Hyvä päivä takana. Remppaa, kalastusta, savikiekkojen ampumista ja kyläilyä. Järvestä tuli järvitaimen 52cm ! Perkaaja oli kameraa nopeampi ja nyt se (siis kala) on graavina.
Sonni, porsas sekä apina.
-
Rauno Räsänen:
Olen perehtynyt melkein kaikkiin asioihin ja ymmärrän niitä, jos vain haluan. Ainoastaan omat tekoni, tunteeni ja naisen logiikka ovat jääneet minulle mysteereiksi.
Moccamaster on lähes ainoa? kahvinkeitin joka lämmittää veden yli 80 asteiseksi! Tuon takia veden ei tarvitse lillua suppilossa hitaasti, koska kuumempi vesi irrottaa menoaineet kahvista nopeammin, se taas johtaa siihen että kahvista suodattuva fraktio on kapeampi eikö sisällä kaikkea mönjää mitä kahvissa on. Keksimäni mukaan korkeampi lämpötila vastuksen läpi kulkiessa ehkä irrottaa vedestä kalkkia enemmän, johon taas tarttuvat muut veden sisältämät epäpuhtaudet? No niin koska vastus ja mahdollisesti muu putkisto kalkkeutuu ja likaantuu nopeammin, vaatii moccamastö keitin hiukan taajempaa puhdistamista kuin lällymmät vehkeet? itse puhdistan 10% etikkaliuoksella keittimeni ja huuhtelen sen kolmella vedellä sen jälkeen. Kaikki varmaan tietää mutta kahvivettä ei saa mitata keitinkannulla, koska siihen on tarttunut kahvin ainesosia, jotka taas siirtyvät ja tarttuvat nopeammin kalkkeutuviin vesireitteihin varsinkin vastukseen kahvinkeittimessä! Moccamaster on hyvä mutta vaatiii hiukan huolellisempaa käyttökulttuuria kuin muuta keittimet! Comprende? Moccamaster on yksinkertaisesti paras, paitsi uudet termosmallit, joiden kaatonokan muotoilu on todella syvältä sieltä! Valitettavasti sama vaiva on kaikilla valmistajilla, kun mukaan tulee ermos-termos niin kaikki vuosisatainen tuntemus, kokemus, tietämys ja kulttuuri on hävinnyt kahvinkeittimen suunnittelun aikana!
bliss kirjoitti:ehhehheee. Se vaatii tutustumisen hiukan erilaiseen mitta-asteikkoon, eikä siinä pidä seisottaa kahvia tuntikausia.
Aikamoista aliarviointia, kyllä sitä on jos jonkinmoisia mittamääreitä kokeiltu
Samoin kahvin maku ei varsinaisesti ehdi valmistumisen ja kuppiin kaatamisen välillä muuttumaan, se nyt on omaa hölömöyttä jos keittää niin paljon ettei se mene heti :>
Tarkoitatko että keitin pidetään myös puhtaana? mies porukasta sen verran kokemusta että kahvinkeittimen lasikannussa on 3mm likakerros ja jääkaapista löytyy 6kk vanha kertaalleen avattu suolakurkkupurkki yms. pilaantunutta. Tämä siis oli nykyisellä työpaikalla, joka muuten on elintarviketehdas, eli siisteys ja puhtaus pitäisi olla tärkeimmät asiat. No nyt on eväiden vieminen pajalle kielletty ja, ruokalan jääkaapit sentään siivotaan siivoojien toimesta silloin tällöin. Kahvin keittäminen on kielletty palovaaran takia.
Niin ja aamulla kannun pohjaan palanut musta 1cm paksunen kerros ei sekään ollut harvinaista.