pilaa teini-iästä, selitys saattaa löytyä siitä, että nuorempana aihe oli liian omakohtainen.
Ottaen huomioon, että en yhtään ymmärrä miten tuossa pätkässä tehdään pilaa teini-iästä, luulen että olen tullut seniiliksi ja nauran kaikelle jossa sanotaan rumia sanoja.
Avatar
Gat
Kitisijä
Viestit: 9259
Liittynyt: 04.11.2007 2:11
Paikkakunta: Aergistal

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Gat »

bedlam kirjoitti:eräässä suhteessa koetin saada tytskää kattomaan Tähtien Sotaa.....
Piti siis Spaceballsia loistokomediana, muttei hällä ollut mitään hajua että kyseessä on parodia.
Niin ja antoi sinullekin pillua? Miks mä en tapaa tuollaisia, vaan vain harkitsevia intellektuellimisuja? Väärät markkinat? Joka valkkaa, se runkkaa?
Viimeksi muokannut Gat, 17.02.2008 20:50. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
prosessi

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja prosessi »

bedlam kirjoitti:
prosessi kirjoitti:Ottaen huomioon, että ainakin tuossa pätkässä tehtiin lähinnä pilaa teini-iästä, selitys saattaa löytyä siitä, että nuorempana aihe oli liian omakohtainen.
Ottaen huomioon, että en yhtään ymmärrä miten tuossa pätkässä tehdään pilaa teini-iästä, luulen että olen tullut seniiliksi ja nauran kaikelle jossa sanotaan rumia sanoja.
:D Ehkä tuo oli se toinen vaihtoehto, jota en vain kehdannut sanoa ääneen.
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

prosessi kirjoitti: :D Ehkä tuo oli se toinen vaihtoehto, jota en vain kehdannut sanoa ääneen.
Ääää! Kerro nyt!
prosessi

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja prosessi »

bedlam kirjoitti:
prosessi kirjoitti: :D Ehkä tuo oli se toinen vaihtoehto, jota en vain kehdannut sanoa ääneen.
Ääää! Kerro nyt!
No ainakin se isin pikku prinsessa oli aika ilmeinen, ja raketti oli ilmetty koululuokka.
Vastaa Viestiin