exPertti kirjoitti:
Kiinnostaa itseäkin nämä väittämäsi. Sehän tarkoittaisi, että panimot itse laiminlöisivät huoltoa.
Siis laiminlyövät mitä huoltoa? Anna nyt jotain tietoa tuosta väittämästäsi eka?
Omien kokemusteni mukaan laitteet putsataan määräajoin huoltomiehen toimesta. Ei niihin baarihenkilökunta satu muuten kuin vaihtamalla tonkan tai painepullon.
Mikko Salmi kirjoittaa kirjassa Kippis! – ravintolan olutkäsikirja (Finnlectura 2002): ”Hygienian laiminlyönti on varma keino asiakkaiden karkottamiseksi. Pahimmissa tapauksissa asiakas saa hanaolueensa parven pieniä kärpäsiä tai epämääräisen limaklöntin. Tämän jälkeen asiakas ei samaan paikkaan enää eksy.”
exPertti kirjoitti:
Kiinnostaa itseäkin nämä väittämäsi. Sehän tarkoittaisi, että panimot itse laiminlöisivät huoltoa.
Siis laiminlyövät mitä huoltoa? Anna nyt jotain tietoa tuosta väittämästäsi eka?
Omien kokemusteni mukaan laitteet putsataan määräajoin huoltomiehen toimesta. Ei niihin baarihenkilökunta satu muuten kuin vaihtamalla tonkan tai painepullon.
No ei minullakaan tähän ole mitään viitettä tarjota, enkä jaksa googlaillakaan, mutta tukisin Perttiä siinä, että muistan varmuudella lukeneeni lehtijuttuja, joissa pikkupubeja oli testattu pistokokein. Tulos oli, että yllättävän usein hanalaitteet olivat niin huonosti putsattuja, että sen pitäisi maistua myös maussa. Juttuun haastateltu brittiläinen panimoalan edustaja oli kauhuissaan suomalaisen olutkulttuurin alennustilasta.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Bluntly kirjoitti:Pahimmissa tapauksissa asiakas saa hanaolueensa parven pieniä kärpäsiä tai epämääräisen limaklöntin.
Tämä tapahtuma tulee taatusti siitä, että baarimikko huomaa hanavehkeidensä tarjoavat huonolaatuista olutta, mutta ei silti soita huoltomiehelle et, "teidän laitteen falskaa", tai sitten se ei vaihda tonkkaa tai putelia ja päästä puhdasta uuttaa juomaa läpi. Käsittääkseni muuta baarimikko ei pysty tekemään. Vai onko noiden laitteiden putsausjutut muuttuneet jotenkin?
Ja jos baarimikko tarjoaa päivän ekaa lasketttua tuoppia masiinastaan, se kannattaa taatusti jättää väliin. Paskaltahan se maistuu.
masa kirjoitti:
Tämä tapahtuma tulee taatusti siitä, että baarimikko huomaa hanavehkeidensä tarjoavat huonolaatuista olutta, mutta ei silti soita huoltomiehelle et, "teidän laitteen falskaa", tai sitten se ei vaihda tonkkaa tai putelia ja päästä puhdasta uuttaa juomaa läpi.
Mutta kun minä myydä halpa olut pizzan kera, ei olla vara soittaa kallista huoltomiestä joka kuukausi laitteisto puhdistamaan.
Omien kokemusteni mukaan baarihenkilökunta vaihtaa eka ite pullot ja tonkat, laskee lurjut läpi ja testailee. Jos maku pysyy paskana,otetaan yhteyttä panimon huoltomieheen, joka tulee paikalle tutkimaan ja korjaamaan masiinat. Masiinoille myös tehdään huoltoja ja putsauksia tietyin väliajoin. Muistaakseni nämä putsaus ja huoltotoimenpiteet kuuluvat tavarantoimittajan kanssa tehtyihin sopimuksiin.
Huonolaatuista olutta on yleensä tarjolla silloin, kun tynnyri on menossa tyhjäksi, hana on ollut käyttämättä tovin, tai tynnyri on ollut liian kauan käytössä, jolloin ei ole saatu kiertoa.
Kärpäsiä hanoista löytyy taatusti, joten jos baarimikko tarjoaa aamullla krapulakaljaksi ekaa laskettua tuoppia, se kannattaa jättää väliin ja pyytää seuraava.
Myös likaiset tuopit vaikuttavat oluen makuun paljonkin. Jos saat tuopin jossa ei ole vaahtoa lainkaan, on se joko päin persettä laskettu, tuote on viallinen, tai sitten yksinkertaisesti lasi on likainen.
exPertti kirjoitti:
Miksi sitten huusit apuun Ninniä ja KK:ta? Sinähän tietty itse tiedät kaikki proseduurit miten hanat puhdistetaan ja olet itse laaduntarkkailijana uskomattomalla tarkkuudella pyytänyt lisäpuhdistuksia omaan työpaikkaasi.
Tästä se BS olettamus.
Muha Kai mä nyt helvetti kysyn niiltäkin, kun alan ammattilaisia ovat. Ajattelin että josko noi masiinat on muuttuneet viimevuosien aikana.
Teikäläinen taasen vetää faktaa ihan lonkalta, vaikka et ole ilmeisesti ikinä edes oluenjakolaitteita nähnyt?
Viimeksi muokannut masa, 22.05.2008 11:56. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
exPertti kirjoitti:
Sinä taas olet alan ammattilainen ja et vieläkään ole kertonut miten usein Teillä hanat huollettiin. Vai onko se juuri se pointti, että kuulit tästä putsaamisesta juuri ensi kertaa.
Ai, en mä tiennytkään että olet kysnyt minulta tuollaista. Onko se jäänyt minulta huomaamatta, vai nytkö sen keksit?
Vastaus on se, etten muista, enkä tiedä kuinka usein noita tehtiin. Tehtiin kuitenkin ja aina huoltomiehen toimesta.
exPertti kirjoitti:
No, kun tuhansien tuoppien mieskään ei tuota muista niin ethän pahastu jos jatkan pikkubaareissa pullokaljan juomista? Ja uskallan jopa suosittaa sitä muillekin?
No kylläpä nyt ottaa pertsan luonnon päälle kovasti.
Suosittele vaan, mutta muista varmistua että lasi on puhdas, ja ettei olut-pullossasi ole lipeää tai tupakantumppeja.
exPertti kirjoitti:
Tietty siitäkään ei olisi haittaa jos joku paikalle kuuluttamistasi (tai joku muu) tulisi ja kertoisi miten asiat puhdistuksen suhteen oikeasti ovat.
Nojoo. En totta puhuen itsekään tiedä miten nuo hommat nykyään hoidetaan. Omasta baarimikkoajasta on jo 10 vuotta, joten saattaa olla että nykyään on ihan eri meininki noiden masiinoiden kanssa.
Ihan parhautta minunkin mielestäni! Sitä perusniksua en enää kestä juoda, mutta tämä tummakin on kyllä niin ihmisten kuin kitinäläistenkin keskuudessa jakanut mielipiteitä.
Ihan parhautta minunkin mielestäni! Sitä perusniksua en enää kestä juoda, mutta tämä tummakin on kyllä niin ihmisten kuin kitinäläistenkin keskuudessa jakanut mielipiteitä.
Vaikka OLUTKETJU on kyseessä, niin laitanpa näin alkoholittomiin juomiin perehtyneenä tänne oman suosikkini viimosten pari kk ajalta: Kopperbergin omena-karpalo Mä en yleensä siidereitä juo, ellei ole esim. Magners tai muuta kuivempaa / aidompaa kamaa, mutta tää on hyvää.
Odotan että kesällä pääsisin maistamaan hyvällä omalla tunnolla alkoholillista siideriuutuutta: Golden Cap:n PUOLUKKA.
The great club outshines the individual, always and forever.
masa kirjoitti:Omien kokemusteni mukaan baarihenkilökunta vaihtaa eka ite pullot ja tonkat, laskee lurjut läpi ja testailee. Jos maku pysyy paskana, otetaan yhteyttä panimon huoltomieheen, joka tulee paikalle tutkimaan ja korjaamaan masiinat. Masiinoille myös tehdään huoltoja ja putsauksia tietyin väliajoin. Muistaakseni nämä putsaus ja huoltotoimenpiteet kuuluvat tavarantoimittajan kanssa tehtyihin sopimuksiin.
Komppaan tätä, ja kyllä Pertsa, ihan omakohtaisella kokemuksella baarityöntekijänä.
Kärpäsiä hanoista löytyy taatusti, joten jos baarimikko tarjoaa aamullla krapulakaljaksi ekaa laskettua tuoppia, se kannattaa jättää väliin ja pyytää seuraava.
Kärpästen estämiseksi laitettiin vedellä täytetyt shottilasit tai koeputken näköiset muovitupet hanoihin.
Kärpäsiä muuten löytyy esim. viski- ja likööripulloista, jotka ovat siellä baarin hyllyssä pelkällä kaatonokalla varustettuina.
“Outside of a dog a book is a man’s best friend, inside of a dog it’s too dark to read” - Groucho Marx