Katsoin leffan

Leffat, musiikki, taide, kirjallisuus ja sensellaiset
daddykillkill

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja daddykillkill »

bedlam kirjoitti:Kerrankin olen päinvastaista mieltä KK:n kanssa, parhaimmat leffansa Carrey on minusta tehnyt viimeisen vuosikymmenen aikana. Tahraton Mieli ehkä jopa paras lehvansa ja eihän tuosta vielä montaa vuotta ole?
No ei tuo nyt IHAN ensimmäinen kerta ole :)
Man On The Moon oli miusta ehkä Carreyn paras leffa, jonka jälkeen minusta tuota "Tahratonta" lukuunottamatta suuntaus on ollut selkeästi alaspäin. Jees-miehet tosin vielä näkemättä.

Yleensä kun olen allapäin, katson mielelläni elokuvia vielä surkeammista paskiaisista:

Bad Santa

Päähenkilö on viinaanmenevä hylkiö, joka raapii laihan elantonsa heittämällä joulupukkikeikkaa pikku apulaisensa kanssa tavarataloissa ja juhlapyhien alla kaksikko putsaa yleensä koko mestan. Kääpiö on selvästi vittuuntunut, kun pukin dokaaminen ja nusuttelu ei pysy kurissa. Ärräpäät lentävät kuin Kontulan ostarilla perjantai-iltana. Eräänä päivänä pukin polvelle istahtaa vesipää koulukiusattu skidi, jonka kämppään pukki asettuu asumaan dementoituneen isoäidin katsoessa televisiota ja pojan isän istuessa ruotsalaisten ikkunaverhojen takana.

Tämä vaan paranee jokaisella katsomiskerralla. En tiedä onko Billy Bob Torontorontoton oikeasti tuollainen mean old bastard vai ainoastaan loistava näyttelijä, mutta tämän roolin ukko naulaa ja naputtaa upeasti. Tarinaakaan ei ole pilattu turhalla häpy end-sokerikuorrutuksella, vaikka ilkeä päähenkilö löytääkin sisältään pienen siivun inhimillisyyttä.

Sivuroolien murtovaraskääpiö Tony Cox, epärehellinen myymäläetsivä Bernie Mack (rip), jälkeenjäänyt kerubi-skidi Brett Kelly, nysvä tavaratalonjohtaja John Ritter (rip) ja hottis baaritsiksi Lauren Graham tekevät kaikki hyvää työtä. Hyvän tarinan päälle on helppo rakentaa.

*****

Kuva
daddykillkill

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja daddykillkill »

Ei varsinaisesti leffa, mutta:

The Mindscape Of Alan Moore

Taideopiskelijan lopputyönään tekemä haastis-montaasi maagi-shamaani-sarjakuvakäsikirjoittaja Alan Mooren mielenmaisemista.

Aika tripauttavaa tavaraa. Karvaisella miehellä on paljon sanottavaa ja hämmästyttävän laaja yleissivistys siihen nähden, että kyseessä on köyhän perheen koulunsa keskeyttänyt poika. Saga For Swamp Thing, From Hell, V For Vendetta, Watchmen sekä muut Mooren kynäilemät comic-masterpiecet käsitellään dokun ensimmäisen kolmanneksen aikana jonka jälkeen sukelletaan taikuuden, maagien, shamanismin ja kvanttifysiikan maailmaan. Hetkittäin Mooren pehmeä mutta hieman monotoninen ääni meinaa hyydyttää katsojan. Hiukan terävämmällä leikkaamisella juttuun olisi saanut hieman enemmän dynamiikkaa.

Pikkujutut sikseen: tunti ja 20 minsaa tätä antaa ajateltavaa ja punnittavaa pitkäksi aikaa. Suosittelen erityisesti Hämärämiehelle.

Kuva
NuoriDaavid

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja NuoriDaavid »

urpiainen kirjoitti:
NuoriDaavid kirjoitti:Kummeli: Alivuokralainen

Menee Top 3:een kaikkien aikojen huonoimpien näkemieni elokuvien joukossa.
Minä taas jouduin tilanteeseen, jossa vapaapäivien aikaan näin sekä Mamma Mian että Sex and the Cityn. Aika korkealla jööttilistalla nekin.
Mamma Mia oli musta ihan kiva. Abbahan nyt on aina jees ja "juoni" oli ihan sopivan kevyt. 50 tuuman litulta on kiva katsella kauniita maisemiakin. Sopiva kevyt pala.

Sex and the City oli liian pitkä. Kannessa luki joitan extended tjsp, olikohan pidempi kuin teattereissa, peräti 2h25min. Jos tuosta olisi puoli tuntia leikannut pois, olisi ollut paljon parempi. Esim. Mexikon kohtaukset olisi voinut poistaa kokonaan, samoin lyhentää Samanthan LA-kohtauksia.
Duck

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Duck »

Miks muuten kaikki puhuu Quantum of Solacesta, kun Hiukkasen Lohtua on niiq paras nimisuomennos ikinä?
Duck

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Duck »

King Corn (2007). Dokumenttielokuva, jossa kaksi kaverusta haluaa selvittää miksi keskivertoamerikkalaisen nykyinen elinikäennuste on lyhyempi kuin mitä se oli 30 vuotta sitten.

*** SPOILERS AHEAD ***

He päättävät ottaa selvää mitä he oikeastaan syövät, käyvät yliopiston labrassa ottamassa pienen hiusnäytteen ja siitä selviää että suunnilleen kaikki mitä he ovat syöneet on tavalla tai toisella maissia. Kaverukset päättävätkin sitten palata isovanhempiensa kotiosavaltioon Iowaan ja kasvattaa eekkerillisen maissia, ja samalla ottaa selvää tosiasioista. Ja aika mielenkiintoisia tosiseikkoja paljastuukin.

Nykyään Amerikan pelloilla kasvatettu maissi on jalostettu kasvamaan tiheässä. Näin samalta peltoalalta saadaan isompi sato. Lajia on myös muunneltu kestämään torjunta-aineita. Jalostuksen myötä maissin ravintoarvo on heikentynyt. Vanhat käytöstä poistuneet lajikkeet sisälsivät enemmän proteiinia. Maanviljelijät itsekin ovat tuskallisen tietoisia siitä että kasvattavat ennennäkemättömän satoisaa, mutta ravintoarvoltaan olematonta kukkua. Mutta siitä heille maksetaan, ja teollisuus vaatii sitä.

Raakamaissia ei voi syödä. Ironista kyllä, Iowan farmarit eivät voi enää elää syömällä oman peltonsa antimia. Maissi on puhtaasti teollisuuden raaka-aine. Siitä tehdään etanolia, sitä syötetään rehuna karjalle, ja siitä valmistetaan maissisiirappia (high-fructose corn syrup), jota käytetään lähes kaikissa elintarvikkeissa. Huomattava osa siirapista menee virvoitusjuomiin. Amerikkalaiset juovat kalorinsa. Viimeisen 30 vuoden aikana amerikkalaisten ruokosokerin kulutus on laskenut, mutta sokerin kokonaiskulutus on noussut 30%. Ruokosokerin on korvannut maissisiirappi. Myös ruuan hinta on pudonnut. Amerikkalaiset kuluttavat nykyään kuukausituloistaan ruokaan puolet siitä kuin 30 vuotta sitten. Hallituksen tavoitteeksi asetettiinkin silloin halpa ruoka, ja siihen todellakin ollaan päästy, hyllyvin ja henkeään haukkovin seurauksin.

Ennen karja kasvoi teurasikään useita vuosia. Maissirehulla ne lihotetaan nuorina isoiksi jo 150 päivässä. Lehmät pitävät maissirehusta mutta se ei varsinaisesti sovi niille. Niiden ruuansulatuselimistö on tarkoitettu sulattamaan ruohoa, ei suuria määriä maissitärkkelystä. Lihotuskuuri aiheuttaa naudoille kroonisen asidoosin, jonka vuoksi niille joudutaan syöttämään antibiootteja. Karjalle annetaankin 70% USA:ssa käytetyistä antibiooteista. Maissilla lihotettu karja kuolisi joka tapauksessa ennenaikaisesti 6kk varsinaisen teurastusajankohdan jälkeen. Tärkkelys tappaa ne lopulta turvotukseen. Maissilla lihotetun karjan liha on rasvaprosentiltaan paljon korkeampaa kuin ruohoa laiduntaneen karjan, ja muutenkin ravintoarvoltaan heikompi.

Ajatuksia herättävä dokumentti Amerikan pitkälle yhteen suuntaan kehittyneestä elintarviketeollisuudesta ja sen seurauksista.
daddykillkill

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja daddykillkill »

Max Payne

Muistan haukkuneeni joskus ajatuksenkin Payne-pelien siirtämisestä valkokankaalle. Kelasin, että miten bullet-time-efektin ja film-noir-leffojen ympärille perustuvasta shoot-em-upista saisi muka toimivan elokuvan?

Yllätyin varovaisen positiiivisesti. Visuaaliselta ilmeeltään leffa ja äänimaisemaltaan filkka muistuttaa paljon peliä. Melkein joka kuvassa on yö ja aina sataa lunta ja maisemissa vilahtelee tuttuja mestoja. Eniten oikeastaan häiritsi Mark Wahlbergin tulkinta pääosasta. Otsaansa rypistelevä valkokangas-kovanaama on ihan eri heebo, kuin traaginen perheensä menettänyt ihmisraunio alkuperäisessä pelissä.

Sanoisin silti, että keskivertoa parempi pelileffa, mutta vain keskitasoinen toimintaelokuva. Pesee kuitenkin "Doomin" ja "Tomb Raiderit" 100-0. Nuoresta Michael Madsenista olisi muuten saanut hiton paljon paremman Paynen. Harmi että ukko on jo vähän liian vanha ja plösö tämmöisen leffan pääosaan.

Kuva[/b]
Avatar
nowaysis
Kitisijä
Viestit: 6126
Liittynyt: 26.05.2006 10:01
Paikkakunta: Bunnytown
Viesti:

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja nowaysis »

Viidakon Ykä

En ollut nähnyt tätä, vaikka luulin nähneeni!1 Brendan Frazer tullaan aina muistamaan Viidakon Ykänä, mistä oon sitä aina kiusannu. Nyt hogasin, ettei se ihan välttis oo paha juttu. Hauska! JA pikkubonuksena, Ykä oli aika megahottis, siis about täydellinen kroppa ja muutenkin varsin söpis ilmestys. Lapsi ei kuitenkaan jaksanut seurata, mutta who cares. Turhaa väkivaltaa kritisoin, hassut pierukidutus ja kookospähkinöillä heittely on ihan jees, mutta vatsaan hakkaamista ei ollu ollenkaan hauska kattoo. Ei tällasessa leffassa. Kaksi ja puoli tähteä.

The Hot Chick

Teiniprinsessa herää ja huomaa olevansa vankina vieraan miehen vartalossa. Siis niinq ihan kauheeta, on pippeli ja karvoja väärissä paikoissa ja orastava romanssikaan ei oikein etene kun sulho ei oikein innostu neidon muodonmuutoksesta 30-vuotiaaksi karvaiseksi mieheksi. Kuulostaa siis ihan paskalta, MUTTA tämä oli aivan viiden tähden komedia! Hauskinta oli sukupuolirooleilla leikkiminen, miten naiset luulevat että miesten "kuuluu" käyttäytyä ja vähän toisinkin päin. Sivuhahmot oli tehty huolella, ja oikeastaan tämä olikin parodia tyypillisestä jenkkiteinikomediasta. Myös homohuumori oli hyvälaatuista. Paras tämän lajityypin edustaja, mitä olen nähnyt pitkään aikaan. Five out of Five, gimme Five!
Prepare for the worstest.
Avatar
Haemaeraemies
Kitisijä
Viestit: 3886
Liittynyt: 14.08.2005 18:34

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Haemaeraemies »

daddykillkill kirjoitti:Ei varsinaisesti leffa, mutta:

The Mindscape Of Alan Moore
..
Pikkujutut sikseen: tunti ja 20 minsaa tätä antaa ajateltavaa ja punnittavaa pitkäksi aikaa. Suosittelen erityisesti Hämärämiehelle.
Suositus otettu vastaan, menee siis hankintaan. Kiitos vinkistä!

Itse voisin pika-arvioida muutaman pätkän:

Pineapple Express: komedia pilvipäistä jotka sotkeutuu murhaan. Muutama toimiva hetki, mutta mielestäni todella ylihypetetty. Ei naurattanut vaikka kuulun taatusti kohderyhmään:P

The Day Earth Stood Still: Hirveää sontaa, siis aivan avuttoman huono about joka mittarilla. Ehdottoman viimeisen naulan arkkuun löi "Klaatu barada nikto" lauseen puuttuminen. Siis mitä vittua ihan oikeasti?
Good human, but sometimes if needed, a bad citizen.
daddykillkill

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja daddykillkill »

Suvinen kirjoitti:Samuel L. Jackson on ehkä huonoiten kässärinsä valitseva näyttelijä, vai eikö sille muka tarjota parempaa?
Samuel Jackson is the hardest working man in show-biz. Kannattaa kotiuttaa dollat niin kauan kuin niillä on kysyntää.
Avatar
Crowbar
Kitinän uhri
Viestit: 933
Liittynyt: 13.02.2007 13:02

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Crowbar »

daddykillkill kirjoitti: mutta vain keskitasoinen toimintaelokuva.
Mä olen niinku vuosia ihmetellyt noita sun juttujas, mutta nyt mä vasta hokasin... Sä olet ihan vitun tyhmä.

"Keskitasoinen toimintaelokuva"? Sun kannattaisi nyt varmaan katsoa edes yksi toimintaelokuva, jos tuo on keskitasoa. Tai ylipäätään pystyit katsomaan kokonaan. Tai jos vaikka katsoisit edes yhden elokuvan. Paras olisi tietysti jos et katsoisi enää mitään ikinä ja jos katsot niin et kommentoisi. Äijä vielä pitää Max Paynea elokuvana... Ööö... mites se nyt eroaa Ponterosasta??? Niin just. Mamma Mia! lienee sun suurin elokuvanautinto viime vuodelta.
I was at the hospital laughing at cripples
Then I heard your kid just died
Suddenly, that was funnier than the cripples
So I tracked you down and made fun of you
It was an open casket wake
I spilled my beer in your kid’s coffin
Onslow

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Onslow »

Crowbar kirjoitti: ihan vitun tyhmä.
Katohan. Nykänen on saanut ryyppyputken poikki taas hetkeksi. Onko paha olla?
Ylermi Ylihankala
Kitisijä
Viestit: 14935
Liittynyt: 22.09.2008 13:03

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Ylermi Ylihankala »

Onslow kirjoitti:
Crowbar kirjoitti: ihan vitun tyhmä.
Katohan. Nykänen on saanut ryyppyputken poikki taas hetkeksi. Onko paha olla?
Sitä se on kun laskee alle kolmen promillen.
Mulla on se onni, että olen löytänyt itseni ja toivon muillekin ihmisille sitä. Että tällainen ihminen on tarkoitettu tänne, me ei olla sattumaa.
daddykillkill

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja daddykillkill »

Crowbar kirjoitti:Mä olen niinku vuosia ihmetellyt noita sun juttujas, mutta nyt mä vasta hokasin... Sä olet ihan vitun tyhmä.
Kylläpä se kesti kauan. Muut palstalla ovat tajunneet sen jo toisena päivänä rekkautumiseni jälkeen *halipusi hongkong-tyyliin*

Makuasioista kiisteleminen vaan nyt on jokseenkin joutavanpäiväistä ajankulua... mutta knock yerself out, kiddo :)
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 16638
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

Näin tämän vihdoin. Olin jopa yllättynyt, kuinka viihdyttävä toimintaleffa tämä oli. Olisi ansainnut valkokankaan, nyt kuitenkin kotiruudulta. Ja Heath Ledger oli minusta oikeastaan todella hyvä. Käsikirjoituskin veti ihan hyvin lukuunottamatta kaksinaamaisuus-hahmoa lukuunottamatta, joka meni kyllä vähän vaivaannuttavaksi. Muuten en kyllä Batman-elokuvaan oikein osaa kaivata juuri realistisuutta.
AnaisJune kirjoitti:Katsottu: Nolanin Batman.

Tämä elokuvahan oli pahinta roskaa mitä vähään aikaan valkokankaalle on kehdattu suoltaa! Jos olisin tunteeton paskiainen, sanoisin että ymmärrän nyt MIKSI Heath Ledger kärsi masennuksesta ja univaikeuksista.

Nolan ei todellakaan osaa ohjata toimintaa. Kuvashotit oli joko semilähäriä tai pyöriviä kamera-ajoja. Nolan tarjoili katsojille noin satakunta sekavaa kohtaa joissa teki mieli huutaa "MITÄ VITTUA?". Jopa aloittelevat elokuvantekijät yleensä tiedostavat sen että lähikuvassa hitaammat liikkeet, ja koko kuvassa nopeat. Silloin tapahtumat pysyvät seurattavina, ja loogisina. Kaikenkaikkiaan, tarinankerronta oli ala-arvoista.

Nolan oli halunnut luoda Batmanista realistisemman hahmon, ja tuoda hänet uskottavaan ympäristöön. Valitettavasti itse tarinan suhteen realismi ja uskottavuus oli kaukana. Oli kuin käsikirjoitus olisi ollut 14-v teinipojan ainekirjoitus: "Ja sit se jokeri niinku räjäyttäs koko sairaalan kaikilla siisteillä pommeilla jotka vaan niinku olis siellä, pum! pum! pum! Ja sit niitä pommeja ois vähän jokapaikassa..loppu."

Ja ne musiikit. Mä en edes aloita. Sanon vaan että murheellista viulunvingutusta ei tartte tunkea leffan joka dialogin päälle, koska se saa ne pateettiset vuorosanat kuulostamaan entistäkin hölmömmille.

Itse Batman oli kuin suuri vitsi, suu puoliauki höristessään kurkustaan jotain epämääräistä kähinää. Eikä tässäkään vielä kaikki, henkilöhahmot olivat latteita ja ihmissuhteet epäuskottavia, motiiveista nyt puhumattakaan. En usko että Ledgerin jokeriakaan hehkutettaisiin, mikäli äijälle ei olisi käynyt kuten kävi.(ja syytän siitäkin Nolania) En tajua miksi Ledgeriä verrataan Jack Nicholsoniin, ja ylistetään "monipuolisemmasta jokerista" Mun mielestä siinä ei ollut mitään muita puolia kuin masokisti ilman mitään muuta sisältöä.

Ja mitä Maggie Gyllehaaliin tulee, sitä lurppasilmäistä tätiä ei kannattaisi palkata mihinkään rainaan missä käytetään paljon lähäreitä ja roikkuvat posket ja suun tiukat juonteet näkyvät. Kovin kovin vaikeaa kokea sellainen keski-ikäinen luuska komistusten suurten tunteiden kohteena.

Tämä oli elokuva jossa heikkoa oli: tarinan kerronta, kuvaus, leikkaus, ohjaus, näytteleminen, musiikki, käsikirjoitus.

Hyvää oli: Ehkä tehosteet. En tiedä kun Nolan ei osannut esitellä niitä.



Annan elokuvalle 5 kysymysmerkkiä, korostaakseni kysymystä, miksi Nolan on ylipäätään päästetty batmanin kimppuun?

:?: :?: :?: :?: :?:
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

AnaisJune kirjoitti:Katsottu: Nolanin Batman.
Minulta oli tällainen jäänytkin huomaamatta. "Nolanin Batman". Tästä voisi päätellä, että AnaisJune ei hoksannut tämän olevan jatkoa Nolanin edelliselle Batmanille, ehkä se selittää osan WTF-fiiliksistä. Tosin, itsekin kyllä hämmästelin sitä, että miksi Dark Knight oli sullottu niin täyteen. Muutaman jutun poisjättämällä leffasta olisi saanut huomattavasti selkeämmän ja rullaavamman.

Itse diggailen Batman Beginsiä enemmän, mutta en ole kuin kerran tsiigannutkaan tätä uusinta. Pittää laittaa sinilevy pyörimään joku ilta.
Onslow

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Onslow »

bedlam kirjoitti: en ole kuin kerran tsiigannutkaan tätä uusinta.
daddykillkill

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja daddykillkill »

bedlam kirjoitti:Itse diggailen Batman Beginsiä enemmän, mutta en ole kuin kerran tsiigannutkaan tätä uusinta. Pittää laittaa sinilevy pyörimään joku ilta.
Katsoin sunnuntaina "Dark Knightin" ja eilen tämän "Beginsin".

Jos näitä vertailee keskenään, niin "DK:n" suurimmat epäonnistumiset "Beginsiin" verrattuna olivat:
- ottaa itsensä aivan liian vakavasti
- kaikenlainen sarjakuvamaisuuden ja fantasiaelementin puute. Gotham olisi voinut olla mikä tahansa amerikkalainen suurkaupunki
- juoni. Piilotekstistä löytyvä puolustuspuheenvuoro "Amerikan terrorisminvastaiselle sodalle" on hieman vieroksuttava
- liian pitkä
- toimintakohtausten tekeminen ei tosiaan ole Nolanin ydinosaamisalue.

Näin se mieli muuttuu.

^ Toi Masan linkki oli hauska!
Dumis

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Dumis »

Ainiin niin, Dumiksen arvio Dark Knightsta.

Nukahdin.
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 16638
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

daddykillkill kirjoitti:
bedlam kirjoitti:Itse diggailen Batman Beginsiä enemmän, mutta en ole kuin kerran tsiigannutkaan tätä uusinta. Pittää laittaa sinilevy pyörimään joku ilta.
Jos näitä vertailee keskenään, niin "DK:n" suurimmat epäonnistumiset "Beginsiin" verrattuna olivat:
- ottaa itsensä aivan liian vakavasti
- kaikenlainen sarjakuvamaisuuden ja fantasiaelementin puute. Gotham olisi voinut olla mikä tahansa amerikkalainen suurkaupunki
- juoni. Piilotekstistä löytyvä puolustuspuheenvuoro "Amerikan terrorisminvastaiselle sodalle" on hieman vieroksuttava
- liian pitkä
- toimintakohtausten tekeminen ei tosiaan ole Nolanin ydinosaamisalue.

Näin se mieli muuttuu.

^ Toi Masan linkki oli hauska!
Minäkin innostuin lepakkoilemaan sen verran, että katsoin perään myös tämän Beginsin. Johtuneeko katsomisjärjestyksestä, mutta pidin kyllä tuosta DK:sta aika paljon enemmän. Toki Beginskin on ihan ok actionleffa, mutta DK siis minusta nautittavampi. Syyt ovat aika päinvastaiset kuin DK:ta dissaavalla dkk:lla:
- Batmanin kuuluukin ottaa itsensä vakavasti. Siitä plussaa DK:lle.
- Sarjakuva- ja fantasiaelementtien puute DK:ssa. Batmanin leffaversioissa vetoaa hahmon ja koko luodun fiktiomaailman vakava synkkyys, niitä ei karnevaalitunnelma, joksi sarjakuvamaisuus ja fantasia hollywood-leffoissa lähes poikkeuksetta valahtaa (älä Rollo kumoa tätä vastaesimerkeillä ainakaan alle 5 minuuttiin, jooko), oikein tue. DK:ssa Gotham olisi voinut olla mikä tahansa amerikkalainen suurkaupunki, joka kai imaginaarikaupungin idea onkin. Plussaa DK:lle.
- juoni. Ei mitään massiivisia höyrytyslaitteita ja silmänräpäyksessä toimivia psyykensekoituskaasuja, ikivanhoista terroristiorganisaatioista puhumattakaan. Plussaa DK:lle.
- Jos DK:ssa vaivaannutti kaksinaamahahmo, niin Beginsissä vaivautuneisuutta aiheuttavaa hölmöilyä oli aika paljon enemmän. Bruce Waynen 7 vuoden kiertely rikollisuuteen tutustuen oli aika nolo ratkaisu, puhumattakaan vetäytymisestä vuoristoluostariin, jossa munkit opettavat taistelulajeja kiinalaisen ravintolan onnenkekseistä repäistyjä zen-syvällisyyksiä ladellen. Noin noloja kliseitä ei saisi kyllä enää leffaan laittaa. Plussaa DK:lle.
- Pituus. Jos fiktiomaailma on onnistunut, siihen on kiva uppoutua pidemmäksikin aikaa. Plussaa DK:lle.

Kaiken kaikkiaan Beginsiä DK:n jälkeen katsellessa tuli samanlainen olo kuin silloin, kun ensimmäinen uuden polven Star Wars tuli maailmaan. Kun hienon valmiin maailman selittämättä jääneitä elementtejä aletaan selitellä (vrt. voiman biologisointi), sadun imu ja siten katsojan mielikuvituksen lento lässähtää. Taisin jo ensimmäisessä DK-viestissäni uumoilla, että ei tähän saagaan näennäisrealistisuutta kannata kaipailla lisää. Monessa väärässä suhteessa realistisempi Begins ikäänkuin todisti pointtini. Toki olisin voinut kokea toisin jos olisin katsonut leffat toisessa järjestyksessä, mutta näin päin Begins on kyllä lievä antikliimaksi DK:n jälkeen.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
Avatar
RolloTomasi
Kitisijä
Viestit: 2360
Liittynyt: 06.09.2006 7:50
Paikkakunta: Maa

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja RolloTomasi »

^ Kumoamaan en ala, kun muistit tuon pienen sanan "lähes." Itse pidin The Dark Knightista enemmän kuin muista Batleffoista, mutta en niin paljoa kuin Batman Returnsista. (Batman Returns saattaa olla jopa yhtä hyvä elokuva kuin Tim Burtonin Saksikäsi Edward tai Ed Wood, mitä DK ei kai ole.)

Minusta kuitenkin The Dark Knight olisi voinut olla hieman pidempänä parempi kuin mitä se nyt on. Sillä olisi saanut olla hieman tilaa hengittää, ja nyt monet kohtaukset tuntuivat hieman tyngiltä ja jotkin sellaiset kohtaukset, joiden olisi pitänyt olla mukana (kuten esimerkiksi Jokerin poistuminen juhlista), puuttuivat. Tietenkin tämä kiiru saattoi olla ihan haluttu tyylikeino kuvaamaan kaaosta tai sotatilaa.
Since I cannot prove a lover, to entertain these fair well-spoken days, I am determined to prove a villain and hate the idle pleasures of these days.
daddykillkill

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja daddykillkill »

urpiainen kirjoitti:...
Nämä on niin makuasioita. Hyvin kyllä perustelit kantasi.

Ra's Al Ghul ja Varjoliiga olivat äkkinäisen silmään filkassa varmaan aika noloja hahmoja. Itse taas diggailin niistä - vaikka Liam Neesonin hahmo olisi voinut muistuttaa hieman enemmän esikuvaansa. Penskana yksi sarjissuosikeistani Semicin julkaisema albumi, jossa kuvailtiin Ghulin hahmon synty - ja hänen Vampirellan pikkusiskoa muistuttava kuumottava tyttärensä Talia sai myös kiitettävästi palstatilaa. Uhh!
Tarina löytyy myös Batmanin nroista 232, 242, 243 ja 244. (tämä piti googlettaa, myönnän)
Avatar
urpiainen
Kitisijä
Viestit: 16638
Liittynyt: 27.10.2005 17:37

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja urpiainen »

^ Kumarrus gurulle. Olin kyllä lapsena aika innokas Batman-sarjakuvien ystävä, mutta tutstumiseni oli satunnaista enkä voi parhaalla tahdollanikaan sanoa olevani moinen connoisseur. Katsomisjärjestyksen lisäksi tuo saattaa vaikuttaa suuresti kokemukseeni; minulta jäävät nämä yhteydet ymmärtämättä.
"Urpiaisen pesintä on epäsäännöllistä ja lento keikkuvaa. Yleisimmät äänet ovat kimeä kutsuhuuto 'djihh!' ja rahiseva 'tssrrt-tssrrt'."
daddykillkill

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja daddykillkill »

^ Guru my ass. Jos olisin käyttänyt puoletkin sarjakuviin tuhlaamastani ajasta esimerkiksi opiskeluun, väittelisin viikon sisällä kolmannesta tohtorinhatustani..
Onslow

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Onslow »

daddykillkill kirjoitti:^ Guru my ass. Jos olisin käyttänyt puoletkin sarjakuviin tuhlaamastani ajasta esimerkiksi opiskeluun, väittelisin viikon sisällä kolmannesta tohtorinhatustani..
Ruotsissa joku väitteli vessan siivoamisesta, joten mitä jos väitttelisit Gailin ja Lucillen panettavuudesta?
daddykillkill

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja daddykillkill »

Onslow kirjoitti:Ruotsissa joku väitteli vessan siivoamisesta, joten mitä jos väitttelisit Gailin ja Lucillen panettavuudesta?
*kirjoittaa jo tiivistelmää*

Tänään iltapuhteeksi Mickey Rourken b-tähdittämä "The Wrestler". Korkeat odotukset.

Kuva
Vastaa Viestiin