0 metriä, sauna rakennettu osittain veden päälleDumis kirjoitti:20 metriä \o/ninnithequeen kirjoitti: Ei se rannassa oo mut matkaa järven rannalle semmonen 100 metriä.
Niin, ja koekin tuntu menevän ihan hyvin, hukkaan ois menny sekin lukeminen.
0 metriä, sauna rakennettu osittain veden päälleDumis kirjoitti:20 metriä \o/ninnithequeen kirjoitti: Ei se rannassa oo mut matkaa järven rannalle semmonen 100 metriä.
Jos nyt kiinnostaa niin vastasin tonne harrastelujen puolelle.nowaysis kirjoitti:Mitäsiis? Manala oikeesti?
Sellanen oikeen mukava yksiö sopivilla hoodseilla :)bliss kirjoitti:Missä? :o
Virallisten ravintosuositusten mukaan täysjyväruisleipää suositellaan kyytipojaksi kaikille aterioille palanen-pari. Pätee niin sohvaperunoille kuin kunto- ja huippu-urheilijoillekin. Yksittäisen ruoka-aineen GI:llä ei ole niin suurta väliä aterian yhteydessä, kokonaisuus ratkaisee. Sulla on joko kokonaisuus (niin kuin selvästi onkin) perseellään jatai kärsit jostain (aineenvaihdunta?)taudista. Suosittelen käyntiä lääkärillä.Manaaja kirjoitti: Ruisleivänkin GI ja GK ei ole mitään kovin mukavaa katseltavaa. Ihan vihoviimeistä sontaa muista terveysvaikutuksistaan huolimatta, vaikka oliskin kuitua kyydissä.
Viralliset viljapainotteiset ravintosuositukset -> kakkostyypin diabeteksen räjähdysmäinen kasvu.SikaMika kirjoitti:Virallisten ravintosuositusten mukaan täysjyväruisleipää suositellaan...
Kiitän flunssaa päikkärien tarpeesta. Pitää kuitenkin hakata työkonetta kolmisen tuntia illan mittaan. Ilman päikkäreitä samaan työmäärään menee aikaa enemmän kuin päikkärit vie (tietty + se 3h).bliss kirjoitti:^, ^^ - merkillisiä aikoja teillä mennä nukkumaan
Meinaat, että valtaosa diabeetikoista olisi tosiaan syönyt ravintosuositusten mukaisesti?Manaaja kirjoitti: Viralliset viljapainotteiset ravintosuositukset -> kakkostyypin diabeteksen räjähdysmäinen kasvu.
Puhuin täysjyväleivästä, eli kuidut ja hivenaineet otetaan huomioon. Samaiset kuidut sitovat ruoka-ainesta vatsalaukussa hidastaen hiilareiden imeytymistä->pitävät kylläisenä pidempään. Sama vaikutus on myös rasvalla, joten välttämättömät rasvat kannattaa myöskin vetää naamaansa ruokailujen yhteydessä. Molemmissa tapauksissa pelkkä tuijottelu kaloripitoisuuksiin tai GI-arvoihin ei anna oikeata kuvaa terveysvaikutuksistaan.Manaaja kirjoitti: Onhan ne kuidut siinä monille hyväksi, jos toleranssit imeytyviä hiilareita kohtaan on kunnossa. Jos ei terveellisyyspuolen kuitu- ja hivenainepitoisuuksia oteta huomioon, mössöksi jauhetun rukiin glykeeminen vaste insuliiniin ei ole juuri kummoisempi ja terveellisempi kuin vehnäpullallakaan.
Jos vaisu aatto kiinnostaa, meille saa tulla ja ottaa lapsenkin mukaan.Elppis kirjoitti:Nii joo vappu!
Mitäköhän sitä keksis Anoppi yrittää saada meitä puoliväkisin Kaivariin, minne minä taas en missään nimessä halua mennä.
Tarkoitukseni ei ole dissata uusiutunutta vaisua vappua, mutta tästäkin taas näkee, miten (melkein) kaikki on muuttunut. Aikoinaan Vaisu vappu perustettiin tylsien sinkkujen tylsiksi bileiksi, mutta nyt niistä tulee sitten ehkä jotain ihan muuta. Siis kaikki on muuttunut, paitsi että mä oon edelleen sinkku.prosessi kirjoitti: Jos vaisu aatto kiinnostaa, meille saa tulla ja ottaa lapsenkin mukaan.
Onhan se ihan fakta että vilja/tärkkelyspohjaisia prosessoituja ruoka-aineita on kauppojen hyllyt nykyään täynnä ihan eri tavalla kuin 70-luvulla. Myös kakkostyypin diabeteksen ja hiilihydraattien välinen suhde on aika hyvin selvillä.SikaMika kirjoitti:Meinaat, että valtaosa diabeetikoista olisi tosiaan syönyt ravintosuositusten mukaisesti?Manaaja kirjoitti:Viralliset viljapainotteiset ravintosuositukset -> kakkostyypin diabeteksen räjähdysmäinen kasvu.
Täysjyvästä puhuin toki minäkin. Olet varmaan vilkaissut keskiverron "kuituleivän" kuitupitoisuuksia? Ne liikkuvat siellä muutamien prosenttien luokissa. Niillä ei kovin kamalia määriä tärkkelyksen imeytymistä sidota. Puhtaan, käsittelemättömän täysjyväviljan kuitupitoisuus liikkuu siellä kymmenen prosentin pinnassa. Pelkkää raakaa tärkkelystä on sen sijaan käytännössä aina yli puolet. Ja moni vielä sekoittaa täysjyväviljan ja kokojyväviljan toisiinsa, vaikka ainoastaan kokojyväviljan kuitu vaikuttaa merkittävästi tärkkelyksen imeytymiseen. Silloin jyvän tärkkelystä sisältävä ydin imeytyy hitaasti ja epätäydellisesti kuitukuoren läpi. Sen sijaan täysjyväviljassahan kaikki masinoidaan tuhannen pillun mössöjauhoksi, ja homma on glykeemiseltä vasteelta ja imeytymisnopeudelta valitettavasti ihan toinen. Silloin ruuansulatuskanavassa vellova tärkkelys on enemmän tai vähemmän täysin vapaata riistaa.SikaMika kirjoitti:Puhuin täysjyväleivästä, eli kuidut ja hivenaineet otetaan huomioon. Samaiset kuidut sitovat ruoka-ainesta vatsalaukussa hidastaen hiilareiden imeytymistä->pitävät kylläisenä pidempään. Sama vaikutus on myös rasvalla, joten välttämättömät rasvat kannattaa myöskin vetää naamaansa ruokailujen yhteydessä. Molemmissa tapauksissa pelkkä tuijottelu kaloripitoisuuksiin tai GI-arvoihin ei anna oikeata kuvaa terveysvaikutuksistaan.Manaaja kirjoitti:Onhan ne kuidut siinä monille hyväksi, jos toleranssit imeytyviä hiilareita kohtaan on kunnossa. Jos ei terveellisyyspuolen kuitu- ja hivenainepitoisuuksia oteta huomioon, mössöksi jauhetun rukiin glykeeminen vaste insuliiniin ei ole juuri kummoisempi ja terveellisempi kuin vehnäpullallakaan.
PetriFb-mäinen copypaste. Boldaus allekiroilleen:Manaaja kirjoitti:Viralliset viljapainotteiset ravintosuositukset -> kakkostyypin diabeteksen räjähdysmäinen kasvu.SikaMika kirjoitti:Virallisten ravintosuositusten mukaan täysjyväruisleipää suositellaan...
.
Tottakai, koska normaalipopulaatio syö vielä suosituksia paljon huonommin. Suosituksiakin enemmän vaaleaa prosessoitua viljaa/tärkkelystä/hiilihydraattia yhdessä huonojen rasvojen kanssa.NuoriD kirjoitti:Noudattamalla nykysuosituksia saatiin 58%:n alenema diabetesriskissä, dia 11
Eli kyllä tutkittu tosiasia on, että JOS noudattaa nykyisiä ravintosuosituksia yhdessä liikuntasuositusten kanssa, diabeteksen riski vähenee verrattuna normaalipopulaatioon.
Tää on se blogi.nowaysis kirjoitti:Pitäskö sun alkaa pitämään jotain laihdutusblogia, oikeesti listaisit sinne kaikki syömiset ja liikunnat ni me voitais kommentoida