Läskit

Yleinen lätinä jä kitinä
Alisuorittava G

Re: Läskit

Viesti Kirjoittaja Alisuorittava G »

NegaDuck kirjoitti:
Alisuorittava G kirjoitti:Itseasiassa osalle meistä lihasten hankkiminen on huomattavasti hankalampaa kuin läskeistä luopuminen.
Olenko nyt siis ihan väärässä kun väitän että lihas voi kuntoutua ja sen tonus parantua ilman että lihasmassa välttämättä kasvaa?
Mä en tiedä mutta kovin usein on helpompi mennä nukkumaan kuin lähteä puntille. Lihas todnäk kuntoutuu nukkuessa minimaalisesti (nollapäivän jälkeen) ja vähintäänkin henkisesti tuo tonuksen parantaminen on äärettömän hankalaa meille joillekin.

Mutta siis; miksi 50-kiloinen ei saisi laihduttaa kalorivajeella mutta 60-kiloinen tietysti saa?
Avatar
annepa
Kitisijä
Viestit: 4213
Liittynyt: 19.08.2005 14:09

Re: Läskit

Viesti Kirjoittaja annepa »

Alisuorittava G kirjoitti: Mutta siis; miksi 50-kiloinen ei saisi laihduttaa kalorivajeella mutta 60-kiloinen tietysti saa?
Saisi, jos siinä 50kG:ssä on ylipainoa. Tosin käsittääkseni jos 50kg on ylipainoa niin ihminen on tooosi lyhyt. En tosin kiellä sitäkään että osa ihmisiä on niin hentoisia että tosi alhainen paino on ns. normaali mutta toisaalta en tiedä yhtäkään ihmistä jonka pitäisi laihduttaa 50 kg:stä. Ehkä mun tuttavapiiri on niin homogeenistä ja "normaalia".
Hyvä viinihumala kirkastaa ihmeellisesti raskaimmatkin rötökset, joten minulla ei liene muuta neuvoa kuin pysytellä päissäni kuin käki elämäni loppuun asti.
Alisuorittava G

Re: Läskit

Viesti Kirjoittaja Alisuorittava G »

^ En mäkään tunne yhtäkään, jonka pitäisi laihduttaa mutta parikin, jotka halutessaan voisivat ilman, että kukaan (paitsi joku läski) edes keksisi ruveta ohjailemaan nuppilääkärin puheille.
EveryWoman
Kitisijä
Viestit: 5729
Liittynyt: 15.08.2005 21:45

Re: Läskit

Viesti Kirjoittaja EveryWoman »

Camilla kirjoitti:
EveryWoman kirjoitti:
Camilla kirjoitti:Haluaisin oikeasti nähdä ihmisen, joka tekee päivittäin reippaan tunnin kävelylenkin, syö puol kiloa kasviksia, juo janojuomana vettä ja syö tarpeeksi protskua/kuitua ja silti LIHOO.
Jos lähetän sulle kuvan itsestäni kymmenen vuotta sitten, niin muuttuuko ajattelussasi kuitenkaan olennaisesti mikään? Vai tarkoititko että haluaisit vain nähdä?
Oletan että olemme molemmat suht samanikäisiä? Kyllä minäkin olin kymmenen vuotta sitten paljon hoikempi vaikka söin samaan tyyliin kuin nyt. Kai ikä tuo niitä kiloja väkisinkin, aineenvaihdunta hidastuu, e-pillerit vaikuttaa ym.

Tarkoitin, että haluaisin nähdä ylipainoisen ihmisen, joka oikeasti elää todella terveellisesti eikä siltikään laihdu. Rajaan pois lääkityksistä/sairauksista johtuvat lihomiset.
Niin, siis minä olin kymmenen vuotta sitten ihminen, jonka sanoit haluavasi nähdä - siksi tarjouduin lähettämään kuvan. :D Olin 10-15 kiloa nykyistä lihavampi, vaikka noudatin kaikkia yllä mainitsemiasi elämäntapaohjeita. Nykyisin elämäntapani ovat "nothing to write home about", oikeastaan en edes kehtaa tähän kirjoittaa kuinka huonosti syön ja vähän liikun, mutta lihominen on muisto vain. Minun tapauksessani syömisten ja liikkumisen määrällä ja laadulla ei siis näytä olevan juuri mitään yhteyttä painoon.
prosessi

Re: Läskit

Viesti Kirjoittaja prosessi »

Camilla kirjoitti:
prosessi kirjoitti:
Camilla kirjoitti:Tarkoitin, että haluaisin nähdä ylipainoisen ihmisen, joka oikeasti elää todella terveellisesti eikä siltikään laihdu. Rajaan pois lääkityksistä/sairauksista johtuvat lihomiset.
Miten määrittelet sairauden?
Ensimmäisenä tulee mieleen vaikkapa kilpirauhassairaudet. Ja tiettyihin lääkkeisiin liittyvät sivuvaikutukset (jotkut masennuslääkkeet, kortisoni).
Entä sellaiset nivelvaivat, jotka estävät liikunnan ja siten hidastavat aineenvaihduntaa? Tai lääkitsemätön masennus, joka sekin saa ihmisiä syömään tavanomaista enemmän? Tai tupakoinnin lopettaminen, joka myös lihottaa? Tai stressi, joka nostaa stressihormonien tasoa, jotka taas lihottavat?

Minusta on vain jotenkin yksioikoista lähteä siitä oletuksesta, että lihavat ihmiset pääosin valitsevat painonsa, vaikka osa niin varmasti tekeekin. En myöskään usko, että kaikki laihat ihmiset näkevät suurta vaivaa pysyäkseen laihoina, että he ovat valinneet laihuutensa, vaan että monikin heistä haluaisi mieluummin olla vain hoikka laihan sijaan.
Avatar
Camilla
Kitisijä
Viestit: 1314
Liittynyt: 14.08.2005 23:08

Re: Läskit

Viesti Kirjoittaja Camilla »

prosessi kirjoitti:
Minusta on vain jotenkin yksioikoista lähteä siitä oletuksesta, että lihavat ihmiset pääosin valitsevat painonsa, vaikka osa niin varmasti tekeekin. En myöskään usko, että kaikki laihat ihmiset näkevät suurta vaivaa pysyäkseen laihoina, että he ovat valinneet laihuutensa, vaan että monikin heistä haluaisi mieluummin olla vain hoikka laihan sijaan.
Totta puhut. Laihoja varmasti kauhistellaan ääneen vielä useammin kuin lihavia.
Avatar
annepa
Kitisijä
Viestit: 4213
Liittynyt: 19.08.2005 14:09

Re: Läskit

Viesti Kirjoittaja annepa »

prosessi kirjoitti: Tai tupakoinnin lopettaminen, joka myös lihottaa?
Tupakoinnin lopettaminen ei lihota. Monella lopettajalla kyllä paino nousee mutta se johtuu siitä että kun ei ole suussa röökiä, pitää sinne laittaa jotain muuta ja se joku muu ei useinkaan ole porkkanaa. Ihme oraalifiksaatioita (mulla on kai kans). Toinen syy miksi syödään enempi on että maku- ja hajuhermot alkaa toimiin kunnolla ja ruoka on taas niin hyvää että tulee syötyä enempi. Nämä kaksi yhdistettynä muuten entisenlaisiin elämäntapoihin ja avot, paino nousee.

Joku väittää että kun lopettaa savuttamisen niin aineenvaihdunta hidastuu, mutta se kuulema hidastuu niin vähän että sillä ei ole juurikaan merkitystä (=100kcal päivässä tms).
Duodecim: Tupakka tai nikotiini ei laihduta. Tupakoinnin aloittaminen ei laske tutkimusten mukaan jo olemassa olevaa painoa. Sen sijaan tupakointi lisää hiukan perusaineenvaihduntaa, siis energian kulutusta, joka kuluu mm. nukkuessa, hengitettäessä ja ruoansulatuksessa. Keskimäärin lisäys on 6 % tai 70 kcal vuorokaudessa ja se vastaa noin 300 grammaa kuukaudessa. Yhden päivän energialisäys vastaa puolikasta purkkia viiliä tai kahta näkkileipää ilman päällystettä. Tupakointi vähentää myös näläntunnetta.
Hyvä viinihumala kirkastaa ihmeellisesti raskaimmatkin rötökset, joten minulla ei liene muuta neuvoa kuin pysytellä päissäni kuin käki elämäni loppuun asti.
Quinevere

Re: Läskit

Viesti Kirjoittaja Quinevere »

EveryWoman kirjoitti:Minun tapauksessani syömisten ja liikkumisen määrällä ja laadulla ei siis näytä olevan juuri mitään yhteyttä painoon.
:?:

Millä sitten näyttäisi olevan?
Alisuorittava G

Re: Läskit

Viesti Kirjoittaja Alisuorittava G »

^ Onks nää jotain hormonijuttuja? Stressii sun muuta kato. Kerro sä ku oot lekuri. Mä muistan et olin jossain vaiheessa yläasteikäsenä vähän punkero. About 12 vuotta sitten. Syytän siideriä ja vähäisiä unia.
Tix

Re: Läskit

Viesti Kirjoittaja Tix »

annepa kirjoitti:Joku väittää että kun lopettaa savuttamisen niin aineenvaihdunta hidastuu, mutta se kuulema hidastuu niin vähän että sillä ei ole juurikaan merkitystä
Luulisin että savustajien tapauksessa kyse on ennen muuta siitä, että korviketoiminnoksi tulee jonkin napostelu ja kun maku- ja hajuaisti alkavat hiljalleen toimia, tulee syötyä enemmän. Jos kyse olisi nikotiinin vaikutuksesta aineenvaihduntaan, laastarilopettajat eivät lihoisi.
Alisuorittava G

Re: Läskit

Viesti Kirjoittaja Alisuorittava G »

Mut tottakai röökatessa peruskulutus enemmän. Sykkeet nousee kun pitää imeä paskaa.

edit: Sykemittarillahan sen huomaa helposti... Leposyke mulla about 50, kessun aikana 80-100, eikä se siitä hetkessä asetu.

*taas niskasta kiinni, jepjep*
Viimeksi muokannut Alisuorittava G, 22.10.2008 20:08. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
NegaDuck

Re: Läskit

Viesti Kirjoittaja NegaDuck »

Katsoin boksilta 4Dokkarin "Äitini painaa 400 kiloa". Yllätyin kun siinä sanottiin että Jenkeissä on jo yli 2 miljoonaa ihmistä jotka painavat yli 250 kiloa. Ja yhteensä 15 miljoonaa on "sairaalloisen lihavia" (sen määritelmän painorajaa ei sanottu).

Yhdellä toisella nettisivulla olin näkevinäni sellaisen oudolta kuulostavan väitteen että maailmassa on ylipainoisia jopa enemmän kuin aliravittuja. Voiko tämä pitää paikkansa?
Quinevere

Re: Läskit

Viesti Kirjoittaja Quinevere »

Alisuorittava G kirjoitti:^ Onks nää jotain hormonijuttuja? Stressii sun muuta kato. Kerro sä ku oot lekuri.
Mun ymmärtääkseni unenpuutteen ja stressin vaikutus painoon tulee sitä kautta ettei jaksa liikkua tai katsoa mitä suuhunsa tunkee. Ryypättyäkin tulee enemmän ahistuneena.

Mut voi tietty olla että tulevaisuudessa keksitään lisääkin selittäviä tekijöitä. Korrelaatio stressin/unenpuutteen ja läskin välillä ainakin on selvä, mutta tietääkseni ei ole tehty kunnon tutkimuksia tarpeeksi, joissa olisi vakioitu tuo kalorinsaanti ja -kulutus.
Bhven

Re: Läskit

Viesti Kirjoittaja Bhven »

NegaDuck kirjoitti: maailmassa on ylipainoisia jopa enemmän kuin aliravittuja. Voiko tämä pitää paikkansa?
En nyt osaa sanoa, mikä on aliraavitun(sic!) määritelmä, mutta paikkansa pitää oletuksesi.
Julkaistu 4.4.2004 3:00:09
Läski tappaa


800 miljoonaa ihmistä kärsii jokapäiväisestä nälästä. Nälkään ja sen seurauksiin kuolee joka vuosi miljoonia. Silti on jo kauan tiedetty, että maailmassa tuotettu ruoka riittää kaikille. Se vain jakautuu väärin. Toiset jäävät ilman, ja sen, mikä jää yli, syövät ne jotka eivät sitä tarvitse. Vuonna 2010 maailmassa on yhtä monta liikalihavaa kuin pysyvästi nälkäistä.


Maailman terveysasemia uhkaa hukkuminen läskiin. Reilu miljardi maailman 6,4 miljardista ihmisestä on ylipainoisia, ja epäterveen lihaviksi luokitellaan yli 300 miljoonaa.

Lihavuuden seuraukset ovat lähes yhtä tappavat kuin nälänkin. Sen kiihtyvää kasvuvauhtia ei ole juuri pystytty hillitsemään. Maailmaa uhkaa parissa vuosikymmenessä vakava lihavuuskriisi, pääteltiin maailman terveysjärjestön WHO:n lihavuuskokouksessa jo vuonna 1997.

Vaikka nälkä on edelleen maailman terveystilanteen suurin huolenaihe, liikalihavuuden tuomat sairaudet – aikuisiän sokeritauti, kohonnut verenpaine, sydän- ja verisuonisairaudet, sappisairaudet, nivelrikko, tietyt lihavuuteen liittyvät syöpälajit ja aivoverenkierron häiriöt – valtaavat yhä enemmän resursseja kehitysmaidenkin ylirasitetussa terveydenhuollossa.

Aikuisiän diabetes, joka tilastoissa seuraa lihavuutta lähes yhtä jalkaa, on Afrikassa lisääntymässä kymmenessä vuodessa 50 prosenttia ja Aasiassa 57 prosenttia. Lihavuuden pääpesäpaikoissa, Yhdysvalloissa ja Euroopassa, lisäys on vain vajaa neljännes.

Lihavuusperäisen diabeteksen odotetaan tuplaantuvan maailmassa kolmeensataan miljoonaan tapaukseen vuoteen 2025 mennessä. Kolme neljästä uudesta tapauksesta syntyy kehitysmaissa.

Siellä missä ruokaa on niukasti, läski on muotia. Kun köyhyys on yleisenä ongelmana, lihavuutta ihaillaan vaurauden ja hyvinvoinnin merkkinä.

– Sama ilmiö lihotti suomalaisiakin 1900-luvun alussa, muistuttaa erikoistutkija Paula Hakala Kelan tutkimusosastolta.

– Aikaisemmin liikkuva ja energiaa kuluttava elämäntapa piti hoikkana. Kun työt muuttuivat paikallaan istuviksi ja rasvaista ruokaa riitti, vyötärönympärys alkoi venyä.

Vanhassa yhteiskunnassa hoikkuus viittasi ruumiilliseen työntekoon ja/tai köyhyyteen. Lihava kroppa oli herraluokan tunnus: syötävää riitti, eivätkä työt rasittaneet. Se oli olotila, jota kaikki kadehtivat.

Laiha ihminen oli mitätön muutenkin kuin vyötärönmitaltaan. Piällysmiehen uskottavuus tarvitsi tuekseen tukevan mahan.

Hoikkuuden ihanne ei vieläkään ole kunnolla juurtunut nyky-Suomeen. Suomalaisista puolet naisista ja lähes 70 prosenttia miheistä luetaan ylipainoisiin, ja joka viides on lihava. Painon rajoja mitataan painoindeksillä: kun kiloina punnittu paino jaetaan metrisen pituuden neliöllä, saadaan indeksiluku, joka normaalipainoisella on 18 ja 25 välillä ja ylipainoisella yli 25. Lihava on ihminen, jonka painoindeksi ylittää 30.

Vaikka amerikkalaiset ovatkin ylipainotilastojen korkeimmalla tolpalla yli 60 prosentillaan ja suomalaisetkin Euroopan kärjessä, läskit kasvavat kiivaimmin juuri kehitysmaissa.

WHO:n lihavuusraportin tarkastelemien kehitysmaatutkimusten mukaan lihominen alkaa elintason noususta. Pahimman nälän maissa, esimerkiksi Etiopiassa, lihavia ei juuri löydy. Kun kansantulo nousee, aluksi lihovat ne, joilla on varaa. Suhde on suora: mitä suuremmat tulot, sitä enemmän elopainoa.

Kun elintaso nousee lisää, lihavuus jakautuu vähitellen uudestaan: yhä useampi lihava onkin köyhä, ja yhä useampi varakkaana pidetty pitää solakkaa linjaa.

Köyhän kehitysmaan kansantuotteen nousu vaikuttaa selvästi väestön ruokatottumuksiin. On huomattu, että kun tulot nousevat, eläinrasvojen ja eläinproteiinin osuus ravinnosta nousee, kasvirasvan ja -proteiinin osuus laskee. Hiilihydraattien kokonaismäärä laskee, mutta sokerinkulutus nousee. Seurauksena on paitsi lihavuus, myös hivenainetasapainon heikkeneminen.

Eri kulttuureissa ruokatavat muuttuvat kuitenkin eri tavoin. Kiinassa kysymys on lähinnä kasvisravinnon vaihtumisesta yhä lihapitoisempaan, filippiiniläiset taas ovat siirtymässä perinteisestä kotiruoasta rasvaisiin pikakioskiruokiin.

McDonaldsit ja Pizza Hutit ovat jo tehneet maihinnousun kehitysmaihin. Sinne dumpataan myös se läski, jota rasvattoman ruokavalion nimeen vannova hyvinvointimaailma ei halua. Teollisuusmaiden lihanjalostustehtaissa kalkkunanpyrstöt ja lampaan pintasuikaleet pakataan erikseen kehitysmaihin myytäviin lihapakkauksiin, joiden energiasisällöstä jopa 80 prosenttia on rasvaa.

Kehitysmaiksi luettavissa Tunisiassa, Marokossa ja Latinalaisen Amerikan maissa lihavia löytyy lähinnä köyhien asuinalueilta, joissa varsinkin naisista valtaosa alkaa olla ylipainoisia. Näissä maissa ylipainoprosentti on muuten suunnilleen sama kuin keskimäärin Euroopassa – neljänkymmenen prosentin luokkaa.

Maailman lihavin kansa asuu Tyynen valtameren saarilla, siellä minne Peppi Pitkätossun mahtavan lihava isä Efraim haaksirikkonsa jälkeen asettui ihailluksi ja kunnioitetuksi kuninkaaksi. Sikäläisen heimopäällikön ei vieläkään sovi olla mikään ruipelo, vaikkei paikallinen perimätieto muistakaan meren yli kellunutta suurta valkoista päällikköä.

Nauru-saarten koko väestöstä 77 prosenttia on lihavia. Samolaisista naisista 74 prosenttia ja tongalaisnaisista 55 prosenttia ylittää lihavuuden määritelmän rajan.

Tyynen valtameren alueella lihavuuteen liittyvät krooniset sairaudet ovat lisääntyneet potenssissa. Ravitsemustutkijoiden mukaan väestö on luopunut perinteisestä hedelmiin ja kalaan perustuvasta ruokavaliostaan ja syö teollisuusmaista tulevaa rasvaruokaa. Lisäongelmana on perinteinen kulttuurikäsitys, jonka mukaan iso koko on vaurauden ja vallan merkki.

Silti lihavuus liittyy näidenkin maiden tilastoissa köyhyyteen, huonoon statukseen ja terveyspalvelujen puutteeseen.

YK:n ravintojärjestö FAO on vasta viisi vuotta sitten tunnustanut, että nälkääkin kärsivissä kehitysmaissa on vakava lihavuusongelma. Vuonna 1999 maailman ylipainoisten määrä ylitti nälkää kärsivien määrän. Järjestössä pelättiin, että maailman nälältä häviää uskottavuus ja elintärkeä ruoka-apu teollisuusmaista kehitysmaihin tyrehtyy, jos lihavuusongelma nostetaan julkisuuteen.

Tuntuu irvokkaalta, että kun maailmassa joka seitsemäs ihminen kärsii nälkää – heistä 153 miljoonaa lasta – yhtä moni syö liikaa ja kärsii sen takia terveydellisistä haitoista.

Nyt on huomattu, että ellei lihavuuteen pystytä tarttumaan, se tukahduttaa alleen koko kehitysmaiden terveyspolitiikan. Sairaalloinen lihavuus, joka köyhissä maissa usein liittyy toisenlaiseen aliravitsemukseen, heikentää työkykyä ja vie ongelmineen vaarallisen paljon resursseja kehitysmaiden muutenkin köykäiseltä terveydenhuollolta.

Kysymys on saman ongelman vastakkaisista päistä. Maailman ravitsemus on kokonaisongelma, jonka palasia ei ole saatu loksahtamaan läheskään paikalleen.

Lihavuuskriisi ei koske vain kehitysmaita. Yhdysvalloissa lihavuus lisääntyy niin alemmissa kuin ylimmissäkin tuloluokissa. Rasvaimu on nykyään amerikkalaisten yleisin kauneusleikkauksen muoto: 400 000 ihmistä vuodessa käy kirurgilla poistattamassa läskinsä.

Niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin tutkijoita huolestuttaa lasten enenevä lihavuus. Joka viides amerikkalainen lapsi luokitellaan ylipainoiseksi. Heistä yhdeksän miljoonaa on lihavia. Hollannissa kuusivuotiaitten lasten lihavuus on lähes kolminkertaistunut 20 vuodessa.

Suomessa varsinkin 12–18 -vuotiaitten lihavuus on lisääntynyt jyrkästi. Tuoreimpien tietojen mukaan jopa viidennes 12-vuotiaista pojista olisi ylipainoisia.

Lapsen lihavuus tietää tutkimusten mukaan vakavia terveyshaittoja 40–60 vuoden iässä. Useimmista lihavista lapsista tulee lihavia aikuisia, mutta useimmat lihavat aikuiset eivät olleet lapsena lihavia. Lihavuusilmiö tikittää kiihtyvää tahtia kohti ennen näkemätöntä ylipainokriisiä, jonka nykyjuurista syytetään kahta asiaa: epäterveellisiä välipalatottumuksia ja TV:n, videoiden ja tietokoneiden kasvavaa ylivaltaa ihmisten ja varsinkin lasten ajankäytössä.

Erikoistutkija Paula Hakala toivoo, että Suomessakin mietittäisiin parempia vaihtoehtoja kouluihin tunkeutuneille karkki- ja limsa-automaateille, jotka pilaavat monen koululaisen terveen ruokahalun.

– Moni tottuu korvaamaan ateriat välipalalla vielä aikuisellakin iällä. Painoa kertyy huomaamatta, kun ruokailu ei keskity selviin ateriatilanteisiin.

Lihavuuden siivellä elää paitsi karkki- ja roskaruokabisnes myös kirjava joukko laihdutusyrityksiä ja -guruja. Niistä tutkija Hakalalla ei juuri ole hyvää sanottavaa.

– Poppakonsteilla ei laihdu pysyvästi. Siinä tarvitaan kiistatonta tietoa terveellisestä ruokavaliosta, jossa vältetään rasvaa ja sokeria ja syödään tasapainoisesti hedelmiä ja vihanneksia, viljaa, lihaa ja maitotuotteita.

Uudelleen muotiin tullutta Atkinsin diettiä, jossa hiilihydraatit on korvattu rasvalla, Paula Hakala pitää terveydelle haitallisena.

– Sen suosio johtuu nopeudesta, jolla paino muuttuu. Dieetti poistaa nestettä, ja sehän näkyy vaa’assa. Mutta rasvainen ruokavalio kostautuu kolesterolitason nousulla, joka voi pitkällä aikavälillä aiheuttaa vakavia ongelmia.

– Moniko tietää, että Robert Atkins itse kärsi mm. sydänongelmista ja menehtyi viime vuoden huhtikuussa 116-kiloisena, vaikeasti lihavana laihdutusguruna...


Turun Sanomat
EVA LATVAKANGAS
Julkaistu 4.4.2004 3:00:09
EveryWoman
Kitisijä
Viestit: 5729
Liittynyt: 15.08.2005 21:45

Re: Läskit

Viesti Kirjoittaja EveryWoman »

Quinevere kirjoitti:
EveryWoman kirjoitti:Minun tapauksessani syömisten ja liikkumisen määrällä ja laadulla ei siis näytä olevan juuri mitään yhteyttä painoon.
:?:

Millä sitten näyttäisi olevan?
E-pillereillä. En väitä, ettei kalorinsaannilla oikeasti olisi vaikutusta - toki minuunkin takuulla pätisi NuoriDaavidin keskitysleirisääntö (kuin myös toinen äärivaihtoehto). Korrelaatio ei vain ole niin helppo ja yksinkertainen kuin ketjun alkupuolella yksisilmäisimmät putkiaivot pyrkivät esittämään.
Avatar
Niba
Kitisijä
Viestit: 18736
Liittynyt: 15.08.2005 3:14
Paikkakunta: Hell

Re: Läskit

Viesti Kirjoittaja Niba »

EveryWoman kirjoitti:
Quinevere kirjoitti:
EveryWoman kirjoitti:Minun tapauksessani syömisten ja liikkumisen määrällä ja laadulla ei siis näytä olevan juuri mitään yhteyttä painoon.
:?:

Millä sitten näyttäisi olevan?
E-pillereillä. En väitä, ettei kalorinsaannilla oikeasti olisi vaikutusta - toki minuunkin takuulla pätisi NuoriDaavidin keskitysleirisääntö (kuin myös toinen äärivaihtoehto). Korrelaatio ei vain ole niin helppo ja yksinkertainen kuin ketjun alkupuolella yksisilmäisimmät putkiaivot pyrkivät esittämään.
Exäkin on lihonnut 15 kiloo eron jälkeen..
Pyyhin Netikettiin..
Monsieur Manala

Re: Läskit

Viesti Kirjoittaja Monsieur Manala »

Stinky kirjoitti:^Ai hänkö sanoo itestään että on ylipainonen? Mihin tää maailma on menossa? Kaunis nainen ja just sopivan muodokas kroppa. Kyllä mulle tommonen kroppa kelpais.
Ei sano. BMI sanoo.
Lucy

Re: Läskit

Viesti Kirjoittaja Lucy »

Alisuorittava G kirjoitti:
Niba kirjoitti:Kysyn esimerkinomaisesti kannattaako 51 kiloisen laihduttaa 44 kiloiseksi? Pituutta lienee 163? Painoindeksi ilmoitetaan olevan 19.19? Kannattaako laskea painoa jos pystyy siihen? Heippa läskit! :wink:
Kannattanee tiputtaa painoa (jos ei muuten jaksa löysiä hoitaa pois eli kuntoilla) mikäli olo on parempi ja kledjut istuu enempi kivasti. Tietysti vieläpä niin, ettei terveys kärsi. Mikä jottei! Turha sitä painoindeksiä tuijotella.
En malta olla kommentoimatta, koska mittani olivat jokin aika sitten juuri nuo mainitut 163/44. Voin kertoa, että se oli aika epämukavaa, koska en voinut istua penkillä pitkiä aikoja, koska selkänoja sai ihoni painumaan lapaluitani vasten kivuliaasti tai nukkumaan vatsallani, koska lonkkaluut painoivat ihoa. Ihoni myös rypistyi huomattavasti ja tämä oli ehkä oudointa. Nyt painan 48-49 kg ja olo on huomattavasti parempi, joten ei kannata. Liiallinen laihuus ei ole mielestäni mitenkään tavoiteltavaa, samoin kuin ei ole ylipainokaan. Jokaisella on oma ideaalipainonsa, jossa on hyvä ja energinen olo ja se on se jota tulisi tavoitella. Terveys kuitenkin ennen kaikkea.
Avatar
Frederik Krueger
Kitisijä
Viestit: 3760
Liittynyt: 09.04.2008 10:49
Paikkakunta: Häslinki

Re: Läskit

Viesti Kirjoittaja Frederik Krueger »

Olen samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa. Kun painoin 85kg tuossa kesällä, tunsin itseni plösöksi enkä voinut katsella itseäni peilistä, mikä oli ongelma koska kotonani on kahdella seinällä isot peilit liukukaappien ovissa.

En viitsinyt poistaakaan kyseisiä peilejä ja silmät kiinni asunnossani liikkuminen on hengenvaarallista, joten olin pakotettu laihtumaan. Nyt himpun päälle 80-kiloisena oloni on paljon energisempi ja jaksan vetää leukojakin paremmin. Kovin paljoa en haluaisi tästä enää laihtua ettei myrskytuuli vie mennessään, ja käsittääkseni naiset eivät oikein tykkää alle 80-kiloisista miehistä, mikä olisi myös ongelma minulle. Vituttaa jo ennalta jos joskus 80-vuotiaana olen joku 60-kiloinen rääpäle.
Onko joku pissinyt mun muroihin?
Duck

Re: Läskit

Viesti Kirjoittaja Duck »

Bhvenen copypastaama artikkeli kirjoitti:Hoikkuuden ihanne ei vieläkään ole kunnolla juurtunut nyky-Suomeen.
Muuten mielenkiintoinen artikkeli, mutta tämä vaikuttaa siinä mielessä oudolta, että mediassa kuitenkin kohkataan myös samaan aikaan liiasta hoikkuuden ihannoimisesta.
Alisuorittava G

Re: Läskit

Viesti Kirjoittaja Alisuorittava G »

Lucy kirjoitti:En malta olla kommentoimatta, koska mittani olivat jokin aika sitten juuri nuo mainitut 163/44. Voin kertoa, että se oli aika epämukavaa, koska...
No toivottavasti se Niban esimerkkityyppi lukee varotukses!
Jos vaik on sama kroppatyyppi.

Jep, terveys ennenkaikkea... Oon päättäny jättää nää älyttömät rasvapaskamässäilyni, koska ne eivät aiheuta muuta kuin henkisesti huonon olotilan ja huonon ihon. Kiloja ei kerry. Kummosempiin lisäravinteisiin en ole vieläkään hurahtanut, enkä millään viitsiskään. Olen terve, joten aion sietää muutamien harvojen tuttujen nälvimiset. Rupeen vaikka sit huomauttelee takas höllyvistä käsivarsista tai lihaksittomista vatsoista. Perkele, kerta!
Chap

Re: Läskit

Viesti Kirjoittaja Chap »

Lucy kirjoitti:163/44
Jokohan Tixin BMI-viisari värähti?
Avatar
huima
Kitisijä
Viestit: 4217
Liittynyt: 17.04.2007 11:39

Re: Läskit

Viesti Kirjoittaja huima »

Chap kirjoitti:Jokohan Tixin BMI-viisari värähti?
Voi olla että tuo karvainen kuva hieman pelottaa.
Monsieur Manala

Re: Läskit

Viesti Kirjoittaja Monsieur Manala »

Camilla kirjoitti:Siis herranjumala kaks kertaa viikossa paskalla? Missä kuidut?
Nää kaikki yksioikoisen helpoiksi syy-seuraussuhteiksi muuttavat ohjeistukset on kyllä lievästi sanottuna huvittavia. Lisää kuituja == paremmin toimiva ruuansulatus aina ja kaikilla. Not. Itsellä kuidut tuntui vetävän suolen aivan tukkoon. Kun vähensin nyt pari viikkoa sitten kuitujen syöntiä niin alkoi suolikin taas toimimaan paremmin ja paikalleen jymähtänyt painokin alkoi taas laskea.
Alisuorittava G

Re: Läskit

Viesti Kirjoittaja Alisuorittava G »

^ Suositus 25 geestä taitaa mullakin olla ihan maximi...
Vastaa Viestiin