Päivän uutiskatsaus

Topicit, joihin vastataan hölynpölyllä.
Avatar
Lilo
Kitisijä
Viestit: 3044
Liittynyt: 26.03.2006 21:27

Re: Päivän uutiskatsaus

Viesti Kirjoittaja Lilo »

NuoriD kirjoitti: Lisää tällaista sanomaa Suomeenkin!

Voisivatko Kitinänaiset ilmaista tukensa esim. ex-pääministeri Vanhaselle vastaavalla kalenterilla?
Tällä palstalla ei tukeaan Vanhaselle osoita kukaan muu kuin ehkä ExPertti. Kysy josko se riisuutuis?
Artificial Intelligence is no match for natural stupidity.
Avatar
Lolita
Kitisijä
Viestit: 8603
Liittynyt: 14.08.2005 18:46
Paikkakunta: Vantaa

Re: Päivän uutiskatsaus

Viesti Kirjoittaja Lolita »

Bhven kirjoitti:Tanska purkaa maahanmuuttajien ghetot
Verkkouutiset
Tuossa olisi mallia Suomellekin, mutta ei, meillä saa romanit leiriytyä ihan mihin vaan ja rakennella ghettoaan. Vituttaa.
“Outside of a dog a book is a man’s best friend, inside of a dog it’s too dark to read” - Groucho Marx
elco

Re: Päivän uutiskatsaus

Viesti Kirjoittaja elco »

Peter Franzen vapaasti lainattuna ylen puoli ysin uutisissa tänään:
"viimeinen pyrähdys (urallani) oli rooli True Blood-sarjassa".

Gubbe näytteli siinä ehkä 90 sekuntia, kunnes tuli vampyyri ja pisti siltä pään poikki.
nastamuumio

Re: Päivän uutiskatsaus

Viesti Kirjoittaja nastamuumio »

^ Millä perusteilla toi Franzen siellä uutisissa on?
elco

Re: Päivän uutiskatsaus

Viesti Kirjoittaja elco »

nastamuumio kirjoitti:^ Millä perusteilla toi Franzen siellä uutisissa on?
No kun se on menestyvä halivuud-stara.
nastamuumio

Re: Päivän uutiskatsaus

Viesti Kirjoittaja nastamuumio »

No ei oo ikävä Ylen uutisia sitten.
Bhven

Re: Päivän uutiskatsaus

Viesti Kirjoittaja Bhven »

Valmius auttaa näkyy aivoista


Jos näet jonkun kärsivän kivusta, aivosi reagoivat eri tavoin riippuen siitä, kuuluuko uhri omana pitämääsi yhteisöön vai ei. Hermosolusi paljastavat myös sen, aiotko auttaa uhria vai et.

Zürichin yliopiston tutkijat tarkastelivat asiaa jalkapallofanien avulla. He rekisteröivät tietyn joukkueen kannattajien neuronien toimintaa samalla, kun nämä näkivät joko oman ryhmänsä tai kilpailijajoukkueen edustajan saavan sähköiskuja.

Tämän jälkeen koehenkilöt saivat päättää, auttaisivatko uhria vastaanottamalla osan sähköiskun voimasta itse.

Tulokset osoittivat, että oman ryhmän jäsenen kipu herätti katsojan aivojen empatia-alueet. Samojen alueiden reipas vilkastuminen ilmeni myös valmiutena auttaa.

Sen sijaan omaan ryhmään kuulumattoman kipu aktivoi empatia-alueiden sijaan aivojen palkitsemisalueet.

Hermosolujen reaktioiden mittaaminen ennusti paremmin avunantamishalua kuin kyselykaavakkeet. "Kukapa loppujen lopuksi kehtaa myöntää, että auttaisi kaveria, mutta antaisi jonkun toisen kärsiä", tutkimusryhmään kuulunut Grit Hein toteaa.

Tutkimuksen julkaisi Neuron.

lähde: tiede-lehti
NuoriD

Re: Päivän uutiskatsaus

Viesti Kirjoittaja NuoriD »

Ahtaajat raivostuivat Kiviniemelle: Lakko

Mitenköhän tämä raivostuminen käytännössä tapahtuu? Yht´äkkiä vain maan jokainen ahtaaja raivostuu ja päättä lopettaa työnteon tunniksi?

Hoh hoijaa. Johan siitä edellisestä korpilakkoilusta olikin jo kulunut monta kuukautta. Eikun persettä penkkiin!
Avatar
Teraslilja_m
Kitisijä
Viestit: 1177
Liittynyt: 30.10.2005 14:31
Paikkakunta: Helsinki

Re: Päivän uutiskatsaus

Viesti Kirjoittaja Teraslilja_m »

Miksi nähdä patentoinnin vaiva??

Naturenews: Andre Geim: in praise of graphene
You haven't yet patented graphene. Why is that?

We considered patenting; we prepared a patent and it was nearly filed. Then I had an interaction with a big, multinational electronics company. I approached a guy at a conference and said, "We've got this patent coming up, would you be interested in sponsoring it over the years?" It's quite expensive to keep a patent alive for 20 years. The guy told me, "We are looking at graphene, and it might have a future in the long term. If after ten years we find it's really as good as it promises, we will put a hundred patent lawyers on it to write a hundred patents a day, and you will spend the rest of your life, and the gross domestic product of your little island, suing us."
Life is complex, it has real and imaginary parts.
Chap

Re: Päivän uutiskatsaus

Viesti Kirjoittaja Chap »

So Hard

Re: Päivän uutiskatsaus

Viesti Kirjoittaja So Hard »

exPertti kirjoitti:http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=2262404

Mitenkähän mamuhalaajat tämän imagotappion kääntävät voitoksi vielä?

Tästä ei puutu enää kuin kunniamurha.
Mantra: Se on se vähemmistö joka käyttäytyy noin ja enemmistöä ei voi leimata muiden teoista. Väitettä ei voi osoittaa epätodeksi, koska kukaan ei saa/halua tutkia todellisuutta ja jos joku tekisi niin, leimattaisiin epätieteelliseksi rasistiksi. Se on erinomainen keskustelunlopettaja.

Minusta on ironista, että alkukantaisten muslimien maahanmuuttoa edistävät ja multikultipuppua syytävät yleensä ne tismalleen samat tahot, jotka samalla vaahtoavat feminismistä ja tasa-arvon ongelmakohdista.
sivustahuutaja
Kitisijä
Viestit: 21429
Liittynyt: 15.08.2005 0:29

Re: Päivän uutiskatsaus

Viesti Kirjoittaja sivustahuutaja »

Teraslilja_m kirjoitti:Miksi nähdä patentoinnin vaiva??

Naturenews: Andre Geim: in praise of graphene[/b]
Missasit pointin:

I considered this arrogant comment, and I realized how useful it was. There was no point in patenting graphene at that stage. You need to be specific: you need to have a specific application and an industrial partner.

Eli tiedeäijillä ei sitten loppupeleissä ollutkaan mitään patentoitavaa. Ällistyttävä materiaali ei riitä, vaan materiaalia täytyy hyödyntää jossakin applikaatiossa. Jokaisen applikaation patentoiminen globaalisti maksaa noin 300 tuhatta euroa, joten hutien ampuminen on aika kallista.
NuoriD

Re: Päivän uutiskatsaus

Viesti Kirjoittaja NuoriD »

Oden blogi:

http://www.soininvaara.fi/2010/10/05/ee ... s-vihreat/


Oden blogin keskustelu taitaa olla netin parasta heti Kitinän jälkeen?


TomiA kirjoitti 6.10.2010 kello 9:59

"Kannattaako Vihreiden vaikuttaa mielipiteisiin vai pyrkiä kumoamaan nykyistä yhteiskuntajärjestystä? Suomessa valittiin nähdäkseni oikein ja Vihreiden kannatus on aika korkea. Paloheimo ja Linkola hävisivät.

Feminismi taas on ikään kuin aikamme stalinismia, ja myös lähellä Linkolan ja Paloheimon radikalismia. Feminismiin hirttäytyminen oli virhe, josta Vihreät maksavat vielä vuosia.

Tai oikeastaan stalinismiin vertaaminen ei toimi, koska äärivasemmisto sentään retorisella tasolla puolusti vähäväkisiä. Feministien tarkoitus sen sijaan on tehdä parempiosaisista vielä hiukan parempiosaisia.

Kyse ei ole salaliitosta vaan siitä, että feministisillä argumenteilla poliittista pääomaa hankkivan on valtaa saatuaan lunastettava lupauksensa. Sinnemäki ei tietääkseni ole erityisen feministi, mutta kuitenkin sen verran, että lähempänä ministerin sydäntä näyttäisi olevan naisyrittäjien lomat kuin vaikkapa nuorten miesten syrjäytyminen. Siis nimenomaan naisyrittäjien, ei pienyrittäjien lomat. Brax on ministerinä lunastanut lupauksensa feministeille valehtelemalla ponnekkaasti, että läheissuhdeväkivalta on pääasiassa naisiin kohdistuva ongelma. Ja mitä sekin tarkoitti, kun Vihreät nimenomaisesti ilmoitti kannattavansa miesten asevelvollisuutta yleisen asevelvollisuuden sijaan?

Vihreistä on tullut nuorten naisten puolue.

Vihreät naiset ry nauttivat runsaita tukia eivätkä salli miehiä jäsenikseen. Puolueen asiat ovat kuulemma tasa-arvoisella tolalla, kun pääosa johtajista on naisia. Nuorten miesten ei Kasvin mukaan kannata ryhtyä aktiiveiksi, koska naiset ajavat ohi.

Feminismi tuppaa tätä nykyä saastuttamaan kaiken, mihin se koskee Esimerkiksi feministinen Amnesty ajaa täysin vastoin alkuperäistä agendaansa lisää ja kovempia tuomioita!

Feministiseksi julistautunut Vihreät ei ole poikkeus. Suvaitsevaiseksi syntynyt puolue viljelee puolueista eniten rasististyyppistä retoriikkaa. Feminismin innoittamana. Minulle viimeinen tippa oli Vihreän langan kuusisivuinen juttu, jossa kehuttiin hyvä sisar -hengessä muun muassa Anne Moilasta, siis tätä ammutaan poliittiset vastustajat -tyyppiä.

Ymmärrän kyllä, että Vihreät ovat paljon muutakin kuin feminatseja. Ehkä jossain suuremmassa suunnitelmassa minun kannattaisi kannattaa Vihreitä feministimeiningistä huolimatta. Luulen kuitenkin olevani aika perusäänestäjä siinä mielessä, että en pysty arvostamaan sisältöä, kun pintaa en ilkeä koskea.

Seuraavaksi vihreiden pitää ottaa etäisyyttä feministeihin. ottakoon sitten tilalle mieluummin vaikkapa Paloheimon ja Linkolan, jos jotain raflaavaa radikalismia on liikkeen dynamiikan vuoksi kannatettava.
"

Lolz.
nastamuumio

Re: Päivän uutiskatsaus

Viesti Kirjoittaja nastamuumio »

So Hard kirjoitti: Minusta on ironista, että alkukantaisten muslimien maahanmuuttoa edistävät ja multikultipuppua syytävät yleensä ne tismalleen samat tahot, jotka samalla vaahtoavat feminismistä ja tasa-arvon ongelmakohdista.
Mä en ole vaahtoaja enkä näiden asioiden ammattilainen, mutta arvelisin olevan aika varmaa, että esim. afgaaninaisen elämässä ovat monet asiat paremmin jossain muualla kuin afganistanissa. Ja muutenkin mä näen tämän ihmisarvoasiana, siis että kaikilla on sama ihmisarvo ja samat perusoikeudet uskonnosta riippumatta. Uskonnon perusteella annettavia etuoikeuksia en kannata.

En pidä mahdollisena, että jokin taho julistautuisi niin täydelliseksi juuri sellaisena kuin sattuu olemaan, että sulkisi ovet joiltakin toisilta, jotteivat ne sotkisi tätä täydellistä paikkaa, vaan sotkisivat ihan vaan omissa nurkissaan, kun tällä sotkemisella nyt ei sinänsä tarkoiteta kumminkaan sitä, että joka tyyppi olisi valmis kunniamurhia tekemään. Ymmärrän kyllä, että monia afgaaneja hämmästyttää, että yksi nyt tanssii televisiossa hyvin eri tavalla kuin mihin afgaanikulttuurissa on totuttu. Mehän emme tiedä, millaista palautetta tarkalleen ottaen on tullut. Ymmärrän siis sen hämmästyksen, mutta tuomitsen ehdottomasti kaikenlaisen uhkailun, jos sellaista on mukana.

Mun mielestä sekä paikallinen että maailmanlaajuinen tasa-arvo ovat tärkeitä asioita, ja siksi ei ole mun mielestä lainkaan outoa, että monen muunkin mielestä on. En osaa/ehdi/jaksa avata tätä tämän enempää, toivottavasti tämä valotti ainakin yhtä lähestymistapaa aiheeseen. En lähde väittelemään esim. talouspoliittisista tai muistakaan aspekteista tämän asian tiimoilta, koska tämän kirjoituksen tarkoitus on vain vähän kertoa, miten nämä asiat voi nähdä.
So Hard

Re: Päivän uutiskatsaus

Viesti Kirjoittaja So Hard »

nastamuumio kirjoitti:Mä en ole vaahtoaja enkä näiden asioiden ammattilainen, mutta arvelisin olevan aika varmaa, että esim. afgaaninaisen elämässä ovat monet asiat paremmin jossain muualla kuin afganistanissa. Ja muutenkin mä näen tämän ihmisarvoasiana, siis että kaikilla on sama ihmisarvo ja samat perusoikeudet uskonnosta riippumatta. Uskonnon perusteella annettavia etuoikeuksia en kannata.
Multikultipuppu = esim. sen yhden tutkijan kirjoitus, jossa hän kertoi että länsimaalainen naiskuva ei ole ainoa oikea ja oikeasti musliminaiset eivät ole sorrettuja. Minä sanon paskan marjat. Länsimainen naiskuva on ainoa oikea, koska se on ainoa joka pohjaa sukupuolten tasa-arvoon. Kaikki eri mieltä ovat pettureita jotka pitäisi karkottaa afganistaniin. Kirjoitelkoot siellä artikkeleitaan, jos nyt saavat luvan käyttää kynää.

Voipi olla, että afgaaninaisilla on täällä mukavampi olla, tai sitten voi olla että ei ole. Perustuslaki ei poista uhkaa suvulta ja puolisolta eikä poliisi voi estää hullujen puuhia. Vaikka viralliset tilastot eivät sitä kerro, Suomessa on tehty lukuisia kunniamurhia, syyksi riittää pelkkä avioeron hakeminen. Saati sitten koko suvun häpäisy tanssiohjelmassa huoraamalla.
SikaMika

Re: Päivän uutiskatsaus

Viesti Kirjoittaja SikaMika »

nastamuumio kirjoitti:
Mun mielestä sekä paikallinen että maailmanlaajuinen tasa-arvo ovat tärkeitä asioita, ja siksi ei ole mun mielestä lainkaan outoa, että monen muunkin mielestä on.
Näin kai jokainen järkevä ihminen ajattelee. Mutku jos kuitenkin erehtyy sanomaan, että ihan kaikki kulttuurin kukkaset eivät rikastuta sen enempää omaansa kuin vieraitakaan kulttuureita, leimautuu multikultien mielestä rasistiksi. En mä haukkuisi vaikkapa talibaaneja rasisteiksi, jos ne eivät hyväksyisi tuliaisina tuomiani tolkutonta viinanjuontia ja vaimon hakkaamista. Pelkään tosin, että he hyväksyisivät maahantuomani kulttuuririkkaudet sellaisinaan.

Teen juuri parhaillani pientä pakollista, kirjallista tutkimusta kulttuurieroista. Vielä ei ainakaan ole hypännyt matskuista silmille kappaletta, jonka mukaan kaikki kulttuurivivahteet tulisi ottaa vastaan annettuina. Ehkä tää matsku on vain ummehtuneiden nahkatukkapilottimiesten masinoimaa akateemista propagandaa.
So Hard

Re: Päivän uutiskatsaus

Viesti Kirjoittaja So Hard »

SikaMika kirjoitti:jos ne eivät hyväksyisi tuliaisina tuomiani tolkutonta viinanjuontia ja vaimon hakkaamista. Pelkään tosin, että he hyväksyisivät maahantuomani kulttuuririkkaudet sellaisinaan.
Kyllä se on niin edistynyt maa, että siellä on viinanjuonti kielletty. Paitsi kellarissa, jonne Allah ei näe. Allah ei toki kiellä unikon kasvattelua ja hepon vetoa suuressa viisaudessaan eikä ilmeisesti myöskään 6-15 -vuotiaiden poikien järjestelmällistä homoprostituutiota. Edistynyt ja hieno kulttuuri, kyllä se rikastaisi tätä väkivaltaista ja alkoholisoitunutta paskasakkia.
SikaMika

Re: Päivän uutiskatsaus

Viesti Kirjoittaja SikaMika »

So Hard kirjoitti:[

Kyllä se on niin edistynyt maa, että siellä on viinanjuonti kielletty. Paitsi kellarissa, jonne Allah ei näe. Allah ei toki kiellä unikon kasvattelua ja hepon vetoa suuressa viisaudessaan eikä ilmeisesti myöskään 6-15 -vuotiaiden poikien järjestelmällistä homoprostituutiota. Edistynyt ja hieno kulttuuri, kyllä se rikastaisi tätä väkivaltaista ja alkoholisoitunutta paskasakkia.
Meillä sentään vahva humalatila toimii edes pienenä tekosyynä noiden mainittujen jokamiehenoikeuksien käyttämiselle.
nastamuumio

Re: Päivän uutiskatsaus

Viesti Kirjoittaja nastamuumio »

SikaMika kirjoitti: Mutku jos kuitenkin erehtyy sanomaan, että ihan kaikki kulttuurin kukkaset eivät rikastuta sen enempää omaansa kuin vieraitakaan kulttuureita, leimautuu multikultien mielestä rasistiksi.
No ne on kyllä aikamoinen vähemmistö, joiden mukaan mikään ei ole väärin. Kunniamurhat tuomitsee suurin osa ihmisistä. Suomalaisten kohdalla jako menee siinä, halutaanko sulkea _meidän_ yhteiskunnan ulkopuolelle kaikki _ne_, joita saattaisi jollakin perusteella pitää mahdollisina sellaisiin syyllistyvinä vai sallitaanko heidän liikkua perinteisilä alueiltaan. Uskon, että Suomessa kunniamurhiakin voidaan ehkäistä ainakin hiukan paremmin kuin Afganistanissa.

Mä (ehkä jotenkin toiveekkaasti) ajattelin, että tuon tanssijan saama palaute oli tullut ainakin ihan lähimmän suvun ulkopuolelta.
SikaMika

Re: Päivän uutiskatsaus

Viesti Kirjoittaja SikaMika »

nastamuumio kirjoitti:Suomalaisten kohdalla jako menee siinä, halutaanko sulkea _meidän_ yhteiskunnan ulkopuolelle kaikki _ne_, joita saattaisi jollakin perusteella pitää mahdollisina sellaisiin syyllistyvinä vai sallitaanko heidän liikkua perinteisilä alueiltaan.
Miksi haluttaisiin sulkea kaikki_ne pois, ei kai kukaan sellaista ole väittänyt? Eihän sellainen mitään tasa-arvoa edusta tai edistä. Raja tulisi vetää jonnekin ihan muualle, mutta kyse on juuri siitä, ettei rajoja saisi vetää leimautumatta joksikin hirviöksi. Pitää vähintään ymmärtää - ellei peräti sallia - kaikki mokun mukanaan tuomat negatiiviset puolet ilman oikeutta kritiikkiin. Sehän tässä pännii, siksi Persujen kaltainen, poliittisesti täysin huuhaa-porukka, kerää protestiääniä ihan täysipäiseltäkin kansanosalta. Demokratia ei tässä suhteessa toimi, siksi on ihan hyvä, että on olemassa Persujen kaltainen (joskin substanssiton) vastavoima, jonka suosion pitäisi ravistella hereille oikeita päättäjiä. Kun he alkavat tehdä päätöksiään vaihteeksi maalaisjärjellä, katoaa Persutkin kuin Ninni Kitinästä. Okei, surkea analogia, myönnetään.
nastamuumio

Re: Päivän uutiskatsaus

Viesti Kirjoittaja nastamuumio »

SikaMika kirjoitti: Miksi haluttaisiin sulkea kaikki_ne pois, ei kai kukaan sellaista ole väittänyt? Eihän sellainen mitään tasa-arvoa edusta tai edistä. Raja tulisi vetää jonnekin ihan muualle, mutta kyse on juuri siitä, ettei rajoja saisi vetää leimautumatta joksikin hirviöksi.
No hyvä hyvä. Mille paikkeille se raja suurin piirtein pitäis sun mielestä vetää, ja mikä siinä on sellaista, että joku (kuka?) pitää sitä hirviömäisenä?
So Hard

Re: Päivän uutiskatsaus

Viesti Kirjoittaja So Hard »

nastamuumio kirjoitti:
SikaMika kirjoitti: Miksi haluttaisiin sulkea kaikki_ne pois, ei kai kukaan sellaista ole väittänyt? Eihän sellainen mitään tasa-arvoa edusta tai edistä. Raja tulisi vetää jonnekin ihan muualle, mutta kyse on juuri siitä, ettei rajoja saisi vetää leimautumatta joksikin hirviöksi.
No hyvä hyvä. Mille paikkeille se raja suurin piirtein pitäis sun mielestä vetää, ja mikä siinä on sellaista, että joku (kuka?) pitää sitä hirviömäisenä?
Kolme selvää sääntöä:

1) Saa tulla kunhan noudattaa lakeja
2) Elättää itsensä

ja

3) Poistetaan heti ilman valitusoikeutta jos 1) tai 2) ei toteudu.
elco

Re: Päivän uutiskatsaus

Viesti Kirjoittaja elco »

nastamuumio kirjoitti: No hyvä hyvä. Mille paikkeille se raja suurin piirtein pitäis sun mielestä vetää, ja mikä siinä on sellaista, että joku (kuka?) pitää sitä hirviömäisenä?
Helppoa: humanitäärisen maahanmuuton todelliset kustannukset selvitetään, minkä jälkeen hommalle määritellään budjetti. Budjetin suuruuden jätän eduskunnan päätettäväksi.
elco

Re: Päivän uutiskatsaus

Viesti Kirjoittaja elco »

So Hard kirjoitti: Kolme selvää sääntöä:

1) Saa tulla kunhan noudattaa lakeja
2) Elättää itsensä

ja

3) Poistetaan heti ilman valitusoikeutta jos 1) tai 2) ei toteudu.
No jos tuolle linjalle lähdetään niin lisäksi väärien tietojen antamisesta oleskelulupaa/turvapaikkaa hakiessa pitäisi tulla myös 3) - myös jälkikäteen.

EDIT: unohtakaa koko kommentti, jos on noin natsimeno kuin tixillä niin kakkonen riittää.
Viimeksi muokannut elco, 11.10.2010 21:18. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
So Hard

Re: Päivän uutiskatsaus

Viesti Kirjoittaja So Hard »

elco kirjoitti:No jos tuolle linjalle lähdetään niin lisäksi väärien tietojen antamisesta oleskelulupaa/turvapaikkaa hakiessa pitäisi tulla myös 3) - myös jälkikäteen.

EDIT: unohtakaa koko kommentti, jos on noin natsimeno kuin tixillä niin kakkonen riittää.
Eikös se väärien tietojen antaminen ole vähän niinkuin lainrikkomus? Viimeksi kun luin, viranomaisen erehdyttäminen on sellainen.

Toki juu useimmissa tapauksissa kakkonen riittää, mutta heput jotka elättävät itsensä kerjäämisellä ja rötöselyllä pitäisi saada samantien tukasta vittuun.