Katsoin leffan

Leffat, musiikki, taide, kirjallisuus ja sensellaiset
Avatar
Hallusinaatio
Kitinän uhri
Viestit: 681
Liittynyt: 14.08.2005 18:54
Paikkakunta: Internet

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Hallusinaatio »

Star Wreck: In the Pirkinning tuli katsottua. Muutamassa kohdassa hymähdin maltillisesti riemusta, mutta huumori oli pääosin aika puisevaa ja dialogi kökköä. Jotkin näyttelijäsuoritukset olivat positiivisia yllätyksiä ja toiset taas negatiivisia. Kari Väänänen näytteli kuin olisi Sotkan mainoksessa.

Pisteitä kuitenkin mainioista erikoistehosteista sekä siitä, että jaksoin katsoa elokuvan alusta loppuun pikakelaamatta. Annan kaksi tähteä viidestä.

**/*****
"I want you to get excited about your life."
bedlam

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja bedlam »

Dr Strangelove

Uskomatonta, että onnistuin välttymään tämänkin elokuvan näkemiseltä tähän saakka. Tämä on niitä leffoja, jotka ahdistaa ottaa katsastukseen sen takia, että on kuullut liikaa kehua ja ylistystä. Mutta vittu vie, toimihan se. Piti hörähdellä oikein isoon ääneen välillä. Tekisi mieli katsoa heti uudestaan, se kertoo jo mun tapauksessa leffasta paljon.

Alien Vs Predator

Vannoin, etten koskaan tätä katso, mutta tarttui perhana mukaan Anttilan alelaarista muun kasan päälle. Itse asiassa elokuva yllätti olemalla huomattavasti vähemmän paska kuin olin ajatellut. Huonohan tämä toki oli, mutta täydellinen alamäki alkoi vasta siinä kohdassa kun lopullinen sankaripari selvisi. Siinä kohtaa kiinnostus tapahtumia kohtaan loppui täysin. Mutta alkupuoli leffasta aiheutti yllättävän vähän irvistelyä ennakko-odotuksiin nähden.
killkill

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja killkill »

The Exorcism Of Emily Rose

Alussa lupaava manailu-raina sortui loppua kohti liiankin kiltiksi jä vähän vässyksi. Kun puhutaan lajityypistä, jossa on jo yksi ylittämätön mestariteos eli "Manaaja", täytyy seuraajien panna paremmaksi. Nyt TEOER hävisi rinnanmitalle riivauksellisuudessa. Päähenkilö oli kyllä kohtuullisen kauhistuttava hetkittäin kirkuessaan ja riehuessaan, mutta Linda Blair pysyy edelleenkin genren hernekeitolla kruunattuna kuningattarena.
millivanilli

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja millivanilli »

Santa's Slay

ihan uskomattoman paska "jouluelokuva". Ihmiskunnan kohtalosta pelattiin curling peli ja joulupukki onkin oikeasti demoni... juu-u ja hohhoijaa
HellBell

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja HellBell »

RolloTomasi kirjoitti:
Carriesta luin aikoinaan suomennoksen, joten en tieda, kuinka hyva Kingin romaani oli, mutta miksi pidat kirjaa selkeasti parempana? Minusta elokuvasta ei puuttunut tai olisi muutettu mitaan sellaista olennaista, joka olisi tehnyt siita kirjaa huonomman. Oikeastaan minusta Kingin tarina toimi jopa paremmin De Palman kertomana - saattaa jopa olla paras niista King-leffoista, joilla kirjailija on vahintaan yhta paljon lasna kuin ohjaaja..
Kesti tässä vastaamisessa vähän, kun en tiedä miten tämän nyt selkeästi laittaisin.. Ensinnäkin, ja tämä on tärkeä seikka, siitä on tolkuttoman kauan kun luin Carrien, samoin Carrien näkemisestä elokuvana on kulunut kauan aikaa. Muistan vain kuinka silloin lukiessani ko.kirjaa, pidin sitä oikein hyvänä ja sellaisena jonka luin alusta loppuun asti keskeytyksittä. Miten tässä käy - pointti luotsasi lukemista aika paljon ja nosti kirjan 'arvoa' korkealle, näin otaksuisin nyttemmin.

Sitten kun näin aiheesta tehdyn elokuvan, koin jonkinlaisen yksioikoisuuden tulleen mukaan tarinankerrontaan, elokuva ei sillä samalla lailla temmannut mukaansa kuin kirja, mutta voihan olla että yhtenä syynä oli jo sekin, kun nimenomaan tiesin miten tarina etenee ja Carrien kohdalla "miten tässä käy"-pointti oli yksi keskeinen, ellei keskeisin, kiinnostuksen herättäjä itselläni.
En silloin kiinnittänyt huomiota elokuvan ohjaajaan, Sissie Spacekin huomioin ja hän oli erinomainen Carriena, mutta muuten en edes enää muista ko.filmistä juuri mitään - muistan vain ns. kokemuksen.
(pitäisi katsoa siis uudestaan..)
.. Enta ne parhaat Kingin kirjoihin liittyvat leffat? Molemmille on yhteista se, ettei kumpikaan yrita orjallisesti siirtaa Kingia valkokankaalle: molemmat ovat enemman ohjaajiensa elokuvia (ja minusta kirjaa parempia)..
Kubrickin Hohto on loistava ja nimenomaan kubrickmaisena tulkintana, jep. The Dead Zonea en ole nähnyt vielä.
RolloTomasi

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja RolloTomasi »

HellBell kirjoitti: Kesti tässä vastaamisessa vähän, kun en tiedä miten tämän nyt selkeästi laittaisin..
Kiitos.
_________

The Last Picture Show

Miksi Tarantinon leffoja pidetaan nerokkaina? Miksi katsojat nostavat hanen leffansa taman elokuvan ylle? Okei, olen hiljaa. Ihmettelen vain, mita maailmassa tapahtuu talla hetkella.
AarneAnkka

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja AarneAnkka »

Lord of War. Päähenkilönä kansainvälinen laiton asekauppias. Varsin mellevä leffa, mustaa huumoria ja yhteiskuntakritiikkiä, harmaata moraalia ja sen seurauksia. Tämä leffa ei kaunistele mitään.

Veikkaanpa että tämä leffa ei uppoa jenkkeihin. Tai ihmisiin jotka eivät halua ajatella ikäviä asioita.
Avatar
Mylwin
Kitisijä
Viestit: 4593
Liittynyt: 16.08.2005 15:25
Paikkakunta: Kouvostoliitto

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Mylwin »

millivanilli kirjoitti:kohtalosta pelattiin curling peli ja joulupukki onkin oikeasti demoni... juu-u ja hohhoijaa
Kuulostaa hyvältä!
Kävin katsomassa Mylwinin kuvaa, ja näyttää kyllä just siltä ettei sillä ole yhtään ystävää.
- Ann 2005
killkill

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja killkill »

Legendaarisen kovan-linjan käsikirjoittajan Shane Blackin esikoisohjaus Kiss Kiss, Bang Bang

Ken on katsonut aikaisemmin esimerkiksi David Mametin ohjauksia omasta tekstistään, tietää mitä odottaa: tauotonta, lennokasta verbaalirunkkausta. Dialogi EI katkea hetkeksikään.

Kiharainen multimurhamysteeri pysyy kuitenkin ihmeen hyvin kasassa. Robert Downey jr on raahattu pääosaan ties kuinka-monennesta huume-rehabista. Ukon naamasta näkyy taustalle jääneet kilometrit ja etenkin ne valkoiset viivat - mutta kyllä se osaa edelleenkin näytellä. Pöhöttynyt Val Kilmer on hupaisa homoyksityisetsivä Gay Perry.

Enkelten kaupungissa siis mennään, setvitään muutama murha ja rakastutaan lapsuudenihastukseen, pari cliff-hangeria, ammutaan pahat jätkät ja lopuksi homma nätisti pakettiin.

Shane Black on väläytellyt käsikirjoittajantaitojaan aikaisemmin mm. "Die Hardissa" sekä Rennyn "Long Kiss Goodnightissa" Miehen teksti ei tälläkään kertaa petä. Heitä tehosekoittimeen Elmore Leonard, Carl Hiaasen, James Elroy, mausta Tarantinolla, lantraa halvalla bourbonilla, ripottele pinnalle pulp-maustetta ja ruudinkäryä. Cocktailista saat jonkinlaisen käsityksen, mitä odotettavissa on. Repesin muutaman kerran aivan hysteeriseen nauruun, tekijät näetsen eivät vähääkään kunnioita elokuvan perinteitä ja kliseitä..

Paikoittain TODELLA mainiota äijäviihdettä. Tarinankuljetus yskähtelee välillä, lähinnä siksi että se vitun PUHE ei katkea hetkeksikään - tai asiat voisi edes sanoa yksinkertaisemmin! Pahimmillaan valkokangaskeskustelijoita seuratessa tulee mieleen jazz-orkesteri, jossa kaikki jäsenet soittavat spiidipöllyssä sooloja yhtä aikaa - eri biisistä.

Ruumiita: alun toistakymmentä
Paljaita tissejä: kahdet
Tähtiä: 3.5/5
Viimeksi muokannut killkill, 03.12.2005 6:36. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
RolloTomasi

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja RolloTomasi »

Catch Me If You Can

Elokuvan olen nahnyt vasta kolme kertaa, kaikki valkokankaalla, mutta uskaltaisin jo sanoa taman: erinomainen esimerkki siita, etta elokuvan ei tarvitse olla vanha, totinen, elitistinen ja vaikeaselkoinen ollakseen Taidetta.
SnapaHead

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja SnapaHead »

RolloTomasi kirjoitti:Catch Me If You Can

Elokuvan olen nahnyt vasta kolme kertaa, kaikki valkokankaalla, mutta uskaltaisin jo sanoa taman: erinomainen esimerkki siita, etta elokuvan ei tarvitse olla vanha, totinen, elitistinen ja vaikeaselkoinen ollakseen Taidetta.
Täh? Kaveri on sekaisin. Taidetta. Joo-o, tosi hyvä leffa, oiken merkityksellinen hieno teos. Muuttaa maailmaa.
Sano nyt vielä että mielestäsi Terminal on hyvä leffa.
RolloTomasi

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja RolloTomasi »

SnapaHead kirjoitti:Sano nyt vielä että mielestäsi Terminal on hyvä leffa.
Terminal oli paska.
RolloTomasi

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja RolloTomasi »

Andalusialainen koira

Niin hyva leffa, etta katsoin kaksi kertaa perakkain.
Tana vuonna olen nyt katsonut yhteensa nelja kertaa.
killkill

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja killkill »

Rollo: montako leffaa katsot esimerkiksi kuukaudessa keskimäärin?
RolloTomasi

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja RolloTomasi »

killkill kirjoitti:Rollo: montako leffaa katsot esimerkiksi kuukaudessa keskimäärin?
En kovin montaa, ajanpuutteen vuoksi. Nyt syksylla kuukautta kohden hyvin vahan, 15-20. Kesalla oli enemman aikaa (mutta ei silloinkaan niin paljoa kuin olisin halunnut), joten kai jotain 35-40.

Jos vaikuttavia lukuja kaipaat, niin kysy Terrorizerilta. Olen kateellinen hanen ajankaytolleen.
killkill

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja killkill »

The Descent

Kuusi kuoppailijatarta kohtaavat Klonkun kauheat kaverit kiven sisässä. Sama ilman Harrinärhigeneraattoria: mimmikuusikko lähtee luolakiipeilemään. Maanvyörymän suljettua ulospääsyn alkaa atavistinen selviytymisleikki. Pimeyden ja klaustrofobian lisäksi uhkana ovat ihmislihaan kovasti mieltyneet, mouhijärveläisten serkusavioliiton hedelmiä muistuttavat ökkömönkiäis-humanoidit. Veri roiskuu kiitettävästi, kun seikkailunkipeät lähiörouvat raivaavat jäähakulla tieltään kiitettävällä kyydillä silmille kipuavia kannibaaleja. Toimii etenkin suljetun paikan kammosta kärsiville.

***

Traileri
Yönmustaritari

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Yönmustaritari »

Gina kirjoitti:Pitkästä aikaa leffan katselua.

Constantine

Mulle ei tapaa toimia tuollaiset katossa kiipeilyt ja mömmiäiset, mutta tää ei ollut oikeastaan yhtään hullumpi. Ehdottomana plussana Keanu Reeves :h:
Visuaalisesti hieno pläjäys, vähän Matrixin tapaan. Juoni aika kökkö, mutta muutama upea näyttelijäsuoritus kuten Constantine ja Midnite, enkeli Gabriel myös.

***1/2
Toi oli hillitön. Hyvää kamaa pitkästä aikaa. Tai no. Allekirjoittanut harvoin katselee uutuuksi vuokraamoista kun sen "läjä halpiksia viikoksi" usein vie voiton hintakilpailussa. Ei ei juoni ei ollut kökkö. Mikään ei ollut kökkö. Tämä leffa ei vituttanut missään vaiheessa.

Mutta.......
Nyt kuitenkin pääsyy kirjoittamiseen oli, että mä tsiikasit uuden pätmänin just ja se oli kans hiton hyvä. Paras ikinä. Amerikan psyko lunasti paikkansa taikaviittana välittömästi. Miten yllättävä tämäkin oli, että näyttelijä kaartiin oli saatun niin hyviä vanhoja nimiä. Kyllä minä luulin esim. Rutgerhauerin olleen "sokean raivon" jälkeen kuopattuna jo pitkän aikaa.

Mitäs tästä vielä. Uusia pätmäneitä odotan enemmän kuin teistä perustrolleista kukaan on odottanut hoopotteriaa tai viggomortensenia.
Yönmustaritari

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Yönmustaritari »

killkill kirjoitti:Rollo: montako leffaa katsot esimerkiksi kuukaudessa keskimäärin?
Jokainen itseään kunnittava, jolla ei ole tapana "sylkeä tuoppiin" kyllä pitää huolen, että niittaa viikottain yhden seltsemän leffan sunnuntain filmtownin piikkiin. Vaikka sitten pikakelauksella mutta kuitenkin.
Yönmustaritari

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Yönmustaritari »

Yönmustaritari kirjoitti:
killkill kirjoitti:Rollo: montako leffaa katsot esimerkiksi kuukaudessa keskimäärin?
Jokainen itseään kunnittava, jolla ei ole tapana "sylkeä tuoppiin" kyllä pitää huolen, että niittaa viikottain yhden seltsemän leffan sunnuntain filmtownin piikkiin. Vaikka sitten pikakelauksella mutta kuitenkin.
Ja silloin kun leffan kasominen on halpaa kuin saippua niin toki riskejä kannattaa ottaa.

Allekirjoittanut on nyt vuokrannut jo kolmatta kertaa sen SAMAN saksalaisen anarkisti leffan, joka on vähintäänkin kahdella eri nimellä vuokrahyllystä löytynyt. En kertaakaan ole katsonut sitä pikakelaamatta loppuun enkä vieläkään muista sen nimeä/nimiä.

Samaten saksalainen "girls on top" on hiukan kyseen alainen leffa krapulaisiin aamutoimintoihin. Vieläkin usean päivän jälkeen pikkujouluista ollaan vielä hapoilla mutta silti tiennyt pitäisikö tätä leffaa katsoessa hieroa nivusiaan, näpyttää kelausnappia vai pelata xboxia. Toki ties mitä vaihtoehtoja löytyisi pienllä mielikuvituksella sen rinnalle ettei tarvitsisi tätä saksalaisten teinityttöjen safaria orgasmin perässä seurata.

EDIT: Unohtui maininta.
"Waking up in reno"

On hirveetä herätä renossa. No älä viitti. Vähintään yhtä hirveetä kuin mille tahansa useamman kuin yhden päivän ryyppyreissulle lahtelaisten kanssa. Tästä leffasta tuli katkelmia, kohtauksia ja muistelmia kovin monelta yhteisiltä kesä, kevät,syys ja/tai talvi-turnauksilta, joita toveripiirissä olemme kuningasalkoholin parissa viettäneet.

Billy Bob Thorton lunasti paikkansa jo "bad santa":ssa, joten tämä vain vahvistakoon hänen asemaa. Vähän vasemman käden juttu mutta vähintäänkin sen pyydetyn euron väärtti. Etelän hillbillypunaniskat matkalla katsomaan monstertrukkeja on vain lähellä sydäntä. "Pitäsikö sitä muka viski vielä ottaa kun mä olen juonut jo 140 pulloa olutta?"
SnapaHead

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja SnapaHead »

killkill kirjoitti:The Descent

Kuusi kuoppailijatarta kohtaavat Klonkun kauheat kaverit kiven sisässä. Sama ilman Harrinärhigeneraattoria: mimmikuusikko lähtee luolakiipeilemään. Maanvyörymän suljettua ulospääsyn alkaa atavistinen selviytymisleikki. Pimeyden ja klaustrofobian lisäksi uhkana ovat ihmislihaan kovasti mieltyneet, mouhijärveläisten serkusavioliiton hedelmiä muistuttavat ökkömönkiäis-humanoidit. Veri roiskuu kiitettävästi, kun seikkailunkipeät lähiörouvat raivaavat jäähakulla tieltään kiitettävällä kyydillä silmille kipuavia kannibaaleja. Toimii etenkin suljetun paikan kammosta kärsiville.

***

Traileri

Vittumaista ettei tuolle voi antaa enempää tähtiä. Kolme siis putoaa täältäkin. Haluaisi antaa enemmän, koska kohtaukset ennen ökkisfanfaaria olivat niin taidokkaasti tehtyjä. En muista koska olisin upottanut kynnet sohvaan tuolla tavalla. Asiaa luonnollisesti aina auttaa loistavasti tehty ääniraita. Tältä kaverilta voi vielä jopa odottaa jotakin, taisi olla vasta toinen leffa. Kunhan nämä kunnianhimoiset urpot tajuaisivat jättää käsikirjoittamisen muille ja keskittyä ohjaamaan. Ideansa kun voi antaa jollekin joka osaa kirjoittaa.

Suosittelen: The Devil's Rejects. Kaunis ja mageempi kuin Ford Fairlanen ja Bad Santa känninen persepano. Paras ikinä tehty eksploitaatioleffa. Ehkä siksi että on niitä harvoja ei-b-luokan tekeleitä
Neljä tähteä tuolle varmaan antaa kuka vain, mutta se joka ihastuu n. 600 kertaa tykitettyyn fuck-sanaan ja ruudulla pällisteleviin ruskeisiin jarrutusjälkiin ja märkivään huuliherpekseen antaa kuusi tähteä samantien.
William Forsythe esittää yllättäen vitun kovaa jätkää. Siinä jää Rourket, Pacinot ja DeNirot yhteensä jälkeen. Forsythen pienoinen sössötys yhdistettynä äärimmäisen hellyyttävään hahmoon toimii aina.

Rob Zombielta on nyt siis tullut kaksi leffaa. Ensimmäinen luokaton paskaläjä ja toinen parasta a-luokkaa. Katsotaan pääseekö Tarantinon idolilistalle. Quentin kun tekee tribuutteja tällaiselle kamalle.
Enthu

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Enthu »

Viimeisimmät nähdyt leffat Raid,Puhdas Päämäärä... Raid oli kyllä siihen loistavaan tv-sarjaan nähden aika kökkö,vaikka kyllä käsikirjoittajan musta huumori kukki.Puhdas Päämäärä oli ajoittain oikein pelottava kuvaus epäonnistuneesta uuden syöpälääkkeen lanseeraamisesta,
aihe hieman muunneltuna suoraan todellisuudesta Jorma Palon mukaan.
Laineen Tuntematon Sotilas jaksaa aina koskettaa,kestää useammankin katselukerran,sellainen itsepäisyyspäivän perinne-elokuva.
killkill

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja killkill »

SnapaHead kirjoitti:Vittumaista ettei tuolle voi antaa enempää tähtiä.
Unohtui mainita Descentin kohdalla, että "Fuck!"-sanaa käytetään kuin Arpinaamassa konsanaan. Siitä tekisi melkein mieli antaa yksi sakara tähtisikermään lisää.

Kiva muuten huomata, että säväyttävimmät kauhistelut ovat syntyvät uusilta tekijöiltä, pienillä budjeteilla. Esimerkiksi The Saw oli poikkeuksellisen hyvä valtavirtarainaksi. Mitähän siitä jatkosta mahtaa tulla..?

Yritin katson "Old Boyn" eilen mutta kesken jäi. Ei oikein puhutellut, vaikka muutama väkivaltakohtaus olikin varsin tehokas - etenkin hampaiden kiskominen vasaralla sai kaikki lapsuuden kauhistavat hampulekurimuistot palaamaan nanosekunnissa mieleen.
Avatar
Ann
Kitisijä
Viestit: 3969
Liittynyt: 16.08.2005 15:32
Paikkakunta: The Dark Realm of The Outworld

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Ann »

Tuntematon Sotilas. Lehto oli kiva, panisin. Juonen eteneminen oli jotenkin hankalaa seurattavaa(joo, me hävittiin se sota), siitä johtuen menetin aika nopeasti mielenkiintoni. Ei oikein välittynyt, mikä tässä nyt oli se tärkein juttu mihin olisi pitänyt keskittyä..

Suomalaiset tekevät leffoja suomalaisille. Siksi me ei koskaan saada Oscaria, sori.

Niin, ja siis kyseessä se Wanhempi versio.
Rotan aivot valtasivat pääni.
SingleMalt

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja SingleMalt »

Ann kirjoitti:Tuntematon Sotilas.
Lue kirja. Vaikka leffa on hyvä, on kirja huomattavasti parempi.
Avatar
Ann
Kitisijä
Viestit: 3969
Liittynyt: 16.08.2005 15:32
Paikkakunta: The Dark Realm of The Outworld

Re: Katsoin leffan

Viesti Kirjoittaja Ann »

SingleMalt kirjoitti: Lue kirja.
En osaa.
Rotan aivot valtasivat pääni.
Vastaa Viestiin