Kirjoita kirje 15-vuotiaalle itsellesi

Viikonpäiväketjut, turhat provot, puzznuzzailu ja "tärkeät" gallupit
BettyB.

Kirjoita kirje 15-vuotiaalle itsellesi

Viesti Kirjoittaja BettyB. »

Tunnustan suoraan kopioineeni aiheen YleX:ltä, mutta aihe on uusi ja mielestäni hauska. Kirjoita siis kirje menneisyyden 15-vuotiaalle minällesi, olisiko jotain kannattanut jättää tekemättä tai ehdottomasti tehdä.

Rakas Betty, terveisiä täältä tulevaisuudesta, tarkemmin ottaen vuodesta 2008. Siellä taitaa olla vuosi -91, tässä sinulle muutama vinkki elämän varalle.

Luvassa on mahtava kesä! Vietät sen suurimmaksi osaksi Floridassa isäsi tuttavaperheen luona, ja loppukesä menee kavereiden kanssa moijaillessa. Älä huoli, vaikka naapurin Anne on ihastunut kanssasi samaan poikaa, Heikki kyllä kirjoittaa sinulle kirjeitä rapakon taakse eikä naapurin Annella ole mitään saumaa. Tosin, huomaat kyllä kotiin palattuasi että metsästys on saalista kiihottavampaa, eikä Heikki enää kiinnostakaan. Elämäsi varrella tapaat vielä monta Heikkiä ja ehdit kyllästyä jahtiin. Mitäpä jos sittenkin pitäisit Heikistä kiinni, olisit nyt naimisissa kaljun salkunhoitajan kanssa. Tai eronnut.
Vinkki vielä sinne Floridan aurinkoon: vaikka ne rantalentiksen pelaajat onkin hottiksia, niitä ei kannata tuijottaa tuntitolkulla. Naamasi nimittäin palaa vesikelloille ja näytät Suomeen palatessasi keitetylle ravulle.

Pääset myös haluamaasi lukioon. Siellä voisit lueskella joskus läksyjäkin, voisit saada vielä paremmat paperit ja ehkä päästä suoraan haluamaasi opiskelupaikkaan. Toisaalta, ei ne näkymät tulevaisuudessa ihan pöllöjä ole muutenkaan, tulet saamaan tulevista työpaikoistasi monta ystävää, jotka kulkevat matkassasi vielä yli kolmekymppisenäkin.

Hanki itsellesi työpaikka, jossa voit tehdä töitä lukion ohessa vaikka parina päivänä viikossa. Osta kaikilla tienaamillasi rahoilla Nokian osakkeita, usko pois, niiden avulla säästyt vanhempana asuntolainalta ja elämäsi on oleva taloudellisesti turvatumpaa. Aikuisempana sinusta tulee sen nykyisen farkkutytön sijaan kenkäfriikki ja usko pois, niihin saa rahaa palamaan yhden helsinkiläisyksiöllisen verran. Ja vähän enemmänkin.

Naapurintytöistä Krissestä ja Jaanasta tulee isoina julkkiksia. Jos haluat aikuisena hengata "piireissä", tutustu heihin paremmin, vaikka Jaana onkin ärsyttävä ja Krisse superujo. Parista naapurinpojasta, Mikosta ja Timosta, tulee hyviä jalkapalloilijoita, pyydä nimmarit jo nyt.

Tulevana Vappuna (kun olet jo 16) perustelet äidillesi, että jonkun asiakkaan antaman kotiviinipullon voi hyvin antaa sinulle, sillä saat kuitenkin jostain hankittua alkoholia, ja että eikö olisi parempi että äitikin tietäisi mitä olet juonut. En käsitä miten tempussa onnistut, mutta ne bileet olisi kannattanut jättää väliin. a) vappubileisiin ei kannata lähteä kokovalkoissa b) bileissä ei kannata juoda kaikkea mitä tarjotaan c)puskassa ei ole lämmin herätä d) äidillä EI riitä huumorintaju pimpottaessasi aamulla klo 7 ovikelloa, avaimettomana, piipunrassit päässä e) suihkuun ei kannata mennä oksentamaan. Ehdit vanhempana juoda itsesi tolkuttomaan humalaa ihan tarpeeksi monta kertaa.

Elä nuoruuttasi täysillä, ihan kuten tulet elämäänkin, ja älä lähde sen saksalaissyntyisen baarimikon kanssa jatkoille. Joudut vaan seuraavana iltana saunassa selittelemän äidillesi vartalostasi löytyviä lukuisia ruhjeita. Eikä se muutenkaan ole elämäsi mies.

Ja vielä vinkki; älä leiki koko nuoruuttasi poikien tunteilla, aikuisena ne kostaa.
bedlam

Re: Kirjoita kirje 15-vuotiaalle itsellesi

Viesti Kirjoittaja bedlam »

Ei mulla kyllä oikeastaan olis mitään ratkasevaa neuvoa antaa 15-vuotiaalle itselleni. Taisin olla juopottelutauolla tuolloin ja tyttöjen ja paneskelun sisään kiinnosti musiikki. Kunpa vieläkin olisi samanlainen into soittoon ja säveltelyyn päällänsä. Ehkä saattaisin koettaa usuttaa itseäni pukille ja elämään villiä nuoruutta, että näkisin kuinka siinä ensimmäisessä ja tärkeimmässä suhteessa olisikaan tällöin käynyt. Mutta ei sillä pärställä ja tyylillä olisi kyllä irronnut edes keltään. En mää kyllä loppujen lopuksi kuitenkaan muuttas mitään. Nyt on hyvä.
Avatar
Mylwin
Kitisijä
Viestit: 4593
Liittynyt: 16.08.2005 15:25
Paikkakunta: Kouvostoliitto

Re: Kirjoita kirje 15-vuotiaalle itsellesi

Viesti Kirjoittaja Mylwin »

Mene kellariin. Tule ulos kun olet 22.
Kävin katsomassa Mylwinin kuvaa, ja näyttää kyllä just siltä ettei sillä ole yhtään ystävää.
- Ann 2005
Herra Manala

Re: Kirjoita kirje 15-vuotiaalle itsellesi

Viesti Kirjoittaja Herra Manala »

Älä pane niitä. Ja kun se kiimapili ei kuitenkaan pysy aisoissa niin älä ainakaan ala seurustelemaan niiden kanssa.
ninnithequeen

Re: Kirjoita kirje 15-vuotiaalle itsellesi

Viesti Kirjoittaja ninnithequeen »

Moi pikku-Ninni.

Yritäppäs käyttäytyä. Älä värjää hiuksiasi violetiksi. Tatuoinnin otit jo, älä ota enää toista. No otat kuitenkin. Älä tappele poikien kanssa, ne voittaa kuitenkin painimatsissa ja sä joudut sitte kulkemaan niskatuen kanssa.

Mene vaan suoraan isin firmaan töihin koulusta. Koulutuksella kun ei ole mitään merkitystä siihen aikaan, ja töitä kuitenkin riittää. Äitin firman perit kuitenkin, joten se on aivan sama onko sulla valkoinen hattu päässä vai ei. Ja täysikäsenä sitten baariin töihin, niin kauaksi aikaa ku jaksat vaan. Siellä näkee elämää, sieltä löytää kultaakin arvokkaampia ystäviä.

Äläkä rakastu tulisesti parin vuoden päästä, siinä ei saa kuin nokilleen. Tosirakkaus(tm) tulee vasta myöhemmin.

Eli enpä taida katua kovin montaa asiaa ;)

Katottiin muuten just video nuorisotilalta vuodelta -92, jolloin olin siis 15, ja ukko heläytti että sähän oot ihan saman näkönen nyt. Joo kiitti hei.
killkill

Re: Kirjoita kirje 15-vuotiaalle itsellesi

Viesti Kirjoittaja killkill »

Hyvä KK,

Olet tosi mukava jätkä, mutta älä yritä kasvattaa takatukkaa. Se menee laineille ja näyttää jotenkin tyttömäiseltä. Myös ne skordaritiukat mustat 501:t valkoisten varsilenkkareiden kanssa kannattaa unohtaa. Sinä vaan et näytä James Hetfieldiltä - etkä opi soittamaan. Et kitaraa, et bassoa etkä rumpuja. Sori.

Tupakinpoltto kannattaisi lopettaa nyt, vuoden sauhuttelun jälkeen. Myös viinan kanssa lättäämistä voisit vähentää. Hyviä uutisia sikäli, että aikuisena pääsi tulee sietämään punaviiniä ja lonkeroa ilman helvetillisiä hedareita.

Tuo riehuminen ja kapinointi on ihan ookoo, mutta koeta pitää se jotenkin hanskassa. Ei enää seinien potkimista rikki, kun mansikkamaalla tavattu Pauliina antaa puhelimessa pakkasta... ja turha surra sitä isotissistä Katria, joka ei lähtenyt kanssasi elokuviin. Olit nääs aikaasi edellä, amerikkalaistyylinen treffeilläkäyntikulttuuri rantautui Suomeen vasta 15 vuotta myöhemmin.

Alat käymään vuoden kuluttua kuntosalilla. Treenaa vähemmän ja syö enemmän, jaksat ja kasvat paremmin.

Eipä muuta. Pidä ittes miehenä!
NuoriDaavid

Re: Kirjoita kirje 15-vuotiaalle itsellesi

Viesti Kirjoittaja NuoriDaavid »

-veljesi aikoo tehdä itsemurhan
-mene leukaleikkaukseen
-mene kuntosalille
-mene lääkikseen
-juo vähemään viinaa
Tix

Re: Kirjoita kirje 15-vuotiaalle itsellesi

Viesti Kirjoittaja Tix »

Terse,

Lueppas fysiikkaa ja kemiaa vähän ahkerammin, nimittäin lääkäriksi alkaminen on fiksumpi veto kuin suunnittelemasi jurismi. Voi tehdä duunia ympäri maailman jos hotsittaa lähteä - ja sinuahan hotsittaa. Eikä tarvi käyttää epämukavaa skragaa. So what että pitää vähän leikellä ruumiita kumipuvussa, tiedä vaikka siitä saisi kicksit pidemmän päälle.

Ps. Osta Nokian osakkeita.
NegaDuck

Re: Kirjoita kirje 15-vuotiaalle itsellesi

Viesti Kirjoittaja NegaDuck »

"Rauhoitu. Sinua ei pilkata kuoliaaksi jos ihastut johonkin tyttöön. Se mitä sinulle tapahtui 6-vuotiaana oli todella väärin, ja sinun kannattaisi jutella siitä vanhemmillesi jo nyt. Älä reagoi kiusaajiin niin voimakkaasti, sillä he vain innostuvat siitä kahta pahemmin. Ja kyllä tytöt sinustakin tykkäävät vaikka luuletkin olevasti nokkimisjärjestyksen häntäpäässä. Et ole. Nobody's out there to get you, vaikka siltä tapahtuneen takia ehkä tuntuukin. Ja vaikka itsesääli onkin kansamme perushuvi, siinä menee paljon elämää ja aikaa hukkaan.

Sama sitten kun olet armeijassa. Ota röyhkeämpi asenne. Muuten jäät jalkoihin pukukaapilla kun pitää pukeutua kurkkusalaatiksi ja aikaa on minuutti. Ja alikessut tykkäävät simputtaa juuri niitä jotka menevät simputuksesta hämilleen. Siellä ei kannata erottua joukosta muuten kuin suoriutumalla hyvin, ja sekin pienin varauksin.

P.S. Kannattaa harrastaa vähän enemmän liikuntaa, huomaat sen sitten kun toiset 15 vuotta on kulunut.

P.P.S. Vaikka isukki haukkuukin tietokoneharrastustasi, tulet osumaan kultasuoneen."
1108

Re: Kirjoita kirje 15-vuotiaalle itsellesi

Viesti Kirjoittaja 1108 »

Moro pikku Numba!

Älä pane naapurin tyttöä festareilla, et pane vaikka kuinka tekis mieli. Muista että vanhalla teiskontiellä on 60km/h rajoitus eikä 160km/h, sattuu vähemmän. Veljesi rakentaa mikroauton, älä aja sillä.

Ps: Osta Nokian Kumisaappaat.
Edith

Re: Kirjoita kirje 15-vuotiaalle itsellesi

Viesti Kirjoittaja Edith »

Relaa vähän. Ei sun tartte, tyttö pieni, alkaa oleen ihan kuin kaikki toisetkin, mutta loppujen lopuksi just nykyisessä ikävaiheessasi voisit ihan hyvin vaikka katsella poikia, vetää perseet ja paneskella vähän, niin et olis sitten enää yli kakskymppisenä niin pihalla kaikesta ja jaksaisit opiskella silloin, kun opintomenestyksellä alkaa oikeesti olla ees vähän jotain väliä. Jajoo, nyt kun se anoreksia alkaa olla takana, niin älä liho heti niin paljon niin nopeesti, niistä raskausarvista et nimittäin koskaan pääse eroon.
Avatar
Frederik Krueger
Kitisijä
Viestit: 3760
Liittynyt: 09.04.2008 10:49
Paikkakunta: Häslinki

Re: Kirjoita kirje 15-vuotiaalle itsellesi

Viesti Kirjoittaja Frederik Krueger »

Rakas ynnynnnyy,

Haista paska.
Viimeksi muokannut Frederik Krueger, 26.04.2008 13:10. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Onko joku pissinyt mun muroihin?
Avatar
Georgina
Kitisijä
Viestit: 3302
Liittynyt: 23.12.2005 22:36

Re: Kirjoita kirje 15-vuotiaalle itsellesi

Viesti Kirjoittaja Georgina »

Heippistä ginuski sinne vuoteen -96.

Mietippä nyt vielä yhdesti voisitko sä opiskella jollekin muulle kuin hevosalalle. Sulla on siellä lukiossa nyt aikaa sitä funtsia. Ja ota rennosti siellä, oo ihan oma itses vaan. Ja käy nyt hyväntähen kovasti valmennuksissa että edes joku päivä osaisit vähän ratsastaa.

Parisuhdejuttujen anna mennä omalla painollaan, loppujen lopuksi niissä käy oikeinkin hyvin vaikka se oikeaksi luulemasi mies ei sitä olekaan.
When my baby is good she is good, but when she is bad she's even better
Avatar
Bluntly
Kitisijä
Viestit: 23472
Liittynyt: 15.08.2005 8:41

Re: Kirjoita kirje 15-vuotiaalle itsellesi

Viesti Kirjoittaja Bluntly »

Hei hippi.

Aja nyt se takatukka pois ja heti. Samoin ne hawaiji-paidat voisit heittää menemään. Näin vanhempana oksettaa katsella valokuvia menneisyydestä.

Voisit myös sanoa sille punatukkaiselle tytölle hyvästit, pian olet kantamassa häntä aivojen valuessa tuulilasissa.

Ja kun se tunnettu huumehemmo yrittää tintata niin väistä oikealle, ei vasemmalle.

Ja kasvata penteleesti pallia ja potki maailmaa munille.
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
Lucas Jackson

Re: Kirjoita kirje 15-vuotiaalle itsellesi

Viesti Kirjoittaja Lucas Jackson »

Hei naulapää, hyvin sä vedät!!
elco

Re: Kirjoita kirje 15-vuotiaalle itsellesi

Viesti Kirjoittaja elco »

Lähettäisin printin veikkauksen webisivun menneistä lottoriveistä. Mahtaisi paskasakkia viiksettää, kun voittaisin lotossa päävoiton 1000 kertaa peräkkäin.
Geep

Re: Kirjoita kirje 15-vuotiaalle itsellesi

Viesti Kirjoittaja Geep »

...
Viimeksi muokannut Geep, 08.05.2008 11:42. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
NuoriDaavid

Re: Kirjoita kirje 15-vuotiaalle itsellesi

Viesti Kirjoittaja NuoriDaavid »

elco kirjoitti:Lähettäisin printin veikkauksen webisivun menneistä lottoriveistä. Mahtaisi paskasakkia viiksettää, kun voittaisin lotossa päävoiton 1000 kertaa peräkkäin.
Taidat olla tymä!

Koko systeemihän kaatuisi tuohon. Kyllä vinkki ostaa noksua olisi paljon parempi.
elco

Re: Kirjoita kirje 15-vuotiaalle itsellesi

Viesti Kirjoittaja elco »

NuoriDaavid kirjoitti: Taidat olla tymä!

Koko systeemihän kaatuisi tuohon. Kyllä vinkki ostaa noksua olisi paljon parempi.
Älä vitussa? Luulet siis aikakoneeseen pantavalla Nokia-vinkillä tehtävän enemmän rahaa kuin samaan aikakoneeseen pantavalla lottorivistöllä?

Minä kun luulen molempien ajatuskulkujen olevan täsmälleen saman arvoiset.
NuoriDaavid

Re: Kirjoita kirje 15-vuotiaalle itsellesi

Viesti Kirjoittaja NuoriDaavid »

elco kirjoitti:
NuoriDaavid kirjoitti: Taidat olla tymä!

Koko systeemihän kaatuisi tuohon. Kyllä vinkki ostaa noksua olisi paljon parempi.
Älä vitussa? Luulet siis aikakoneeseen pantavalla Nokia-vinkillä tehtävän enemmän rahaa kuin samaan aikakoneeseen pantavalla lottorivistöllä?

Minä kun luulen molempien ajatuskulkujen olevan täsmälleen saman arvoiset.
No jos nyt lähdetään miettimään asiaa ihan vakavissaan, niin mietitäänpä:

Et missään tapauksessa voisi voittaa loton pääpottia montaa kertaa, ennen kuin se johtaisi siihen, että systeemiä muutettaisiin jotenkin.

Jos teoretisoitaisiin, että voittaisit kolme kertaa, ja fiksuna lottoaisit vain jättipottien aikaan, niin voisit voittaa esim 15 miljoonaa euroa.

Nokian osake on yli 1000 kertaistunut arvoltaan. Paljonko olisit saanut sijoitettua 15 vuotiaana?
Tix

Re: Kirjoita kirje 15-vuotiaalle itsellesi

Viesti Kirjoittaja Tix »

NuoriDaavid kirjoitti:Nokian osake on yli 1000 kertaistunut arvoltaan. Paljonko olisit saanut sijoitettua 15 vuotiaana?
Varmaankin aika paljon, jos olisi takana lottovoitto tai pari.
masa

Re: Kirjoita kirje 15-vuotiaalle itsellesi

Viesti Kirjoittaja masa »

NuoriDaavid kirjoitti: Jos teoretisoitaisiin, että voittaisit kolme kertaa, ja fiksuna lottoaisit vain jättipottien aikaan, niin voisit voittaa esim 15 miljoonaa euroa.

Nokian osake on yli 1000 kertaistunut arvoltaan. Paljonko olisit saanut sijoitettua 15 vuotiaana?
Jos voittaa kolme kertaa ja sijoittaa ne voitot Nokian osakkeisiin?
elco

Re: Kirjoita kirje 15-vuotiaalle itsellesi

Viesti Kirjoittaja elco »

NuoriDaavid kirjoitti: No jos nyt lähdetään miettimään asiaa ihan vakavissaan, niin mietitäänpä:

Et missään tapauksessa voisi voittaa loton pääpottia montaa kertaa, ennen kuin se johtaisi siihen, että systeemiä muutettaisiin jotenkin.

Jos teoretisoitaisiin, että voittaisit kolme kertaa, ja fiksuna lottoaisit vain jättipottien aikaan, niin voisit voittaa esim 15 miljoonaa euroa.

Nokian osake on yli 1000 kertaistunut arvoltaan. Paljonko olisit saanut sijoitettua 15 vuotiaana?
No jos nyt ensin pieraiset sen aikakoneen jostakin niin voidaan alkaa kunnolla vääntämään, eiksjuu?

Sitten voidaan miettiä montako lottovoittoa sijoitetaan Nokiaan, Amazoniin, Microsoftiin, Googleen ja Facebookiin.

Sitten löisin koko potilla vetoa, että Suomi voittaa Euroviisut vuonna 2006.
Viimeksi muokannut elco, 29.04.2008 11:21. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
NuoriDaavid

Re: Kirjoita kirje 15-vuotiaalle itsellesi

Viesti Kirjoittaja NuoriDaavid »

elco kirjoitti:
No jos nyt ensin pieraiset sen aikakoneen jostakin niin voidaan alkaa kunnolla vääntämään, eiksjuu?

Sitten voidaan miettiä montako lottovoittoa sijoitetaan Nokiaan, Amazoniin, Microsoftiin, Googleen ja Facebookiin.

Sitten löisin koko potilla vetoa, että Suomi voittaa Euroviisut vuonna 2006.
Eikös nuo aikakoneet ole enemmän insinöörien hommia? Rakenna sinä aikakone, niin minä hoidan loput.

Tästä muuten saisi komedian: tyyppi rakentaisi aikakoneen, jolla voisi lähettää viestejä menneisyyteen, mutta laite olisi hiukan buginen ja viestit vääristyisivät matkalla.
Viimeksi muokannut NuoriDaavid, 29.04.2008 11:21. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Lucas Jackson

Re: Kirjoita kirje 15-vuotiaalle itsellesi

Viesti Kirjoittaja Lucas Jackson »

Lucas Jackson kirjoitti:Hei naulapää, hyvin sä vedät!!
Ai niin ja raavi ne rahat kasaan sinne SRV:n porin keikalle vaikka varastamalla, sillä se gubbe kokee ennenaikaisen poismenon.
Vastaa Viestiin