Luin kirjan

Leffat, musiikki, taide, kirjallisuus ja sensellaiset
NegaDuck

Re: Luin kirjan

Viesti Kirjoittaja NegaDuck »

NegaDuck kirjoitti:Ehtisköhän tänään vihdoin lukea sen kirjan loppuun...
Ehdinhän mä. Elikkä: Lucifer's Hammer, kirjoittanut Larry Niven(!) sekä Jerry Pournelle(?). Suuri komeettarypäs osuu Maahan ja sivilisaatio romahtaa. Ja siitä se hurja meno vasta alkaakin. Ihan mukiinmenevä seikkailuteos, varmaankin Armageddonin ja Deep Impactin käsikirjoittajat ovat ammentaneet tästä kliseitä, vaikka jättivätkin tarinan kesken itse rysäykseen.

Kirjan hahmokavalkadi on aika hillittömän kokoinen. Selvästi kirjoitettu kasarien orastaessa. Naisilla oli semmoisia nimiä kuin "Loretta", "Maureen" ja "Colleen". Päätin jättää sosiaalisten suhteiden ja kuka-olikaan-kuka:n setvimisen vähän taka-alalle ja kahlasin vain eteenpäin. Eikä juoni oikeastaan kärsinyt siitä kauheasti.

Ei tämä nyt niin tajuntaa räjäyttävä ollut että suosittelisin sitä lämpimästi kaikille, mutta kyllä sen parissa ihan viihtyi.
daddykillkill

Re: Luin kirjan

Viesti Kirjoittaja daddykillkill »

Poket - Miehiä Ovella 1955-2008

Toimittaja Sakari Luoman haastattelukirja "kahva-apinoista" on mielenkiintoinen katsaus tuulikaappikulttuurin lähihistoriaan ja nykypäivään. Kahdenkymmenen haastatellun ove-ammattilaisen joukossa on muutama erinomaisen värikäs persoona (mm. Jari "Boogie" Mustonen ja Ave Niiniketo), mutta parin nuoren polven edustajan mukanaoloa täytyy hieman ihmetellä. Meriitit tuntuvat aika kevyiltä veteraanien rinnalla. Pisteet siitä, että haastateltavia on valittu tasaisesti ympäri Suomen, vaikka pääkaupunkiseudun portimoilla onkin ehkä lievä yliedustus. Ne kaikista hulppeimmat tarinat ovat kuitenkin Napapiirin pohjoispuolelta, vaikka kieltämättä Kallion konnakuppiloissakin rytisee välillä lujaa.

Oikeastaan ainoa ärsyttänyt seikka kirjassa oli se, että toimittaja on siistinyt liikaa haastateltaviensa kieltä. Olisin lukenut "Boogien" kaltaisen vääräleuan tarinat mieluiten "isieni kielellä" eli savoksi.

Nautittava lukukokemus entiselle baarityöntekijälle, mutta tiskin paremmalla puolellakin viihtyneet saanevat tästä paljon irti.
Lucy

Re: Luin kirjan

Viesti Kirjoittaja Lucy »

Liza Marklund - Elinkautinen

Juoni kuulosti kirjan kannessa näppärältä, mutta kerronta jostakin syystä ontui. Aikaisemmin lukemani Marklundin kirjat ovat olleet todella mukaansatempaavia, mutta tämä jätti haukottelemaan.
Avatar
saira
Kitisijä
Viestit: 3388
Liittynyt: 14.08.2005 19:47
Paikkakunta: Tampere

Re: Luin kirjan

Viesti Kirjoittaja saira »

Kontula, Anna: Punainen Eksodus

"Miksi Suomessa myydään seksiä? Vastausta etsiessäni olen tavannut satoja ja haastatellut kymmeniä seksityöntekijöitä. Vaikka joukkoon mahtuu aseella uhattuja ja toisaalta kutsumustyöntekijöitä, kuvaa suurimman osan kokemusta parhaiten - niin, eksodus. Punaiseen eksodukseen tiivistyy, miksi jotkut päätyvät myymään seksiä omasta tahdostaan tai ainakin ilman nimettävissä olevaa pakkoa.

Eksoduksella viitataan tavallisesti Raamatun kertomukseen, jossa Israelin kansa lähtee Egyptistä luvattuun maahan. Vaikka israelilaiset olivat joutuneet elämään faaraon alaisuudessa, mitenkään erityisen huonosti heidän asiansa eivät Egyptissä olleet. He eivät olleet orjia, vaan työskentelivät omasta kansasta valittujen työnjohtajien alaisuudessa. Heillä oli huomattava omaisuus ja vilkkaat suhteet maan valtaväestöön. Myöhemmin he autiomaassa epäilyksen hetkellä muistelivat kaiholla "Egyptin lihapatoja". Lähdön syy ei siten liittynyt suoraan toimeentuloon, vaan pikemminkin haluun elää vapaasti parhaaksi katsomallaan tavalla.

Tämä on ensimmäinen yhtymäkohta seksityöntekijöiden kertomuksiin: halu ja mahdollisuus vaihtaa rajattu ja ennakoitava henkilökohtaiseen autonomiaan. Suomessa seksityöhön ei päädytä äärimmäisen köyhyyden vuoksi. Myös joissakin kansainvälisissä tutkimuksissa on tullut esille, että seksityön riskit edellyttävät keskivertoa parempia lähtöresursseja (Ruenkaew 2003, 114). Aloituspäätöksessä on lopulta enemmän kyse vallan kuin talouden ulottuvuudesta."

Loistava, mielenkiintoinen tutkimus. Sai ajattelemaan taas asioista sitä toista näkökulmaa. Jännästi tuli vertailtua itseä ja omaa elämää haastattelijan lähteisiin ja heidän piirteisiinsä. Sain käsiini myös erään toisen seksityöläisiä käsittelevän tutkimuksen, jossa puhutaan heidän kokemistaan hankaluuksista normaalielämän parissa, kuinka he joutuvat lääkäriin mennessäänkin valehtelemaan ammatistaan saadakseen asiallista kohtelua. Koskien siis sekä strippareita että prostituoituja.
"The only reason for time is so that everything doesn't happen at once."
~Albert Einstein
Avatar
Homeboy65
Kitisijä
Viestit: 12290
Liittynyt: 15.08.2005 13:14
Paikkakunta: Helsinki

Re: Luin kirjan

Viesti Kirjoittaja Homeboy65 »

John Irving: Garpin maailma

Suosittelen.
Buki on niin kuin huomattavasti parempi kuin elokuva.

Asiaproosaa tulee luettua vähemmän, mutta kuin kuuta nousevaa olen odottanut että saisin "Jumalharhan" kirjastosta lainatuksi.
"En tiedä pitäisikö sinulle ojentaa netiketti, banaani vai köysi." - Tix
masa

Re: Luin kirjan

Viesti Kirjoittaja masa »

Homeboy65 kirjoitti:, mutta kuin kuuta nousevaa olen odottanut että saisin "Jumalharhan" kirjastosta lainatuksi.
Isoissa kaupungeissa on kyllä perseestä tuo kirjastopolitiikka. Viimeksi yritin varaat Da Vinci-koodia sen ilmestymisen aikoihin, niin sillä oli yli tuhannen varauksen jono. En sitten varannut.
bliss

Re: Luin kirjan

Viesti Kirjoittaja bliss »

masa kirjoitti: Viimeksi yritin varaat Da Vinci-koodia sen ilmestymisen aikoihin, niin sillä oli yli tuhannen varauksen jono. En sitten varannut.
Tuossa taitaa olla suurin syy siihen, että ostan kirjat omaksi.
(Da Vinci -koodistakin mulla on kaksi versiota, toinen kuvilla ja toinen ilman :oops: )


Aiheesta: Luin uudestaan Kjell Westön Drakarna över Helsingfors (Leijat Helsingin yllä).
Jotenkin pidän tosta kirjasta enemmän ruotsinkielisenä.
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 16598
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Luin kirjan

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

bliss kirjoitti:Jotenkin pidän tosta kirjasta enemmän ruotsinkielisenä.
Ai mitenniin jotenkin? Mehän tiedämme täsmälleen, miksi.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
bliss

Re: Luin kirjan

Viesti Kirjoittaja bliss »

urpiainen kirjoitti:
bliss kirjoitti:Jotenkin pidän tosta kirjasta enemmän ruotsinkielisenä.
Ai mitenniin jotenkin? Mehän tiedämme täsmälleen, miksi.
En edes muistanut, että olen jo kertonut aiheesta. Onneksi täällä on norsun muistin omaavia tyyppejä ND:n lähdettyäkin. :roll:

Tuon jälkeen tapahtunutta on työprojekti 70-luvun lopun - 80-luvun puolivälin asioiden parissa (valmistunee ensi vuoden loppuun mennessä), ja siihen liittyviä ihmisten haastattejuja. Asiat avautuvat eri tavalla ;)
Yleensä vältän puhkianalysointia yhden asian kohdalla (tämä on jo sitä!), mutta toi kirja ansaitsi vielä mahdollisuuden.
Avatar
nowaysis
Kitisijä
Viestit: 6126
Liittynyt: 26.05.2006 10:01
Paikkakunta: Bunnytown
Viesti:

Re: Luin kirjan

Viesti Kirjoittaja nowaysis »

Suvinen kirjoitti:Luin Jenna Jamesonin Erotiikan ammattilainen - seksitähden päiväkirjan.

:) :) ½

Haha, tätä ois odottanu enemmän Kiltsu-sedän lukemistoon kuuluvaksi :D

Oppia ikä kaikki!
Prepare for the worstest.
Avatar
Bluntly
Kitisijä
Viestit: 23439
Liittynyt: 15.08.2005 8:41

Re: Luin kirjan

Viesti Kirjoittaja Bluntly »

Joseph Finder : Paranoia

Tykkäsin.
"Vetäkää käteen, minä maksan" Bluntismi 2006.
daddykillkill

Re: Luin kirjan

Viesti Kirjoittaja daddykillkill »

nowaysis kirjoitti:
Suvinen kirjoitti:Luin Jenna Jamesonin Erotiikan ammattilainen - seksitähden päiväkirjan.

:) :) ½

Haha, tätä ois odottanu enemmän Kiltsu-sedän lukemistoon kuuluvaksi :D

Oppia ikä kaikki!
Luettu aikapäiviä sitten. Enemmän siksi että tykkäsin kirjoittajan "Törkytehtaasta" ja "Pelimiehestä" kuin että olisi ollut tarve kurkistella ms. Jamesonin makuuhuoneeseen.
Avatar
Lolita
Kitisijä
Viestit: 8599
Liittynyt: 14.08.2005 18:46
Paikkakunta: Vantaa

Re: Luin kirjan

Viesti Kirjoittaja Lolita »

Jodi Picoult: My Sister's Keeper

13-vuotias Anna on mittatilaustyönä "tehty" geneettisesti mahdollisimman sopivaksi luovuttajaksi harvinaista leukemiaa sairastavalle siskolleen Katelle, ja vuosien aikana Anna onkin antanut itsestään palan jos toisenkin. Anna hankkii asianajajan ja nostaa kanteen vanhempiaan vastaan, hän ei halua enää jatkaa, hän haluaa olla oma itsensä ja elää omaa elämäänsä.

Kirjan tarina etenee useamman henkilön näkökulmasta vuorollaan, Annan itsensä, hänen äitinsä, isänsä, asianajajansa, holhoojansa ja veljensä, ja samalla tulee esiin miten eri tavoilla Annan rooli ja Katen sairaus vaikuttaa ja on vaikuttanut ihmisten elämään.

Okei, minulta ei löytynyt sympatiaa Annan äidille ja koko kirjan ajan pelkäsin, että juoni antaa lopussa jollakin lässyllä tavalla periksi. Yllätyin. Mutta silti on traagista, miten toisen lapsen hengissäpysyminen hinnalla millä hyvänsä oli äidille tärkeää. Anna oli aina toisella sijalla ja kaikki pyöri Katen ympärillä.

Täydet pisteet: 5/5
“Outside of a dog a book is a man’s best friend, inside of a dog it’s too dark to read” - Groucho Marx
Avatar
nowaysis
Kitisijä
Viestit: 6126
Liittynyt: 26.05.2006 10:01
Paikkakunta: Bunnytown
Viesti:

Re: Luin kirjan

Viesti Kirjoittaja nowaysis »

Kevin Frazier: Nicole

Äärimmäisen mielenkiintoinen kertomus suomalaisen transeksuaalin matkasta Yhdysvaltoihin, miehestä naiseksi ja hiljaisesta hissukasta jäätäväksi huippujuristitsiksiksi. Kirjassa seikkaillaan niin Losissa, Lontoossa kuin Pietarissa, Helsingissä myös :) Oikeasti parhaita kirjoja, mitä olen lukenut pitkään aikaan! Suosittelen kaikille terävän analyyttisestä ihmissuhdekirjallisuudesta pitäville, jotka eivät säikähdä vähästä. Sisältää kohtauksia, jotka ovat hieman "epäsovinnaisia".



Karen Harper: Kivimetsä

Harlancobenmaista jännitystä, oikeesti pelotti lukee tätä yksin, piti jättää loppu valosalla luettavaksi ;)

Suosittelen ainakin Lolitalle.
Prepare for the worstest.
Avatar
Lolita
Kitisijä
Viestit: 8599
Liittynyt: 14.08.2005 18:46
Paikkakunta: Vantaa

Re: Luin kirjan

Viesti Kirjoittaja Lolita »

nowaysis kirjoitti:Kevin Frazier: Nicole

Karen Harper: Kivimetsä
Mä lisään noi molemmat mun toivelistalle.
“Outside of a dog a book is a man’s best friend, inside of a dog it’s too dark to read” - Groucho Marx
Avatar
Homeboy65
Kitisijä
Viestit: 12290
Liittynyt: 15.08.2005 13:14
Paikkakunta: Helsinki

Re: Luin kirjan

Viesti Kirjoittaja Homeboy65 »

Leonardo Sciascia: Huuhkalinnut

Italian mafiasta kertova pienoisromaani. Ei huonompi.
"En tiedä pitäisikö sinulle ojentaa netiketti, banaani vai köysi." - Tix
masa

Re: Luin kirjan

Viesti Kirjoittaja masa »

Homeboy65 kirjoitti:Leonardo Sciascia: Huuhkalinnut

Italian mafiasta kertova pienoisromaani. Ei huonompi.
Faktaa vai fiktiota?

Jos noista mafiakirjoista pitää, kannattaa kahlata läpi "Elämäni mafian sisärenkaassa" -niminen elämänkerta. Kirjailijaa en muista, mutta eiköhän tolla löydy.
Geetzu

Re: Luin kirjan

Viesti Kirjoittaja Geetzu »

^ Teresa Vincent, baksu kirja. Odottelee vuoroaan mulla.
masa

Re: Luin kirjan

Viesti Kirjoittaja masa »

Geetzu kirjoitti:^ Teresa Vincent, baksu kirja. Odottelee vuoroaan mulla.
Niinpäs olikin. Siinä on "hauska" hevosepisodi :D
Avatar
Homeboy65
Kitisijä
Viestit: 12290
Liittynyt: 15.08.2005 13:14
Paikkakunta: Helsinki

Re: Luin kirjan

Viesti Kirjoittaja Homeboy65 »

masa kirjoitti:
Homeboy65 kirjoitti:Leonardo Sciascia: Huuhkalinnut

Italian mafiasta kertova pienoisromaani. Ei huonompi.
Faktaa vai fiktiota?
Fiktiota.
"En tiedä pitäisikö sinulle ojentaa netiketti, banaani vai köysi." - Tix
daddykillkill

Re: Luin kirjan

Viesti Kirjoittaja daddykillkill »

masa kirjoitti:
Geetzu kirjoitti:^ Teresa Vincent, baksu kirja. Odottelee vuoroaan mulla.
Niinpäs olikin. Siinä on "hauska" hevosepisodi :D
Mulla on tuo hyllyssä. Odotin jotenkin enemmän. Ihan luettava kuitenkin.
daddykillkill

Re: Luin kirjan

Viesti Kirjoittaja daddykillkill »

Ahnuld Schaazenegga: Das Biografie

Kirjoittajalla plussapisteitä siitä, ettei sortunut liikaa siloittelemaan Governatorin henkilökuvaa: steroidien käyttö, seksismi sekä naisten ahdistelu käytiin kiitettävästi läpi, samaten väitettyjä orgioita ja pajauttelua sivuttiin. Elämänkerturi Leamer malttoi myös kirjata joitakin omia johtopäätöksiä kohteensa luonteesta ja syistä jotka Arnoldista muovasivat sen mitä hän nyt on. Varmastikin "self-made-man-with-a-little-help-by-The-American-Dream" on hieman liioiteltua, mutta Arskan kunnianhimo ja päämäärätietoisuus tekevät silti vaikutuksen. Kirjan voi siis lukea myös eräänlaisena viihteellisenä self-help-opuksena.

Miinuksina listaisin sen, että ajoittain sivuja on sorruttu täyttämään mm. kuvernöörin puheiden transkriptioilla (joutavaa mielestäni). Samaten hieman syvemmällekin olisi voinut mennä. Kuvaliitteeseen olisin toivonut myös enemmän materialia.

Elämänkerraksi kuitenkin keskitasoa vähän parempi. Teksti on sujuvaa eikä käännöksessäkään mikään seikka suuremmin häirinnyt.
elco

Re: Luin kirjan

Viesti Kirjoittaja elco »

Archfornicator of Canterbury.

Yhden kaverin kirjoittama kirja. Suosittelen siitä huolimatta.
Avatar
Homeboy65
Kitisijä
Viestit: 12290
Liittynyt: 15.08.2005 13:14
Paikkakunta: Helsinki

Re: Luin kirjan

Viesti Kirjoittaja Homeboy65 »

Paul Wilkes: Keskuspuiston yksinäinen

"Päähenkilönä" koira. Liikuttava. Suositellaan.
"En tiedä pitäisikö sinulle ojentaa netiketti, banaani vai köysi." - Tix
Avatar
Clay
Kitisijä
Viestit: 2582
Liittynyt: 14.08.2005 23:46

Re: Luin kirjan

Viesti Kirjoittaja Clay »

John Fante: Tomu tietää

Yritän unohtaa Bukowskin alkusanojen kehut, ja pitää kirjasta ihan sen omilla ansioilla, enkä koskaan saa tietää onnistuinko. Sniff.
Ai kirjasta jotain.. no jotain romanssin tapasta siinä kai, vaikka lähinnä päähenkilö, nuori kirjailijanalku etsii itseään. Jotenkin päähenkilön, ja tämän ihailemansa kustantajan suhde sai päässäni musiikin sävyttämänä jopa uhkaavia vibraatioita juuri äsken.

Lisään vielä, että kirja oli monessa kohtaa vain yhden askeleen päästä runoudesta, ja sillä tarkoitan edellä.
Nyt penikseni on fantastinen!
Vastaa Viestiin