Kateus

Yleinen lätinä jä kitinä
Herra Manala

Re: Kateus

Viesti Kirjoittaja Herra Manala »

NegaDuck kirjoitti:
Herra Manala kirjoitti:
http://www.viruscomix.com/page392.html
Joo en mäkään ymmärrä vertailuja siihen mitä tapahtuu miljardin kilometrin päässä, vaan siihen mitä tapahtuu oman yhteisön sisällä.
NegaDuck

Re: Kateus

Viesti Kirjoittaja NegaDuck »

Mitäs sitten kun yhteisöön saapuu joku uusi tyyppi jolla on vieläkin vaikeampaa kuin aikaisemmalla vaikeimman elämän edustajalla? Siirtyykö se raja koska muilla helpommin elävillä on oikeus whinettää? Entä jos joku vaikeaa elämää viettävä lähtee lätkimään yhteisöstä?
BettyB.

Re: Kateus

Viesti Kirjoittaja BettyB. »

Kadehdin sittenkin, ihanissa isoissa kartanoissa asuvia ihmisiä.
Herra Manala

Re: Kateus

Viesti Kirjoittaja Herra Manala »

NegaDuck kirjoitti:Entä jos joku vaikeaa elämää viettävä lähtee lätkimään yhteisöstä?
Mä nyt tarkoitin yhteisöllä ihan tällaista yhteiskunnallista tasoa. Ei, siihen ei vaikuta kenenkään tuleminen ja meneminen.

Kultalusikan perseeseen antaa kyllä "anteeksi" kelle tahansa, sillä ei se kultalusikka siellä perseessä ole yleensä sen ihmisen oma syy, vika tai valinta. Toisilla vaan käy arpaonni paremmin. Minusta on vähän pimeetä, että ihmisille lyödään arvo- ja kateuspotentiaalileimoja otsikkoon sellaisilla perusteilla. Ei sellaista ihmistä voi vaatia myöskään heittämään kultalusikoitaan mäkeen, sellaiset vaatimukset ja odotukset ovat nimenomaan katellisten ihmisten ajatuksia. Mutta jos sitä kultalusikkaa perseessään ei osaa arvostaa, ei sitä kultalusikkaansa ansaitse. Silloin olisi paljon reilumpaa että ne avaimet esimerkiksi taloudelliseen riippumattomuuteen, vapauteen ja ahdistamattomuuteen olisi jollain toisella joka sitä oikeasti elämäänsä tarvitsisi, ja joka sitä elämisen vapautta osaisi myös tosissaan arvostaa.

Kateudesta en voi tosiaan omalta kohdaltani puhua, sillä sallisin mieluusti kaikille oikeuden esimerkiksi taloudellisesti stressittömään elämään. Se taloudellisen turvan hakeminen on kuitenkin se asia, mikä meitä ihmisiä paikasta toiseen hengenlähtöön asti juoksuttaa. Vituttavimmat asiat siinä on Pertti Peruskansalaiselle nämä:
1. Duuni on perseestä, se stressaa
2. Ei ole oikein tarpeeksi fyrkkaakaan, se stressaa

Eli: Duuniaika = stressiä, vapaa-aika = stressiä. Kaikki on loppupeleissä kiinni rahasta. Harvalla on nimittäin niin luova työpaikka, että siellä suostuisi jatkamaan omia töitään ilman liksaa, jos vaikka lottoarvonnassa tupsahtaisi miljoona euroa yht'äkkiä tilille. Heitäkin toki on, ja onnellisia ovat he. Yleensä he muuten ovat kutsumusammatissa olevia naisia.
NegaDuck

Re: Kateus

Viesti Kirjoittaja NegaDuck »

Herra Manala kirjoitti:Kultalusikan perseeseen antaa kyllä "anteeksi" kelle tahansa, sillä ei se kultalusikka siellä perseessä ole yleensä sen ihmisen oma syy, vika tai valinta.
Entä jos on lähtenyt kurjista oloista mutta ankaralla työllä onnistuu saamaan kultalusikan perseeseensä, ja sitten whinettää kun vedenkeitin menee rikki?
Herra Manala

Re: Kateus

Viesti Kirjoittaja Herra Manala »

NegaDuck kirjoitti:Entä jos on lähtenyt kurjista oloista mutta ankaralla työllä onnistuu saamaan kultalusikan perseeseensä, ja sitten whinettää kun vedenkeitin menee rikki?
Ei kai silloin puhuta kultalusikasta, jos se on täysin ansaittua, eikä suurimmaksi osaksi arpaonnen tuotosta? Jos vedenkeittimen rikkoutumisen taas kokee aidosti elämänlaatua huonontavaksi asiaksi samaan tapaan kuin huonotuloisuutta yhdistettynä työstressiin, niin ei sekään ihan normaalia ole.
NegaDuck

Re: Kateus

Viesti Kirjoittaja NegaDuck »

Herra Manala kirjoitti:Jos vedenkeittimen rikkoutumisen taas kokee aidosti elämänlaatua huonontavaksi asiaksi samaan tapaan kuin huonotuloisuutta yhdistettynä työstressiin, niin ei sekään ihan normaalia ole.
Minä voisin kyllä nähdä vedenkeittimen hajoamisesta romahtamisen oireena jostain muusta, esimerkiksi juurikin työstressistä. Jos joku täällä rupeaa itkemään hajonneesta vedenkeittimestä, ei se välttämättä tarkoita että hän kokee sen Aidosti Elämänlaatua Huonontavana Asiana, ehkä se vain on se korsi joka katkaisee kamelin selän sillä hetkellä. Jos silloin joku hyökkää itkijän kimppuun kritisoiden häntä perspektiivin puutteesta, seurauksena on vain lisää vitutusta.
Herra Manala

Re: Kateus

Viesti Kirjoittaja Herra Manala »

^ No toki vedenkeittimen hajoamisesta saa itkeä.

Jos on köyhä.
Vastaa Viestiin