Katsoin leffan

Leffat, musiikki, taide, kirjallisuus ja sensellaiset
Herra Manala

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Herra Manala »

Into the Wild

Tositapahtumiin perustuva kertomus orastavasta juristinketkusta, joka kuitenkin päättää ryhtyä slämäriksi, eli kaikilla mittareilla mitattuna luonnonläheisemmäksi ja paremmaksi ihmiseksi.

Aika pitkä raina ja silleen, lähemmäs 2 ja puoli tuntia. Ei kuitenkaan ihan ehtinyt kuoliaaksi asti tylsistyttämään, vaikka se hieman aiheutti myötähäpeää, ettei aseksuaali ketku ymmärtänyt yhtään mitään pillun päälle, vaan torjui pienen, giimoissaan rubiininpunaista odottelevan laulajaneitosen törkeästi.

***½
Avatar
nowaysis
Kitisijä
Viestit: 6126
Liittynyt: 26.05.2006 10:01
Paikkakunta: Bunnytown
Viesti:

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja nowaysis »

American Gangster oli ihan sikahyvä. Paljon kulki Denzelin ja Russelin karismoiden(au mikä sana) varassa, mutta juoni oli hyvä jos sattuu kanksteri-Kaikkosleffat noin yleensä sytyttään. Oikeestaan yks paha tulitusmättökohtaus ja muutama ilman pyssyjä väkivaltainen noin niinQ muuten vaan. Huumetykitykset saattaa ällöttää herkimpiä. Tykkään näistä esitekniseen aikakauteen sijoittuvista kyttäleffoista, kuten Zodiac. Virkistävä seurata kännykätöntä ja seurantalaitteetonta poliisityöskentelyä välillä :)

Parfyymi

Luin tämän kirjan joskus lukiossa, ja olin syvästi vaikuttunut. Uskon, että leffa aukeaa paremmin kirjan lukeneille, joskus näinkin päin. Tosin minusta kirja perustui pitkälti päähenkilön sisäisen maailman kuvaukseen, ja sitä oli näköjään hieman hankala siirtää käsikirjoitukseen. Ehkä ajatuksina olisivat toimineetkin, ns. ääneen ajatteluna. Vähävuorosanaisena päähenkilö jäi taatusti hieman etäiseksi ja hänen ajatuksensa kenties epäselviksi..Muuten ihan hyvin toteutettu. Minusta tarina oli niin huima, että siitä tehty leffa olisi nappiin mennessään ollut jotain todella hienoa. Näin ei nyt kuitenkaan ollut. Joitakin tunnelmia on näköjään kovin vaikea kuvata, tai sit ne ei vaan osaa.

Parhaimmillaan leffa olisi voinut olla (varmaan yrittikin)mielenkiintoinen kuvaus autistisen ja pakkomielteisen, aina ulkopuolisen ihmisen maailmasta. Suosittelen kirjaa, ehkä se toisi tarinaan leffaa enemmän eloa.

*puolustuskannalla*
Prepare for the worstest.
killkill

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja killkill »

Showgirls

Eräs Unelmakaupungin hauskimpia piirteitä on se, että ajoittain nimekkäilläkin ammatti-ihmisillä lähtee touhu täysin lapasesta ja tyylikkääksi tarkoitettua lopputulosta ei oikein tiedä, itkeäkö, nauraako ja surra konkurssin tehnyttä studiota, tunkiolle lentänyttä ohjaajaa sekä kotikaupunkiinsa takaisin tarjoilijanhommiin joutunutta toiviomatkalais-tähteä - vai yksinkertaisesti kääntää aivonsa pois päältä ja nauttia kyydistä.

"Basic Instinctin" menestyksen jälkeen kässääjä Joe Esterhazsilla ja ohjaaja Paul Verhoevenilla oli vapaat kädet tehdä suunnilleen mitä tahansa. Paperilla seksiä, juonittelua ja Las Vegasin kimalletta tihkuva ryysyistä-rikkauksiin-ja-takaisin-vähän-viisaampana -stoori näytti varmasti riskittömältä sijoitukselta. Ikävä kyllä - lopputulosta kalkkunampaa tavaraa näkee harvoin muualla, kuin Kiitospäivänä ruokapöydässä. Seksiä, tissejä ja töröhuulia piisaa enemmän kuin yhden filkan tarpeiksi, mikä ei sinänsä ole huono asia. Päätähtösen Elizabeth Berkleyn ns. näyttelemistä ihmetellessä ei oikeastaan hämmästytä, että tämä täräytys valittiin vuosituhannen huonoimmaksi elokuvaksi.

Sitten plussapuolella taas - kauniita naisvartaloita ja lesbovihjailevaa seksiä katsoja saakin koko rahan edestä. Mikä sekään ei sinänsä ole huono asia.

Kuten ei Gina Gershonkaan.

Kuva
killkill

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja killkill »

Typykkä-teemalla jatketaan:

Striptease

Vaikka Carl Hiaasenin veijariromaanin nokkeluudesta ei läheskään kaikki ole päätynyt valkokankaalle asti, tämä hollywood-sokeroitu "sankarillinen yksinhuoltajaäiti strippaa henkensä pitimiksi ja taistelee lapsensa huoltajuudesta" -selviytymistarina tulee katsoa ainakin kerran. Demi Mooren isolla rahalla fitness-kuntoon jumppaututussa ja vähän kirurgin veitsellä viritetyssä kropassa riittää ihmettelemistä. Sivuroolihahmot ovat jälleen kerran mielenkiintoisempia, kuin päätähti. Burt Reynoldsin pervo kongressiedustaja ja Ving Rhamesin ritarillinen tissibaarin bouncer ovat inhimillisyydessään varsin liikuttavia hahmoja.

Kuva
masa

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja masa »

killkill kirjoitti:Demi Mooren isolla rahalla fitness-kuntoon jumppaututussa ja vähän kirurgin veitsellä viritetyssä kropassa riittää ihmettelemistä.
Saiko Rouva KillKill hanaa leffan jälkeen?
killkill

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja killkill »

masa kirjoitti:Saiko Rouva KillKill hanaa leffan jälkeen?
Ei, mutta Demi saisi jos katsoisin vaimostani filmattua kotielokuvaa :D
NuoriDaavid

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja NuoriDaavid »

Telkusta eilen

Adaptation.

http://en.wikipedia.org/wiki/Adaptation.

Mielenkiintoinen.

Samaa outoa, mutta hyvää matskua kuin samojen tekijöiden (käsikirjoittaja ja ohjaus)


Being Jonh Malkovich, joka oli hillitön. Elokuva, jota katsoessa ei voinut mitenkään arvata, miten juoni kehittyy.

http://en.wikipedia.org/wiki/Being_John_Malkovich
Avatar
Eden
Kitinäaddikti
Viestit: 62
Liittynyt: 19.04.2008 8:36
Paikkakunta: Vantaa

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Eden »

Shine a Light. Rollarileffa jonka menin katsomaan ihan extempore. En oikein saanut otetta koko paskasta, ihme sillisalaatti dokkaria, livekeikkaa ja leffaa. Siinä vaiheessa kun olin katsonut musavideotyylisesti tusinan verran biisejä, lähdin ulos migreenin takia. Olisin varmasti lähtenyt ilmankin. :roll:
killkill

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja killkill »

Beddiksen "suosittelema" Lifeforce

Olen minäkin kalkkuna-rainoja joitakin aikanani nähnyt, mutta kyllä tämä kiilasi kärkiviisikkoon helposti. Uskomatonta shittiä!
NegaDuck

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja NegaDuck »

Mad Max 2. Wanha ja tyylipuhdas klassikkojatko-osa on nyt nähty kamun videotykillä HD-resoisena. Upeita autotakaa-ajoja, hurjia stuntteja ja rellestystä post-apokalyptisissa tunnelmissa Australian aavikolla, ja ehkä elokuvamaailman isoin elävä bensaräjähdys ikinä. Pahisten puvustuksesta vastaava ei tainnut olla ihan 130% (tai sitten hän oli 160% ja yritti vedota yleisön homofobiaan pahikseuden korostamiseksi).

Muuten jees, mutta musiikki tuntui välillä olevan vähän liikaa pinnalla ja melkeinpä häiritsi tunnelmaa ennemmin kuin korosti sitä.

Baraka (myös HD:na). Meditatiivinen videomontaasi 24:stä eri maailmankolkasta kuvattuna. Kuuluu samaan sarjaan kuin esim. Koyaanisqatsi, tämän tekijä oli aikaisemmin tehnyt vastaavanlaisen montaasin nimeltä Chronos. Tässä on myös samankaltaisia time lapse -kamera ajoja ja Michael Stearnsin mahtipontisen maalaileva ambient-leijuttelu soi taustalla. Erittäin tunnelmallinen ja upea elämys, mutta vaatii oikean mielentilan.
Avatar
Frederik Krueger
Kitisijä
Viestit: 3760
Liittynyt: 09.04.2008 10:49
Paikkakunta: Häslinki

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Frederik Krueger »

Ps. Rakastan sinua.

Pyh. Liian tavanomainen imelyydessään, tekijöillä ei ollut tippaakaan kunnianhimoa. Selvästikään ei kannata mennä katsomaan leffaa vain koska se oli edellisten viikonloppujen katsotuin leffa Suomessa. Olisin tosin mennyt mieluummin katsomaan Be Kind, Rewind, mutta se alkoi liian myöhään, eikä muutakaan kovin mielenkiintoista näyttänyt olevan pyörimässä.

Kaiken muun pahan lisäksi Hilary sWank on ihan plääh, eikä hänen miesmäinen olemuksensa ja ulkonäkönsä oikein istu tämäntyyppisiin leffoihin. Haistakoon pitkän paskan koko pimatsu.

Yksi :x viidestä.
Onko joku pissinyt mun muroihin?
Avatar
nowaysis
Kitisijä
Viestit: 6126
Liittynyt: 26.05.2006 10:01
Paikkakunta: Bunnytown
Viesti:

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja nowaysis »

Siis pliis sano että kävit katsomassa tuon jonkun naisen kanssa, sen naisen mieliksi. Ei voi sanoa kuin että mitä hittoa odotit leffalta, jolla on tollanen nimi..Daah :P

Kai kävitte tanssimassa jälkikäteen? ;-)
Prepare for the worstest.
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

See No Evil (Aka. Blind Terror)

KuvaKuvaKuvaKuva

Kolme vuotta Rosemaryn Painajaisen jälkeen Mia Farrow esittää jälleen haavoittuvaista naista kauhutrillerissä. Tällä kertaa hän on sokeana naisena murhaajan armoilla kotiartanossaan. Vaikka aiheesta olisi saanut enemmänkin irti, niin ei voi kuin ihmetellä kuinka ennenvanhaan osattiin tehdä kauhuleffat aivan hemmetin paljon tyylikkäämmin kuin nykyään. Sisältää muutamia aivan helevetin hienoja ja varpaillaan pitäviä kohtauksia, joista osa jopa aiheutti fyysisiä puistatuksia. Sokea tyttö hiippailee talossa tietämättä siitä, että muu porukka lojuu kuolleena ympärillä... hrrrr!

The Innocents

KuvaKuvaKuvaKuva

Tunnelmainen ja klassinen kauhuelokuva, jota jotkut kriitikot pitävät kaikkien aikojen parhaana kummitusleffana. Esim. The Others on suurelta osin pöllitty suoraan tästä, vaikka onkin ihan hyvä leffa sekin. Tulkinnanvarainen tarina, riittää katseltavaa toiseksikin kerraksi.
Herra Manala

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Herra Manala »

Gone Baby Gone

Aivan sairaalloisen hirvittävän kiduttavan surkea raina. Eikö riitä, että meillä on Ben Assfleck? Pitääkö ruudulle väkisin järjestää vielä sen pikkubroidi Casey Assfleck? No totta kai pitää kun isoveikka jeesaa!

Babyfacella on badass katu-uskottavuutta suurin piirtein yhtä paljon kuin kellä tahansa vaahtosammuttimen kokoisella juristilla tai humanistilla, joka ei ole eläessään nähnyt kuntosalia, fyysistä työtä, katutappelua tai jointtia. Ja sitten tällainen vitun siloposkipelle on pistetty johonkin Bruce Willis -rooliin aukomaan päätään ex-kokkelisnorkkelina yksityisetsivänä.

Tuo liiderin miscast jo itsessään on niin hyytävä, ettei koko leffaa voi sanoa muuta kuin läpipaskaksi. Mitä itse screenplayhin ja käsikseen tulee, niin kaikki on oikeestaan aika helvetin ennalta-arvattavaa B-puuroa. Koko leffa on ohjattu niin, että katsoja arvaa kaikki tulevat juonenkäänteet jo ennen niiden tapahtumista.

Läpipaskuudesta yksi tähti ja puolikas siitä hyvästä, että leffan jälkeen tekee mieli vetää molempia Assfleckeja pataan ja paljain käsin.

killkill

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja killkill »

^^ See No Evil oli muistaakseni aika pätevä raina

Elektra

Marvel-imperiumin femme-fatale-assasiini on sarjakuvaversiona [etenkin Frank Millerin käsissä] miljoona kertaa kiinnostavampi hahmo, kuin tämä vaisu valkokangas-adaptaatio. Jennifer Garnerilla on hyvät fyysiset edellytykset rooliin, mutta selvästi niukka budjetti ja tyhmä käsis vievät mattoa jalkojen alta. Siitä pisteet, että jotain on sarjakuvamyytistä tuotu mukana, salamurhaajajärjestö "Käsi" sekä sokea opettaja "Stick".

Millä nimellä kutsutaan Käsi-järjestön assasiinia, joka onnistuu tehtävässä?
- Kädettäjäksi.

Kuva
killkill

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja killkill »

Diary Of The Dead

"Night Of The Living Dead" vs. "Cloverfield". Olisitte saaneet jättää tekemättä. Zombi-genre on jo lypsetty tyhjiin ja uudet haastajat ("28 Days Later") juoksevat vauhdilla ohi.


Kuva
killkill

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja killkill »

[REC]

Samaa "Blair Witch Projectin" synnyttämää ja "Cloverfieldin" jatkamaa lajityyppiä tämäkin, tällä kertaa espanjalaisena versiona. Paloaseman yöstä tv-dokumenttia tekevä kuvausryhmä törmää normaalilla kotihälytyskeikalla "pelottaviin asioihin" - en viitsi spoilata.

Konekiväärinopeudella rätisevä espanja toimii hyvin paniikkitunnelmien kuvauksessa. Varsin pätevä säpsyttely, jonka tosin katsoo vain kerran - kuten lajityypin leffat yleensäkin. Paikoitellen atmosfäärissä oli paljon samaa, kuin Half-Life II-pelissä. Viimeiset pari minuuttia erityisen näppäriä. Diggailin.

Avatar
Frederik Krueger
Kitisijä
Viestit: 3760
Liittynyt: 09.04.2008 10:49
Paikkakunta: Häslinki

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Frederik Krueger »

nowaysis kirjoitti:Siis pliis sano että kävit katsomassa tuon jonkun naisen kanssa, sen naisen mieliksi.
En tietenkään sano. Tuli mieli ex tempore leffaan, Rewindiä olisi joutunut odottamaan liian kauan (ja se on kuitenkin DVD-kamaa, ei sitä tarvitse leffateatterissa nähdä), ja tuo Ps. oli ainoa josta olin jotain kuullut, lähinnä että oli viime vkl katsotuin leffa Suomessa. Ei siellä pyörinyt edes "There will be blood" tai se-toinen-oscar-voittaja, ja Rambon olin jo nähnyt.
Ei voi sanoa kuin että mitä hittoa odotit leffalta, jolla on tollanen nimi..Daah :P
Aihealue ei aiheuta näppylöitä, vaan se ettei tekijöillä ollut selvästikään halua tehdä omalaatuista tai missään suhteessa merkittävää teosta. Liian peruskauraa jotta olisi ollut edes viihdyttävä saati sitten silmiä kostuttava romanttinen elokuva. Verrattavissa viihdyttävyydeltään perus-Sinkkueläimien jaksoon, joita en tietenkään ole koskaan nähnyt.

Ainoa mistä syytän itseäni oli että menin katsomaan Hilary Skankin tähdittämää elokuvaa. Ainoastaan J-Lo puuttui kuvioista.
Kai kävitte tanssimassa jälkikäteen? ;-)
Kävin yrjöllä.
Onko joku pissinyt mun muroihin?
killkill

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja killkill »

Buttman And Bobbin

Ehdottomasti kaikkien aikojen paskin Batman- ja yksi surkeimmista sarjakuvafilkoista. Luojan kiitos, että vanha homo Schumacher saatiin huut helvettiin Lepakkomiehen kimpusta.

Kuva[/b]
1108

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja 1108 »

Captivity

Mitä tästäkin nyt sanois... Mökötetään kopissa ja on kovasti jännää/kamalaa, juoni raahustaa niiden 1700 samanlaisen leffan perässä mitä on aikaisemmin tehty. Mut on tässä yksi poikkeus:

Kuva

Nimittäin Elisha Cuthbert, elokuva jossa on tuollainen minkki ei voi olla huono!!!

Päätelkää itse trailerista:

[youtube]http://youtube.com/watch?v=S6D5i9_1RkY[/youtube]
Vihtahousu

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Vihtahousu »

Eragon (2006)

Ehkä vuosisadan etevin lohikäärmeleffan nimi. Castingi osui muuten hyvin, mutta pääosanesittäjä oli paskin, ei vakuuttanut. Nimi-näyttelijöitä riitti; John Malkovich (joka oli ehkä 4:ssä kohtauksessa), Robert Carlyle ja Jeremy Irons... CGI-dragon oli muuten njees, mutta se ääni ei vakuuttanut. Tarina välillä heppoinen puhumattakaan toteutuksesta, kuvaus kyllä paikoitellen ihan mukavaa. Scifi/Fantsu-fanina jaksoin kyllä katsoa, mutta muille en ehkä suosittelis.

Fantsu-Faneille 2,5/5
Muille 2,0/5
Tix

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Tix »

Vihtahousu kirjoitti:Scifi/Fantsu-fanina jaksoin kyllä katsoa, mutta muille en ehkä suosittelis.
No, juonelta ei voi kovin paljoa odottaakaan jos pohjalla on 14-vuotiaan pojan kirjoittaman Ö-luokan kirja. Fantsua fanitan, anal plussalta katselin tuota 30 minuuttia ja sit oli pakko lopettaa vaikka siinä olikin hienosti animoitu lohikärmes.

Hobbitin ja Song of ice and firen filmatisointeja odotellessa...
Avatar
nowaysis
Kitisijä
Viestit: 6126
Liittynyt: 26.05.2006 10:01
Paikkakunta: Bunnytown
Viesti:

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja nowaysis »

There Will Be Blood

Mielenkiintoinen tarina öljynporaajasta pohataksi nousevasta miekkosesta ja hänen pojastaan. Historiankuvana tosin ehkä kiinnostavampi kuin tarinana, mutta mukavan "erilainen" leffa. Loppua kohden ehkä hieman lässähti. Kolme ja puoli viidestä.
Prepare for the worstest.
Vihtahousu

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Vihtahousu »

Jersey Girl

En tiennytkään että tää oli Kevin Smithin leffa ennen kuin alkukreditseissä pyöri hänen tuotantoyhtiönsä tunnukset. Ben Assfleck ja Liv Tyler staroina, ei mikään paras kattaus, mutta menetteli. Pikkuskidi oli kyllä kaikista paras. Vähemmän komediallinen kuin yleensä Kevin Smithin leffat, mutta ei se paskaa osaa tehdä.
Yksinkertaista, romanttista ja vähän komediallista hömppää, tykkäs.
1108

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja 1108 »

1108 kirjoitti:Captivity
Itseasiassa vaikkakin leffa on suora kopio Saw leffoista annan sille 3½ tähteä, oli se loppupelisää vaan niin hyvän... katseltava leffa.
Vastaa Viestiin