Big Buck Bunny

Leffat, musiikki, taide, kirjallisuus ja sensellaiset
NegaDuck

Big Buck Bunny

Viesti Kirjoittaja NegaDuck »

En ollut varma pitäisikö tämä heittää tekniikkanörtteilyn vai viihdekulttuurin puolelle, mutta heitetään tänne.

Big Buck Bunny on julkaistu. Kyseessä on ns. open source -animaatioelokuva. Tarkoittaa siis sitä että elokuva on ilmainen, se on tehty kokonaan vapaaehtoistyönä ilmaisilla Linux-pohjaisilla ohjelmilla, ja elokuvassa käytetty taide ( = 3d-objektit ja niiden animaatio) on vapaasti saatavilla. Ja elokuva on tietenkin levityksessä myös avoimessa .ogm -videoformaatissa.

Kuva


Monilla tavoilla hyvin mielenkiintoinen kulttuuriteko. Animaatio ja tuotantoarvot ovat lähestulkoon ellei suorastaan peräti kaupallisten animaatioelokuvien tasoa, mutta takana eivät seiso isot hollywood-taalat.

Elokuvan pituus on 9 minuuttia. Ilmaisvoimin ei oltaisi varmaan pystyttykään pidempään, mutta tämä on jo huomattavasti vaikuttavampaa jälkeä kuin samaisen porukan aiempi vastaava työ Elephants Dream.
Herra Manala

Re: Big Buck Bunny

Viesti Kirjoittaja Herra Manala »

Jaaha, joku on taas kuvannut salaa mua ja leija-Tixiä.

Ihme juttu muuten, tämän pyörittäminen vei FullHD-resoluutiolla ainoastaan 30% CPU:ta MP4:nä, VAIKKA mulla oli framerate doubler vieläpä päällä. Sen sijaan Elephants Dream eikä esimerkiksi Transformers suostu tällä uudella koneella pyörimään 1920x -resoluutiolla nykimättä, vaikka olisi kaikki jälkikäsittelyherkut pois päältä FFDShowsta.
killkill

Re: Big Buck Bunny

Viesti Kirjoittaja killkill »

Aika kovan tason jälkeä, sanoisin.
Ensikatselulta en keksinyt mitään, jossa olisi hävinnyt Disney-Pixar -tuotannoille. Liikkeet oli mallinnettu erityisen hienosti.

Hauska pikku tarina ja loppuratkaisu nauratti.
Vastaa Viestiin